Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tietopaketti Vaasan kunnalliselämästä

Tietopaketti Vaasan kunnalliselämästä

Tukeva tietopaketti Vaasan kunnalliselämästä.

Kuntavaaleissa valitaan edustajat kaupunginvaltuustoon, joka valitsee jäsenet kaupunginhallitukseen ja lautakuntiin.

Äänestämällä voit vaikuttaa moneen asiaan, joka koskettaa arkeasi. Jokainen vaasalainen on vaikuttaja, palveluiden käyttäjä, arjen asiantuntija. Mikä on sinulle tärkeää?

Äänestämällä voit vaikuttaa esimerkiksi näihin asioihin:

Valtuusto on kunnan asukkaiden valitsema kunnan ylin toimielin. Valtuusto käyttää kunnan päätösvaltaa, jollei ole toisin säädetty. Kunnan ylin poliittinen päätösvalta kuuluu valtuustolle.

Valtuustolla on kokonaisvastuu kunnan toiminnasta ja taloudesta. Valtuuston tulee edistää kuntalaisten suoraa osallistumista kunnan toimintaan ja päätöksentekoon. Valtuutettujen, kuten muidenkin luottamustehtäviin valittavien vaalikelpoisuudesta, asemasta ja toimivallasta säädetään kuntalaissa.

Kuntalaki painottaa valtuuston roolia kunnan strategisena johtajana, jossa on tärkeää tulevaisuuteen suuntautunut, kunnan toiminnan pitkäntähtäimen tavoitteiden ja päämäärien hahmottaminen ja linjaaminen.

Kuntavaaleissa valitaan edustajat kaupunginvaltuustoon, joka valitsee jäsenet kaupunginhallitukseen ja lautakuntiin.

https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/osallistu-ja-vaikuta/vaalit/kuntavaalit-2021/miksi-aanestaa/

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa