Author Topic: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia  (Read 89134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #160 on: 10. 10. 2017 19:07 »
.

Eläinrääkkäysväkivalta on aina huolestuttavaa ja kuvastaa että ihmiskunta ei ainakaan ole sivistymässä kaikki merkit viittaa täysin päinvastaiseen kehityskulkuun

Pieni kissanpentu heitettiin julmasti liikkuvan auton ikkunasta - löytyi kaksi päivää myöhemmin kriittisessä tilassa

Tiistai 10.10.2017 klo 20.03

Kuihtuneena ja kylmettyneenä löydetty Mini on nyt uudessa kodissaan hoidettavana.Mini on saanut uuden rakastavan kodin, jossa sen toivotaan toipuvan koettelemuksistaan.

"Muutaman viikon ikäinen kissanpentu heitettiin julmasti ulos liikkuvan auton ikkunasta Soinin kunnassa Etelä-Pohjanmaalla. Oman onnensa nojaan viskattua pentua etsittiin kaksi vuorokautta, kunnes se vihdoin löytyi pahasti kylmettyneenä ja kuihtuneena, hädin tuskin elossa.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä  Ilkka.

Kissanpennun katoamisesta tiedotti sosiaalisessa mediassa kodittomista kissoista huolehtiva Alajärven tassutiimi. Yhdistyksen puheenjohtaja Maarit Korkia-aho kertoo Iltalehdelle, että paikkakunnalla järjestettiin viikonloppuna suuretsinnät.

Pentu heitettiin poliisin saamien tuntomerkkien mukaan tummanpunaisesta Volkswagen Vento -merkkisestä henkilöautosta. Rikoskomisario Juha Järvelin Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo, että tapausta tutkitaan eläinsuojelurikoksena.

Uusi koti

Kissanpentu voi nyt olosuhteisiin nähden hyvin. Se on saanut uuden kodin ja nimenkin: Mini.

- Se on niin pieni ja muutenkin söpö, että Mini sopii sille nimeksi kuin nenä päähän, kertoo pennun hoiviinsa ottanut Mona Nappari, joka työskentelee eläintenhoitajana paikallisella eläinlääkäriasemalla ja pyörittää äitinsä kanssa eläinhoitopalvelua.

- Otin pennun itselleni hoitoon, ja jo vuorokauden jälkeen olen ihastunut siihen niin, että se jää tänne todennäköisesti loppuelämäkseen, Nappari sanoo.

Mini ei ollut löydyttyään syönyt muruakaan, joten Nappari vei sen heti tiistaiaamuna uudelleen työpaikalleen eläinlääkäriin, jossa pentua nesteytettiin ja hoidettiin energiapitoisella geelillä. Iltaan mennessä Mini voi Nepparin mukaan huomattavasti paremmin, ja on syönyt itsenäisesti märkäruokaa.

Hylkääminen yleistä

On mahdollista, että Mini ei ole ainoa alueella viime päivinä hylätty kissanpentu. Maarit Korkia-aho kertoo, että viikko sitten löydettiin samankokoinen heitteille jätetty pentu, ja lähistöllä on viikonloppuna nähty myös loukkaantuneena pakoon juossut pieni kissa.

- On syytä epäillä, että nämä kissat liittyvät toisiinsa. Etsimme yhä tätä loukkaantunutta kissaa, ja toivomme siitä kaikenlaisia näköhavaintoja.

Korkia-ahon mukaan kissojen heitteillejättö on hyvinkin yleistä.

- Tätä kyllä tapahtuu, että ihmiset ajelevat syrjäteitä ja nakkelevat kissoja ulos ikkunoista. Sitä ei voi missään nimessä hyväksyä. Jokaisen lemmikinomistajan on tiedostettava vastuunsa eläimestä. Kissa ei selviä yksin luonnossa, vaan kokee siellä kituvan kuoleman."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710102200450327_u0.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #161 on: 14. 10. 2017 11:11 »

.

Vielä tilastokeskuksen tilastosivu työllisyyspalvelujen tarvitsijoista tuolla alimpana


.

Tuo allaoleva karmea reaalimaailman tilasto lienee todellisuudessa melko muuttumaton eli aivan yhtä karmea kuin muutama kuukausi aikaisemminkin


 syyskuu 29, 201710:10

PS: Hallitus harhauttaa työllisyysluvuilla ja syyllistää työtöntä – ”Työvoimapulaa ei ole”

https://www.suomenuutiset.fi/ps-hallitus-harhauttaa-tyollisyysluvuilla-ja-syyllistaa-tyotonta-tyovoimapulaa-ei-ole/


.

Kommentti: Yli 100 000 avointa työpaikkaa? Työttömiä syyllistetään väärillä luvuilla

"Viikonlopun aikana Suomeen luotiin virallinen totuus siitä, että maassa on nyt yli 100 000 avointa työpaikkaa, joihin ei vain tahdo löytyä tekijöitä.

Ensin lukuun viittasi lauantaina Helsingin Sanomissa EK:n Jyri Häkämies, joka sanoi että ”työt ja tekijät pitää saada paremmin kohtaamaan”.

Sunnuntaina luku nostettiin esiin Ylen artikkelissa, jossa työn ja työvoiman kohtaanto-ongelmasta puhui elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

Jutun mukaan ”ongelman vakavuutta ja laajuutta kuvastaa se, että Suomessa on työ- ja elinkeinoministeriön mukaan noin 100 000 avointa työpaikkaa ja noin 300 000 työtöntä”.

Asiaa kauhisteli vielä kansanedustaja Harri Jaskari (kok) muun muassa Kauppalehden siteeraamassa blogikirjoituksessaan:

– Eihän asia näin voi olla, että meillä on yli 100 000 työpaikkaa ilman tekijää.

Eikä asia niin olekaan. Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on selvästi vähemmän kuin 100 000 ja työttömiä selvästi enemmän kuin 300 000.

Työttömiä jopa puoli miljoonaa  Työttömät työnhakijat             Avoimet työpaikat

https://infogr.am/avoimet_tyopaikat_ja_tyottomat_tyonhakijat_2006_2017

Päättäjät tulkitsevat työ- ja elinkeinoministeriön lukuja joko tahallaan tai tahattomasti väärin.

Helmikuun aikana te-toimistoissa oli avoimia työpaikkoja oli yhteensä lähes 110 000, mutta suuri osa niistä täyttyi. Kuun lopussa avoimia työpaikkoja oli vajaat 64 000.

Se on oikea vertailuluku, koska myös työttömien määrä katsotaan kuun lopusta: silloin työttömiä työnhakijoita oli 330 000.

Oikeasti työttömien määrä oli selvästi suurempi, sillä edelliseen lukuun ei lasketa esimerkiksi lomautettuja työnhakijoita. Ulkopuolelle jäävät myös ne työnhakijat, jotka ovat kuntouttavassa työtoiminnassa, palkattomassa työkokeilussa tai koulutuksessa.

Kun nämä ryhmät lasketaan mukaan, työttömien työnhakijoiden määrä helmikuun lopussa oli lähes 480 000.

Toisin sanoen avoimia työpaikkoja oli lähes puolta miljoonaa työnhakijaa kohden reilut 60 000. Onko luku paljon vai vähän?"

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005154461.html

.

Tilasto työttömyysetuuksien saajista 1990-2016 vuoden lopussahttps://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/225269/Tilasto_Suomen_tyottomyysturvasta_2016.pdf?sequence=1

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #162 on: 15. 10. 2017 19:07 »
.

Jo muinaisessa Ruotsinvallassa oli sääntö suomalaiselle ei makseta - suomalaisen kuuluu maksaa

Myöskään suomalaisen identiteettisuoja ei näytä nauttivan minkäänlaista kunnioitusta virallisemmissakaan yhteyksissä - samahan ei ole käytäntö kulttuuripitoisissa keisseissä

"Ideologisesti työtön" Ossi ihmeissään: "Sain lukea tukieni lakkauttamisesta mediasta"

Lauantai 14.10.2017 klo 17.18

Ossi Nyman kertoo, ettei tukien lakkauttaminen sinänsä tullut yllätyksenä. Hän kuitenkin kummastelee sitä, ettei TE-toimistosta otettu yhteyttä suoraan häneen.Ossi Nyman toivoo ulostulonsa saavan aikaan keskustelun kansalaispalkasta.

"Helsingissä asuva Ossi Nyman, 39, kertoi eilen perjantaina julkisuudessa vältelleensä koko aikuisikänsä töitä ja käyneensä työhaastatteluissa vain saadakseen työmarkkinatukea. Ensimmäisenä hänen haastattelunsa julkaisi Helsingin Sanomat.

Ei mennyt pitkään, kun Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen kertoi medialle pitävänsä asiaa hyvin vakavana. Hänen mukaansa Nymanin tukien maksu päättyy lisätutkinnan ajaksi.

Nyman sanoo, ettei hän itse ole saanut yhteydenottoa TE-toimistosta.

- Sain lukea tukieni lakkauttamisesta mediasta. Ei ole tullut vieläkään mitään yhteydenottoa TE-toimistosta.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro kirjoittaa blogissaan, ihmettelevänsä asiaa, sillä TE-toimiston asiakkuus on salassapidettävää tietoa. Viranomaisen salassapitovelvollisuudesta säädetään erikseen julkisuuslaissa.

Nyman ihmettelee myös TE-toimiston toimintatapaa yksittäisen asiakkaan tuen lakkauttamispäätöksen julki tuomisessa, mutta tuen lakkauttaminen ei tullut hänelle yllätyksenä.

- Tämä oli ihan odotettavissa.

Iltalehti ei ole toistaiseksi onnistunut tavoittamaan TE-toimiston edustajaa kommentoimaan tiedotustapaa."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710142200460855_u0.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #163 on: 16. 10. 2017 17:05 »
.

Itävallan vaalitulos oli shokki ns. edistyksellisille "aina äänessä"- piireille ja itävaltalaiset äänestivät väärin niin väärin

Saas nähdä langetetaanko itävaltalaisille taas joku naurettava tervehtimiskielto joka on kaiken demokratian toimintamallien vastainen

 lokakuu 16, 20170:16

Halla-aho Itävallan vaalituloksesta: ”Yhdellä asialla” pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeäJussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari

"– Onnittelut Itävallan kansalle! Hyvä uutinen on Vapauspuolueen (FPÖ) 26% tulos. ”Yhdellä asialla” pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä, kirjoittaa puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.).

Vielä parempi uutinen on Halla-ahon mukaan se, että perinteinen konservatiivipuolue ÖVP on siirtynyt maahanmuuttokysymyksissä vapauspuolue FPÖ:n linjoille. Puolue nosti tämän ansiosta kannatuksensa melkein 32 prosenttiin.

– Oikeiston tärkeimpinä vaaliteemoina oli maahanmuuton rajoittaminen ja ulkomaalaisille myönnettävien tukien leikkaaminen, Halla-aho  siteeraa Ylen uutista. 

– ÖVP:n suomalainen sisarpuolue Kokoomus valitettavasti pitää näitä kysymyksiä lillukanvarsina. Siksi Kokoomus ei varmaan olekaan onnitellut ÖVP:tä.

Mikäli Petteri Orpon tai Kokoomuksen twitter-tilejä tähyilee, arvelu pitää paikkansa.

Niin ikään presidettiehdokas Laura Huhtasaari kommentoi tyytyväisenä tulosta. ”Itävalta on löytänyt rohkeuden puolustaa kansallista etua”, hän totesi  ."

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-itavallan-vaalituloksesta-yhdella-asialla-parjaa-asia-riittavan-tarkea/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #164 on: 17. 10. 2017 21:09 »

.

Joitakin kommentteja aiheeseen liittyen alla mitä ilmeisimmän mukaan ei mitenkään ainutkertaista Suomessa jotakin remonttia tähän systeemin on selvästi tehtävä

.

Jo muinaisessa Ruotsinvallassa oli sääntö suomalaiselle ei makseta - suomalaisen kuuluu maksaa

Myöskään suomalaisen identiteettisuoja ei näytä nauttivan minkäänlaista kunnioitusta virallisemmissakaan yhteyksissä - samahan ei ole käytäntö kulttuuripitoisissa keisseissä

"Ideologisesti työtön" Ossi ihmeissään: "Sain lukea tukieni lakkauttamisesta mediasta"

Lauantai 14.10.2017 klo 17.18

Ossi Nyman kertoo, ettei tukien lakkauttaminen sinänsä tullut yllätyksenä. Hän kuitenkin kummastelee sitä, ettei TE-toimistosta otettu yhteyttä suoraan häneen.Ossi Nyman toivoo ulostulonsa saavan aikaan keskustelun kansalaispalkasta.

"Helsingissä asuva Ossi Nyman, 39, kertoi eilen perjantaina julkisuudessa vältelleensä koko aikuisikänsä töitä ja käyneensä työhaastatteluissa vain saadakseen työmarkkinatukea. Ensimmäisenä hänen haastattelunsa julkaisi Helsingin Sanomat.

Ei mennyt pitkään, kun Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen kertoi medialle pitävänsä asiaa hyvin vakavana. Hänen mukaansa Nymanin tukien maksu päättyy lisätutkinnan ajaksi.

Nyman sanoo, ettei hän itse ole saanut yhteydenottoa TE-toimistosta.

- Sain lukea tukieni lakkauttamisesta mediasta. Ei ole tullut vieläkään mitään yhteydenottoa TE-toimistosta.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro kirjoittaa blogissaan, ihmettelevänsä asiaa, sillä TE-toimiston asiakkuus on salassapidettävää tietoa. Viranomaisen salassapitovelvollisuudesta säädetään erikseen julkisuuslaissa.

Nyman ihmettelee myös TE-toimiston toimintatapaa yksittäisen asiakkaan tuen lakkauttamispäätöksen julki tuomisessa, mutta tuen lakkauttaminen ei tullut hänelle yllätyksenä.

- Tämä oli ihan odotettavissa.

Iltalehti ei ole toistaiseksi onnistunut tavoittamaan TE-toimiston edustajaa kommentoimaan tiedotustapaa."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710142200460855_u0.shtml

.

Oiva Eronen · Works at Retired

"Kokemukseni ovat vuosien takaa. Työttömyystoimisto oli nimenomaan työttömyystoimisto. Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus palkittiin heti kielteisesti. Jouduin tyhjän pyytämiseksi velkajärjestelyn takia hakemaan työtä, korvauksia en saanut työttömyydestä vaimon tulojen takia. Kun ilmoitin aloittaneeni yliopistossa jatko-opinnot, virkailija nousi seisaalleen (siis pystyyn) ja kertoi etujen yms. menettämisestä (sain työttömyyskorvausta 0,00 euroa muutoinkin jo aiemmalla päätöksellä).

Keräsin kaiken työttömyystoimiston kirjeenvaihdon ja omat muistiinpanoni silloisista keskusteluista. Aikoinaan heitin koko moskan mappi-ööhön. Olis vieläkin ajankohtaista tavaraa, mutta olkoon. Kokemukseni ovat Jyväskylästä vuodelta 1997. Liekö mikään muuttunut. Viraston nimi kai, mutta samalla tavalla se näyttää toimivan, uusilla kyykytysvivahteilla.
Like · Reply · 2 · Oct 13, 2017 1:28pm

Ville Vulpes

Menin nuorena miehenä työkkäriin kyselemään töitä. Virkailija neuvoi miten työttömyyskuponki täytetään. Vastasin, että ei tämä minua kiinnosta, kun tulin töitä hakemaan. Sanoi, että aulassa on lehtiä. Selvä pyy. Sama toistui sitten 25v. myöhemmin kun tuli kenkää, mutta palkka juoksi vielä muutaman kuukauden. Ihmettelivät, että miksi tulin töitä hakemaan, kun en ole VIRALLISESTi työtön. Kuten tuossa joku totesi, niin kyllä nimen voisi tosiaan vaihtaa Työttömyystoimistoksi, ei siellä ole minkäännäköstä halua tai aikomusta mitään töitä välittää. En ymmärrä miksi verorahoja hassataan tuommoseen pelleilyyn. Joku media voisi julistaa kilpailun, 10 000 euroa sille joka todistaa saaneensa työkkärin kautta oikeita töitä.
Like · Reply · Oct 14, 2017 3:15pm"

https://demokraatti.fi/hs-helsinkilaismies-paljastaa-kuinka-olla-saamatta-tyopaikkaa-haastattelussa-taytyy-olla-riittavan-epakiinnostuneen-oloinen/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #165 on: 24. 10. 2017 18:06 »
.

IL-analyysi: Sipilä yritti vetää presidentin mukaan poliittiseen kesäteatteriin - Niinistö ei suostunut

Tiistai 24.10.2017 klo 20.12

Pääministeri yritti saada tasavallan presidentin toimiensa takuumieheksi, mutta Niinistö kieltäytyi, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala.

    Lännen median politiikan toimittaja Lauri Nurmi paljasti tiistaina julkaistussa kirjassaan että perussuomalaisten hajoamiseen oli hallituksen piirissä etukäteen varauduttu.
    Nurmen mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) kesäkuinen lentonäytös tapaamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöä Kultarantaan, oli pelkkää ”poliittista teatteria”.
    Presidentti Niinistö kieltäytyi kuitenkin yhteisestä tiedotustilaisuudesta pääministerin kanssa, koska ei halunnut julkisesti ”siunata” Sipilän toimia.Sauli Niinistö oli eri kannalla hallituksen jatkosta kuin Juha Sipilä.

Näihin seikkoihin pohjaa väite Sipilän valehtelusta

"Lännen median politiikan toimittaja Lauri Nurmen mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) tiistaina 13.6. tekemä dramaattinen lento Kultarantaan oli pelkkää teatteria.

Nurmen tiistaina julkistaman kirjan Perussuomalaisten hajoamisen historia mukaan teatraalisen näytöksen tarkoituksena oli peittää se, että todellisuudessa hallituksella oli jo etukäteen valmis suunnitelma Halla-ahon voiton varalta. Lisäksi pääministeriä informoitiin lähes reaaliajassa, kun soinilais-terholaiset panivat täytäntöön suunnitelmansa puolueen hajottamisesta europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon perussuomalaisten puheenjohtajaksi valinnan jälkeen.

Näistä syistä johtuen pääministeri Sipilällä ei myöskään olisi pitänyt olla mitään syytä 13.6. tehdä hallituksen eronpyyntöön johtavaa lentonäytöstä Kultarantaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön luo, koska jo Turkuun suuntautuvalle lennolle lähtiessään Sipilä tiesi hallituksensa jatkavan.

Nurmen mukaan Sipilä oli saanut tiedon 20 perussuomalaisen loikkaamisesta jo lentoa edeltäneenä päivänä, eli sunnuntaina 12.6. Sipilä oli myös saanut jo ennen lennolle lähtöään kännykkäänsä kuvan uuden eduskuntaryhmän perustamiskokouksen pöytäkirjasta.

Tästä huolimatta pääministeri Sipilä lensi tiistaina 13.6. Turkuun ja suuntasi sieltä Kultarantaan antamaan hallituksensa eroilmoitusta presidentti Sauli Niinistölle. Paikalle hallituksen eronpyyntöä todistamaan oli kutsuttu myös mediaa, eli valokuvaajia.

***

Turun lentoasemalta autolla Kultarantaan suunnannut Sipilä joutui kuitenkin tekemään Naantalissa U-käännöksen, kun presidentti Niinistö sulki Kultarannan portit pääministeriltä.

Tätä ennen Sipilä oli soittanut presidentti Niinistölle, että hallituksen eroa ei sittenkään tarvita, koska kävi ilmi, että hallitus voi jatkaa 20 perussuomalaisista tuolloin loikanneen kansanedustajan voimin.

Tämän jälkeen Sipilä oli tiedustellut presidentiltä, ajaako hän silti kahville Kultarantaan.

Presidentti Niinistö kieltäytyi, sillä Iltalehden tietojen mukaan hän ei halunnut tukea Sipilän kantaa hallituksen jatkamisesta, koska presidentin mukaan kansanvallan ja parlamentarismin kannalta olisi ollut parempi, että pääministeri olisi joka tapauksessa jättänyt hallituksen eronpyynnön, mutta Sipilä oli eri linjoilla.

Nurmen tuoreiden tietojen mukaan presidentti oli närkästynyt myös siitä, että Sipilä yritti sovittaa myös presidentille roolia hallituksen junailemassa poliittisessa teatterissa, jossa Sipilän ei ollut missään vaiheessa ollut tarkoitus edes jättää eronpyyntöä.

Sipilä totesi 19.6. eduskunnassa, että olisi aivan ennenkuulumatonta valmistautua toisen puolueen hajoamiseen sen puoluekokouksen vuoksi.

Nurmen mukaan Sipilä ei puhunut eduskunnassa totta, sillä jo toukokuusta lähtien Sipilä oli Nurmen mukaan tietoinen siitä, että on mahdollista, että hallitus pelastetaan irrottamalla perussuomalaisista oma eduskuntaryhmä.

Lisäksi Jussi Halla-ahon voittoon päätyneen puoluekokouksen jälkeen Sipilää informoitiin jatkuvasti uusista käänteistä: esimerkiksi ulkoministeri Timo Soinin (sin) valtiosihteeri Samuli Virtanen todisti Nurmen kirjassa, että pääministeri Sipilä pidettiin tiiviisti ajan tasalla puoluekokouksen käänteistä sekä sitä seuranneista tapahtumista.

Virtanen kertoo tiedottaneensa jo 12.6. Sipilän väkeä siitä, että loikkaukseen valmiita kansanedustajia alkoi kertyä riittävä määrä."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710242200483882_pi.shtml

EDIT :

  Jussi Halla-aho
8 t ·

"Suosittelen Lauri Nurmen kirjaa. Sen vähän perusteella, mitä olen nähnyt, se on asiallisesti kirjoitettu tarina siitä, mitä tapahtui. Osa haastateltavista tietysti saattaa puhua omiaan, mutta se ei ole Nurmen syytä.

Mielenkiintoisin seikka on mielestäni se, että perustuslain mukaan ministerin on oltava "rehelliseksi tunnettu" Suomen kansalainen. Jos ministeri valehtelee eduskunnalle luottamusäänestyksen yhteydessä, onko hän edelleen "rehelliseksi tunnettu"? Jos ei ole, voiko hän jatkaa ministerinä?"

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1504637149656474

.
« Last Edit: 24. 10. 2017 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #166 on: 06. 11. 2017 20:08 »

.

Toivottavasti ei taas tarvitse jonkun kuolla ennen kuin asioita otetaan vakavasti

Tässä jo v. 2013 ilmitulleita uhkauksia

Sunnuntaisuomalainen: Halla-aho syyttää – poliisi ei ota uhkauksia vakavasti

Kotimaa Julkaistu 02.06.2013 05:00 (Päivitetty 19.06.2013 09:20)Jussi Halla-aho

"Perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon mukaan poliisi ei ota uhkauksia vakavasti. Halla-aho on Suomen vihatuimpia miehiä ja saa vuosittain puolenkymmentä tappouhkausta.

Viime aikoina useat julkisuuden henkilöt ovat saaneet uhkauksia sähköpostiinsa. Halla-aho arvelee, että poliisin väheksyvä suhtautuminen korostuu nimenomaan hänen itsensä kohdalla.

Asiasta kirjoittaa Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

–Kerran olin saanut viestin, jossa sanottiin, että kannattaa varoa liikkumista pimeillä kaduilla. Viesti tuli ihan näkyvästä numerosta. Helsingin poliisista vastattiin, että pimeällä liikkumisen vaarallisuus on yleisesti tiedossa oleva tosiasia.

Halla-aho sanoo, että media on pyrkinyt tuhoamaan hänen poliittisen uransa. Kielteisestä huomiosta on kuitenkin ollut hänelle myös hyötyä.

–En olisi ehkä päässyt eduskuntaan, jos arvovaltaiset tahot eivät olisi minua niin voimakkaasti vastustaneet."

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sunnuntaisuomalainen-halla-aho-syyttaa-poliisi-ei-ota-uhkauksia-vakavasti/1909860#gs._nNBe8o

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #167 on: 07. 11. 2017 16:04 »

.

Moni nykyään entinen Radio Suomen kuuntelija ei ole voinut välttyä vaikutelmasta selvältä linjanmuutokselta musiikkitarjonnassa

Lukijalta: Taviskuuntelijan mielipide Radio Suomen musiikista

"Olen keskustellut paljon eri ikäisten ihmisten kanssa Radio Suomen musiikista. Yhtään alle viisikymppistä kuuntelijaa ei ole vastaan tullut, ja osa on niitä, jotka eivät tiedä koko kanavan olemassaoloakaan.

Väitän siis, että pääosa Radio Suomen kuuntelijoista on eläkeikäisiä. Kuitenkin musiikkitarjonta on enimmäkseen suunnattu nuoremmille. Heillehän on jo vaikka kuinka monta kanavaa ja asemaa!

Vaikka musiikkimakuja onkin monia, on yksi yhteinen tekijä, ja se on, että haluaisimme kuunnella enimmäkseen sitä, mistä pidimme nuorina ja keski-ikäisinä. Nyt se musiikki on passitettu ”muistojen bulevardille” eli muutamiin erikoisohjelmiin, kuten Entisten nuorten sävellahja, Puhelinlangat laulaa ja niin edelleen.

Niistä saamme sitten pyydellä, ”lievin tai lavein, mieluummin lavein, mutta ehdottomasti pätevin perusteluin” kuunneltavaksi mielikappaleita. Ikä ei tee hyvistä esityksistä huonoja, kuten ei ihmisistäkään.

Nykymusiikki ei ”kolahda” lainkaan. Ismo Sajakorpi luonnehti sitä Radio Suomessa 7.10. ”makkaranpötkömusiikiksi” (voi katkaista mistä kohtaa vain). Useimmat piisit kuulostavat väkisin tehdyiltä ja yksitoikkoisilta.

Jäätyäni eläkkeelle (2013) ihmettelin, miksi eräitä kotimaisia artisteja soitetaan päivästä toiseen ja montakin kertaa päivässä ja joitakin saa kuulla vain ja ainoastaan erikoisohjelmissa. Tietysti päivittäisesiintyjät, joille Teosto-maksu menee, ovat tyytyväisiä, mutta nyt neljän vuoden jälkeen, kun nämä: esimerkiksi Eput, Karjalainen, Dingo, Leskinen, Kettunen, Vicky, Voutilainen ja niin edelleen alkavat soida, käännän äänen pois.

Jatkuva toisto on todella raivostuttavaa. Keskitalon mukaan Ylen musiikin tietokannassa on 11 567 musiikkikappaletta. Miksi siis soitetaan samojen listaa? Monet tutuistani ovat jo sulkeneet radion, kun eivät kestä suomipoppia ja -rockia tai uutta ”käsittämätöntä”.

Meiltä kerätään kuitenkin melkoinen osuus Yle-maksusta."

http://www.ess.fi/Mielipide/art2410529

Tämä henkilöytymä siis muokkaa (tai yrittää muokata) suomalaisten musiikkimakua

Svenska Yles musikchef Johan Lindroos flyttar till Yle Radio Suomihttps://svenska.yle.fi/artikel/2017/04/05/svenska-yles-musikchef-johan-lindroos-flyttar-till-yle-radio-suomi

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #168 on: 07. 11. 2017 19:07 »

.

Eliitin puhdistus jatkuu Saudi-Arabiassa – yksityisjetit lentokieltoon: ”Yksikään ei lähde ilman lupaa”Arkistokuva King Abdulazizin lentokentältä Saudi-Arabian Jeddassa.

"Öljymahti Saudi-Arabiassa jatkuu viikonloppuna alkanut ”kuninkaallinen puhdistus”. Uutiskanava al-Jazeeran mukaan maan lentokenttien turvallisuusjoukot on ohjeistettu estämään yksityiskoneita lähtemästä ilman erillistä lupaa.

– Turvallisuusjoukkoja on nähty valvomassa yksityisjettien lähtöauloja varmistaakseen, että yksikään kone ei lähde kuningaskunnasta ilman lupaa, al-Jazeera siteeraa sanomalehti Al-Asharq Al-Awsatia.

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman aloitti viikonloppuna ennennäkemättömän korruption vastaisen operaation, jota on kutsuttu myös kuninkaalliseksi puhdistukseksi. Useita prinssejä, johtavia poliitikkoja ja virkamiehiä sekä maan rikkaimpiin kuuluvia henkilöitä on pidätetty. Tutkinnan alla olevien tilit ja varat on jäädytetty."

    Rauno Ruusunen
7.11.2017 11:32

"Jo on savottaa.Yli 5000 prinssiä ja 7000 prinsessaa.Lisäksi poliitikot ja muutama virkamies.Meilläkin kannattaisi rajoitaa lentelyä,turhiin tapaamisiin ja loppauksiin."

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/234524-eliitin-yksityisjetit-lentokieltoon-saudi-arabiassa-kuninkaallinen-puhdistus-vasta-1?ref=suosituimmat

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #169 on: 18. 12. 2017 18:06 »
.

Pitkään aikaan yksi omituisimpia uutisointeja

Kovalevyn tai tietokoneen hakkaaminen vasaralla kuulostaa hyvin primitiiviseltä reaktiolta

Toisaalta ei saa jättää huomiotta oikeasti tärkeää asiaa että Puolustusvoimissa saattaa olla joku myyrä joka yrittää kaupitella tietoja myös mahdollisesti rajan tai rajojen taakse

Salaisista asiakirjoista uutisoineen toimittajan kotiin tehtiin kotietsintä - hakkasi kovalevyä vasaralla

Maanantai 18.12.2017 klo 01.07 (päivitetty klo 07.46)

Helsingin Sanomien mukaan kotietsintä toimittajan kotiin tehtiin sunnuntai-iltana.

    "Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina artikkelin, jonka lähteinä oli käytetty erittäin salaisiksi määriteltyjä asiakirjoja.
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi, että salaiset asiakirjat on luovutettu Helsingin Sanomille laittomasti.
    Keskusrikospoliisi KRP on vahvistanut kirjanneensa rikosilmoituksen HS:n uutisointiin liittyen.

Vasaroi kovalevyn

Helsingin Sanomat kertoo, että Halminen oli aiemmin päivällä vasaroinut hallussaan olevan tietokoneen kovalevyä tuhotakseen sen sisältämät tiedot lopullisesti. Tuhoamisesta aiheutui savua, jonka vuoksi hän kutsui paikalle palokunnan, ja palokunnan mukana saapui myös poliisipartio. Kun poliiseille selvisi, kuka Halminen on, kutsuivat he paikalle apuvoimia. "

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200612212_u0.shtml


Paljastiko ”Hesari-gate” yksittäisiä tietovuotoja vai peräti vieraan vallan suomalaisen operatiivin?

Maanantai 18.12.2017 klo 09.07Onko kansallisen turvallisuuden kannalta oikein, että lehden toimituskunnalla on tieto vuodon taustasta ja asiakirjoja, joita ei ole edes maan hallituksen jäsenillä, kysyy Alpo Rusi.

"Onko kansallisen turvallisuuden kannalta oikein, että lehden toimituskunnalla on tieto vuodon taustasta ja asiakirjoja joita ei ole edes maan hallituksen jäsenillä? Sananvapauteen liittyy myös vastuita.

Venäjän medioiden reaktiot viittaavat siihen, että vuotoon - olkoon kyse ”Hesari-gatesta” - voi silti kytkeytyä poliittisia tavoitteita. Pahin olisi sellainen tutkintatulos, että vuoto olisi ollut jäävuoren huippu vuosia kestäneestä vakoilusta; maanpuolustuksen ytimessä olisi toiminut vieraan valtion suomalainen operatiivi. Toivottavasti näin ei ole asian laita.

Kylmän sodan kauden itätiedustelun jälkiperkauksen laiminlyönti oli suuri virhe kansallisen turvallisuuden kannalta riippumatta nyt aloitetun ”Hesari-gatea” koskevan rikostutkinnan lopputuloksesta. Todellinen kriisi voisi kuitenkin syntyä, mikäli juuri tästä laiminlyönnistä löytyisi yhteys vuotoihin. "

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200612225_u0.shtml

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #170 on: 19. 12. 2017 16:04 »
.

Hitlerismi on yksi aikamme suurista innoittajista tämän uutisen mukaanMein Kampf -kirjailija Adolf Hitler.

Nordean henkilöstöpäällikkö "inspiroituu Hitleristä"

Suuria henkilövähennyksiä suunnittelevan Nordean Karen Tobiansen luettelee haastattelussa kolme innoittavaa henkilöä.

"Suuria henkilöstövähennyksiä kaavailevan Nordean henkilöstöpäällikkö Karen Tobiasen kertoo tanskalaislehti Börsenin haastattelussa pitävänsä Natsi-Saksan johtajaa Adolf Hitleriä innoittajanaan. Tobiasen sanoo olevansa tietoinen siitä, että valinta on kiistanalainen, mutta pitää Hitleriä esimerkkinä siitä, että johtajana voi saada ihmiset tekemään mitä tahansa.

Tobiasen luettelee haastattelussa kolme innoittavaa henkilöä ja sijoittaa listallaan Hitlerin kolmannelle tilalle, psykiatri Viktor Franklin ja Intian itsenäisyysjohtajan Mahatma Gandhin jälkeen.

Henkilöstöpäällikön kommentteja on kummasteltu laajasti, kertoo Svenska Dagbladet. Nordean viestintäjohtaja Claes Eliasson sanoo, että Tobiasenin lausunto ymmärrettiin väärin. Eliassonin mukaan Hitler oli mukana esimerkkinä huonosta johtajuudesta."

https://www.ksml.fi/kotimaa/Lehti-Nordean-henkil%C3%B6st%C3%B6p%C3%A4%C3%A4llikk%C3%B6-inspiroituu-Hitlerist%C3%A4/1085142

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #171 on: 21. 12. 2017 00:12 »
.

Hallitus vei rahat leipäjonoilta

Keskiviikko 20.12.2017 klo 20.52

Keskiviikkona hallituspuolueet äänestivät nurin esityksen ruoka-apua jakavien yhdistysten tuesta.

    Vuosina 2016 ja 2017 eduskunta on osoittanut miljoona euroa vähävaraisia auttaville, ruoka-apua jakaville järjestöille.
    Enää tukea ei myönnetä.
    Keskiviikkona asiasta äänestettiin eduskunnassa.

"Kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) on järkyttynyt siitä, ettei hallitus halua enää myöntää ruoka-apua jakaville yhdistyksille tukea. Laukkanen kirjoittaa tiedotteessaan, että hallituksen kylmä kyyti jatkuu pienituloisille ja kaikkein vähävaraisimmille. Hän otsikoikin tiedotteen "Hallituksen joululahja leipäjonoille: Kaikki tukirahat leikattiin pois".

Keskiviikkona eduskunnan talousarvioesityksessä hallituspuolueet äänestivät nurin esityksen ruoka-apua jakavien yhdistyksien tuesta. Laukkasen mukaan vuosina 2016 ja 2017 eduskunta osoitti miljoona euroa vähävaraisia auttaville järjestöille, jotka järjestävät ruoka-apua.

Käytännössä tuet jakoi sosiaali- ja terveysministeriö, joka osoitti varat valtakunnallisille toimijoille. Ne puolestaan jakoivat tukea yli sadalle järjestölle, jotta ruokaa olisi jaettavissa vähävaraisille niin sanotuissa leipäjonoissa.

Laukkanen sanoo Iltalehdelle, että surullista tässä kaikessa on sekin, että tukiprosessille on parin vuoden aikana luotu toimiva malli: raha meni suoraan yhdistyksille eikä väliportaisiin.

- Nyt tämä tuki lopetettiin kokoomuksen, keskustan ja sinisten toimesta, Laukkanen toteaa.

Laukkanen sanoo, että häntä harmittaa, että hallitus teki päätöksen aivan tietoisesti. Vahingosta ei hänen mukaansa ollut kyse."Yksi tunnetuimmista vähävaraisten auttajista on Hurstin Laupeudentyö. Kuvassa Hurstin joulupakettien pakkausta vuonna 2014

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712202200619971_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #172 on: 22. 12. 2017 18:06 »

.

Helsingin sanomien paljastusjuttu on eskaloitumassa yllättäviin suuntiin

Puolustusvoimat puuttui Merivoimien komentajakapteenin somepäivitykseen Helsingin Sanomien toimittajista

Komentajakapteeni kirjoitti someen päivityksen, joka voidaan tulkita uhkaukseksi.

"Puolustusvoimat selvittää Helsingin Sanomien toimittajiin kohdistunutta Merivoimien komentajakapteenin päivitystä sosiaalisessa mediassa.

Komentajakapteeni oli päivittänyt Facebook-tililleen nimilistan, jossa luetteli Game of Thrones -sarjassa esiintyviä, erään hahmon tappolistalla olevia henkilöitä.

Hän mainitsi listassa myös "Helsingin Sanomien toimittajat" ja kirjoitti perään valar morghulis. TV-sarjassa esiintyvällä fiktiivisellä kielellä tämä tarkoittaa "kaikkien on kuoltava".

Puolustusvoimista kerrotaan STT:lle, että kyseessä oli todellakin komentajakapteenin tekemä Facebook-päivitys ja asiaa selvitetään Puolustusvoimissa.

– Virkamiehen on oltava käytökseltään moitteeton. Tämä ei ollut minusta hyvä vitsi. Nyt selvitetään, mistä tässä on ollut kysymys, verkkoviestintäpäällikkö Anna Lind Pääesikunnan viestintäosastolta kertoo. "

https://yle.fi/uutiset/3-9992522

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #173 on: 24. 12. 2017 09:09 »
.

Ylen asema kirvoittaa aina keskustelua varsinkin sen niin kutsuttu objektiivisuus ja puolueettomuus joka näyttäisi ajoittain puuttuvan lähes kokonaan, asia jolla ei muuten olisi merkitystä ellei kyseinen laitos olisi verovaroilla kustannettu

Osa Kalle Isokallion kolumnista ja sieltä pari kommenttia


YLE parka
16 jou 2017Kirjoittanut Kalle Isokallio | 93 Kommenttia   

"Eduskunnan tehtävä on säätää lakeja. Yleisradion tehtävä on raportoida säädettävän lain sisällöstä ja kertoa objektiivisesti, miten kulloinenkin laki vaikuttaa kansalaisiin. Siinä tehtävässä Yleisradio epäonnistuu surkeasti. Toimittajat eivät vaivaudu perehtymään asioihin, vaan koheltavat siitä läpi, missä aita on matalin. Kun eivät viitsi tehdä töitään, he kutsuvat studioon kymmenen kansanedustajaa huutamaan toistensa päälle aidanseipäistä.

Se, miksi toimittajat tekevät niin, johtuu laiskuuden lisäksi myös siitä, että heidän kannaltaan on tärkeää tarjota näkyvyyttä mahdollisimman monelle poliitikolle. Katsojista ei tarvitse välittää, koska Yle saa rahoituksensa poliittisilla päätöksillä. Rahat kerätään pakkoveroina kansalaisilta. Jopa sellaisilta, jotka pystyvät todistamaan, etteivät he omista televisiota eivätkä radiota.

Ammatillinen kunnianhimo Yleisradiossa on niin alhaalla, että jos sen haluaa vielä alemmaksi, pitää ottaa käyttöön kuokka ja lapio. Esimerkkinä voidaan mainita ulkomaantoimittajat, joilla olisi monesti useampikin päivä aikaa tehdä analyyttinen raportti asemamaansa tapahtumista. Mutta ei, yleisin tapa raportoida on, että toimittaja seisoo kromalle heijastetun asemamaan tunnetun muistomerkin edessä ja vastaa Pasilassa olevan toisen toimittajan kysymyksiin. Pienellä viiveellä tosin, jotta kalliita minuutteja saadaan kuulumaan paljon. Sketsiksi raportointi muuttuu usein siksi, ettei kotimaan toimittaja jaksa kuunnella ulkomaantoimittajan vastausta, vaan lukee paperista hänelle seuravan kysymyksen, johon ulkomaantoimittaja oli juuri antanut vastauksen.

Täysin koomiseksi Ylen uutiset muuttuvat silloin, kun toimittaja haastattelee toista Pasilassa toimivaa toimittajaa. Taas haaskaantuu aikaa, mutta toimittajilta säästyy vaiva tehdä vanhanaikainen kunnon uutisraportti ja esittää se, ilman että toinen toimittaja lypsää raporttia lause kerrallaan. "


Repe Sorsa
18.12.2017 9:28

"Katsotaan nyt YLE uutisointia, vaikkapa tänä aamuna. YLE on koko aamun ajan TV uutisissa uutisoinut, että poliisi on tehnyt varta vasten ratsian HS toimittajan kotiin ja vienyt mukanaan mm. puhelimen ja muuta omaisuutta. Maikkari taas on kertonut koko aamun ajan ja asiantuntijoiden kanssa, että HS toimittaja oli illalla yrittänyt rikkoa kovalevyään kotikonstein ja joutunut soittamaan palokunnan paikalle, kun oli alkanut tupruta savua huoneistoon. Palopaikalle hälytyksen velvoittamana tulleet poliisit olivat havainneet asiayhteydet ja pyytäneet tutkijoita palopaikalle.

Jonkin verran eriarvoista uutistietoa. Tahallaan tai osaamattomuutta?
Yksi yhteinen tekijä kuitenkin on. Entinen HS ja nykyinen YLE vastaava toimittaja Riikka Venäläinen. Hän oli itse myös studiossa oikomassa tapahtumien kulkua.

Jotain on oikeasti ja pahasti vinksallaan, kun yhteisesti kustannettu media kertoo isoja uutisia, vähän niin kuin omin sanoin. Se kun ei pitäisi olla minkään median tehtävä.

Kieltämättä, jättämällä olennaista, ehkä hieman noloakin tietoa kertomatta, asia kuulostaa siltä, kuin poliisi olisi se toinen pahis, vuotoon syyllistyneen henkilön lisäksi. "

Liike
19.12.2017 10:28

"HV Ben Olof, se toimittajan HS:n sivuilla julkaistu oma kertomus tietokoneen kovalevyn takomisesta vasaralla hänen asunnossaan ja palokunnan kutsumista edellyttävän savun syntymisestä sen vasaroinnin seurauksena oli ilmeistä valehtelua.

Olen jonkin verran avannut kiintolevyjä, enkä keksi niistä mitään kohtaa, jonka vasarointi voisi aiheuttaa savunmuodostusta.

Jotkut ovat nettikommenteissa arvailleet, että toimittaja luuli kannettavan tietokoneen akkua kiintolevyksi. Sen voi saada kyllä savuamaan, jos jysäyttäisi litium-akkuun sellaisen vasaraniskun, että sisällä olevat kennot hajoavat.

Uskottavampi on kuitenkin KRP:n tiedotteessa ilmaistu syy. Toimittaja Laura Halminen oli tehnyt sunnuntaina iltapäivällä avotulen kerrostalon kellaritiloihin (!) ja yrittänyt tuhota tietokoneen polttamalla. Joko Halminen itse tai joku muu kerrostalon asukas hälytti palokunnan ja vyyhti alkoi purkautua."

http://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet/1/0/krp_teki_erityisen_kotietsinnan_toimittajan_asuntoon_mahdollisen_todistusaineiston_turvaamiseksi_66518   KRP:n tiedote kokonaan

https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2017/12/16/yle-parka/


KRP teki erityisen kotietsinnän toimittajan asuntoon mahdollisen todistusaineiston turvaamiseksi

18.12.2017Keskusrikospoliisi

"Keskusrikospoliisi on tehnyt eilisiltana erityisen kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan asuntoon Helsingissä. Etsintä tehtiin pakkokeinolain 8 luvun 15 pykälän tarkoittamalla välttämättömällä kiireellisyysperusteella. Poliisin tutkinnanjohtajan harkinnan mukaan erityisen kotietsinnän tekemistä ei voinut viivyttää, koska poliisilla oli syytä epäillä, että asuinrakennuksen kellarissa oli jo aiemmin iltapäivällä pyritty ilmeisesti tuhoamaan käynnissä olevaan esitutkintaan mahdollisesti liittyvää aineistoa.

Asia tuli poliisin tietoon, kun pelastuslaitos sai hälytyksen kellaripalotehtävälle. Pelastuslaitoksen työntekijöiden lisäksi paikalle saapui yleisen käytännön mukaisesti myös poliisipartio, joka ilmoitti asiasta ja palopaikalla saamistaan tiedoista eteenpäin ja tämä tieto saatettiin myös Keskusrikospoliisille. Tuossa vaiheessa asuintalon kellarissa palanut tietokone määrättiin takavarikoitavaksi. Tämän jälkeen asuntoon ja kellaritiloihin määrättiin erityinen kotietsintä.

Erityisen kotietsinnän aikana paikalla oli Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan määräämänä suostumuksensa antanut asianajaja etsintävaltuutettuna ja paikalta takavarikoitiin aineistoa esitutkinnan turvaamiseksi. Aineisto on toistaiseksi suljettu sinettipusseihin, eikä poliisi ole tarkastellut sitä.

Kotietsintä voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi sen vaatimuksesta, jonka luona kotietsintä on suoritettu. Jos etsintävaltuutettu puolestaan vastustaa takavarikointia, tällainen aineisto sinetöidään ja tutkinnanjohtaja saattaa asian tuomioistuimen käsiteltäväksi. Eilisessä erityisessä kotietsinässä tutkinnanjohtaja oli myös itse läsnä ja määräsi takavarikoidun aineiston jo lähtökohtaisesti sinetöitäväksi.

Esitutkinta asiassa jatkuu. Tutkinta alkoi Puolustusvoimien tekemästä tutkintapyynnöstä, joka liittyi Helsingin Sanomien Puolustusvoimien salaisiin asiakirjoihin perustuneeseen uutisointiin.

Epäillyt rikosnimikkeet asiassa ovat turvallisuussalaisuuden paljastaminen ja virkasalaisuuden rikkominen. Esitutkintaa tehdään muun muassa sen osalta, onko sellaisia turvallisuussalaisuuksia, joiden paljastuminen on omiaan aiheuttamaan muun muassa vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle ja turvallisuudelle, oikeudettomasti julkistettu tai ilmaistu julkisuudessa.

Keskusrikospoliisi on tehnyt asiasta esitutkintalain mukaisen ilmoituksen Valtakunnansyyttäjänvirastoon. Esitutkintaan on määrätty kaksi tutkinnanjohtajaa."

http://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet/1/0/krp_teki_erityisen_kotietsinnan_toimittajan_asuntoon_mahdollisen_todistusaineiston_turvaamiseksi_66518

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #174 on: 24. 12. 2017 20:08 »
.

Mielenkiintoinen pikku-uutinen näitä voi tulla vielä lisää

Kuntapoliitikko menetti luottamustehtävänsä rasististen kirjoitusten takia, mutta hallinto-oikeus kumosi päätökset – aikoo lahjoittaa korvaukset köyhilleKunnallispoliitikko Matti Ylitalo

"Rasististen Facebookin vihapuhekirjoitustensa takia luottamustehtävistään erotettu Ylöjärven entinen kunnallispoliitikko Matti Ylitalo, 36, aikoo lahjoittaa kaupungin maksettavaksi määrätyt 600 euron oikeudenkäyntikulut köyhille.

Hallinto-oikeus velvoitti Ylöjärven kaupungin suorittamaan Ylitalolle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista 600 euroa viivästyskorkoineen. Hallinto-oikeuden mukaan kaikkia Ylöjärven päätöksiä ei ole perusteltu hallintolain tarkoittamalla tavalla, ja ne ovat syntyneet virheellisessä järjestyksessä. Siksi päätökset oli kumottava.

Ylitalo vaatii lähes 4 000 euron korvauksia.

–Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös oli helpotus. Kun nyt on joulun aika ja juhlapäivä, haluan lahjoittaa korvaukset hyvään tarkoitukseen, perjantaina syntymäpäiviään viettänyt Ylitalo toteaa.
Kokonaisia lautakuntia erotettiin

Hallinto-oikeus kumosi Ylöjärven kaupunginvaltuuston 11.4.2016 tekemiä päätöksiä, joissa valtuusto päätti muun muassa erottaa asukaslautakunnan ja tarkastuslautakunnan sekä kaupunginvaltuuston valitsemat Pirkanmaan liiton edustajiston kokousedustajat.

Päätösten syynä oli, että kussakin toimielimessä oli jäsenenä valtuutettu Ylitalo, jonka epäiltiin syyllistyneen rasistiseen vihapuheeseen Facebook-kirjoituksissaan vuoden 2015 syksyllä.

Päätökset syntyivät virheellisesti

Hallinto-oikeus velvoitti Ylöjärven kaupungin suorittamaan Ylitalolle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista 600 euroa viivästyskorkoineen.

Hallinto-oikeuden mukaan päätökset ovat muun muassa syntyneet virheellisessä järjestyksessä ja siten ne on kumottava.

"Keskityn nyt enemmän asiakysymyksiin"

Matti Ylitalo ei edelleenkään hyväksy ylöjärveläisten luottamushenkilöiden menettelyä hänen erottamistapauksessaan.

–Siihen liittyi kostonhimoa ja tekosyitä. Toiminnastani oikein etsimällä etsittiin virheitä.

Ylitalo sanoo edelleenkin jatkavansa bloginsa kirjoittamista, mutta sanoo keskittyvänsä nyt enemmän asiakysymyksiin.

–En ole ainoa, jolta on mennyt niin sanotusti kuppi nurin.

Vuoden 2019 eduskuntavaalit tavoitteena

Luottamustehtäviä koskeneen erottamiskohun jälkeen Ylitalo vetäytyi paikallispolitiikasta, laittoi omaisuutena myyntiin ja muutti viime vuodenvaihteessa perheensä kanssa Espanjaan. Mutta ei kauaksi aikaa.

–Palasimme Suomeen, ja meille syntyi melkein 5-kiloinen potra poika elokuun lopulla.

Valitsijayhdistys valmisteilla

Ylitalo tähtää nyt eduskuntavaaleihin 2019 puoluejärjestelmistä irrallaan oleva sitoutumattomien Reformi-ryhmän tunnuksilla."

https://www.aamulehti.fi/uutiset/kuntapoliitikko-menetti-luottamustehtavansa-rasististen-kirjoitusten-takia-mutta-hallinto-oikeus-kumosi-paatokset-aikoo-lahjoittaa-korvaukset-koyhille-200626786

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #175 on: 05. 01. 2018 12:12 »
.

Aktiivimallista suurimmat hyötyjät Tampere ja Oulu - kyseisestä referoitava sivu oli kirjoitushetkellä yllättävästi alhaalla joten tiedot on webcächestä

Varmaan seuraavaksi mennään johonkin kalvinistiseen amerikkalaismalliseen jos ei töitä 18 tunnissa pitää muuttaa pois maasta ja jättää parkuvat lapset sillensä oman onnensa nojaan koska jokainen on oman onnensa seppä


Tutkija julkaisi kartan: Haukuttu aktiivimalli ajaa työttömiä kaupunkeihin – Tampere vetää ylivoimaisesti

Timo Aro
‏ @timoaro 1. tammikuuta

"Näkökulma "aktiivimalliin": työttömien nettomuutto kunnittain 2014-2015:   
1. Työttömistä sai muuttovoittoa 1/3 kunnasta
2. Vuosittain noin 62 000 työttömien tulo- ja lähtömuuttoa
2. Tampere ja Oulu ovat työttömien eldoradoja ennen pääkaupunkiseutua"
#aktiivimalli @MDIfriends

"Houkuttelevimpina erottuvat Oulu ja etenkin Tampere, joka on määrällisesti ylivoimainen muihin verrattuna. Tampereelle muutti kahdessa vuodessa reilut 800 työtöntä, kun Oulussa vastaava luku oli 446. Aron mukaan Tampereen luku on iso ja kertoo, että kyseessä on erittäin houkutteleva kaupunki.

Aro sanoo yllättyneensä Tampereen ja Oulun ylivoimaisesta vetovoimasta suhteessa pääkaupunkiseutuun. Molemmat ovat Aron mukaan muutenkin vetovoimaisia kaikissa muuttajaryhmissä. Hän huomauttaa, että ne ovat pääkaupunkiseutua helpompia muuttokohteita siinä mielessä, että asumisen hinta ja ylipäätään elämisen kustannukset ovat hiukan edullisemmat.

–Molemmat koetaan varmaankin myös sellaisena paikkoina, jotka ovat vähän isompia kaupunkeja ja sitä kautta on ehkä enemmän mahdollisuuksia ja potentiaalisia työmahdollisuuksia.

Aro huomauttaa, että kaikista Suomessa muuttavista ihmisistä työttömien muuttajien määrä on melko pieni, eikä sinänsä hetkauta kaupunkeja. Esimerkiksi vuonna 2015 kaikista tulomuuttaneista heitä oli alle 10 prosenttia.

Työttömiä muutti 2014–2015 pois eniten Vaasasta, mikä niin ikään oli Arolle pienoinen yllätys, koska kyseessä on yli 60 000 asukkaan kaupunki. Hän arvelee, että luvuissa näkyvät opiskelijat, joita valmistuu kahdella kielellä ja joista kaikille tuskin löytyy Vaasasta töitä."

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:v_8aos4huF8J:https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/238483-tutkija-julkaisi-kartan-haukuttu-aktiivimalli-ajaa-tyottomia-kaupunkeihin-tampere+&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/238483-tutkija-julkaisi-kartan-haukuttu-aktiivimalli-ajaa-tyottomia-kaupunkeihin-tampere (tällä hetkellä alhaalla)

.

« Last Edit: 05. 01. 2018 13:01 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #176 on: 05. 01. 2018 14:02 »
.

Huolestuttavuus on yhä enemmän eskaloitumassa ja hallituksessa on tällä hetkellä kolme kokoomuspuoluetta kepu kokoomus ja siniset

"Työministeri Jari Lindström vahvistaa:

Lakiesitys työttömien aktiivisesta työnhakupakosta annetaan tänä vuonna – laiminlyönnistä 60 päivän tuet pois".
Työministeri Jari Lindström (sin.) vahvistaa Aamulehdelle, että hallitus aikoo antaa aktiivisesta työnhakupakosta lakiesityksen eduskunnalle tämän vuoden kuluessa

"Aktiivisen työnhaun on tarkoitus olla työttömyysturvan aktiivimallin jälkeen seuraava askel hallituksen työmarkkinapolitiikassa.

Asiasta on jo järjestetty lausuntokierros viime kesänä.

Haettava työpaikkaa joka viikko kolmen kuukauden ajan

Työ- ja elinkeinoministeriö valmisteli viime vuonna aktiiviseen työnhakuun liittyviä lakimuutoksia osana kasvupalvelu-uudistusta ja TE-toimistojen tehtävien siirtämistä maakunnille.

Lausuntokierrokselle lähti esitysluonnos, jonka mukaan työttömällä olisi jatkossa velvoite hakea vähintään 12 työpaikkaa kolmessa kuukaudessa eli yhtä työpaikkaa viikossa. Lisäksi työttömän pitäisi raportoida työnhaustaan kerran viikossa verkossa. Aktiivisen työnhaun laiminlyönnistä langetettaisiin työttömälle 60 päivän korvaukseton karenssi."

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tyoministeri-jari-lindstrom-vahvistaa-lakiesitys-tyottomien-aktiivisesta-tyonhakupakosta-annetaan-tana-vuonna-laiminlyonnista-60-paivan-tuet-pois-200648231

<a href="http://www.youtube.com/v/grbSQ6O6kbs?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/grbSQ6O6kbs?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=grbSQ6O6kbs

.
« Last Edit: 05. 01. 2018 14:02 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #177 on: 28. 01. 2018 09:09 »
.

Toivottavasti Ylen pääjohtajan vaihtuminen terävöittää toimintaa ettei tällaisia rimanalituksia enää tule vastaan kuin aikanaan esim. vasemmistoanarkistien toiminnan kommentoinnissa

Yle ja HS selvittävät Tampereen mellakkaa kommentoineen Veikko Erantin kytköksiäTutkija Veikko Eranti Ylen uutisissa

Tutkijan mielestä Sitoutumattoman vasemmiston kehoitus mellakointiin saattoi olla huumoria.

"Itsenäisyyspäivänä Tampereella sattuneita mellakoita kommentoi Ylen uutisille ja Helsingin Sanomille tutkija Veikko Eranti. Eranti on Tampereen Kiakkovieras-tapahtuman järjestämiseen osallistuneen  Sitoutumattoman vasemmiston   jäsen. Asiasta kertoi ensin  Perussuomalaiset.fi 

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnasta vastaavan päätoimittajan, Atte Jääskeläisen mukaan Ylen olisi pitänyt selvittää Erannin taustat ennen haastattelua.

Lisäksi katsojille olisi pitänyt kertoa, että Eranti on Sitoutumattoman vasemmiston, eli Sitvasin jäsen.

”Sinänsä ei ole poikkeuksellista, että tutkijoilla on poliittinen tausta. Tästä huolimatta heillä voi olla arvoa asiantuntijana”, sanoo Jääskeläinen.

Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan, Kaius Niemen mukaan Erantin kytkökset olisi tullut selvittää lukijoille.

"Kun ihminen esiintyy tutkijana, hänen on hyvä itsekin tuoda esiin sidonnaisuutensa. Vastuu on kuitenkin julkaisijalla, tässä tapauksessa meillä. Nyt katsomme vielä minkälaiset kytkökset ovat olleet", sanoo Niemi.

Myös Yle aikoo selvittää Erantin kytköksiä. HS lisäsi verkkoartikkelin loppuun huomautuksen Erannin kytköksistä.

Sitvas kehoitti "luokkaflaidikseen"

Eranti huomauttaa, ettei hän kannata väkivaltaisia mielenosoituksia.

"Se on tuomittavaa", hän toteaa.

Sitoutumattoman vasemmiston sivuilla ihmisiä yllytetään lähtemään Tampereelle.

"Pistetään pystyyn luokkaflaidis, lämäreitä päin eliitin
klyyvareita. Stagat beesiin ja tsiigataan kel on stydein laaki… Setin järjestää Ryhmä X ja Sitoutumaton vasemmisto"

Teksti yllyttää väkivaltaiseen mellakointiin.

"No voihan sen noinkin lukea, mutta sen voi lukea myös humoristiseen tyyliin kirjoitetuksi".

Onko järkevää kehoittaa väkivaltaan, kaikkihan eivät ymmärrä huumoria?
Aiheesta lisää
8.12.2013 22:40
Yle ja HS menivät halpaan

"En lähde kommentoimaan tätä tekstiä", Eranti toteaa."

https://www.marmai.fi/uutiset/yle-ja-hs-selvittavat-tampereen-mellakkaa-kommentoineen-veikko-erantin-kytkoksia-6289607

Anarkistit ilmoittautuivat turvalaitekopin polttajiksi

Julkaistu 13.06.2011 17:19 (Päivitetty 16.06.2011 12:16)"Suomalaiset anarkistit ovat ilmoittaneet polttaneensa Vantaan Rekolan turvalaitekopin. Ryhmä ilmoitti asiasta aktivistien suosimalla verkkosivustolla. Asiasta kertoi tänään  Yle uutiset.

Tutkintaa johtava Timo Nyyssönen vahvisti Ylelle, että poliisi on käynyt tiedotteen läpi.

Nyyssönen kertoo MTV3:n uutisille, että kyseessä ovat samat verkkosivut, joilla anarkistien ryhmä ilmoitti viime viikolla olevansa Pasilassa sisäpihalle jätetyn pommin ja Tapaninvainiolla tehdyn polttopulloiskun takana."

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yle-anarkistit-ilmoittautuivat-turvalaitekopin-polttajiksi/1939066#gs.4imbbqA

Yle onnistui vesittämään uutisoinnin asiasta (onko nuo pikkunappulat sattumalta paikalla viemässä huomion siitä että olisi ollut mahdollisuus todelliseen suuronnettomuuteen? Myöskään jo tuolloin aikaisemmin 13.6. mainituista anarkisteista ei puhuta sanallakaan ainoastaan jostakin epämääräisestä "kouluilkivallasta") Ylen mukaan tämä on "poikkeuksellista"

Yle pikkupoikien pelleilystä uutislähetyksessä: "Poikkeuksellista"

Keskiviikko 15.6.2011 klo 20.26

Ylen uutiset näytti suorassa lähetyksessä pikkupoikien raidelaitureilla pelleilyä.

Miksi poikien annettiin pelleillä suorassa uutislähetyksessä, Ylen toimituspäällikkö Marjo Ahonen?

Oliko toimittaja tietoinen tapahtumista?

- Olen ymmärtänyt niin, että hän oli jotain nähnyt silmäkulmastaan. Mutta kuten sanottu, siinä tilanteessa on vaikea reagoida. Toki, jos ulkopuolisten toiminta vie huomion itse asialta, niin eihän se ole hyvä.

Ylen toimituspäällikön Marjo Ahosen mukaan Yle on ohjeistanut työntekijänsä rauhoittamaan haastattelutilanteen mahdollisimman hyvin ennen lähetyksen alkua.

Myös maanantai-iltana Kuuden tv-uutisissa pelleilleiden poikien kanssa oli Ahosen mukaan keskusteltu asiasta, mutta into päästä televisiolähetykseen oli ilmeisesti tällä kertaa vienyt voiton."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061513890980_uu.shtml

Julkaistu 14.6.2011

<a href="http://www.youtube.com/v/QfCKiPVmwWQ?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/QfCKiPVmwWQ?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=QfCKiPVmwWQ

.
« Last Edit: 28. 01. 2018 10:10 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #178 on: 03. 02. 2018 10:10 »
.

Venäjällä on oma kulttuurinsa siitä mikä on kulloinkinkin virallisesti totta ja "oikea" totuus saadaan aikaan tarvittaessa myös jälkikäteen

Tälle on ideologisesti sukua esim. se että järjestetään uusia äänestyksiä niin kauan kunnes saadaan myös "oikea" äänestystulos

Venäjän toimintatavat alkavat jäsentyä - totuus väännetään toiseksi vaikka väkisin

Lauantai 3.2.2018 klo 08.01

Epäily räjähteistä tai terroristisen propagandan levittämisestä on syy ottaa kiinni, kiduttaa ja kuulustella Venäjällä, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä.Ukrainalainen elokuvaohjaaja Oleg Sentsov tuomittiin Venäjällä 20 vuodeksi vankeuteen, Sentsovin puolustuksen mukaan tekaistuin perustein. Kuva oikeudenkäynnistä elokuussa 2015

"Tietty kaava toistaa itseään: Kotietsinnät milloin milläkin verukkeella, satunnaiset pidätykset, karskit kuulustelumenetelmät.

Ukrainalaisen elokuvaohjaaja Oleg Sentsovin kotona Krimillä epäiltiin olevan aseita ja räjähteitä, ja se oikeutti Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n tekemään kotietsinnän. Vasta muutama päivä etsinnän jälkeen paikalta löytyikin yllättäen aseita. Ei siis kotietsinnän yhteydessä.

Sentsovin ollessa jo vankilassa poliisi keskeytti Sentsovin ohjaaman elokuvan esityksen Moskovassa sillä verukkeella, että tiloissa epäiltiin olevan räjähteitä. Tilaisuuden järjestäjät joutuivat kuitenkin odottamaan etsinnän tuloksia samoissa tiloissa, joten tuskin niitä räjähteitä tosissaan etsittiin.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kampanjatiloihin on tehty etsintöjä sen perusteella, että tiloissa epäiltiin olevan räjähteitä. Ei ollut.

Myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavien kansalaisjärjestöjen tiloihin on tehty ratsioita eri verukkeilla. Järjestöjen työvälineitä on takavarikoitu ja tiloja suljettu.

***

Myös julkisuuteen tulleet kertomukset FSB:n karskeista kuulustelumenetelmistä toistavat itseään. Halutunlaisia todistuksia saadaan puristettua kuulusteltavaa kiduttamalla tai uhkailemalla ottaa kohteeksi tämän läheisiä.

Nuorten anarkistien tapauksessa myös sivullisia otettiin kiinni ja pahoinpideltiin FSB:n toimesta. Yksi heistä kertoi tapahtumista Iltalehdelle.

Myös Sentsovin tapauksessa kuulusteltavalta saatiin virheellisiä todistuksia kiduttamalla. Asia tuli julki yhdessä Sentsovin oikeudenkäynnin istunnoista, kun todistaja paljasti menetelmät eikä enää suostunut todistamaan.

***

Musta on valkoinen, jos Venäjän turvallisuuspalvelu näin päättää. Sama toki pätee myös moneen muuhun diktatuuriin. Venäjän tapauksen tekee erilaiseksi se, että sen hallinto yrittää esittää demokratiaa.

Pelottavan paljon Venäjän viimeaikaiset ihmisoikeusloukkaukset ja ihmisten katoamiset kuitenkin viittaavat siihen, että Stalinin ajat eivät ole unohtuneet, vaan samat käytännöt ovat edelleen läsnä."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802022200711683_ul.shtml?ref=juurinyt_desktop

.Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #179 on: 28. 06. 2018 16:04 »
.

Lainsäädäntötyö on joskus hämmentävää mutta ei sinne ketä tahansa valitakaan

Paula Risikko näpäytti Paavo Väyrystä – eduskunta nauroi: ”Kannattaa lukea ne ohjeet”                           Eduskunnan puhemies Paula Risikko piti pienen puheen kauden viimeisen kyselytunnin lopulla.


"Eduskunnassa on juuri päättynyt pääministerin ilmoituksesta käynnistynyt sote-keskustelu. Kun Risikko myönsi Väyryselle toisen vastauspuheenvuoron, Väyrynen yllättyi ja totesi, ettei ollut sellaista pyytänyt, mutta käyttäisi vuoron mielellään. Risikko totesi Väyrysen kyllä pyytäneen puheenvuoroa.

–Eipä väitellä siitä. Minä käytän nyt puheenvuoron, kun sain sen, Väyrynen sanoi.

–Totean ensinnäkin kuitenkin sen, että minusta olisi reilua, että kaikki eduskuntaryhmät saisivat ryhmäpuheenvuoron, Väyrynen jatkoi.

Väyrynen perusti yhden miehen eduskuntaryhmän perustamansa Kansalaispuolueen nimissä palattuaan eduskuntaan. Risikko kehotti Väyrystä perehtymään ohjeisiin.

–Edustaja Väyryselle vain totean, että teidän kannattaa lukea ne ohjeet, mitä sanotaan ryhmien koosta suhteessa ryhmäpuheenvuoroihin. Tästä syystä annoin teille kaksi vastauspuheenvuoroa ja kannattaa olla tyytyväinen siihen, Risikko näpäytti ja sai salin nauramaan."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/252273-paavo-vayrynen-valitti-puhejaosta-paula-risikko-napaytti-heti-kannattaisi-olla?ref=suosituimmat

Viimeinen kyselytunti päättyi hämmentäviin sanoihin: ”Aseta happinaamari ensin omille kasvoillesi”

"Kyselytunnin lähetessä loppuaan Risikko piti pienen puheen ja kiitti eduskuntaa keväästä. Hän esitti ehkä yllättävätkin erityiskiitokset kansanedustajien läheisille ja vanhemmille ja toivoi, että myös edustajat itse kiittävät heitä.

–Teidän läheisenne ja omaisenne ovat teidän kaikkein tärkeimpiä tukipilareita. Kiitos heille ja kiitos teille, Risikko sanoi.

Tämän jälkeen vuorossa olivat hallituksen kiitokset, jotka esitti pääministerin sijaisena toiminut kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.). Hän kiitti jokaista kansanedustajaa yhteistyöstä.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kiitti vuorostaan hallitusta ja sanoi hallituksen ainakin yrittäneen vastata opposition kysymyksiin tavalla, joka avautuu kansalaisille. Tämän jälkeen oli aikaa enää yhdelle kysymykselle, jonka esitti Rinne Vehviläiselle naurahdusten saattelemana.

–Miten te meinaatte rentoutua nyt kesän aikana? Rinne kysyi.

Vehviläinen vastasi, että kenties samalla tavalla kuin Rinne itse. Hän aikoo olla läheistensä kanssa, käydä järvellä Pohjois-Karjalassa ja syödä paljon lähiruokaa.

Lopuksi Risikko päätti kyselytunnin hiukan hämmentävin sanoin.

–Tosiaan kannattaa muistaa, kuten lentokoneessakin sanotaan, että ”aseta happinaamari ensin omille kasvoillesi voidaksesi auttaa muita”. Tämä kyselytunti on päättynyt, Risikko sanoi kyselytunnin lopuksi."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/252416-viimeinen-kyselytunti-paattyi-hammentaviin-sanoihin-paula-risikko-aseta-happinaamari

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #180 on: 07. 07. 2018 20:08 »

.

Kovasti huolestuttavia uutisia eduskuntaan valuneista toimintatavoista

Uutiset | Politiikka

Eduskunnan sote-sodan uudet järeät aseet: Blaa blaa blaa -sormileikit, kaalinrouskutus ja työpaikkakiusaaminenKeskustan kansanedustajan Hannakaisa Heikkisen käytös eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ihmetyttää valiokunnan muita jäseniä.

Joukko kansanedustajia syyttää sote-valiokunnan keskustalaista varapuheenjohtajaa epäasiallisesta käytöksestä, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

"Hallituspuolueet moittivat StV:n oppositiojäseniä ja sen demaripuheenjohtajaa Krista Kiurua valiokunnan työn tahallisesta hidastamisesta, jotta hallitus ei saisi sote-uudistustaan eteenpäin ennen kansanedustajien kahden kuukauden kesälomaa. Oppositiosta taas kritisoidaan valiokunnan hallituspuoluejäseniä ja keskustalaista varapuheenjohtajaa Hannakaisa Heikkistä liiallisesta kiirehtimisestä ja tärkeiden asiantuntijakuulemisten vähättelystä.

Tunnelma onkin kiristynyt siihen pisteeseen, että osa StV:n jäsenistä syyttää valiokunnan varapuheenjohtaja Heikkistä työpaikkakiusaamisesta ja epäasiallisesta käytöksestä.

Valiokunnasta tihkuneiden tietojen mukaan Heikkinen on muun muassa protestoinut turhina pitämiään opposition kansanedustajien ja vieraaksi kutsuttujen asiantuntijoiden puheenvuoroja tekemällä sormillaan ja suullaan alentavia blaa blaa blaa -eleitä ja makaillut teatraalisen kyllästyneen näköisenä valiokunnan pöydän päällä.

 Lisäksi hän on asiantuntijoiden puhuessa rouskutellut kovaan ääneen mukanaan tuomaansa kaalia.

Heikkisen syytetään myös ilveilevän ja puistelevan teatraalisesti päätään aina kun asiantuntijoiden näkemykset ovat eronneet hallituksen virallisesta sote-linjasta."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201804292200905981_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #181 on: 19. 08. 2018 06:06 »
.

Turun puukotuksien muistopäivä keräsi mielenosoittajia ja myös vastamielenosoittajia

Sadat marssivat Vastarintaliikkeen kulkueessa Turussa,

"Turussa vuoden takaisen puukkoiskun vuosipäivä on näkynyt erityisesti runsaina mielenosoituksina ydinkeskustassa ja tuomiokirkon tuntumassa.

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) mielenilmaukseen osallistui poliisin mukaan yli 300 ihmistä. Kokoontuminen lähti liikkeelle Puutorilta iltapäivällä.Poliisi esti uusnatsien Pohjoismaisen vastarintaliikkeen NTV-kanavan toimittajana esiintynyttä miestä menemästä vastamielenosoittajien luokse PVR:n marssin aikana Turussa lauantaina.

Kauppiaskadulla Kauppatorin laidoille kokoontui jonkin verran yleisöä ja myös vastamielenosoittajia. Molemminpuolisen huutelun lisäksi kulkueen päälle heitettiin muutama hedelmä. Poliisi piti mielenosoittajat ja yleisön erossa toisistaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi uusnatsistisen PVL:n lakkautettavaksi viime marraskuussa. Päätös ei kuitenkaan ole lainvoimainen, sillä tuomiosta valitettiin, ja asiaa puidaan vielä hovioikeudessa.

Neljän maissa päättyi mielenilmaus, jonka oli kutsunut koolle ”Kansallismieliseksi liittoumaksi” itseään kutsuva taho. Kukkavirta-tilaisuus alkoi Turun tuomiokirkon kupeesta Rothoviuksen kadulta samasta paikasta, jossa PVL oli hetkeä aikaisemmin päättänyt oman tilaisuutensa. Tapahtumien osallistujista osa oli läsnä molemmissa tilaisuuksissa.

Kukkavirran osallistujat etenivät hiljaa Aurajoen rantaan, pitivät puheita ja hiljaisen hetken sekä heittivät kukkia jokeen. Samaan aikaan joen keskustan puoleisella rannalla piti ääntä noin parinkymmenen mielenosoittajan joukko, joka huusi natsien vastaisia iskulauseita. Joukon ympärille kerääntyi kolmisenkymmentä mellakkavarusteista poliisia.

Myös Kukkavirta-tapahtumaan osallistui poliisin mukaan noin 300 ihmistä.

Vastamielenosoitus Turku ilman natseja marssittiin jo aiemmin. Kello 11:n jälkeen liikkeelle lähteneeseen kulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan yli tuhat ihmistä."

https://yle.fi/uutiset/3-10359345

Ensimmäiset uutiset Turun puukotuksista

Turun terrori-isku - Ensimmäiset TV-uutiset

<a href="http://www.youtube.com/v/OpetPpSVrEo?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/OpetPpSVrEo?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=OpetPpSVrEo

Pohjoismainen Vastarintaliike järjestää tänään Turussa mielenosoituksen vuosi sitten tapahtuneen terrori-iskun uhrien muistolle sekä Vastarintaliikkeen kieltohanketta vastaan

"Turun kaupunki ei tahtonut tänä vuonna järjestää terrori-iskun uhreille lainkaan muistotilaisuutta, sillä poliitikkojen mukaan maahanmuuttokriittisyys on pahempaa kuin suomalaisiin siviileihin kohdistuva verinen monikulttuurinen terrorismi. Samalla Suomen poliittinen eliitti tahtoo kieltää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen, vaikkei yhtäkään rikollis- tai ääri-islamistijärjestöä ole edes yritetty aiemmin kieltää."

Seuraa Turun mielenosoitusta suorana lähetyksenä

Videota mielenosoituksesta

"Pohjoismainen Vastarintaliike järjesti elokuun 18. päivä kaikille avoimen mielenosoituksen teemalla ”Eläköön vastarinta!”. Tapahtuman tarkoitus oli osoittaa mieltä järjestöömme kohdistuvaa poliittista kieltohanketta vastaan."Pohjoismainen Vastarintaliike järjestää tänään Turussa mielenosoituksen vuosi sitten tapahtuneen terrori-iskun uhrien muistolle

.


« Last Edit: 19. 08. 2018 07:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #182 on: 19. 08. 2018 18:06 »
.

Nyttemin on esitetty vakavia epäilyjä että mielenosoituksiin osallistuvien määrästä olisi kylmästi valehdeltu päin naamaa :

Onko tässä "tuhat" Vastamielenosoittajaa? Ehkä 200 max.Iltalehti kirjoittaa muun muassa näin:

    ”Poliisin mukaan Turku ilman natseja -kulkueeseen osallistui yli 1000 ihmistä, kun uusnatsien marssille otti osaa noin 300.”

    ”Tapahtuman järjestäjien mukaan PVL pyrkii hyödyntämään Turun puukotuksen vuosipäivää oman sanomansa levittämiseen.”

Iltalehti jättää kokonaan mainitsematta sen tosiseikan, että äärivasemmistolaiset häiriköinnillään ja aggressiivisella käytöksellään työllistivät poliisia koko päivän.  Myöskin kansalllísmielisiin kohdistuneet hyökkäykset valemedia jätti täysin huomioimatta.

MV-media uutisoi sekä SKE:n puheenjohtaja Marco de Witiin että oululaiseen kaupunginvaltuutettu Junes Lokkaan kohdistuneista väkivaltavasemmiston iskuista. De Wit joutui hyökkäyksen seurauksena sairaalahoitoon ja Lokka taas kärsi aineellisia vahinkoja."

äärivasemmiston mielenosoituksessa ”yli tuhat osallistujaa”?!

"Turun Sanomien tietojen mukaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kanssa marssinut Suomi Ensin -yhdistyksen perustajajäsen Marco de Wit loukkaantui kulkueessa. Häntä häiriköitiin mielenosoituksen ulkopuolelta, minkä seurauksena hän kaatui ja loukkasi jalkansa. Silminnäkijän mukaan hänet kuljetettiin ambulanssilla Tuomiokirkontorilta pois.

Poliisi ei kommentoi sitä, loukkaantuiko mielenosoituksissa ihmisiä."

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4056585/Turun+mielenosoituksissa+otettiin+11+henkiloa+kiinni

Marco de Wittin kimppuun hyökätään

"Anarkistit hyökkää ja nilkkani murtuu"

https://www.youtube.com/watch?v=jS8S1afM_Ns&feature=youtu.be&t=45m38s

https://www.youtube.com/watch?v=p68vqqCzD9o&feature=youtu.be

Lisäksi pientä ihmetystä aiheuttanut mm. Ylen uutisointi jossa muistopäivän järjestäjä "unohtui" kokonaan kuvista, allaolevassa ruotsinkielisesä lähetyksessä sentään mainitaan, vähälle huomiolle jäi myös se että kaikkiaan kymmenen ihmistä joutui islamistisen terrorin uhriksi:

(n . kohdasta 5:50)

Yle Nyheter TV-nytt 19.30 la 18.8.2018
https://areena.yle.fi/1-4274248

Samaan aikaan yle suomenkieliset uutiset sensuroi muistopäivän lähes täysin ja ainoaa kuvaa näytetään ainoastaan vastamielenosoittajista
(n. kohdasta 3:25)

Yle Uutiset 20.30 la 18.8.2018

https://areena.yle.fi/1-4234244?autoplay=true

.
« Last Edit: 19. 08. 2018 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #183 on: 23. 08. 2018 20:08 »
.

Turun puukotuksien yksi julkisuushenkilö saa nyt kuraa joka suunnalta

Turun terrori-iskun sankari Hassan Zubier ei ole ensihoitaja – myöntää myös valehdelleensa rauhanturvapalveluksestaHassan Zubier on valehdellut taustastaan julkisuudessa.

"Ruotsin Sosiaalihallituksesta kerrotaan, ettei Hassan Zubierilla ei ole minkäänlaista voimassa olevaa lisenssiä toimia terveydenhoitoalalla Ruotsissa. Zubier myöntää myös, ettei vastoin aiempia väitteitään ole koskaan palvellut rauhanturvaajana missään operaatiossa.

Turun terrori-iskussa ensimmäistä uhria auttanut ja vakavasti loukkaantunut Hassan Zubier ei ole oikeasti ensihoitaja eikä työskentele ambulanssissa, kuten hän on lukuisissa haastatteluissa väittänyt.

Ruotsin Sosiaalihallituksesta kerrotaan Aamulehdelle, että Zubierilla ei ole minkäänlaista voimassa olevaa lisenssiä toimia terveydenhoitoalalla Ruotsissa. Zubier myöntää valehdelleensa. Hän sanoo, että hän on työskennellyt ensihoitajana ”vuosia sitten”.

 Ylen ruotsinkielisessä haastattelussa   kesällä hän kertoi pitkään ja seikkaperäisesti palveluksestaan Bosnian rauhanturvaoperaatiossa. Hän muun muassa väitti joutuneensa tulitukseen heti toisena palveluspäivänään.

Bosniassa palvelleet rauhanturvaajat kuitenkin huomasivat, että ruotsalaisjoukkoja ei edes ollut Bosniassa aikana, jolloin Zubier väitti palvelleensa alueella. Tämän jälkeen Zubier tunnusti Facebookissa valehdelleensa ja pyysi anteeksi."

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/turun-terrori-iskun-sankari-hassan-zubier-ei-ole-ensihoitaja-myontaa-myos-valehdelleensa-rauhanturvapalveluksesta-201155803

Poliisi selvittää Hassan Zubierin luvatonta rahankeräystä - keräsi ja käytti yli 32 000 euroa

Tänään klo 21:08

"Ylen haastatteleman Zubierin mukaan rahankeräyksen aloitti vaasalaisnainen, eikä Zubier itse tiennyt keräykseen tarvittavasta luvasta.

GoFundMe-joukkorahoitussivustolla ollut "Hassan Zubier's Medical Fund" -niminen keräys ehti tuottaa hieman yli 32 600 euroa. Torstai-iltana sivustolla oli ilmoitus, että keräyskampanja ei enää ollut aktiivinen.

Ylelle rahankeräyskampanjaa kommentoinut Zubier kertoo vaasalaisen Sonya Höstmanin aloittaneen rajankeräyskampanjan joulukuussa 2017. Zubier itse otti tilin hallintaansa parin kuukauden päästä.

- Hän ei kertonut, että tarvitsisin jonkun lupanumeron. Jos kampanjassa on jotain vialla, niin minulla ei ole sen kanssa mitään tekemistä, Zubier kertoo Ylen haastattelussa.

Zubier kertoo Ylelle käyttäneensä koko kerätyn rahasumman. Rahat ovat kuluneet esimerkiksi ruokaan, autoon, vaippoihin sekä lainojen ja laskujen maksuun."

Aiemmin tällä viikolla tuli ilmi väärennetty asiakirja

"Zubier on ollut viime päivinä julkisuudessa myös korvauksiin liittyvän asiakirjaväärennöksen vuoksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli määrännyt terrori-iskusta tuomitun maksamaan pysyvästi loukkaantuneelle Zubierille korvauksia tulonmenetyksistä. Korvauksia olisi vuosien mittaan kertynyt yli 200 000 euroa.

Korvausten maksajana oli Valtiokonttori, sillä terrori-iskusta tuomitun oma varallisuus on vähäinen. Zubierin tulotasosta ja työtilanteesta ennen terrori-iskua kertonut asiakirja paljastui kuitenkin väärennökseksi Valtiokonttorin rutiinitarkastuksessa."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808232201157147_u0.shtml

Valtiokonttorilta korvauksia huijannut Turun puukotuksen uhri Hassan Zubier on aiemmin tuomittu vankeuteen tuhopoltoista
Ylen mukaan Zubier tuomittiin vuonna 2001 törkeästä tuhopoltosta, tuhopoltosta, vahingonteosta ja väärän hälytyksen tekemisestä kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen.

"Turun torilla puukotuksen uhreja auttanut ruotsalainen Hassan Zubier on  Ylen mukaan  tuomittu muun muassa törkeästä tuhopoltosta kahdeksan vuoden vankeuteen.

Törkeä tuhopoltto tapahtui vuonna 2000, jolloin Zubier asui hotellikodissa. Hän oli valellut hotellikodin autotallissa olevan autonsa istuimet sytytysnesteellä ja sytyttänyt auton tuleen. Edellisenä vuonna hän oli sytyttänyt tulipalon kahdesti sairaalassa, jossa työskenteli vartijana."

https://www.aamulehti.fi/uutiset/yle-valtiokonttorilta-korvauksia-huijannut-turun-puukotuksen-uhri-hassan-zubier-on-aiemmin-tuomittu-vankeuteen-tuhopoltoista-201154549

.
« Last Edit: 23. 08. 2018 20:08 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #184 on: 11. 09. 2018 15:03 »
.

Mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä ihmisroskalle?

<a href="http://www.youtube.com/v/jM9dk2LYu78?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/jM9dk2LYu78?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=jM9dk2LYu78

https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen/videos/2117659265218335/?type=2&theater

Yksityistetyt siivousfirmat siivoavat tulevaisuudessa ihmisroskat pois kaduilta

Hale & Pace - Privatised Dustmen

<a href="http://www.youtube.com/v/epBwZdBsSDY?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/epBwZdBsSDY?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=epBwZdBsSDY


Pihlajalinnan alueellinen toimitusjohtaja joutui lopettamaan "ihmisroska"-kommenttiensa takia

Keskustan Riikka Moilanen kutsui Oulun valtuuston kokouksessa päihdeongelmaisia ja kodittomia ihmisroskaksi

"Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa nousi maanantaina 10. syyskuuta kohu, kun keskustan valtuutettu Riikka Moilanen käytti sanaa ihmisroska puhuessaan Oulun katukuvassa näkyvistä päihdeongelmaisista henkilöistä. Asia liittyi ydinkeskustan siivoamiseen liittyvään keskusteluun.

– Hänen valtuustossa esittämänsä lausunto on täysin meidän arvojen vastainen ja tulimme siihen tulokseen, ettei hän voi jatkaa meillä. Riikka Moilanen kantaa myös vastuunsa asiassa, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen Ylelle tiistaina.

Riikka Moilanen sanoo, ettei olisi missään tilanteessa toivonut potkuja.

– Olen hoitanut työni hyvin eikä työstäni ole tullut moitteita matkan varrella. Tämä kohu on saanut sellaiset mittasuhteet, ettei ollut ilmeisesti muuta tehtävissä, Moilanen kommentoi potkujaan Ylelle.

Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Pihlajalinnan strategisista hankkeista vastaava johtaja Juha Rautio, joka aloittaa tehtävässään heti.

Moilanen katuu lausuntoaan

Riikka Moilanen sanoi Ylelle ennen tietoa töiden loppumisesta, että hän katuu Oulun kaupunginvaltuustossa esittämäänsä lausuntoa.

– Se oli täysi vahinko. Minä pyydän vielä kerran anteeksi puhettani. Ajatukseni oli kuitenkin hyvä. Tarkoitin sillä, että ihmisen koti ei voi olla kadulla ja ihmiset tarvitsevat apua.

Moilanen oli Oulun kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja, entinen kansanedustaja, Pihlajalinnan Oulu Oy:n toimitusjohtaja ja Pihlajalinnan Pohjois-Suomen aluejohtaja.


Puoluejohtoon on oltu yhteydessä

Oulun kaupunginvaltuuston keskustaryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen on ollut yhteydessä puoluejohtoon. Keskustan Oulun valtuustoryhmä kokoontuu ensi viikolla käsittelemään asiaa, jossa myös kuullaan Moilasta.

Riikka Moilasen jatko valtuustossa on valtuustoryhmän ja keskustan kunnallisjärjestön käsissä.

Kolmonen pitää asiasta noussutta kohua liioiteltuna. Korhosen mukaan "kämmejä" sattuu, jonka vuoksi hän henkilökohtaisesti aikoo olla armollinen Riikka Moilasta kohtaan.

STT:n haastatteleman pääministeri Juha Sipilän mukaan Moilasen puheet eivät kuitenkaan anna aihetta mihinkään toimiin keskustan puolelta"

https://yle.fi/uutiset/3-10397879


Pääministeri Juha Sipilä kummeksuu Moilasen pikapotkuja, paheksuu ihmis­ros­ka­pu­heita" Si­pi­lä pi­tää Moi­la­sen pu­hei­ta "lip­sah­duk­se­na" ja lu­kee val­tuu­te­tun eduk­si, et­tä tämä pyy­si sa­no­mi­si­aan an­teek­si."

https://www.oululehti.fi/?app=NeoDirect&com=6/255/414933/e229e2cc6e


Kohu ihmisroskapuheista yltyy: ”Miksi peitellä omaa elitististä ihmiskuvaa?”Riikka Moilanen pahoitteli lausuntoaan Twitter-viestissä. "Pyydän anteeksi aiheuttamaani kohua tänään valtuustonkokouksessa! Tapahtui virhe, josta otan opikseni", hän kirjoitti.

"Keskustalaispoliitikko ja yksityisen terveysyrityksen toimitusjohtaja Riikka Moilanen saa kovaa palautetta ihmisroskapuheistaan. Keskustapuolue irtautuu ex-kansanedustajansa lausunnosta.

”En voi hyväksyä Oulun valtuutettu Riikka Moilasen sanavalintaa, se ei vastaa keskustan arvoja. Keskustalle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia”, keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen tiedotti Twitterissä.

Hän viittasi keskustan tuoreeseen periaateohjelmaan jokaisen ihmisen arvokkuudesta.

Moilanen, terveysyritys Pihlajalinna Oulun toimitusjohtaja, järkytti maanantaina Oulun kaupunginvaltuustossa pitämällään puheenvuorolla. Puhuttaessa katujen roskaisuudesta hän kysyi, ”mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä [kaduilla] on yllättävän paljon”.

Keskustan puoluejohdon lisäksi myös Pihlajalinna sekä Keskustan Oulun valtuustoryhmä ovat irtisanoutuneet Moilasen puheista."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258522-kohu-riikka-moilasen-ihmisroskapuheista-yltyy-miksi-peitella-omaa-elitistista

.
« Last Edit: 11. 09. 2018 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #185 on: 27. 09. 2018 20:08 »
.

Airiston (ei sanota nimeä)  Aalloilla ollut merkittäviä mediatapahtumia

Sauli Niinistö Airiston Helmestä jo 2015: ”Pisti silmään – tulen vähän kyselemään sen perään”Presidentti Sauli Niinistö kommentoi jo vuonna 2015 julkisuuteen, että hän on pistänyt merkille Airiston Helmen kiinteistökaupat. Iltalehti oli tuolloin ensimmäisten joukossa uutisoinut venäläistaustaisen yhtiön saarihankinnoista

"Media on raportoinut, että Airiston Helmi on ollut jo vuosia Suomen hallituksen ja tasavallan presidentin erityisessä seurannassa ja huolenaiheena. Aamulehden mukaan valtiojohto on epäillyt ainakin vuodesta 2014, että Airiston Helmen tontteja voitaisiin käyttää kriisitilanteessa Suomea vastaan. Vuoden 2015 alussa presidentti siis puhui huolista jo ääneen.

Julkisessa keskustelussa on mietitty, kytkeytyykö talousrikostutkinta myös Suomen valtion turvallisuuspoliittiseen huoleen.

Presidentti Niinistö hämmensi tiistaina keskustelua vastaamalla kokoomuksen entisen puoluesihteerin Jussi Isotalon Twitter-viestiin chicagolaisgangsteri Al Caponesta. Isotalo mietti, vieläkö ihmisillä on muistissa tarina Caponesta, ”jota ei koskaan saatu tuomittua kilpailijoittensa tapattamisesta, mutta rahanpesu ja veropetos veivät hänet telkien taakse”.

”Oikein hyvin on ollut muistissa”, presidentti Niinistö twiittasi Isotalolle.

    Oikein hyvin on ollut muistissa.

    — Sauli Niinistö (@niinisto)  September 24, 2018 

 
Presidentin twiitistä uutisoi tiistaina Verkkouutiset. Presidentti Niinistö sanoi myöhemmin tiistaina Helsingin Sanomille, että hän ei viitannut twiitillään Airiston Helmeen. Hän lisäsi HS:n mukaan, että verotarkastus on ”valtavan tehokas” väline.

”Verotarkastus on helpompi tehdä kuin esimerkiksi rikostutkinta. Verotarkastaja voi mennä mihin tahansa ja sanoa kirjat esiin. Rikostutkijan täytyy sen sijaan kertoa, että on jokin epäily”, Niinistö sanoi lehdelle.

Myös Airiston Helmen tutkinta alkoi verotarkastuksena, Niinistö sanoi, ja laajeni siitä rahanpesututkintaan."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259829-sauli-niinisto-airiston-helmesta-jo-2015-pisti-silmaan-tulen-kyselemaan-sen-peraan


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #186 on: 03. 10. 2018 16:04 »
.

Yksi erikoisimpia mielenilmauksia - potkut saaneelle kuljettajalle vaaditaan työpaikan palautustaPuheenaihe

3.10.2018 17.31

Työnseisaus pysäyttää bussivuoroja Espoossa ja Helsingissä – lakon syy: mielenilmaus potkuistaBussinkuljettajien työnseisaus katkaisee vuorokaudeksi monien bussivuorojen ajamisen Espoossa ja Helsingissä.

Pohjolan Liikenteen HSL-linjoja Helsingistä ja Espoosta ajavat henkilökunnan edustajat aloittavat työnseisauksen huomenna torstaina aamuyöllä.

Seisauksen vuoksi osa Pohjolan Liikenteen liikennöimistä HSL-vuoroista jää torstain aikana ajamatta. Seisauksen kestoksi on ilmoitettu yksi vuorokausi.

Seisauksella vaaditaan  palauttamaan viime viikon torstaina Matinkylän terminaalissa asiakkaan kanssa välikohtaukseen osallistuneen kuljettajan työsuhde . Kuljettajan työsuhde päätettiin perjantaina sen jälkeen kun kuljettajaa oli kuultu tapauksesta ja bussin kamerajärjestelmän videotallenteet oli tarkastettu."

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/708777-tyonseisaus-pysayttaa-bussivuoroja-espoossa-ja-helsingissa-tarkista-kulkeeko


Näin väärennetyllä matkalipulla huijaava narahtaa busseissa – Ison Omenan välikohtaus nousee esille HSL:ssäMatkustajan ja bussinkuljettajan välillä syntyi viime torstaina päivällä käsirysy Matinkylän kauppakeskuksen Ison Omenan bussipysäkillä.

"Kuljettajan mukaan parikymppinen mies käveli bussiin ja näytti hänelle väärennettyä mobiililippua. Mies ei totellut kuljettajan poistumiskäskyä ja tilanne kärjistyi keskinäiseksi huutamiseksi lopulta siihen, että kuljettaja löi miestä.

Välikohtauksen jälkeen Pohjolan Liikenne päätti kuljettajan työsuhteen seuraavana päivänä.

Mobiililipussa on tietyin väliajoin vaihtuvia värejä sekä liikkuva HSL:n logo.

– Väärennetyssä mobiililipussa on lipun näköinen video tai näyttökuva ja se voi sujahtaa kuljettajan silmien ohi, sanoo HSL:n johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija Satu Rönnqvist.

Turvavärien vaihteluväli on kuljettajien tiedossa ja he voivat myös pyytää matkustajaa vaihtamaan tarkastusnäkymään.

– Se on tavallaan lippusovelluksen kääntöpuoli eikä sitä löydy väärennöksestä."

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/708039-nain-vaarennetylla-matkalipulla-huijaava-narahtaa-busseissa-ison-omenan-valikohtaus


Linja-autokuljettajan lyönti tallentui videolle Espoon Matinkylän terminaalissa. Paikalle kutsuttiin poliisipartio.

"Silminnäkijä kertoo olleensa bussissa jo etukäteen ja kuunnelleensa musiikkia, kun tilanne alkoi kärjistyä. Hän sai käsityksen, että matkustaja oli pyrkinyt sisään väärennetyllä kännykkälipulla.

– Matkustaja meni bussiin, ja kuski alkoi huutaa, että sinulla on väärennetty lippu. Mies meni istumaan, ja kuski huusi neljä kertaa, että tule takaisin, silminnäkijä kertoo.

HSL:n kännykkäsovelluksesta ostettava bussilippu näkyy liikkuvana, tietyn värisenä animaationa puhelimen näytöllä, kun se on voimassa. Tilanteen nähnyt henkilö kertoo, että matkustaja ei suostunut näyttämään lippua uudelleen, kun kuljettaja vaati sitä. Mies ei suostunut nousemaan ylös takapenkiltä, jonne oli istunut.

– Kuski soitti vartijat, ja ilmeisesti vartijat olivat poliisiin yhteydessä, kun matkustaja ei suostunut lähtemään.


Länsi-Uudenmaan poliisilaitos vahvistaa Iltalehdelle, että paikalle lähetettiin partio selvittämään tapahtunutta.

Silminnäkijä arvioi, että myös matkustaja käyttäytyi uhkaavasti. Kertomuksessa mainitut asiat eivät vielä näy kaikilta osin videolla.

– Se eskaloitui niin, että kuljettaja käveli matkustajan luo. Oli ehkä 30 sekuntia sananvaihtoa, kun matkustaja nousi ylös ja yritti lyödä. Kuski torjui sen."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/6fe57c7d-94c4-45e3-8cc9-50aa4d5a9bf0/
« Last Edit: 03. 10. 2018 17:05 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #187 on: 06. 11. 2018 16:04 »
Pahalle haiseva mutageysir uhkaa merkittävästi Californian infrastruktuuria


”Hitaasti liikkuva katastrofi” – Kummallinen kupliva mutageysir on alkanut kiihdyttää vauhtiaan USA:ssa, eikä mikään tunnu pysäyttävän sitäSalaperäinen kupliva mutageysir on herättänyt viime viikon aikana laajaa huomiota Yhdysvalloissa.

"Mutageysir, eli kuuma lähde, josta purkautuu mustaa, liikkuu Yhdysvaltain Etelä-Kaliforniassa vaarallista tahtia kohti elintärkeää Arizonan osavaltion puolelle kulkevaa rahtijunaraideosuutta, osavaltion yhden Meksikon rajalle vievän päätien (California State Route 111 Highway) osuutta, tietoliikenneyritys Verizonin omistamaa telekommunikaatiolinjana toimivaa valokuitukaapelia sekä maaöljyputkistoa.

Ennen viime vuosia mutalähde ei liikkunut peräti vuosikymmeniin.

Viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana lähde on painanut kaasua toden teolla. Se on edennyt hieman yli 18 metriä muutamassa kuukaudessa ja nyt vastaavan matkan vain vuorokaudessa. Kymmenen viime vuoden aikana se on taittanut kaiken kaikkiaan 73 metrin matkan.

Tähän mennessä kaikki pyrkimykset sen pysäyttämiseksi ovat epäonnistuneet.

Viranomaiset yrittivät pumpata liikkuvasta lähteestä vettä pois kehnoin tuloksin. Rahtijunaraideosuutta hallinnoiva Union Pacific Railroad -yritys rakensi 30 metriä pitkän ja 23 metrin syvyyteen yltävän maanalaisen muurin kivilohkareista sekä teräksestä.

Lokakuussa mutalähde alitti kyseisen muurin leikiten ja pääsi askeleen lähemmäksi junaraidetta. Rautatieyhtiö on laskenut alueen ohittavien junien nopeusrajoituksia väliaikaisten raiteiden rakentamisen lisäksi kauemmaksi lähteestä.

Osavaltion viranomaiset ovat ilmoittaneet sulkevansa State Route 111 -tien osittain, mikäli kupliva, mädältä kananmunalta lemuava geysir päätyy turhan lähelle sitä."

https://tekniikanmaailma.fi/kummallinen-kupliva-mutageysir-on-alkanut-kiihdyttaa-vauhtiaan-usassa-eika-mikaan-tunnu-pysayttavan-sita/


<a href="http://www.youtube.com/v/CrHVhoThbjE?version=3&amp;autohide=1&amp;start=119" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/CrHVhoThbjE?version=3&amp;autohide=1&amp;start=119</a>

https://www.youtube.com/watch?v=CrHVhoThbjE&feature=youtu.be&t=1m59s


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #188 on: 07. 12. 2018 04:04 »
Itsenäisyyspäivän tapahtumat aiheuttaneet taas polemiikkia, esim. laillinen mielenosoitus muuttuu Pitkällä sillalla joustavasti laittomaksi ilmeisesti kommunistien huutelujen seurauksena ei lakiin perustuen, jos nuo liput olisi olleet laittomia nehän olis kerätty heti pois eikä vasta marssin loppupuolellaUusnatsit kantoivat hakaristilippuja Helsingin keskustassa itsenäisyyspäivänä.

Hakaristilipun käyttö    ei ole Suomessa rangaistavaa.

"Uusnatseilta otettiin hakaristiliput pois lopulta marssin aikana. Tilanteesta seurasi käsirysy uusnatsien ja poliisin välillä.

‒ Liput otettiin pois kokoontumislain ja poliisilain nojalla yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi, Helsingin poliisi tiedotti.

Osassa Euroopan maissa marssijat eivät olisi edes päässeet matkaan natsisymbolien kanssa."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8bfe1299-0c88-4af9-b954-94a4a16f0b46

Jan Vapaavuoren mielestä natsiliput, jotka on seurausta jostakin niiden näkyminen hänen Helsingissään on vastenmielistä

Jan Vapaavuori: ”Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä!”Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) kertoo Twitterissä pitävänsä ääriliikkeiden marsseja vastenmielisinä.

”Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä! Kaikki ääriliikkeiden marssit ovat vastenmielisiä, oli kyse sitten äärioikeistosta tai äärivasemmistosta”, hän kirjoittaa.

    Natsien marssiminen kaupungin kaduilla on vastenmielistä!— Jan Vapaavuori (@Vapaavuori) December 6, 2018

    Kaikki ääriliikkeiden marssit ovat vastenmielisiä, oli kyse sitten äärioikeistosta tai äärivasemmistosta.— Jan Vapaavuori (@Vapaavuori) December 6, 2018

Mutta se ei ole Vapaavuorelle vastenmielistä että tuhannet jonottavat nälkäjonoissa ja Hurstin apua leikataan koko ajan Hänen Helsingissään

Ruokajonot kymmenkertaistuneet kymmenessä vuodessa - Heikki Hursti lainaa presidentti Koivistoa: "Tarttis tehdä jotain"

Helsinginkadun ruokajonossa käy 2800-3100 ihmistä joka kerta, kertoo Heikki Hursti.https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201612062200036785

 marraskuu 8, 20181:42

Hurstille lisätukea esittänyt Pia Kopra tyrmistyi Helsingin valtuuston kylmyydestä: ”Päätös avun eväämisestä on käsittämätön”"Helsingin kaupunginvaltuustossa käsiteltiin keskiviikkoyönä Pia Kopran aloitetta Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoka-avun turvaamiseksi. Aloite sai valtuustolta täystyrmäyksen äänin 10-61. Kyse oli 50 000 eurosta.

– En voi kuin ihmetellä, miksi kaupunki ei halua auttaa Hurstia auttamaan muita, Kopra moitti.

– Kysymys on päättäjien sydämen asenteesta. Päätös evätä 50 000 euroa yhdistykseltä on käsittämätön. Se miten nyt toimittiin, antaa mielestäni suuntaa sille, miten Helsinki tulee kohtelemaan näitä kaikkein vähäosaisimpia tulevaisuudessa ja se kohtelu on häikäilemätöntä.

Kopra kuvaa asian taustaa ja äänestystilannetta tiedotteessaan:

”Heikki Hursti tarvitsee edelleen rahallista tukea toimintaansa. Hurstin leipäjonojen asiakasmäärät ovat kymmenkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Jonoissa on kerrallaan n. 3000 henkilöä. Hurstin valinta jakaa Helsingin Kalliossa ruokaa vähävaraisille kaksi kertaa viikossa. Toiminta on ollut käynnissä jo 50 vuotta ja se perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin, joita tulee vaihtelevasti.

Helsingin kaupunki laski muutama vuosi sitten Helsinginkadulla sijaitsevan toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämänsä vuosiavustuksen 150 000 eurosta 100 000 euroon. Aukkoa on jouduttu paikkaamaan rahalla, joka on tarkoitettu ruoan ja tarpeiden hankkimiseen vähäosaisille."

https://www.suomenuutiset.fi/hurstille-lisatukea-esittanyt-pia-kopra-tyrmistyi-helsingin-valtuuston-kylmyydesta-paatos-avun-evaamisesta-kasittamaton/

Joutuiko ruoka-apu poliittiseksi pelinappulaksi? Perussuomalaisten jakautumiseen loppui myös rahantulo

Tuliko ruoka-avusta poliittinen pelinappula?

"Entiset puoluetoverit ovat kiistelleet julkisuudessa lahjarahojen kohtalosta. Hankkeen puuhamiehenä aiemmin toimineen perussuomalaisten kansanedustajan Mika Niikon mielestä hallituksen päätöksen motiivit olivat poliittiset.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi kesällä ja siniset jatkoivat hallituksessa. Niikon mukaan perussuomalaiset, keskusta ja kokoomus sopivat hallitustaipaleen alussa auttavansa köyhimpiä ohjaamalla rahaa ruoka-aputyöhön. Nyt tämä sopimus ei enää pätenyt.

– Juhlapuheita kyllä pidetään, mutta kun tekojen paikka tulee, köyhät unohdetaan, Niikko sanoi tiedotteessa.

– Totta kai tuollainen auttaa olennaisesti tätä työtä, kun on monenlaisia kuluja ja ostetaan ruokaa jaettavaksi. Meillä on talous ollut tiukalla. Olemme joutuneet laittamaan kirjeitä firmoille, että lähtisivät sponssaamaan meidän työtä, Hursti sanoo.

Hursti kertoo, että hänelle on tullut kuva, että valtio ei arvosta heidän tekemäänsä työtä."

https://yle.fi/uutiset/3-9989123

« Last Edit: 07. 12. 2018 04:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #189 on: 07. 12. 2018 06:06 »
Kun asioille pitäisi oikeasti tehdä jotain tulee aina jostakin joku sanomaan ei voida tehdä mitään kun suomalaisetkin ja asia lakaistaan taas maton alle ja rikolliset saa jatkaa niin kuin aina ennenkin

Suomen kansalaisuus pois vakaviin rikoksiin syyllistyneiltä? "Pitää olla mahdollisuus ottaa Suomen kansalaisuus pois ja lähettää pois maasta""Yksi vakava virhe suomen kansalaisuuden lainsäädännössä on, että sitä ei voisi menettää missään olosuhteissa, Halla-aho lisää.

Sisäministeri Kai Mykkänen totesi rikosten jälkeen, että Suomen kansalaisuuden myöntämiseen pitäisi olla tiukempi seula.

Hallitus antoi keskiviikkona   esityksen kansalaisuuslain muuttamisesta niin, että kansalaisuuden voisi myös menettää.

 Esityksen mukaan se koskisi kuitenkin vain terrorismi- ja maanpetosrikoksien yhteydessä."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomen-kansalaisuus-pois-vakaviin-rikoksiin-syyllistyneilta-pitaa-olla-mahdollisuus-ottaa-suomen-kansalaisuus-pois-ja-lahettaa-pois-maasta/7195364

Hallituksen hitaus tuo liikaa uhreja
4.12.2018 22:10 Muhis Azizi

"Tällä hetkellä kaikkialla mediassa kerrotaan Oulussa tapahtuneesta ulkomaalaistaustaisten miesten tekemästä järkyttävästä alaikäisen tytön raiskauksesta. En ota vielä kantaa siihen, mistä maasta rikolliset ovat kotoisin, mutta tiedetään etteivät he ole kantasuomalaisia.

Nyt jos koskaan olisi eduskunnassa tehtävä muutoksia lakiin tähän asiaan liittyen. Ihmettelen, miksi aina tarvitaan jonkinlainen katastrofi tai äärimmäinen väärinteko, ennen kuin joitain lakeja aletaan muuttaa. Tämän tapauksen johdosta on ehdottomasti tehtävä lakialoite, jotta eteenkin ne maahanmuuttajat, jotka oikeasti syyllistyvät suuriin ja likaisiin rikoksiin joutuvat vastuuseen teoistaan. Eli kärsittyään tuomionsa, heille yksinkertaisesti leima takamukseen ja käännytys takaisin sinne mistä ovat tulleet. Kuten valtiolla on valmius viedä nopeasti tiedustelulakia eteenpäin, niin samoin tulisi toimia muutettaessa lakia välittömästi tällaisia tapauksia varten.

Henkilökohtaisesti itse maahanmuuttajataustaisena koen toisten maahanmuuttajataustaisten tekemät rikokset todella raskaasti. Joudut muiden tekemien rikosten vuoksi kuuntelemaan kaiken maailman loukkauksia ja solvauksia taustausi vuoksi, mikä toisaalta on ymmärrettävä reaktio, mutta kuitenkin kohtuutonta. Suomessa on oikeasti ryhdyttävä toimiin ja alkaa käännyttää vastaavanlaisia rikollisia takaisin kotimaihinsa, ja uskon että se saisi maahanmuuttajataustaisia suhtautumaan vakavammin maamme lakiin.

Nyt on toimenpiteiden alettava, koska muuten vastakkainasettelu kärjistyy entisestään ja rasismi alkaa roihuta ja silloin myös maamme sisäinen turvallisuus on vaakalaudalla. Jos valtion taholta ei nopeasti tule toimenpiteitä, niin on turha toivoa nollatoleranssia rasismille. Uhreina eivät ole pelkästään seksuaalirikosten uhrit vaan myös ne sadat tuhannet muut maahanmuuttajat, jotka kokevat uhkailua ja solvauksia, ja niistä aiheutuvaa pelkoa, tämänkaltaisten tapahtumien johdosta."

http://muhisazizi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265217-hallituksen-hitaus-tuo-liikaa-uhreja?ref=karuselli

Myöskin asiaa että kielteisen päätöksen saaneita ei saa enää päästää vellomaan aseettoman siviiliväestön sekaan niin kuin ei mitään kontrollia

Jussi Halla-aho: Rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat tulisi eristää – "Koko prosessi pitäisi keskittää paikkaan, josta he eivät pääse uhkaamaan suomalaisten turvallisuutta""Jussi Halla-aho ehdottaa Suomeen Tanskan mallia, jossa rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat sijoitetaan saarelle odottamaan karkotusta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ehdottaa aamun Huomenta Suomi -ohjelmassa, että turvapaikanhakijat sijoitettaisiin odottamaan turvapaikkapäätöstä paikkaan, josta ei ole pääsyä muuhun yhteiskuntaan.

– Koko turvapaikkaprosessi pitäisi keskittää sellaiseen paikkaan, josta nämä ihmiset eivät pääse uhkaamaan suomalaisten turvallisuutta varsinkaan kielteisen päätöksen jälkeen, Halla-aho sanoo.

– Tanska on nyt ottamassa käyttöön linjaa, että rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat, joita ei saada karkotettua välittömästi, sijoitetaan saarelle.

Tanskan mallista uutisoitiin viime viikolla. Tanskan hallitus esitti, että rikoksiin syyllistyneet karkotuspäätöksen saaneet sijoitettaisiin pienelle ja eristyneelle Lindholmin saarelle.

Tanska tunnusti, että malli on YK:n ihmisoikeussopimuksen rajalla. Myös Halla-aho myöntää ongelman.

– Tässä mennään tietysti rajapinnalla, mutta näistä asioista on huomattavasti parempi vaikka jälkikäteen riidellä Euroopan tuomioistuimessa."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jussi-halla-aho-rikoksista-tuomitut-turvapaikanhakijat-tulisi-eristaa-koko-prosessi-pitaisi-keskittaa-paikkaan-josta-he-eivat-paase-uhkaamaan-suomalaisten-turvallisuutta/7195422

« Last Edit: 07. 12. 2018 07:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #190 on: 16. 12. 2018 07:07 »
Oulun ikävät seksuaalirikostapahtumat saatiin lopulta loppumaan mm. uhrien omaisten toiminnalla

Uhrin läheiset auttoivat nappaamaan Oulun Tuiran seksuaalirikoksista epäillyn –  myös sosiaalista mediaa hyödynnettiin

"Rikosylikomisario Markus Kiiskinen myöntää, että uhrin läheiset olivat merkittävässä roolissa toisen Tuiran seksuaalirikoksista epäillyn tavoittamisessa."

seksuaalirikokset13.12.2018 klo 20:27

https://yle.fi/uutiset/3-10553603

Uhrin omaiset auttoivat Oulun seksuaalirikoksesta epäillyn kiinniotossa"Kahden oululaistytön epäillään joutuneen törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen uhriksi 17. marraskuuta Tuirassa. Oulun käräjäoikeus on vanginnut molempien tapausten epäillyt, mutta toinen heistä on myöhemmin vapautettu.

Toinen epäilty mies tavoitettiin Tuirasta uhrin omaisten avustuksella. Seksuaalirikosvyyhden tutkinnanjohtaja, ylikomisario Markus Kiiskinen vahvistaa Ilta-Sanomille, että mies otettiin kiinni Tuirasta tapahtumien jälkeen omaisten aktiivisuuden ansiosta.

– Voin vahvistaa sen, että epäilty saatiin kiinni hälytystehtävän kautta ja osittain omaisten avustuksella. Omaisilta saatiin apua ja se oli tässä tapauksessa ihan ok, mutta en silti suosittele kovin herkästi puuttumaan ihmisen koskemattomuuteen. Siihen tarvitaan aina lainmukainen peruste, Kiiskinen sanoo.

Asiasta uutisoi ensin  Yle .

Poliisin näkökulmasta kiinniottotilanteisiin liittyy vaaratilanteita, joita kansalaiset eivät pysty ennakoimaan.

– Lähtökohtaisesti suosittelen aina ottamaan ensin poliisiin yhteyttä. Kansalaiset voivat avustaa ja välittää tietoja esimerkiksi etsintäkuulutetuista. Varsinaisen kiinniottamisen hoitaa poliisi. Kenttäkiinniottoihin ja oman käden oikeuksiin ei kannata lähteä, sillä voimankäyttötilanteissa on aina olemassa vahingon ja konfliktin vaara.

Tuiran kaksi tapausta ovat osa Oulua kuohuttanutta seksuaalirikosvyyhteä, johon liittyy myös yhden alaikäisen tytön kuukausia jatkunut hyväksikäyttöepäily. Käräjäoikeus on vanginnut siihen liittyen kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Viimeisin kahdeksasta epäillystä vangittiin poissaolevana, kun mies tavoitettiin Saksasta.

Lisäksi keskiviikkona nousi esille myös neljäs tapaus, uusi seksuaalirikosepäily, joka on tapahtunut 7. lokakuuta.

Kansalainen voi ottaa epäillyn kiinni

Pakkokeinolaissa on säädetty yleisestä kiinniotto-oikeudesta, jonka perusteella yksityinen kansalainen voi tietyin edellytyksin ottaa kiinni rikoksentekijän.

Lain mukaan jokainen saa ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksesta epäillyn, jos rikoksesta saattaa seurata vankeutta tai rikos on lievä pahoinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä luvaton käyttö, lievä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, lievä vahingonteko tai lievä petos.

Jokainen saa ottaa kiinni myös sen, joka viranomaisen antaman etsintäkuulutuksen mukaan on pidätettävä tai vangittava. Kiinni otettu on viipymättä luovutettava poliisimiehelle.

Jos kiinniotettava yleisen kiinniotto-oikeuden käyttämisen yhteydessä tekee vastarintaa tai pakenee, kiinniottaja saa käyttää sellaisia kiinniottamisen toimittamiseksi välttämättömiä voimakeinoja, joita voidaan pitää kokonaisuutena arvostellen puolustettavina, kun otetaan huomioon rikoksen laatu, kiinniotettavan käyttäytyminen ja tilanne muutenkin.

Toisen henkeä tai terveyttä vaarantava hyökkäys voidaan pysäyttää siis kovemmin ottein kuin pelkkään omaisuuteen kohdistuvat, kuitenkin aina lievintä mahdollista keinoa käyttäen."

Lähde: poliisi.fi

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005931635.html

Itsepuolustuskoulutuksen tarve kasvoi Oulussa joulukuun alussa – kurssi täyttyi parissa päivässäIS kävi seuraamassa Janne Ahosen vetämää itsepuolustuskoulutusta Oulussa tammikuussa 2016

" Oululaiset naiset hakeutuvat entistä hanakammin itsepuolustuskoulutukseen. Joulukuun alussa kysyntä kasvoi voimakkaasti.
Naisten itsepuolustus- ja uhkatilannekoulutuksien osallistujamäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viimeisen kahden vuoden aikana. Samassa tahdissa on kasvanut koulutuksen määrä.

Poliisihallituksen hyväksymä voimankäytönkouluttaja Janne Ahonen uhkatilannekoulutuksia järjestävästä XLNT Sportista kertoo, että vuosikymmenen alussa koulutuksia järjestettiin vuodessa yhteensä vain kaksi tai kolme. Vuoden 2018 aikana Ahonen on pitänyt jo yli 50 koulutusta.

– Viime viikolla Porvoossa järjestetyssä koulutuksessa oli mukana 74 osallistujaa. Näin suuria osallistujamääriä ei ollut 2010-2015 järjestetyillä itsepuolustuskursseilla käytännössä koskaan. Viikon aikana toteutui enemmän koulutuksia kuin aikaisemmin kahden vuoden aikana.

Oulussa julki tulleet seksuaalirikosepäilyt ovat herättäneet erityisesti Oulun seudun naisia ja tyttöjä hakeutumaan koulutukseen. Ahonen kertoo saaneensa 4.12. jälkeen runsaasti yhteydenottoja, joissa toivottiin uusia uhkatilannekursseja mahdollisimman pian."

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005928015.html

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #191 on: 18. 12. 2018 21:09 »
Missä EU siellä ongelma Junkkeri ei pysy pystyssä ilman taluttajia

Uutiset | Ulkomaan uutiset
Presidentti Sauli Niinistökin on joutunut kannattelemaan horjuvaa JunckeriaBrittiläinen The Spectator -lehti otsikoi EU-komission puheenjohtajasta kertovan juttunsa ”Jean-Claude drunker”.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/49afe021-95fb-4623-bd7f-e891c2fe438c

<a href="http://www.youtube.com/v/oecvYFq_wi0?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/oecvYFq_wi0?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=oecvYFq_wi0


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #192 on: 28. 12. 2018 10:10 »
Kohtuullisen huolestuttavaa kehitystä tiedottamisesta

Myöskin tuo allaoleva cv on melkoista luettavaa ei voi oikein edes todeta tuohon ei eläin pysty

Tästä selviää mm. että maassa makaavan potkiminen päähän tietää  480 euron sakot

Poliisi on pysytellyt harvinaisen hiljaa Helsingin Arabianrannan epäillyn murhan tutkinnasta, kirjoittaa rikostoimittaja Tiia Palmén.

"Myöhään jouluaattoiltana medialle tuli tietoa lukijoilta, että Arabianrannan Brysselinkadulla oli iso poliisioperaatio. Joulupäivän aamuna selvisi, että kyse oli henkirikostutkinnasta.

Poliisi tiedotti lyhyesti, että henkirikoksen uhriksi oli joutunut alakouluikäinen poika ja epäilty oli otettu kiinni tapahtumapaikalta. Siinä se, siihen loppui tiedottaminen, aikaisintaan perjantaina kerrotaan lisää, todettiin tiedotteessa.

Poliisi kertoi epäillystä miehestä vain sen, että hän on syntynyt vuonna 1982. Ei sanottu sanaakaan siitä, oliko epäilty uhrin isä, sukulainen, tuttava tai täysin tuntematon. Kaikki jäi auki. Ja vieläpä useiksi päiviksi.

Poliisi jätti epäillystä eilen vangitsemisvaatimuksen Helsingin käräjäoikeuteen. Vaatimuksesta selvisi epäillyn nimi, ja se, että mies ei asu uhrin kanssa. Mies on kenties pojalle jotain sukua, mutta todennäköisesti ei hänen isänsä. Tämäkään ei ole varmaa, koska poliisi pysyy yhä vaiti."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-poliisin-vaitiolo-leimaa-syyttomia-ja-antaa-huhuille-siivet/7219342


Tällainen on Arabianrannan koulupojan murhasta epäilty mies – moninkertainen rattijuoppo joka on tehnyt useita pahoinpitelyjä

 "Koulupojan murhasta epäilty mies on moninkertainen rattijuoppo, jolla on myös pahoinpitelytuomioita. Miehelle on langetettu ehdollista vankeutta ja sakkoja. Ehdotonkin neljän kuukauden vankeusrangaistus muutettiin 120 tunnin yhdyskuntapalveluksi.
Koulupojan murhasta epäillyllä ulkomaalaistaustaisella espoolaismiehellä on taustallaan useita tuomioita mm. rattijuopumuksista ja pahoinpitelyistä. Hän on ajanut autoa myös huumausaineiden vaikutuksen alla.

Poliisi esittää miestä perjantaina vangittavaksi murhasta todennäköisin syin epäiltynä. Puolustuskyvytön alakouluikäinen poika murhattiin erittäin raa’alla ja julmalla tavalla Arabianrannassa Helsingissä jouluaattona.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tänään miehelle langetetusta 40 päivän ehdollisesta vankeusrangaistuksesta, jonka hän sai törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Sen lisäksi hänet määrättiin maksamaan 30 päiväsakkoa eli 210 euron sakot.


Miehellä on aiempia tuomioita Helsingin ja Espoon käräjäoikeuksista, jotka Ilta-Sanomat kävi läpi.

Heinäkuussa 2003 hän pahoinpiteli kahta uhria Helsingissä. Seurue tuli aamuyöllä ravintola Oopperasta mennäkseen Mäntymäen kentällä olleella autolla pois. Auton luona oli joukko pääosin ulkomaalaista syntyperää olleita nuoria, jotka kieltäytyivät poistumasta auton konepelliltä.

Yksi nuorista löi toista uhria pullolla päähän ja toista uhria lyötiin nyrkillä kasvoihin. Koulupojan murhasta epäilty mies osallistui tuolloin kahden miehen pahoinpitelyyn lyömällä ja potkimalla. Hänellä oli tuolloin kädessään kipsi, joten hänen tunnistamisensa oli seurueelle helppoa.

Kaatuessaan toinen uhri mursi nilkkansa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehelle kahdesta pahoinpitelystä sekä seuraavana vuonna tapahtuneesta rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta. Mies ajoi lokakuussa 2004 autoa niin, että hänellä oli ajon jälkeen alkoholia 0,33 milligrammaa litrassa uloshengitysilmaa.

Uhrien potkiminen ei jäänyt yhteen kertaan. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehelle 80 päiväsakkoa pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta vuonna 2005.

Mies pahoinpiteli Helsingissä yhdessä toisen tuomitun miehen kanssa uhria mm. potkimalla maassa maannutta. Kun vartijat yrittivät rauhoittaa tilannetta ja ottaa miehen kiinni, mies löi nyrkillä niskaan ja leukaan ja yritti potkia vartijoita.

Mies oli ennen potkimista haastanut riitaa ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Uhrin mukaan hänen kimppuunsa kävi kolme miestä, joista yksi oli nykyään Espoossa asuva 36-vuotias murhaepäilty. Uhrin mukaan mies potkaisi häntä päähän, kun hänet oli jo kaadettu maahan. Pahoinpitelyn seurauksena uhrin nenästä vuoti verta ja hän sai mustelmia kasvoihin ja vartaloon.

Kun vartija yritti ottaa miehen kiinni, mies löi nyrkillä niskaan. Toinen vartija otti miehen kiinni ja kaatoi maahan. Tästä tilanteesta mies tempoi vielä itsensä irti ja löi vartijaa leukaan. Kun mies yritti lyödä toistuvasti, vartija sumutti miestä kaasusumuttimella.

Mies itse kertoi, että joku tuntematon mies ja uhri olivat tapelleet ja hän oli yrittänyt mennä vain väliin rauhoittamaan. Hän kertoi olleensa paniikissa ja pyrkineensä pois paikalta, ”koska hän ei ollut tehnyt mitään”. Kiinniottamista mies ei omien sanojensa mukaan vastustanut vaan huitoi ”reaktionomaisesti käsillään”, jotta hänelle ei olisi annettu kaasua.

Oikeus ei puheita uskonut vaan langetti yhteensä 480 euron sakot. Tuolloin 2005 mies asui Kauniaisissa.

Kaksi vuotta myöhemmin Helsingin käräjäoikeus langetti miehelle jälleen tuomion pahoinpitelystä. Nyt hän sai 75 päivää ehdollista vankeutta.

Uhri oli huudellut baari-illan jälkeen oman kertomansa mukaan provosoivasti ulkomaalaisille miehille, jolloin kolmikko oli lähtenyt tulemaan kohti heinäkuussa 2005. Uhria lyötiin kasvoihin. Kun uhri kaatui maahan, häntä potkittiin päähän. Uhrin hammas meni huulesta läpi, hän sai haavoja kasvoihinsa sekä mustelmia ja aivotärähdyksen. Hänen vaatteena vereentyivät ja housut repeytyivät lahkeesta.

Oikeuden mukaan maassa makaavan potkimisesta pään alueelle tulee tuomita vankeusrangaistus. Tässä asiassa myös miehen rikoskumppanille tuomittiin vankeutta. Rikoskumppani tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen, koska hänet oli tuomittu aiemmin useita kertoja väkivaltarikoksista.

Mies myönsi oikeudessa pahoinpitelyn, mutta hän sanoi lyöneensä korkeintaan kaksi kertaa.

Joulukuussa 2005 mies näpisti yhdessä toisen miehen kanssa Helsingin Kampin Anttilasta 79,70 euron arvoisen MP3-soittimen. Miehelle tuomittiin näpistyksestä 40 päiväsakkoa. Hän joutui maksamaan 240 euron sakot.

Maalikuussa 2007 otti haltuunsa ravintolan lattialta ajokortin sekä kuljetti autoa niin, että ajon jälkeen hänen verensä alkoholipitoisuus oli 1,76 promillea. Veressä oli jälkiä myös huumausaineiden vaikuttavasta aineesta tai sen aineenvaihduntatuotteesta mm. klonatsepaamia, tetrahydrokannabinolia ja alpratsolaamia.

Mies ajoi tuolloin huomattavaa ylinopeutta Bembölentiellä Kauniaisissa, tuli hiljentämättä kärkikolmion takaa, menetti välillä ajoneuvonsa hallinnan luisumalla sohjossa kevyen liikenteen väylälle. Viimein hän suistui tieltä eräässä risteyksessä. Hänen nopeutensa oli pahimmillaan 80 km/t alueella, jossa oli 40 km/t-nopeusrajoitus.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä lievästä kavalluksesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 40 päiväsakkoon eli 240 euron sakkoihin.

Seuraavana vuonna 2008 mies jäi jälleen kiinni kaksi kertaa törkeästä rattijuopumuksesta. Hän ajoi maaliskuussa 2008 Haltialantiellä hieman ennen aamuviittä siten, että hänellä oli ajon jälkeen 0,60 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Suomalaista ajokorttia hänellä ei ole.

Heinäkuussa 2008 hän ajoi Matinkyläntiellä Espoossa illalla siten, että nyt hänellä oli ajon jälkeen melkein samat lukemat eli 0,58 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Autoa ei oltu katsastettu.

Syyttäjä vaati, että oikeus olisi ottanut koventamisperusteena huomioon miehen aikaisemman rikollisuuden, mutta siihen Espoon käräjäoikeus ei suostunut. Hänelle aiemmin tuomittu ehdollinen vankeusrangaistus määrättiin kuitenkin täytäntöön pantavaksi.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi miehen lokakuussa 2008 kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta, kahdesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta yhteiseen neljän kuukauden vankeusrangaistukseen. Tässä rangaistuksessa oli siis mukana aiempi miehelle tuomittu ehdollinen vankeusrangaistus.

Tiilenpäitä mies ei lukenut päivääkään, sillä neljän kuukauden vankeusrangaistus muutettiin 120 tunnin yhdyskuntapalvelukseksi, koska oikeuden mukaan mies soveltui yhdyskuntapalveluun."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005947907.html
« Last Edit: 28. 12. 2018 10:10 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #193 on: 28. 12. 2018 16:04 »

Järkyttäviä tapahtumia Ilmajojella kuusiväkivaltaisuudet jatkuvat joko ne islamistit riehuu raamattuvyöhykkeilläkin

Mies kaatoi joulukuusen kahdessa eri joulunajan jumalanpalveluksessa Ilmajoella – Seurakuntalaiset säikähtivät"Joulupäivän ja tapaninpäivän jumalanpalvelukset aiheuttivat suurta hämmästystä Ilmajoen kirkossa, kun paikkakuntalainen mies tuli ja kaatoi kirkon sisällä olevan joulukuusen. Molemmat tilanteet ovat aiheuttaneet hämmennystä ja pelkoa paikallaolijoissa.

Myös itse kuusi vahingoittui tapaninpäivän jumalanpalveluksen aikana"

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2831040


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #194 on: 13. 01. 2019 12:12 »
Huolestuttavat tapahtumat joista on varoiteltu jo vuosia tulivat "yllätyksenä" tietenkään joku Oulu ei ole ainoa paikka joissa noita lapsiraiskauksia on tapahtunut

Sitten ihmetellään miten tällaisia on päässyt maahan no tässähän nämä kolme kokoomuspuoluetta siniset kok ja kepu ovat hyväksymässä eiku ne olikin kepu ja kok noita ei erota toisistaan

Raiskaus ei ole este turvapaikkahakemukselle

<a href="http://www.youtube.com/v/p8S_RZtut-8?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/p8S_RZtut-8?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=p8S_RZtut-8


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #195 on: 27. 01. 2019 13:01 »
Kohtuullisen huolestuttavia mutta ei niinkään yllättäviä uutisia yksityisen hoivan tilasta tällä hetkellä

Työntekijöillä karmaisevia kokemuksia ympäri Suomen - Tehy suomii sotejättien toimintaa kovin sanoin: ”Yksityinen hoiva voi erittäin huonosti”

Esperi ei ole ainoa sosiaalipalvelualan yritys, jossa on vakavia ongelmia.

    Iltalehti sai useita yhteydenottoja yksityisissä hoivapalveluissa työskenteleviltä hoitajilta. Useat yhteydenotot koskivat Esperiä, mutta myös muiden sotejättien toiminnassa on ongelmia.


Iltalehti on saanut useita yhteydenottoja yksityisissä hoivapalveluissa työskenteleviltä hoitajilta. Moni yhteydenotoista on koskenut nimenomaan Esperiä.

"Tampereella Esperin mielenterveys- ja päihdekuntoutujien yksikössä työskennellyt terveydenhoitaja kertoo yrittäneensä puuttua epäkohtiin omassa yksikössään. Hoitohenkilökunta ei esimerkiksi huolehtinut muistisairaan diabetesta sairastaneen asukkaan ruokailurytmistä.

– Se on hengenvaarallista, jos sokerit laskevat liian alas. Verensokerimittauksissa ei myöskään ollut minkäänlaista säännönmukaisuutta.

Kyseinen hoitaja oli töissä kyseisessä yksikössä vajaa puoli vuotta. Hän irtisanoutui yrityksen palveluksesta, koska joutui kiusatuksi yrittäessään puuttua epäkohtiin.

Esperissä Haminan yksikössä työskennellyt hoitaja kertoo niin ikään irtisanoutuneensa. Kyseinen hoitaja työskenteli Esperi Carelle kahden vuoden ajan ennen kuin saa tarpeekseen.

Epäkohdat liittyivät esimerkiksi lääkkeiden antamiseen ja henkilöstömitoitukseen.

– Saatoit olla ainoa pätevä hoitaja, joka oli yksin vastuussa 30 asukkaasta ja heidän lääkehoidostaan ja sen toteutumisesta.

Hoitaja kertoo ottaneensa useiden muiden hoitajien kanssa yhteyttä Tehyyn, Valviraan ja aluehallintovirastoon vuosina 2015– 2016. Työnantajapuoli oli kuitenkin sitä mieltä, että kaikki oli hyvin. Hoitajan mukaan epäkohdat lakaistiin maton alle ja kaikesta oltiin hys hys.

– Meille ilmoitettiin, että jos liittoon yhteydenottaminen ei lopu, niin raitapaidan voi ottaa pois päältä ja lähteä ovesta ulos.

– Kun isommat pomot tulivat paikalle, he valittivat jääkaapissa olevista sormenjäljistä. Ketään ei kiinnostanut missä kunnossa asukkaat olivat ja miten heitä hoidetaan."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/cb29d495-1e61-4bb1-843d-ae3f2c4a4efd


HS kertoi perjantaina, että Valvira oli keskeyttänyt Esperi Caren omistaman hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa potilasturvallisuuden vaarantumisen takiaSipilä kommentoi hoiva­yhtiö Esperi Caren laimin­lyöntejä Ylellä

"Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mielestä kohu Esperi Caren hoivakotien laiminlyönneistä osoittaa, että vanhustenhoivan valvonta toimii.

”Se, että Valvira on tähän puuttunut on äärimmäisen hyvä asia ja kertoo että suomalaisessa yhteiskunnassa valvonta toimii. Nämä asiat tulevat ilmi ja niistä kannattaa ilmoittaa”, hän sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005979781.html

« Last Edit: 27. 01. 2019 13:01 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #196 on: 28. 01. 2019 17:05 »
Edelliseen jatkumona No-Care skandaali on edelleen eskaloitumassa
Lisäksi on aina kätevää poliitikoilta syyttää esim. kuntia poliitikkojen itse aiheuttamistaan ongelmista kuten taitamattomasti hoidetusta soteuudistuksesta omituisine kok-kuvioineen jotka ei ole tästä maailmasta


Yle: Monet kaupungit ovat keskeyttäneet asukkaiden Esperin hoivakoteihin sijoittamisen vakavien ongelmien vuoksi

"Ylen mukaan ainakin Porvoossa, Lahdessa ja Muuramessa on ryhdytty välttämään Esperi Caren hoivakoteja."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c6b85629-ed6f-45ed-b179-f42b8c472df5Hengenvaaraan joutuneita vanhuksia ja rahakkaita yrityskauppoja – 6 ydinkohtaa: tästä on kyse Esperi-kohussa

"Yksityisen hoivakodin toiminnan keskeyttäminen Kristiinankaupungissa on nostattanut keskustelun koko alan ongelmista. Ammattijärjestö Tehy uskoo, että näkyviin on tullut vasta jäävuoren huippu."Yksityisen sosiaalipalvelualan ongelmat kuohuttavat suomalaisia.

1. Valvira puhalsi pilliin

"Välitön keskeytys johtui lukuisista valituksista, joita Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto sai hoitokodista tammikuun aikana. Lainmukaisena perusteena keskeytykselle oli asiakasturvallisuuden vakava vaarantuminen."

2. Epäilyjä vakavista laiminlyönneistä

"Epäkohdat liittyivät muun muassa hoitohenkilökunnan riittämättömään määrään, puutteelliseen perushoitoon, lääkehoidon asianmukaisuuteen sekä lähiesimiestyöhön. Valviran lakimiehen Reija Kaupin mukaan viime syksynä yksi hoivakodin asiakkaista menehtyi mahdollisesti hoitovirheen vuoksi, kun häntä ei siirretty asianmukaisesti sairaalahoitoon.

Hoivakoti Ulrikassa työskennellyt lähihoitaja kertoi Iltalehdelle, ettei henkilökunnan määrää esimerkiksi lisätty asiakkaiden määrän tuplaantumisesta huolimatta."

3. Ongelma ei ole uusi

"Ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoi perjantaina Twitterissä, että liiton jäsenkyselyn mukaan ongelmista Esperin vanhusten hoitolaitoksissa on tiedetty jo ainakin vuoden ajan.

Esimerkiksi Porvoossa sijaitsevaan Esperin Hoivakoti Vuokkoon tehdyssä yllätystarkastuksessa ilmeni lukuisia ongelmia jo keväällä 2017: yksikössä oli likaista, asukkaita kohdeltiin kaltoin ja osa henkilökunnasta työskenteli ilman asianmukaisia lupia."

4. Näkyvissä vasta jäävuoren huippu?

"Tehyn mukaan Esperi ei tosin suinkaan ole ainoa sosiaalipalvelualan yritys, jossa on vakavia puutteita. Sen mukaan viimeisen kymmenen vuoden ajan on ollut nähtävissä ongelmia, jotka ovat johtuneet etenkin liiallisesta henkilöstöstä säästämisestä."

5. Toimitusjohtaja myönsi virheet

"Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni myönsi virheet hoivakotiensa toiminnassa lauantaina yrityksen tiedotteessa. Tiedotteen mukaan ongelmat liittyvät henkilöstön resursointiin, johon liittyviä viestejä ei ole otettu riittävän vakavasti.

Varsinaisista taloudellisista vaikeuksista ei aiemman uutisoinnin perusteella ole kyse. Yle kertoi jo joulukuussa 2016 yhtiön kyseenalaisista säästötoimista, jotka liittyivät esimerkiksi hoivakotien johtajien työnajalla kikkailuun."

6. Hoivabisneksen isot rahat

"Toimitusjohtaja Aarnio-Isohanni nousikin vuonna 2017 hoiva- ja terveystalojen verokuningattareksi 5 755 412 euron verotettavilla tuloillaan. Selvästi suurin osa tuloista oli yrityskauppoihin liittyviä pääomatuloja.

– Yritysostossa tiedät, mitä saat. Esperissä prosessit ovat kunnossa ja meillä on erittäin hyvä 100 päivän integraatiosuunnitelma. Orgaanisessa kasvussa voi olla käyttöasteriski.

Hoiva-alalla henkilöstökulut ovat 60 prosenttia liikevaihdosta, ja jos ne kasvavat vaikka 10 prosenttia, se on 12 miljoonaa euroa ja kaikki tuloksesta pois, Aarnio-Isohanni lausui joulukuussa 2016 DIF-yhdistyksen artikkelissa."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4ce1991c-8414-4176-ae16-4ee7f8d6865b


Ensihoitaja paljastaa, miten hoivakotien alennustila näkyy heidän työssään: ”On menty kiireettömästi kohteeseen, mutta potilas onkin ollut siellä kuolemaisillaan”Ensihoitajat kertovat Iltalehdelle hoivakotien hoitajapulan seurauksista.

Ensihoidon vastuu kasvaa hälytystilanteissa, kun hoitajat eivät tunne potilaitaan tai heidän hoitoaan ja lääkitystään.

"Yksi yhteyttä ottaneista ammattiryhmistä ovat ensihoitajat, jotka näkevät tilanteen seuraukset työssään päivittäin. Keski-Suomessa ensihoitajana työskentelevä mies kertoo, että kehno hoitajatilanne hoivakodeissa heijastuu suoraan heille tuleviin tehtäviin.

– On tavallista, että hoitajat eivät tiedä potilaiden perussairauksista, lääkehoidosta tai hoitoon liittyvistä erityisominaisuuksista.

Syitä potilaiden tuntemattomuuteen on kuulunut laidasta laitaan: on tultu paikkaamaan hoitajapulaa toiselta osastolta tai vaikkapa oltu pitkään sairauslomalla. Seuraukset ovat sen sijaan lähes poikkeuksetta vakavia – jopa hengenvaarallisia.

– On tullut kuolemantapauksiakin, kun on menty kiireettömästi kohteeseen, mutta potilas onkin ollut siellä kuolemaisillaan. Ei ole siis osattu arvioida oireiston laadun haittaa potilaalle, ensihoitaja taustoittaa.

Iltalehteen yhteyttä ottaneella ensihoitajalla on myös henkilökohtaista kokemusta hoivapalvelualasta, sillä hänen vaimonsa siskoa hoidetaan yksityisessä hoivakodissa. Kokemukset ovat olleet karuja.

– Hoitajat laittavat ruoan, tiskaavat ja pesevät osan pyykeistä siellä, ja siinä sivussa pitäisi lääkehoidot ja muut potilaiden tarpeet arvioida, ensihoitaja päivittelee.

– En ole sitä hyvällä katsonut. Aina työparille sanon, kun mennään yksityisiin hoivakoteihin, että rahantekolaitokseen mennään käymään.

Myös toinen, nimimerkillä Turhautunut yhteyttä ottanut ensihoitaja sanoo nähneensä ”aikamoisia esityksiä” hoitokodeissa.

– Perushommat varmasti hoituvat jotenkuten, minkä nyt yksi tai kaksi ihmistä kerkeää tekemään. Hoitokodit eivät varaudu yllättäviin tai odotettuihin potilaiden voinnin heikkenemisiin millään tapaa, hän kirjoittaa.

Näissä tilanteissa vedotaan ensihoitajan mukaan resurssipulaan ja soitetaan ambulanssi paikalle hyvin matalalla kynnyksellä. Päivystyskäynnitkään eivät ole yhteiskunnalle ilmaista lystiä."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9e2dde14-70d5-41c1-9f32-678316a2a099Säästöjä työntekijöistä


"Vuonna 2016 Yle kertoi, kuinka Esperi Care haki säästöjä muuttamalla hoivakotien johtajien työnjakoa.

Ylen mukaan yhtiö alkoi ohjata johtajia tekemään enemmän hoivatyötä. Samalla se merkitsi johtajille kuuluneita hallinnollisia tehtäviä konsernihallinnon työntekijöiden vastuulle.

Näin vaadittu hoitajamitoitus saatiin täytettyä ilman, että yhtiö joutui palkkaamaan lisää henkilökuntaa tai lisäämään tuntityöläisten määrää.

Tehyn viime vuonna tekemä selvitys puolestaan paljasti Esperi Caren vääristelleen tietoja työntekijöiden määrästä.

Selvityksen mukaan yhtiön hoivakotien työvuoroluetteloihin oli merkitty sijaisia, joilta ei ole kysytty suostumusta työvuoroon. Lisäksi listoihin oli myös kirjattu entisten työntekijöiden nimiä.

Henkilöstön vähyyteen liittyvät ongelmat ovat yksityisissä hoivakodeissa selvästi laajempia kuin kuntien ja kaupunkien itse pyörittämissä laitoksissa, Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri totesi STT:lle sunnuntaina.

– Esperin ongelmat ovat olleet kaikkein syvimmät. Vastaavia ongelmia on myös muiden isojen hoiva-alan ketjujen eli Attendon ja Mehiläisen kanssa"

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005980053.html
« Last Edit: 28. 01. 2019 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #197 on: 28. 01. 2019 20:08 »
Tylyt luvut julki: Näin paljon ongelmia löytyi hoivakotien valvonnassa ja kanteluissaAmmattiliitto Tehyn mukaan henkilöstön vähyyteen liittyviä ongelmia on muissakin isoissa vanhuspalvelualan yritysketjuissa kuin Esperissä

 Sote-alaa valvovat viranomaiset julkistivat tietoja hoivakoteihin kohdistuvista valituksista.

"Taloussanomien pyytämistä viime vuotta koskevista tilastoista käy ilmi, että ilmoitettuja tai havaittuja ongelmia on kaikkialla Suomessa.

Viime vuonna avien ratkaisemia vanhustenhuollon valvonta-asioita oli 226 kappaletta. Kanteluita tehtiin 143 kappaletta. Tilastoista ei käy ilmi hoivapalveluyritysten nimiä. Lukumääristä voi kuitenkin päätellä, että ongelmat vaivaavat monia palveluntuottajia.

Valvonta paljasti paljon puutteita

Avien valvonnan perusteella 128 tapauksessa johti jonkinlaiseen viranomaisen toimenpiteeseen eli hoitopaikasta löytyi sellaisia epäkohtia tai puutteita, joita viranomaisen oli puututtava.

Määrä oli yli puolet kaikista kirjatuista tapauksista eli selvästi suurempi kuin kanteluissa.

Valvontaa tekevät säännöllisesti avit itse. Ne käyvät hoitopaikoissa myös esimerkiksi silloin, jos Valvira pyytää tai niillä on ilmoituksen perusteella syytä tehdä tarkastus.

Epäkohtia oli sekä yksityisissä että julkisissa hoitopaikoissa.

Viime vuonna löytyi yli sata tapausta, joissa henkilöstöä oli liian vähän tai esimerkiksi työvuorosuunnittelu oli puutteellinen. Vanhuksia hoidettiin liian vähällä väellä kaikkialla Suomessa Helsingistä Vaasaan ja Ilomantsiin.

Epäkohtia oli runsaasti myös palvelun laadussa ja sisällössä. Kuudessa tapauksessa esille nousi epäsiallinen kohtelu tai käytös."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005981139.html


Juha Sipilän kommentti ihmetyttää Twitterissä – "Kuinka monen vanhuksen pitää kuolla?"

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) sunnuntainen kommentti hoivayritys Esperi Caren ongelmista aiheuttaa ihmetystä.

"Herättää ihmetystä

Moni ihmettelee Sipilän lausuntoa valvonnan toimimisesta. Asiaan ottaa somessa kantaa muun muassa lähihoitaja ja SuPer-liiton aktiivi, eduskuntavaaliehdokas Hanna Jokinen (vas).

”Miten valvonta on onnistunutta jos tässäkin tapauksessa on valitettu kerta toisensa jälkeen ja Esperin toimista on väännetty jo pari vuotta!? Kuinka monen vanhuksen vielä pitää kuolla, ennen kuin te ymmärrätte todellisuuden”, hän kysyy Sipilän kommenttiin viitaten.

”Kristiinankaupungissa epäillään useiden vakavien laiminlyöntien johtaneen jopa kuolemantapaukseen, mutta Juha Sipilä sanoo tapauksen osoittavan, että valvonta toimii. Mitä ihmettä? Olisiko jo aika myöntää sote-yksityistämisen ongelmat”, kysyy myös Sdp:n veropoliittinen asiantuntija Lauri Finér.

Häntä tukevat sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen neuvonantaja Dimitri Qvintus sekä sdp:n eduskuntaryhmän lakimies Valtteri Aaltonen.

”Juha Sipilän mielestä Esperi Caren tapaus kertoo, että valvonta toimii. Esperi Caren toiminnan puutteista on kirjoitettu lehdisssä ainakin parin vuoden ajan. Vasta nyt jotain oikeasti tehdään, kun ainakin yksi ihminen on kuollut. Ei. Valvonta ei ole toiminut”, Aaltonen kirjoittaa.

Esperistä ilmoitettu aiemmin

Mediassa on viikonloppuna kerrottu, että valvontaviranomaisille on ilmoitettu Esperiin liittyvistä huolista ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten, vuodenvaihteessa 2016–2017. Yhtiön ongelmia, kuten henkilöstön alimitoitusta on nostanut esiin muun muassa ammattiliitto Tehyn lehti, jonka kyselyssä peräti puolet vastaajista pelkäsi liian kiireen vaarantavan potilasturvallisuuden Esperin vanhustenhoivassa.

Feministipuolueen varapuheenjohtaja Tuuli Kamppila uskoo, että Esperin tapaus on ”viimeinen varoitus siitä mitä hallituksen sote tuo mukanaan”. Tämä on yleinen näkemys opposition piirissä."

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/da2646a7-2e10-3b78-97ea-2e6a4195e82e?ref=ampparit:57d7


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #198 on: 30. 01. 2019 18:06 »
Kuolleet haamuhoitajat ja Jaska Jokuset heikentävät hoitotyön laatua :Haamuhoitajia merkitään työvuorolistoille erityisesti isoissa yksityisissä yrityksissä

Kuolleita hoitajia, entisiä työntekijöitä ja Jaska Jokunen - Työvuorolistoille merkitään haamuja, jotta hoitajamitoitus saadaan näyttämään paremmalta

"Yksityistäminen on lisännyt haamuhoitajailmiön yleisyyttä, kertoo Superin puheenjohtaja Silja Paavola.

Työvuorolistoille merkitään jopa kuolleita hoitajia, jotta hoitajamitoitus saadaan näyttämään paremmalta kuin se todellisuudessa onkaan.
Haamuhoitajilla kikkaillaan erityisesti isoissa yksityisissä yrityksissä.

Superin puheenjohtajan Silja Paavolan mukaan hoitajat pelkäävät ilmiantaa puutteita työpaikoillaan."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a51a6608-e79c-42e2-a1aa-7cd920a9de1b

Jopa menehtyneitä hoitajia kirjataan työvuorolistoille hoitajamitoituksen täyttämiseksi – Haamuhoitajien ilmiö on levinnyt Superin mukaan ympäri Suomea

https://www.aamulehti.fi/a/201300852

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #199 on: 31. 01. 2019 13:01 »

Länsi-Suomessa toiminut vanhusten hoivakodin entinen esimies kertoo, että Esperi Caren johto määräsi suunnitelmallisesti vähentämään työvuorolistasta viisi prosenttia hoitajien työtunteja

"Lähtöni syy oli henkilökunnan täysin sietämätön kohtelu. Esperi Caren toimitusjohtajan suora alainen tarkasti tekemäni työvuorolistat ja nipisti niistä aina tunteja pois”, kertoo pääkaupunkiseudulla työskennellyt entinen hoivakodin päällikkö.

Länsi-Suomessa toiminut vanhusten hoivakodin entinen esimies kertoo, että Esperi Caren johto määräsi suunnitelmallisesti vähentämään työvuorolistasta viisi prosenttia hoitajien työtunteja. Sadan prosentin työtuntimäärä oli määritelty kunnan kanssa sovitussa ostopalvelusopimuksessa.

”Meidät pakotettiin alimiehitykseen. Se sadan prosentinkaan taso ei olisi riittänyt hyvään hoivaan. Ja sitten kun ihmisiä oli sairaana, jäätiin runsaasti alle 95 prosentin.”

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005982433.html


Haminalaisessa Esperi Caren hoivakodissa ohjeistettiin, ettei aamuyöllä sängystä pudonnutta vanhusta nosteta ylös ennen aamuvuorolaisen tuloa

"Haminassa sijaitsevassa Esperi Caren hoivakoti Vehkahovissa sijaisina toimi henkilöitä, joilla ei ollut kelpoisuutta tehtävään. Yövuoroissa työskenteli vain yksi henkilö, eikä kaikkiin vuoroihin aina saatu riittävästi henkilökuntaa.

Hoivakodissa oli kirjallinen ohje siitä, että mikäli asiakas putoaa sängystä aamuyöllä kello 05-07 välillä, yöpartiota ei kutsuta apuun, vaan asukas peitellään lattialle ja odotetaan aamuvuoroon tulevan hoitajan apua.

Vastuuhenkilön mukaan toiminta ei ole palveluntuottajan arvojen ja toimintaperiaatteiden mukaista ja siitä on käyty laajaa keskustelua Vehkahovissa ja laajemmin organisaation sisällä."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/075e5b4c-6708-4310-b82d-fe35ad2a430e