Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Olisiko Sinusta laari- tai kattoviljelijäksi

Olisiko Sinusta laari- tai kattoviljelijäksi

Vaasan kaupungilla on neljä palstaviljelyaluetta eri puolilla kaupunkia. Nyt tarkoituksena on selvittää, olisiko kaupunkilaisilla kiinnostusta pienempimuotoiselle viljelylle laatikoissa.

Viljelylaatikoiden avulla edistetään lähiviljelyä ja omavaraisuutta sekä kaupunkilaisten hyvinvointia. Viljelylaatikot ovat tarkoitettu kaikkien kaupunkilaisten vuokrattavaksi.

Vastaamalla kolmeen kysymykseen osallistut viljelylaatikoita koskevaan kyselyyn, ja voit antaa ehdotuksesi laatikoiden sijainnille.

Laatikko tai laariviljeöly on vain yksi vaihtoehto modernille kaupunkiviljelylle. Muista vaiaahtoehtoja ovat mm. kattoviljely, kerrostalovoljely ja sissiviljely.

”Kaupunkiviljely on osa ruuantuotannon muutoksen trendiä, hajautettuun ja vähemmän öljyriippuvaiseen suuntaan. Tulevaisuuden kaupungit vihertävät kattopuutarhoineen, hedelmäpuubulevardeineen ja marjapensaspuistoineen.

Yksi uusista ideoista on karttoviljely: Kattoviljely ei vaadi suuria. Istutukset voidaan tehdä esimerkiksi laatikoihin. Katolle on lisäksi rakennettava turvallisuuden vuoksi kaiteet ja varmistettava, että katto kestää viljelyn aiheuttaman kuorman.

Edes katon muoto ei ole rajoitteena. Vaikka hyötypuutarhan perustaminen tasakatolle on helpointa, on maailmalla nähty esimerkkejä myös harjakatolla viljelystä.

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/missa-olisi-paras-paikka-laatikkoviljelylle-vaasassa-kerro-mielipiteesi/?fbclid=IwAR0o-5VObnrtCR2ZO5rNBlBkNp20z8OR1BaOfSNXQBjefj2840_JP5TF4ec

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kävelykaskusta laajenee aseman suuntaan

Vaasan kävelykeskustan kehittäminen ja laajentaminen on edennyt seuraavaan vaiheeseen. Ensimmäisenä rakennetaan Pitkäkadun ja rautatieaseman välinen …

Vastaa