Home / Tapahtumat / Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma loppusuoralla

Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma loppusuoralla

Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma

näyttelyssä loppurutistus!
Poika ja varis sekä muut suomalaisen taidehistorian rakastetuimmat teokset esillä Vaasassa enää 30.8. saakka

Huippusuositun näyttelyn Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma viimeinen esilläoloviikko on käynnistynyt. Vielä viikon ajan pohjalaisyleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Tikanojan taidekodissa vaasalaissyntyisen Antellin Ateneumiin sijoitettuun klassikkotaideteosten kokoelmaan ja keräilijän värikkääseen elämäntarinaan.

Näyttelyn viimeisellä viikolla järjestetään viimeiset opastukset torstaina 27.8. ja sunnuntaina 30.8. klo 14 suomeksi. Yleisölle avoimet opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan.

Näyttelyssä ovat esillä Ateneumista Antellin kokoelman todelliset helmet, kuten Albert Edelfeltin Pariisin Luxembourgin puistossa (1887), Akseli Gallen-Kallelan Poika ja varis (1884) ja Démasquée (1888) sekä Antellin taiteilijalta hankkimia Auguste Rodinin veistoksia. Näyttely valottaa myös ensimmäistä kertaa tarkemmin keräilijän Vaasassa viettämiä vuosia. Ainutlaatuinen näyttely on avoinna ti-su, klo 10-16.

Näe, koe ja tunne taidetta syyskuussa avautuvassa pedagogisessa näyttelyssä Kaikilla aisteilla! – pienoisveistoksia ja muotokuvia Y. A. Jäntin kokoelmasta 12.9.2015-10.1.2016.

Yli sata teosta WSOY:n entisen pääjohtajan Yrjö A. Jäntin laajasta taidekokoelmasta asetetaan näytteille Tikanojan taidekodissa uudella tavalla: luvassa on veistosmeri, varjoleikkejä ja aistihavaintoja. Näyttelyn on tuottanut Tikanojan taidekoti yhteistyössä Porvoon museon kanssa.

TIKANOJAN TAIDEKOTI
Hovioikeudenpuistikko 4, 65100 Vaasa
Avoinna: tiistai–sunnuntai 10–16, (06) 325 3916 www.tikanojantaidekoti.fi

Hannele Kyrönlahti
Tiedottaja I Informatör

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa