Home / Kolumnit /
Tapani Vieri – Etsitään takaisin AURINKOINEN Vaasa

Tapani Vieri – Etsitään takaisin AURINKOINEN Vaasa

Etsitään takaisin AURINKOINEN Vaasa

Kahdeksankymmentäluvun Vaasa oli ”Suomen Aurinkoisin Kaupunki”.

Matkustin ympäri voisi sanoa maailmaa, kävin mm. Jakartassa, Balilla, Aussissa Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja aika monessa Euroopan kaupungissa jne. Vein aina paikallisille yrittäjille joita tapasin Vaasa kirjan, ja huonolla kielitaidollani kerron kaupungista jossa on vireät puistot, meri kolmen korttelin päässä torista, kaupungista jossa ei voi eksyä, kaupungista jossa asuu hivenen varautuneita ihmisiä, mutta kun tutustutaan niin heistä saa loppuelämän ystäviä.

Aussimatkalle sain muutaman Juhani Turusen signeeraaman Vaasa kirjan matkailu-toimiston Jaakkon hyvällä avustuksella. Näitä sitten vein paikallisille yrittäjille. Ja suurella mielenkiinnolla ja lämmöllä ottivat vastaan.

Näin teki aika moni tuntemani yrittäjä. Veimme hyvää viestiä kotikaupungistamme vaikka jo silloin asuin Vaasan ”Sepänkylässä” joka sijaitsee Mustasaaren kunnassa.

Ehdottaisin että Vaasa ottaisi agendalle tämän voimallisen ”Energia” viestin rinnalle tämän inhimillisen Vaasan. Tämä ei ole vastakkainen asia Energia asialle. Kun energialähettiläs Tuomas vei Vaasaa Energia keskittymäkartalle, hän myös kertoi paljon kauniista kaupungista Pohjanlahden rannalla, tapasin hänet muutaman kerran ja näistäkin vähän puheltiin.

Voimme olla ylpeitä kaupungistamme, ja jotta voisimme olla vielä ylpeämpiä, ehdottaisin että Vaasa ihan aikuisen oikeasti panostaisi rantaan. Meillä on noin 2,5 km rantaviivaa keskellä kaupunkia, meillä on yrittäjiä jotka hinkuvat päästä tekemään palveluillaan Vaasaa mukavaksi kaupungiksi vierailla, ja varmaan muutamille voisi syntyä ajatus että tännehän voisi muuttaa.

Koskematon ranta on hieno asia, mutta varmaan voisi löytyä keino yhdistää nämä kaksi. Moni haikailee Niemelän kahvilan perään. Oikeasti sehän oli max. 10-15 hengen tila, mutta tuntuu että sen vaikutus on ollut tuhansiin henkilöihin.

Siis panostetaan rantaan, kuuskytluvulla Vaasassa ei juuri ollut kesäisin ihmisiä, kun Vaasalaiset olivat saaressa. Nyt kaupungissa on tuhansia jopa kymmeniätuhansia henkilöitä koko ajan. Tähän kannattaa panostaa, se tulee korkojen kanssa takaisin.

Tapani Vieri

Vaasa

 

 

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa