Home / Kolumnit / Rikoslakimme on ajan tasalla

Rikoslakimme on ajan tasalla

Maassa maan lakien mukaan

Reko Kauranen kysyi kirjoituksessaan Pohjalaisessa 28. heinäkuuta, että mitä teemme islamin kanssa. Ei islamille uskontona voi mitään tehdä, eikä sen mukaan uskovillekaan uskonsa takia.

Miten ihmeessä nyhtää usko pois 1,7 miljardin muslimin päänupista. He vielä ovat keskimäärin uskovaisempia kuin kristityt. Sitä paitsi muslimit lisääntyvät nopeammin suhteessa kristittyjen määrään muslimien korkeammasta syntyvyydestä johtuen.

Tiedollisen sivistyksen lisääntymisen myötä myös islam maallistuu ja maltillistuu, kuten on tapahtunut kristinuskon maailmassa. Traditiot ja uskonnolliset elämykset eivät riitä. Ihmiset haluavat vapautua uskonnon kahleista päättääkseen itse elämästään.

Paras jättää siis muslimit rauhaan. George W. Bushin ristiretki vaan pahensi tilannetta. Kun nykyiset terroristit ovat pääasiassa islamilaisia, on sota terrorismia vastaan muslimien näkökulmasta uskonsota.

Suomen ei pidä sotkeutua Lähi-idän kriiseihin muuten kuin auttamalla syyttömiä siviilejä, koska muuten meistäkin tulee kostoiskujen kohde. Ei kannata härnätä verta nenästään.

Suomessa tietysti toimitaan lakiemme mukaan.

Perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Se koskee muun muassa alkuperää, kieltä ja uskontoa. Suomessa on uskonnonvapaus. Tietyn uskonnon mukaan uskominen ei ole rikos, kunhan se ei riko Suomen lakia.

Meidän rikoslakimme on kyllä ajan tasalla. Siinä on luku 34 a, Terrorismirikoksista. Siinä määritetään terroristisessa tarkoituksessa tehdyt rikokset ja rangaistukset niistä. Enimmäisrangaistus on elinkautinen.

Muita rikosnimikkeitä ovat terroristiryhmän johtaminen tai sen toiminnan edistäminen, koulutuksen antaminen, kouluttautuminen, värväys ja rahoittaminen.

Ulkomaalaislaissa rikollisuus on yksi käännyttämisen ja karkottamisen peruste. Perusteet eivät riipu ihmisen uskonnosta.

Tiedustelua, valvontaa ja lakien toimeenpanoa pitää vain tarpeen mukaan tehostaa.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa