Home / Tapahtumat / Vaasan museot ja taiteiden Yö

Vaasan museot ja taiteiden Yö

Vaasan kaupungin museoiden

Taiteiden yö 11.8.2016

Pohjanmaan museo
Pohjanmaan museolla paneudutaan käsitöihin ja vaatekulttuuriin. Saamme kunnian isännöidä Perinneasujen kulkuetta, joka kulkee Museoraitin asuissaan haitarimusiikin säestyksellä.

Omia perinneasuja tai 2010-luvun versioita kansallispuvusta voi visioida ja piirtää artesaani Johanna Perälän johdolla piirustustyöpajassa. Perheen pienemmät saavat värittää kansallispukuja ja vähän varttuneemmat harjoitella muotipiirustusta.

Ryijytyöpajassa työstetään kaikkien osallistujien kanssa yksi suuri yhteinen ryijy. Kaikki voivat jättää jälkensä tähän perinnetaideteokseen, joka on esillä Taiteiden yön jälkeen Pohjanmaan museolla.

Musiikista vastaa alkuillasta Siltapelimannit ja loppuillasta Vaasan Harmonikkakerho. Näiden välissä saadaan tutustua perinteiseen intialaiseen kathak -tanssiin Girija Poredin esityksen myötä.

18.00 Perinneasukulkue kokoontuu ja lähtee Museoraitille (Pohjanmaan museo – Kuntsi – Tikanojan taidekoti – Vaasan taidehalli)
18.00-19.00 Siltapelimannit
19.00 Girija Poredi: Intialaista klassista tanssia KATHAK
21.00 Vaasan Harmonikkakerho
15-20 Ryijytyöpaja
15-20 Perinneasujen suunnittelutyöpaja
16-21 Opastuksia, suomeksi puolelta ja ruotsiksi tasatunnein.

 

Kuntsin modernin taiteen museo
Kuntsilla nautitaan tanssista ja musiikista Taiteiden yönä!

Kuntsin edustalla kadulla on perinteiseen tapaan asvalttipiirustusliituja käytettävissä koko päivän.
Päivän aikana Cavaricci records viihdyttää yleisöä tunnelmallisella tanssimusiikilla. Illan ohjelman aloittaa Danssommaren. Yhteisproduktiossa tanssii suomalaisia ja ruotsalaisia tanssijoita.

Zaida-Viveka Valli on vaasalainen nuori lahjakas laulaja, josta varmasti kuullaan vielä paljon! Hän tulee Taiteiden yönä esittämään muutaman uuden kappaleen taidemuseon kävijöille.

Illan päätteeksi nähdään ja koetaan tanssiteos SCAPE. Se on koreografi-tanssija Mia Malviniemen ja äänisuunnittelija Stefan Backaksen improvisaatioon pohjautuva esitys, joka käy vuoropuhelua taiteilija Anni Rapinojan Ihmisen luonto -näyttelyn kanssa.

15-22 Cavaricci Records: DJ Café Simossa
19.00 Tanssia: Danssommaren
20.00 Zaida Viveka – acoustic live
21.00 Tanssia: Mia Malviniemi – SCAPE

Opastuksia
Asvalttipiirustusta
Pop-up -kahvila

 

Tikanojan taidekoti
Tikanojan Taidekodissa saadaan nauttia monipuolisesta ohjelmasta iltapäivästä illansuuhun saakka. Pihalla on kahvilatarjoilua venäläisteemalla, tarjolla on mm. suolakurkku-smetana-leipiä ja venäläistä teetä. Vohveleita myy tänäkin vuonna Tikanojan taidekodin ystävät.

Taidekodin pihassa esiintyy aluksi poppiduo Dahlbo & Kivistö ja sen jälkeen vuorossa on 100% naisenergiaa Tenasingersien kuorolaulun muodossa. Ilta jatkuu tanssien kun Danssommaren -tanssiesitys, Wasa Flamencon ryhmä ja Viktorian Platonova vatsatanssiesityksineen valtaavat lavan. Yleisö saa osallistua tanssiin n. kello 19, kun perinneasukulkue saapuu Tikanojan taidekodille ja kansantansseja harjoitellaan Vesna Haglundin johdolla. Illan päättää uutta folkmusiikkia soittava hauska ja energinen Des Moudu Rok.

Tikanojan taidekodin sisätiloissa kuullaan Venäläiset mestarit -näyttelyyn sopivasti klassisen musiikin puolelta venäläisiä mestareita, kun Anni ja Anton Ylikallio soittavat viululla ja pianolla mm. Tsaikovskin, Rachmaninoffin, Prokojeffin ja Rubinsteinin säveliä. Musiikkiohjelman välissä kuullaan runoja myös venäjäksi kun alkuperäisrunojansa lausuu Nadja Zhandr.

17.00 – 17.30 Duo Dahlbo&Kivistö – laulelmaa ja akustista poppia
17.30 – 18.00 Tenasingers
18.00-18.15 Danssommaren –tanssiesitys
18.20 – 18.40 Wasa Flamenco
18.40 Vatsatanssia Viktoria Platonova
19.00 Kansantanssia Vesna Haglundin johdolla
20.00 Des Moudu Rok

Vohvelimyyntiä 16-22
Kahvila ”St. Petersburg” 16-22
Maatuska-tintamareski

Tikanojan taidekodissa sisällä:
19.30 Piano ja viulu: Anton ja Anni Ylikallio
20.00 Runoja: Nadja Zhandr
20.30 Piano ja viulu: Anton ja Anni Ylikallio
Opastuksia

 

Vaasan taidehalli
Vaasan taidehallissa By –Olipa kerran kylä  -näyttelyssä on paljon puuhaa sekä tutkittavaa lapsille ja lapsenmielisille!Pedalaatikoista löytyy tehtäviä sekä lukunurkasta kirjoja ja väritystehtäviä. Lasten Stopover -animaatiotyöpajassa juuri valmistunut animaatio on esillä näyttelyssä!

Kaikista museoista kootuista esineistä ja kirjoista on tehty yhteisbasaari taidehallin edustalle. Paljon löytöjä ja hyviä tarjouksia tiedossa!

Tunnelmaa taidehallilla ylläpitää posetiivari Rodolfo, joka on paikalla klo 15-19.

Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen residenssitaiteilijat esittävät taidehallilla uunituoreen Follow you follow me -koreografian ja keskustelevat esityksestään kiinnostuneiden kanssa taiteilijatapaamisessa esityksen jälkeen.

Illan päättää taidehallin klassikkoesiintyjät klassikkomateriaalilla: vaasalainen TopTones soittaa aitoa 60-luvun rautalankamusiikkia.

15-21 Museokauppojen yhteisbasaari
15-19 Posetiivari Rodolfo paikalla
17.00 Tanssin aluekeskuksen residenssitaiteilijat: ”Follow you follow me” & taiteilijatapaaminen
20.00 TopTones – 60-luvun rautalankamusiikkia

 

Taiteiden yön ohjelma täsmentyy ihan viime hetkiin saakka; viimeisin versio ohjelmasta löytyy täältä: http://www.vaasa.fi/tapahtumat/taiteiden-yo/ohjelma

Tuttuun tapaan ohjelma löytyy myös Taiteiden yön mobiilikarttasovelluksesta, jossa on kartalle merkitty tapahtumapaikkojen sijainnit, ohjelmien aikataulut ja osoitteet. Mobiilikarttasovellus löytyy tämän linkin takaa http://www.vaasa.fi/taiteiden-yo-mobiilikarttasovellus.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa