Peku Sommerfeltin kirjoituksia

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Peku Sommerfeltd

Peku on poissa

Toimittaja Pertti ”Peku” Haapalinna, myöh. Sommerfelt kuoli Vaasassa 27.12. 2013 vaikean sairauden murtamana. Hän oli syntynyt 27. 09. 1933 Terijoella. Pekua jäivät kaipaamaan lapset perheineen ja laaja ystävien joukko.

Vaasalainen toimittaja Pertti "Peku" Sommerfelt (aik. Haapalinna) kirjoitti vuosina 1988-90 kymmeniä artikkeleita vaasalaisiin ilmaisjakelulehtiin Vasa Tindning, Vaasan Ikkuna ja Uusi Vaasalainen. Pekun ideana oli kertoa ihmisläheisiä tarinoita kaupunkikuvista. Jokaisessa jutussa oli vanha historiallinen kuva ja nykypäivää - siis 80-luvun loppua edustava kuva.

Sommerfelt luovutti kirjoituksiensa oikeudet vaaslaisia.info sivustolle kesällä 2006. Juttujen digitalisointi on nyt alkanut. Tässä tarvitaan vapaaehtoisia. Jos Sinulla on ylimääräistä aikaa niin ota vaikka vain yksi teksti kopioitavaksi digitaaliseen muotoon. Yhteyden saat kirjoittamalla lyhyt vastaus meiliosoitteeseen: vaasalaisia.info(at)suomi24.fi.

Tekstit liitetään Vaasapediaan sitä mukaan kun ne valmistuvat täysin riippumatta artikkeleiden järjestysnumerosta. Jos Sinulla on hallussasi artikkeliin liittyviä vanhoja kuvia, ota yhteys yllämainittuun meiliosoitteeseen. Haapalinnan satunnaisesti tallentamissa lehtileikkeissä ei ole päivänmääriä, kuin sattumalta, joten päivänmäärät täytyy kaivaa esille.

Vaasa muuttuva kaupunki kirjoitussarja

Muut artikkelit