Home / Muut / Kryptovaluutat ovat suosittuja Suomessa

Kryptovaluutat ovat suosittuja Suomessa

Kryptovaluuttojen suosio on kasvanut viime vuosina tasaiseen tahtiin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Vaikka kryptovaluutat ovat valuuttoina vielä tuoreita, ovat ne silti onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa ihmisten keskuudessa. Osa kryptovaluuttoihin sijoittajista suosii tunnetuimpia ja suosituimpia kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, Etheruemia. Toiset taas suosivat uusia ja vähemmän tunnettuja, kuten Shibaa.

Kryptovaluuttojen määrä on ylittänyt jo 5 000 valuutan rajapyykin, mikä on erittäin suuri määrä erilaisia kryptovaluuttoja. Kryptovaluuttojen kohdalla on hyvin hankala pysyä mukana, että millaine[1] n on ajankohtainen tilanne. Myös arvo saattaa nousta ja laskea hyvin nopeasti, sillä kryptovaluuttojen arvo perustuu kysyntään ja tarjontaan, kun taas perinteisen valuutan kohdalla keskuspankit säätelevät arvoa ja arvon muutos on tasaisempaa. Jos siis kryptovaluuttoja aikoo hankkia tai käyttää, niin on tärkeää tarkistaa sen hetken arvo ensin. Bitcoin arvo voi muuttua nopeasti, vaikka se on vanhin ja vakain kryptovaluutta, joten myös muut voivat muuttaa arvoaan hetkessä.

Mikä vaikuttaa kryptovaluuttojen suosioon

Kryptovaluuttojen suosioon vaikuttavat monet tekijät, joihin kuuluu ehdottomasti niiden maine. Kryptovaluuttojen maine kertoo turvallisuudesta, anonyymiydestä, nopeudesta sekä helppokäyttöisyydestä. Samalla ne koetaan trendikkäiksi, sillä ne ovat uusi valuutta, jonka monet uskovat valloittavan maailman. Kaiken tämän lisäksi lehdistössä on usein uutisoitu kryptovaluutalla rikastuneista ihmisistä. Ja on selvää, että suuri osa ihmisistä haluaa rikastua nopeasti ja helposti.

Samalla kun kryptovaluuttojen suosio kasvaa, niin myös erilaiset tapahtumat sosiaalisessa mediassa voivat laskea hetkellisesti valuuttojen arvoa. Tällaisia tilanteita on syntynyt muun muassa Elon Muskin kommenttien vuoksi. Alkuvuodesta 2021 Bitcoin koki nopean arvon laskun juuri Muskin puheiden vuoksi. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että kryptovaluutat ovat erittäin alttiita arvon heilahduksille, suuntaan ja toiseen.

Kryptovaluutat osana kaupankäyntiä

Kryptovaluutat ovat tänä päivänä myös yksi suosituista maksutavoista. Niitä hyödynnetään kuitenkin lähinnä vain verkkokaupoissa maksamiseen. Tosin viime aikoina myös fyysiset ruokakaupat ovat ottaneet käyttöön Bitcoinin maksutapana, ja näin ollen kryptovaluutat eivät ole vain internetissä maksamiseen. Kuitenkin ainakin toistaiseksi, ne ovat lähinnä internetissä kaupantekoon soveltuvia.

Kryptovaluutoilla kaupankäynti houkuttaa monia, sillä kryptovaluutat mahdollistavat nopeat ja anonyymit siirrot. Valuutta vaihtaa omistajaa välittömästi, kun henkilö lähettää varojaan toiselle henkilölle. Näin ollen valuutta siirtyy ilman tietoja lähettäjästä, joten käyttäjän ei tarvitse olla huolissaan tietojensa luovutuksesta. Toisaalta toisen osapuolen ei tarvitse odottaa, että siirto näkyy tilillä. Sillä siirto näkyy välittömästi.

Yleisimpiä paikkoja käyttää kryptovaluuttoja maksamiseen ovat verkkokaupat, nettikasinot sekä toisen kryptovaluuttaa käyttävän henkilön kanssa kaupankäynti. Ylivoimaisesti suosituin kryptovaluutta on Bitcoin, joka on myös usein maksutapana erilaisilla sivustoilla. Bitcoin on suosituin ja siihen uskotaan eniten, joten se on vakiinnuttanut hyvin paikkansa maksutapana erilaisilla yrityksillä. Sen lisäksi esimerkiksi Ethereum ja Ripple ovat hyvin tuttuja näkyjä maksutapoina. On tietenkin selvää, ettei mikään verkkokauppa voi hyväksyä kaikkia erilaisia kryptovaluuttoja maksutapana.

Ovatko kryptovaluutat tulleet jäädäkseen?

On hyvin todennäköistä, että kryptovaluutat ovat tulleet jäädäkseen. Sen jälkeen kun ensimmäinen kryptovaluutta Bitcoin ilmestyi, on uusia altcoineja ilmestynyt säännöllisesti. Suosio on pysynyt kuitenkin varsinkin tunnetuimpien kryptovaluuttojen kohdalla. Silti tulevaisuudessa on mahdollista, että suosikeiksi nousevat aivan muut kryptovaluutat, kuten jokin tämän hetken uutuuksista. Uusia kryptovaluuttoja syntyy usein, joten on hankala sanoa, että mikä niistä kenties jonain päivänä kunnolla asemansa vakiinnuttaa.

Tällä hetkellä Bitcoin on ylivoimaisesti tunnetuin ja suosituin kryptovaluutta ja sen kanssa on mahdollista toimia monissa verkkokaupoissa. Aika tulee kuitenkin näyttämään, että löytyykö Bitcoinille vertaisensa haastaja jonain päivänä.


About Toimitus

Check Also

Millaista on Vaasan viihtyisä kaupunkielämä

Vaasaan suunnataan yleensä kesällä, ensisijaisesti sen saaristoa, rantoja ja ulkoliikuntaa täyttä oleviin luontokohteisiin. Mutta vaikka …

Vastaa