Author Topic: Pikipruukki ja vuokrankorotukset  (Read 117758 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #400 on: 10. 09. 2011 20:08 »
Olen ollut monta vuotta vastuussa pysäköinnistä meidän asuntoalueellamme ja voisin kertoa paljon aiheesta.

Autonomistajien joukosta löytyy paljon erilaisia persoonallisuuksia.
Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat he, joilla ei koskaan mitään ongelmia. Heillä on oma talli, oma pysäköintipaikka, tai joku kadunpätkä, josta löytyy aina vapaa paikka.

Sitten tulee se ryhmä, jolla on kaksi autoa, mutta yksi pysäköintipaikka. Tätä toista autoa seisotetaan sitten aina missä vaan. Kaduilla, ihmisten ovien edessä, vieraspaikoilla, toisten pysäköintipaikoilla "vain 2 minuuttia". Yhden ämmän pitää saada ajaa aina oman oven eteen, koska hän käy aina vaan katsomassa postin ja juo kupin teetä keskellä päivää. Silloin hän tukkii tien palokunnalta ja ambulanssilta.

Nämä kakkos- ja kolmosauton omistajat + sitten he, jotka eivät viitsi ajaa autojaan talleihinsa, pitivät aina huolta siitä, että vieraspaikat olivat aina täynnä parhaimpaan kylässäkäyntiaikaan. Ja valittivat tietenkin.

Lisäksi, tien toiselta puolelta tulivat meidän alueelle pysäköimään, koska me emme peri pysäköinnistä maksua.

Lopulta piti alkaa jakamaan pysäköintilupia jengille. Jokaiselle neljä, mutta sitä ei saanut kiinnittää oman auton tuulilasin sisäpuolelle, vaan niitä käytettiin aina vieraiden autoissa.
Tätä kunnioitettiin vähän aikaa, mutta kovasti valittivat. Sitten, pikku-hiljaa ne samat autot palasivat vieraspaikoille ja pian ne olivat taas täynnä ja valittaminen toisesta suunnasta alkoi. Sukulaisille ja tuttaville ei taas sitten ollutkaan riittävästi vieraspaikkoja.
Soitin pysäköinnivalvojalle, joka laputti jokaisen alueella asuvan, vieraspaikalla seisoneen auton.
Vaikka oli informoinut asiasta liioitellut tarkasti, jengi tuli lappujensa kanssa minun luo ja vaati että otan ne takaisin. En ottanut yhtään, vaan kehoitin heitä kääntymään pysäköinninvalvojan puoleen ja lupasin, että rahat saa kyllä takaisin, jos jotain on mennyt väärin. Ei kuulunut koskaan mitään ja autot katosivat omiin ruutuihinsta ja talleihinsa.

Mutta valitus jatkui. Minne autot päiväsaikaan kun haluttiin käydä vain pikainen mutka kotona? Noh, muutin pysäköintiajan vapaaksi kaikille päiväsaikaan välillä 07:00 - 20:00. Sen jälkeen lupa ikkunan sisäpuolella ja vaatimus, että auto ei saa olla kenenkään alueella asuvan omistuksessa.

Tämä on nyt toiminut aika hyvin viimeiset kaksi vuotta. Vieraille on aina paikkoja, ne viimeisetkin kakkosautonomistajat ovat hankkineet itselleen lisäparkkipaikan ja pitävät autojaan kiltisti omilla pysäköintipaikoillaan ja talleissaan. Mutta valittaminen jatkuu. Lähinnä katkeruus osoitetaan sellaisia kohtaan, joilla on työsuhdeautoja, tai auto jonkun muualla asuvan nimissä.  Tiedän kyllä hyvin kaikki autot ja ketkä niitä käyttävät ja olen pannut rajaksi 24 tuntia. Sen jälkeen autoa pitää käydä siirtämässä, tai anomassa minulta erikoista pysköintilupaa.
Ja valittavat tietenkin....

Viimeinen idea tuli yhdeltä joka käy maalaamassa aina suihkupullolla invaliidille tarkoitetun pysäköintipaikan invaliidista tiedoittavan kilven mustaksi. Tiedän hyvin kuka ja myös sen, ketkä sitä paikkaa käyttävät hyödykseen. Invaliidipaikan tarve ei tosin ole suuri, eikä siitä ole kukaan vielä valittanut. Mutta sitten kun valittaa, käyn pesaisemassa sen ja pysäköinnivalvoja tulee sitten sopivasti laputtamaan. Pari kertaa näin ja ongelma katoaa.

Pysäköinnille ei ole sellaista ratkaisua, joka olisi optimaallinen kaikille. Vaikka se oli kuinka hyvin järjestetty jollekin ryhmälle, niin aina löytyy se yksi, joka joutuu autonsa kanssa vaikeuksiin. Ole ehdottanut kokouksissa, että ongelman täydelliseen poistamiseen tarvitaan lisää pysäköintipaikkoja. Mutta kuka maksaa....

Tällä hetkellä tilanne on nyt kuitenkin se, että kaikille asukkaille on pysäköintipaikat ja autotallit ja näin myös vieraille. Siis asia on periaatteessa kunnossa. Mutta aina löytyy joku, joka valittaa kuitenkin. Olen alannut hyväksymään tämän. Sitä täydellistä pysäköintijärjestelmää ei ole.

Karin ulkomaalainen-kortti tulee taas vaihteeksi ilman mitään faktoja omasta hatusta. Meidän asuntoalueellamme suurin osa asukkaista omaa ulkomaalaiset juuret. Moni on saanut myös sakkoja virheellisistä pysäköinneistä. Mutta koskaan kukaan ei ole viitannut siihen, etteikö tietäisi miten pysäköidään.
Jokainen, joka on onnistunut hankkimaan itselleen auton ja ajokortin, tietää kyllä miten pysäköidään ja varsinkin silloin, kun se tehdään väärin. Ellei tämä ole itse selvillä, niin se vierailun kohde osaa kyllä tämän selvittää ja yleensä ennätetään kyllä aina siirtämään auto kun pelinsäännöt ovat selvät.

Kannattaa myös huomioida, että väärin pysäköity auto ei aina välttämättä aina tarkoita sitä, etteikö se olisi ollut omistajan tiedossa. Jotkut suorastaan keräävät pysäköintisakkoja, kun taas toiset eivät saa niitä ikinä. Mutta säännöt voivat olla näille molemmille ryhmille ihan yhtä hyvin selvillä.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #401 on: 10. 09. 2011 22:10 »
Sori Matseman mutten jaksanut lukea koko juttua ja se johtuu omasta kunnosta. Mutta miten esim. meillä on annatte kaavoittaa ilman vieraspaikkoja, tilaa metsikköön mihin ei rakenneta olisi parin jalkapallokentän verran niin muutama parkkialue mahtuisi. Eikö mikään laki vaadi tätä, juuri nyt om pelastautumies tiet kummatkin tukossa kuten silloin kun tarvin lisää virtaa sydämmeen. Väärin pysäköineet kyllä huomasi tilanteen ja sanoin että tarvin nopeasti apua mitä sain autossa, mulla oli luulemma sekunneista kiinni.Mestehykka ja paha filmei että tuli toinen auto missä lääkäri vastaan, apinat ei tajua että pelataan sekunneilla. Olis ollu enemmän edessä niin olis nätisti päässyt tästä paskasta eroon. Ei tämä mailma ole ruma vaikkei sydän lyö.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #402 on: 11. 09. 2011 07:07 »
Minä luin Matsemanin tekstin kolmeen kertaan.  Tuossa olisi Pikipruukin hallituksellekin vinkkejä.

Vierasparkkipaikan puute näyttää olevan jopa turvallisuusriski.  Vierasparkkipaikan järjestäminen soisi myös valvontafirmalle moraalisen velvollisuuden maksattaa.  Nyt kun vaihtoehtoista pysäköintipaikkaa ei ole, ei maksatusfirmalla ole moraalista oikeutta vaan se yllyttää väärin pysäköintiin ja selitys on heti selvä, "pihassa ei ole muuta paikkaa."  Tulee vain paljon "Itkua ja hammasten kiristystä."

Jonain päivänä joku saa tarpeekseen.

Sitten mietitään syitä ja ihmetellään vaikka ratkaisu on jo nyt käden ulottuvilla.  Se on Vierasparkkipaikka johon mahtuu yksi auto kymmentä huoneistoa kohden.  Saa toki olla enemmänkin.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #403 on: 11. 09. 2011 08:08 »
Itse tonttia kaavoitellessa jo lähtökohta on ahtaus. Pala metsässä lisäisi asuntojen hintoja ja asukkaat valitsevat aina viimekädessä sen lisähinnan pois. Lisäksi ylimääräiset pysäköintipaikat tuovat aina tullessaan myös kustannuksia, joita kukaan ei mielellään haluaisi maksaa. Meillä olisi hyvin tilaa lisäparkkipaikoille, mutta tämä kustannus hylätään aina äänestyksessä. Äänestän aina itsekin vastaan, sillä meillä on tilaa kaikille niin kauan, kun pysäköintipaikkoja käytetään oikein. Valitettavasti kaikki eivät aina halua käyttää niitä oikein.

Tuon eklun mainitseman hälytysajoneuvojen tien tukkimisen näen erikoisen vakavasti. Meidän alueellamme asuu monta vanhaa ihmistä, joiden terveys on huono. On äärimmäisen tärkeää, että pelastustiet ovat aina auki. Jos näen pihalla autoja, vien aina lapsille pari jalkapalloa ja ilmoitan, ettei tarvitse varoa autoja. 10 minuuttia ja autot ovat poissa.

Asuntojen lisäksi pitäisi olla vähän nurmikkoa, tila pyykkitelineelle, tilaa roskille, lipputangolle, lasten keinuille ja pyhille lehmille.
Vieraspaikoista puhuttaessa on aina kysymys paikoista, jotka ovat 90% ajasta tyhjillään, tai sitten asukkaiden tilapäisessä käytössä. Vieraspaikoille on kysyntää vain perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ja näinäkin päivinä vain muutaman tunnin. Katson juuri nyt ikkunasta vierasparkkipaikalle, sunnuntai-aamuna. Siellä ei ole yhtään autoa.

Jokaiseen suunnitteluun kuuluu - ja pitää kuulua myös pysäköinti. Ellei talon välittömässä läheisyydessä ole riittävästi tilaa autoille, omia asukkaita priorisoidaan tietenkin. Vieraat saavat kävellä hieman. Suunnitellessa otetaan varmasti huomioon, onko matka vierasparkkipaikalle kohtuullinen. Joissakin tapauksissa saattaa olla, että vieras ajaa sen ohi, tai väärään suuntaan ja saa näin väärän käsityksen järjestelyistä.

Silloin kun meillä oli vieraspaikat aina täynnä asukkaiden autoja, vieraat valittivat. Ohjasin heidät aina tien toisella puolella olevalle, maksulliselle pysäköintipaikalle. He valittivat aina maksua - joka on hlvetin halpa ja/tai matkaa, joka on kokonaiset 300 metriä.
Ongelmana on usein se, ettei viitsitä kävellä.

Tuli mieleeni myös yksi juttu kun järjestelin pysäköintipaikkoja. Jouduin siirtämään kaksi pysäköintipaikkaa alhaalta, meidän yläparkkipaikalle. Toinen äijistä viittasi kintaalla sanoen, 50 metriä sinne tänne. Toisella taas meni elämä pilalle. Hän ei halunnut sitten millään kävellä tätä matkaa ja vetosi myös siihen, että hän pystyi vahtimaan autoaan, koska näki sen aina ikkunasta. Uudella parkkipaikalla hän ei voinut nähdä autoaan ja oli huolissaan. Hän ilmeisesti kuvitteli, että auto varastetaan kun hän ei ollut sitä vartioimassa.
Paras jutussa oli se, että kyseessä oli vanha, 150 euron Suzuki, joka ei varmasti olisi edes varkaille kelvannut.

Sitten on vielä yksi asia, erikoistilanteet ovat aina ratkaistavissa, jos vain on voimaa ja järkeä ottaa asia esille.
Eräs äijä esitti, että mitäs sitten kun on juhlat ja vieraita 200? Vastasin, että silloin tulet kertomaan minulle hyvissä ajoin, annat päivämäärät ja kellonajat ja lupaan, ettei pysäköinninvalvoja tule käymään. Noh, äijä piti sitten tyttärelleen häät myöhemmin - eikä ilmoittanut kenellekään mitään. Pysäköinnivalvoja kävi laputtamassa kaikki autot ja äijä tietenkin tukka pystyssä. Pyysin ottamaan yhteyttä pysäköinnivalvojaan, jos hän oli kerran tehnyt jotain väärin. Saivat maksaa kuitenkin.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #404 on: 11. 09. 2011 14:02 »

1.  Jätä auto käyntiin.

2.  Ruuvaa rekisterikilvet irti.  


Kolmoskohdan perustelin jo. En suosittele kenellekään muuten kuin hupimielessä, sakot tulee kuitenkin ja ei kun maksat.
En suosittele muutenkaan Karin vinkkien lukemista. Voi tulla kalliiksi. 

1. Jätä auto käyntiin.
Kari, voiko sanoa, että sinä lupasit, jos tarpeettomasta joutokäynnistä saa sitten 40 euron virhemaksun? Pääkaupunkiseudulla sovelletaan tätä ja myöskin Vaasassa se on tarpeen vaatiessa mahdollista.

2. Ruuvaa rekisterikilvet irti.
Meillä ilmestyi kerran kilvetön, saksasta tuotu auto vierasparkkipaikalle tyyliin ähäkutti. Tiesin hyvin kenen se oli ja kävin muina miehinä kysymässä. Eivät tunnustaneet omakseen, voitonriemuisen hymyn kera. Pyysin kuitenkin kohteliaasti kertomaan auton mahdolliselle omistajalle, jos sattuvat näkemään sen ympärillä liikettä, että olen soittanut poliisille ja auto haetaan pian hinausautolla identiteettitestiin ja että sen saa sitten hakea sieltä pois testin jälkeen jos haluaa. Joutuu vain maksamaan kaikki kulut = aika paljon enemmän, kuin mitä kukaan yleensä haluaa maksaa.
Auto oli poissa parkkipaikalta 10 minuutin kuluttua.

Vanhan, kilvettömän auton voi myös "siivota" pois, jos seisoo luvattomalla paikalla "hyljättynä".
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #405 on: 11. 09. 2011 15:03 »


1.  Jätä auto käyntiin.

2.  Ruuvaa rekisterikilvet irti.  En suosittele vaan annoin vinkkejä.  Nuo vinkit toimivat vain tunnin ja vain siksi, että pysäköintiä valvova ei voi sakottaa joutokäynnistä koska lupa on vain virheellisestä pysäköinnistä.

Kilvettömälle autolle taas käy juuri noin miten sanoit mutta antaa se tunnin operointimahdollisuuden. Mikään lakihan ei kiellä kilvettömän auton säilytystä yksityisalueella jos siihen noin muuten on lupa mutta tällaisessa tapauksessa siihenkään ei ole lupaa.   Kyse on viiveen hyväksikäytöstä.   Kilvettömyys taas kiusaa sakon kohdistuksessa.  Kilvethän pitää heti kiinnittää ennenkuin liikutaan ja jos valvoja seuraa niin sitä ei saa sieltä enää muutoin kuin hinaamalla ettei rekisteritunnus mene valvojalle.

« Last Edit: 11. 09. 2011 15:03 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #406 on: 11. 09. 2011 15:03 »


1.  Jätä auto käyntiin.

2.  Ruuvaa rekisterikilvet irti.  En suosittele vaan annoin vinkkejä.  Nuo vinkit toimivat vain tunnin ja vain siksi, että pysäköintiä valvova ei voi sakottaa joutokäynnistä koska lupa on vain virheellisestä pysäköinnistä.

Kilvettömälle autolle taas käy juuri noin miten sanoit mutta antaa se tunnin operointimahdollisuuden.  Mikään lakihan ei kiellä kilvettömän auton säilytystä yksityisalueella.  Kilvettömyys taas kiusaa sakon kohdistuksessa.  Kilvethän pitää heti kiinnittää ennenkuin liikutaan ja jos valvoja seuraa niin sitä ei saa sieltä enää muutoin kuin hinaamalla ettei rekisteritunnus mene valvojalle.

En puhunutkaan pysäköintiä valvovasta, vaan joutokäynti on lakisääteinen juttu ja sitä valvoo poliisi.
Mikä saa sinut uskomaan, että kilvettömyys takaa tunnin operointimahdollisuuden? Jos minä soitan tutulle hinausauton kuljettajalle, auto lähtee jo 10 minuutin kuluttua, jos hän sattuu olemaan kotona.
Noh, käytännössä homma ei käy niin nopeasti, mutta kuka uskaltaa luvata? 

Kilvetöntä autoa voi säilyttää halutessaan omalla parkkipaikalla. Mutta jos se seisoo väärin pysäköitynä, se voidaan vielä pois jo minuutin kuluttua.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #407 on: 11. 09. 2011 15:03 »

Mikä saa sinut uskomaan, että kilvettömyys takaa tunnin operointimahdollisuuden?  

Minä puhuin pysäköintiä valvovasta koska hän on jo paikalla ja tarvitsee tällaiseen operaatioon ulkopuolista apua ja sen saannin viiveestä on kyse.

Se perustuu myös suunnitelmaan, että sitä ei jätettäisi sinne missä sinä valvot vaan jollekulle hidasälyisemmälle joita uskoisin matemaattisesti arvellen löytyvän enemmän joten mahdollisuus sattua sellaiselle paikalle on todennäköisempää.  Virhemarginaali tosin on aina olemassa.  Kaikki tässä perustuu osittain onneen, kokemukseen ja arvioon.

Eikä yksityinen valvonta aina ole nopeata.  Olen nyt kolme kertaa asettanut auton syötteeksi yksityiselle parkkipaikalle tehdäkseni ohjelman maksatuksen tehokkuudesta.  Toistaiseksi ohjelmani kuvaa vain tehottomuutta joten en ole sitä julkaissut.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Asiantuntija

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #408 on: 11. 09. 2011 15:03 »
Quote from: Kari Lajunen tässä ketjussa yleensä
1.  Jätä auto käyntiin.

2.  Ruuvaa rekisterikilvet irti. 

3.  Liitä allaoleva tarra ikkunaan.
.....

Ymmäränkö oikein, että nyt sama henkilö, joka haluaisi maahanmuuttajia kotoutettavan teltoissa, että oppisivat noudattamaan sääntöjä, ei halua itse noudattaa näinkään yksinkertaista asiaa, kuin pysäköinti sääntöjen mukaan. Kauhea narina jostakin, ehkä tulevasta virhemaksusta.

Pysäköi oikein niin ei tule mitään lappuja. Silloin ei tarvi irroittaa rekisterikilpiä tai jättää autoa käyntiin. Ajattele kuinka helpolla pääsee, kun vaan noudattaa sääntöjä. Monesti sääntöjen noudattaminen on helpompaa kuin yrittää keksiä keinoja siihen, että kuinka niitä pääsee rikkomaan jäämättä kiinni.

Tiedämpä muuten parikin kaveria, jotka eivät maksa koskaan pysäköinnistä euroakaan. Sitten kun saavat pysäköintivirhemaksun, käyvät sen vaan maksamassa ja sanovat hinnan olevan suunnilleen saman vuodessa, eli maksaako sen sakkoina vai tunkeeko mittariin. Sakkoinahan siihen saa vielä pari viikkoa maksuaikaa. Eivät koskaan valita, kun joskus tulee sakko.


Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #409 on: 11. 09. 2011 17:05 »

Mikä saa sinut uskomaan, että kilvettömyys takaa tunnin operointimahdollisuuden?  

Minä puhuin pysäköintiä valvovasta koska hän on jo paikalla ja tarvitsee tällaiseen operaatioon ulkopuolista apua ja sen saannin viiveestä on kyse.


Kaikki tässä perustuu osittain onneen, kokemukseen ja arvioon.

Eikä yksityinen valvonta aina ole nopeata. 
 

Mikään pysäköintivalvonta ei ole nopeaa, tai sitten on. Mieleeni tulee kun olin töissä Tukholmassa. Istahdimme erääseen ravintolaan keskellä kaupunkia, ikkunapöytään. Tilattuamme kaverini virkkoi iloisesti: "Kato ihan samanlainen auto kuin minulla hinausauton perässä!" Se oli hänen autonsa...

Olen ollut myös paljon töissä Belgiassa. Siellä saa olla varma, että auto on poissa kun tule takaisin, jos jätit sen kadulle jonkun autotallin eteen ja maksaa mannaa hakea, puhumattakaan sen löytämisestä ensin... Suomessa tällaiseen tehokkuuteen ei päästä ainakaan vielä, mutta nyrkkisääntö on juuri sellainen kuin Asiantuntija tuossa ylempänä toteaa, kaikenlainen väistely vie loppujen lopuksi enemmän aikaa ja energiaa, kuin yksinkertainen, sääntöjen mukainen pysäköinti. Itse asiassa se ei ole edes vaikeaa, eikä käy edes hermoille, jos tietää vähänkään etukäteen minne on menossa.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #410 on: 11. 09. 2011 17:05 »
Itselleni sattui aikoinaan tapaus joka vieläkin huvittavuudessaan risuttaa. Nykyisen matkahuollon paikalla, radan varressa oli parkkipaikka, joka sitten jatkui tyhjänä alueena jossa kasvoi nokkosia, horsmaa ja muuta roskakasvillisuutta. Kerran raivattu alue oli täyteen parkkeerattu, ajattelin jotta onhan tuolla nokkospuskassa hyvää tilaa monelekkin autolle, ja tälläsin omani sinne. Joku oli esimerkkini mukaan myös ajanut autonsa pöheikköön.
Asioilta palattuani, yllätykseksi ikkunassa oli maksukehoitus paikoitusvirheestä molemmissa autoissa. Syy: Paikoitettu merkityn alueen ulkopuolelle. En kyllä löytänyt minkään valtakunnan merkintöjä alueen rajoista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #411 on: 11. 09. 2011 18:06 »
 

Quote
Ymmäränkö oikein,

Ymmärrät valitettavasti väärin

Quote
Pysäköi oikein niin ei tule mitään lappuja.


Ei minulle lappuja tule.   Noudatan sääntöjä.  Pysäköin oikein.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Asiantuntija

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #412 on: 11. 09. 2011 19:07 »


Quote
Ymmäränkö oikein,

Ymmärrät valitettavasti väärin

Quote
Pysäköi oikein niin ei tule mitään lappuja.


Ei minulle lappuja tule.   Noudatan sääntöjä.  Pysäköin oikein.

Hienoa, että minä vain ymmärsin motiivisi väärin. Nyt kun kerran teet asiat oikein niin olisi sairaan kiva, kun toi älytön narina ja mustamaalaaminen vielä loppuisi. Silloin varmaan kaikki olisivat tyytyväisiä.

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #413 on: 11. 09. 2011 20:08 »
Paljon hyviä vinkkejä pysäköinti ongelmien kanssa painiville talo-yhtiöille Matselta.
Pysäköintipaikat eivät vaan riitä kun mitoitetaan yksi autopaikka huoneistoa kohden.
Vaasan kokoisessa kaupungissa ei joukkoliikenne suju,niin hyvin että tulee toimeen yhdellä autolla jos on kaksi työssä käyvää.
Itse omistan myös kaksi autoa toinen on kesäautona.
Hullua kun on rakennettu autopaikkoja mitkä on maksanut noin 50.000 euroa kappale rakentaa ja nyt myydään 15.000 niitä autohalliosakkeita ulos.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #414 on: 12. 09. 2011 06:06 »

Hienoa, että minä vain ymmärsin motiivisi väärin. Nyt kun kerran teet asiat oikein niin olisi sairaan kiva, kun toi älytön narina ja mustamaalaaminen vielä loppuisi. Silloin varmaan kaikki olisivat tyytyväisiä.

Hienoa, että haluat ottaa osaa keskusteluun vaikken kysynyt mitään. 
Nyt kysyn.  Mitenkähän on ratkaistu huoltoajo?  Kun vaikkapa viemäria aukaisemaan tuleva huoltomies ajaa autonsa oven eteen.  Hän ei voi uhrata aikaa etsiäkseen kadulta parkkipaikkaa.Huoltoaja sallittu kylttihän ei oikeuta minkäänlaiseen pysäköintiin.  Ei edes huoltotöittä varten vaan se oikeuttaa huotoajoon, eli tavaran purkamiseen ja lastaamiseen.

Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #415 on: 12. 09. 2011 13:01 »

Nyt kysyn.  Mitenkähän on ratkaistu huoltoajo?  Kun vaikkapa viemäria aukaisemaan tuleva huoltomies ajaa autonsa oven eteen.  Hän ei voi uhrata aikaa etsiäkseen kadulta parkkipaikkaa.Huoltoaja sallittu kylttihän ei oikeuta minkäänlaiseen pysäköintiin.  Ei edes huoltotöittä varten vaan se oikeuttaa huotoajoon, eli tavaran purkamiseen ja lastaamiseen.Eikös tätä varten saa erikoisen lapun, jonka kiinnittää tuulilasin sisäpuolelle? Vaihtoehtoisesti huollon tekijä on ilmoittanut tästä asuntoyhtiölle, tai sitten asuntoyhtiö itse on ilmoittanut pysäköinninvalvojalle. Ei tällaisia juttuja tarvitse aina järjestää kyltein.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #416 on: 12. 09. 2011 13:01 »

Eikös tätä varten saa erikoisen lapun, jonka kiinnittää tuulilasin sisäpuolelle? Vaihtoehtoisesti huollon tekijä on ilmoittanut tästä asuntoyhtiölle, tai sitten asuntoyhtiö itse on ilmoittanut pysäköinninvalvojalle. Ei tällaisia juttuja tarvitse aina järjestää kyltein.

Tuon luulisi olevan toimiva systeemi mutta otetaan silti jokin esimerkki vaikka hatusta.

Jos asukas haluaa vaikkapa tilata yhden sälekaihtimen yhteen ikkunaan.  Kaihdinfirman huoltoauto ajaa tunnin kuluttua tilauksesta luonnollisesti oven eteen ja tekee mittauksen 5 minuutissa ja ajaa pois.  Tuskinpa firma viiden minuutin työlle alkaa etsimään henkilöä jolta hakisi lappusen.  Käytännössä voi mennä viikko, että oikea henkilö löytyy.  Kesäaikana jopa kuukausi.  Asia ehtii vanheta.   Jokaisella taloyhtiöllä on huoltoajo sallittu eikä siihen tarvitse erityistä lupaa.  Pikipruukilla oleva kyltti on erilainen eikä salli pysäköintiä kuin vuokrapaikan lunastaneille.  Miten esim. kaihdinfirma toimisi tällaisessa tilanteessa?  Firman työnantaja tuskin sallii huoltoauton kuljettajan lenkkeillä tuntipalkalla yksinkertaista mittausta suorittaessaan vaan neuvoo ajamaan oven eteen ja lenkkeilemään vapaa-ajallaan.
« Last Edit: 12. 09. 2011 13:01 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #417 on: 12. 09. 2011 13:01 »

Eikös tätä varten saa erikoisen lapun, jonka kiinnittää tuulilasin sisäpuolelle? Vaihtoehtoisesti huollon tekijä on ilmoittanut tästä asuntoyhtiölle, tai sitten asuntoyhtiö itse on ilmoittanut pysäköinninvalvojalle. Ei tällaisia juttuja tarvitse aina järjestää kyltein.

Tuon luulisi olevan toimiva systeemi mutta otetaan silti jokin esimerkki vaikka hatusta.

Jos asukas haluaa vaikkapa tilata yhden sälekaihtimen yhteen ikkunaan.  Kaihdinfirman huoltoauto ajaa tunnin kuluttua tilauksesta luonnollisesti oven eteen ja tekee mittauksen 5 minuutissa ja ajaa pois.  Tuskinpa firma viiden minuutin työlle alkaa etsimään henkilöä joka luvan antaa.  Käytännössä voi mennä viikko, että oikea henkilö löytyy.  Kesäaikana jopa kuukausi.  Asia ehtii vanheta.   Jokaisella taloyhtiöllä on huoltoajo sallittu eikä siihen tarvitse erityistä lupaa.  Pikipruukilla oleva kyltti on erilainen eikä salli huoltoajoa.  Miten esim. kaihdinfirma toimisi tällaisessa tilanteessa?

Kaihdinfirma pysäköi autonsa laillisesti kadulle, tai vieraspaikalle.
Kaihdinfirma kysyy asiakkaalta, mihin on paras pysäköidä auto.

Kaihdinfirma kiertää varmasti paljon kaupungissa ja sen ulkopuolella. 9 kertaa kymmenestä pysäköinnille löytyy helppo ratkaisu parissa minuutissa, mutta se kymmenes saattaa tietenkin vähän rassata luteita, muttei varmasti niin paljon, että toiminta koetaan hankalaksi.
Jos taas se parkkipaikka on kaukana, niin matkalla voi sitten pistäytyä metsässä poimimassa marjoja ja näin voi sitten nauttia iltapäiväkahvin kanssa vaikka jäätelöä itse poimittujen marjojen kera!
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #418 on: 12. 09. 2011 18:06 »

Jos taas se parkkipaikka on kaukana, niin matkalla voi sitten pistäytyä metsässä poimimassa marjoja ja näin voi sitten nauttia iltapäiväkahvin kanssa vaikka jäätelöä itse poimittujen marjojen kera!

No niin siihenhän ei pitäisi olla mitään estettä vaikka olisi mamu??????

Ei ainakaan kukaan tule estämään (Vilkuttaa Off-topic korttia)

.

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #419 on: 12. 09. 2011 18:06 »
Tämä firma joka valvoo Pikipruukin talojen P-alueita ruuvasi tuon varoituskyltin minun aitaani.
Kaksi kertaa piti soittaa ja kysyä koska tulevat sen siitä ruuvaamaan irti, kun meikäläiselle on ihan sama kuinka kaverit parkkeeraa minun tontilla.

Nyt se on siirretty, kun tomera vaimoni sen ruuvasi irti ja pisti narulla roikkumaan oikealle tontille.
Minun miehinen ylpeyteni sai taas kuulla kunniansa.


Asiantuntija

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #420 on: 12. 09. 2011 19:07 »

Hienoa, että haluat ottaa osaa keskusteluun vaikken kysynyt mitään. 


Eikös olekin varsin hienoa - mukavaa, että pidät siitä. Olisikin varsin kurjaa, jos täällä esiintyvään keskusteluun osallistumisen edelytyksenä olisi Kari Lajusen ensin henkilökohtaisesti esittämä kysymys jokaiselle keskusteluun mukaan aikovalle.


Nyt kysyn.  Mitenkähän on ratkaistu huoltoajo?  Kun vaikkapa viemäria aukaisemaan tuleva huoltomies ajaa autonsa oven eteen.  Hän ei voi uhrata aikaa etsiäkseen kadulta parkkipaikkaa.Huoltoaja sallittu kylttihän ei oikeuta minkäänlaiseen pysäköintiin.  Ei edes huoltotöittä varten vaan se oikeuttaa huotoajoon, eli tavaran purkamiseen ja lastaamiseen.

Matseman vastasikin jo, se varmaan riittää.

Mutta saattaa myös olla, että kun siinä kerrostalon oven edessä on esimerkiksi Pohjanmaan Viemäripalvelun säiliöauto (ko. yhtiö hoitaa paljon Pikipruukin viemärihommia) käynnissä ja villkuvalot päälle kytkettynä ja siitä menee ehkä letku tai pari sisälle taloon. Vaikka letkuissa joskus virtaa aine suuntaan tai toiseen, niin laputtaja ei välttämättä tiedä onko kyseessä lastaus, purku vai huoltotoimenpide, joista viimeksi mainittuun ei kertomasi mukaan ole mitään lupaa. Ehkä ensimmäisenä ei laputtajalle tule mieleen, että tuo auto on virheelisesti pysäköity ja sitä täytyy ensimmäisenä laputtaa.


Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #421 on: 13. 09. 2011 13:01 »

Mutta saattaa myös olla, että kun siinä kerrostalon oven edessä on esimerkiksi Pohjanmaan Viemäripalvelun säiliöauto (ko. yhtiö hoitaa paljon Pikipruukin viemärihommia) käynnissä ja villkuvalot päälle kytkettynä ja siitä menee ehkä letku tai pari sisälle taloon. Vaikka letkuissa joskus virtaa aine suuntaan tai toiseen, niin laputtaja ei välttämättä tiedä onko kyseessä lastaus, purku vai huoltotoimenpide, joista viimeksi mainittuun ei kertomasi mukaan ole mitään lupaa. Ehkä ensimmäisenä ei laputtajalle tule mieleen, että tuo auto on virheelisesti pysäköity ja sitä täytyy ensimmäisenä laputtaa.

Tai saattaa olla, että huoltofirma on vastuuntuntoinen ja saanut ilmoituksen tukkeutuneesta vessanpöntöstä ja soittanut kilometrin päässä asuvalle kotiinsa jo omalla autollaan ajossa olevalle huoltomiehelle, että aukaisisi tavarasäiliössään olevalla karhupumpulla tukkeutuneen pöntön ennenkuin se aiheuttaa vesivahinkoa.  Näitä tapauksia on 50 ennenkuin viemäripalvelun säiliöautoa tarvitaan.  Tämä toimenpide myös edellyttää, että se on tehty ennenkuin viemäripalvelun auto tilataan.  Tämä toimenpide yleensä myös tehoaa ja vasta noin 50. on se johon tarvitaan järeämpää kalustoa.

Tämä on faktaa.

Tuo kaihdinfirman pysäköintikysely ei ihme kyllä selvinnyt.  Olisin olettanut, että joku fiksu olisi sen selvittänyt.  Tiesin toki miten toimitaan ennenkuin kysyin mutta oletin jonkun muunkin sen tietävän. 

Ratkaisu on yksinkertainen.  Kaihdinliike soittaa kyseiseen parkkivalvontafirmaan ja kysyy toimintaohjeita ja noudattaa niitä. 
« Last Edit: 13. 09. 2011 13:01 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #422 on: 13. 09. 2011 14:02 »
Niillä huoltofirmojen miehillä on sellaisia rakeita mitä kaadetaan viemäriin ja vähän kiehuu ja auki on. Tämäkin on faktaa, meillä emämtä moittinut keittiön hanojen haisevan ja putkimiestä yön yli pidetty autoi hetkekksi sitten kloriiittia pullo autto hetkeksi ja sain huoltomieheltä pussiin satsin ja tunti jonka jälkeen kuumaa vettä. Ei haise ja pesukoneen asennuksen takia piti vähän purata kun piti kääntää et letku menee oikein niin 18v vanhat putket oli sisältä kuin uudet. Pyydän lisää suihkun viemäriin joka myös ottaa emännän nenään ja ja otan niin että jää varastoon. Niillä on sitä 25kg pöntöissä ja omistaja on tyytyväinen ku haen Otellon possut joita menee kyllä kuusi kun kaffittelevat serkun konttorissa mutta sillä saa sammuttimen huollettua ja kaikki pikku sorvaukset jotka joskus joudun tekeen itse mutta Otellon possuissa on voimaa.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Asiantuntija

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #423 on: 13. 09. 2011 14:02 »

Tuo kaihdinfirman pysäköintikysely ei ihme kyllä selvinnyt.  Olisin olettanut, että joku fiksu olisi sen selvittänyt.  Tiesin toki miten toimitaan ennenkuin kysyin mutta oletin jonkun muunkin sen tietävän. 


Jatkossa varmaan asian kiinnostaessa kannattaa soittaa asiantuntevaan kaihtimia myyvään ja asentavaan liikkeeseen ja kysyä heiltä, että miten toimivat. Kyllä he varmasti kertovat ja tietävät miten pikipruukin parkkipaikilla on hyvä toimia.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #424 on: 13. 09. 2011 14:02 »
Otellon possut joita menee kyllä kuusi kun kaffittelevat

Sait ylipuhuttua.  Siis jos ne ovat niin hyviä possuja, että niitä menee kuusi niin käyn heti hakemassa.  Niin ja tietysti haen niitä kuusi kappaletta.   Ajan sitten...tai no oikeastaan joudun kävelemään luultavasti sateessa parkkipaikan puutteen vuoksi...Pikipruukin vuokrataloon kylään ja syömme siellä ne possut.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

vanki

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #425 on: 19. 03. 2012 08:08 »
Ilmeisesti varattuja paikkoja käytettiin vieraspaikkoina ja pelastusteitä ja rapunedustoja tukittiin.
Tämä on keino saada holtiton ja säännöistä piittaamaton pysäköinti loppumaan.
Ilmeisesti vain tuli mitta täyteen kun autoja jätettiin minne sattuu ja miten sattuu.


eipäs parkkipate enää sakota pikipruukin kiinteistöjen parkit, eilen oli täysin tukossa parkkipaikka ja ovenedustat melaniemessä. soitin ilmoitettuun numeroon asiasta mutta vastaukseksi sain että ei ole kannattavaa lähteä laputtamaan ja niin puhelu katkes.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #426 on: 19. 03. 2012 08:08 »

eipäs parkkipate enää sakota pikipruukin kiinteistöjen parkit, eilen oli täysin tukossa parkkipaikka ja ovenedustat melaniemessä. soitin ilmoitettuun numeroon asiasta mutta vastaukseksi sain että ei ole kannattavaa lähteä laputtamaan ja niin puhelu katkes.

Ei parkkiongelma poistu maksattamalla.  Maksattaminen on vain ongelmalla maksattamista sillä
eihän se tee mitään varsinaisen ongelman eteen.  Kylään tulevat ulkomaalaiset eivät osaa
lukea pysäköintikieltoja koska ovat muualla Suomessa tottuneet, että parkkipaikkaa löytyy.
Jos sitä ei löydy niin silloin jo mamukin ajattelee, että sitä ei ole ollut mahdollista järjestää
ja silloin on hyväksyttävää ajaa oven eteen.

Mamuilla on jostain syystä sellainen käsitys, että Suomessa oltaisiin ylitsevuotavan ystävällisiä.
Tämä on aivan väärä käsitys ja aiheuttaa mamuongelmia.
 
Täällä Västervikissä Rajarinne 2 on tilanne korjaantunut sillä kaikessa hiljaisuudessa Gerbyn
rantatielle on ilmestynyt parkkipaikka.  Näin  parkkiongelmat korjataan.  Ei maksattamalla.
« Last Edit: 19. 03. 2012 08:08 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

vanki

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #427 on: 19. 03. 2012 09:09 »

Jos sitä ei löydy niin silloin jo mamukin ajattelee, että sitä ei ole ollut mahdollista järjestää
ja silloin on hyväksyttävää ajaa oven eteen.

Mamuilla on jostain syystä sellainen käsitys, että Suomessa oltaisiin ylitsevuotavan ystävällisiä.
Tämä on aivan väärä käsitys ja aiheuttaa mamuongelmia.
 

jos heille käy sanomassa siitä niin lyövät ottaan heti leiman RASISTI. kantaväestöllä ei ole mitään asiaa mennä mamulle sanomaan tai neuvomaan, me teemme kuten he haluavat, siinä se suuri ongelma piileekin.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #428 on: 19. 03. 2012 10:10 »

  jos heille käy sanomassa siitä niin lyövät ottaan heti leiman RASISTI. kantaväestöllä ei ole mitään asiaa mennä mamulle sanomaan tai neuvomaan, me teemme kuten he haluavat, siinä se suuri ongelma piileekin.

Olen tietoinen tästä ylireagoinnista ja joskus ottanut puheeksi rasismikortin holtittoman heiluttelun
mutta joissain se on herättänyt vain ärsytystä ennemmin kuin puuttumista ongelman selvittämiseen.
« Last Edit: 19. 03. 2012 10:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #429 on: 19. 03. 2012 10:10 »
Näissä Vaasan lähiöissä parkkipaikkaongelmat johtunevat suureltaosin julkisenliikenteen toimimattomuudesta. Tarpeeksi tiheä vuorojärjestelmä poistaisi 2:den jopa 3 auton tarpeen lähiöiden asukkailta. 

Karin kertoma yleisenparkkipaikan rakentaminen saattaa olla ratkaisu, mutta ei aina.  Esimerkiksi Palosaarelle Neptunintien varteen rakenettiin urheilukentän tarpeita varten parkkipaikka, niin ei aikaakaan kun naapuriston kerrostalojen asukkaat valloittivat patkkipaikan.

Eivät ole muuten mamuja!

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #430 on: 19. 03. 2012 12:12 »
Mulla on naapurina niin musta mies kuin musta voi olla ja taitaa olla porukan fiksuin vaikka asunut 6v Suomessa. Kysyin tässä pakkasilla et onko jo tottunut kylmään niin meinas ettei ny mitään hätää mutta eka talvi meillä kun hän kävi meidän armeijan olii vähän kylmä. Tietää mun sairaudesta ja puukaa pihan kun on mun huki ja insinööri mies ja joka päivä töihin. Vähän vaikea sanoa mamuksi, no aihe oli pikipruukki mutta sehän on sama kuin mamu.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #431 on: 19. 03. 2012 12:12 »

eipäs parkkipate enää sakota pikipruukin kiinteistöjen parkit, eilen oli täysin tukossa parkkipaikka ja ovenedustat melaniemessä. soitin ilmoitettuun numeroon asiasta mutta vastaukseksi sain että ei ole kannattavaa lähteä laputtamaan ja niin puhelu katkes.

Eli tästä voidaan melko varmasti vetää johtopäätös, että parkkimaksatus on ollut väärä ratkaisu. 
Ongelmahan on edelleen olemassa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #432 on: 19. 03. 2012 14:02 »
Tuli mieleen, että tämä Pikipruukin parkkimaksatushan koskettaa suurta osaa mamuja tai ennemminkin
 heidän sukulaisiaan jotka vierailevat.  Heillä saattaa olla käsitys, että Suomi on ystävällinen ja helppoa
elämää tarjoava maa.  Parkkimaksu heti ensimmäisellä vierailulla antaa kuitenkin hyvän kuvan
elämän todellisuudesta.

Mutta miten on, osaavatko nämä moniosaajat maksattaa parkkimaksut jollakulla toisella?  Silloinhan
kuvaamaani elämän realistiikan oppitunti menee kuin hukkalämpö harakoille.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

toisen luokan kansalainen

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #433 on: 21. 03. 2012 07:07 »
Osaako kukaan sanoa, paljonko Pikipruukki tulouttaa voittoa Vaasan kaupungille? Kaj Skåtarin Pohjalaisessa julkaistusta kirjoituksesta olin ymmärtävinäni, että voittoa syntyy ja Vaasan kaupunki nettoaa. Itse olen kuvitellut, että Pikipruukin kaltaisten kiinteistöosakeyhtiöiden tarkoitus ei ole tehdä voittoa, eivätkä ne jakaa osinkoa omistajilleen.

vanki

 • Guest
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #434 on: 21. 03. 2012 08:08 »


Mutta miten on, osaavatko nämä moniosaajat maksattaa parkkimaksut jollakulla toisella?  Silloinhan
kuvaamaani elämän realistiikan oppitunti menee kuin hukkalämpö harakoille.
Luultavasti, mielestäni luulen että osaavat, ovathan he korkeasti kolutettuja , useimmiten.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #435 on: 23. 05. 2012 16:04 »
"Yksityiset parkkisakkoyhtiöt ovat menettämässä oikeutensa valvontamaksujen määräämiseen. Oikeusministeriössä valmistunut luonnos yksityistä pysäköinninvalvontaa koskevaksi laiksi on tylyä luettavaa. Lakiluonnos lähtee siitä, että yksityinen pysäköinninvalvonta olisi vastedes vain viranomaisia avustavaa ja luvanvaraista.

Parkkisakkolappuja - eli pysäköintivirhemaksuja - saisivat vastaisuudessa kirjoittaa vain virkavastuulla toimivat virkamiehet eli kunnalliset pysäköinninvalvojat ja poliisi. Parkkisakotuksesta kertyvät rahat menisivät kunnan ja valtion kassaan."

http://yle.fi/uutiset/lakiluonnos_parkkifirmoilta_sakotusvalta_pois/6107318

Enpä ole nähnyt pihassani sakottajaa koskaan. Sen olen huomannut, että virhemaksu ilmeisesti on noussut 40e->60e. Nyt vissiin sitten loppuu tämä sakottelu, jahka laki saadaan valmiiksi.

Onneksi jo pelkät kyltit hillitsivät pysäköintiä pihassa kun kuitenkin pienet lapset leikkii pihoissa ja sillee...  Jos parkkifirmoista tahtoo jatkaa niin paree varmaan avata sille oma keskustelu, mutta kun oli sitä tässä Pikipruukin osiossa käsitelty nii ajattelin tänne jatkaa.

Toivottavasti sama p-ongelma ei tuu takasin, vaan ihmiset on edes oppinu parkkipaikkojen sijainnin tällä välin kun on tää sakko ollu uhkana.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #436 on: 23. 05. 2012 17:05 »


Parkkisakkolappuja - eli pysäköintivirhemaksuja - saisivat vastaisuudessa kirjoittaa vain virkavastuulla toimivat virkamiehet eli kunnalliset pysäköinninvalvojat ja poliisi. Parkkisakotuksesta kertyvät rahat menisivät kunnan ja valtion kassaan."

Enpä ole nähnyt pihassani sakottajaa koskaan. Sen olen huomannut, että virhemaksu ilmeisesti on noussut 40e->60e. Nyt vissiin sitten loppuu tämä sakottelu, jahka laki saadaan valmiiksi.

Hieno homma.  Täällä Gerbyssä Lindroosintien loppupään pihalla se on 80,-  Se on ahneutta ja
on parempi että nämä ahnehtijat pysyvät ruodussa ja kaupungin taksalla.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline syntyperainen

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #437 on: 04. 06. 2012 13:01 »

Tietääkö joku minkälälaisia ulkomaanmatkoja Pikipruukin hallitus on tehnyt, torilla puhutaan jostain Kosovon tms matkasta pari kolme-vuotta sitten, pitääkö paikkansa?

Kuinka usein näitä matkoja on tehty jos on tehty?

Mitä lisäarvo matkat tuovat Pikipruuukile ja sen vuokralaisille?

Kuka oli Pikipruukin hallituksen puheenjotaja matkasta/ matkoista päätettäessä?

Kyselin noita ylläolevia asioita jo yli vuosi sitten, totuus tulee nyt esille pikku hiljaa, kunhan odotetaan vähän, kh on jo asialla.

Offline Sundin Ukko

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 81
  • View Profile
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #438 on: 04. 06. 2012 15:03 »
Hienoa että meillä on valppaita ihmisiä, jotka nostavat tärkeitä asioita esille.  Minullakin on muutama "takataskussa" odottamassa oikeata aikaa.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #439 on: 04. 06. 2012 20:08 »

.

Mitä siellä Pikipruukissa oikein puuhastellaan veronmaksajien rahoilla?????

.