Author Topic: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia  (Read 84056 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #120 on: 23. 03. 2017 15:03 »
.

Tämä kuulostais erittäin huolestuttavalta ettei pysty hallitsemaan kuljettamaansa ajoneuvoa yleisessä tieliikenteessä siitä voisi olla tuota mainittua isompikin sakko paikallaan

Suomalaismiljardööri ei pysähtynyt suojatielle - lähes 80 000 euroa sakkoa

Torstai 23.3.2017 klo 06.33 (päivitetty klo 11.45)

Monialakonserni Wihurin pääomistaja, miljardööri Antti Ilmari Aarnio-Wihuri vastusti poliisin määräämää rangaistusta ja sai lopulta poikkeuksellisen isot sakot käräjäoikeuden päätöksellä.Antti Aarnio-Wihuri sai huimat sakot liikennerikkomuksesta.

"Antti Aarnio-Wihuri rikkoi liikennesääntöä, sakot tulossa - "En pystynyt pysähtymään"

Iltalehti kertoi eilen keskiviikkona, että Antti Aarnio-Wihuri jäi kiinni liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rike tapahtui viime vuoden toukokuun 3. päivä Helsingissä. Aarnio-Wihuri ei ollut pysähtynyt suojatien eteen Tukholmankadulla, vaikka viereisellä kaistalla ajoneuvo oli pysähtyneenä.

Poliisille Aarnio-Wihuri sanoi, ettei hän ehtinyt painaa jarrua. Henkilövahinkoa ei tapahtuman johdosta sattunut.

- Se oli oikeastaan sellainen tilanne, jolle ei mitään voinut. Kahdella kaistalla autot kulkivat jonossa. Toisen kaistan auto pysähtyi suojatien eteen ja mä en pystynyt pysähtymään, Aarnio-Wihuri selvitti eilen Iltalehdelle."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703232200090036_uu.shtml

.
« Last Edit: 23. 03. 2017 15:03 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #121 on: 24. 03. 2017 23:11 »

.

YLE vaikenee Trump-tiimiin kohdistuneesta vakoilusta

24.3.2017 22:36 Petteri HiienkoskiKongressin tiedustelukomitean johtaja Davin Nunes kertoi 22.3.2017 saamistaan tiedoista: Trump-tiimiä vakoiltu

"FBI-johtaja James Comey ja NSA-johtaja Mike Rogers joutuvat uudestaan kongressin kuultavaksi Donald Trumpin vallansiirtotiimiin kohdistuneiden vakoilutietojen paljastuttua.

Mitään todisteita, että Trumpin kampanjassa olisi vehkeilty Venäjän kanssa, ei siis ole edelleenkään esitetty. FBI-johtaja myös kieltäytyi ja kielsi muitakin ottamasta kantaa siihen, onko vehkeilyä Venäjän kanssa ollut vai ei. – Tästä asiasta ei YLE maanantain kuulemisesta uutisoidessaan kuitenkaan piitannut. Pidättäytyminen tästä spekuloinnista ei ilmeisesti sopinut sen esittämään "viralliseen" narratiiviin. Sen mukaanhan Trump on "pahis" ja Obama "hyvis". Piste.

Tiedustelujohtajat totesivat, että tiedusteluyhteisön (intelligence community) piiristä medialle tapahtuneet tietovuodot ovat laittomia liittovaltiota vastaan kohdistuvia rikoksi (feredral crime). Liberaalipopulistinen valtamedia on käyttänyt näitä vuototietoja hyväkseen horjuttaakseen vihaamansa presidentti Trumpin hallintoa. Kuulemisessa kävi selväksi, että salaisten tietojen mahdollisten vuotajien piiri on suuri. Siihen kuuluu myös presidentti Barack Obaman hallintoa.

Keskiviikkona tapahtui käänne, josta YLE ja Suomen valtamedia kuitenkin visusti vaikenivat. Kongressin tiedustelukomitean republikaani puheenjohtaja Davin Nunes ilmoitti järkyttyneenä saaneensa todisteita siitä, että Obaman hallinto on tarkkaillut salaa (surveil) Trumpin vallansiirtotiimin viestintää ilman yhteyttä kansalliseen turvallisuuteen. Hänen mukaansa vakoilua ei ilmeisesti ollut tehty päätarkoituksessa vaan ohi mennen (incidentally). Sillä ei myöskään ollut yhteyttä Tumpin kampanjan epäiltyihin Venäjä-yhteyksiin.

Suomalaisten kannalta olennaista on se, ettei verorahoitteinen YLE ole uutisoinut käänteestä, joka tapahtui jo keskiviikkona. Se vaikenee edelleen. Miksi? – Sille, että jätetään uutisoimatta asioita, jotka eivät sovi ideologispoliittiseen agendaan, on termi, joka liitetään yleensä muuhun kuin demokratiaan. Ylellä on tästä kokemusta kylmän sodan ajalta. YLE ei näin toimiessaan täytä lakisääteistä tehtäväänsä.

Olisiko päättäjien syytä havahtua? – Yksipuolista ideologispoliittista agendaa harjoittava valtiollinen mediahegemonia ei yksinkertaisesti ole tätä päivää. Toiminta nakertaa demokratian perustaa."

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234136-yle-vaikenee-trump-tiimiin-kohdistuneesta-vakoilusta-miksi

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #122 on: 25. 03. 2017 00:12 »
.

Ylen toiminta tarvitsee perusteellisen selvityksen

Julkisen sanan neuvosto antoi langettavan päätöksen Ylen pääministeri Sipilää koskevassa uutisoinnissa.

"Kantelu koski paljon julkisuutta saanutta Ylen uutista viime marraskuussa Sipilän mahdollisesta jääviydestä Terrafamea koskevassa päätöksenteossa. Jääviysepäily syntyi Sipilän sukulaisten omistussuhteiden vuoksi.

JSN:n mukaan Ylen toiminnassa oli ”nähtävissä paljon piirteitä, joita voi tulkita siten, että päätoimittaja on taipunut ulkopuoliseen painostukseen”. Julkisen sanan neuvosto ei ollut ratkaisussaan yksimielinen, vaan päätös syntyi äänestystuloksella 6–6, jolloin puheenjohtajan ­ääni ratkaisi. Tapaus on harvinainen suomalaisen median historiassa.

Ylen jutussa ei ollut JSN:n mukaan pääministeriin kohdistuvaa erittäin kielteistä julkisuutta eikä olennaisia asiavirheitä. Siitä huolimatta toimituksen johto muokkasi juttua pääministerin yhteydenottojen jälkeen ratkaisuilla, jotka myötäilivät pääministerin näkemyksiä.

Lisäksi JSN otti lausumassaan kantaa pääministerin toimintaan uutisen julkaisemisen jälkeen. Sipilä lähetti useita tekstiviestejä päätoimittaja Atte Jääskeläiselle sekä jutun kirjoittaneelle toimittajalle. JSN:n mukaan pääministerin lähettämien viestien määrä ja sävy olivat niin poikkeuksellisia, että viestit voi tulkita painostusyritykseksi.

Koko suomalaisen median kannalta on tärkeää, että JSN on pyrkinyt selvittämään pääministerin vaikutusyritykset toimitukseen. JSN:n ratkaisun heittämä varjo korostaa entisestään parhaillaan tekeillä olevan riippumattoman Yle-selvityksen tärkeyttä. Professori Olli Mäenpään johdolla on syytä selvittää perinpohjaisesti syyt Ylen toimituksessa syntyneeseen epäluottamuksen ilmapiiriin."

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005139344.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #123 on: 25. 03. 2017 02:02 »

.

Mitä mahdollisuuksia paikallisyhdistyksellä on selvittää ehdokkaiden taustoja, tämän mukaan esim. käräjäoikeudesta voi tarkistaa tietoja, pääasia ettei jää kotiläksyt tekemättä

Näkökulma: Miksi rikolliset pääsevät puolueiden listoille puolueiden tietämättä?

"Iltalehti on viime viikkoina uutisoinut kuntavaalien ehdokasasettelun ongelmista.

Porin perussuomalaisten listalle päätyi muuan Reijo Toiviainen, jonka rikosrekisteristä löytyy useita lähestymiskieltoja, vangitsemisasioita, virkamiehen väkivaltaista vastustamista ja laiton uhkaus. Rikollinen toiminta on jatkunut, sillä tuoreimman jutun, joka koski laitonta uhkausta, oli määrä olla Satakunnan käräjäoikeudessa viime viikolla.

Seinäjoen kokoomuksen listalla komeilee useista vakavista rikoksista tuomittu Voitto Välimäki, joka on lisäksi keskusrikospoliisin ja Helsingin hovioikeuden rikollisjärjestöksi määrittelemän moottoripyöräkerho Cannonball MC:n jäsen. Välimäki on tuomittu ehdottomaan vankeuteen huumausainerikoksesta. Lisäksi hänet on tuomittu mm. kätkemisrikoksista, ampuma-aserikoksesta ja vapaudenriistosta. Viimeinen tuomio on edellisvuodelta.

Yhteistä tapauksille on se, että ehdokkaiden taustat ovat tulleet heidät listoilleen ottaneiden paikallisosastojen nokkamiehille täydellisenä yllätyksenä. Näin siitäkin huolimatta, että he ovat paikkakunnillaan melko nimekkäitä henkilöitä.

Yhteistä on myös se, että on turvauduttu selitykseen, jonka mukaan ehdokas on harhauttanut puoluetta, kun ei vapaaehtoisesti kertonut taustaustaan.

Puolue ei voi kuitenkaan sälyttää vastuuta ehdokkaan niskoille. Sen on kaikissa epäilyttävissä tapauksissa tarkistettavat itse ehdokkaan taustat. Se onnistuu esimerkiksi pyytämällä käräjäoikeudesta ehdokkaan mahdolliset rikostuomiot.

Ei ole ongelma, jos ehdokkaalla on rikostausta ja hän on rangaistuksensa kärsinyt. Ongelma sen sijaan on se, jos äänestäjille ei tätä kerrota. Esille tulleissa tapauksissa ehdokkaat näyttävät tehneen kaikkensa, jotta heidän taustansa ei tulisi puolueen tietoon.

Ongelma on myös se, jos ehdokas on vaalin aikana syytteessä (tapaus Porin perussuomalaiset), kuuluu rikollisjärjestöön (tapaus Seinäjoen kokoomus) tai tuomio on päällä (tapaus Etelä-Pohjanmaan perussuomalaiset).

Suurimmat puolueet (keskusta, sdp, kokoomus, perussuomalaiset) epäonnistuivat kuntavaalien ehdokashankinnassaan. Ne saivat reilut kymmenen prosenttia vähemmän ehdokkaita kuin edellisissä kuntavaaleissa. Syyksi on mainittu ainakin kuntien roolin pieneneminen maakunta- ja sote-uudistuksessa sekä yhteiskunnallisessa ilmapiirissä vallitseva politiikan vastaisuus.

Onko nyt käynyt niin, että ehdokkaita on haalittu puolipaniikissa ja kotiläksyt ovat siinä hässäkässä jääneet tekemättä? Siltä se vahvasti vaikuttaa.

Voi myös kysyä, montako tapausta jää kokonaan paljastumatta? Puolueet ja valitsijamiesyhdistykset ovat asettaneet 33316 ehdokasta. Siihen joukkoon mahtuu monenlaista väkeä."

http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/201703172200087106_wa.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #124 on: 28. 03. 2017 16:04 »
.

Mitä ilmeisimmin ns. "vääränlaiset" ihmiset(?) ovat vastanneet juuri tähän viihtyisyyskyselyyn (ne ei olisi saanut vastata ollenkaan tai olisi pitänyt vastata väärin-oikein?)

Murska-arvio puhuttaa pietarsaarelaisia - "suomenkieliset kakkosluokan kansalaisia"

Maanantai 27.3.2017 klo 20.27

Iltalehden kyselyyn vastanneiden pietarsaarelaisten mukaan terveyskeskuksesta saa palvelua vain ruotsiksi.Erityisesti suomenkielisten pietarsaarelaisten keskuudessa esiintyy Iltalehden keräämien lukijakommenttien perusteella tyytymättömyyttä. Kuvassa kaupungintalo

"EPSI Ratingin tuoreen kuntakyselyn mukaan Pietarsaaressa asuvat Suomen pettyneimmät kuntalaiset. He antoivat kaikkein huonoimmat pisteet kysyttäessä tyytyväisyyttä kunnan palveluihin, suosittelisiko kuntaa asuinpaikaksi muille ja miten lähellä asuinkunta on täydellistä kuntaa.

Iltalehti pyysi lukijoiltaan näkemyksiä kuntakyselyn tuloksiin. Aktiivisimmin vastasivat ymmärrettävästi pietarsaarelaiset.

Heistä valtaosa koki, että EPSI Ratingin kyselyn murska-arvio on ansaittu.

"Ei suomenkielistä palvelua"

Suurin valituksen aihe oli kaupungin suomenkielisen vähemmistön (36 %) huono kohtelu. Lukuisissa vastauksissa väitettiin, että esimerkiksi lääkärissä asiointi suomeksi on käynyt liki mahdottomaksi.

- Menkää nyt tekemään juttu Pietarsaaren suomenkielisten asemasta! Ei voi uskoa, että eletään Suomessa! RKP pitää ihan omin sanoin Pietarsaarta "viimeisenä ruotsin kielen linnakkeena" ikään kuin olisi sotatila. Valtuuston puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii Vaasan ruotsinkielisille sairaalapäivystystä, mutta samaan aikaan rikkoo törkeästi omassa kaupungissaan perustus-, terveydenhuolto- ja kielilakia. Kysykää, miten Pietarsaaressa toimii suomenkielisten terveyspalvelut, kun lääkärit tulevat Ruotsista, nimimerkki entinen kotikaupunkini vuodattaa.

- Itse en ole saanut lääkäriä, joka osaisi puhua suomea. Hoitaja ollut tulkkina. Hammaslääkärikin oli ruotsalainen ja hammashoitaja yritti selittää, mitä suussa tapahtuu, nimimerkki Pietarsaarelainen suomenkielinen kertoo.

- Voinko suositella Pietarsaarta mahdollisille muuttajille? En, en missään tapauksessa! Monet kokevat Pietarsaaren yhä enemmän Ruotsiksi kuin Suomeksi. Kaupoissa jo osataan puhua myös suomea, mutta esimerkiksi terveyskeskuksessa tarvitset hyvin usein tulkkia avuksesi, koska uusimmat lääkärimme ovat saapuneet Ruotsista, Pettynyt pietarsaarelainen kirjoittaa.

- Pietarsaaressa suomenkieliset vähemmistönä ovat kakkosluokan kansalaisia. Esimerkiksi Malmin aluesairaalan ensiavussa ei ole saanut suomenkielistä palvelua miesmuistiin, nimimerkki Osku kertoo.

Kaupunginjohtajan reaktio

Teoriaa siitä, että juuri pettynyt kielivähemmistö olisi syössyt Pietarsaaren asukastyytyväisyysindeksin pohjalukemiin, tukee myös kaupunginjohtaja Kristina Stenmanin  reaktio tutkimusuutiseen . Hän epäili oitis, että kyselyyn ovat voineet vastata vain alueen suomenkieliset.

EPSI Ratingistä tosin vakuutettiin Iltalehdelle, että kysely toteutettiin kaksikielisesti.

Kaupunginjohtaja tuli epäilyksellään vihjanneeksi, että suomenkielisten asukkaiden tyytymättömyys on myös päättäjien tiedossa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703272200092455_uu.shtml

.
« Last Edit: 28. 03. 2017 17:05 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #125 on: 02. 04. 2017 17:05 »

.

Nasalla on siis joku joka on vain siellä töissä

NASA nauhoitti historiallisten Kuu-videoiden päälle

"Vuonna 1969 tehtiin historiaa: ensimmäinen ihminen käveli Kuun pinnalla. Tapahtuma tietenkin videokuvattiin ja näytettiin televisiossa. Alkuperäisiä kuvanauhoja ei tosin älytty säilyttää.

Jokainen 1980- ja 1990-luvulla elänyt muistaa tilanteen, jossa illan tv-elokuva pitäisi saada videolle, mutta tyhjiä VHS-kasetteja ei ole. Sitten kyseltiin, voiko tämän Kauniiden ja rohkeiden päälle jo äänittää, ”vai aiotko sinä vielä katsoa tätä?”

Joskus vahingossa nauhoitti tärkeänkin videon päälle ja tilanne oli kiusallinen, mutta ei mitään verrattuna Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASAn toilailuun. Heillä oli 1980-luvulla tiukka budjetti, joten monissa paikoissa piti säästää – esimerkiksi uusien magneettinauhojen hankinnassa. Siksi vanhoja nauhoja tyhjennettiin ja kierrätettiin.Nauha-arkistossa oli myös Kuussa kuvattu hetki, jolloin Apollo 11 -astronautti Neil Armstrong ensimmäisenä ihmisenä käveli Kuun pinnalla vuonna 1969. Nauhoja ei kuitenkaan katsottu niin tärkeiksi, että niitä olisi kannattanut säästää, joten nekin pyyhittiin tyhjiksi.

Ihmisen saattaminen Kuuhun oli 1960-luvulla tullut maksamaan noin 16 miljardia dollaria eli nykyrahassa noin 102 miljardia euroa – eikä hetken historiallista merkitystä voi tietenkään edes mitata rahassa – mutta kymppien tai satasien säästöt olivat 1980-luvun alussa tärkeämpiä.

Ensimmäinen kuukävely haluttiin näyttää suorana televisiossa ympäri maailmaa, mutta SSTV-kuvaa ei suoraan pystytty muuttamaan television vaatimaan NTSC-muotoon. Siksi Apollo 11:n kuvaama kuva ohjattiin 10-tuumaiseen monitoriin, jota kuvattiin televisiokameralla. Näin syntynyt kuva oli luonnollisesti karkeaa ja huonolaatuista, mutta se ajoi asiansa.

Se hämärä videokuva Apollo 11:n kuukävelystä, jota me olemme tottuneet katselemaan, on varhaista videonauhoitusta tuosta televisiolähetyksestä sekä kaitafilmikameralla taltioitua kuvaa televisioruuduista.

Alkuperäinen kuvasignaali kuitenkin tallennettiin muun radiolla vastaanotetun telemetriatiedon mukana tuuman levyisille magneettinauhoille kaikissa kolmessa vastaanottopisteessä. Nauhojen olemassaolo tajuttiin kuitenkin vasta 1990-luvulla, kun australialaisella maa-asemalla kuvatuissa valokuvissa näkyi taustalla selvää ja terävää videokuvaa Kuun pinnalta.

Silloin oli kuitenkin jo liian myöhäistä.

Suuretsinnät alkavat – ja päättyvät


Jos alkuperäiset telemetrianauhat löydettäisiin, niiden sisältämä videokuva voitaisiin nykytekniikalla muuntaa videokuvaksi, jonka kontrasti, tarkkuus ja kirkkaus olisi aivan eri luokkaa kuin karkean televisiomuunnoksen läpi ajettu kuvamateriaali.

Siksi 2000-luvun alussa alkoikin suurimittainen projekti vanhojen magneettinauhojen löytämiseksi. Monen vuoden etsinnän jälkeen NASA kuitenkin totesi, että nauhat oli 1980-luvun alussa tyhjennetty ja kierrätetty kaukokartoitussatelliittien signaalin nauhoittamiseen.

<a href="http://www.youtube.com/v/hxPbnFc7iU8?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/hxPbnFc7iU8?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=hxPbnFc7iU8

Myös Australiassa tallennetut nauhat oli lähetetty Yhdysvaltoihin ja nekin oli tyhjennetty, koska niin NASAssa oli aikanaan tapana toimia.

Projektin yhteydessä löytyi kuitenkin 8-millinen amatöörikaitafilmi, jonka NASAn työntekijä oli kuvannut suoraan SSTV-ruudulta vuonna 1969. Vaikka se on parempilaatuinen kuin 1960-luvun televisiokuva, ei sekään vastaa alkuperäistä SSTV-videokuvaa.

Kaitafilmistä 2000-luvulla restauroitu versio on silti parasta kuvamateriaalia, joka ihmiskunnalla on enää käytettävissä historiallisesta kuukävelystä, eikä parempaa ole luvassa.

Alkuperäisten nauhojen tyhjentäminen oli pieni työ ihmiselle, mutta suuri menetys ihmiskunnalle."

https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/uskomatonta-mutta-totta-nasa-nauhoitti-apollo-11n-kuussa-kuvaamien-videoiden-paalle-koska-1980-luvulla-oli-pulaa-tyhjista-nauhoista/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #126 on: 03. 04. 2017 19:07 »
.

Erittäin mielenkiintoinen reaktio tähän lähimaksukorttiriskiin - ei kielletä lähimaksukortin totaalista turvattomuutta mutta vähätellään asiaa

Pankit vastaavat: Olemme tietoisia riskeistä - "Rikollisilla on varmasti houkuttelevampia tapoja tehdä rahaa"

Tiistai 7.2.2017 klo 07.46

Pankit eivät usko, että suomalaisten korttitietoja on varastettu lähimaksuominaisuuden kautta.
Näin helppoa on lähimaksukortin skannaus.Satojentuhansien pankkikorttien tiedot vaarassa lähimaksujen takia - katso videolta miten

Pankit vastaavat: Olemme tietoisia riskeistä - "Rikollisilla on varmasti houkuttelevampia tapoja tehdä rahaa"

Harva suojaa lähimaksukorttinsa: "Tästä on maailmalla puhuttu jo vuosia"

OP:n tuotepäällikkö Harri Siven kertoo, että pankkikorttitietojen varastaminen lähimaksuominaisuuden kautta ja sen jälkeen CVV-turvakoodin selvittäminen niin kutsutulla brute force -hyökkäyksellä on tuttu.

Iltalehti kertoi aiemmin, että lähimaksukortin tiedot on mahdollista selvittää kenen tahansa hankittavissa olevalla NFC-lukijalla. Myös pankkikortin kääntöpuolella oleva kolminumeroinen turvakoodi, jota tarvitaan yleisesti esimerkiksi verkkomaksujen tekemisessä, on tietoturva-asiantuntijan mukaan useiden kotimaisten korttien kohdalla helposti selvitettävissä.

Siven sanoo, että OP:lla ei ole tiedossa tapauksia, jossa kortin tiedot olisivat kyseisellä tavalla varastettu.

- On toki muistettava, että verkkokaupan lisääntyessä rikollinen toiminta ja yritykset joutua väärinkäytösten uhriksi ovat kasvaneet. Tiedämme, että kortin numero ja voimassaoloaika tiedot ovat tällä tavalla selvitettävissä, mutta emme koe sitä valtavan suureksi uhkaksi.

Ei kortinlukijoilla varustettuja taskuvarkaita

Siven ei esimerkiksi usko, että tulevaisuudessa kortinlukijoilla varastetut varkaat korvaisivat perinteisten taskuvarkaiden vankkumattoman aseman.

- Rikollisilla on varmasti houkuttelevampia ja helpompia tapoja tehdä rahaa. Kiinnijäämisen riski siinä, että yrittäisi ruuhkassa lukea taskussa olevan kortin tietoja, olisi liian suuri, kun hyöty on kuitenkin suhteellisen pieni, hän toteaa.

Lähimaksukortteihin perehtynyt tietoturva-asiantuntija Niki Klaus on hieman toisella linjalla.

- Rikollisille tämä ei ole lainkaan vaikeaa. He voivat käyttää automatisoidusti useita verkkokauppoja ja hajauttaa turvanumeron läpikäymistä monelle päivälle, jolloin huijausta on äärimmäisen vaikeaa huomata, hän Iltalehdelle toteaa
."


http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702062200064903_uu.shtml

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #127 on: 03. 04. 2017 20:08 »
.

Kommentti: Yli 100 000 avointa työpaikkaa? Työttömiä syyllistetään väärillä luvuilla

"Viikonlopun aikana Suomeen luotiin virallinen totuus siitä, että maassa on nyt yli 100 000 avointa työpaikkaa, joihin ei vain tahdo löytyä tekijöitä.

Ensin lukuun viittasi lauantaina Helsingin Sanomissa EK:n Jyri Häkämies, joka sanoi että ”työt ja tekijät pitää saada paremmin kohtaamaan”.

Sunnuntaina luku nostettiin esiin Ylen artikkelissa, jossa työn ja työvoiman kohtaanto-ongelmasta puhui elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

Jutun mukaan ”ongelman vakavuutta ja laajuutta kuvastaa se, että Suomessa on työ- ja elinkeinoministeriön mukaan noin 100 000 avointa työpaikkaa ja noin 300 000 työtöntä”.

Asiaa kauhisteli vielä kansanedustaja Harri Jaskari (kok) muun muassa Kauppalehden siteeraamassa blogikirjoituksessaan:

– Eihän asia näin voi olla, että meillä on yli 100 000 työpaikkaa ilman tekijää.

Eikä asia niin olekaan. Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on selvästi vähemmän kuin 100 000 ja työttömiä selvästi enemmän kuin 300 000.

Työttömiä jopa puoli miljoonaa  Työttömät työnhakijat             Avoimet työpaikat

https://infogr.am/avoimet_tyopaikat_ja_tyottomat_tyonhakijat_2006_2017

Päättäjät tulkitsevat työ- ja elinkeinoministeriön lukuja joko tahallaan tai tahattomasti väärin.

Helmikuun aikana te-toimistoissa oli avoimia työpaikkoja oli yhteensä lähes 110 000, mutta suuri osa niistä täyttyi. Kuun lopussa avoimia työpaikkoja oli vajaat 64 000.

Se on oikea vertailuluku, koska myös työttömien määrä katsotaan kuun lopusta: silloin työttömiä työnhakijoita oli 330 000.

Oikeasti työttömien määrä oli selvästi suurempi, sillä edelliseen lukuun ei lasketa esimerkiksi lomautettuja työnhakijoita. Ulkopuolelle jäävät myös ne työnhakijat, jotka ovat kuntouttavassa työtoiminnassa, palkattomassa työkokeilussa tai koulutuksessa.

Kun nämä ryhmät lasketaan mukaan, työttömien työnhakijoiden määrä helmikuun lopussa oli lähes 480 000.

Toisin sanoen avoimia työpaikkoja oli lähes puolta miljoonaa työnhakijaa kohden reilut 60 000. Onko luku paljon vai vähän?"

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005154461.html

.
« Last Edit: 03. 04. 2017 20:08 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #128 on: 04. 04. 2017 14:02 »
.

Poliitikot pyysivät anteeksi – Kabulin palautuslento synnytti somemyrskyn

Afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden eilinen palautus käynnisti ärhäkän kommentoinnin, huhumyllyn sekä väärien tietojen oikomisen sosiaalisessa mediassa. Poliitikoista Ville Niinistö (vihr.) ja Anna-Maja Henriksson (r.) ovat pyytäneet anteeksi huhun jakamista twitterissä.

"Turvapaikanhakijoiden eiliset palautukset Kabuliin synnyttivät some-myrskyn. Pakkopalautukset kirvoittivat monet poliitikot ärhäkkään kommentointiin ja lopulta anteeksipyyntöihin.

Ihmisoikeuskeskustelun kuumuutta lietsoivat epävarmat tiedot siitä, oliko Afganistanin palautuslennolla mukana raskaana olevia naisia ja alaikäisiä lapsia.

Poliisi on tänään kertonut, ettei lapsia tai odottavia äitejä ollut koneessa. Kaikki palautetut ovat poliisin mukaan täysi-ikäisiä.

Poliitikoista Anni Sinnemäki (vihr.) vaati tiukkaan sävyyn sisäministeri Paula Risikon (kok.) vastausta väitettyyn odottavan äidin pakkopalautukseen.

 "Sebastian Tynkkynen‏ @SebastianTyne

"Merkillepantavaa on myös se, että valtamedia ei esitä poikkipuolista sanaa kapinointiin ja poliisin työn häiritsemiseen." Halla-aho FB:ssä" RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson pyytää twitterissä Ville Niinistön ohella anteeksi uskomistaan huhuun, jonka mukaan lapsi sekä raskaana oleva nainen palautettiiin pakolla Afganistaniin eilen.

  Anna-Maja Henriksson

@anna_maja

HS:n tietojen mukaan koneessa ei ollut lapsia eikä raskaana oleva nainen. Tässä meille opetus. Pyydän anteeksi että uskoin huhuihin.
12:03 - 4. Aprkuuta 2017

    7 7 uudelleentwiittausta
   

Sosiaalisen median kipakkaan keskusteluun otti kantaa myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Ilta-Sanomissa. Sipilä penää faktoja kohdilleen.

– Pikkaisen liikutaan äärirajoilla tässä poliittisessa viestinnässä, koska poliisilta saamani tiedon mukaan alaikäisiä lapsia tai raskaana olevia naisia ei ollut tuolla lennolla, sanoo pääministeri Ilta-Sanomille."

http://yle.fi/uutiset/3-9545745

Ville Niinistö levitti virheellistä tietoa – pyytää nyt anteeksiVihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi Afganistaniin palautettavien turvapaikanhakijoiden joukossa olleen lapsia ja ainakin yksi raskaana oleva nainen.

Ville Niinistö @VilleNiinisto

  Aina maltti kun tilanne päällä.Journalismia tarvitaan niin tieto kulkee. Lapsia ei ilmeisesti lennolla, hyvä. Pyydän anteeksi väärää tietoa.
11:27 - 4. Aprkuuta 2017

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005155345.html

.
« Last Edit: 04. 04. 2017 15:03 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #129 on: 04. 04. 2017 19:07 »
.

Mielenkiintoinen yksityiskohta putkahti esille ilmeisesti osa ns. valtamediaa on syöttänyt julkisuuteen paikkansa pitämättömiä huhuja

St1 kiistää huhun, että yhtiö olisi kieltäytynyt tankkaamasta palautettavia kuljettavaa konetta

Mielenosoittajien keskuudessa kiiteltiin St1-yhtiötä, mutta yhtiöllä ei ole mitään tekemistä lentokoneiden tankkaamisen kanssa.

"Perusteettomasti turvapaikkaa hakeneiden palautuksia vastustavien mielenosoittajien keskuudessa levisi illalla huhu, jonka mukaan St1-yhtiö olisi kieltäytynyt tankkaamasta kotiin palaavia afganistanilaisia kuljettavaa konetta Helsinki-Vantaalla.

Huhun lähteenä Hufvudstadsbladet

Kummallisen huhun lähteenä ovat ilmeisesti Hufvudstadsbladetin toimittajat Patrik Harald ja Jonas von Wendt, jotka uutisoivat huhun aivan kuin se pitäisi paikkansa.

    Juuri kun lentokentällä olleet ihmiset olivat menettämässä toivonsa, tuli ilmoitus, että polttoaineentoimittaja omistajansa Mika Anttosen johdolla kieltäytyi tankkaamasta konetta. Sen seurauksena tuskaista matkaa epävarmaan kohtaloon lykättiin ainakin joksikin aikaa.

    Viimeisen Hbl:n myöhään maanantai-iltana saaman tiedon mukaan viranomaiset yrittivät saada Nestettä tankkaamaan koneen. (käännös Hbl:n jutusta)

Aamulehti ei ole tavoittanut Helsinki-Vantaan lentokoneiden polttoaineenjakelusta vastaavaa yhtiötä. Tiedossa ei ole, onko lentokentällä ollut ylipäänsä minkäänlaista viivästystä kyseisen koneen tankkauksessa. Mikään vahvistettu tieto ei sellaisesta kerro."

http://mvlehti.net/2017/04/04/st1-kiistaa-kieltaytyneensa-tankkaamasta-afganistanin-konetta/

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/st1-kiistaa-huhun-etta-yhtio-olisi-kieltaytynyt-tankkaamasta-palautettavia-kuljettavaa-konetta-24389557/

Myöskin ministeri Risikon huolestuminen poliisin työn tahallisesta estämisestä on otettava vakavasti  ja tämä sakki on teljettävä kylmään tyrmään virumaan

Ministeri Risikko todella huolissaan hälytysajoneuvojen estelystä mielenosoituksessa

"Sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoo olevansa todella huolissaan, että eilen illalla hälytysajoneuvoja oli estetty lähtemästä liikkeelle. Hän viittaa mielenosoitukseen Pasilan poliisitalolla.

Poliisin mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuslentoa Afganistaniin vastustaneet mielenosoittajat olivat pyrkineet estämään myös hälytystehtäville lähtevien poliisiautojen kulun.

– Todella vetoan, että hälytysajoneuvot jätetään rauhaan, koska jonkun henki voi olla vaarassa, Risikko sanoo."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sisaministeri-risikko-todella-huolissaan-halytysajoneuvojen-estelysta-mielenosoituksessa/6376956

Poliisi käytti Pasilassa kaasua

"Palautuksia vastustavat järjestivät mielenosoituksia lentokentän lisäksi myös Pasilan poliisitalolla, jossa poliisi käytti tilanteen rauhoittamiseksi fyysistä voimaa. Poliisin mukaan mielenosoittajat olivat pyrkineet estämään myös hälytystehtäville lähtevien poliisiautojen kulun.

– Tilanteessa ei ollut kyse rauhanomaisesta mielenilmauksesta, vaan aktiivisesta viranomaisen toiminnan estämisestä. Tilanteen selvittämiseksi poliisi joutui käyttämään fyysistä voimaa sekä yksittäistapauksessa kaasua. Tapahtumasta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä haitanteko virkamiehelle, kertoo ylikomisario Jere Roimu."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ville-niinisto-pyysi-anteeksi-vaaraa-tietoa-afganistan-lennosta/6376546

<a href="http://www.youtube.com/v/qPPlGZHZStk?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/qPPlGZHZStk?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=qPPlGZHZStk

.
« Last Edit: 04. 04. 2017 20:08 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #130 on: 06. 04. 2017 16:04 »
.Viviána-tytön tarina herätti suomalaiset puhumaan sairaaloiden päivystysten tilanteesta. Iltalehti on saanut kymmenittäin yhteydenottoja eri kanavia pitkin ihmisiltä, jotka ovat pettyneet pahasti julkisen palvelun terveydenhuoltoon. Tässä osa lukijoiden kokemuksista.

Tarinat kertovat karusta arjesta päivystyksissä:

"Tässä taas yksi hyvä syy asua pääkaupunkiseudulla. Kesämökillä Itä-Suomessa keskosena syntynyt 4 kuukauden ikäinen lapsemme sairastui viime kesänä ja meille sanottiin Savonlinnasta, että menkää Mikkeliin sairaalaan. Mikkelistä puolestaan puhelimessa sanottiin, ettei meitä oteta yöllä vastaan kuin hätätapauksessa, että menkää Kuopioon.

Päätimme ajaa keskellä yötä takaisin kotiin Espooseen. Jorvissa päästiin välittömästi hoitoon ja lapsi vietti yön sairaalassa kovan kuumeen takia. Jorvin lastenpäivystys saa myös plussan toiselta hoitokerralta, kun eräänä viikonloppuyönä lapsemme sai allergisen reaktion. Hoitoon päästiin viiden minuutin odottamisen jälkeen.

Iso plussa Jorville, pitkä miinus Etelä-Savolle. Alueelliset erot ovat kovia.

Tommi

Tampereella makuutetaan Acutassa määräämättömiä aikoja. Kun kysyy, milloin lääkäri tulee katsomaan, sanotaan, että "ei yhtään tiedä". Lavitsalla on ohut froteepyyhe, ei tyynyä, on kuin olisi putkan lavitsalla. Sinne joutuu silloinkin, kun on viety lähes ilman vaatteita ambulanssilla. Olen kauhistellut jo pitkään tätä tilaa meidän terveydenhuollossamme.

Flimmeriä saanut

Porvoon päivystyksessä odotin röntgenin jälkeen 14 tuntia ennen lääkärille pääsyä.

Rautaperse

Viimeisin kerta päivystyksessä Pietarsaaressa 13-vuotiaan poikani kanssa. Poika valitti yhtäkkiä alkanutta kovaa päänsärkyä ja valonarkuutta silmissä. Odotimme päivystyksessä noin 5 tuntia. Tänä aikana poika oksentaa 8 kertaa. Odottelu jatkuu. Särkylääke ei pysy sisällä, huonovointinen. Vihdoin kun lääkäri kutsuu sisään, asiointikieli on ruotsi. Poika ei puhu ruotsia lainkaan, itselle terveysalan sanasto täysin vierasta. Tulkkia ei edes tarjottu.

Kuppi nurin

Olen erittäin pettynyt, kun meillä Loimaalla loppui yöaikaan lääkäripäivystys ja lähin lääkäri on öisin 75 kilometrin päässä Turussa. Kuinka moni menettää henkensä tämän takia? Pienten paikkakuntien asukkailla ei ilmeisesti ole väliä.

Spora

Tampereella Acutan päivystyksessä on ihan normaalia joutua odottamaan 6-9 tuntia. Jos joudut sinne sunnuntaina, pitää huomata ottaa eväät mukaan, koska sämpyläautomaatti on tyhjä.

Jamo

Suurin ongelma ovat väärinkäyttäjät, jotka eivät tajua päivystyksen tarkoitusta. Se ei ole tarkoitettu sairausloman hakijoille tai pienessä flunssassa olijoille. He estävät henkilökuntaa hoitamasta sellaisia, jotka oikeasti tarvitsevat apua. Turhat käynnit kuormittavat systeemiä ja vaarantavat ihmisiä, jotka tarvitsevat nopeaa hoitoa. Totuus on, että 80 prosenttia päivystykseen tulevista ei tarvitse päivystystä.

Hoitaja 25 v

Kyse on ison kaupungin päivystyksestä, jonne saavuimme pienen tyttäreni katkaistua kätensä. Jouduimme odottamaan 4 tuntia murtuman kanssa ja lapsi oli kivulias ja itkuinen. Lääkäri ei heti uskonut, että olkavarsi olisi poikki. Kun vihdoin pääsimme hänen huoneeseensa, alkoi tapahtua ja tyttö pääsi vauhdilla leikkaukseen.

Ärtynyt ja pettynyt

Vauvallamme oli viime kesänä yli 39 astetta kuumetta ja hän oli välillä aivan velttona. Menimme päivystykseen kello 2 yöllä. Odottelimme Tampereen Acutan (TAYS) päivystyksessä 2,5 tuntia, ennen kuin hoitaja toi meille edes kuumetta alentavaa lääkettä. Olin vaatinut lääkettä kolme kertaa.

Koko ajan luvattiin, että pääsemme tapaamaan lääkärin 30 min sisällä. Viiden tunnin odottelun jälkeen mittani täyttyi ja lähdimme klo 8 aamulla yksityiselle.

Päivystyksessä joutuivat myös muut lapsiperheet ja aikuiset potilaat odottamaan yhtä kauan kuin me. Eniten kävi sääliksi yhtä n. 4-vuotiasta lasta, joka oksensi vähintään 10-15 kertaa odottelun aikana ja hän oli aivan voimaton. Hoitohenkilökunta oli täysin välinpitämätön potilaita kohtaan."

Sami77

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704052200097663_uu.shtml

Ambulanssit jättäneet huonokuntoisia potilaita kotiin kuolemaan

.
« Last Edit: 06. 04. 2017 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #131 on: 13. 04. 2017 14:02 »

.


Kotimaa24: Kirkon työntekijöiden osallistuminen mielenosoituksiin lisännyt kirkosta eroamista

Kotimaa Julkaistu 12.04.2017 14:33

"Pappien ja kirkon työntekijöiden näkyvä osallistuminen turvapaikanhakijoiden pakkopalauksia vastustaneisiin mielenosoituksiin on lisännyt kirkosta eroamista, kertoo Kotimaa24.

Sen mukaan eroakirkosta.fi-sivuston kautta on viimeisen viikon aikana eronnut noin 1 200 ihmistä. Sivuston tiedottaja Petri Karisma kertoo Kotimaa24:n haastattelussa, että moni kirkosta eroaja on merkinnyt syyksi myönteisen suhtautumisen turvapaikanhakjoihin.

Myös kirkon työntekijöiden näkyvä läsnäolo aiheen tiimoilta näyttää vaikuttaneen erointoon.

Kotimaa24 kertoo, että moni eroaja on maininnut myös pastori Marjaana Toiviaisen, joka on ollut aktiivinen turvapaikanhakijoihin liittyvissä asioissa."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kotimaa24-kirkon-tyontekijoiden-osallistuminen-mielenosoituksiin-lisannyt-kirkosta-eroamista/6388210

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #132 on: 14. 04. 2017 07:07 »
.

Usa on valmistautumassa ennalta ehkäisevään iskuun Pohjois-Koreaan ja luultavimmin P-Korea on valmistautumassa ennalta ehkäisevään iskuun maapallolle

NBC: Yhdysvallat valmis tekemään ennaltaehkäisevän iskun Pohjois-KoreaanPohjois-Korean maaliskuussa välittämä kuva ohjuskokeesta

"Uutiskanava NBC Newsin tietojen mukaan Yhdysvallat on valmis tekemään ennaltaehkäisevän iskun Pohjois-Koreaan, mikäli viranomaiset saavat varmuuden siitä, että Pohjois-Korea aikoo tehdä ydintestin. Asiasta kertoivat uutiskanavalla useat tiedustelulähteet.

Lähteiden mukaan iskuun voisi sisältyä ohjuksia ja pommeja sekä kyber- ja erikoisoperaatioita. Lähteiden mukaan Yhdysvallat on sijoittanut kaksi hävittäjäalusta Pohjois-Korean lähettyville. Toisen niistä kerrotaan olevan 300 mailin eli vajaan 500 kilometrin päässä Pohjois-Koreasta. Molemmat aluksen pystyvät lähteiden mukaan ampumaan Tomahawk-ohjuksia.

NBC:n mukaan lisäksi Yhdysvaltojen raskaiden pommikoneiden on sanottu olevan Guamilla valmiita iskemään Pohjois-Koreaan, jos tarve vaatii. Aiemmin tällä viikolla Pentagon myös ilmoitti, että USS Carl Vinson -lentotukialuksen johtama iskuryhmä määrättiin siirtymään lähemmäs Pohjois-Koreaa.

Pohjois-Korea on varoittanut, että "jotain suurta" on lähellä. Maan on epäilty mahdollisesti valmistelevan ohjus- tai ydinkoetta lauantaille, jolloin tulee kuluneeksi 105 vuotta maan perustajan Kim Il-Sungin syntymästä. Yhdysvaltalaismedialle aiemmin puhuneet Yhdysvaltain hallintolähteet ovat sanoneet, että Pohjois-Korea on ilmeisesti asettanut ydinlaitteen laukaisuvalmiiksi."

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nbc-yhdysvallat-valmis-tekemaan-ennaltaehkaisevan-iskun-pohjois-koreaan/6390606

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #133 on: 19. 04. 2017 15:03 »
.

Ei EEC:lle -risuparta ja tunnettu DDR tunnistelija tuhosivat tehokkaasti ja aktiivisesti Suomen puolustusta

Halonen ja Tuomioja romuttivat Venäjän sotilasliikenteen vahtimisen

Keskiviikko 19.4.2017 klo 06.01

Suomalaisen sotilastiedustelun takamatkaan on kaksi syytä: Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja, kirjoittaa Olli Ainola.Tasavallan presidentti Tarja Halonen jyräsi heikon pääministerin Matti Vanhasen kerta toisensa jälkeen, kun viranomaiset ja sotilaat olisivat halunneet uudistaa tiedustelua

"Miten on mahdollista, että sodissa kyntensä näyttänyt signaalitiedustelu repsahti? Tämä tapahtui vieläpä Suomessa, joka on ylpeillyt tietoliikennetekniikan mallimaana.

Takamatkaan on kaksi syytä. Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja.

Halonen presidentti-ylipäällikkönä ja Tuomioja ulkoministerinä estivät tiedustelun uudistamisen; siinä samalla suomalaisten viranomaisten soluttautumisen Venäjän asevoimien käyttämiin kaapeleihin ja kuituihin. Jos kauniisti sanotaan, presidentti ja ulkoministeri eivät nähneet tarvetta edistää tällaisen tiedustelutoiminnan sallivaa lainsäädäntöä.

Tarvitseeko enää muistuttaa kaksikon huippukaudella Suomen tekemistä muista sankariteoista kuten jalkaväkimiinojen kieltämisestä ja panssarivaunujen sulattamisesta.

Jo 1990-luvun lopussa erityisesti Venäjän sotilaiden, sotilaallisten johtoportaiden ja maan turvallisuusviranomaisten viestintä siirtyi digitaaliseen liikenteeseen, tietojenkäsittelyyn ja kaapeleihin. Radioverkot jäivät strategisella tasolla varajärjestelmiksi.

Tästä seurasi Suomelle ongelmia. Sotilastiedustelulla ei ollut valtuuksia päästä nuuskimaan fyysistä verkkoa, joka kulki Suomen kautta tai talousvesiä pitkin Kaliningradiin. Suomi ei voinut ujuttautua kuituihin. Vain vanheneva radiotiedustelu oli lain mukaan sallittua, koska tiedon sieppaaminen tapahtui kotimaan alueella ilman fyysistä yhteyttä käyttäjiin.

Halosen ja Tuomiojan vastustaessa ei sotilailla ollut edellytyksiä viedä asiaa eteenpäin. Asiasta kyllä puhuttiin, ainakin ulko- ja turvallisuuspoliittisten selontekojen laatimisen yhteydessä ja kun valtiojohdolle rakennettiin tilannekuvajärjestelmä.

Halonen jyräsi heikon pääministerin Matti Vanhasen kerta toisensa jälkeen, kun asia otettiin esiin. Vanhasen kaudella perustettu valtioneuvoston uusi tilannekeskus oli tämän vuoksi pitkään tyhjäkäynnillä.

Ruotsi pötki ohi

Ongelmat paljastuivat valmiusharjoituksissa. Harjoitukset osoittivat, että aiemmin pelannut tietojenvaihto ystävällismielisten ulkomaisten tiedustelupalveluiden kanssa oli ehtymässä. Suomelta puuttuivat tietojen vaihtoon sopivat oravannahat eli Suomen itse esiin onkimat salaiset tiedot Venäjän turvallisuusorganisaatioista.

Ruotsi porskutti nyöryyttävästi Suomen ohi. Se oli sallinut FRA-tiedustelulaitokselleen suuret valtuudet kuunnella kaapeleita ja tunkeutua tietoverkkoihin.

Ruotsi paljasti Suomen hallitukselle, että ulkoministeriömme verkko on hakkeroitu"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704182200104640_uu.shtml

.Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #134 on: 21. 04. 2017 21:09 »

.

Erkki kiistää olleensa jarrumies ja vastustaneensa mitään

Ex-ulkoministeri Tuomioja kiistää olleensa jarrumies tiedusteluasiassa: "Poliittista mustamaalaamista"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704202200105556_uu.shtml

Erkki ilmoitti heti vastustavansa tiedustelulakia

Tuomioja: Tiedustelulakeja ajetaan läpi "massiivisella pelottelukampanjalla"

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704202200105850_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #135 on: 22. 04. 2017 14:02 »
.

Uusi-Suomen palstoilla esitetään mielenkiintoisia kysymyksiä

Yrittäjä varoittaa Suomen tilanteesta: ”Kenen verotuloilla sitten maksetaan asumistuet?”

https://www.uusisuomi.fi/raha/219150-yrittaja-varoittaa-suomen-tilanteesta-kenen-verotuloilla-sitten-maksetaan-asumistuet?ref=suosituimmat

kuten myös:  "Kenen verotuloilla sitten maksetaan yritystuet?"

”Tämän järjestelmän ylläpito on täysin käsittämätöntä” – Kansanedustaja vaatii miljardien yritystuille stoppia

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/219096-taman-jarjestelman-yllapito-taysin-kasittamatonta-kansanedustaja-antero-vartia-vaatii?ref=valinnat

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #136 on: 25. 04. 2017 14:02 »
.

Kulttuurimarxismi koki pienen takaiskun kun teloitusjuhlaraha vedetään pois

Valtiovarainministeriö kumoaa asetuksen - teloituskolikko vedetään pois

Tiistai 25.4.2017 klo 16.19 (päivitetty klo 16.31)

Valtiovarainministeriö kumoaa vuoden 2017, 2018 ja 2019 juhlarahoja koskevan asetuksen.Kolikon tunnuspuolella näkyy olevan käynnissä joukkoteloitus. (SUOMEN RAHAPAJA)


Näinkö satavuotiasta Suomea juhlitaan? Juhlarahassa joukkoteloitus

Orpo haluaa, että teloituskolikko vedetään pois: "Juhlaraha on mauton"

Kontula: "Kansanmurha on outo teemavalinta juhlarahaan"

Kun asetus on kumottu, juhlarahoja ei enää ole oikeudellisesti olemassa.

"Suomen rahapajan lyömän Itsenäisyyden vuosikymmenet -rahasarjan ensimmäinen juhlaraha kuvaa kansalaissodan aikaista teloitusta. Kuvan kerrotaan muistuttavan "kansalaisia koetelleesta sisällissodasta, josta Suomi selvisi". Kuvassa näyttää olevan käynnissä punaisten joukkoteloitus.

Kolikko on herättänyt julkaisunsa jälkeen runsaasti kritiikkiä ja tästä syystä valtiovarainministeriö vetää kolikon pois.

- En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan, vaan luotin juhlarahalautakunnan esitykseen. Pahoittelen tapahtunutta. Tämä asetus kumotaan ja kokonaisuus harkitaan uudelleen, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi.

Juhlarahoja ei oltu vielä julkaistu. Ne olivat ainoastaan ennakkomarkkinoinnissa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704252200110453_uu.shtml

EDIT :

Teloituskolikon suunnittelija kommentoi kohua AL:lle: "Nasta juttu, taisin onnistua"


Tiistai 25.4.2017 klo 15.43

"Kansalaissota-juhlarahan suunnitellut Ilkka Suppanen ihmettelee sitä, että juuri vasemmistopoliitikot ovat kritisoineet kolikkoa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704252200110358_uu.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #137 on: 25. 04. 2017 17:05 »

.

Toinenkin räikeä kulttuurimarxismi löytyi eli hukkuneen Alan Kurdin kuva - mitä ihmettä tällaiset Suomeen totaalisesti liittymättömät asiat sotketaan johonkin juhlarahaan???

Juhlarahasarjassa toinenkin kyseenalainen kuva - "globaali oikeudenmukaisuus" -rahassa kuollut pakolaislapsi

Tiistai 25.4.2017 klo 17.11

Punakaartilaisten teloitusta esittävän kolikon lisäksi toisestakin juhlarahasarjan osasta on noussut kohu.

"Itsenäisyyden vuosikymmenet -juhlarahasarjan vuosia 2000-2017 kuvaavan kolikon kuva perustuu yhteen kuollutta pakolaispoikaa esittävistä lehtikuvista.

Välimereen hukkuneen 3-vuotiaan Aylan Kurdin kuvista tuli ilmestyessään pakolaiskriisin symboleita, joskin moni piti niiden julkaisemista sopimattomana kuolleen yksityisyydensuojan loukkauksena.

Nyt yksi kuvista on painettu Suomen Rahapajan juhlarahaan otsikon "Globaali oikeudenmukaisuus" alle.

Aylan Kurdin kuvan käyttämisen Suomen juhlarahassa nosti esille Kansan Uutisten blogisti Jami Järvinen, ja siitä uutisoi ensin Kauppalehti.

- Satavuotias teloituskuva on tyylitön, mutta tämä... tämä on kaikilla tavoilla niin irvokasta, etten pysty sanomaan, Järvinen kirjoittaa Facebookissa."http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704252200110466_uu.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #138 on: 25. 04. 2017 20:08 »
.

Tämä on erittäin huolestuttavaa joku havahtuu huomaamaan missä tilassa Suomi oikeasti on

Kelan pääjohtaja lähettää ministereille terveisiä: ”Näinkö me jatkamme?” – 300 000 hakenut toimeentulotukea ja lisää tulee"Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen tuskin aavisti tehtävään ryhtyessään, että hän saa johdettavakseen nopeasti kriisiytyvän organisaation. Kriisin taustalla on kunnilta Kelaan vuoden vaihteessa siirtynyt perustoimeentulotuki, johon liittyvä hakemusten vyöry ruuhkautti järjestelmät ja pakotti henkilökunnan ylitöihin.

Puhelin Kelassa soi parhaimmillaan 30 000 kertaa päivässä ja hakemuksia saapui yli 120 000 kappaletta kuukaudessa.

Toimeentulotuki tarkoitettiin alkujaan avuksi lyhytaikaiseen hätään kuten sairastumiseen tai työttömyyteen. Nyt viimesijaisen tuen varassa on asiakkaita, jotka tarvitsevat apua useamman kuukauden, puoli vuotta tai jopa pysyvästi. Kriisi on havahduttanut Aaltosen lähettämään myös poliittisia terveisiä.

– Se ei ole minusta hyvä hyvinvointiyhteiskunnan merkki. Toimeentulotuki ei voi olla etuus, johon asiakkaan täytyy turvautua elääkseen.

Kela on alkuvuoden aikana saanut käsittelyynsä 300 000 hakemusta. Aaltosen mukaan lisää tulee edelleen.

    Kyllä tässä pitää tehdä todella iso analyysi."

https://demokraatti.fi/kelan-paajohtaja-lahettaa-ministereille-terveisia-nainko-me-jatkamme-300-000-hakenut-toimeentulotukea-ja-lisaa-tulee/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #139 on: 28. 04. 2017 18:06 »

.

Nyt on näköjään joku VM:n interiööreissä majaileva agit prop -ryhmittymä pääsyt oikein mieliaiheeseensa eli autoilun vihaamiseen ja ilmeisesti tämä porukka ei lepää ennen kuin Suomi on lopullisesti pysähtynyt

”Yksityisautoilun kustannusten noustava” – Nyt tuli ministeriöstä karvasta kalkkia autoilijoille

"Valtiovarainministeriö arvioi lausunnossaan, että yksityisautoilun kustannusten on noustava, jotta Suomi saavuttaa EU:n asettamat päästötavoitteet.

Ministeriö on antanut huhtikuun 21. päivälle kirjatun lausunnon liikenteen päästövähennyksistä liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä. Lausunnosta kertoi aiemmin MTV.

Lausuntopyyntö liittyy liikenneverkon rahoitusta arvioivan parlamentaarisen työryhmän työhön. Selvityksessä on esillä muun muassa se, miten Suomi kykenee saavuttamaan EU:n asettamat vuoden 2030 ilmasto- ja päästötavoitteet. EU:n velvoittava päästövähennystavoite Suomelle – ei-päästökauppasektorilla, jonka päästöistä liikenne muodostaa lähes puolet – on 39 prosenttia vuoden 2005 tasosta.

Valtiovarainministeriön mukaan tavoitteen saavuttamisessa on keskeistä saada eri toimijat huomioimaan liikenteen ulkoisvaikutukset kuten päästöt. Tämä onnistuu hinnoittelemalla ulkoisvaikutuksia.

– Liikenteen päästötavoitteiden saavuttaminen edellyttänee yksityisautoilun kustannusten nousua ja samalla vaihtoehtoisten liikkumistapojen edistämistä, ministeriö linjaa lausunnossaan."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/219533-nyt-tuli-ministeriosta-lausunto-josta-eivat-autoilijat-pida-yksityisautoilun?ref=suosituimmat

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #140 on: 01. 06. 2017 17:05 »
.

Björn Wahlroos ja Anne Berner osallistuvat vaikutusvaltaisten henkilöiden Bilderberg-kokoukseen"Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) sekä Nordean ja Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos osallistuvat tänään alkaneeseen Bilderberg-ryhmän kokoukseen Yhdysvalloissa.

Bilderberg on ulkopuolisilta suljettu ryhmä, jonka kokouksiin kutsutaan vaikutusvaltaisia henkilöitä eri puolilta maailmaa. Keskusteluista ei kerrota julkisuuteen.

Tämänvuotisella kutsuvieraslistalla on entiseen tapaan liike-elämän edustajia ja poliitikkoja."

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005235651.html

Anne Bernerin esittämää suomalaisautojen satelliittivalvontaa on valmisteltu taustalla vuosikymmen

Jorma Ollilan työryhmä on satelliittiseurantaehdotuksen takana. Myös yritysmaailmasta Ollilan ja Bernerin väliltä löytyy yhteys.


27.12.2016 19:53, 16670 lukukertaa

"Liikenneministeri Anne Berner, joka sai Suomen kansalaisuuden vain päivää ennen, kuin ilmestyi ehdokkaaksi Juha Sipilän luotsaaman keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi viime vaaleissa, ehdottaa autoilijoille maksua teiden käytöstä.

    Ehdotuksen on alunperin työstänyt Nokian entisen johtajan Jorma Ollilan johtama työryhmä. Jorma Ollila on ollut aktiivinen julkisuudelta suojassa toimivassa Bilderberg-ryhmässä vuosikausia.

    Bilderberg on globalistien yhteistyöryhmä, jossa etsitään keinoja hyväksikäyttää resursseja globaalien toimijoiden hyväksi.

http://mvlehti.net/2016/12/27/anne-bernerin-esittamaa-suomalaisautojen-satelliittivalvontaa-on-valmisteltu-taustalla-vuosikymmen/


"Helsingissä syntynyt sveitsiläinen, sveitsinsaksaa äidinkielenään puhuva Anne-Catherine Berner (kesk.) sai Suomen kansalaisuuden 19.1.2015. Seuraavana päivänä 20.1.2015 Juha Sipilä ilmoitti Bernerin lähdöstä Keskustan listoille. Niin Berner pääsi Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministeriksi.

Suomen hallituksen ministereistä Anne Berner oli vuoden 2015 valmistuneen verotuksen mukaan kovatuloisin: ansiotulot olivat 204 636 euroa ja pääomatulot yli 400 000 euroa.


Anne Berner on myös Uusi Lastensairaala 2017 -lastensairaalasäätiön puheenjohtaja. Säätiö kierrättää rahaa myös Vallila Interior-yhtiöön, jonka kotiosoite on Bernerin johtamassa yhtiössä.

Anne Bernerin hyvätahtoisuuteen ja kansalaisia palvelevaan tarkoitukseen ei yleisesti luoteta kovin vahvasti.

Ministeri Berner on toiminut pitkään hallituksen jäsenenä luxenburgilaisessa veroparatiisiyhtiössä Saltri II LuxCo. Veroparatiisiyhtiön kautta hallinnoidaan ruotsalaisen Kährsin ja Karelia-Upofloorin omistuksia pääomarahastossa Triton, joka omistaa Suomessa mm. Mehiläisen, Siwat ja Valintatalot.

Lisäksi Berner on ollut Soprany Oyj:n, Veikkauksen, Consortium Sofin, Maskun Kalustetalon ja eläkevakuutusyhtiön Ilmarisen hallituksessa, mutta Ilmarisen hallituksesta hän luopui ministeriksi noustuaan."

http://mvlehti.net/2016/12/26/bernerin-jouluhaastattelu-maantiet-korporaatioille-sim-kortilla-valvotaan-ja-rahastetaan-liikkumista/

.
« Last Edit: 01. 06. 2017 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #141 on: 09. 06. 2017 13:01 »
.

Espoon järkyttävä autolla ajoradalta ulossyöksyminen on herättänyt huolestuttavaa keskustelua

Näistä kuvista voi päätellä ettei turvavöillä ollut enää merkitystä tuossa tilanteessa kun ajoneuvo osuu kyljellään puuhun ja osa korista leikkautuu irti

Espoon turma-auton nopeus saattoi olla jopa 100 km/h

"Auto joutui aikamoisen voiman kohteeksi"

"Tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoo STT:lle henkilökohtaisen alustavan arvionsa perustuvan siihen, että jos nopeutta olisi ollut enemmän, auto olisi luultavasti suistunut tieltä mutkassa jo aiemmin.

Toisaalta auton kunnosta voi hänen mukaansa päätellä, että nopeutta on ollut 60 kilometrin rajoitukseen nähden reilusti enemmän.

Kantola arvioi, että ajoneuvo syöksyi ojaan, kääntyi kyljelleen ja osui puuhun. Ajoneuvon katto ja turvavyöt repeytyivät tällöin irti.

– Auto joutui aikamoisen voiman kohteeksi. Puu on ilmeisesti leikannut katto-osuutta pois, jolloin siitä on lähtenyt tukipilarit pois.

– Turvavyön kiinnikkeet ovat yleensä pylväissä. Jos pylväs lähtee irti, niin yleensä turvavyön kiinnikkeet lähtevät samalla."Poliisi ei saanut ilmoitusta

"Kyseisessä Periscope-videossa yksi lähetystä seuranneista kommentoi ilmoittavansa nuorista poliisille, koska epäilee nuorten olevan juopuneita. Poliisi ei kuitenkaan saanut Kantolan mukaan minkäänlaista ilmoitusta videon aikana tai sen epämääräisen päättymisen jälkeen.

– Ei ole tiedossa yhtään. Kaikista merkeistä päätellen auto on ollut ojassa 1,5-2 tuntia. Ensimmäinen ohikulkija, joka oli linja-auton matkustaja ja istui siten muita autoilijoita korkeammalla, näki auton.

– Mikäli tämmöinen ilmoitus olisi tullut, sinne olisi partio mennyt katsomaan.

Mitään ei kuitenkaan olisi ollut tehtävissä, mikäli apua olisi saatukin aiemmin, Kantola toteaa"

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/espoon-turma-auton-nopeus-saattoi-olla-jopa-100-km-h-auto-joutui-aikamoisen-voiman-kohteeksi/6464878

.
« Last Edit: 09. 06. 2017 13:01 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #142 on: 09. 06. 2017 15:03 »
.

Täällä vielä kuvaa onnettomuuspaikan maastonmuodoista

<a href="http://www.youtube.com/v/pe50ZkmzKkk?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/pe50ZkmzKkk?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=pe50ZkmzKkk

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #143 on: 10. 07. 2017 01:01 »
.

Sarjassamme persoonallista yritysviestintää

Verkkovika Espoon Metro-areenan lähistöllä - operaattorin viestin mukaan "Mr. Salonoja" laiminlöi sähkölaskunsa

Sunnuntai 9.7.2017 klo 19.32

Espoolaisten puhelu- ja datayhteyksissä on ollut häiriöitä, koska Metro-areenan sähköt on katkaistu. Areenan katolla sijaitsee tukiasema.Elisan asiakkaalle lähettämän viestin mukaan sammunut tukiasema alkaa toimia heti, kun "Mr. Salonoja maksaa sähkölaskunsa." Elisan viestintäjohtajan mukaan teksti käy koulutusesimerkistä epäonnistuneesta viestinnästä.

"Useamman operaattorin puhelu- ja datayhteydet ovat takkuilleet Espoon Tapiolassa tällä viikolla. Tämä johtuu siitä, että Tapiolan urheilupuiston monitoimiareena eli Espoo Metro-areena on tällä hetkellä ilman sähköjä ja puhelinoperaattoreiden tukiasemat ovat areenan katolla.

Tukiasemat hiljenivät areenalla viime tiistaina, jolloin vikailmoituksia alkoi tulla.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Jatkoaika.comin mukaan sähkönsiirtoyhtiö Caruna katkaisi sähköt viime tiistaina sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle areenan maksamattomien sähkölaskujen takia.

Elisalta erikoinen viesti

Tapiolan monitoimiareena Oy:n omistaa liikemies Jussi Salonoja. Areenaa ja sen harjoitushallia vuokraavan Espoo Unitedin talousvaikeudet ovat syventyneet viime aikoina. Iltalehti kertoi perjantaina, että seuran kassassa ei ole rahaa eikä omistaja Salonoja aio tällä hetkellä pelastaa tilannetta henkilökohtaisilla varoillaan.

Tukiasemaongelmista kertoi Iltalehdelle myös lukija, joka oli tehnyt Elisalle häiriöilmoituksen. Hän sai operaattorilta erikoisen vastauksen sunnuntaina aamulla.

Siinä kerrottiin, että alueen tukiasema on poissa käytöstä, koska Espoon areenassa ei ole sähköjä. Samalla viestitettiin, että heti kun Mr. Salonoja maksaa sähkölaskunsa, niin tukiasema palaa toimintaan. Lopuksi asiakaspalveluviestissä todettiin, että valitettavasti emme tälle oikein mitään voi.

Elisa: viestintä epäonnistui

Elisan asiakaspalvelusta "Mr. Salonojaa" syyllistävän tekstiviestin saanut Iltalehden lukija kertoo, että yhteysongelma näkyy käytännössä netin erittäin hitaana käyttönä ja myös kuuluvuuden olemattomuutena.

Hän kertoo arvostavansa tyyliä, jolla Elisan asiakaspalvelu häiriöilmoitukseen vastasi.

- Kyllähän siitä hyvät naurut sai. Vitsikkäät kaverit ovat olleet hommissa. Mieluummin tällainen vastaus kuin automaatti, jossa informaatio on virallisesti kerrottu.

Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela sanoo, ettei tällainen viestintä ole oikein. Hän arvelee, että asiakaspalvelussa on yritetty heittää vitsiä, mutta väärässä paikassa.

Vuorela sanoo, että Elisa ottaa kyseisen vastauksen koulutusesimerkiksi epäonnistuneesta viestinnästä."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707092200254644_u0.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #144 on: 12. 07. 2017 13:01 »
.

DI: Securitaksen johtajalta varastettiin identiteetti maaliskuussa – maanantaina hänet haettiin henkilökohtaiseen konkurssiin

Alf Göranssonin identiteetti varastettiin maaliskuun lopussa, kun tuntematon henkilö haki hänen nimissään lainaa.Securitaksen toimitusjohtaja Alf Göransson joutui identiteettivarkauden kohteeksi maaliskuun lopussa. Kuva on vuodelta 2011

"Turvallisuusalan yritys Securitaksen toimitusjohtaja Alf Göransson on joutunut identiteettivarkauksen kohteeksi, kertoo ruotsalaislehti Dagens Industri. Securitas tiedotti aiheesta itse.

Identiteettivarkaus tapahtui maaliskuun lopussa, kun tuntematon henkilö haki Göranssonin nimellä lainaa. Göransson ilmoitti asiasta poliisille huhtikuun alussa.

Hän ei kuitenkaan ole saanut tietoa, onko lainaa annettu, millaisesta summasta on kyse tai millainen laina oli.

Identiteettivarkaus sai uusia kierroksia maanantaina, kun Göransson haettiin henkilökohtaiseen konkurssiin Tukholman käräjäoikeudessa ilman, että häneen oli otettu etukäteen yhteyttä.

Käräjäoikeuden päätös perustui väärennettyyn hakemukseen, jossa Göransson anoi konkurssia. Tästäkin tapahtumasta on tehty rikosilmoitus. Käräjäoikeuden päätöksestä valitetaan hovioikeuteen keskiviikkona."


http://www.hs.fi/talous/art-2000005288463.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #145 on: 12. 07. 2017 18:06 »
.

Niin me elämme Unelmaa ja vasemmistolainen väkivalta on "parempaa" mutta jossakin menee raja

Suomalainen silminnäkijä Hampurin G20-mellakoista: Koko kaupunki on poik­keus­ti­las­sa, julkinen liikenne motissaSuomalainen Tuomas Ahonen asuu aivan Hampurin keskustassa. Hänen ikkunastaan näkyy, kun mielenosoittajat kulkevat kokoontumispaikalleen.

"Hampurissa G20-kokouksen alla mellakoita aiheuttaneet mielenosoittajat ovat jumittaneet koko kaupungin. Keskustassa asuvan suomalaisen Tuomas Ahosen mukaan, poliisi on eristänyt keskustan, eikä julkisilla liikennevälineillä kulkemista suositella.

– Ei pääse liikkumaan bussilla, ei metrolla, ei autolla. Viranomaiset myös suosittelevat, ettei kukaan käyttäisi julkista liikennettä. Voit saada polttopulloja niskaan, jos menet isoille metroasemille, Ahonen kommentoi Lännen Medialle tänään aamulla puhelimitse.

Ongelmat Hampurissa alkoivat eilen, torstai-iltana, kun poliisi otti rajusti yhteen mielenosoittajien kanssa kaupungissa pidettävän G20-kokouksen alla.

Poliisin mukaan osa mielenosoittajista poltti autoja, ja kauppojen ikkunoita rikottiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan alueella oli torstai-iltana ainakin 12 000 protestoijaa.

– Eilen kuulin, että ne sytyttivät autoja tuleen, mutta itse en ole nähnyt sellaista. Ainoa mitä näen, on poliisiautot ja nytkin ikkunasta kun katsoo, ilmassa on neljä helikopteria.

Viikonlopulle odotetaan jopa 100 000:tta mielenosoittajaa. Hampurin poliisin mukaan eilisissä mellakoissa loukkaantui noin 76 poliisia"

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/suomalainen-silminnakija-hampurin-g20-mellakoista-koko-kaupunki-on-poikkeustilassa-julkinen-liikenne-motissa/764697/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #146 on: 18. 07. 2017 00:12 »
.

Paviaani aiheutti valtavan sähkökatkon - selvisi tappavasta sähköiskusta ja välttyi syytteiltä

Maanantai 17.7.2017 klo 17.04 (päivitetty klo 17.05)

Sambiassa paviaani katkoi sähköt yli 50  000 ihmiseltä sunnuntaina Livingstonen kaupungissa, kertoo BBC .Paviaani aiheutti tuhoa Sambiassa. Kuvituskuva paviaanista. (AOP)

Paviaani aiheutti sähkökatkon kiivettyään voimalaitoksen katolle ja kiskottuaan siellä olleita sähkölinjoja. Asiasta kertoo BBC.

"Sähköyhtiön edustajan mukaan paviaani sai tilanteessa valtavan sähköiskun, josta se kuitenkin selvisi hengissä. Ihmiselle vastaava sähköisku olisi ollut kohtalokas. Toisin kuin ihminen paviaani välttyi myös syytteiltä, sähköyhtiöstä kerrottiin.

Tilanteessa vakavasti loukkaantunut paviaani toimitettiin luonnonsuojelujärjestön hoiviin.

Livingstonessa asuu hieman alle 140  000 asukasta. Kaupunki on Sambian turismin keskus, ja luonnonpuiston ohella matkailijoita sinne houkuttelevat Victorian putoukset."

STT

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707172200270217_ul.shtml

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #147 on: 18. 07. 2017 20:08 »
.

Vaihteeksi virkistävää lukea myös ns. poliittisesti epäkorrektia tekstiä tällä ei päästä Uutisvuotoon tai siihen toiseen turhakkeeseen mikä lie ylimääräisten uutiset

Kommentti: Mihin katosi ihmisen oma vastuu?Lähes 500 poliisia loukkaantui Hampurin G20-kokouksen mielenosoitusten taltuttamisessa. (KUVA: Kai Pfaffenbach / Reuters)

"Otetaan vaikka Hampuri. Uutiskuvat Hampurin G20-kokouksesta kertovat järkyttävästä tuhosta: äärivasemmistolaiset vandaalit polttivat autoja, hajottivat ikkunoita, heittivät polttopulloja ja hyökkäsivät viranomaisten kimppuun. Eikö pitäisi olla kaikille selvää, että vastuu Hampurin katastrofista on näillä riehujilla? Siis heillä, jotka ovat tarkoituksellisesti halunneet häiritä kokousta ja jotka ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa?

    Vandalismista vastuun kantavatkin yhtäkkiä ne, jotka yrittävät pitää sitä kurissa. Terrorismissa vastuu ei oikeastaan olekaan terroristin, vaan epäreilun maailman.

Kaikki eivät näytä olevan tätä mieltä. Hampurin mielenosoituksiin osallistunut Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Henrik Jaakkola on lukuisissa haastatteluissa keskittynyt lähinnä ihmettelemään poliisin toimintaa. Saman poliisin, jonka jäsenistä on uutistoimistojen mukaan peräti lähes 500 loukkaantunut yrittäessään vain ja ainoastaan hoitaa työtään. Ei poliisi ole mikään globalisaatiokeskustelun tai ilmastonmuutostaistelun osapuoli, vaikka niin yritetään väkisin esittää. Poliisi on viranomainen, jonka tehtävä on varmistaa isojen tapahtumien turvallisuus ja suojella ihmisten henkeä, terveyttä ja omaisuutta. Samalla, kun toiset yrittävät sitä omaisuutta hajottaa.

Puolustajien logiikka vaikeasti avautuvaa

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä näkynyt Hampurin anarkismia tukevien suomalaisten lausuntoja, joiden mystisen logiikan mukaan viattomien saksalaisten omaisuutta vahingoittamalla itse asiassa ei edes vahingoitettu viattomia saksalaisia vaan Hampurissa koolla olleita suurvaltojen johtajia. Tämä logiikka on hyvin vaikeasti avautuvaa, mutta tuttua se on. Se on pohjimmiltaan vähän samantyyppistä ajattelua kuin ääri-islamilaisilla terroristeilla: kärsimysten aiheuttaminen täysin sivullisille ihmisille on sallittua, koska oma agenda menee kaiken muun ohi.

Ääri-islamilaisten terroristien osalta tämä agenda tarkoittaa myös sitä, että edes ihmishengillä ei ole väliä – päinvastoin, niiden riistäminen on tavoite. Siksi kuvittelisi, että jokainen terrorismiin kantaa ottava voimakkaasti tuomitsisi jihadistien toiminnan. Mutta sekin tuntuu olevan joillekin kovin vaikeaa.

 Alkukesästä tässä suhteessa kompasteli piispa Irja Askola, joka arvioi Helsingin Temppeliaukion kirkkoon kohdistunutta terroriuhkaa. Askolan mukaan terrorismin uhassa ”meidän pitäisi kuulla globaalin epäoikeudenmukaisuuden huutavan isoin kirjaimin”. Se on käsittämätön lausunto monin tavoin."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005290094.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #148 on: 19. 07. 2017 18:06 »
.

Afganistanissa tai Irakissa reportterina toimiminen voi olla hengenvaarallista mutta myös nykyään myös omassa kotimaassa raportoiminen

Horrifying video shows refugees attacking female Italian reporter live on air
Chris Enloe May 8, 2017

"According to Parisella, the refugees were staying outside the train station because they wanted the opportunity to get to Milan, a city in northern Italy, so they could reach other European countries.

But less than a minute into her report, Parisella and her cameraman were attacked from behind by a group of refugees not seen on camera."

http://www.theblaze.com/news/2017/05/08/horrifying-video-shows-refugees-attacking-female-italian-reporter-live-on-air/

Italian Reporter Attacked By Migrants On Live TV

<a href="http://www.youtube.com/v/-yy3fPhcUUo?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/-yy3fPhcUUo?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=-yy3fPhcUUo

Italia uhkaa ratkaista pakolaiskriisinsä “ydinpelotteella”: myöntämällä väliaikaisia EU-viisumeita 200 000 maahantulijalle nämä pääsisivät vapaasti pohjoiseen

Italia harkitsee väliaikaisen EU-viisumin antamista 200 000 Välimeren ylittäneelle turvapaikanhakijalle päästäkseen näistä eroon. Suurin osa Italiaan saapuneista jatkaa pohjoiseen, jos heidän ei tarvitse rekisteröityä turvapaikanhakijaksi Italiassa.

"EU-direktiivi, joka mahdollistaa tällaisen viisumin myöntämisen, säädettiin vuosituhannen vaihteessa mahdollistamaan Balkanin konfliktissa 1990-luvulla kodittomiksi jääneiden ihmisten pääsy Eurooppaan, kertoo Daily Mail. Nyt Italian viranomaiset kertovat, että he saattaisivat käyttää direktiivin tarjoamaa mahdollisuutta myöntää viisumeita maahanmuuttajille.

Uhkausta on kutsuttu “ydinpelotteeksi”, joka pakottaisi muut Euroopan maat jakamaan Italian taakkaa. Italia on aiemmin pyytänyt tuloksetta apua EU-naapureiltaan maahanmuuttajien vastaanottamiseksi.

Jos Italia toteuttaa uhkauksensa, on vapaan liikkuvuuden Euroopassa ilman rajatarkistuksia mahdollistava Schengenin sopimus yhä suuremmassa vaarassa."

https://www.suomenuutiset.fi/italia-uhkaa-ratkaista-pakolaiskriisinsa-ydinpelotteella-myontamalla-valiaikaisia-eu-viisumeita-200-000-maahantulijalle-nama-paasisivat-vapaasti-pohjoiseen/

.
« Last Edit: 19. 07. 2017 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #149 on: 21. 07. 2017 19:07 »
.

Vessamaksusta raivoa valtatien varrella – kahvilan kassalla pelätään hädän yllättämiä tankkaajia

Ruokapaikan kassalla kinastellaan usein, kun viereisen kylmäaseman tankkaajat pyrkivät vessaan. Moni yrittäjä vuokraa pihaansa bensayhtiöiden kylmäasemille.Tämäkö muka ei ole huoltoasema, ihmettelevät monet kahvila Jalonhelmen asiakkaat.

"Suomussalmi

Automaattibensa-asemat ovat yleistyneet viime vuosikymmeninä rajusti. Enää tankkauksen yhteydessä ei aina pääsekään maksutta vessaan. Alalla toivotaankin asiakkailta asennemuutosta: kaikille ilmaiset wc-palvelut eivät ole itsestäänselvyys.

Esimerkiksi Viitostien varrella Suomussalmella kahvila Jalonhelmen kassalla tunteet kuumenevat päivittäin, kun viereisen ST1:n kylmäaseman tankkaajat haluavat vessaan.

Vaikka kokonaisuus siltä näyttää, aivan bensiinitankkien vieressä oleva Jalonhelmen kahvila ei ole huoltoasema. Siksi niiltä, jotka käyvät vain tankilla, peritään euron vessamaksu. Tilanne on monelle epäselvä ja siitä aiheutuu jatkuvasti harmia niin asiakkaille kuin kahvilan henkilöstöllekin.Yrittäjää harmittaa, kun tarkoin brändättyä ruokapaikkaa pidetään huoltamona.

https://yle.fi/uutiset/3-9724033

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #150 on: 22. 07. 2017 03:03 »
.

Suomessa vakoojia on päätynyt jopa kansanedustajiksi, ulkoministeriöön ja tullihallitukseenViime vuosina yhteyksiä on pyritty luomaan nuoriin vaikuttajiin, joiden arvioidaan olevan vuosien kuluttua merkittävissä asemissa.

Vakoojat eduskunnassa ja ulkoministeriössä

"Suomi oli jo ennen sotia varsin vilkas vakoilijoiden tukikohta ja kulkureitti, itärajan ylitse kuljettiin molempiin suuntiin. Tunnetuimpia sodan aikana toimineita vakoilijoita oli kansanedustaja Hella Wuolijoki, Neuvostoliiton sisäministeriön vakooja koodinimellä ”Runoilija”. Se ei kuitenkaan estänyt Wuolijoen nimitystä myöhemmin Yleisradion pääjohtajaksi.

Vieraan valtion hyväksi toimineita paljastui erityisesti silloin, kun rautaesirippu kaatui ja arkistoja avautui. Kun KGB:n ulkomaantiedustelun arkistonhoitaja Vasili Mitrohin loikkasi vuonna 1992 Britanniaan, hän toi mukanaan tuhansia nimiä. Listan tutki Verkkouutisten Juha-Pekka Tikka.

Mitrohinin listan mukaan Neuvostoliiton KGB:lle ryhmään ”agents” listattuina olivat muun muassa kansanedustaja – ja koko uransa puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajana toiminut – Jaakko ”Jan” Laakso sekä ulkoministeriön palveluksessa olleet Timo ”Tomi” Orenius, Pirjo ”Mervi” Mikkonen sekä koodinimet ”Altruist”, ”Pavel”, ”Vilma” ja ”Nagma”.

Merkittävissä asemissa puolestaan Itä-Saksan Stasille vakoilleista sittemmin ovat olleet myös SAK:n viestintäpäällikkö Riitta ”Kati” Juntunen, entinen kansanedustaja Pentti ”Max” Tiusanen sekä nykyinen Itä-Suomen yliopiston historian didaktiikan lehtori, filosofian tohtori Jouko ”Boris” Jokisalo.

Silloisen ajan hengen mukaisesti edellä mainitut eivät ole käytännössä saaneet mitään muuta tuomiota kuin moraalisen paheksunnan.

Teollisuusvakoilua ja sotilassalaisuuksia

Tieteellis-tekninen tiedustelu keskittyy huipputekniikkaan ja sen sovelluksiin. Suomessa keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat elektroniikka-, laiva- ja energiateollisuus. Suomalaisyritysten toimintojen ja tietojenhallinnan ulkoistaminen lisää niiden haavoittuvuutta, samoin kuin toimintojen siirtäminen ulkomaille.

Aikoinaan vuonna 1976 Suojelupoliisi otti kiinni Tullihallituksen yliaktuaari Olavi ”Lipman” Pihlmanin. Pihlman tunnusti todisteiden edessä, että hänet oli värvätty jo yli 20 vuotta aikaisemmin Neuvostoliiton kaupallisen edustuston virkailijan kotona. Ystävilleen ”iloisista juhlista ja naisseurasta” lupaillut Pihlman kuoli ennenaikaisesti.

Kemiran tietopalvelun päällikkö, maineeltaan Suomen etevin informaatikko Eila Helin lankesi vuonna 1977 klassiseen miespuoliseen ”hunajaloukkuun” ja sai venäläisille toimittamistaan tiedoista vankeutta. Suojelupoliisin historiikin mukaan hänen kontaktinsa, Neuvostoliiton lähetystösihteeri, puolestaan kertoi ”vihdoinkin saaneensa kauan toivomansa siirron Moskovaan”.

1980-luvun lopulla Suojelupoliisin päällikkö Seppo Tiitinen joutui puuttumaan asioihin, kun KGB yritti rikkoa tietokoneiden vientikieltoja Yhdysvalloista suomalaisyritysten kautta. Tiedustelutapauksia paljastui muun muassa Wärtsilän Turun korjaustelakalla.

Keväällä 2001 Wärtsilän Vaasan tehtailta oli kadonnut piirustuksia ja koneenosia, joita oli toimitettu Ruotsiin. Wärtsilä Technology oli maailman suurin laivanmoottoreiden valmistaja. Tutkintaa suoritti Keskusrikospoliisin lisäksi Suojelupoliisi, salaiseksi julistetussa hovioikeuden käsittelyssä kaksi miestä – vartija ja alihankkija – saivat vakoilusta noin kahden vuoden tuomiot."

http://www.paivanlehti.fi/suomessa-vakoojia-on-paatynyt-jopa-kansanedustajiksi-ulkoministerioon-ja-tullihallitukseen/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #151 on: 02. 08. 2017 18:06 »
.

Ikävää huomata että verovaroin ylläpidetyssä medialähteessä näyttäisi menevän läpi mikä tahansa bluffi (lähde=Facebook!) toivottavasti tähän saadaan lisäselvitystä tai uutinen poistetaan

Mielenterveysongelmista kärsivän Husseinin karu paluu Suomesta Irakiin: "Asemiehet hakkasivat minut, nyt piilottelen tuntemattomien talossa"

Irakilainen Hussein pakkopalautettiin Bagdadiin viikko sen jälkeen, kun suomalainen lääkäri oli määrännyt hänet psykiatriseen hoitoon.

"Älkää antako minua noille asemiehille"Hussein antoi Ylelle haastattelun Facebookin kautta.

https://yle.fi/uutiset/3-9744721

"Arre Kougappi havaitsee, että Ylen uutinen ei perustu mihinkään muuhun, kuin vajaa kaksi viikkoa sitten irakilaisten itsensä tekemään feikkipostaukseen. Tuolloisessa postauksessa on kuva kotioloista ja muka tiputuksessa makaavasta, muka pahoinpidellystä miehestä. Samalla häneen on liitetty video, mistä selvästi näkyy, että kyse on kotona kuvatusta ”teatterivideosta”.

Eero Mäntymaa on saanut myös eri ihmisiltä huomautuksia huijauksesta, mutta hän ei korjannut juttua Ylellä, vaan poisti asiaan liittyvät kysymykset!"

http://mvlehti.net/2017/08/02/yle-ja-mantymaa-julkaisivat-valeuutisen-badgadiin-palautetun-irakilaisen-pahoinpitelysta/

.
« Last Edit: 02. 08. 2017 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #152 on: 02. 08. 2017 18:06 »
.

Nobinasta pois potkittu Gleb Simanov sai uuden työpaikan – onneksi olkoon Gleb ja Onnibus

"Näytetään Nobinalle ja koko Suomelle, että suomalaiset arvostavat suoraselkäisyyttä, eikä kiemurtelua ja suomalaisiin kohdistuvaa rasismia."Gleb Simanov sai uuden työpaikan jouduttuaan pois Nobinalta

02.08.2017 00:24, 11866 lukukertaaLauri Helke.

"Onnibus.com:in toimitusjohtaja Lauri Helke oli yhteydessä minuun vielä samana päivänä kun Nobina oli irtisanonut laittomasti työsuhteeni. Lauri Helke on Onnibusin yksi perustajista ja nykyisistä omistajista. Nykyisin hän toimii Onnibus.com:in toimitusjohtajana.

Hän tarjosi minulle työtä ja olen erittäin kiitollinen siitä.

Nyt kun olen käynyt Onnibus.comia yrityksenä läpi, niin minulle on selvinnyt että kyseessä on vastuullisuutta ja täsmällisyyttä arvostava yritys.
Kaikilla pitää olla liput etniseen taustaan katsomatta ja asian vaatiminen ei ole rasismia."

http://mvlehti.net/2017/08/02/nominasta-pois-potkittu-gleb-simanov-sai-uuden-tyopaikan-onneksi-olkoon-gleb-ja-onnibus/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #153 on: 05. 08. 2017 09:09 »
.

Ulkomaat

Jos Korean niemimaalla syttyisi sota, näin se etenisi ja näin siinä kävisi
Kasperi Summanen

Sota Pohjois-Koreaa vastaan olisi pitkä ja verinen eikä siviiliuhreilta vältyttäisi.    Amerikkalaispommikone ja eteläkorealainen hävittäjä.
    (Handout/Sout Korean Defence Ministry)


"Diktaattori Kim Jong-unin johtama Pohjois-Korea on kiihdyttänyt sotaisaa retoriikkaansa ja ydinase- ja ohjusohjelmiaan kansainvälisen yhteisön painostuksesta huolimatta. Etenkin presidentti Donald Trumpin johtama Yhdysvallat on suhtautunut Pohjois-Koreaan jyrkästi. Yhdysvaltojen johto on pyöritellyt avoimesti jopa ennaltaehkäiseviä sotilaallisia ratkaisuja, mikäli Kim Jong-un ei taivu luopumaan aseohjelmistaan.

Kiristyvä tilanne on saanut monet pohtimaan, kuinka todellinen konflikti Korean niemimaalla etenisi.

Military Times haastatteli toukokuussa useita korkeita sotilasjohtajia ja asiantuntijoita mahdollisen sodan kulusta Koreassa. Toisin kuin usein kerrotaan, eivät teknologisesti ylivoimaiset amerikkalaiset ja eteläkorealaiset joukot voittaisi hetkessä. Sodasta tulisi pitkä ja erittäin verinen.

– Kaikki, jotka olettavat, että tämä hoidettaisiin maaliin 30 päivässä, ovat täysin väärässä. Siviiliuhreja olisi tuhansia, kymmeniä tuhansia tai joidenkin mukaan yli sata tuhatta, eräs asiantuntijoista, Yhdysvaltojen armeijan kenraaliluutnantti (evp.) Mark Hertling sanoo.

Ensimmäinen isku

Sotapeliskenaariossa konflikti syttyy Pohjois-Korean hyökkäyksestä eikä siihen sekaannu ympäröiviä valtioita Etelä-Koreaa puolustavaa Yhdysvaltoja lukuun ottamatta.

Pohjois-Korean hyökkäys alkaa massiivisilla tykistö- ja rakettipommituksilla Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin, tunnelihyökkäyksillä ja erikoisjoukkojen maihinnousuilla sekä kemiallisilla iskuilla Etelä-Korean sotilastukikohtiin.

25 miljoonaan asukkaan Soulin keskusta sijaitsee vain noin 50 kilometrin päässä Koreoita erottavasta demilitarisoidusta vyöhykkeestä. Pohjois-Korea on sijoittanut rajalleen valtavat määrät tavallista tykistöä, jonka kantama yltää Soulin pohjoisille esikaupunkialueille. Sen raketinheittimet taas yltävät kaikkialle kaupungissa.

Pohjois-Korean sotilaat vyöryvät kohti etelää demilitarisoidun vyöhykkeen ali rakennetuista tunneleista samalla kun tykistö moukaroi Soulia. Tunneleita uskotaan olevan useita. Eräs eteläkorealaisten löytämä tunneli oli niin suuri, että sen kautta olisi voitu lähettää 20 000 sotilasta tunnissa.

Pohjoiskorealaiset joukot pyrkisivät valtaamaan mahdollisimman suuren osan niemimaasta ennen kuin Yhdysvallat ehtisi lähettää vahvistuksia Japanista. Sotilasasiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korea saattaisi jopa sivuuttaa ja eristää Soulin edetäkseen nopeammin.

Toisena vaihtoehtona Soulin kohdalla on suuren joukko-osaston upottaminen kaupunkiin. Se johtaisi painajaismaiseen suurkaupunkitaisteluun, jollaista maailma ei ole koskaan nähnyt. Soul on kaksi kertaa suurempi kuin Irakin Bagdad. Tällaisessa taistelussa eteläkorealaiset ja amerikkalaiset eivät voisi juurikaan tukeutua ilmaherruuteensa. Sekä siviili- että sotilasuhreja tulisi valtavasti.

Pohjois-Korea käyttäisi sodan ensimmäisenä päivänä myös kemiallisia aseita. Lyhyen kantaman ballistiset ohjukset levittäisivät erittäin tuhoisaa VX-hermokaasua amerikkalaisia ja eteläkorealaisia sotilastukikohtia ja lentokenttiä vastaan. Tarkoituksena olisi häiritä ilmaoperaatioiden aloittamista. Iskut eivät olisi kovin tehokkaita. Niihin on varauduttu huolella ja Pohjois-Korean ohjuskyvyt ovat hyvin rajalliset. Vaikka iskut onnistuisivatkin yli odotusten, pystyttäisiin ilmasotaa jatkamaan Japanin tukikohdista ja amerikkalaisilta lentotukialuksilta.

Pohjois-Korea pyrkisi suorittamaan heti alkuun myös nopeita erikoisjoukkojen maihinnousuja pitkin Etelä-Korean itärannikkoa.
Vastaus

Eteläkorealaisten ja amerikkalaisten joukkojen vastaus on nopea ja aggressiivinen. Etelä-Korea mobilisoi nopeasti 650 000 miehen armeijansa ja 3 miljoonan miehen reservinsä. Ne iskevät ensimmäisenä pohjoiskorealaisia joukkoja vastaan Koreassa olevien 30 000 amerikkalaissotilaan tuella.

Japaniin sijoitettuja Yhdysvaltojen merijalkaväen joukkoja aletaan lastata laivoihin ja hätävalmiudessa olevat amerikkalaiset laskuvarjojoukot lähtevät Yhdysvalloista kohti Korean niemimaata. Kaikki kynnelle kykenevät lentotukialukset lähtevät alueelle.

Ensimmäiseksi pyritään pysäyttämään Pohjois-Korean joukkojen eteneminen maalla, tuhoamaan sen tykistö demilitarisoidun vyöhykkeen lähellä ilmaiskuilla ja ohjuksilla sekä upottamaan sen laivasto ja tuhoamaan sen heikot ilmavoimat.

Soulin kohtalon ratkaisee pitkälti se, kuinka nopeasti Pohjois-Korean aseet saadaan vaikenemaan. Yhdysvalloilla ja Etelä-Korealla on käytössään huipputason vastatykistötutkat ja tiedustelulentokoneet ja -lennokit. Pohjoiskorealaiset ovat kuitenkin kaivaneet tykkinsä syvälle kallioihin, joista ne työnnetään raiteita pitkin ulos vain laukauksia varten.

Mikäli Pohjois-Korea onnistuisi valtaamaan ensi-iskullaan riittävän suuren osan Etelä-Koreasta, olisivat maihinnousut ainoa vastahyökkäysvaihtoehto. Merijalkaväen pääsy Yhdysvalloista taisteluihin veisi kuitenkin pitkään ja miestappioiden riskit olisivat korkeita.

Entisen Yhdysvaltojen ilmavoimien kenraalin Herbert "Hawk" Carlislen mukaan amerikkalaiset ja eteläkorealaiset joukot päihittäisivät lopulta Pohjois-Korean asevoimat. Suurin kysymys on, kauanko siinä menisi. Siitä riippuu myös siviiliuhrien määrä.

– Kyse on siitä, kuinka paljon vahinkoa Kim Jong-un ehtii aiheuttaa ennen kuin saamme hänet hengiltä, Carlisle arvioi."

https://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/usa_pkorea_oikea_sota-68503

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #154 on: 08. 08. 2017 18:06 »
.

Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä ja pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä 27. lokakuuta 2016.

Finnair-pomon 130 000 euron lisäeläkkeestä päätti 7 ihmistä: Pääministeri Sipilä viis veisasi

KOMMENTTI: Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä voisi pyytää kirjallista selvitystä myös pääministeriltä.
Jaa artikkeli | Jaettu (3351)

Mikko Niemelä
Mielipide 4.8.2017 12:25

Näin se meni.

"Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon 130 000 euron lisäeläkettä ehdotti kolme ihmistä yhtiön palkitsemisvaliokunnassa vuonna 2016: Jussi Itävuori, Gunvor Kronman ja Jaana Tuominen.

Tämän lisäksi palkitsemisvaliokunnan kokouksissa oli läsnä toimitusjohtaja Pekka Vauramo itse sekä Finnairin henkilöstöjohtaja Eija Hakakari.

Valiokunta vei lisäeläke-ehdotuksensa hallituksen päätettäväksi, vaikka aiemmin Finnair ja valtio olivat linjanneet, ettei Finnair maksa lisäeläkkeitä johdolleen.

Menneiden vuosien kohuista oli otettu opiksi Finnairissa… Juu ei.

Seitsemän hallituksen jäsentä, mukaan lukien puheenjohtaja Jouko Karvinen, hyväksyivät palkitsemisvaliokunnan ehdotuksen.

Käytännössä valiokunnan jäsenet kuuluvat myös hallitukseen, joten he kannattivat loogisesti omaa ehdotustaan.

Seitsemän henkilöä päätti toimitusjohtaja Pekka Vauramon 130 000 euron lisäeläkkeestä.

Finnairin suurin osakkeenomistaja valtio – eli veronmaksajat – ei sen sijaan tiennyt, millaisia etuja yhtiön toimitusjohtajalle puuhasteltiin.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk) kertoi Ylelle saaneensa tiedon Vauramon lisäeläkkeestä vasta Helsingin Sanomien jutusta keskiviikkona 2. elokuuta 2017.

Ja nyt tuohtunut, reipas ministeri aikoo pyytää Finnairin hallitukselta kirjallisen selvityksen.

 

Todennäköisesti Lintilä sai tiedon vasta keskiviikkona, sillä tieto lisäeläkkeestä valtioneuvoston kansliaan saapui ennen Lintilän omistajaohjauspestiä. Lintilä sai omistajaohjauksen vastuulleen keväällä 2017.

Lintilän tietämättömyydestä huolimatta Finnairin suuromistaja eli valtio tiesi lisäeläketouhuista, jotka oli kerrottu myös mediassa.

Suomen Kuvalehti uutisoi 15. helmikuuta 2017, että pääministerin kanslian omistajaohjausyksikössä tiedettiin toimitusjohtaja Vauramon lisäeläkkeestä. Valtio kuitenkin päätti olla kieltämättä sitä, jos Finnairin hallitus sellaista aikoo ehdottaa.

Toisin sanoen: suurimmalla osakkeenomistajalla Suomen valtiolla ei ollut sananvaltaa yhtiön johdon palkitsemisessa. ”Vallattomaan” aikaan omistajaohjauksesta vastasi pääministeri Juha Sipilä (kesk), jolle virkamiehet raportoivat kaiken valtion omistuksiin liittyvät asiat.

Ministeri Mika Lintilän vouhottaminen mediassa lisäeläkkeestä onkin aivan turhaa.

Finnairin hallitus antaa kirjallisen selvityksen siitä, mitä he jo päättivät. Ja siitä, että Finnairin hallituksen päätöksen siunasi tuolloin omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Juha Sipilä."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide-kotimaa/finnair-pomon-130-000-euron-lisaelakkeesta-paatti-7-ihmista-paaministeri-sipila-viis-veisasi/?shared=980270-47d5a558-999

.
« Last Edit: 08. 08. 2017 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #155 on: 30. 08. 2017 14:02 »
.

Osin kulttuuripalstoille kuuluvaa mutta laitetaan tänne koska hyvin huolestuttavaa

Suomeen palaaville Isis-taistelijoille esitetty ”ohituskaistaa” sosiaalipalveluihin – ministeriö pitää ongelmallisena

Suomesta on arvioitu lähteneen ulkomaille terroristijärjestöjen riveihin noin 80 henkilöä. Suomeen palanneita on parikymmentä.


" Viranomaiset ovat pohtineet Isisin luota Suomeen palanneille ”ohituskaistaa” asuntojonoihin ja yhteiskunnan palveluihin.

Isisin alueilta Suomeen palaaviin vierastaistelijoihin ja heidän perheisiinsä liittyy uhkia, jotka voisivat näkyä väkivaltana kaduilla ja kouluissa tai pahimmillaan johtaa viranomaisten mukaan joukkosurmaan ja terrori-iskuun.

Sisäministeriö julkaisi viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyritään vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden integroimista yhteiskuntaan muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan.

Ministeriö huomauttaa, että oikeustajun kannalta voisi olla ongelma myöntää Isisin luota palanneille ”ohituskaista” yhteiskunnan palveluihin, kun muut kansalaiset joutuvat jonottamaan pitkään esimerkiksi asuntoa.

– Tähän liittyy erityisesti kysymys siitä, nähdäänkö tällainen erityinen tuki niin, että yhteiskunta palkitsee niitä, jotka ovat toimineet yhteiskuntaa vastaan.

Vantaan kaupungin lausunnossa sisäministeriön ehdotukseen huomautetaan, että palvelujärjestelmästä puuttuu taistelualueelta palaaville tarvittava ”erityispalvelu ja erityiskohtelu”.

– Riskinä on, että kyseessä oleva ryhmä jää kokonaan vaille tarvitsemiaan palveluita, jos ”ohituskaistaa” ei kehitetä, Vantaan lausunnossa sanotaan.

Ilta-Sanomat pyysi Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbomia selventämään lausuntoa.

– Ajattelen niin, että jos yhteiskuntaan integroituminen on parhaita suojamekanismeja radikalisoitumista vastaan, asunto, työpaikka ja opiskelu ovat keskeisiä, Cantell-Forsbom kertoo.

Cantell-Forsbomin mukaan vierastaistelijoiden radikalisoitumisen uhka voisi olla joskus perusteltu syy saada muita nopeammin asunto.

Vantaan kaupungin palveluiden asiakkaina on ollut muutamia henkilöitä, jotka ovat palanneet taistelualueelta. Näissä tilanteissa on tarjottu sosiaaliohjausta ja mielenterveyttä edistäviä palveluita."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html


Samaan aikaan toisaalla:

Lehtiä jakavan Petterin palkasta lähtee pian 60 prosenttia - "Edelleenkin nukutaan unettomia öitä"

Petteri Goltz sai kesäkuussa kirjeen, jossa kerrottiin, että hän siirtyy marraskuun alussa uuden työehtosopimuksen piiriin.

    Tavalliselle jakajalle muutos tarkoittaa 20 prosentin leikkausta palkasta.
    Goltzin palkasta lähtee jopa 60 prosenttia takuupalkkojen poistamisen myötä.
    Postin mukaan uusi sopimus on työnantajalle 5-15 prosenttia halvempi.

Kirkkonummelaisen Petteri Goltzin palkka romahtaa noin 2 400 eurosta noin 900 euroon, kun Posti vaihtaa lehdenjakajien työehtosopimuksia.Tavalliselle lehdenjakajalle muutos tarkoittaa 20 prosentin leikkausta palkasta

"54-vuotias Goltz on jakanut sanomalehtiä 33 vuotta. Kesäkuussa hän sai tietää, että 2 300 sanomalehdenjakajaa siirretään Postin uuteen tytäryhtiöön, Posti Palveluihin. Muutos astui voimaan heinäkuun alussa.

Siirto koski osa-aikaisia varhaisjakajia, jotka jakavat öisin muun muassa aamun lehtiä. Samalla työntekijät siirtyvät marraskuun alussa uuteen TEAMin työehtosopimukseen, jossa palkkataso on pienempi kuin vanhassa PAUn sopimuksessa. Tavalliselle jakajalle se tarkoittaa noin 20 prosentin leikkausta.

Takuupalkat poistuvat

Goltzin palkan raju pudotus johtuu niin sanottujen takuupalkkojen poistamisesta. Takuupalkat ovat kiinteitä palkanlisiä, joita Posti on antanut työntekijöilleen vuosien varrella esimerkiksi yrityskauppojen yhteydessä, kun työehdot ovat muuttuneet. Takuupalkoilla on haluttu taata, ettei työntekijöiden ansiotaso laske.

Sen lisäksi varhaisjakajien 30 prosentin yötyölisästä ollaan luopumassa, sillä uuden työehtosopimuksen mukaan yötyölisä on vain 65 senttiä tunnilta, mikä vastaa vajaan 7 prosentin lisää peruspalkkaan.

- Sain tästä tiedon kesäkuussa kirjeellä. Olihan se järkyttävä sokki. Edelleenkin nukutaan unettomia öitä, Goltz kertoo.

Jäsenet ovat kauhuissaan

Pääkaupunkiseudun Sanomalehdenjakajat ry:n pääluottamusmies Tapani Varis kertoo, että eniten palkka pienenee noin 200 vanhemmalla jakajalla, joilla takuupalkat poistuvat. Heillä leikkaus voi olla jopa 60 prosenttia. Takuupalkat vaihtelevat muutamista kymmenistä euroista jopa tuhanteen euroon kuukaudessa.

Pääkaupunkiseudulla työntekijöistä 70-80 prosenttia ovat Variksen mukaan maahanmuuttajia, joista osalla on työperäinen maassaolo-oikeus. Heidän pitää ansaita kuukaudessa tietty määrä, jotta saavat olla maassa. Uudistuksen myötä palkka laskee kuitenkin rajan alle, minkä jälkeen oleskelulle ei enää ole perusteita."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708302200359323_u0.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #156 on: 29. 09. 2017 19:07 »

.

Perheen rakas Hyrre-kissa löytyi metsästä ammuttuna - metsästysseuran puheenjohtaja retosteli teolla somessa

Torstai 28.9.2017 klo 21.43

Pohjanmaalla metsästysseuran puheenjohtaja ampui kaksi kissaa ja latasi teostaan kuvan internetiin.3-vuotias Hyrre-kissa oli perheen rakas lemmikki.

"Pohjanmaalla asuva Aili kertoo, että hänen rakas Hyrre-kissansa on ammuttu.

- Maanantaina leikattu ulkokissamme lähti ulos eikä sitä sen jälkeen näkynyt. Torstaina naapuri tuli kertomaan, että alueemme metsästysseuran puheenjohtaja oli ampunut sekä hänen kissansa että meidän kissamme ja laittanut siitä kuvan nettiin, nainen kertoo järkyttyneenä.

Suomen Metsästäjäliiton Pohjanmaan piiri vahvistaa Iltalehdelle tapauksen.

Aili harkitsee tekevänsä rikosilmoituksen lemmikkinsä ampumisesta. Hän kertoo, että henkisen ikävän lisäksi asiassa on myös taloudellinen puoli. Hyrre-kissan jalkaleikkaukseen oli nimittäin sijoitettu juuri tuhat euroa.

Ampuja oli ilmeisesti käyttänyt kissajahdissa apunaan koiria. Naisen mukaan kylillä on epäilty, että koiria on koulutettu varta vasten tähän tarkoitukseen.

- Meidän naapureilta on ennenkin hävinnyt kissoja, mutta vasta nyt epäilymme saivat täyden varmuuden siitä, kuka kissojen katoamisen takana on.

Valitettavia ylilyöntejä

Suomen Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siltari sanoo, että tapaus on erittäin valitettava.

Siltarin mukaan metsästysseuran puheenjohtajan pitäisi ehdottomasti tuntea metsästyslaki, jonka mukaan ennen eläimen ampumista täytyy olla täysin varma, ettei kyseessä ole kenenkään lemmikki.

- Metsästyslain mukaan villiintynyt kissa, joka joutuu itse saalistamaan ravintonsa, rinnastetaan rauhoittamattomaan eläimeen ja sen voi tappaa, jos se tulee toisen alueelle tai toisen hallitsemalle alueelle. Siinä tapauksessa asia täytyy kuitenkin varmistaa sataprosenttisesti.

Siltari harmittelee, että ihmiset eivät aina ymmärrä tekojensa seurauksia, jolloin tapahtuu ylilyöntejä. Miehen saamasta mahdollisesta rangaistuksesta Siltarilla ei ole vielä tietoa.

- Emme Suomen Metsästäjäliitossa missään nimessä hyväksy tällaista."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709282200425341_u0.shtml

Perhe järkyttyi Hyrre-kissan kohtalosta – koirat jahtasivat, naapuri ampui ja kehuskeli teolla somessa"Mies paljasti itse kahden kissan ampumisen omassa päivityksessään.

– Mies kertoi Facebookissa, että koirat ovat nyt oppineet. Emme ole nähneet kuin kuvan, jossa koirat istuvat kissojen vieressä. "

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perhe-jarkyttyi-hyrre-kissan-kohtalosta-koirat-jahtasivat-naapuri-ampui-ja-kehuskeli-teolla-somessa/6599276#gs.pPPU910


Re: Perheen rakas Hyrre-kissa löytyi metsästä ammuttuna.

ViestiKirjoittaja Berlin » Pe Syys 29, 2017 12:31 am

"Se tappajaukko jakoi kuvan jossain sileäkarvaiset noutajat FB ryhmässä. Kuvassa kuolleet kissat taka-alalla ja kaksi mustaa sileäkarvaista noutajaa ja teksti tyyliin "hyvä koirat, olette oppineet jotain ja vihdoinkin täytitte tehtävän". Kuva oli aamulla "Koirat" FB ryhmässä. Kuvan postaaja oli kommenttien mukaan Ylen toimittaja ja SDP kuntavaaliehdokas Pohjanmaalta. Harmi kun en ottanut screenshottia, varmaan löytyy ylilaudalta tai vastaavasta paikasta."

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=24295

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #157 on: 29. 09. 2017 20:08 »
.

Tuo allaoleva karmea reaalimaailman tilasto lienee todellisuudessa melko muuttumaton eli aivan yhtä karmea kuin muutama kuukausi aikaisemminkin


 syyskuu 29, 201710:10

PS: Hallitus harhauttaa työllisyysluvuilla ja syyllistää työtöntä – ”Työvoimapulaa ei ole”

https://www.suomenuutiset.fi/ps-hallitus-harhauttaa-tyollisyysluvuilla-ja-syyllistaa-tyotonta-tyovoimapulaa-ei-ole/


.

Kommentti: Yli 100 000 avointa työpaikkaa? Työttömiä syyllistetään väärillä luvuilla

"Viikonlopun aikana Suomeen luotiin virallinen totuus siitä, että maassa on nyt yli 100 000 avointa työpaikkaa, joihin ei vain tahdo löytyä tekijöitä.

Ensin lukuun viittasi lauantaina Helsingin Sanomissa EK:n Jyri Häkämies, joka sanoi että ”työt ja tekijät pitää saada paremmin kohtaamaan”.

Sunnuntaina luku nostettiin esiin Ylen artikkelissa, jossa työn ja työvoiman kohtaanto-ongelmasta puhui elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

Jutun mukaan ”ongelman vakavuutta ja laajuutta kuvastaa se, että Suomessa on työ- ja elinkeinoministeriön mukaan noin 100 000 avointa työpaikkaa ja noin 300 000 työtöntä”.

Asiaa kauhisteli vielä kansanedustaja Harri Jaskari (kok) muun muassa Kauppalehden siteeraamassa blogikirjoituksessaan:

– Eihän asia näin voi olla, että meillä on yli 100 000 työpaikkaa ilman tekijää.

Eikä asia niin olekaan. Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on selvästi vähemmän kuin 100 000 ja työttömiä selvästi enemmän kuin 300 000.

Työttömiä jopa puoli miljoonaa  Työttömät työnhakijat             Avoimet työpaikat

https://infogr.am/avoimet_tyopaikat_ja_tyottomat_tyonhakijat_2006_2017

Päättäjät tulkitsevat työ- ja elinkeinoministeriön lukuja joko tahallaan tai tahattomasti väärin.

Helmikuun aikana te-toimistoissa oli avoimia työpaikkoja oli yhteensä lähes 110 000, mutta suuri osa niistä täyttyi. Kuun lopussa avoimia työpaikkoja oli vajaat 64 000.

Se on oikea vertailuluku, koska myös työttömien määrä katsotaan kuun lopusta: silloin työttömiä työnhakijoita oli 330 000.

Oikeasti työttömien määrä oli selvästi suurempi, sillä edelliseen lukuun ei lasketa esimerkiksi lomautettuja työnhakijoita. Ulkopuolelle jäävät myös ne työnhakijat, jotka ovat kuntouttavassa työtoiminnassa, palkattomassa työkokeilussa tai koulutuksessa.

Kun nämä ryhmät lasketaan mukaan, työttömien työnhakijoiden määrä helmikuun lopussa oli lähes 480 000.

Toisin sanoen avoimia työpaikkoja oli lähes puolta miljoonaa työnhakijaa kohden reilut 60 000. Onko luku paljon vai vähän?"

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005154461.html

.
« Last Edit: 29. 09. 2017 21:09 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #158 on: 30. 09. 2017 07:07 »

.

Metsästäjäliitto siis on julkisesti irtisanoutunut kissanmetsästyksestä mutta Yleisradio ei? Ellei Yleisradiolta tule julkista irtisanoutumista kyseisestä keissistä se vahvistaa kuvaa ylen puolueeellisuudesta vielä entisestään ja perusteita Yle-veron kantamiselle ei enää ole

Ylen äänimies leuhkii kissojen tappamisella?

"Ville väittää profiilissaan olevansa ylen ääniteknikko. Profiili vaikuttaa aidolta ja sisältää paljon kuvia ylen studioista ja tapahtumista.

Myös Linked In palvelu tuntee saman nimisen miehen ylen äänimieheksi. Samainen ville näyttää myös olleen SDP:n listoilla vuonna 2012. "

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/27/ylen-aanimies-leuhkii-kissojen-tappamisella/

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/29/kissantappajalle-vaaditaan-potkuja-nettiadressilla-lue-ylen-kommentit-asiaan/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #159 on: 01. 10. 2017 16:04 »
.

Epäilyt EU:n muuttumisesta poliisivaltioksi saa lisää pontta - suora demokratia on selkeä uhka kansan valitsemattomille brysselin byrokraateille,  globalisteille ja bilderbergistereille

Nyt ovat maailman kirjat Kataloniassa sekaisin – keskusvallan poliisi hakkaa palomiehiä pampuillaESPANJA | "Internet-aktivisti Julian Assangen twitterissä julkaisemassa videossa  näkyy, kuinka Espanjan poliisi pamputtaa katalonialaisia palomiehiä, jotka yrittävät turvata itsenäisyydestään äänestävää väkijoukkoa. Videon on julkaissut myös katalonialainen digilehti Nacio Digital."

https://www.suomenuutiset.fi/nyt-ovat-maailman-kirjat-kataloniassa-sekaisin-keskusvallan-poliisi-hakkaa-palomiehia-pampuilla/

 lokakuu 1, 201717:42

Laura Huhtasaari Espanjan kärjistyneestä tilanteesta: ”Väkivallan on loputtava, katalonialaisten on saatava äänestää rauhassa”"Perussuomalaisten kansaedustaja, presidenttiehdokas Laura Huhtasaari tuomitsee Espanjan hallinnon toiminnan Kataloniassa ja vaatii väkivaltaisuuksien lopettamista. Hän kirjoittaa asiasta Facebook-sivullaan.

– Kansainvälisiltä uutistoimistoilta välittyvien tietojen mukaan Katalonian äänestystilanne on kaoottinen. Poliisi käyttää rajua väkivaltaa rauhanomaisia katalonialaisia vastaan. Erityisen järkyttäviä ovat kuvat, joissa turvallisuusjoukot riepottelevat äänestämään tulleita ikäihmisiä, Huhtasaari kirjoittaa.

– Tällaista toimintaa ei voi hyväksyä. Väkivallan on loputtava, katalonialaisten on saatava äänestää rauhassa, hän jatkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti   aiemmin päivällä kantaa kärjistyneeseen tilanteeseen . Hän vaati Suomen hallitusta puuttumaan väkivaltaisuuksiin."

https://www.suomenuutiset.fi/laura-huhtasaari-espanjan-karjistyneesta-tilanteesta-vakivallan-loputtava-katalonialaisten-saatava-aanestaa-rauhassa/

.
« Last Edit: 01. 10. 2017 16:04 by herkkoo »