Ääriliberalismia on syytä varoa
”Turha puhua paluusta 1800 luvulle. Mailma kehittyy ainoastaan eteenpäin.
Jos suomalaiset eivät enään halua kehittyä, jäävät he junasta niin sanotusti. ”
Ääriliberalistisilla opeilla kehityksen tähtäin on vastaava yhteiskuntajärjestys kuin oli 1800-luvulla. Onko se kehitystä vai taantumusta, riippuu siitä kenen kannalta asiaa tarkastelee, mutta siitä junasta on kyllä syytäkin jäädä.
Kuten kommari vetää esiin natsikortin, ääriliberalisti vetää esiin kommarikortin, kuten taas kerran teit. Vaikka sen onkin kohtuutonta, kohdallasi se on jokseenkin yllätyksetöntä. Noita Liin mirrin silitys -juttujasi on nimittäin täällä nähty ennenkin ja tuskin liberalistien mirrit sen hekumallisempia ovat.
Jos et ole sattunut huomaamaan, tällä hetkellä julkista sektoria järkeistetään joka päivä. Sitä pitääkin järkeistää, mutta ei suin päin purkaa. Se on rakennettu palvelemaan yhteiskuntaa, joka – yllätys yllätys – on me itse!
Määrätyiltä osin se on kovastikin vääristynyt ja vaatii rajua oikomista. Sitä ei kuitenkaan pidä tehdä harkitsematta. Paitsi tietenkin jos haluaa yhteiskunnan sekasortoiseen tilaan, joka sekin on toki jonkun etu.
Aatteen sijaan konkretia olisi välillä paikallaan, joten heitän kysymyksen: minkä osan julkisesta sektorista haluaisit purkaa? Et kai kaikkea sentään, vaikka kirjoitatkin julkisen sektorin purkamisesta ylipäätään? Sehän on kirjoitettuna vain kaksi sanaa, mutta todellisuudessa pienistä paloista koostuva äärettömän monimutkainen kokonaisuus.
Nimm: Juuri näin
Poimittu Lyhytviesteistä 12-05- 2015