Author Topic: Kondis-hanke  (Read 247522 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

henkka

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #960 on: 09. 09. 2009 11:11 »
Niinpä,  on vain annettu oheistusta sairaanhoitopiirille. Tehdäänpä niin, ja muistakaa pojat…jne

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #961 on: 09. 09. 2009 11:11 »
Muistaakseni oli päätetty, että sairaalaa ei myydä kiinteistösijoittajille, jollainen eu-invest on. Siispä Nybond(e) palk... anteeksi pantiin hoitamaan juttu niin, että Kristiinan kaupunki ostaa sairaalan ja pölyn laskeuduttua se myydään eu-investille. Maksajiksi löytyy sitten Punaisesta Rististä lähtien eri maahanmuuttajilla toimintaansa rahoittavat tahot, ja taas joillain on hyvä mieli ja turvattu tulevaisuus.

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #962 on: 09. 09. 2009 11:11 »
Onpa jälleen mielenkiintoista junailua. Pohjalainen kirjoittaa:

"Heitä lähestyi Tampereelta yhteistyökumppaneittensa Doctagon Oy:n ja tanskalaisen kiinteistösijoittajan Eu Invest -yhtiön nimissä Hannu Kilpeläinen , entinen kristiinankaupunkilainen. Kilpeläinen kiitti kumppaneittens puolesta tilaisuudesta esitellä suunnitelmiaan: kiinnostus tuoda tasokkaita palveluita Kristiinankaupunkiin jatkuu.

Doctagon on Suomen suurin kotilääkäriyritys ja hakee yhteistyökumppaneita julkiselta sektorilta. Yhtiön aatetausta on atroposofinen ja yhtiöllä on yhteyksiä Kristiinankaupungin johtoon.

EU Investillä ja Nova Goupilla on ollut yhteisiä miljoonahankkeita. Liitteenä oli Eu Investin sijoitusjohtajan Arto Korhosen Vaasan sairaanhoitopiirin johtajalle Göran Hongalle 4. maaliskuuta 2009 lähettämä kirje. Korhonen toivoi Vaasan sairaanhoitopiirin ”rauhoittavan kohteen myynnin siihen asti, kunnes, kunnes on selvitetty, onko osto mahdollinen”.

...Esittelytekstissä selvitettiin Doctagonin ja Eu Investin aikeita ja kerrottiin yhtiöiden haluavan yhteistyötä julkisen tahon kanssa jakamaan riskiä. Tuottotavoite yhtiöillä on 6 — 8,5 prosenttia sijoitetusta pääomasta."

Summary
Ensinnäkin Kristiinankaupungin johdossa on henkilöitä, joilla on vahvat yhteydet ns. stainerilaisuuteen.  On selvää että tavoitteena on saada Kristiinankaupunkiin ns. antroposofista lääketiedettä edustava hoitokeskus.

Tämä hoidettaisiin kumpulla, missä Kristiinakaupungin tarvitsee maksaa Vaasan Kondis Huoneistot Oy:tä huomattavasti alempi tarjous takaisin 10  vuodessa.  Kun jo nyt erilaiset energia yms. vuokrat on piilkotettu, niin antroposofit saisivat hoitolaitoksensa lähes ilmaiseaksi.  Tässä ei otetta kantaa antroposofiseen lääketieteenseen, joka kriittisemmän koulukunnan mukaa ei ole edes lääketiedettä, vaan vastaa lähinnä kuppausta sanan molemmissa käyttötarkoituksissa.

Näin stainerilaiset/antroposofit saisivat oman hoitolaitoksensa myös vaasalaisten veronmaksajien rahoilla, jotka luottavat koululääketieteeseen.

Aivan vailla mielenkiitoa ei ole Eu-Investin, Nova Groupin ja Doctagomin taloudelliset suhteet.  Eu Invest vaikuttaa yhtiöltä joka on perustettu vain kaavoituskikkailulla lihotetun rahan keräämiseen yhdessä Nova Groupin kanssa.

Eu Invest lienee tällä hetkellä  vetäytynyt markkinoilta mutta ansaitsisi perinpohjaisen penkomisen rahoiatusläteidensä osalta.  Myös Doctagomin yhteydet antroposofiseen rahapääomaan kiinnostaa.  Tutkijat maailmalla ovat jo pitkään olleet kinnostuneita ns. antroposofisen rahan liikeistä ja sen yhteyksistä eettiseen sijoittamiseen, joka on suurelta osaltaan kupla.

Sekoilussa on paljonmuutakin mielenkiinbtoista, mikä ei millään tavoin liity Vaasan Kondis Huoneistot Oy:n joka tässä lähinnä urilampaan asemassa.

Taustalla on tietysi myös pelko Selkämeren aluesairaalan suomettumisestä ja yli 100:n mahdollisesti suomenkielisen ihmisen uusista työpaikoista, jotka sekoittaisivat kiealisuhteet täydellisesti.

RKP kun on valmis uhraamaan mitä yhteisiä rahoja tahansa kiaelipolittiikkansa vuoksi.
 

CopyPaste

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #963 on: 09. 09. 2009 12:12 »
Radio Vega nyheter
Doctagon vill vårda i Sydösterbotten

Publicerad 2009-08-20
Läkarföretaget Doctagon vill etablera sig i K5 området. I går presenterade företaget sin affärsidé för representanter för de fem kommunerna.

Doctagon erbjuder ett pilotprojekt inom äldreomsorgen i Kristinahemmet i Kristinestad, Pörtehemmet i Närpes, Mogården i Malax och Annahemmet och Lärknäs åldringshem i Korsnäs.

Företaget lovar 4 ronder årligen av en ansvarig läkare och en geriater, telefonrond en gång i veckan, konsultationsmöjlighet dygnet runt och apparatur i varje boende för provtagning som CRP och EKG. Doctagon skulle också utbilda åldringshemmens personal. 15 september fattar styrelsen för K 5 om Doctagon är välkommet.

henkka

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #964 on: 09. 09. 2009 12:12 »
tää…
siis kaukodiagnosointia ja -konsultointiako? …

Offline Herkkumutteri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #965 on: 09. 09. 2009 15:03 »
Kaukodiagnosointia...? Ja sitten ihmetellään kun vanhushuolto on kuralla, lääkkeitä on liikaa, kukaan ei hoida jne... Uskomatonta.

"15 september fattar styrelsen för K 5 om Doctagon är välkommet."

Se on pian. Pitäiskö paikallisten hieman aktivoitua...? Vai runnooko Nypond tämänkin läpi?

Visitor

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #966 on: 09. 09. 2009 15:03 »
Jos RKP on tällä alueella jotain päättänyt niin ei löydy sellaista voimaa, joka päätöksen toiseksi muuttaisia.  Tässä tapauksessa on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon RKP on valmis maksattamaan kieli- ja valtapolitiikasta.

Jos Kondiksen tarjous on lainvoimainen mutta se jyrätään, niin Kondiksella on aina mahdollisuus hakea vahingonkorvausta oikeuden kautta.  Silloin lasku meille vaasalaisille voisi olla seuraavan näköinen:  saamatta jäänyt rahasumma n. 400.000 ja vahingonkoarvaus 200.000-300.000 eli yhteensä 600.000-700.000 euroa.

Vaasalaiset ja alueen suomenkieliset kunnallispoliitikot ovat aivan liian pelokkaita pystyäkseen ajamaan suomenkielisten etuja.  Asiaan vaikuttaa tietysti myös henkilökohtainen pelko kokouspalkkioiden ja muiden etujen menettämisestä.

Kysymyshän on viimekädessä vain yhteisistä rahoista.

Offline pave

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 66
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #967 on: 09. 09. 2009 18:06 »
Eihän Tapio, eihän, stainerlaisuus pakottanut sinua(kin) vaikenemaan, vai miksi olet hiljaa? Tässä olisi sinulla todella mihin tarttua! Olet käsittääkseni sairaanhoitopiirin hallituksessa; vie nyt tämä asia päivänvaloon niin nostan sinulle hattua, kun ajat ohi nojakillasi.

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #968 on: 09. 09. 2009 18:06 »
Miten on mahdollista että sairaanhoitopiirin johtaja keskeyttää sairaalarakennuksen myyntiprosessin Eu Investin toivomuksesta? Kysymyksessä on myös vaalirahasotkuun sekaantunut yritys, joka teki yhteistyötä Nova Kiinteistökehityksen kautta. Sen vangittuna oleva toimitusjohtaja kertoi asiasta Apu-lehden numerossa 21.8.09 seuraavasti:

"Nova Group rahoitti Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistystä 145 000 eurolla. Suoraan keskustalle Nova siirsi 125 000 euroa. Kesäkuussa 2009 Nova Group Oy ja Nova Kiinteistökehitys Oy asetettiin konkurssiin.

Toimitusjohtaja Arto Merisalo oli puoluerahoituksen ja konkurssien nostattaman kohun takia kaksi kuukautta joka päivä esillä mediassa. Koville se on ottanut.

– Syön kolesteroli- ja verenpainelääkkeitä, ja painoa on 20 kiloa liikaa, Merisalo sanoo.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen pudotti aikanaan 37 kiloa ja juoksi maratonin. Lomalla 20 kiloa palasi. – Jarmo sanoi, että meille ei tänä vuonna tainnut tulla kesää lainkaan.

Novan varainkäyttöä on puitu julkisuudessa. Yhtiöt eivät kuitenkaan Merisalon mukaan kaatuneet menoihinsa, vaan viime vuonna toteutumatta jääneisiin, jo vahvistettuihin sopimuksiin.

– Novalle oli tulossa yksinomaan tanskalaisen EU Invest -kiinteistösijoitusyhtiön kanssa tehdyistä diileistä 8–10 miljoonaa euroa. EU Invest maksoi kaksi kohdetta, mutta yhdeksän jäi maksamatta, kun HSH Nordbank sulki konttorinsa ja lopetti toimintansa Suomessa, Merisalo kertoo. "


Tarina ei kerro esim vaalivuoden 2007 rahoitusosuutta!

Että semmoinen porukka myös Kristiinankaupunkiin...

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #969 on: 09. 09. 2009 18:06 »
Tässä kondiskysymyksessä mentiin näin. Kondis rakentuu Kristiinankaupunkiin ja sekin on hyvä. Mutta tämä onneton Vaasa. Menetettiin toistaiseksi n.300 työpaikkaa välittömästi ja 600 työpaikkaa
välillisesti. Valtuusto teki päätöksen ja se oli hienoa. Mutta... nämä meidän onnettomat virkamiehet
sotki asiat niin, että Kondis meni toiselle paikkakunnalle. Virkamiehet suunnitteli jotain suureellista vanhainkotia varakkaille ja koettiin Kondis kilpailijana. Pro Vaasan puheenjohtajana ollessani vein asiaa eteenpäin. Vaasa on ikuinen merellinen menehtyjä. Jos jotain uutta konseptia kaupataan, niin sitä pitää vastustaa. Kondis on radikaali resepti vanhushuoltoon ja se olisi aikaa myöden pakottanut kaupungin järjestelemään omaa vanhushuoltoa. Tätä kaiketi pelättiin. Meillä olisi nyt kovasdti tarvittu uutta vanhushuoltoa, kaupungin kassaan  "riihikuivaa" rahaa ja 700-900 uutta työpaikkaa.
Eli tässä tätä ollaan merellisenä menehtyjänä.
Oppikaamme jotain.

Pentti Suksi

Pentin kirjoituksen jälkeen Kondiksen asiat Kristiinankaupungissa alkoivat mutkistua.

Vaasalaiset ovat menettämässä eniten jos sairaala myydään Kristiinankaupungille. Luulisi olevan kaupungin edun mukaista huolehtia sairaalan nopeasta myymisestä suurimman tarjouksen tehneelle Kondikselle. 

Onko vaasalaisten edustajien passiivisuus sairaanhoitopiirin hallinnossa selitettävissä halulla estää Kondiksen mahdollisuudet siinäkin kaupungissa?

hartsa

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #970 on: 09. 09. 2009 19:07 »
Tuota, eikös tämä ja yrittäjä Tarpion toinen hanke eli Selkämeren sairaala vähän ylikorostu blogissa ja keskustelussa? Journalismistahan täällä ei ole kyse, mutta kumpainenkin nuo ovat ihan kaupallisia hankkeita, eikä oikein mikään muu bisnes saa blogissa vastaavaa näkyvyyttä.

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #971 on: 09. 09. 2009 19:07 »
Minua ainakin kuohuttaa se tapa millä virkamiehet ja virkavastuulla toimivat luottamusmiehet kohtelevat Kondis-hanketta ja sen yrittäjiä. Uskon että se kuohuttaa muitakin ja siksi kirjoitusta on näin paljon.

AD

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #972 on: 09. 09. 2009 19:07 »
Minua ainakin kuohuttaa se tapa millä virkamiehet ja virkavastuulla toimivat luottamusmiehet kohtelevat Kondis-hanketta ja sen yrittäjiä. Uskon että se kuohuttaa muitakin ja siksi kirjoitusta on näin paljon.
Kun katselin Iltavahdin kirjoituksia ja mielessäni vertailin Tarpion omaa toimenkuvaa/kirjoituksia tuli mieleeni joitain kummia yhtäläisyyksiä,,,
Toivottavasti olen väärässä oleva luulotautinen.
Olisi rumaa käyttää useampaa nimeä kirjoittelussaan, yhtälailla vaihtaa nimeään kun oikea nimi on liiankin tahriutunut.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #973 on: 09. 09. 2009 19:07 »
Tuota, eikös tämä ja yrittäjä Tarpion toinen hanke eli Selkämeren sairaala vähän ylikorostu blogissa ja keskustelussa? Journalismistahan täällä ei ole kyse, mutta kumpainenkin nuo ovat ihan kaupallisia hankkeita, eikä oikein mikään muu bisnes saa blogissa vastaavaa näkyvyyttä.

Siitä en tiedä eikä se kiinnosta.  Mutta se kiinnostaa jos menetämme 400000 tai emme.  Kannatan että emme menetä.

Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #974 on: 09. 09. 2009 19:07 »
Toisaalta joskus tuntuu, että kannattaako Vaasalle edes yrittää säästää mitään.  Säästö kuitenkin tuhlataan esim. Suvilahden saveen tai taataan lainoja joita ei tarvitsisi taata.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #975 on: 09. 09. 2009 19:07 »
Tämä Kondis ketju on paljastanut enemmän vaasalaisen kunnallispolitiikan soosaamisesta, kieroilusta ja virkamiesten sidonnaisuuksista kuin mikään muu ketju. 

Esimerkiki Vaasan keskustaan suunnitteilla oleva Kondis palvelutalo makaa edelleenkin jossakin virkamiesten laatikoissa.  Mitään valoa ei näy tunnelin päässä.

Kun Hartsa syytät blogin ylläpitäjää, niin huomaatko lainkaan että blogi on lähestulkoon ainoa paikka, missä hankkeen puuhamiehet ovat saaneet äänensä kuuluville.

Minusta se on ihan hyvää journalismia.  Pohjalainen huomioi Kondiksen  vasta NYT.

Millä tavoin Pentti Tarpion nimi on tahriutunut AD?  Ole varovainen vastatessasi.  Vain faktoilla on merkitystä.  Muut saatttavat johtaa käräjäoikeuteen.

VOX  POPULI

AD

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #976 on: 09. 09. 2009 19:07 »
Tämä Kondis ketju on paljastanut enemmän vaasalaisen kunnallispolitiikan soosaamisesta, kieroilusta ja virkamiesten sidonnaisuuksista kuin mikään muu ketju. 

Esimerkiki Vaasan keskustaan suunnitteilla oleva Kondis palvelutalo makaa edelleenkin jossakin virkamiesten laatikoissa.  Mitään valoa ei näy tunnelin päässä.

Kun Hartsa syytät blogin ylläpitäjää, niin huomaatko lainkaan että blogi on lähestulkoon ainoa paikka, missä hankkeen puuhamiehet ovat saaneet äänensä kuuluville.

Minusta se on ihan hyvää journalismia.  Pohjalainen huomioi Kondiksen  vasta NYT.

Millä tavoin Pentti Tarpion nimi on tahriutunut AD?  Ole varovainen vastatessasi.  Vain faktoilla on merkitystä.  Muut saatttavat johtaa käräjäoikeuteen.

VOX  POPULI
Puhunkin edellisestä nimestä,,,

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Kondis-hanke
« Reply #977 on: 09. 09. 2009 20:08 »
Vaasalaiset ja alueen suomenkieliset kunnallispoliitikot ovat aivan liian pelokkaita pystyäkseen ajamaan suomenkielisten etuja.  Asiaan vaikuttaa tietysti myös henkilökohtainen pelko kokouspalkkioiden ja muiden etujen menettämisestä.

Kysymyshän on viimekädessä vain yhteisistä rahoista.
Quote

Suomenkieliset poliitikot sairaanhoitopiirissä koostuvat pääasiassa kok. + sd. väestä.

Ja ketkäs ovatkaan liitossa Vaasassa? RKP, kok- -sd...

Kyllä vaasalaisten oikeuksista ja rahoista metakka nostetaan mutta tulos voi ylivoiman edessä olla vaisu.

TÄYSIN yksimieliset kok. ja sd. katsoivat maanantaina olevan syytä sijoittaa reilu 500 000€ purkutaloon la-asemalla....

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #978 on: 09. 09. 2009 21:09 »
AD

Lue Pohjalaisen kirjoitus. Ehkä silloin ymmärrät paremmin. Voit lopettaa arvailut alkuunsa.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #979 on: 10. 09. 2009 06:06 »
Sanomalehti Pohjalaisen artikkeli Selkämeren aluesairaalan Kondis kauppasotkuista 9.9.09:

http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/Aluesairaala9.9.09.pdf
« Last Edit: 10. 09. 2009 06:06 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #980 on: 10. 09. 2009 06:06 »
Tapio Osala näyttää olevan vilpittömästi pahoillaan VSHP:n valtuuston vääristyneistä voimasuhteista, omasta myönteisestä suhtautumisesta stainerilaisuuteen huolimatta.

Kondiksen ja sairaanhoitopiirin ja Kristiinanakaupungin vyyhti tulee avata kokonaisuudessaan kaikelle kansalle muuten ihmisten luottamus demokraattista päätöksentekoa kohtaan lakkaa.

Nyt vallassa olevat toimijat voivat huoletta ajaa omia henkilökohtaisia etujaan, kieli- ja muita ideologisia etujaan ja paikallisia etujaan kenenkään voimatta puuttua asiaan.

Paikallisin voimin ei vyyhti enää aukea. Asian pitäisi antaa eduskunnan oikeusasiamiehelle, vaikka sekään ei mitään takaa kun kysymys on virkakoneistosta, niin  kuin oikeusasiamiehen päätöksistä on nähty.

Keskustelua kannattaa kuitenkin jatkaa ja levittää, koska se on ainoa mahdollisuus, vaikka sillä ei mitään vaikutusta olekkaan.  Jäähän ainakin  jonkinlainen jälki.


Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #981 on: 10. 09. 2009 11:11 »
Mikä mahtaa olla Nova Groupin, EU-Investin, Kristiinan kaupungin johtavien päättäjien ja Doctagon kotilääkärikeskuksen todellinen yhteys.  Joka tapauksessa Kristiinankaupungissa on sotkeuduttu haisevaan tunkioon.

Apu lehden toimittaja Markku Laitisen artikkelissa ”Vaalivoitto on ja pysyy” sanotaan tämä:

– Novalle oli tulossa yksinomaan tanskalaisen EU Invest-kiinteistösijoitusyhtiön kanssa tehdyistä diileistä 8–10 miljoonaa euroa. EU Invest maksoi kaksi kohdetta, mutta yhdeksän jäi maksamatta, kun HSH Nordbank sulki konttorinsa ja lopetti toimintansa Suomessa, Merisalo kertoo.  Euroakaan ei jäänyt.
 
(Toimiiko EU-Invest edelleen Suomessa ja miksi siihen ei puututa.  Miksi puhutaan vain vaalirahituksesta mutta kukaan ei kysy mistä rahat?)

Tästähän saa esille jos vaikka mitä.  Vaikka sen että kuka on todellinen vaalirahoittaja ja onko vaalirahaa tullut myös Krtistiinaan tai vaikka sen että haluaako joku kuitata välityspalkkioita tai monta muuta mojovaa ajatusta.

Voidaan esimerkiksi kysyä että millainen on Doctagon`n suhde antroposofiaan.  Onko Doctagonilla sijoituksia antroposofisiin rahastoihin ja mitä paikalliset antroposofit hyötyisivät jos tiedot pitää paikkansa jne.

Vaatimus että vyyhti puretaan kokonaan on enemmän kuin aiheellinen. 

Miten EU-Invest todella pyrki vaikuttamaan Selkämeren Aluesairaalan kauppaan? 

Nyt vaaditaan suomalaisilta kunnallispoliitikoilta ja luottamusmiehiltä enmmän rohkeutta ja suoraselkäisyyttä kuin missään aikaisemmassa asiassa.

RKP:tä ei tule pelätä niin että ei pysty enää koskaan katsomaan itseään peilistä.

Kolporatööri

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #982 on: 10. 09. 2009 12:12 »
Netistä löytyy tieto että Global EU-Invest niminen yritys on sotkeutunut venäläisen pimeän rahan pesuun. 

Onko kysymyksessä suomalaisen EU-Invest yhtiön tanskalaisen päämiehen A/S:n tytäryhtiö vai onko kysymys vain samannimisestä yhtiöstä?

Offline Iltavahti

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 56
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #983 on: 10. 09. 2009 18:06 »
Pohjalaisen kirjoituksessa Göran Honga puhuu ristiriitaisia:

Ensin hän toteaa sairaanhoitopiirin omistavan Selkämeren sairaalan kokonaan 100 prosenttisesti, mutta väittää sitten heti perään mahdollisen tasearvon ylittävän voiton jaettavan jonkin vanhan omistuksen suhteessa.

Ollaanko tässä taas jakamassa sairaanhoitopiirin rahoja "vanhoille" omistajille ja jättämässä "uudet omistajat nuolemaan näppejään?

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #984 on: 10. 09. 2009 19:07 »
Minä olen jo aikapäiviä sitten pudonnut kärryiltä.  Voiko joku kertoa selvällä suomen kielellä mistä on kysymys.

Luulen ymmätäneeni että Kristiinankaupungin johtoon kuuluvat stainerilaiset haluavat myydä sairaalan Eu-Investille, joka myisi sen edelleen Dogtacon perhelääkärikeskukselle homeopaattista hoitoa antavan hoitoyksikön perustamiseksi sairaalan tiloihin.

... ja että ainoa kiusallinen juttu tässä välissä on Kondiksen lain mukaan tehty ostotarajous, joka sotki suunnitelmat ja joka pitää nyt jollakin vippaskonstilla torjua.

Olenko ymärtänyt mitään oikein? 

Tuntematon Potilas

Offline Pentti Tarpio

 • Omalla nimellä
 • Vakituinen
 • *
 • Posts: 59
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #985 on: 11. 09. 2009 17:05 »
Pohjalaisen kirjoituksessa Göran Honga puhuu ristiriitaisia:

Ensin hän toteaa sairaanhoitopiirin omistavan Selkämeren sairaalan kokonaan 100 prosenttisesti, mutta väittää sitten heti perään mahdollisen tasearvon ylittävän voiton jaettavan jonkin vanhan omistuksen suhteessa.

Ollaanko tässä taas jakamassa sairaanhoitopiirin rahoja "vanhoille" omistajille ja jättämässä "uudet omistajat nuolemaan näppejään?


Noinhan tuossa jutussa todella lukee. Asiaa ei kuitenkaan liene helppo tulkita koska  Honga itsekin mainitsee jutun lopussa, että mahdollisen voiton käytöstä ei ole päätöstä.

Palaan asiaan lähipäivinä kun olemme ehtineet selvitellä mitä sairaalan aikaisemmissa omistusvaiheissa on todellisuudessa tapahtunut ja sovittu. Tällä hetkellä en usko sellaiseen tulkintaan, että sairaalan lähes 20 vuotta sitten myyneillä aikaisemmilla omistajilla olisi jonkinlaista oikeutta tämän hetkiseen myyntivoittoon.

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #986 on: 11. 09. 2009 19:07 »
Eu-Investin strategiaan kuuluu ostaa kunnilta tilat mahdollisimman halvalla ja pilkkoa ne pienemmiksi osiksi, jotka sitten vuokrataan pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla.  Eu-Invest yritti esimerkiksi Hattulassa ostaa ns. Pappilannimen kiinteistön ja tontin. Hattulan kunta olisi kiinteistön myymisen jälkeen vuokrannut osaa tiloista.

Pappilanniemessä toimii päiväkoti, terveysasema sekä väliaikainen kunnan vanhainkotiosasto. Kunta torjui tarjouksen.

Selkämeri
Samasta asiasta on kysymys Kristiinankaupungissa.  Eu-Invest haluaisi ostaa Selkämeren Aluesairaalan VSHP:ltä ja vuokrata tilat edelleen pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla.  Yksi vuokralaisista olisi lääkärikeskus Doctagon.

Eu-Invest haluaa sijoitukselleen n. 6,8-8 %:n tuoton.  Tämä vartmistetaisiin sillä että Kristiinankaupunki solmii vuokralaisten kanssa pitkäaikaisia ostosopimuksia.  Vuokralaiset olisivat etupäässä hoiva-alan yrittäjiä.

Ostosopimukset sorvattaisiin niin että Eu-Invest saisi havittelemansa tuoton.
Yksi vuokralaisista olisi antroposofisista yhteyksistään mainittu Doctagon.  Osa Kristiinankaupungin ylimmästä johtosta on hyvin lähellä antroposofiaaa tai käytännössä stainerilaisuutta.

Julkisuudessa on esitetty että tarkoituksena olisi perustaa Selkämeren aluesairaalan tiloihin antroposofinen hoitolaitos.  Väittteen tarkistaminen on osoittautunut vaikeaksi samoin Doctagonin yhteys antroposofiaan.

Antroposofin lääkintä 
Joka tapauksessa Euroopassa toimii yli tuhat antroposofisen lääketieteen lääkäriä, useita klinikoita ja terapiakeskuksia sekä kymmenen sairaalaa. Antroposofisia valmisteita määrää yli 30 000 lääkäriä ympäri maailmaa, muun muassa 18 Euroopan Unionin jäsenvaltiossa (2009).
 
Suomessa toimii laajennetun antroposofisen lääketieteen koulutuksen saaneita lääkäreitä ja eri hoitomuotoja antavia terapeutteja sekä Antroposofisen lääketieteen yhdistys ALY. Suomessa on myös antroposofisen hoitopedagogiikan pohjalta toimivia erityiskouluja, hoitokoteja ja kehitysvammaisten yhteisöjä.

Näitä on mm. Sylvia-koti Lahdessa, Marjatta-koulu ja erityisammattikouluna toimiva Ristola-yhteisä Helsingissä sekä aikuisten kehitysvammaisten Tapolan kyläyhteisä ja Myllylähde-yhteisö.

Doctagon
Doctagon taas on  yksityisiä lääkäripalveluja tuottava osakeyhtiö, joka toimii pääkaupunkiseudulla. Yritys on perustettu vuonna 2006. Osakekannan omistaa kymmenen lääkäriä, jotka ovat kaikki yrityksen toiminnassa aktiivisesti mukana.
 
Yrityksen vuotuinen liikevaihto oli 30.9.08 loppuneella tilikaudella 2,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto kolminkertaistui edelliseen tilikauteen verrattuna. Doctagonin toimitusjohtajana toimii lääketieteen tohtori Mats Rönnback ja vastaavana ylilääkärinä dosentti Johan Fagerudd.

Obscurantti
« Last Edit: 11. 09. 2009 19:07 by Vierailija »

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #987 on: 11. 09. 2009 19:07 »

Julkisuudessa on esitetty että tarkoituksena olisi perustaa Selkämeren aluesairaalan tiloihin antroposofinen hoitolaitos.  Väittteen tarkistaminen on osoittautunut vaikeaksi samoin Doctagonin yhteys antroposofiaan.


Googleta " Doctagon+antroposofi "

Offline Pentti Tarpio

 • Omalla nimellä
 • Vakituinen
 • *
 • Posts: 59
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #988 on: 13. 09. 2009 16:04 »
Pohjalaisen kirjoituksessa Göran Honga puhuu ristiriitaisia:

Ensin hän toteaa sairaanhoitopiirin omistavan Selkämeren sairaalan kokonaan 100 prosenttisesti, mutta väittää sitten heti perään mahdollisen tasearvon ylittävän voiton jaettavan jonkin vanhan omistuksen suhteessa.

Ollaanko tässä taas jakamassa sairaanhoitopiirin rahoja "vanhoille" omistajille ja jättämässä "uudet omistajat nuolemaan näppejään?


Noinhan tuossa jutussa todella lukee. Asiaa ei kuitenkaan liene helppo tulkita koska  Honga itsekin mainitsee jutun lopussa, että mahdollisen voiton käytöstä ei ole päätöstä.

Palaan asiaan lähipäivinä kun olemme ehtineet selvitellä mitä sairaalan aikaisemmissa omistusvaiheissa on todellisuudessa tapahtunut ja sovittu. Tällä hetkellä en usko sellaiseen tulkintaan, että sairaalan lähes 20 vuotta sitten myyneillä aikaisemmilla omistajilla olisi jonkinlaista oikeutta tämän hetkiseen myyntivoittoon.

Väittämä ei perustu mihinkään tiedossa olevaan päätökseen, sopimukseen tai säännökseen.

Laki erikoissairaanhoidosta astui voimaan 01.01.1991. Lain astuttua voimaan, teki Vaasan sairaanhoitopiiri sopimuksen Selkämeren sairaalan ylläpitämisestä yhteisenä sairaalana.  Sairaala siirtyi järjestelyjen yhteydessä kokonaisuudessaan Vaasan sairaanhoitopiirin omistukseen yhteensä 25.632.572 markan (n. 4,3 miljoonan euron) kauppahinnasta. On huomioitava, että kiinteistökauppa on todennäköisesti sisältänyt myös myöhemmin vuonna 2005 Kristiinankaupungille luovutetun Helenan sairaalan tontteineen.

Myyjäkunnista Kristiinankaupunki, Kaskinen ja Närpiö liittyivät jäseniksi Vaasan sairaanhoitopiiriin. Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Ilmajoki, Kurikka ja Teuva liittyivät jäseniksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin, mutta jäivät sen lisäksi osajäseniksi myös Vaasan sairaanhoitopiiriin.

Kaikkien näiden kuntien kanssa tehtiin sopimukset sairaalan myynnistä ja kauppahinnan maksamisesta lain edellyttämällä tavalla tasaerinä kymmenen vuoden aikana.

Kristiinankaupungin ja sairaanhoitopiirin välisen sopimuksen käsittely tapahtui kaupunginvaltuustossa 15.06.1995 §49. Sen mukaan kauppahinta oli Kristiinankaupungin osalta 27/90 osaa, eli 7.689.758,10 mk ( n. 1,29 miljoonaa euroa).

Kristiinankaupunki ja kaikki muutkin myyjäkunnat ovat selvityksen mukaan saaneet maksun sairaalasta tasaerin kymmenen vuoden aikana sopimusten mukaisesti.

1. Väitteet siitä, että Kristiinankaupunki edelleenkin omistaisi sairaalaa, ovat perättömiä.
2. Kristiinankaupungilla ei myöskään ole minkäänlaista etuosto-oikeutta.
3. Eikä Kristiinankaupunki tai mikään muukaan "vanhoista omistajakunnista" ole oikeutettu mihinkään etuoikeutettuun asemaan sairaalan "myyntivoiton" suhteen.


Näiden väitteiden esittäjät ovat perustelleet käsitystään sairaanhoitopiirin peruspääomalaskelmilla, joilla ei ole mitään tekemistä sairaanhoitopiirin yksittäisen varallisuuserän omistamisen kanssa.
Väitteet on esitetty yksinomaan siksi, että saataisiin estettyä Vaasan kaupungin ja muiden todella suurten sairaanhoitopiirin omistajatahojen mielenkiinnon herääminen.

Eli kuten Pohjalaisen jutussa esitettiin: "Vaasan kaupungin osuus Selkämeren sairaalan peruspääomasta on noin 1 prosentti noin 57 000 euroa". Voiko selvemmin sanoa, että mitäs te siellä Vaasassa turhaa vaivaudutte!

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #989 on: 14. 09. 2009 08:08 »
Toivon ylläpidolta tilaa seuraavalle.  En voi lähettää tätä työkoneeltani. En voi myöskään rekisteröityä käyttäjäksi.


Minun käsitykseni mukaan Kondis-projekti on esimerkillinen kohde, jossa paljastuu minkälainen meidän kaupunkimme hallinto itse asiassa on. Ymmärrän asian niin, että tätä vanhusprojektia on vastustamassa vain kourallinen virkamiehiä.

Juuri nyt voi päivittäin lukea lehdistä mitä karmaisevimpia juttuja vanhusten laiminlyönneistä, heitteillejätöistä ja itsemurhista.  Vaasassa muutamat virkamiehet estävät täysin, että tällainen tilanne helpottuisi.

Olen myös ymmärtänyt, että kaupunginhallitus ja -valtuusto on tehnyt asiaa koskevia päätöksiä jo vuosia sitten. Virkamieskunta noudattakoon niitä .

Kondis-projektin vain korostaa karmaisevaa tilannetta ja valtuutetuilla ei ole minkäänlaista intressiä puuttua asiaan, päinvastoin. Tyhjiä päätöksiä ollaan siis rukkaamassa tulevaisuudessakin.
 
Yksi mainitsematon valtuutettu puki sen sanoihin, että me teemme vain tarvittavia päätöksiä,  emmekä ole velvollisia valvomaan, että päätöksiä noudatetaan.  Se on virkamiesten tehtävä. Siinä rinki sulkeutuu.
 
Täysin käsittämätöntä on että tähän samaan pieneen virkamiesryhmään on nyt asettumassa  myös Vaasan sairaanhoitopiirin johto . Siis terveydenhuoltojärjestelmän johto vastustaa yksityistä vanhusprojektia.

Ymmärrän hyvin, että tämä vihastuttaa aivan ennennäkemättömällä tavalla.

Suuttumus on ruotsia äidinkielenään puhuvilla samanlainen, kuten jokainen voi itse todeta keskusteluissa ikä-ihmisten kanssa.

Tälle sotien jälkeisellä ikäpolvella on vaikea nousta barrikadeille, sen on vain todettava.

Vanha P.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #990 on: 14. 09. 2009 21:09 »
Toivon ylläpidolta tilaa seuraavalle.  En voi lähettää tätä työkoneeltani. En voi myöskään rekisteröityä käyttäjäksi.


Minun käsitykseni mukaan Kondis-projekti on esimerkillinen kohde, jossa paljastuu minkälainen meidän kaupunkimme hallinto itse asiassa on. Ymmärrän asian niin, että tätä vanhusprojektia on vastustamassa vain kourallinen virkamiehiä.

Juuri nyt voi päivittäin lukea lehdistä mitä karmaisevimpia juttuja vanhusten laiminlyönneistä, heitteillejätöistä ja itsemurhista.  Vaasassa muutamat virkamiehet estävät täysin, että tällainen tilanne helpottuisi.

Olen myös ymmärtänyt, että kaupunginhallitus ja -valtuusto on tehnyt asiaa koskevia päätöksiä jo vuosia sitten. Virkamieskunta noudattakoon niitä .

Kondis-projektin vain korostaa karmaisevaa tilannetta ja valtuutetuilla ei ole minkäänlaista intressiä puuttua asiaan, päinvastoin. Tyhjiä päätöksiä ollaan siis rukkaamassa tulevaisuudessakin.
 
Yksi mainitsematon valtuutettu puki sen sanoihin, että me teemme vain tarvittavia päätöksiä,  emmekä ole velvollisia valvomaan, että päätöksiä noudatetaan.  Se on virkamiesten tehtävä. Siinä rinki sulkeutuu.
 
Täysin käsittämätöntä on että tähän samaan pieneen virkamiesryhmään on nyt asettumassa  myös Vaasan sairaanhoitopiirin johto . Siis terveydenhuoltojärjestelmän johto vastustaa yksityistä vanhusprojektia.

Ymmärrän hyvin, että tämä vihastuttaa aivan ennennäkemättömällä tavalla.

Suuttumus on ruotsia äidinkielenään puhuvilla samanlainen, kuten jokainen voi itse todeta keskusteluissa ikä-ihmisten kanssa.

Tälle sotien jälkeisellä ikäpolvella on vaikea nousta barrikadeille, sen on vain todettava.

Vanha P.


Nykyinen tilanne vanhustenhoidossa paljastaa vuodesta 1993 alkaneen hyvinvointivaltion alasajopolitiikan. Vuodesta toiseen on leikattu resursseja kunnallisesta vanhuspalvelujen tuottamisesta. 

Nyt sitten kuvitellaan, että kun palveluiden tuotantoyksityisteään niin kaikki järjestyy. Tämä olisi sitten menoa USA-laiseen malliin, jossa vahuksilla tehdään bisnestä elämänsä viimeisinä vuosina. Samaten köyhille tulevat omat palvelut, rikkaille omat ja laadukkaat.

Suomalainen hyvinvointivaltio oli jo hyvällä mallilla, mutta vuodesta 1993 alkoi uusoikeistolainen meno, jolle yhteiskunnalliset palvelut ovat punainen vaate.

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #991 on: 15. 09. 2009 07:07 »

Miten sinä Reino hyvä voit sanoa, että vanhuksia hyväksikäytettäisiin Kondiksessa? Ota nyt hyvä mies selvää asioista äläkä höpötä olemattomia! Jos minä (59 vuotta) haluan omilla rahoillani ostaa asunnon Kondiksesta, jonka välittömässä yhteydessä on palveluja tuottavia yrityksiä, niin mikä meni väärin? Rewellistäkö se asunto pitäisi ostaa? Onhan nytkin jos minkälaista terveyspalvelua tuottavaa yritystä Medi- sitä ja Medi-tätä...en ole enää pitkään aikaan pysynyt kärryillä noista kaikista. Kyllä asia on niin, että Kondikseen muuttavat vanhenevat ihmiset, maksaessaan niistä palveluista mistä haluavat, vapauttaisivat resursseja terveydenhoidosta. Melkein toivon sinulle jotain pikku krempaa, jotta pääset terkkariin jonottamaan vaikkapa 7:ksi tunniksi kuten itse muutama aika sitten. Silloin näkisit, miten terveydenhoito nyt pelaa. Lopeta tuo (joskin aika muodikas) tuulimyllysotasi!

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #992 on: 15. 09. 2009 08:08 »
Suomessa menee valtion budjestista vain surkeat 8% terveyshuoltoon. Amerikassa menee 20% budjetista samaan saraan. Silti siellä valitetaan ?

Jos meillä menisi 20% terveyshuoltoon niin homma olisi loistavassa kunnossa.

Offline Pentti Tarpio

 • Omalla nimellä
 • Vakituinen
 • *
 • Posts: 59
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #993 on: 15. 09. 2009 16:04 »
Vaasan kaupunki julisti tänään 3.000.000 euron säästämistavoitteen. Selkämeren sairaalan myynti Kondikselle antaisi jo yli 10 prosenttia tavoitteesta.

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #994 on: 15. 09. 2009 19:07 »
Toivon ylläpidolta tilaa seuraavalle.  En voi lähettää tätä työkoneeltani. En voi myöskään rekisteröityä käyttäjäksi.


Minun käsitykseni mukaan Kondis-projekti on esimerkillinen kohde, jossa paljastuu minkälainen meidän kaupunkimme hallinto itse asiassa on. Ymmärrän asian niin, että tätä vanhusprojektia on vastustamassa vain kourallinen virkamiehiä.

Juuri nyt voi päivittäin lukea lehdistä mitä karmaisevimpia juttuja vanhusten laiminlyönneistä, heitteillejätöistä ja itsemurhista.  Vaasassa muutamat virkamiehet estävät täysin, että tällainen tilanne helpottuisi.

Olen myös ymmärtänyt, että kaupunginhallitus ja -valtuusto on tehnyt asiaa koskevia päätöksiä jo vuosia sitten. Virkamieskunta noudattakoon niitä .

Kondis-projektin vain korostaa karmaisevaa tilannetta ja valtuutetuilla ei ole minkäänlaista intressiä puuttua asiaan, päinvastoin. Tyhjiä päätöksiä ollaan siis rukkaamassa tulevaisuudessakin.
 
Yksi mainitsematon valtuutettu puki sen sanoihin, että me teemme vain tarvittavia päätöksiä,  emmekä ole velvollisia valvomaan, että päätöksiä noudatetaan.  Se on virkamiesten tehtävä. Siinä rinki sulkeutuu.
 
Täysin käsittämätöntä on että tähän samaan pieneen virkamiesryhmään on nyt asettumassa  myös Vaasan sairaanhoitopiirin johto . Siis terveydenhuoltojärjestelmän johto vastustaa yksityistä vanhusprojektia.

Ymmärrän hyvin, että tämä vihastuttaa aivan ennennäkemättömällä tavalla.

Suuttumus on ruotsia äidinkielenään puhuvilla samanlainen, kuten jokainen voi itse todeta keskusteluissa ikä-ihmisten kanssa.

Tälle sotien jälkeisellä ikäpolvella on vaikea nousta barrikadeille, sen on vain todettava.

Vanha P.


Nykyinen tilanne vanhustenhoidossa paljastaa vuodesta 1993 alkaneen hyvinvointivaltion alasajopolitiikan. Vuodesta toiseen on leikattu resursseja kunnallisesta vanhuspalvelujen tuottamisesta. 

Nyt sitten kuvitellaan, että kun palveluiden tuotantoyksityisteään niin kaikki järjestyy. Tämä olisi sitten menoa USA-laiseen malliin, jossa vahuksilla tehdään bisnestä elämänsä viimeisinä vuosina. Samaten köyhille tulevat omat palvelut, rikkaille omat ja laadukkaat.

Suomalainen hyvinvointivaltio oli jo hyvällä mallilla, mutta vuodesta 1993 alkoi uusoikeistolainen meno, jolle yhteiskunnalliset palvelut ovat punainen vaate.

Et Reino viitsisi ottaa niitä punaisia laseja pois hetkeksi päältä?

Kyllä se on niin, että kunnalliset vanhustenhoitopalvelut lypsävät kaikki vanhuksen rahat joka tapauksessa- eli onko siitä jotain haittaa sinulle jos ne rahat kiertäisivät vaikka kondiksen / Pentti Tarpion verotuksen kautta yhteiskunnalle?

Kyllä minä ainakin mielummin ottaisin kondispaikan "luxuspalvelut" jos vaihtoehtona on kunnallinen rahastus.

Miksei ihmisellä saisi olla varaa valita palvelunsa jos siihen on mahdollisuus.

Itse kauppa-asia haiskahtaa samaan tyyliin kun keskussairaalan asiat mielestäni.

Onkohan mukana daniel 2 tai useampi?
Muutos on tahtotila

Offline Herkkumutteri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #995 on: 16. 09. 2009 19:07 »
Vaasan kaupunki julisti tänään 3.000.000 euron säästämistavoitteen. Selkämeren sairaalan myynti Kondikselle antaisi jo yli 10 prosenttia tavoitteesta.

Entä jos Kondis toteutuu vaasassa? Ulkopuolistenkin (Åbo Academi) tietojen mukaan kondis toisi kaupungille 3-4 Meur, suoraan ja välillisesti. Eli tämä on selvä kuin pläkki: kondis pystyyn, niin voidaan unohtaa 3 Meur:n säästämistavoite!

Offline Hulttio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #996 on: 26. 09. 2009 16:04 »
Veikö moraalinen viettelys finanssikriisiin?
http://www.boardman.fi/fi/julkaisut/veiko+moraalinen+viettelys+finanssikriisiin/

Tuli vain mielen tämä kun luin päivän bladetin. Onko Ole Gull nyt edustamassa tässä asiassa sitä kuuluisaa toista ääripäätä, kun hän selittelee VSHP-n toimia. 

Vierailija

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #997 on: 27. 09. 2009 11:11 »
Kondiksen puuhamiesten tulisi vihdoin tajuta että RKP:tä vastaan ei näillä lakeuksiksilla ei ole mahdollista taistella. 

Sairaalan saaminen Kristiinankaupungille on RKP:n ja koko ruotsinkielen säilymisen kannalta niin tärkeä asia että sillä voidaan huuhtoa viemäriin niin sadat uudet työpaikat, paikallisen marketin eloonjääminen, sairaalan laitteiden kunnossa pysyminen, suomenkielisten kuntien ruodussa pysyminen jne, jne.

Pelko kielen ja identiteetin vähenemisestä ajaa KAIKEN edelle.

Vaasassa kieliryhmien välinen konsensus on taas edellytys sille että yleensä mikään onnistuu. 

Sluta nu!

Tarkkailija

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #998 on: 27. 09. 2009 11:11 »
Googleta sanoilla finlandssvensk identitet

Ja lue myös tämä

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Kondis-hanke
« Reply #999 on: 28. 09. 2009 09:09 »
Pyydän oheiselle tilaa Kondis ketjussa:

Olipa todella äärimäisen rasistinen teksti, mikäli sana rasismi ymmärrettäisiin niin, että se on ”suvaitsemattomuus” toisia kohtaan. Kielellä ja identiteetillä ei ole absoluuttisesti mitään tekemistä keskenään.

Euroopan historiassa on nähtävissä, että kielet ovat hävinneet kautta aikain, kieliryhmän huonon identiteetin takia ja on monia esimerkkejä, missä erillinen kieliryhmä on pysynyt erittäin hyvissä voimissaan vuosisatoja, kuten Sveitsin romaaninen  Arpitaanin kieli, baskien kieli,  skottien gaelinkieli jne.

Tunnusomaista on, että näille kansanryhmien kesken hallitsee suuri suvaitsevaisuus muita kieliryhmiä kohtaan ja näin niiden oma kansallinen identiteetti on horjumaton vahva. Mutta on esimerkkiä, kuinka kokonaiset kieliryhmät ovat häipyneet ja kuolleet sukupuuttoon: friisien-,
sorbien-, sardien-, ruteenien kielet kuten myös lähialueen karjalan ja vepsälaisten, inkkerilaisten  kielet voivat huonosti tai ovat jo kuolleet pois.
 
Sosiolingvistisestä näkökulmasta katsottuna voimme olla jo syvästi huolissammea ruotsin kielen säilymisestä tällä alueella tulevaisuudessa, mikäli meno näin jatkuu.

Eräs tämän hetkeen yhteiskunnallinen suurongelma on, että vanhusten tilanne kurjistuu päivä päivältään. En voi uskoa, että Rkp tulisi vastustamaan, että tilanne vanhusten osaltaan helpottuisi.

Tämä olisi sietämätön ajatus  Suomeanruosalainen identiteetti kärsisi tästä pahasti, se synnyttää huono omatuntoa varsinkin nuorison osalta. Olen melko varmana,  että Vshp.n valtakuvio ovat vain yksittäisten toimihenkilöiden pyrkimyksiä, eikä muuta.

Ei allekirjoitusta
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.