Strøm | Forbrukslån | Lainaa | Beste Kiropraktor | Billigste Forsikring | Husalarm | Rente Kredittkort | Beste Boliglån 2019
Home / Kolumnit / Bert Lundsteröm – Ihmetyttää useampi asia

Bert Lundsteröm – Ihmetyttää useampi asia

Ihmetyttää useampi asia

Ihmetyksen kohteena on monikin asia. Kummastelemassa on suuri joukko kansalaisia ja verojen maksajia. Tässä muutamia satunnaisessa järjestyksessä ja vain poimintoja. Eli hienosti ilmaistuna otantaa, virhemarginaali suuntiin jos toisiin saattaa olla hyvinkin yli +/- 2-3 prosenttiyksikköä.

Terminologia ja hienostelu-kikkailuilmaisut, kuten: ”hypyt, loikat, ketteryys, kärkihankkeet, pitkässä juoksussa jne.” Näitä päättäjämme käyttävät kerrasta toiseen, puheiden ja lausuntojen aito sisältö ja rehelliset tavoitteet puuttuvat. Lisäksi mielellään käytetään muotisanoja, kuten esim. diskurssi, koheesio… jne. Tätä verbaalisanahelinää ollaan saatu kuulla enemmän kuin ”lääkäri määräisi”.

Päättäjien lausumat työllisyydestä ja – tai työttömyyden hoitamisesta ovat sitten aivan jotain, minkä luokitus AAA+ tasoon ei oikein osu kohdalleen. Miten tuon tason (mitä sitten edustaakaan) henkilöiden perustietämys kansantaloudesta ja liiketaloudesta voi olla niin niukkaa, mutta vaatimatonta.

Meillä on reserviä työvoimana käyttöön runsaasti. Joiden ammatillinen koulutus ja osaaminen voidaan todentaa. Työvoiman tarvetta täydentää ei ole syytä hakea muualta. Ns. suuret ikäluokat ovat saavuttaneet eläkeiän ansaitusti, mutta siinäkin populaatiossa on edelleen valmiuksia jossain muodoissa toimia työelämässä ja yhteiskunnan hyväksi. Edelleenkin veroja maksaen.

Medioiden ja toimittajien tarkoitus- ja linjaushakuisuus alkaa arveluttaa. Ihmisten tulisi ikään kuin olla heidän määrittämäänsa mieltä asioista. Mikäli poikkeaa toimittajien linjasta, niin leimatuksi tulee – erilaisia leimoja valikoimassa on.

Vapaamielisyys, suvaitsevaisuus käsitteinä eivät oikein vaikuta olevan hallinnassa. Se ei tarkoittane hallitsemattomuutta. Eikä myöskään kritiikittömyyttä.

Ely-keskus ja Museovirasto ovat jälleen erikoisella asialla toimissaan. Halutaan torpata Vaasan linja-autoaseman uudisrakentaminen ja luominen keskeiseksi monitoimiseksi alueeksi, sen sijaan ,että ammottaisi tyhjyttään. Museoviraston suojelupäätökset tulevat todella kalliiksi, vrt. esim. Valkolinna. Virkamiestoiminta maksaa maltaita, hyötyä voi vain arvailla.

Poliittiset nimitykset myös kummastuttavat, kun kenraalimajuri ohitetaan ja korkeaan virkaan ilman sotilastaustaa nimitetään DI. Lupaukset poliitikkojen taholta ovat voimassa vain julkisen haastattelun hetkellä, eivät enää viikon tai kuukauden päästä.

NykySuomessa säästää pitää ja tulee maksaa veroja eli osallistua ns. talkoisiin. Mutta päättäjät unohtavat tai eivät halua tietää, että vain esimerkillä voi johtaa.

Rahan valta ja suosiminen sekä hyväveli-kuviot ovat jatkumo. Ruotsinkielisellä vähemmistöllä on vahva edustus tässä ja näissä peleissä.

Bert Lundström

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa