Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pesäpallokentän siirtäminen alkamassa

Pesäpallokentän siirtäminen alkamassa

Vaasa ennen ja nyt-kaupunkiblogi on julkaissut mielenkiintoisen artikkelin pesäpallokentän siirtämisestä.

Päättäjät ovat sanansa sanoneet. Muutostyöt ovat alkaneet pesäpallokentän huoltorakennusten purkamisella.

Parin viime vuoden aikana lähellä olevaa sairaalan parkkihallia on korotettu kahdella kerroksella alkuperäisetä korkeudesta. Työt ovat edennyt hitaasti mutta varmasti samalla lailla kuin vieressä oleva sairaalan H-talokin. Sairaalan uudisrakennusta viimeistellään vielä jonkun aikaa, vuoden verran, sitten alkaa olla valmista. Uusi rakennus otetaan käyttöön vuonna 2022.

Sairaalan parkkihallin korotettun osan kattotasanteelle ei vielä autolla päässyt ajamaan. Kävellen sinne kuitenkin jo pääsee. Kävin katsomassa miltä maisemat sieltä näyttävät. Ja samalla katselin nykyistä pesäpallokenttää ja paikkaa jonne sitä ollaan siirtämässä.

Altaan täyttäminen on mitä ilmeisemmin hyvin vaativa työ, aikaa ja rahaa kuluu ennen kuin päästään uuden kentän avajaisiin.

Pesäpallokenttä siirretään pois nykyiseltä paikaltaan, koska sairaalaa varten tehdään suora tie moottoritielle jo tehdystä liikenneympyrästä vielä toiseen liikenneympyrään uimahallin eteläpuolelle ja siitä suoraan uuden sairaalarakennuksen edustalle.

Uuden pesäpallokentän/stadionin paikka tulee näillä näkymin olemaan pesäpallokentän mitan verran nykyisestä paikasta merelle päin. Nyt välissä oleva allas siis täytetään, ja mm. Agility-seuran koirien koulutuspaikkana tunnettu tekosaari saa antaa maa-alueensa uudelle ja uljaalle pesiskentälle.

Työt ovat jo alkaneet, aikataulusta en osaa kertoa mitään.

Muistan nykyisen pesäpallostadionin upeat avajaiset. Ohjelmaa oli paljon, ja juhlapuheen piti nyt jo edesmennyt Harri Holkeri.

Niin nämä vuodet ja vuosikymmenet vaan vierähtävät. Kun uudelle tehdään tilaa, on vanhan väistyttävä, – tai ainakin tehtävä jonkinmoinen väistöliike.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/05/pesapallokentan-siirto-alkamassa.html

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa