Home / Henkilökuva / Taitelijaesittely: Tiina Lehtimäki omin sanoin

Taitelijaesittely: Tiina Lehtimäki omin sanoin

TAITEILIJAESITTELY: Tiina Lehtimäki

Tulen pyytämään vaasalaisia taiteilijoita esittelemään itsensä omin sanoin.

TAITEILIJAESITTELY

Tiina Lehtimäki

Olen Tiina Lehtimäki, kuvataiteilija. Olen paljasjalkainen vaasalainen, nykyään asun ja työskentelen kesäisin Maxmon Österössä, talvisin Gran Canarialla. Valo ja meri ovat minulle tärkeitä.

Olen Suomen Taidegraafikoiden, Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Vaasan Taiteilijaseuran jäsen. Teoksiani on ollut mukana jurytetyissä näyttelyissä vuodesta 1998.

Teoksiani löytyy mm. Helsingin kaupungin, Vaasan Taideyhdistyksen ja Pohjanmaan museon kokoelmista yksityiskokoelmien lisäksi.

Luonto, eläin, ihminen

Käsittelen teoksissani usein luontoa, eläintä ja ihmistä sekä näiden välistä suhdetta. Nämä aiheet ovat ylipäätään keskeistä ja pysyvintä tuotannossani.

Myös tarun ja todellisuuden välisellä jännitteellä on ollut tärkeä asema kuvataiteessani alusta alkaen, ja se ilmaantuu spontaanisti mukaan työn edetessä.

Luonnonelementti, joka on jatkuvasti ollut mukana taiteessani, on meri.  

Taidepiirtäminen

Olen profiloitunut taidepiirtäjänä, koska piirtäminen on perusta kaikelle taiteen tuottamiselleni.

Työskentelen yhdistäen useita eri piirrostekniikoita, useimmiten paperille tai puulevylle. Useille teoksilleni on ominaista suuri koko, mustavalkoisuus ja dynaaminen viivan käyttö. Viime aikoina olen käyttänyt myös akvarellitekniikkaa yhdistäen sen piirrosjälkeen.

Työskentelyni on yleensä päämäärätietoista, ja valmistan mielelläni teoksia silmälläpitäen jotakin tiettyä tilaa ja teemaa.

GRAN CANARIA

Valoa, merta ja vuoristoa

Olen aina ollut levoton sielu, ja lähdin jo nuorena ensimmäisen kerran Espanjaan, työskentelemään tätini rantabaarissa, Mojacarissa, Andaluciassa. Sen jälkeen asuin pari vuotta Madridissa, jonne löysin tieni 80-luvulla. Espanjankärpänen puraisi koko loppuelämäksi, ja jossain vaiheessa pääsimme lähtemään koko perheen kera lomille, jotka yleensä suuntautuivat Kanarian saarille. Nyt lapset ovat aikuisia, ja meitä on koolla kolme; mies, koira ja minä.

Päätös lähteä Suomesta etelään talveksi oli kypsynyt jo pidemmän aikaa, ja näin saavuimmekin Kanarialle autolla Suomesta mieheni ja koiran sekä maalaustelineen kera. Ajomatkaa kertyi noin 5000 km, ja lisäksi matkustimme kolmella eri lautalla. Pisin laivamatka oli Huelvasta Gran Canarialle, 36 tuntia Atlantin aalloilla.

Päivät kuluvat täällä samoin kuin Österössä, ja rytmittyvät sekä työskentelyyn että pitkiin kävelylenkkeihin sekä rantamaisemissa että vuoristossa. Suurin ero Suomeen on valon määrä ja lämpö, jotka antavat energiaa luomistyöhön.

(Viime talvena toteutin täällä sarjan paikallisista kulkukissoista, sarja oli esillä Printmakers Galleriassa Vaasassa.) Tällä hetkellä olen vasta kokoamassa työhuonettani, ja luomisprosessissa, miettimässä ideaa ja paikkaa esittää tulevat teokseni.

Viimeisin Suomessa toteuttamani teos on ”Shifter”, joka valmistui vaasalaiselle yritykselle, joka toimii Espanjan Costa Orihuelasta käsin (www.shiftrgroup.com). Teos kuvaa mielestäni myös omaa itseäni; vapautta ja muutosta, ehkä rohkeutta etsiä uutta.

Tiina Lehtimäki

www.tiinalehtimaki.com

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi

tiina.lehtimaki@hotmail.com

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasalainen henkilökuva: Mauno-Olavi Sundberg

Toimittaja-muusikko Mauno Olavi Sundberg kuoli Vaasan keskussairaalassa 23. 05. 2014. Kaikki tunsivat hänet vain ”Manuna. …

Vastaa