Vääristyneet kustannusrakenteet syövät nyt yhteiskuntaa.
Työttömyyden kustannukset johtuvat siitä että työ on tullut kannattamattomaksi sen vuoksi että työn hintaan on siirtynyt kustannuksia, jotka eivät sinne kuulu. Tämä puolestaan on kumuloitunut yhä lisääntyvänä työttömyytenä, joka entisestään lisää kustannuksia, mm.ansiosidonnaisen kautta.
Nyt kun julkiselta sektorilta aiotaan vähentää väkeä, ulkoistamisen avulla, on ongelma kaatumassa päälle vieläkin voimakkaammin, jos mitään ei tehdä.
Verovaroista maksettava ansiosidonnainen on lopetettava,tai rajattava.
Toinen iso ongelmakohta on julkisen sektorin eläkkeet, jotka on kolmikantaisesti päätetty aikana, jolloin suomeen vielä tuli tuloa viennistä, voisi sanoa jopa niin että ovista ja ikkunoista.
Nyt ei tule. Julkisten eläkkeiden maksupohja on poissa, eläkkeistä osa rahoitetaan vielä kuntien kassasta suoraan, joten kuntaliitoksia joudutaan tekemään pelkästään eläkkeenmaksun turvaamiseksi, tämä lisää kustannuksia toisaalla kuntarakenteen muutosten takia.
Kuntalaisten taloudellinen asema romahtaa, kehittyvissä kunnissa taas puolestaan kustannukset nousevat
Olemme saavutettujen etujen oravanpyörässä. Kaiken tämän sai aikaan kolmikantainen sopiminen.
Kun markkinan vaikutukset prutaalisti ohitettiin päästiin yhteiskuntaan, jossa yrittäjyys pienimuotoisena on lähinnä vitsi.
Kustannukset ulottuvat kaukaisimpiinkin yhteiskunnan juuriin, mutta ravinto sieltä on loppunut . Sosiaaliset ongelmat kärjistyvät ja sohfalle joudutaan ohjaamaan yhä useampi.
On aivan selvää ettei tälläisessa tilassa voi olla aktiivisuutta, eikä sitä rahan avulla saa lisätä, koska se aiheuttaa enemmän ongelmia, kun hyödyttäisi ketään. Samaan aikaan hyvinvointi heikkenee, kun yhä harvempi joutuu tekemään sen työn, joka arjessa välttämättä tarvitaan.
Olemme luoneet ulkoparlamenttaalisella vallankäytöllä ( kolmikanta) järjestelmän, joka tuhoaa yhteiskuntaa kuin syöpä.
On mielnkiintoista seurata tekeekö tämä uudistunutkaan eduskunta tälle asialle mitään, äänestäjiltä on nyt saatu valtakirja.käytetäänkö sitä kansalaisen arjen parantamiseksi vai jatkuuko kaikki ennallaan.
Nyt voisi joku valtio oppinut varmaan kertoakin, miten vakava tilanne on sisäpoliittisesti, mutta heitä tuskin päästetään enään ääneen, vaikka sitä toivoisin ihan vain yleisinhimillisistä syistä.
Nimm. Syyt ja seuraukset
Poimittu Lyhytviesteistä 25. 04. 2015