Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kummitustarinoita Vaasasta

Kummitustarinoita Vaasasta

Aaveiden kaupunki päivittää

vaasalaiset kummitustarinat

Kovan kysynnän innostamana Haamu Kustannus julkaisee kolmannen ja uudistetun painoksen Aaveiden kaupunki – Kummitustarinoita Vaasasta -kirjasta. Uunituore painos julkistetaan Vaasan Taiteiden yössä Loftetin käsityöläistorilla 11.8.2016.

Tiina Hautalan kirjoittaman ja Suvi Karin kuvittaman kirjan tarinat perustuvat aitoihin kokemuksiin ja aavekohtaamisiin, mutta myös seudulla liikkuviin tarinoihin, kuulopuheisiin ja paikallishistoriaan. Tarinoihin on tullut päivityksiä aaveiden aktiivisuuden ansiosta – ja myös aiempien tarinoiden ilmestymisen jälkeisten yhteydenottojen myötä.

Kirjassa kerrotuissa aavetarinoissa pääosassa ovat Pohjanmaan museon Hedmanin haamu, Loftetin talon aavekonsulinna Tulla Moe, Hotelli Centralin valkea rouva, Gerbyn ja Västervikin metsäpolkujen mustapukuinen nainen, Suvilahden Ninja ja Kuokkamummo, vanhan hautausmaan haamut, Backmanin talon vaeltaja, Vanhan Vaasan museon eli Wasastjernan talon pulisonkiaave, kasarmialueen henget sekä Palosaaren kirjaston kummitus.

Aaveet toimivat mainioina matkaoppaina ja kirjassa onkin mukana myös Vaasan aavekartta, jonka avulla voi suunnitella toisenlaisen kaupunkikierroksen. Jokaisesta aavekohteesta on myös historiallista taustatietoa.

Kauniisti kuvitettu tarinakokoelma julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi. Kirjan on kirjoittanut Tiina Hautala ja kuvittanut Suvi Kari. ”Andarnas stad – Spökhistorier från Vasa” julkaistaan myös ruotsiksi ja sen käännöksen on tehnyt Carita Nyström. Kirjan tarinoita kuullaan ensi syksynä myös Vaasan kaupunginorkesterin Waasa Gothic -aavesinfoniassa 27.10.2016.

Aaveiden kaupunki – Kummitustarinoita Vaasasta Kirjoittaja Tiina Hautala | Kuvittaja Suvi Kari
Andarnas Stad – Spökhistorier från Vasa Kääntäjä Carita Nyström

Kirjatraileri: https://www.youtube.com/watch?v=F1NnT1FxpGI

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa