Dagens Spotpris | Forbrukslån svar med en gang | Sähkövertailu 2019 | Billig Glassarbeider | Helseforsikring | Boligalarm | Rente Kredittkort | Billig Mobilbutikk

Valojen leikkiä

Syksyn pimeys tuo esille erilaiset valot omalla tavallaan, pienetkin. Vähän kiertämällä ’kohdetta’ saa erilaisia sävyjä ja kulmia.

Valojen ja varjojen leikkiä

Tässä blogissa kirjoitettiin torstaina, heinäkuun 12. 2007 mm. näin: ”Uudella hautausmaalla on uusi mielenkiintoinen kiintopiste. Tämä löytyy uuden alueen nurkasta, joka on lähinnä Minimanin parkkipaikkaa. Teos on monestakin syystä mielenkiintoinen. Yksi syy on se, mitä teos esittää.

Pekka Mäkinen, Vaasan Seurakuntayhtymästä, idean isä ja toteuttaja kertoo, että ajatuksena oli saada alueelle joku kiintopiste ikään kuin maamerkiksi. Varsinaista nimeä teoksella ei ole, mutta ehdotuksia voi tehdä vaasalaisia.info sivuille vaikka kommenttimuodossa. Yksi ehdotus on ollut ”Sininen uni” . Pimeänä aikana teosta valaistaan sinisillä valoilla, joka antaa erikoisen tehosteen kiville ja talven lumelle”

Näin Pekka Mäkinen näki teoksen keskellä kauneinta kesää. vaasalaisia.infon hovikuvaaja Johan Hagström lupasi tallentaa teoksen kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa valaistuksissa.

Nyt piemeän tultua on lupaus täytetty. Seuraava vaihe lienee kun lumi peittää Uuden Hautausmaan.

”Syksyn pimeys tuo esille erilaiset valot omalla tavallaan, pienetkin. Vähän kiertämällä ’kohdetta’ saa erilaisia sävyjä ja kulmia. Silloin muuttuvat sekä tarina että viesti – jos vain antaa mielikuvitukselle vapaat kädet. Hautausmaalla on erilaisia valoja; on katuvalojen näköistä kirkasta, mutta löytyy myös keltaisempaa ja pehmeämpää sävyä. Niin ja sitten aidot kynttilät tietysti. Nämä täydentävät omalla tavallaan toisiaan. Mielenkiintoista nähdä kuinka lumi ja pakkaset muuttavat näkymää, kirjoittaa Johan Hagström.

Nimetön taideteos


Keskusteluun

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa