Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tulvatilanne pahenee Pohjanmaalla 4/2013

Tulvatilanne pahenee Pohjanmaalla 4/2013

Lämmin sää ja paikoittain vesisade on edelleen nopeuttanut tulvavesien nousua Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Tiistain (16.4) ja keskiviikon välisenä yönä on torjuttu jääpatoja Lapväärtin taajaman alueella Kristiinankaupungissa Arkistokuva: Eeku Strahl.

Tulvatilanne pahenee Pohjanmaalla

Jokisuistoon on muodostunut uusi jääpato. Mikäli sen purkaminen ei onnistu, vesi saattaa nousta alaosan pengerrysalueille. Vimpelissä Savonjoella on kaksi jääpatoa, jotka uhkaavat asutusta.

Veden nousu on ollut poikkeuksellisen nopeaa erityisesti Kyrönjoella ja Lapuanjoella. Esimerkiksi Kyrönjoella Nikkolassa vesi on noussut 10 senttiä tunnissa. Kyrönjoen tulvaraja ylittyy todennäköisesti jo lähituntien aikana, ja vettä ryhdytään johtamaan Rintalan ja Tieksin pengerrysalueille.

Vettä on ryhdytty ottamaan jo myös Kyrönjoen suurimpaan tekojärveen Kalajärveen sekä Liikapuron tekojärveen. On hyvin mahdollista, että myösapuanjoen pengerrysalueille johdetaan vettä lähiaikoina.

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa