Strømpriser 2019 | Forbrukslån Test | Billig Internett | Arrangementmat | Hundeforsikring | Boligalarm | Kredittkort med lavest Rente | Beste Telefonabonnement 2019
Home / Kolumnit / Penkkiurheilijoille kelpaa vain voitto

Penkkiurheilijoille kelpaa vain voitto

Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa

Penkkiurheilijoille kelpaa vain voitto. He eivät toki halua ponnistella itse, vaan joidenkin toisten pitää ottaa elämäntehtäväkseen tuottaa urheiluelämyksiä heille. Ottamalla suosikikseen jonkin kilpailijan tai joukkueen, voi tyydyttää kilpailuviettinsä sen kautta.

Tarvitaan urheiluperäistä maahanmuuttoa myös yleisurheiluun juoksemaan Suomi takaisin maailman kartalle. Pallopelijoukkueissahan heitä on ollut jo pitkään.

Rion olympialaisten huonosta suomalaismenestyksestä ei ole syytetty niinkään urheilijoita kuin urheilujohtajia. Heitä on ollut liikaa urheiljoitten määrään verrattuna.

Yhden pronssin hinnaksi tuli liian korkea. Rahapeleihin laitetun ostovoiman tuotto oli liian pieni. Tämän vuoden valtion budjetissa on osoitettu veikkauksen ja raha-arpajaisten tuotosta urheilun ja liikuntakasvatuksen edistämiseen 148 miljoonaa euroa.

Penkkiurheilijat maksavat osan pääsylipuilla. Jotkut maksavat seuran jäsenmaksua ja lastensa harrastuksista ja tekevät vapaaehtoistyötä.

Olympialaisten pidon voisi lopettaa. Eri lajeissahan on jo maailmanmestaruuskilpailut. Olympialaiset ovat paisuneet sellaisiksi, että harvoilla mailla on enää mahdollisuus järjestää ne.

Tokioon tulee taas viisi lajia lisää: baseball/softball, lainelautailu, rullalautailu, kiipeily ja karate. Tokiossa kisataan 33 lajissa.

Leveä elämä ja korruptio ovat pilanneet KOK:n maineen.

Vaihtoehtoisesti voisi rakentaa olympiakaupungin, jossa olympilaiset aina järjestettäisiin. Siellä voisi elää ja harjoitella urheilijoita ja järjestää eri lajien kisoja olympialaisten välillä.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa