Home / Kolumnit / Markus E. Myllymäki – Vika on aina muissa

Markus E. Myllymäki – Vika on aina muissa

Vika on aina muissa

Minä en arvosta sellaista poliitikkoa tai puoluetta, joka pyrkii nostamaan itseään painamalla muita. Pitää pyrkiä saamaan nostetta paremmuudellaan, realistisilla vaihtoehdoillaan.

Lauri Karpin (ps.) kirjoitus 5.8. oli tyypillinen sellainen, jossa vika nähtiin muissa.

Perussuomalaiset on profiloitunut ei-puolueena. Ei EU:lle, ei eurolle, ei maahanmuutolle, ei kriisimaiden auttamiselle. Mikään näistä ei kuitenkaan ollut PS:n eduskuntavaaliohjelman pääteemana.

Minun eläkkeeni, veroni ja soteni on päätetty Suomessa. Eikä ole EU-tarkastajaa näkynyt määräämässä, kuinka minun pitää asua ja elää. Olen saanut säilyttää oman kulttuurini.

Omassa valuutassa oli se hyvä puoli, että reaalipalkkoja oli helpompi allentaa vientikilpailukyvyn parantamiseksi. Ennen, kun paperipatruunat alkoivat valittaa, että dollapohjainen paperivienti ei vedä, niin markka devalvoitiin, jolloin dollarista firma alkoi saada enemmän markkoja, mutta maksoi markkoina saman palkan. Tuontitavaroitten, -energian ja -raaka-aineitten markkahinnat kuitenkin nousivat. Ostovoima siis laski.

Markkakriisin aikana pieni valuutta joutui markkinavoimien heittopussiksi. Korot kävivät jopa 16 prosentissa. Työttömyys nousi 18,9 prosenttiin. Leikattiin ja maksettiin pankkitukea.

Nyt eurokriisin aikana korot ovat sen sijaan laskeneet. Ne eivät ole nyt paljon muuta kuin pankin korkomarginaali.

Vuoden 1995 alusta Suomi liittyi Euroopan Unioniin. Siitä viime vuoteen ansiotasoindeksi on noussut 90 prosenttia, mutta kuluttajahintaindeksi vain 40 prosenttia. Ostovoima on siis EU:n ansiosta noussut rutkasti. Valitettavasti suuri osa siitä lapioidaan ulkomaille ostamalla Kiinassa ja muissa halpamaissa valmistettuja tuotteita. Näin autetaan niiden maiden työntekijöitten ostovoiman nousua.

Tavaratuonnin arvo oli viime vuonna 54,3 mrd euroa. Samansuuruinen kuin valtion budjetti. Suomalaisten pitäisi suosia enemmän suomalaista, että tuosta summasta edes muutama miljardi jäisi kiertämään kotimaassa.

EU:n sisämarkkinat ovat Suomelle tärkeät. Tavaraviennistä 59 prosenttia meni viime vuonna sinne.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa