Strømpriser Sammenligning | Billigste Forbrukslån 2019 | Kulutusluotto | Sähkösopimukset | Betalingsforsikring | Boligalarm Test | Kredittkort med Rabatter | Beste Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Markus Myllymäki – Ei kansanäänestystä Natosta

Markus Myllymäki – Ei kansanäänestystä Natosta

Ei kansanäänestystä Natosta

Olen samaa mieltä varatuomari Matti Jaakkolan (8.6.) kanssa kansanäänestyksen sopivuudesta Natoon liittymisestä.

Kansanäänestyksessä tarvitaan selkeät ymmärrettävät vaihtoehdot. Nato-kansanäänestystä varten ei kuitenkaan sotilaitten annettaisi esittää arviotaan Venäjän uhasta ja kuinka suuri tulivoimien ero on. Valtakirjan kansalta saaneiden kansanedustajien ja presidentin, puolustusvoimien ylipäällikön, ei pidä mennä tässä asiassa kansan selän taakse piiloon.

Sotiminen on teknistynyt. Venäjä on meidänkin öljyrahoillamme uudistamassa tappo- ja tuhoamiskalustoaan. Uudet Iskander-täsmäohjukset tavoittavat minuuteissa Suomen strategiset kohteet. Venäjä on jo esitellyt uuden viidennen sukupolven häivehävittäjän. Uusia taisteluhelikoptereita on jo käytössä.

Venäjä on osoittanut tapansa valloittamalla Krimin ja huseeraamalla Itä-Ukrainassa, joka ei ole Naton sateenvarjon alla.

Miksi Venäjä on sijoittanut ja sijoittamassa Suomen rajan tuntumaan paljon enemmän tulivoimaa, kuin Suomen uhkan torjumiseen tarvitaan? Miten Suomen käy liittoutumattomana idän ja lännen välimaastossa sodan syttyessä?

Ja miksi Suomen pitäisi yksin omin varoin ja voimin valvoa ja puolustaa 1 340 kilometrin matkaa EU:n itärajasta? 22 maata EU:n 28 jäsenmaasta on jo Naton jäseniä.

MARKUS MYLLYMÄKI

Vaasa

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa