Strømpriser 2019 | Søke om Forbrukslån | Liittymävertailu | Beste Luft til Vann Varmepumpe | Forsikringsselskap | Alarm | Kredittkort | Billig Telefonabonnement
Home / Tapahtumat / 100 suomalaista tietokirjaa näyttely Vaasan pääkirjastossa

100 suomalaista tietokirjaa näyttely Vaasan pääkirjastossa

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa

näyttely Vaasan pääkirjastossa

Suomalaisen tietokirjallisuuden merkittäviä teoksia esittelevä näyttely on esillä Vaasan pääkirjastossa (Kirjastonkatu 13) ajalla 6.9.–30.9.2016. Avajaisissa tiistaina 6. syyskuuta 2016 vieraana on tietokirjailija Marko Paavilainen. Näyttelyn esittelee Jukka-Pekka Pietiäinen.

Joel Kuortin ja Jukka-Pekka Pietiäisen teokseen 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa – Abckiriasta Mustaan orkideaan pohjautuva näyttely esittelee tietokirjallisuuden eri lajit ja kunkin lajin merkittävät suomalaiset teokset. Roll-up-näyttely on kiertänyt kirjastoissa ympäri Suomen jo toista vuotta.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely ei pyri muodostamaan tietokirjakaanonia. Niin näyttelyn kuin sen pohjana olevan teoksen tarkoitus on haastaa katsoja ja lukija pohtimaan, ovatko juuri mukaan valitut teokset ansainneet paikkansa sadan joukossa. Entä mitä listalta puuttuu? Roll-up-näyttely on toteutettu Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen tuella.

Avajaisten ohjelma tiistaina 6.9.2016

klo 17.00–17.30
NÄYTTELYN AVAJAISET
Jukka-Pekka Pietiäinen esittelee 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttelyn.

klo 17.30–18.15
TIETOKIRJAILIJAVIERAANA MARKO PAAVILAINEN
Jukka-Pekka Pietiäinen haastattelee Marko Paavilaista hänen kirjastaan Murhatut veljet. Valter, William ja Ivar Thomén elämä.

Paavilainen ja Pietiläinen ovat haastateltavissa ennen näyttelyn avajaisia.

Marko Paavilainen on filosofian tohtori ja Helsingin yliopiston Suomen historian dosentti. Hän on tutkinut suomalaista liike-elämää ja kirjoittanut elämäkertoja sekä muita historiateoksia.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa