Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Vaasan kuorofestivaalin kohokohdat

Vaasan kuorofestivaalin kohokohdat

22-vuotta kuorofestivaaaleja Vaasassa

Vaasan Kuorofestivaali 2014
torstain kohokohdat

Beatboxista barbershoppiin! Kuorofestivaalin kattaus tarjoilee tänä vuonna laulua, karjan kutsuhuutoja, draamaa, beatboxia – with a twist!

Torstai 15.5. on katettu täyteen huippuartisteja, kuten Philomelan kalevalaiseen runouteen pohjautuvan Suden Aika -draamateoksen ensimmäinen näytös, kirkkokonsertti Vaasan kirkossa sekä Irmelin kansanmusiikkitrion konsertti. Torstain kirkkokonsertissa esitellään suomalaista, pohjalaista ja virolaista laulutaitoa parhaimmillaan, kun kirkossa esiintyvät vaasalainen Psallite, virolainen Kammerköör Head Ööd, Vend sekä Philomela.

Nuorista laulajista koostuva Head Ööd, Vend valittiin viime vuonna Viron parhaaksi kuoroksi, maassa, jossa taso on aina ollut huippuluokkaa. Head Ööd, Vend syntyi vuonna 2006 virolaisen näyttelijä-lavastaja Uku Uusbergin projektin ympärille. Lopullisen kokoonpanon saattoi kokoon ystävistään Raplasta, Kuusalusta, Viljandista ja Tallinnasta Pärt Uusberg, joka toimii nykyään kuoron johtajana ja hovisäveltäjänä.

Kamarikuoro Psallite perustettiin v. 1976. Kuoron johtajana toimii syksystä 2010 Susanne Westerlund. Kuoro esittää musiikkia barokista moderniin pohjoismaiseen kuorolyriikkaan, kuitenkin etupäässä kirkkomusikaalisia teoksia.

Kuoro on julkaissut useita omia levyjä, ollut mukana kahdessa levyprojektissa seurakunnan puitteissa, on ollut mukana useissa radio- ja TV-tuotannoissa sekä tehnyt konserttimatkoja Suomessa ja ulkomailla. Suomen Kirkkomusiikkiliitto valitsi äskettäin Psalliten vuoden musiikkiryhmäksi 2013.

Philomelan muodostaa noin 20 laulamista rakastavaa naista, jotka yhdessä ovat yksi moniääninen instrumentti, taiteellisen johtajan käsissä alati muovautuva soitin. Helsingissä toimiva Philomela on 2000-luvun kuluessa noussut yhdeksi Suomen arvostetuimmista kuoroista. Musiikkineuvos Marjukka Riihimäki on johtanut Philomelaa sen perustamisvuodesta 1984 alkaen ja on johdattanut sitä kohti uusia seikkailuja.

Vuonna 1999 kolmen karismaattisen naislaulajan perustama Irmelin-kansanlaulutrio toimii skandinaavisen ja pohjoisten merialueiden paimentolaismusiikin sanansaattajina ja lauluperinteen uudistajina. Heidän konsertti on aina elämys ja improvisaatiolla on iso osa siinä.

Yhtä hyvin voi odottaa moniäänistä karjan kutsulaulua, kehtolaulua, eleganttia englantilaista a capellaa tai ruotsalaista kepeää tanssisävelmää. Irmelinin konsertti ei jätä ketään kylmäksi, kun mielenkiintoa pitävät yllä kekseliäät sovitukset ja vahvat tarinat.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa