Home / Kolumnit /
Maria Tolppanen – Suomi tarvitsee työtä

Maria Tolppanen – Suomi tarvitsee työtä

Fennovoimaäänestys oli pitkästä aikaan todellinen ponnistus suomalaisen teollisuuden ja työpaikkojen puolesta.

Rehellisesti sanoen en voi ymmärtää, miten tässä tilanteessa, jossa työministeriön tilastojen mukaan yli puoli miljoonaa työikäistä, työkykyistä ja työhaluista ihmistä on työttömänä, joku voi vastustaa tätä hanketta.

Suomessa elää satatuhatta lasta köyhyydessä ja 20 000 ihmistä seisoo leipäjonossa pelkästään Helsingissä. Tähän maahan tarvitaan työtä ja investointeja. Kauniit puheet eivät vatsaa täytä, eivätkä pakkasella lämmitä.

Hanke tuo rakentamisvaiheessa Pyhäjoelle 4 000 miestyövuoden työt. Tästä puuttuvat kerrannaisvaikutukset, infran rakentaminen, logistiikka, asuminen, ruoka ja muut palvelut, joita voimalan ympäristöön tarvitaan. Nämä tuonevat vielä 6 000 uutta työpaikkaa. Se on piristysruiske koko Suomelle.

Niille, jotka pelkäävät ydinvoimaa, voisin sanoa, että se on tasalaatuisempaa, edullisempaa ja ympäristöystävällisempää, kuin esimerkiksi kivihiili. Ydinonnettomuudet ovat kamalia, mutta tähän saakka sattuneet onnettomuudet ovat johtuneet joko huonosta huollosta tai voimakkaista luonnonilmiöistä.

Tällä hetkellä ostamme ydinvoimalla valmistettua sähköä Venäjältä. On parempi, että valmistamme energiamme itse suomalaisten sääntöjen mukaan. Emme voi silti unohtaa muitakaan energianlähteitä, tuulta, aurinkovoimaa ja turvetta. Niitä on kehitettävä ja rakennettava ydinvoiman rinnalla.

Muutoin olemme viime aikoina hoitaneet eduskunnassa työttömyyden seurauksia, emme sen syitä. Teemme paljon töitä saadaksemme parempia keinoja tukityöllistämiseen ja ihmisten saamiseen erilaisiin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin. Tämän toiminnan heikkous on siinä, että työ ei ole tuottavaa. Jos työllistämme yhdeksällä eurolla päivä tai 1 120 eurolla kuukausi tai viisi tuntia päivässä viiden tunnin palkalla, on lopputulos surullinen ja tulevat eläkkeet jäävät minimaalisiksi.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan Suomen köyhimmille jää pakollisten kulujen jälkeen alle 100 € kuussa käteen. Tämä ei voi olla tarkoitus.

Näin itsenäisyyspäivänä voisimme tehdä yhteisen päätöksen auttaa ja ilahduttaa yksinäistä tai huonompiosaista kanssakulkijaamme.

Maria Tolppanen (ps.)

kansanedustaja Vaasa

 

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa