Author Topic: Kondis-hanke  (Read 228032 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Canis Satrapis

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #720 on: 03. 06. 2007 10:10 »
>Enpä usko, että pelkästään vaasalaisten vanhusten hoivatarpeella ja vaasalaisten ostovoimalla olisi kannattava pyörittää Kondista sekä liikekeskusta.<

Asia on juuri näin.  Eri asia on josl iikekeskuksesta tulee sellainen että se kerää väkeä myös maakunnasta.  Jotta tämä onnistuisi siellä on oltava riittävästi erikoisliikeitä, joiden tarjonta on riittävän kiinnostava.

Mitä tällainen tarjota olisi, sitä on vaikea edes pohtia kun kaikkea on jo tarjolla. Vaan eihän sitä koskaan teidä. 

Offline miss ilmatar

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 52
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #721 on: 03. 06. 2007 11:11 »
Erittäin mielenkiintoinen aloite, Paulus! Tällainen näkökulma olisi omiaan auttamaan päättäjiä visioimaan, priorisoimaan ja - tärkeimpänä - toteuttamaan sektorinylittäviä ja epätavallisempia hankkeita. Hmm, tuo aloite pitäisi kyllä saada laajempan levitykseen ja mm valtuutetuille.
Rakastaminen ei ole toistensa silmiin katsomista vaan se on katsomista yhdessä samaan suuntaan.

Antoine de Saint-Exupéry, Citadelle

Anfield Stadium

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #722 on: 03. 06. 2007 11:11 »
Hetkinen nyt... tässä ei ole kyseessä vain uusi aloite.

Jos ja kun tämä hyötyluvun summa noin 8 - 10 mio € pitää paikkansa (ja on kai tosiaan alakanttiin) niin virkamiesten on pakko reagoida. Elleivät virkamiehet ole kiinnostuneita tällaisesta rahasummasta kaupungin kassaan, niin kyseessä on vakava virhe heidän kohdaltaan.

Tämä on selvitettävä ja tuotava esille.

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #723 on: 03. 06. 2007 12:12 »
Kuntalaisaloitteen vaustausaika Vaasassa saattaa olla pari vuotta. Myös valtuustoaloite saattaa viipyä vuositolkulla.  Vaasassa kunta ei tiedota kuin pakon edessä.  MItään todella avointa tiedottamista ja vuorovaikutusta ei ole. 

Ongelmana on nimenomaan se, että lain kirjainta kyllä pyritään muodollisesti noudattamaan esim. kaavojen kuuntelussa mutta se ei johda mihinkään. Silkkaa teatteria.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #724 on: 03. 06. 2007 13:01 »
Toivottavasti tällaiset liikelaitostajat eivät saa tätä foorumia suurempaa valtaa,
sosiaalipalvelujen kaupallistamis vimmassaan.

Suunta on juuri tuo Jenkkispeksein tuloihin sidottu palvelumalli, jossa varattomampi saa vapaasti
kuolla punkkaansa, myös Suomessa vallitsevan köyhyysloukkumoodin mukaisesti.

Viime vuonna suomessa eli tämän mallin mukaisesti 120,000 lasta, alle yhteiskunnan normien,
ruoka apua jaettiin ohi sosiaaliturvan, n. 2 miljoonaa kiloa, sekä työttömiä löytyi vielä rutkasti,
teennäistä "työntekijäpulaa" paikkaamaan, tavallisista tulorajat alittavasta kansanluokasta puhumattakaan.

Tältä faktalta on tietysti helppo ummistaa silmänsä, sieltä turvatulta omalta laavulta katsellessa,
omaa vanhuuttaan visioiden.

Mitä tämä julkinen palvelu sitten merkkaa Kondishankkeelle ? Voidaan kysyä ja kysytäänkin ?

Se merkkaa sitä, että mitä enemmän näiden hankkeiden markkinointi ratsastaa "yleishyödyllisyydellä"
sen enemmän valtuustot päättäjineen kallistuvat rahalla puolustuskyvyttömien, jatkuviin etuleikkauksiin, niin kannattajien, konsulenttien, kuin päättäjienkin osalta.

Eli duunatkaa keitaanne varakkaille markkinoiden, sekä ilman kuntien tukia.
« Last Edit: 03. 06. 2007 13:01 by Professional »

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #725 on: 03. 06. 2007 15:03 »
Todellisuus taitaa taasen olla tarua ihmeellisempää.  Keskustelut Kondishankkeen toteuttamisen ehdoista ja tarpeellisuudesta ovat hyvin valaisevia. Puuttumatta keskustelun ristiriitoihin muistutan vanhenevan väestönosan nopeasta kasvavasta määrästä ja heidän kohoavan ostovoiman merkityksestä kansantalouteen. Näkemys perustuu ensimmäisen todellisen perijäsukupolven siirtymisestä eläkemarkkinoille. Tämän sukupolven ei ole koskaan tarvinnut säästää. Riihikuivaa rahaa on vain saanut repiä pankinseinästä.

Tämän ovat myös havainneet pääomia kasvattavat tahot. Tästä syystä Kondishanketta ja sen etenemistä seuraavat useat samalle alueelle pyrkivät sijoittajat. Toimijoiksi tälle vanhushuollon alueelle on pyrkimässä pääomasijoittajia, niin oikealta, kuin vasemmaltakin, sekä ”amerikanmummot”. Rahakirstujen vartijat seuraavat silmäkovana vanhuspalvelujen pieneerien toimia ja pyrkivät keksimään keinona kilpailijoiden karsintaan.  Perinteinen yhteiskunnan suuntaan kulkeva verotusrahavirta on kovenevalla vauhdilla siirtymässä yksityiseen pussiin.

Tämä on uusliberalistinen suuntaus johtaa vanhusväestön kasvaviin valintamahdollisuuksiin rahojensa käyttämisestä.  Mielestäni tämä on  myös suotavaa, sillä tällä tavoin paranevat myös vähävaraisten mahdollisuudet saada turvaa yhteiskunnan tuottamasta palvelutuotannosta.
He näkevät jotka elävät!
Konsultit toimikaa!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Kondis-hanke
« Reply #726 on: 03. 06. 2007 17:05 »
Quote
Katsauksesta puuttuminen tarkoittanee, että Kondis on
a) merkitykseltään vähäinen tai sitten b) se ei ole tulossa lähiaikoina vireille  tai c) muutenkaan ajankohtainen.

Onko tämä sinun oma mielipiteesi vai pelkästään tyypillistä Osalan ”sohaisua”?


Tässä on kaavoitukatsauksen tarkoitus: "Kaavoituskatsaus on vuosittain julkaistava katsaus ajankohtaisista kaava-asioista. Siinä kerrotaan vireillä olevista tai lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä."

Ei tuo ei ollut minun mielipiteeni.

Offline Peris

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 170
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #727 on: 03. 06. 2007 19:07 »
Vaikka ajatus kunnan johtamisesta kuten liikeyritystä johdetaan on monelta osin kiehtova, niin sitä ei kuitenkaan voi viedä hirvittävän pitkälle.

Kunnalla on lakisääteisiä tehtäviä, jotka on hoidettava. Kunnalla ei myöskään ole samanlaisia mahdollisuuksia toimintansa volyymin tai kapasiteetin sääntelyyn. Kunnalla ei ole mahdollisuutta samalla tavalla säädellä kysyntää tai tarjontaa. Jos joku muuttaa kuntaan, on sille palvelut tuotettava. Kunta ei voi käännyttää ovelta vetoamalla vaikeaan tilaustilanteeseen. Jos taas joku muuttaa pois, niin tiet on aurattava edelleen. Kunnalla ei myöskään ole tulojen osalta yhtä laajaa keinovalikoimaa. Kunnallisvero on tietysti tehokas tulojen keruu keino, mutta sillä on varsin laajat vaikutukset niin suoraan kuin välillisesti.

Itse näin tärkeämpänä kaikkien kolmen sektorin toimintojen tuottamisen ja hyödyntämisen tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, mikä tarkoittaa kunnan osalta omaa tuotantoa, palveluiden ostoa, kunnallista yhteistyötä, ulkoistamista, yksityistämistä...


Tuosta tasavertaisen kohtelun hyllyttämisestä olen sikäli eri mieltä, että niin kauan kuin kunnalla on monopoli ja yksinoikeus kaavoitukseen, on sen kohdeltava kaikkia samanlaisia yksityisiä toimijoita ja toimintoja samalla tavalla. Muuten täällä päästään keskustelemaan oikeasti korruptiosta tai siihen viittaavista lieveilmiöistä. Eri asia on silloin, jos kunta on tiiviisti yhteistyössä mukana. Silloin onkin jo osittain kyse kunnan omasta toiminnasta.

Terv,
--peris
"Pessimismi on aivan turhaa, kun ei se auta mitään kuitenkaan"

Offline Hrk

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 22
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #728 on: 03. 06. 2007 22:10 »
Näin ulkopuolisena 250 km:n päästä näyttää todella kummalliselta vaasalaisten näkemykset. Kun yksityinen kustantaa oman hoitonsa, ei se ole poissa kunnalta tai muilta hoidetttavilta. Paitsi, jos kunta himoitsee hänen omaisuuttaan. Jos kunnassa säästäväiset ja säästöistään veronsa maksaneet  ihmiset hoitavat ja kustantavat olemisensa kuolemaansa saakka, jää verotulojen jakajiksi pienempi määärä hoidettavia. Lisäksi jokainen työntekijä ja yrittäjä tässä yrityksessä maksaa veroja, joita kunta käyttänee myös muiden hoitoon.
Aivan selvä asia. Takkuilun syynä täytyy siis olla muita tekijöitä eli lähinnä narsistiset vallanhimot, jotko vaikuttavat jokaisessa yhteisössä, kunnassa, yrityksessä, yhdistyksessä. Narsistit eivät itse tätä tietenkään tunnista saatikka tunnusta. Siksi muiden eettisempien ihmisten on heidät sivuutettava, vaikka kovaa meteli nousisikin.
Kannattaa käydä katsomassa narsistien uhrien kotisivua.
-Hrk-

Petri

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #729 on: 04. 06. 2007 05:05 »
Narsistit eivät itse tätä tietenkään tunnista saatikka tunnusta. Siksi muiden eettisempien ihmisten on heidät sivuutettava, vaikka kovaa meteli nousisikin.
-Hrk-

Eli se että vaaditaan sovittujen pelisääntöjen noudattamisen kautta tasa-arvoista kohtelua kaikille on nykyään narsismia?

Moderaattori

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #730 on: 04. 06. 2007 06:06 »

Tähän keskusteluun pieni palautus maan pinnalle:

Tiedetäänkö Vaasassa?
Tiedon puute ja ennakkoluulot jarruttavat uusien sosiaalisten yritysten syntymistä. Suomessa toimii tällä hetkellä noin sata sosiaalista yritystä, jotka ovat pieniä 1–3 ihmisen työpaikkoja.

Sosiaalisen yrityksen tarkoituksena on luoda työpaikkoja erityisesti vajaakuntoisille ja pitkäaikaistyöttömille. Stakesin projektipäällikkö Eveliina Pöyhönen arvioi, että isot yritykset pitävät vajaakuntoisen työntekijän palkkaamista edelleen riskinä kannattavuudelle.

Stakesin hanke pyrkii etsimään sosiaalisista yrityksistä lääkettä hoiva-alan työvoimapulaan. Helsingin kaupunki valmistelee parhaillaan oman sosiaalisen yrityksen perustamista, joka toimisi hoiva-alalla.

Valtio nosti toukokuussa sosiaalisille yrityksille maksettavia palkkatukia. (STT)

Ei ole edidtoitu

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #731 on: 04. 06. 2007 07:07 »
Kondis on yksi idea vanhuspalveluihin ja se toivon mukaan kehittää kaupungin omia palveluja

Tämän päivän Pohjalaisessa Bengt Strandin jo kehui kuinka kaupunki panostaa senioriväestöön 150:llä uudella viralla. Paljonko tässä on varautumista kilpailuun Kondiksen kanssa ?

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #732 on: 04. 06. 2007 09:09 »


Tämän päivän Pohjalaisessa Bengt Strandin jo kehui kuinka kaupunki panostaa senioriväestöön 150:llä uudella viralla. Paljonko tässä on varautumista kilpailuun Kondiksen kanssa ?


Jaahas, nytkö asiat kääntyvät jo toisinpäin, eli julkinen palvelu kilpailisi Kondiksen kanssa ?
Kohta kait se Ideologiakin sallitaan, Oligarkiahan meillä toimii jo.

Tosiasiassa tämän täytyy olla ajankohtaisen sosiaalipalvelun alas alas ajon tiedostaminen,
jonka ansiota osaksi on myös tämän foorumin toimiva demokratia näistä asioista puhumiseen,
joidenkin A luokan kuntalaisten suurien närästysoireiden ryydittämänä.

Mikäli tämä inhimillisenä ja taitavana, kuin myöskin toimeliaana apulaiskaupunginjohtajana tunnetun
B. Strandinin avaus sosiaalitoimen saneerauksiin tulee olemaan totta, on se riemuvoitto,
etenkin C luokan kuntalaisille, turvallisempaa sairaanhoitoa, kuin vanhustyötäkin silmälläpitäen.

Tähän vielä tuo Suksen Penan ehdottama hallintosaneeraus, sekä rationalisointi,
niin valo alkaa näkymään jo ennen lopullista iltaruskoa, ansaitun ihmisarvoisen vanhuudenkin nimeen.

Tällaista avausta vasten jopa Kondiksen kaltaisen markkinarakoon iskevät hankkeet nostavat
oikeutustaan ihmisarvon demokratiaan nähden, joten siitä vaan.

Eli ilman ale sydeemejä ja omalla rahalla, olkaa niin hyvät.

Muistin virkistykseksi:

A Luokka / Omistajaluokka, sekä korkeapalkkaiset
B Luokka / Hyvin toimeentulevat Duunarit ja nk. keskiluokka
C Työttömät, Pien Eläkeläiset, Pätkätyöläiset, Vähätuloiset vammaiset kontra Sairaat, sekä Alkoholistit

Offline Niin Makaa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 284
 • kuin petaakin
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #733 on: 04. 06. 2007 14:02 »
Minua kiinnostaa Bengt Strandinin ilmoituksessa kasvattaa sosiaalisektorin työntekijämää 150:llä muutama asia. Ensinnäkin haluan tietää mikä on luonnollinen poistuma parin-kolm,en lähuivuoden aikana eli siis mikä on todellinen lisäys.

Lisäksi haluan tietää tulevatko nämä  virat hallinnolliselle puolelle vai suorittavalle puolelle.  Hallinnollisella puolella on jo käsittääkseni kymmeniä kynänpyörittäjiä, jotka eivät sitten muuta teekkään.

Tärkein kysymys kuulu tietysti että mistä nämä miljoonat otetaan kulujen peittämiseksi.  Onko kaavailuissa korvamerkittyyjä tuloja?
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #734 on: 04. 06. 2007 18:06 »
Todellisuus taitaa taasen olla tarua ihmeellisempää.  Keskustelut Kondishankkeen toteuttamisen ehdoista ja tarpeellisuudesta ovat hyvin valaisevia. Puuttumatta keskustelun ristiriitoihin muistutan vanhenevan väestönosan nopeasta kasvavasta määrästä ja heidän kohoavan ostovoiman merkityksestä kansantalouteen. Näkemys perustuu ensimmäisen todellisen perijäsukupolven siirtymisestä eläkemarkkinoille. Tämän sukupolven ei ole koskaan tarvinnut säästää. Riihikuivaa rahaa on vain saanut repiä pankinseinästä.

Tämän ovat myös havainneet pääomia kasvattavat tahot. Tästä syystä Kondishanketta ja sen etenemistä seuraavat useat samalle alueelle pyrkivät sijoittajat. Toimijoiksi tälle vanhushuollon alueelle on pyrkimässä pääomasijoittajia, niin oikealta, kuin vasemmaltakin, sekä ”amerikanmummot”. Rahakirstujen vartijat seuraavat silmäkovana vanhuspalvelujen pieneerien toimia ja pyrkivät keksimään keinona kilpailijoiden karsintaan.  Perinteinen yhteiskunnan suuntaan kulkeva verotusrahavirta on kovenevalla vauhdilla siirtymässä yksityiseen pussiin.

Tämä on uusliberalistinen suuntaus johtaa vanhusväestön kasvaviin valintamahdollisuuksiin rahojensa käyttämisestä.  Mielestäni tämä on  myös suotavaa, sillä tällä tavoin paranevat myös vähävaraisten mahdollisuudet saada turvaa yhteiskunnan tuottamasta palvelutuotannosta.
He näkevät jotka elävät!
Konsultit toimikaa!


Tämä kirjoitus on niin realistinen, kuin se maalaisjärjellä vain voi olla.

Perinteiseen "viisi virhettä" logiikkaan eli lainauksin huomautuksiin viitaten löysin kuitenkin vain yhden,
joka varsinaisesti ei ole virhe, vaan teoriaa. ( ehkä vähän kärjistäen utopiaa)

Eli tämä vähävaraisten hyötyminen yhteiskunnan palvelutuotannosta.
Oletan tämän liittyvän tähän välillisten, eli verotulojen kasvuun visioidusta käsityksestä, myös
julkisten palveluiden vahvistumasta.

Samaa utopiaa voidaan käyttää minkä tahansa suuremman hampurilaisbaarin hankkeesta,
kaikkia hyödyttävin speksein.

Näin ei kuitenkaan Vaasassa ole koskaan tehty, eikä tulla tekemään, vaan tuottamattomien alojen
toimia kustannuksineen tullaan edelleen saneerausten edellä leikkaamaan kuluja karsien.

Strandinin vetokin oli perusteltu lähinnä Kuntatyöntekijäin saapuvan eläkebuumin ennakointiin,
missä esim. ns. nettomäärät eivät nouse lisäresursseista huolimatta.

Vähän tarkkuutta pliis. Pirun hyvä perustelu pilattu pienellä lievennyksellä Syväkurkku.

Ei hyvä..

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #735 on: 04. 06. 2007 18:06 »
Minua kiinnostaa Bengt Strandinin ilmoituksessa kasvattaa sosiaalisektorin työntekijämää 150:llä muutama asia. Ensinnäkin haluan tietää mikä on luonnollinen poistuma parin-kolm,en lähuivuoden aikana eli siis mikä on todellinen lisäys.

Lisäksi haluan tietää tulevatko nämä  virat hallinnolliselle puolelle vai suorittavalle puolelle.  Hallinnollisella puolella on jo käsittääkseni kymmeniä kynänpyörittäjiä, jotka eivät sitten muuta teekkään.

Tärkein kysymys kuulu tietysti että mistä nämä miljoonat otetaan kulujen peittämiseksi.  Onko kaavailuissa korvamerkittyyjä tuloja?

Strandinin ammattilaisuuden ja inhimillisyyden tiedostaen, olisi järjetöntä olettaa jatkuvan hallinnon
kasvattamisen logiikkaan. Sehän kaataisi tulevaisuudessa koko palvelun saneeraajien niskaan.

Tätä tukee etenkin maininta eläköityvien viranhaltijoiden paikan täytön tarkasta harkinnasta
tulevaisuudessa, töiden yhteenliittämis kaavailuin. Eli kynänpyörittelyyn ei jäisi enää aikaa.

Lisäksi jutusta kävi ilmi maininta, kyseisen poistujaryhmän aiheuttamasta ammottavasta aukosta,
jonka paikkaamiseen ei ehkä työntekijämäärän ns. nettomäärä tule riittämään, ainakaan ilman
ennakointia aivan lähitulevaisuudessa.

Eli kyseessä voi olla hyvinkin radikaali toimintasaneeraus, jonka duunaamiseen kymmenvuotiskaudella
hillo riittää, joten kyse ei olisi varsinaisista leikkauksista, vaan rationalisoinnista, eli järkeistämisestä
ajan vaatimusten tasolle pyrkien.

Toivottavasti nyt saatana KONSULTIT ovat hereillä.


Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #736 on: 04. 06. 2007 18:06 »

Tähän keskusteluun pieni palautus maan pinnalle:

Tiedetäänkö Vaasassa?
Tiedon puute ja ennakkoluulot jarruttavat uusien sosiaalisten yritysten syntymistä. Suomessa toimii tällä hetkellä noin sata sosiaalista yritystä, jotka ovat pieniä 1–3 ihmisen työpaikkoja.

Sosiaalisen yrityksen tarkoituksena on luoda työpaikkoja erityisesti vajaakuntoisille ja pitkäaikaistyöttömille. Stakesin projektipäällikkö Eveliina Pöyhönen arvioi, että isot yritykset pitävät vajaakuntoisen työntekijän palkkaamista edelleen riskinä kannattavuudelle.

Stakesin hanke pyrkii etsimään sosiaalisista yrityksistä lääkettä hoiva-alan työvoimapulaan. Helsingin kaupunki valmistelee parhaillaan oman sosiaalisen yrityksen perustamista, joka toimisi hoiva-alalla.

Valtio nosti toukokuussa sosiaalisille yrityksille maksettavia palkkatukia. (STT)

Ei ole edidtoitu

Ettei totuus unohtuisi

Se että nämä ns. Sosiaaliset yritykset myös ovat huomanneet hyväksikäytön tätä systeemiä
hyödyntäen ja joka näkyy erityisesti minimipalkkoina, työntekijältä pieraistuin koulutusrahaosioin,
kuin myös oman hallinnon rahoittamisen, laajentamispyrkimyksineen,
tekee kyseisestä moodista kuitenkin osin kyseenalaisen varsinaisiin oikeisiin työpaikkoihin nähden,
jotka liittyvät yksinomaan tuottoa kasvattaviin aspekteihin.

Kyse on siis käytännössä uudet vaatteet saaneesta Kokoomukselaisten vihaamasta nk. "Valohoidosta"
jossa kuitenkin hyötyä korjaa myös "Valohoitaja" voittojaan laskien.


Globbari

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #737 on: 04. 06. 2007 21:09 »
Minua kiinnostaa Bengt Strandinin ilmoituksessa kasvattaa sosiaalisektorin työntekijämää 150:llä muutama asia. Ensinnäkin haluan tietää mikä on luonnollinen poistuma parin-kolm,en lähuivuoden aikana eli siis mikä on todellinen lisäys.

Lisäksi haluan tietää tulevatko nämä  virat hallinnolliselle puolelle vai suorittavalle puolelle.  Hallinnollisella puolella on jo käsittääkseni kymmeniä kynänpyörittäjiä, jotka eivät sitten muuta teekkään.

Tärkein kysymys kuulu tietysti että mistä nämä miljoonat otetaan kulujen peittämiseksi.  Onko kaavailuissa korvamerkittyyjä tuloja?


Nyt alkaa näyttää hyvältä! Vaasa alkaa kasvattaa tekeviä käsiparia sosiaalisektorille.
Nyt laitetaan Vaasan oma palvelutuotanto kuntoon sosiaalisektorilla. Jo alkaakin olla korkea aika lopettaa työn ja rahan säästäminen!
Yksityisestä pääomasta ei ole kunnallisenpalvelutuotannon kanssa kilpailijaksi, kun on kysymys ihmisten hyvinvoinnista.

Kunnallinen palvelu onkin ensiaskel sosialismiin! Se on yhteistä hyvää!
Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #738 on: 04. 06. 2007 22:10 »
No ei tämä nyt sentään sosialismiin sanan varsinaisessa merkityksessä tule johtamaan, vaan kauan toivottuun ja odotettuun rationalisointiin, ennenkuin paskat ovat totaalisesti housussa ja mummot kuopassa.

Tätä linjaa pitäisi nyt vain sivuosissa toimivien valtuutettujenkin enemmän ajaa kehään, ettei kävisi taas perinteisesti, eli leikkuusakset laulaa.

Eli puheet on puheita ja teot tekoja.

Offline miss ilmatar

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 52
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #739 on: 05. 06. 2007 09:09 »
Mitä tarkemmin lukee ajatuksella tuota Pauluksen aloitetta, sitä nerokkaammalta se vaikuttaa. Meilasin sen viikonloppuna tuttavalleni Helsinkiin. Hän on vuosia ollut partnerina investointipankissa jolla on paljon yhteistyötä juuri kuntasektorin kanssa. Ja kas, viesti oli selvä:

"Pauluksen kaava" on esimerkki siitä miten kunta voi hyötyä ykstyisestä aloitteesta, ja kunta-Suomessa on muutama esimerkki tällaisesta win-win-tilanteesta sosiaalisektorilla. Mutta yksi ehto on olemassa jotta tällaiset mahdollisuudet voidaan käyttää, ystäväni kertoi. Valtuutettujen on osattava laskea.

Say no more. 
Rakastaminen ei ole toistensa silmiin katsomista vaan se on katsomista yhdessä samaan suuntaan.

Antoine de Saint-Exupéry, Citadelle

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #740 on: 05. 06. 2007 11:11 »
Onneksi nämä pääomasektorin "Win & Win" viestit liittyvät kuitenkin läpinäkyvään lyhytnäköiseen viestipolitiikkaan Amerikan malliin, kaiken kaupallistaen, sekä  vain oman edun tavoitteluun suuntautuen.

Tästä syystä Strandinin viesti on selvä.

Julkista palvelua on saneerattava, sekä vahvistettava.

Muuten käy käpy.

Tässä suhteessa Kondisbuumikin nostaa oikeutettua arvoaan, kuin myöskin osallistumistaan yhteiskunnalliseen sosiaalipalveluun vaakakuppeja tasaamalla.

Heitä nyt jo ne "isot" kengät jalastasi ja myönnä pois. Olkaa niin hyvät.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #741 on: 05. 06. 2007 13:01 »
Vaikuttaa siltä että herrat Professional ja Globbari ovat onnistuneet karkoittamaan keskustelijat tästä ketjusta.

 Syynä on tietysti inttäminen, joka ei johda mihinkään.  Periaatteessa kritiikin ydin on tervettä ja juuri sellaista, mitä tarvitaan erilaisten mielipiteiden punnitsemiseksi.  Inttäminen ja raastaminen ja nimittely ei sitä ole.

Tärkeintä mielestäni on kuitenkin se, että luottamusmiehet ja myös virkamiehet osaisivat laskea mikä hyöty Kondiksesta kaupungille ja kaupunkilaisille kotuu.  Kondis on mahdollisuus jota ei missään tapauksesa saa missata.

Offline Micki

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 18
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #742 on: 05. 06. 2007 14:02 »
Olen Johanssonin kanssa täsmälleen samaa mieltä kyseisten "herrojen" jauhamisesta. Ainoa asia, mitä he ovat tuomassa framille on kommunismin saaminen uuteen kukoistukseen, ja vähänkään (itse omalla työllään) jotain elämässään aikaansaaneet mieluusti ladon taakse ammuttaviksi. Kaikkinainen muu ajattelu ja toiminta pitäisi heidän mielestään kieltää; kommunisti ja vain kommunisti (joskus, asiasta riippuen myös Marjatta) voivat olla oikeassa.

Matkanjohtaja

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #743 on: 05. 06. 2007 16:04 »
[...] ja vähänkään (itse omalla työllään) jotain elämässään aikaansaaneet mieluusti ladon taakse ammuttaviksi.

Kas kun se, että joku on omalla työllään (ja aivoillaan) hankkinut enemmän kuin toinen on
a) väärin
b) ketkuilua
c) väistämättä jonkun muun selkänahasta
d) ilmiselvää riistoa

Ja kun jollekin on näillä keinoilla kertynyt enemmän kuin toiselle, on kyseessä selvästi paha ihminen, hänellä on jatkossakin vain pahat mielessään ja hän pyrkii edellämainituilla konsteilla hankkimaan lisää mammonaa. Se on sellainen se kapitalisti, niih!

Asiaan. Olisi tosiaan mukava, jos aiheet "minä tiedän, mitä vanhus haluaa" ja "taas köyhää kusetetaan" olisi pikkuhiljaa loppuunkäsitelty ja palattaisiin itse hankkeeseen.

Moderaattori

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #744 on: 05. 06. 2007 17:05 »

Tampereen kaup.hallitus on arvioinut asiansa juuri niin kun Paulus on ehdottanut.
 
Ei siellä ole puhuttu mitään maankäyttöhinnasta eikä juuri mistään muustakaan, kun vain mitä on kaupungin ja sen asukkaiden kokonaisetu.

Prosessi  on siinä. Pari kuukautta virkamiestyötä, eikä makaamisia yli 3 vuotta niinkuin Vaasassa Kondiksen kohdalla.  Mutta Tampereella ei olekaan  arkkitehti-kaavoittaja mafiaa.

Vasioso

http://www.vaasalaisia.info/foorumiapu/teknologiakeskus.pdf

Viestiä on editoitu
« Last Edit: 05. 06. 2007 17:05 by Moderaattori »

Offline pave

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 66
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #745 on: 05. 06. 2007 17:05 »
Hienoa, Tampere! Olen kateellinen päättäjienne kyvystä ja halusta nähdä alueensa etu ja tulevaisuuden kehitys-suunta!

Offline MikaR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 41
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #746 on: 05. 06. 2007 18:06 »
"Kun toimeen tartutaan, osataan Tampereella tehdä nopeita ratkaisuja.

Maanantaina Tampereen kaupunginhallituksen oli helppoa tehdä päätös esisopimuksesta, joka tuo Tampereelle lähivuosina 1 500 uutta työpaikkaa aivan kaupungin ydinkeskustaan.

Päätöksellä kaupunki sitoutuu myymään Kalevantien varrelta yliopiston ja rautatien välistä tontin kiinteistösijoitusyhtiö Technopolis Oyj:lle. Tontille aletaan rakentaa Tampereen kolmatta teknologiakeskusta. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 75 miljoonaa euroa, jolla Kalevantien varteen nousee kolmessa rakennusvaiheessa 30 000 kerrosneliötä korkeatasoista toimistotilaa.

- Tampereen päättäjät ovat olleet hyvin kaukonäköisiä kaavoittaessaan tontin. Pääsemme rakentamaan heti ensi vuoden alusta ilman valitusprosesseja. Rakennustyöt alkavat 11. tammikuuta, sanoo Technopolis Oyj:n toimitusjohtaja Pertti Huuskonen.

Huuskonen ja Tampereella Technopolis TSP:n toimintaa johtava Satu Eskelinen olivat niin varmoja aiesopimuksen hyväksymisestä, että he uskalsivat pitää tiedotustilaisuuden ennen kaupunginhallituksen kokousta, vaikka moni muukin yritys oli tontista kiinnostunut.

- Tontin ostamisesta ja hankkeen toteuttamisesta on niin pitkälle menevä yksimielisyys, ettei takaiskuja voi enää tulla. Lopullinen kauppakirja tontin ostamisesta allekirjoitetaan ensi syksynä, vakuuttaa Huuskonen, jonka mukaan Tampere on hyvin mielenkiintoinen paikka Technopoliksen näkökulmasta."
---

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/32240.shtml


Totta puhut, Pave. Tampereen kaukokatseisuus antaa ironisen kuvan Vehkaojan ja Lehdon tyyppisistä valtuutetuista, jotka antavat tuhannen taalan kaupunginkehittämis- ja sosiaalipalveluhankkeen valua käsistään.

Marjatta Vehkaoja tullaan muistamaan päättäjänä joka yritti murskata Kondiksen mahdollisuudet. Se on aika raskas taakka kannettavaksi.   

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #747 on: 05. 06. 2007 18:06 »
Ainoa asia, mitä he ovat tuomassa framille on kommunismin saaminen uuteen kukoistukseen, ja vähänkään (itse omalla työllään) jotain elämässään aikaansaaneet mieluusti ladon taakse ammuttaviksi.

Tässä näkee oikein tyypillisen "demokratian" äänitorven, uusiomuottiin valettuna,
vaikka itse en kannata varsinaisesti kommunismia ja olen sen aiemmin usein julkituonutkin, ei se silti
tarkoita vähemmän tuottamattomien yksilöiden ihmisarvojen polkemista, pelkkään kaupallistamiseen
nähden ja etenkin huonoon palveluun, kuin sen resursseihinkaan viitaten.

Piilokommunismia pikemminkin esiintyy juuri teikäläisillä ns. "pikkukapitalisteilla" joiden pääperiaatteisiin kuuluu edelleenkin motto: Omasta pidetään tiukasti kiinni ja muiden omat pannaan tasan.

Uskon kuitenkin että edesmenneestä varsinaisesta kommunismista teikäläisen ymmärrys käsityksineen
kuuluu sarjaan "Mummoni ja Mannerheim", joten tämän sarjan postaus on yleensä vain tilkettä,
datavirtaan, silloin kun ei ole oikein mitään uutta kerrottavaa, tai perusteltavaa.

Eikä sitäpaitsi kansalaisrohkeat kirjoittajat mihinkään häviä, itsekkäät ovat asia erikseen.
Keskustelua on suotavaakin käydä useammista näkökulmista, joskin se liian pienellä porukalla
muuttuu turhankin "tuttavalliseksi", teitin tapaan..« Last Edit: 05. 06. 2007 18:06 by Professional »

Offline MikaR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 41
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #748 on: 05. 06. 2007 18:06 »
Professional, tässä ketjussa keskustellaan Kondis-hankkeesta. Ystävällisesti kunnioita sitä jotta tämä foorumi toimisi jatkossakin. Mummosi tai Mannerheim ei tuo nyt lisäarvoa keskusteluun.

Petri

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #749 on: 05. 06. 2007 18:06 »
Marjatta Vehkaoja tullaan muistamaan päättäjänä joka yritti murskata Kondiksen mahdollisuudet. Se on aika raskas taakka kannettavaksi.   

Onko tämä nyt sitten asiallista? Ellen ihan väärässä ole niin taisi siellä kaupunginvaltuustossa joku muukin kuin Marjatta äänestää palauttamisesta sekä pöydälle jättämisestä?

Offline MikaR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 41
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #750 on: 05. 06. 2007 18:06 »
No, jokainen asian käsittelyä seurannut tietää että kohtuuttominta aggressiota sekä valtuustosalissa että Pohjalaisen sivuilla on edustanut Marjatta Vehkaoja. Näiden sanojen ja tekojen takana hänen on nyt vain seisottava.

Canis Satrapis

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #751 on: 05. 06. 2007 19:07 »
Vaikuttaa ihan siltä, että Marjatta Vehkaoja sydämistyi Johanssonin kirjoiteluun ja vaikeni kokonaan. 

Jos Marjatta vielä lukee tätä ketjua niin sanottakoon nyt, että kansalaiskeskustelu on juuri tällaista.  Tämä on kovin siistiä siihen verrattuna mitä kuulee kahvitunneilla ilmastoitduissa kahvihuoneissa, puhumattkaan nyt kahvimurjuista missä työtätekevä väestö arvio herrojensa ja narriensa tekemisiä.

Marjatalle sanoisin, että rohkeasti framille ja suu auki.  Kyllä maailmaan ääntä mahtuu.  Sitäpaitasi, jos Kondis kaatuu mahdottomuuksiin,  niin  joku toinentulee tilalle.  Varmasti.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #752 on: 05. 06. 2007 22:10 »
Tiedä sitten kenelle sydämistyi... Itse kuitenkin uskon, että selitys on paljon raadollisempi...

Poliitikko haluaa olla yleensä virheetön, siksi virheitä peitellään, siirretään muiden kontolle tai vain yksinkertaisesti vaietaan. Jostain syystä poliitikot eivät halua osoittaa inhimillisyyttä myöntämällä virheensä ja ottamalla niistä oppia.

Saattepa nähdä niin seuraavassa valtuuston kokouksessa saamme kuulla edelleen Marjatan suusta väitteitä Kondiksen saamista miljoona-alennuksista sen enempää perustelematta kuinka laskelmat on tehty...

Offline Micki

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 18
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #753 on: 06. 06. 2007 07:07 »
Ei Marjatta mitää vaiennut ole, seuraa kyllä tiiviisti koko ajan mitä täällä tapahtuu, ja mihin virtaan kannattaa mukaan mennä, jotta asemat ja valta eivät vaan pääsisi murenemaan.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #754 on: 06. 06. 2007 08:08 »
Lainaus Niiskutti

Quote
Arkkitehti Juhani Hallasmaa pitää todennäköisenä, että Raastuvankatu 25 päätyy Folkhälsanille. Hallasmaa työstää kyseisen korttelin kaavamuutosta.
Folkhälsan haluaa rakentaa tonteille toimitalon, josta tulee kaupungin ruotsinkielisten kohtaamispaikka. Sinne tehtäisiin myös asuntoja vanhuksille. Uudisrakennus nousee palokujan puolelle.


Kondis kakkonen tulossa ilmeisesti ?

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #755 on: 06. 06. 2007 10:10 »
Minut olisi voinut tänään kaataa höyhenellä kun luin lehdestä, että  Folkhälsan neuvottelee Raastuvankatu 25 tontista kaupungin kanssa.  Yhdistys toivoo saavansa kaupan valmiiksi syksyyn mennessä.  Siis 2-3 kuukaudessa.  Pieneksi muistukseksi että Kondiksen sopimus on vieläkimn kesken ja aikaa on kulunut kolme vuotta.

Kuuimka voi olla mahdollista että sinkeltainen pääoma pystyy junailemaan juttunsa muutamassa  viikossa kun toisilta kuluu vuosia. 

Tässä olisi nyt Marjatta Vehkaojalle  todellinen paikka ottaa kantaa transparanttisuuteen (läpinäkyvyys) ja tasavertaiseen kohteluun.

Olen varma että Marjattta  Vehkaoja vaihtaa Kondiksen Folkhälsaniin. Onhan se paöjon maukkaampi pala ja tuo enemmän publisiteettiä.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #756 on: 06. 06. 2007 15:03 »
Lainaus Pentti Suksi

Quote
Ollaan hieman, eikä hiemankaan kaksijakoisia tai epäjohdonmukaisia. Wärtsilä on tehnyt valtavat lisärakennukset Pitkällekadulle, taitaa olla suurempi kuin koko Kondis. Ei sanaakaan ja kuitenkin Wärtsilä kuuluu työkansan riistäjiin.

No no Pentti Suksi... kyllä Wärtsilä on antanut monelle kondislaiselle leivän koko elämänsä ajalta.Wärtsilä on Vaasan suurimpia työantajia eikä ole koskaan riistänyt vaan kyllä siellä ammatimihet ovat aina palkkansa tienanneet ja suhteelisen hyvin kun vertaa muihin aloihin.

Jos ei Wärtsilää olisi paikkakunnalla mitähän täällä tehtäisiin "pyöriteltäisiin peukaloita"

Petri

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #757 on: 06. 06. 2007 16:04 »
Minut olisi voinut tänään kaataa höyhenellä kun luin lehdestä, että  Folkhälsan neuvottelee Raastuvankatu 25 tontista kaupungin kanssa.  Yhdistys toivoo saavansa kaupan valmiiksi syksyyn mennessä.  Siis 2-3 kuukaudessa.  Pieneksi muistukseksi että Kondiksen sopimus on vieläkimn kesken ja aikaa on kulunut kolme vuotta.

Niin tosin eikös siinä aiesopimuksessa, joka on tehty vuosia sitten oltu tarkasti määritelty myös menettelyjärjestys? Sitähän ei ole noudatettu, joten miten sitä edes oltaisiin voitu lähteä edes ajamaan eteenpäin virallisissa kanavissa.

Ilmeisesti Folkhälsan on valmis tekemään kaiken sovittujen menettelytapojen mukaisesti, joten sitenhän virallinen koneistokin saadaan käyntiin?

geezer

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #758 on: 06. 06. 2007 16:04 »
Tässä sosiaaliyrittäjissä on melkoinen riskin vaara. Tuottaja ja tilaajamalli.
Joku päättää perustaa dementoille yksityisen hoitokodin. Ok.  Kilpailutetaan, eli käydään vanhuksilla huutokauppa. He ovatkin nyt huutokauppatavaraa eli huutolaisia. Kilpailun voittaa huutokaupassa yritys B se on luvannut halvimmalla hoitaa dementikot. Yritys perustaa kodin, ottaa pankista lainaa, palkkaa henkilökunnan ja rakentaa erikoistilat. Kolmen vuoden kuluttua onkin uusihuutokauppa ja kilpailun voittaa yritys C.

Keskustelua seuranneena on  pari näkökohtaa heitettävä ulkoistamisasioista ja tuottaja-tilaajamallista. Pentti on nimittäin oikeassa tuon kilpailuttamsien ja sen aiheuttamien ongelmien suhteen.

Palvelutuotannon ulkoistaminen ja hankinta yrittäjiltä ei ole mielestäni huono vaihtoehto sinällään. Ongelmalliseksi sen tekee julkisia hankintoja koskeva lainsäädäntö. Valtion, kuntien ja kuntayhtymien (sun muiden vastaavien) on pakko määräajoin kilpailuttaa hankkimansa palvelut. Kovin pitkäaikaisia sopimuksia ei voi tehdä. Yleensä ne ovat 5-7 vuotta pisimmillään. Pituuteen on markkinaoikeus ottanut kantaa. Tällainen menettely sopii hienosti vaikka ojankaivun hankkimiseen palveluna (15 euroo/metri) mutta heikosti sosiaali- ja terveysalan palveluiden hankintaan.

Kun sopimukset ovat lyhyitä, ei palvelun tarjoajan kannata yrittääkään muuta kuin nythtää lyhyessä ajassa mahdollisimman paljon irti kun sopimus tn. menee seuraavassa kilpailutuksessa alta. Lyhyen sopimuksen puitteissa ei kumpaakaan osapuolta välttämättä kiinnosta pitkäaikainen, yhdessä toteutettu palvelun pitkän tähtäimen kehittäminen hyvää hinta/laatusuhdetta kohti.

Ainut tapa hoitaa pitkäaikainen palveludien kehittäminen ja samalla kaupungin taholta pyrkiä pääsemään hyvään hinta/laatusuhteeseen on se, että kaupungilla on palveluja tuottavassa instanssissa ohjaus- ja  määräysvalta. Tällöin ei tarvitse kilpailuttaa palveluhankintaa (hankintalain 10 pykälä). Mutta tämä istanssi ei käsittääkseni voi olla esim. osakeyhtiömuotoinen yritys vaan jotain muuta (esim. säätiö, yleishyödyllinen yhteisö)

Elikkä jos Kondishankkeen puitteissa sopimuksia tehdään, ei käsittääkseni kaupunki voi sitoutua ostamaan palveluita, ellei kaupunki itse käytä säätiössä tms. määräysvaltaa jotain kautta

En siis vastusta millään lailla sitä, etteikö palveluita voisi ja pitäisi hankkia yksityiseltä sektorilta. Totean vaan, että esim. vanhushuollon suhteen hankintalainsäädäntö tekee  homman pahuksen hankalaksi.

-geezer-Offline MikaR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 41
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #759 on: 06. 06. 2007 17:05 »
Quote
Niin tosin eikös siinä aiesopimuksessa, joka on tehty vuosia sitten oltu tarkasti määritelty myös menettelyjärjestys? Sitähän ei ole noudatettu, joten miten sitä edes oltaisiin voitu lähteä edes ajamaan eteenpäin virallisissa kanavissa.

Petri, en alkuunkaan ymmärrä tuota argumenttia. Ei tässä asiassa ole poikettu mistään sovitusta menettelyjärjestyksestä; kaupungin juristit ovat sorvanneet ja hioneet kaupunginjohtaja Lumion ohjeiden mukaan tehtyä esitystä, ja se on hyväksytty kaupunginhallituksessa. Kaikki on tehty prikulleen kaupunginjohtajan kanssa sovitun mukaan. 

Missä on pihvi?