Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Vaasan kuorofestivaalin suosio kasvaa

Vaasan kuorofestivaalin suosio kasvaa

Vaasan Kuorofestivaali 2014
viikonlopun kohokohdat

Perjantaina 16.5. festivaaliyleisöä hemmoteltiin Suden Ajan toisella näytöksellä, KYNin eli Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajien Laulujen Teitä -konsertilla sekä Philomelan ja Irmelinin yhteiskonsertilla.

Lauantai 17.5. on täynnä konsertteja laidasta laitaan ja ihmeteltävää löytyy kaikille. Philomela esittää kaksi viimeistä Suden Aika näytöstä, KYN esittää yhdessä beatbox virtuoosi Felix Zengerin kanssa konsertin Outo Kantele, kirkkokonsertteja on lauantaina kaksin kappalein ja ilta päättyy joko iltajuhlaan kaupungintalolla tai festivaali-klubiin Amarillossa, jossa Felix Zenger esiintyy The Moves show bändin kanssa.

Outo Kantele konsertissa virtaa KYN:n etninen jazz ja jazz. Pääteoksena kuullaan Jukka Linkolan Kantelettaren teksteihin KYN:lle säveltämä 7-osainen Outo kantele -sarja. Toiset kasvot etninen jazz saa Anna-Mari Kähärän melodioillaan ja harmonioillaan koskettavissa lauluissa. Jazzeissa kuoro taipuu soul-tulkintaan, skättää virtuoottisesti ja hemmottelee kuulijoitaan rytmisellä ilottelulla. Konsertissa venytetään käsityksiä kuoromusiikista ja ihmisäänen mahdollisuuksista, kun KYN saa vieraakseen beatbox-taituri Felix Zengerin. KYN:n kanssa lavalle nousevat myös huippumuusikot pianisti Kirmo Lintinen ja harmonikkataitelija Johanna Juhola.

Sunnuntaina 18.5. festivaalikävijöille on tarjolla muun muassa kaikenikäisten lastenkonsertti Taikapeitto Vaasan Kaupunginteatterissa, muistotilaisuus Kuula-patsaalla ja festivaalin päättää huikea päätöskonsertti kaupungintalolla. Päätöskonsertissa esiintyy mm. amerikkalainen Masterpiece Quartet, KYN, 40 naisen viihdekuoro Sorja, Sibeliuslukion sekakuoro Sibis sekä Pohjan Miehet.

TV:stä tuttu Satu Sopanen saapuu Vaasan Kuorofestivaalille ja järjestää Steiner-koulun kuoron, Fort Big Band & Ralf Nyqvistin kanssa lapsille oman konsertin nimeltään Taikapeitto. Koko perheen liikkuva konsertti tarjoaa uudempaa lastenmusiikkia jännittävinä bigband- ja lapsikuorosovituksina. Konsertin kieli on suomi, mutta mukana on myös ruotsinkielisiä lauluja.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa