Home / Kolumnit / Susannaa saa ja pitää ojentaa

Susannaa saa ja pitää ojentaa

Matti Jaakkolan kohtuus

Varatuomari Matti Jaakkola Mustasaaresta katsoi kansanedustaja Susanna Kosken joutuneen kohtuuttoman riepottelun uhriksi (Pohjalainen 23.12.). Koska olen ollut julkisesti Kosken toimintaa kritisoiva sekä lisäksi omaan pitkän uran rauhanturvaajana, katson kelpaavani vastaamaan Jaakkolalle.

Ensinnä siitä, mitä Jaakkola lausuu Kosken toimimattomuuden puolustukseksi. Halu herrasmiesmäisesti puolustaa kuvittelemansa sorron uhria, on liikuttavaa, mutta ilmeisesti sumentaa harkintaa.

Jos edustaja Koski olisi yrittänyt puolustaa omaa seutuansa Vaasaa, olisi hän kuulemma tehnyt poliittisen itsemurhan. Tätä hänen olisi mielestäni pitänyt pohtia ennen kuin alkoi kerätä ääniä täältä.

Mikä logiikka Jaakkolalla on, kun hän sanoo, ettei muutamalla kansanedustajalla Vaasan seudulta ole painoarvoa, kun katsotaan asiaa valtakunnallisesti. Onko siis muun muassa Koski valittu turhaan tämän seudun asialle?

Olisiko Kosken pitänyt repäistä vaatteensa ja seistä päällään?”, kysyy Jaakkola.

Mielestäni ei, sillä juuri profiloitumista cheerleaderina tai ”tanssii tähtien kanssa” en pidä välttämättömänä esilläolona silloin, kun päätyö on heiveröistä.

Rauhanturvatoiminnasta jotakin tietävänä haluan hieman ”sivistää” varatuomari Jaakkolaa. Kenen virhe mielestäsi on, että rauhanturvaaminen on yksi puolustusvoimien päätehtävistä?

Uskallan olla eri mieltä siitä, olemmeko me 45 000 henkilöä ja 49 kuolonuhria saaneet aikaan mitään hyvää kriisialueiden ihmisille.

Suomalainen rauhanturvaaja on saanut hyvää mainetta kansainvälisesti rauhallisella ja inhimillisellä toimintatavallaan. Esimerkiksi Libanonissa olemme antaneet humanitääristä apua enemmän kuin muut maat yhteensä ja hoitaneet sairaita noin 1 200 kuukaudessa. Tämä siis muun rauhanturvaamisen lisäksi.

Mitä tulee verottomiin autoihin, joka etu on jo poistunut, sanottakoon, että se on valtiovallan ratkaisu saada alipalkattua ammattiväkeä liikkeelle. Ammattilaisille maksettu rauhanturvaajan palkka on lähes aina alempi kuin ao. henkilön kotimaan ansio. On aika ovelaa antaa veroporkkana, jossa on ostettava auto, jotta saa osan palkastansa.

Tietämättä, miten Jaakkola on halunnut osallistua edes kotimaassa tapahtuvaan maanpuolustukseen, tohdin ehdottaa kansainvälistä palvelua.

Saattaisi aueta sekin murehtimisen aihe, joka liittyy halpaan alkoholiin. Se on todella niin halpaa, ettei lämpimissä oloissa sitä kaikkea pysty nauttimaan. Suosittelen kokeilemista, sillä juuri se halpuus on pelastanut monia vaanivalta alkoholismilta.

KALLE LANAMÄKI

majuri (evp)

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa