Home / Kolumnit /
Risto Suni – Yhteistyötä vain yhteen suuntaan

Risto Suni – Yhteistyötä vain yhteen suuntaan

Toimiiko Vaasan ja Mustasaaren yhteistyö vain yhteen suuntaan? Kysymys nousi tällä kertaa esiin lentopalloturnaus Power Cupin majoituksista (Pohjalainen 18.4.).

Mustasaari rahastaa kouluillaan yöpymisestä melko muhkeasti. Samalla se vetäytyy kokonaan sivuun lentopallon suurhankkeesta.

Luultavasti Mustasaaressakin on lentopallon harrastajia. Tulee väkisinkin mieleen, että yhteistyö sujuu vain silloin, kun maksajana on Vaasa.

Pahimpana ilmitulleena tapauksena Vaasan hyväksikäytöstä oli takavuosina terveyskeskuspalveluiden tarjoaminen Mustasaarelle alihintaan.

Onneksi asia tuli julkisuuteen ja maksuja korjattiin. Vaasan antama rahallinen tuki Mustasaarelle oli kuitenkin huomattava, jopa miljoonaluokkaa.

Vaasa maksaa myös sairaanhoitopiirin kuluista lähes puolet, vaikka päätösvalta on käytännössä naapureilla.

Mustasaari on myös maan suurimpien kuntien joukossa, joilla ei ole omaa uimahallia. Ei ole näköjään tarvettakaan, koska Vaasasta saa uimahallipalvelut.

Aivan tuore Pohjalaisen (19.4.) lehtijuttu käsitteli kaupungin venelaitureiden huonoa kuntoa. Mustasaarelainen veneenomistaja oli tuohtunut, kun laiturit ovat lahoja ja muutenkin huonokuntoisia.

Mielestäni mustasaarelaiset ovat asiassa täysin vääriä arvostelijoita.

Rakentaako ja ylläpitääkö Vaasan kaupunki aivan liikaa venepaikkoja myös naapurikuntalaisten käyttöön.

Onhan Mustasaaressakin runsaasti merenrantaa venelaitureita varten. Vaasassa voitaisiin jättää korjaamatta osa heikoista laitureista.

Laiturit tulee jakaa vain vaasalaisille. Voitaisiin ottaa käyttöön myös Vaasa-kortti, jolla omat asukkaat saisivat alennuksia esimerkiksi uimahallimaksuista.

Tulevia mahdollisia kuntaliitoksia ajatellen Vaasan veronmaksajien etujen ajaminen on eräs tärkeimmistä, jopa tärkein asia.

Yhteistyöneuvottelut on käytävä tiukalla otteella, eikä naapureille tule aina antaa vain periksi.

Risto Suni (ps.)

Varavaltuutettu Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa