Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Riistakamera kesämökin valvontaan

Riistakamera kesämökin valvontaan

Riistakamera tunnetaan normaalisti metsästäjän harrastevälineenä. Metsästys vaatii usein pitkää eläinten liikkeiden seurantaa. Riistakameran kuvien perusteella osataan paremmin valita metsästykseen sopiva paikka ja ajankohta. Riistakamerat ovat kehittyneet kovasti ajan saatossa ja niiden kuvanlaatu vastaa jo useiden kännykkäkameroidenkin laatua. Riistakamera osaa ottaa infrapunakameransa ansiosta kuvia myös pimeässä, jolloin riista liikkuu aktiivisimmin. 

Videota lähettävä riistakamera

Lähettävä riistakamera on uusin edistysaskel tällä tekniikan saralla. Se hyödyntää uusia 4G-verkkoja ja lähettää laadukkaita videoita sähköpostilla.  Video on tavallista kuvaa helpompi tapa tutkia kuvattavan riistan liikkeitä. Video on myös hyvin mielenkiintoinen tapa seurata luontoa ja oppia siitä. 4G-verkko kattaa nykyään lähes koko Suomen, joten lähettävä riistakamera on asennettavissa nykyään kauimpaiseenkin metsänkainaloon. 

Suntek – riistakameran video

Riistakamera valvonnassa Vaasan saaristossa

Vaasalaiset ovat ahkeria mökkeilijöitä ja Vaasan saaristo tarjoaa luonnonrauhaa lähellä keskustaa. Vaasalaisia yhdistää veneily ja moni suuntaakin perjantaisin veneellä kesämökille viikonloppua viettämään. Kesämökin valvonta on kuitenkin kannattavaa silloin kun ei ole itse paikalla. Normaali valvontakamera on arvokas hankinta ja sen vuoksi moni kesämökki jää suojaamatta. 

Metsästys on tuonut riistakamerat valvontaan
Metsästys on tuonut riistakamerat valvontaan

Riistakamerat ovat kuitenkin lisääntyneet kesämökin valvonnassa ja parhaimmillaan halpa riistakamera onkin tilattavissa netistä muutamalla kympillä. Se sisältää kaikki valvontakameran tarpeelliset ominaisuudet ja kestää hyvin ankariakin kelejä Vaasan saaristossa. Sähköpostiisi napsahtaa kuva kutsumattomista vieraista ja voit sen jälkeen toimia parhaaksi näkemälläsi tavalla. Tarkka kuva ja video mahdollistaa usein jopa varkaan kasvojen tunnistamisen pimeässä.

Akku pidentää käyttöikää

Kesämökki on yleensä pitkään käyttämättä varsinkin talvella ja siksi riistakamera kannattaa kytkeä patterien sijaan ottamaan virtansa akusta. Normaalisti vaadittu jännite on 6V ja siihen sopivia litiumakkuja on markkinoilla paljon tarjolla. Moni on myös rakentanut riittoisasta ja säitä pelkäämättömästä vapaa-ajanakusta jännitettä alentamalla pitkäkestoisen virtalähteen. Akun ansiosta sinun ei tarvitse ajaa veneellä mökille pelkästään akkua vaihtamaan.

Valvonta kannattaa

Riistakamera on myös jo olemassaolollaan vähentänyt mökkimurtoja Suomessa. Moni pitkäkyntinen tietää, että mökit ovat nykyisin tehokkaasti valvottuja ja jättää sen vuoksi suunnitelmansa toteuttamatta. Metsästystarvikkeet soveltuvat siis usein myös muuhunkin vapaa-ajan toimintaan ja niille voi löytää yllättäviäkin soveltamiskohteita. Valvonta kesämökille kannattaa ja nykyään se on myös kaiken lisäksi edullista!

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa