Strømselskap | Beste lån uten Sikkerhet 2019 | Billig Snekker | Pikavippi Vertailu 2019 | Barneforsikring | Boligalarm | Billigste Kredittkort 2019 | Advokater
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tasoristeyksessä pysähtyminen saattaa olla päivän tärkein pysähdyksesi

Tasoristeyksessä pysähtyminen saattaa olla päivän tärkein pysähdyksesi

Päivän tärkein pysähdys

10.6. vietetään kansainvälistä tasoristeyspäivää

Trafi muistuttaa kansainvälisenä tasoristeyspäivänä, että tasoristeyksessä pysähtyminen saattaa olla päivän tärkein pysähdyksesi.

Huomenna 10.6.2016 vietetään kansainvälistä tasoristeyspäivää seitsemättä kertaa. Päivän aikana yli 40 maassa ympäri maailmaa katseet suunnataan tasoristeysturvallisuuden parantamiseen. Tänä vuonna kansainvälisen tasoristeyspäivän kohderyhmänä ovat seniorikansalaiset teemalla ”Älä yliarvioi taitojasi rautatien lähellä”.

Pysähtyminen tasoristeyksissä kannattaa aina

Suomella on tasoristeysturvallisuudessa selvästi kirittävää moniin muihin EU-maihin nähden”, huomauttaa johtava asiantuntija Kirsi Pajunen Trafista: ”Vaikka olisi kuinka kiire, niin pysähtyminen tasoristeyksissä kannattaa aina. Vaikka radalla olisi tavallisesti vain vähän liikennettä, juna saattaa yllättää, sillä raiteilla saattaa liikkua ylimääräisiä tavarajunia, yksittäisiä vetureita, ratatyökoneita ja ne kaikki ovat massiivisia autoihin verrattuna.

Tarkkaavaisuus siis on tärkeää – musiikin kuunteleminen kuulokkeilla ei varmasti paranna tarkkaavaisuutta.”

Onnettomuudet ovatkin parhaiten estettävissä, kun olet tarkkana etkä ota tietoista riskiä. Jos puomi on alhaalla, niin tasoristeystä ei ylitetä – ja tämä koskee myös kävelijöitä, kaksipyöräisiä kuin muitakin liikkujia.

Viime vuonna tasoristeysonnettomuuksissa kuoli 6 ja loukkaantui vakavasti 6 henkilöä. Kaikkiaan vuonna 2015 onnettomuuksia oli 35.

Kansainvälisen tasoristeysturvallisuus -seminaari kokoaa alan asiantuntijat Helsinkiin kesäkuussa

Kansainvälinen tasoristeysseminaari Global Level Crossing Safety Symposium (GLXS) järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.-15.6.2016. Seminaari järjestetään nyt 14:ttä kertaa.

GLXS-seminaari järjestetään joka toinen vuosi ja se kokoaa yhteen alan toimijat, tutkijat, suunnittelijat ja lainsäätäjät niin tieliikenteen- kuin rautateidenkin puolelta.

GLXS-seminaari tarjoa osallistujille erinomaisen mahdollisuuden jakaa parhaita käytäntöjä tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi ja ottaa oppia muiden maiden toimintatavoista sekä ratkaisuista” kertoo Trafin johtava asiantuntija Kirsi Pajunen.

Seminaariin saapuu puhumaan maailman johtavia tasoristeysturvallisuusasiantuntijoita, esimerkiksi Martin Gallagher (Chair of UNECE Expert Group on Safety at Level Crossings) ja Kurt Olsen (Director, Railway Department, Accident Investigation Board). Seminaarin avaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

GLXS 2016 järjestetään 12.-15.6.2016 Pörssitalossa Helsingissä ja sitä isännöi Trafi.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa