Billig Strøm | Forbrukslån | Paras Pikavippi | Billig Møbelsnekker | Hesteforsikring | Boligalarm | Beste Kredittkort | Billig Advokat
Home / Kolumnit / Susanna Kosken performanssi oli mennä väärään kurkkuun

Susanna Kosken performanssi oli mennä väärään kurkkuun

Performansseja kerrakseen

Meni kahvi väärään kurkkuun, kun luin Susanna Kosken performanssin (Pohjalainen 17.12.).

Koski sanoo, että tärkein kysymys keskussairaala-asiassa on se, miksi Vaasa ja VKS eivät neuvotelleet erillissopimusta hallituksen kanssa.

Voin kertoa, että asianomaisen ministerin, joka siis edustaa hallitusta, kanssa käytiin lukuisia neuvotteluja niin Vaasan kaupungin, kuin VKS:n, sen henkilöstön, sekä allekirjoittaneen ja edustaja Joakim Strandin kesken.

Susanna Koski ei osallistunut kertaakaan neuvotteluihin. Maan hallituksen kokouksissa emme istuneet, koska hallituksen kokoukset ovat suljettuja.

Käytin myös lukuisia puheenvuoroja suuressa salissa VKS:n puolesta. Sairaalan puolesta eivät puhuneet tai neuvotelleet perussuomalaisten, keskustan ja kokoomuksen kansanedustajat.

Edes vaasalainen Koski ei puhunut sairaalan puolesta kertaakaan.

Väite, että uusi status ei tuo tai vie rahaa, on myös väärä.

Sairaalasta saadun tiedon mukaan ruotsinkielisen palvelun ylläpito maksaa VKS: lle 1,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Tulevaisuudessa tämä kulu rasittaa myös Seinäjoen sairaalaa, koska sielläkin kielenkääntäjät, kieliopettaja ja kielilisät sekä painotuotteiden tekeminen kahdella eri kielellä maksaa. Lisäksi täyden palvelun ambulanssi, Vaasa–Seinäjoki–Vaasa-kuljetuksille, maksaa ylläpitoineen 500 000 euroa per vuosi.

Väite, että vaativan kirurgian siirtyminen ei vaikuta mihinkään on niin ikään väärä.

Jos vaativat sydän-, ortopedi- ja syöpäkirurgiat siirretään pois Vaasasta, ei VKS saa jatkossa kirurgeja. Vai uskooko Koski, että kirurgit hakeutuvat keisarinleikkausten päiväkirurgian rutiinitoimenpiteiden takia Vaasaan?

Eivät hakeudu.

Kirurgien kato tulee aiheuttamaan dominoreaktion, joka uhkaa viedä synnytykset, anestesian sekä naisten- ja lastentaudit muihin sairaaloihin.

Vaasan kannalta tärkeintä on nyt se, mitä tulevaan asetukseen kirjataan.

Jos asetustasolla kielletään tekemästä joitakin toimenpiteitä, esimerkiksi vaativia ja Vaasassa tähän saakka hyvin hoidettuja tekonivelleikkauksia, on lopputulos katastrofaalinen: sairaala kuihtuu.

Mitä tulee perustuslakivaliokuntaan, kannattaisi lukea koko lausunto, siinä nimittäin viitataan valiokunnan lausuntoon vuodelta 2014. Valiokunta linjasi tuolloin, että vaihtoehdoista valitaan se, joka parhaiten toteuttaa kielelliset perusoikeudet.

Oikeuskansleri on arvostellut hallituksen lainsäädäntää.

Nyt on tehtävä lujasti töitä, jotta Vaasassa säilyy elinvoimainen toimiva sairaala. Toivoisin, että myös Koski osallistuisi tähän työhön ja jättäisi performanssit vähemmälle.

MARIA TOLPPANEN (sd.)

kansanedustaja

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa