Strømselskap | Lån på Minuttet | Pris på Vaskehjelp | Sammenlign Meglerfirmaer | Livsforsikring | Brannalarm | alle kredittkort i norge | Billigste Mobilabonnement

Merenkurkun perinne

Merenkurkun rantoja – Hannu Ojala 2006

Viisukisa ja valokuvauskilpailu

Merenkurkun saariston maailmanluonnonperintöalueen estetiikka inspiroi niin alueen asukkaita kuin muualta tulleita vierailijoitakin. Nyt haetaan kahden kilpailun voimin konkreettisia hengentuotoksia: viisuja ja valokuvia. Kilpailut järjestää Merenkurkun maailmanperintöneuvottelukunta.

Viisukilpailu

Raippaluodon sillalla on jo viisunsa – toki siis Merenkurkun saariston on aika saada omansa. Sanoita ja sävellä yksin tai yhteistyöllä viisu Merenkurkun saariston maailmanperintöalueelle. Kappaleen toivotaan sopivan niin yksin- kuin yhteislauluksi ja olevan tyyliltään maanläheinen "koko kansan viisu". Sanoituskielenä voi olla suomi, ruotsi tai englanti ja voittajakappale tullaan kääntämään kolmelle kielelle. Voittajaviisun valitsee maailmanperintöneuvottelukunnan kutsuma raati ja pääpalkintona on 500 euroa.

Kilpailuaikaa on 15.5.2007saakka (postileiman päivä) ja viisut pyydetään toimittamaan nuotteina sekä demoversiona Metsähallitukselle osoitteella:

Merenkurkun Viisukilpailu

Maria Hällund / Metsähallitus – Pohjanmaan luontopalvelut
Hietasaarenkatu 6, Pl 475
65101 Vaasa

0205 64 5294.

Valokuvakilpailu

Valokuvakilpailulla haetaan kuvaparin avulla esimerkkejä maankohoamisesta ja maiseman muuttumisesta maailmanperintöalueella. Kilpailuideana on ottaa lähtökohdaksi vanha valokuva ja käydä kuvaamassa sama kuva tänä päivänä. Kilpailuun osallistutaan siis kuvapareilla. Vanha valokuva voi olla itse ottamasi tai perheen kuva-arkistosta, kunhan alkuperä on selvillä.

Kilpailuun osallistuneita kuvia voidaan käyttää valokuvauskilpailun yhteydessä, muusta julkaisemisesta sovitaan erikseen kuvaajien kanssa. Voittajakuvan valitsee raati ja pääpalkintona on 200 e. Yhteistyökumppanina kilpailussa on Seppälän valokuvaamo

Kilpailuaikaa on 14.8.2007 saakka (postileiman päivä) ja kilpailukuvat pyydetään toimittamaan joko paperikuvina tai digitaalisessa muodossa CD:lle taltioituna. Paperikuvan suositellaan olevan kokoa 18 x 21 cm. Digitaalisen kuvan tulee olla painokelpoista laatua ja tallennettu muotoon .raw, .tif tai .jpg. Vanhan kuvan voi lähettää olemassa olevassa muodossa tai skannata (240 dpi, 18 x 21 cm). Kilpailuun osallistuessa tulee ilmoittaa yhteystiedot sekä tiedot kuvausajankohdasta, kuvauskohteesta tai -paikasta. Mainitse myös mahdollisesta kuvamanipulaatiosta.

Kuvaparit pyydetään toimittamaan luontokeskus Terranovaan osoitteella

Terranova / Merenkurkun valokuvakilpailu
Museokatu 3
65100 Vaasa

Keskusteluun

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa