Strømpriser | Forbrukslån 18 År | Generalentrepriser | Billigste Varmepumpe | Forsikringsselskaper | Boligalarm Test | Test av Kredittkort | Billigste Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kit Car – unelma autosta

Kit Car – unelma autosta

"Eagle SS II:n rakentaminen kesti kaikkine jaksoineen kolme vuotta ja kokoonpano tuli maksamaan n. 70.000-80.000 mummon markkaa", muistelee Roy Rabb.

Roy Rabb ja unelma urheiluautosta

Autokuume on merkillinen sairaus. Kun se iskee, on vain yksi parannuskeino ja se on auton hankkiminen. Vaasalainen Roy Rabb (Ernst Birger Roy Rabb , 67) sairastui autokuumeeseen vuonna 1989 kun näki Pohjalaisessa jutun ”köyhänmiehen urheiluautosta” eli Ford Eaglesta.

Silloinen Wihuri Oy Autola aloitti elokuussa 1989 Kit Car autorakennussarjojen maahantuonnin. Kit Car autolla tarkoitetaan omatoimisesti rakennussarjasta ja tuotantoauton komponenteista rakennettavaa autoa.

Autolan tuontivalikoimaan kuuluivat englantilaisen Eagle Car Ltd:n valmistamat rakennussarjat SS III (lokinsiipi) ja Eagle AA 2+ (cabriolet) Kanta-autona, josta komponentit – moottori, vaihdelaatikko, pyörän ripustukset, ohjaus ym., käytetään Ford Taunusta tai Cortinaa 71-82.

Rabb oli täydellisesti koukussa

-Minua houkutti kovasti mielikuva itsestäni ”urheiluauton” ratin takana. Vaimoa auto ei koskaan miellyttänyt, koska urheiluauto töyssäytteli aivan liikaa verattuna henkilöautoon. Sairastumisen yksi seuraus oli se että hankin itselleni myös Ford Caprin. Se on minulla vieläkin.

Eagle "lokinsiiven" rakentaminen kesti kaikkine jaksoineen lähes kolme vuotta, muistelee Roy Rabb nyt lähes 18 vuotta myöhemmin.

Kokoonpano tuli maksamaan n. 70.000-80.000 mummon markkaa. Rakennussarjan hinta oli n. 43 000 markkaa vuoden 1989 tason mukaan. Valmiiseen sarjaan sisältyi mm. pintamaalattu kori, lasit, etu- ja takaluukut sovitettuina, istunten runko, lamppujen nostimet ja tietysti itsekantavan kori.

-Rakennusvaiheessa hankin autoon kymmenittäin, jopa sadoitain osia, joista jokainen maksoi aina vähintään 100 mk, muistelee Rabb.

Roy Rabb

Roy Rabb asuu kaksikerroksista omakotitaloa Ojakadulla Purolassa. Pihan sisäänkäynnin katkaisee aita, jossa on varoitus koirasta. Aidan toisella puolen elelee kiltti ja utelias saksanpaimenkoira Feri, tuttavallisesti Tekku. (14 v.)

Roy Rabb tunnetaan ehkä parhaiten steel-kitaran ja nyt myös koskettimien taitajana. Rabb valmistui valtiotieteen maiteriksi vuonna 1971 mutta ei ole koskaan hyödyntänyt maisterin papereitaan.

-Olen ollut keikka- ja studiomuusikko koko työhistotirani ajan ja jakanuat siinä ohessa mm. aamulehtiä. Tällä hetkellä soitan neljässä eri kokoonpanossa lähinnä tanssimusiikkia hieman eri panotuksia mm. yhdessä Siv Laineen kanssa.

Rabbilla on omakotitalossaan pieni musiikkistudio ja parhaillaan on valmistumassa tilat pienimuotoista videotuotantoa varten.

Roy Rabbin muusikon ura on varsin näyttävä. Googlettamalla selviää, että hän on soittanut mm. Jussi Raittisen yhtyeessä ja Muskan yhtyeessä. Royta on sanottu Suomen ensimmäiseksi täysveriseksi steel-kitaristiksi.

Rabb on myös kustantanut kaksi cd-levyä: White and blue hawaiji ja Kukka. Karriääriin kuuluu myös ranskalainen visiitti politiikkaan. Roy oli kunnallisvaaliehdokkaaan v. 2000 Rabb on esiintynyt myös Perussuomalaisten ja PRO-Vaasan ja Vapaan Suomen Liitto – Förbundet för det Fria Finland r.p.:n nimissä.

Keskusteluun:

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa