Author Topic: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia  (Read 84037 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #80 on: 30. 11. 2016 19:07 »
.

Vaikka nuorisomaalaisliittolaiset ylepomot kuinka yrittää päälle selitellä kaikki kuoliaaksi on havahduttu että jotakin outoa ko. yleisen palvelun puljassa näyttäisi olevan:

perjantaina, helmikuuta 05, 2016

Yle taipui lopulta sensuurin paljastuttua



"Presidentti Sauli Niinistön vuoden 2016 valtionpäivien puheesta sensuroitu kohta on palautettu Ylen Areenaan ennalleen.

MV-lehden paljastettua sensuurin, laittoi tämä lopulta liikaa painetta Ylen suuntaan ja lopulta vastaava tuottaja joutui taipumaan ja palauttamaan sensuroidut kohdat takaisin.

Tallenteesta vastannut sisältöpäällikkö Hannu Särkkä väitti ongelmaa tekniseksi viaksi, joka saatiin korjattua vasta aamupäivällä. 

Yle Areenan vastaava tuottaja Paavo Rytsä taas väitti, että ongelma johtui mahdollisesti tv-lähetyksen aikana ilmenneestä kieliongelmasta.

Ainoa ongelma vaan on se, että Niinistön puhe kuului suorassa lähetyksessä kokonaan ongelmitta."



Lähde: http://mvlehti.net/2016/02/04/yle-selittaa-sensuuriaan-huterasti/

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/02/yle-taipui-lopulta-sensuurin.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #81 on: 04. 12. 2016 12:12 »
.

Konkurssintehnyt on edelleen lainsuojattoman asemassa eikä kukaan pillahda itkuun eduskunnassa, hänen omaisuutensa voidaan ryöstää täysin laillisesti

"Ketään ei kiinnostanut, onko minulla yösijaa" – Eero Vilokki oppi, miksi niin harva viljelijä palaa yrittäjäksi konkurssin jälkeen



"Kiuruvedellä maitotilaa yli kymmenen vuotta pyörittäneen Eero Vilokin elämä muuttui tänä vuonna rajusti. Hänen omistamansa Marjopuron tila oli ollut jo vuosia talousvaikeuksissa. Kamelin selkä katkesi kesäkuussa, kun miehelle suositeltu korkojohdannainen laina nosti tilan kulut mahdottomiksi hoitaa.

Tämän jälkeen Vilokki on joutunut kokemaan, millaista konkurssin tehneen maatalousyrittäjän arki voi olla.

Konkurssin jälkeen viljelijä hoiti kotitilaansa, kunnes joutui lähtemään uusien yrittäjien tieltä elokuun lopussa. Vilokki kertoo pesänhoitajan ja uusien yrittäjien tulleen tilalle yllättäen ja pyytäneen hänet poistumaan. Rakennuksiin vaihdettiin lukot vielä samana päivänä.

Ylen tavoittamat uudet tilanomistajat ja konkurssipesän hoitaja eivät halunneet kommentoida asiaa julkisuudessa.

– Sinne jäi työntekijöiden tavaroita ja tietokone, vaatteitani ja paljon muuta. Minulle jäi vain päälläni olleet työvaatteet. Ei siinä ketään kiinnostanut, onko minulla yösijaa tai ruokaa, Vilokki tilittää.

Hänen asianajajansa Juha Korpi luonnehtii tilannetta poikkeukselliseksi ja ainakin hyvien tapojen vastaiseksi.

"Se oli täysryöstö"

"Juuri ennen Vilokin lähtöä tila oli siirtynyt neljän henkilön perustaman yhtiön omistukseen. Kiinteistön arvoksi katsottiin 400 000 euroa ja lisäksi noin 151 000 euroa tilan liiketaloustoiminnasta. Metsien arvo oli 24 000 euroa.

– Se oli täysryöstö. Pelkästään metsän arvo olisi ollut 178 000 euroa, Vilokki itse väittää.

Myös Vilokin asianajajan mielestä tilasta olisi saatu paremmalla markkinoinnilla parempi hinta, ellei kauppaa olisi tehty niin kiireessä. Samaa sanoo Ylen nimettömänä haastattelema espoolaismies, joka oli kiinnostunut tilasta. Hän piti tilaa vähintään 650 000 euron arvoisena."

http://yle.fi/uutiset/3-9311546

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #82 on: 05. 12. 2016 09:09 »
.

Median uutisoinnin pitäisi olla objektiivista ja kantaa ottamatonta - kaikki asioita jotka valtamediasta nykyään puuttuvat

Ikäänkuin kaikilla ei olisikaan tasaveroista oikeutta asettua vaaleihin ehdolle ja lopuksi vielä oma "oikea" mielipide

Kommentti: Seuraavaa taistelua Itävallan oikeistopopulistit tuskin häviävät

Ulkomaat Julkaistu 05.12.2016 09:48




"Enemmistö itävaltalaisista kuunteli järjen ääntä presidentinvaaleissa. EU-myönteisen Euroopan erävoitosta on kuitenkin turha puhua.

Järjen ääni pärjäsi Itävallassa pitkälti Alexander van der Bellenin ansiosta. Sitoutumaton vihreä konkaripoliitikko kampanjoi  loppumetreillä oikeilla aseilla ja myös oikeilla alueilla. Siellä, missä oli eniten voitettavaa. Hän mobilisoi riittävän määrän niitä liikkuvia äänestäjiä, jotka eivät sittenkään halunneet maan luisuvan EU- ja ulkomaalaisvastaisen vapauspuolueen (FPÖ) käsiin.

Se, joka nyt ajattelee, että oikeistopopulistien voittokulku on Euroopassa pysäytetty tai että se hidastuu merkittävästi, erehtyy. Ja pahasti.

Koko Itävallan kaoottinen presidentinvaali kaikkine uusimisineen ja lykkäyksineen oli kipakka korvapuusti  poliittiselle eliitille. Sen luoma ja pyörittämä rustottunut järjestelmä ei ole enää pitkään aikaan pystynyt tekemään välttämättömiä uudistuksia.

Vuosikymmeniä hallinneet valtapuoleet, sosiaalidemokraattinen SPÖ ja konservatiivinen ÖVP, eivät saaneet omia ehdokkaitaan edes vaalien toiselle kierrokselle. Tähän asti suuri koalitio on miehittänyt maan korkeimman poliittisen viran käytännössä vuorotellen.

Kannatusmittauksissa FPÖ on Itävallan suurin puolue. Vaikka presidentinvaalit nyt hävittiin, edellytykset seuraavalle vyörytykselle ovat hyvät.

Vapauspuolueen puheenjohtaja Heinz-Christian Strache voi nousta liittokansleriksi seuraavissa parlamenttivaaleissa.  Ne saatetaan pitää jo ensi vuonna.

Pahasti eksyksissä olevien EU-partiolaisten on helppo julistaa Itävallan vaalit ”merkittäväksi erävoitoksi”. Ikään kuin omaa säälittävää poukkoilua ei brittien kansanäänestyksen jälkeen olisi ollutkaan.

Mitään erävoittoa ei kuitenkaan saavutettu. Itävallassa otettiin korkeintaan aikalisä. Ne jotka toisin väittävät, sohivat pallon omaan maaliin. Oikeistopopulistit  ja heidän kannattajansa ärsyyntyvät entisestään.

Euroopan yhdentymisen edut ovat kiistattomia. Niiden puolustajilta vaaditaan kuitenkin perinteisen ylimielisyyden sijaan nyt kipeästi tervettä itsekritiikkiä ja konkreettisia näyttöjä."

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kommentti-seuraavaa-taistelua-itavallan-oikeistopopulistit-tuskin-haviavat/6199076

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #83 on: 06. 12. 2016 14:02 »
.

Yli tuhat mielenosoittajaa kohtaa Kaisaniemessä - paikalla runsaasti poliiseja



Helsinki ilman natseja -mielenosoitus on kerännyt Asema-aukiolle paljon ihmisiä

"Poliisi on valvomassa mielenosoituksia ja estämässä mahdollisia ylilyöntejä. Poliisi on varautunut mielenosoituksiin vahvistetulla miehityksellä. Kaupungissa on satoja poliiseja eri puolilta Suomea.

16.24. IL:n toimittaja Sami Kosken mukaan paikalla Kaisaniemessä on useita satoja, ellei jopa tuhat ihmistä. Lisäksi väkeä on kokoontunut katujen varsille seuraamaan tilannetta.

Poliisi on muodostanut puistoon muurin erottaakseen vastaikkaiset mielenosoitusryhmät toisistaan. Kosken mukaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajia ei vielä näy paikalla.

- Aiempina vuosina mielenosoituksissa on näkynyt runsaasti hallitusta vastustavia banderolleja, mutta nyt näkyvillä on etupäässä natseja vastustavia sloganeita, Koski sanoo."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612062200036781_uu.shtml


Samaan aikaan toisalla:

Pysäyttävä näky Hakaniemen torilla -1400 ihmistä jonotti ruokapusseja

Tiistai 6.12.2016 klo 13.27

Heikki Hursti jakoi itsenäisyyspäivänä vähävaraisille yli 1300 ilmaista ruokapussia.



Heikki Hursti jakoi vähävaraisille ruokapusseja Hakaniemen torilla itsenäisyyspäivänä. (SAMI KOSKI)

"Heikki Hurstin ylläpitämä Hurstin apu jakoi jälleen itsenäisyyspäivänä vähävaraisille ihmisille ilmaista ruokaa Helsingin Hakaniemen torilla.

Näky oli pysäyttävä, kun puolen päivän aikaan tiistaina toria kiersi pitkä jono ihmisiä ruokaa hakemaan.

- Jaoimme runsaat 1300 ruokapussia ja muutamat ihmiset jäivät ilmankin. Siellä oli paljon porukkaa, Hursti kertoo.

Perinteisesti Heikki Hursti on järjestänyt vähävaraisille tarkoitetut itsenäisyysjuhlat Hakaniemen torilla, mutta tänä vuonna jaettiin vain ruokapusseja.

- Päädyimme tähän ratkaisuun, koska joka itsenäisyyspäivä on satanut kovasti vettä ja yleisö on kastunut. Ajattelimme, että turha on odottaa kun porukka kastuu, vaan jaamme vain ruokapussit.

Tällä kertaa itsenäisyyspäivää vietetään kuitenkin Helsingissä aurinkoisessa pakkassäässä. Ulkona oli puolen päivän jälkeen -8 astetta pakkasta.

- Ilma oli hieno ja väki oli lähtenyt liikkeelle. Olimme tehneet etukäteen valmiiksi 1130 ruokapussia ja paikan päällä teimme vielä reilut 300 pussia lisää. Varmaan siellä torilla oli ainakin 1400 henkeä, Hursti arvelee.

Tilaisuudessa kävi myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

- Rinne totesi, että on hirveää katseltavaa, kun niin paljon ihmisiä jonottaa ruokaa itsenäisyyspäivänäkin. Kerroin hänelle, että tämä on monelle ihmiselle ihan jokapäiväistä, Hursti sanoo."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612062200036749_uu.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #84 on: 10. 12. 2016 18:06 »
.

1991 suurlaman alkaessa järjesteltiin härskisti omaisuuksia kivoille ja sopiville tutuille, Suomi oikeus- ja laillisuusvaltio?

Kylpylän perustajasta varattomaksi yhdessä yössä – "Olen muuttanut pakosta Espanjaan"

Katinkullan lomakeskuksen perustaja Pertti Lindeman kärsii vielä tänäkin päivänä 25 vuoden takaisen konkurssin seurauksista. Öisin hän palaa perustamaansa kylpylään palavereihin.


"Isä on kuollut ja Lindemanin on otettava hoitaakseen kolme yritystä. Jäätiön lomakylän lisäksi hän johtaa armeijan harmaista käsin Talvivaaran lomapirttiä sekä Kiuruveden metsäyhtymää. Myöhemmin Jäätiön lomakylän toiminta laajenee ja Sotkamon kunta osallistuu lomakylän laajentamiseen ostamalla lisäalueita golfkentän perustamiseen.

Nuori, ammattitaitoinen ja idearikas mies ei tyytynyt kuitenkaan vähään ja jäänyt pienen lomakylän pyörittäjäksi. Hän unelmoi suuremmasta. Asianajaja Seppo Juurikko lähti mukaan toteuttamaan valtavaa investointia.

Lindemanin mukaan hänen ja Seppo Juurikon Katinkulta-konsepti oli täysin omalaatuinen, eikä sellaista oltu aikaisemmin nähty muualla.

– Aloitin suunnittelun jo vuonna 1984, Lindeman kertaa.



Katinkullan nousu ja yrittäjien tuho

1980-luvun ensimmäisellä puoliskolla Lindeman alkoi suunnitella lomakylää, jossa olisi viikko-osakejärjestelmällä myytäviä mökkejä. Kainuu, ja tarkemmin Vuokatti, oli ihanteellinen paikka lomakeskukselle, sillä alueella oli valmiiksi olemassa selkeät kesä- ja talvisesongit.

– Viikko-osakejärjestelmällä siitä oli mahdollisuus luoda täysin ympärivuotinen eli saada osakkeenomistajia, jotka käyttävät sitä kaikkina vuoden viikkoina ja kaikkina vuoden päivinä.

Samaan aikaan ympäri Suomen virisi useita kylpylähankkeita. Katinkullan konsepti laajenikin kylpylällä, golf- ja sulkapallokentällä sekä keilailulla.

– Myös ne ideoin samalla tavalla rahoitettavaksi eli viikko-osakemyynnillä.



Lindeman suunnitteli ja rakensi itse ohjelmiston, jolla hallittiin 43 000 osaketta. Yhtiökumppani Seppo Juurikko valmisteli osakeyhtiöt ja niiden yhtiöjärjestykset.

Investointi oli yhteensä hieman alle 470 miljoonaa markkaa.

– Siitä me rahoitimme tulorahoituksella ja omalla rahoituksella 200 miljoonaa markkaa. Eli kokonaisinvestoinnista oli vain 265 miljoonaa markkaa vieraspääomaa, mutta meidän omaisuutemme määrä oli KHT-tilintarkastajan mukaan yli 600 miljoonaa markaa.

Sopimuksesta huolimatta pankki päätti lopettaa yrittäjien rahoituksen ja kaataa yhtiön, vaikka Lindemanin mukaan mitään juridista pakkoa konkurssiin ei ollut.

Katinkullan lomaosakekylän rakennuttajayhtiö Rantakatin Lomakylä Oy meni konkurssiin lokakuussa 1992.

"Tekaistut perusteet konkurssiin"

Lindeman kertoo voivansa vielä tänäkin päivänä sanoa hyvällä omallatunnolla, että perusteet konkurssiin olivat täysin tekaistut.

– Oli tullut lama ja pankkikriisi. Pankkiirit pystyivät tuhoamaan ja ryöstämään yrittäjän omaisuuksia. Sitä ei tehty ainoastaan meille, vaan myös tuhansille muille yrittäjille, Lindeman sanoo.

Lindemanin mukaan asiasta käytiin kahdeksan vuotta raskaita oikeuskäsittelyjä.

– Kainuun syyttäjä totesi ykskantaan, ettei rikosta ole tapahtunut, vaikka KRP:n rikostutkijat totesivat, että on syytä nostaa syyte ja viedä oikeuteen sekä tutkia tapahtumat. Me emme saaneet niitä kuitenkaan koskaan edes oikeuteen tutkittaviksi.

Lindemanin ja Juurikon yrityssaneeraushakemus hylättiin ja SKOP sai lomakylän haltuunsa.

Lindeman joutui täysin puille paljaille. Sukutilalla sijaitsevan lomakohteen omistajuus hupeni käsistä yhdessä yössä.

– Ulosotto vei aivan pilkkahintaan, 190 miljoonalla markalla, Katinkullan omaisuuden, joka oli tilantarkastajan mukaan 600 miljoonan arvoinen.

Lindeman syyttää edelleen SKOP:ia keinottelusta.

– SKOP:n pankkiirit järjestivät itse huutokaupan, jossa he itse ostivat SKOP:n tytäryhtiön omistukseen meidän omaisuutemme."

koko juttu:
http://yle.fi/uutiset/3-9339074

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #85 on: 14. 12. 2016 15:03 »
.

    Juuri nyt: Salla Vuorikoski lähtee Ylestä – jo toinen irtisanoutuminen samana aamuna

Ylen ajankohtaistoimituksen esimies eroaa – ”Rautasaappaan alla on vaikea hengittää




Jussi Eronen (vas.) eroaa tehtävästään Ylessä. Hänen mukaansa tärkein syy on näkemysero Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläisen kanssa.

Julkaistu: 14.12. 10:49

"Ylen ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen kertoo Twitterissä, että on eronnut tehtävästään.
Eronen kertoo Ilta-Sanomille eronneensa, koska ei pysty enää työskentelemään Ylellä.

– Minulta on jo otettu tietokone pois ja minut talutetaan autohalliin kello 12, Eronen sanoo.

Tärkein syy on näkemysero Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläisen kanssa.

– Rautasaappaan alla tutkivan journalistin on vaikea hengittää, Eronen vastaa.

– Journalistiset näkemyserot päätoimittaja Atte Jääskeläisen kanssa ovat liian suuret. En voi noudattaa täällä journalistin ohjeita, jossa jokaisella on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, Eronen.

Eronen kertoo harkinneensa eroa useita viikkoja. Aiempi Sipilä-kohu vaikutti huomattavasti päätökseen. Erosen mukaan Sipilän yhteydenoton jälkeen Ylessä alkoi välitön Sipilä-juttujen alaskaalaaminen."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005006277.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #86 on: 14. 12. 2016 20:08 »

.

MYös Deutsche Welle raportoi sananvapaus ongelmista Suomessa

 TOP STORIES
News

Two Finnish journalists resign amid row with prime minister over press freedom

A dispute of freedom of the press is striking for Finland as the state is considered a world leader in press rights. Apparently annoyed by the journalists' reporting, the prime minister fired off nearly two dozen email



"Two journalists quit Finland's public broadcaster Yleiradio (YLE) on Wednesday, saying the news organization balked at broadcasting critical reporting of politicians, most notably concerning Prime Minister Juha Sipila.

The case is particularly striking because the Nordic country is considered a global beacon for press freedom. The non-profit group Reporters Without Borders has ranked Finland as the world leader in free press rights for seven years running.


The prime minister apologized for sending over 20 emails to YLE journalists

The journalists, Jussi Eronen (pictured above) and Salla Vuorikoski, resigned citing irreconcilable differences with the editor-in-chief regarding free speech and journalistic independence."

http://www.dw.com/en/two-finnish-journalists-resign-amid-row-with-prime-minister-over-press-freedom/a-36766091

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #87 on: 16. 12. 2016 21:09 »
.

Koski sai uhkaavia viestejä Facebookiin – teki ilmoituksen eduskunnan turvallisuusosastolle



"Vaasalainen kansanedustaja Susanna Koski (kok.) on tehnyt ilmoituksen eduskunnan turvallisuusosastolle Facebook-sivuilleen kirjoitetuista asiattomista kommenteista. Kosken mukaan muutama sairaala-asian tiimoilta lähetetyistä viesteistä on uhkaavia.

– Kansanedustajille annettujen ohjeiden mukaan kansalaispalautteen mukana tulevista hiemankin uhkaavista viesteistä pitää ilmoittaa turvallisuusosastolle. Olen saanut uhkaavia viestejä aiemminkin ja olen niistä ilmoittanut, joten mistään poikkeuksellista tilanteesta ei ole kysymys.

Koski kertoo saaneensa uhkaavaksi arvioimiaan viestejä sairaalalakiäänestyksen aikana sekä jo aiemmin viikolla, jolloin julkisuudessa käsiteltiin SOK:n päätöstä vetää aidoista turkiksista tehdyt tuotteet pois myynnistä.

– Tuulta on riittänyt tällä viikolla.

Kansanedustaja on haluton kertomaan viestien yksityiskohtia.

– Minulla ei ole mitään haluja julkisuudessa eritellä näiden viestien sisältöä. Tässä työssä tulee palautetta ja ihan ymmärrettävästi sairaala-asiassa sitä on annettu. Tulleeseen palautemäärään nähden uhkaavia viestejä on ollut vähän.

Koski julkaisi Facebook-sivuillaan ja Twitter-tilillään torstaina uutisen, jossa kerrottiin Seinäjoen sairaalan saamista pilapuheluista. Kansanedustaja liitti mukaan kommenttinsa "Sivistynyttä porukkaa nämä suomenruotsalaiset".

Kosken mukaan uhkaavat viestit eivät liity tähän ketjuun. Hän sanoo seuranneensa vain osittain twiitin aiheuttamaa keskustelua.

– En oikein huomaa eroa twiittini ja sen saaman vastaanoton välillä. Jokainen päättäköön itse mitä tarkoitan. Uutinen, jonka jaoin, oli asiallinen.

Kysymykseen olisiko jokin asia kannattanut tehdä toisin tai jokin viesti pitänyt jättää julkaisematta, Koski vastaa:

– Kun keskustelua seuraa, niin en olisi tehnyt mitään toisin. Kielikeskustelu on jo kauan sitten kääntynyt itseään vastaan ilman minun twiittejänikin."

Koski sai uhkaavia viestejä Facebookiin – teki ilmoituksen eduskunnan turvallisuusosastolle

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #88 on: 17. 12. 2016 07:07 »

.

Sdp:n Antti Rinne: Ylen päätoimittaja Jääskeläinen soitti luottamuksellisen puhelun kohun keskellä
Sdp:n puheenjohtajan mukaan ”luottamus Ylen journalistiikkaan on horjunut”.




Pekka Ervasti
Kotimaa 16.12.2016 16:26

"Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne vahvistaa Suomen Kuvalehdelle, että Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen on ollut kulissien takana yhteydessä suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajaan julkista mediayhtiötä ravistelevan kohun keskellä.

”Kyllä minä olen saanut puhelun Atte Jääskeläiseltä”, Rinne sanoo Suomen Kuvalehden podcast-tentissä.

Rinteen tiedossa ei ole, onko Jääskeläinen mahdollisesti ollut yhteydessä myös muihin puoluejohtajiin tai kärkipoliitikoihin Yle-kohun vuoksi.

Sdp:n puheenjohtaja on haluton kertomaan yksityiskohtaisemmin puhelun sisällöstä. Hän ei vahvista epäilyjä, että kyse olisi esimerkiksi ollut poliittisen tuen pyytämisestä samaan aikaan, kun Ylen johto on julkisesti torjunut syytöksiä Ylen riippumattomuuden horjumisesta.

”En ole valmis käymään läpi keskustelun yksityiskohtia”, Rinne sanoo.

Pyysikö Jääskeläinen tukea?

”Vastaan tähän kysymykseen, että hän kuvasi sitä tilannetta ilmeisesti omasta näkökulmastaan.”

Rinne sanoo seuranneensa Yle-kuohuntaa pahoilla mielen.

”Minusta on päivänselvää, että tässä on luottamus Ylen journalistiikkaan horjunut.”

Oppositiojohtajan mielestä asioita ei voi Ylessä jättää silleen.

”Asia ei ole sellainen, että tämän voisi lakaista maton alle. Kyllä tämä täytyy nyt selvittää, että kansalaisille tulee selväksi, mitä on tapahtunut.”

Rinteen mielestä Ylessä pitää nyt analysoida, mitä on tapahtunut, ja tässä prosessissa on kuultava sekä johtoa että henkilöstöä.

Hän väläyttää myös ulkopuolisen selvityksen mahdollisuutta.

”Kansalaisten luottamuksen palauttamiseksi jonkinlainen ulkopuolinen selvitys voisi olla paikallaan.”

Rinteellä ei ole selvityksen mallista tai tekijästä valmista ehdotusta. Hänen mielestään sitä kannattaisi miettiä Ylen hallintoneuvoston lisäksi myös kaikissa eduskuntaryhmissä.

Päätoimittaja Atte Jääskeläinen ei ole vastannut SK:n soittopyyntöihin."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sdpn-antti-rinne-ylen-paatoimittaja-jaaskelainen-soitti-luottamuksellisen-puhelun-kohun-keskella/

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #89 on: 18. 12. 2016 20:08 »
.

Hitler saa kuulla ettei mv- lehden päätoimittajaa Ilja Janitskinia ole vieläkään saatu kiinni



<a href="http://www.youtube.com/v/W2jBOCcJEaA?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/W2jBOCcJEaA?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=W2jBOCcJEaA

http://mvlehti.net/2016/12/18/mv-lehden-paatoimittaja-ilja-janitskin-tiedottaa-2/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #90 on: 26. 12. 2016 14:02 »
.

60-luvulla suunniteltuja koneita tippuu mutta huolestuttavinta on ehkä nämä kehitysmailla olevat ydinaseet jotka voi laueta vahingossa tai vaikka itsekseen huollon puutteessa


Valeuutisen lukeminen sai Pakistanin uhkailemaan ydinaseilla

Ulkomaat Julkaistu 26.12.2016 09:43

"Netissä julkaistu valeuutinen on saanut Pakistanin uhkailemaan Israelia ydinaseilla. 

AWD News -sivustolla julkaistun valeuutisen mukaan Israelin puolustusministeri olisi uhannut ydinsodalla, jos Pakistan lähettää joukkoja Syyriaan.  Valeuutisessa oli vieläpä viitattu virheellisesti Israelin entiseen puolustusministeriin. 

Vaikuttaa siltä, että Pakistanin puolustusministeri Khawaja Asif on uskonut uutista, koska hän tviittasi perjantaina Israelin puolustusministerin uhkailleen ydinasekostolla ja muistutti, että "Pakistan on myös ydinasevaltio". "

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/valeuutisen-lukeminen-sai-pakistanin-uhkailemaan-ydinaseilla/6240170


Pohjois-Korea uhkaa "ennalta ehkäisevällä" ydinaseiskulla

Pohjois-Korea on torstaina uhannut tehdä "ennalta ehkäisevän" ydinaseiskun vihamieliseksi kokemiaan maita vastaan.



Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat aikoo aloittaa ydinsodan

"- Koska Yhdysvallat on aikeissa aloittaa ydinsodan, me tulemme käyttämään oikeuttamme tehdä ennalta ehkäisevä ydinaseisku sodan aloittajan tukikohtaan, jotta voimme suojella suvereenia etuamme, Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja sanoi valtiollisen uutistoimiston KCNA:n välittämässä lausunnossa. "

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201303070115052_ul.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #91 on: 26. 12. 2016 17:05 »
.

Berner HS:lle: Jatkossa autoilijaa saattavat laskuttaa tien käytöstä vakuutusyhtiöt, teleoperaattorit ja autokauppiaat

Politiikka 13:56 MT

Ministeri Anne Bernerin mukaan valtion väylien yhtiöittämisestä päätetään kevään kehysriihessä.



Anne Bernerin hyvätahtoisuuteen ja kansalaisia palvelevaan tarkoitukseen ei yleisesti luoteta kovin vahvasti.

"Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan kilpailu on kaiken a ja o, kun valtion liikenneväylät ollaan yhtiöittämässä.

Jos uudistus tehdään, kaikkiin Suomen teillä ajaviin autoihin asennettaisiin sim-kortti tai jokin järjestelmä, joka kertoisi kuinka paljon autolla ajetaan.

Liikenneverkkoyhtiö ei kuitenkaan suoraan laskuttaisi autoilijaa, vaan sen hoitaisivat yksityiset palveluntarjoajat.

Palveluntarjoaja laskuttaisi autoilijaa oman hinnoittelunsa mukaisesti.

Kuvio toimisi siis samaan tapaan kuin teleoperaattoreilla, joilla on kiinteähintaisia datapaketteja.

Liikenneverkkoyhtiö saisi rahansa palveluntarjoajalta, joka maksaisi teiden käytöstä tukkuhintaa.

Berner uskoo, että halukkaita palveluntarjoajia löytyy helposti.

”Ensimmäisinä toimijoina voisivat olla esimerkiksi vakuutusyhtiöt, teleoperaattorit ja autokaupat”, Berner visioi.

Poikkeuksena olisivat kuitenkin kuljetusyritykset. Ne voisivat Bernerin mukaan ostaa ajonsa suoraan tukkuhinnalla liikenneverkkoyhtiöstä.

Berner kuitenkin korostaa, että mitään ei ole vielä päätetty. Selvitys on kesken.

Perussuomalaiset ovat suhtautuneet epäilevästi väylien yhtiöittämiseen. Näin ollen on mahdollista, että hanke kaatuu hallituksen kehysriihessä.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat."

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/berner-hs-lle-jatkossa-autoilijaa-saattavat-laskuttaa-tien-k%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4-vakuutusyhti%C3%B6t-teleoperaattorit-ja-autokauppiaat-1.173589

http://mvlehti.net/2016/12/26/bernerin-jouluhaastattelu-maantiet-korporaatioille-sim-kortilla-valvotaan-ja-rahastetaan-liikkumista/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #92 on: 29. 12. 2016 12:12 »

.

Suoraan lähtöruudun kautta kulkematta vankilaan


Aarnio aikoo ilmoittautua vankilaan vielä tänään
Rikos Julkaistu 29.12.2016 13:12



"Aarnio on nyt tuomittu yhteensä 13 vuoden vankeuteen, sillä oikeus otti huomioon Aarnion Trevoc-haarassa aiemmin saaman kolmen vuoden vankeustuomion."

    Jari Aarnio tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen – "Käytti häikäilemättömästi väärin virka-asemaansa" 11:02

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/aarnio-aikoo-ilmoittautua-vankilaan-viela-tanaan/6244672

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #93 on: 29. 12. 2016 23:11 »

.

Kohtuullisen huolestuttavia suunnitelmia - nämä ei jää tietenkään tähän

Saaristolaiset peloissaan ministeri Bernerin kokeilusta – ”Kuka maksaa 28000 euroa vuodessa siitä, että käy töissä Turussa?”



Ministeriö haluaa saariston yhteysalusliikenteeseen kilpailua. Tällä hetkellä aluksilla matkustaminen on maksutonta

" Liikenne- ja viestintäministeriö aloittaa huhtikuussa 2017 kokeilun 500:n saaristolaisen asuinalueella. Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professorin Martin Scheininin mielestä toimet ovat vastoin Suomen perustuslakia.
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esitteli joulukuun 12. päivänä eduskunnassa LVM:n kokeilua, jonka tarkoituksena on ministeriön mukaan kehittää saariston liikennepalveluja Saaristomerellä ja Suomenlahdella. Ministeriön mukaan nykyinen valtiovetoinen malli on joustamaton ja kallis.

Huhtikuussa 2017 alkavassa kokeilussa Saaristomerellä olevia yhteyksiä avataan kilpailulle ja ne pyritään järjestämään yksityisten yritysten voimin. Tämä ei ole mahdollista, mikäli valtio tarjoaa palveluita ilmaiseksi, kuten tällä hetkellä. Kokeilun on määrä kestää vuoden 2018 loppuun.

Alueella asuvat maanviljelijä Juha Valtonen ja yrittäjä Erik Friederiksen ovat tehneet kokeilusta kantelun oikeuskanslerille. He ovat huolissaan 500:n saaristolaisen asemasta, jotka asuvat kokeilun piirissä olevien lauttayhteyksien päässä. Friederiksenin laskutoimitusten mukaan yhdelle mantereella työssä käyvälle ihmiselle kustannuksia tulisi jopa 28 000 euroa per vuosi.

– Kuka maksaa 28 000 euroa siitä, että käy töissä Turussa? Friederiksen parahtaa."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005024709.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #94 on: 30. 12. 2016 00:12 »

.

Jotakin tolkkua tähänkin eli aivan normaalia ihmisjärkeä samaan aikaan kun ties mitä laittomia illegaaleja pyörii tuolla mettät täynnä

MV-lehden rikostutkinnasta pudotetaan osa epäilyistä pois

Torstai 29.12.2016 klo 21.05

"Poliisi ei tutki kaikkia MV-lehdestä ja sen päätoimittajasta Ilja Janitskinista tehtyjä rikosilmoituksia.



"Poliisi rajaa pienimmät epäilyt tutkinnan ulkopuolelle.

- Tämä on prosessin virtaviivaistamista, sanoo Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Vesa Elomaa Mikkelin poliisiasemalta.

- Viranomaiselle on annettu lainsäädännössä mahdollisuus rajoittaa tiettyjä asioita pois, kun näillä asioilla ei ole minkäänlaista vaikutusta loppupeleissä tuomioon. Niihin ei kannata uhrata esitutkintaresurssia.

Käytännössä poliisi ei siis tutki sellaisia rikosilmoituksia, jotka eivät toisi lisärangaistuksia. Kullakin asianosaisella säilyy mahdollisuus nostaa siviilikanne oikeudessa.

- Asianomistajalla itsellään on toissijainen syyteoikeus ja myös vahingonkorvauksia voi hakea itse.

Elomaa sanoo, että asia on senlaatuinen vähäisemmissä rikosepäilyissä, että se laittaa tietysti ihmiset ajattelemaan, lähteäkö oikeussaliin asti tappelemaan.

- Tämä nyt vain on tällä tavalla, että meitä on rajallinen määrä suorittamassa esitutkintaa.

Rikosvyyhti niputettu yhteen

MV-lehden ja Ilja Janitskinin tutkinta on keskitetty Helsingin poliisilaitokselle. Sieltä on lähtenyt kyselyt maakuntien eri poliisilaitoksille niistä kyseistä tutkintaa koskevista rikosilmoituksista, jotka on tehty eri puolilla Suomea. Syyttäjä ottaa kantaa poliisin rajoitusesitykseen ja päättää lopulta asiasta.

- Ei ole mitään merkkejä, etteikö tätä rajoitusesitystä tultaisi hyväksymään, sanoo rikoskomisario Elomaa Mikkelin poliisiaseman tutkinnanhaarasta.

Mikkelissä kyse on ollut tekijänoikeuksista tehdystä rikosilmoituksesta.

- En näe mitään perusteita, että parista valokuvasta pitäisi esittää kysymyksiä kyseiselle herralle."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612292200047026_uu.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #95 on: 04. 01. 2017 19:07 »
.

Suomi-kuva kirkastuu kirkastumistaan myös ulkomailla - tosin höpinät "korruptoitumattomuudesta" voi jo jättää omaan arvoonsa



 TOP STORIES
News
Ex-drug squad chief jailed for smuggling hash into Helsinki

A Finnish court has sentenced an ex-chief of narcotics in Helsinki for his involvement in a drug ring. The officer, Jari Aarnio, used his post to protect drug dealers in a massive hash import ploy.



"The judges sentenced Aarnio to 10 years for drug smuggling and other charges, including interfering with the investigation and tampering with evidence, Finnish public broadcaster Yle reported on Thursday.

According to the prosecutors, Aarnio played a key role in helping a gang smuggle some 800 kilograms (1,750 pounds) of hashish from the Netherlands into Finland in 2011 and 2012. He reportedly threatened a suspect, worked to prevent his colleagues from investigating the case, and tried to protect the smugglers' identities.

A local crime boss was also given 10 years in the same case.

The 59-year-old Aarnio "recklessly" abused his position and endangered the public's trust in the police, the court said on Thursday.

Fighting corruption charges

The ex-police officer has built a 30-year career on fighting illegal drugs, eventually reaching the top post in Helsinki's narcotics squad.

He was found guilty of fraud and corruption on separate charges in 2013 relating to his share in a company that sold surveillance equipment to the police.

Aarnio had rejected all charges against him.

The rare corruption case has drawn widespread attention in the Nordic country. According to Transparency International, Finland boasts the second least corrupt public sector in the world, behind Denmark."

© 2017 Deutsche Welle

http://www.dw.com/en/ex-drug-squad-chief-jailed-for-smuggling-hash-into-helsinki/a-36943961



Finland jails police chief Aarnio for drug-smuggling

http://www.bbc.com/news/world-europe-38458583



ex-Finnish police drug boss gets 10 years

http://www.foxnews.com/world/2016/12/29/in-rare-case-ex-finnish-police-drug-boss-gets-10-years.html



Långt straff för knarkåtalad polischef

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article24168291.ab

.
« Last Edit: 04. 01. 2017 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #96 on: 13. 01. 2017 19:07 »

.

Parkkipaikalla silmitön kaahaaminen on asia jota ei voi ymmärtää

Nyt tärähti! Auton parkkeeraus meni pahasti pieleen K-marketin pihassa – Kuvasta tuli nettihitti

07.01.2017 19:10 (Päivitetty: 08.01.2017 10:09)



"K-market Kärjen parkkipaikalla Seinäjoella tärähti voimalla perjantaina, kun henkilöauto osui parkkipaikan pihalla olevaan betoniporsaaseen. Auto päätyi iskun voimasta betoniporsaan päälle.

Ohikulkija otti erikoisesta näystä kuvan, ja se lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

Kuvasta näkee, kuinka henkilöauto lepää betoniporsaan päällä ilman, että renkaat koskettavat maata.

Paikallisen K-market Kärjen kauppias Heikki Finnilä sanoo, että hänen tietojensa mukaan kukaan ei loukkaantunut rytäkässä, joka tapahtui noin kello 14 jälkeen iltapäivällä.

– Aika kauan autoa yritettiin saada betoniporsaan päältä pois, Finnilä sanoo ja viittaa hinausautoon, jonka avulla auto lopulta vietiin pois paikan päältä.

Kuvassa näyttää siltä, että betoniporsas olisi keskellä parkkipaikkaa. Kauppias sanoo, että todellisuudessa betoniporsaan (kuvasta katsottuna) vasemmalla puolella on nurmikkoalue. Sitä ei vain helposti huomaa, kun päällä on kevyt lumipeite.

– Kesällä kukaan ei yritä ajaa nurmialueen puolelle, kun se on näkyvillä. Ja toisaalta, kun sataa paljon lunta, lumi aurataan penkoiksi nurmialueelle, jolloin asiakkaat eivät myöskään aja betoniporsaan vasemmalle puolelle.

Finnilän mukaan nurmialuetta tuskin tullaan aitaamaankaan sillä silloin lumen auraaminen vaikeutuisi. Hän muistuttaa, ettei kaupan parkkialue ole kaupan vaan erillisen huoltoyhtiön vastuulla.

Tavoitimme auton omistajan puhelimitse. Mies sanoo, että vaimo oli autolla matkalla K-marketin pankkiautomaatille, kun epäonninen törmäys sattui. Matala betoniporsas oli jäänyt huomaamatta.

– Se on tosiaan aika matala, ja oliko vielä vähän lumen peitossa. Auto meni romuksi, auton omistaja, seinäjokelainen mies sanoo.

Mies harmittelee, ettei betoniporsaan päälle ollut kiinnitetty erillistä liikennemerkkiä, joka varoittaisi autoilijoita betonimöhkäleestä.

Miehen mukaan vaimo oli järkyttynyt törmäyksestä, mutta selvisi ilman fyysisiä vammoja. Auto sen sijaan vaikutti hänen mukaansa olevan lähes lunastuskuntoinen.

– Öljyä tulee paljon pohjasta. Kiikun kaakun, että selvitäänkö pelkällä öljypohjan rikkoutumisella, vai onko moottorikin mennyt. Maanantaina selviää, kuinka kävi."

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/nyt-t%C3%A4r%C3%A4hti-auton-parkkeeraus-meni-pahasti-pieleen-k-marketin-pihassa-kuvasta-tuli-nettihitti-1.2193369

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #97 on: 15. 01. 2017 21:09 »
.

Suomen kansalaispalkkakokeilu uutisoitu Norjan uutisissa

1. Finnene prøver ut borgerlønn



https://tv.nrk.no/serie/kveldsnytt/NNFA23011417/14-01-2017#t=40s

Jos sivu vastustelee menee tuonne alkuun ja valitsee kuvan alta tuon edellä mainitun kohdan 1.

https://tv.nrk.no/serie/kveldsnytt/NNFA23011417/14-01-2017

.
« Last Edit: 15. 01. 2017 21:09 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #98 on: 17. 01. 2017 17:05 »
.

Näin todistajat kertoivat oikeudelle sarjahukuttajan julmista ja raaoista teoista: virtsasi juomaveteen, piikitti lääkeruiskulla, huumasi ja hyväksikäytti.



"Käräjäoikeuden tuomiolauselman mukaan Seppänen huumasi useita henkilöitä, mikä ilmenee useista samankaltaisista kertomuksista.

Monesti vierailijan jätettyä juomansa Seppäsen läheisyyteen oli juomaan ilmestynyt huumaavaa ainetta.

Eräs todistajista kertoi, että Seppäsellä oli tapana huumata ihmisiä käyttääkseen heitä seksuaalisesti ja taloudellisesti hyväksi.

Huumaamisesta lähtenyt tapahtumaketju olikin mahdollisesti taustalla toisessa tapossa, josta Seppänen tuomittiin perjantaina.

Kyseisessä tapauksessa oikeus katsoi Seppäsen hukuttaneen miehen kesämökkinsä matalaan rantaveteen. Jo edellisenä päivänä hän oli ollut hengenvaarallisessa tilanteessa, kun Seppänen oli kaatanut järvellä kahdesti peräkkäin veneen, jossa mies oli ollut kyydissä. Lopulta sivulliset pelastivat uhrin vedestä.

Uhri oli aiemmin tehnyt Seppäsestä kaksi rikosilmoitusta, joissa hän kertoi miehen huumanneen ja raiskanneen hänet.

Oikeuden mukaan Seppänen oli uhkaillut miehen läheisiä peruuttamaan rikosilmoitukset. Seppänen jopa toimitti poliisille "uhrin" kirjoittaman paperin, jossa uhri väitettävästi antaa lupansa sukupuoliyhteyteen ja kehuu Seppäsen sukuelimen kokoa alatyylisin sanoin.

Samana päivänä, jolle kirjoitus on päivätty, uhri oli löytynyt tajuttomana huoltoaseman pihalta.

- Tekstin kirjoituspäivän tajuttomuuskohtaus yhdessä Seppäsen huumaamistavan ja muiden mainittujen seikkojen ohella viittaa vahvasti Seppäseen tekstin sisällön laatijana, tuomiolauselmassa todetaan.

Samaisen uhrin läheiset kertoivat oikeudelle, että uhriin ei saanut yhteyttä enää tämän jouduttua Seppäsen vaikutuspiiriin. Läheiset jopa kehittivät salakielen, jonka avulla uhrin olisi ollut mahdollisuus pyytää apua, vaikka Seppänen olisi kuullut puhelun. He ostivat myös miehelle useita puhelimia, mutta Seppänen otti ne kaikki haltuunsa.

Useat pelkäsivät

Oikeuden tuomiosta selviää, että useat ihmiset ovat pelänneet Seppästä jo vuosia. Monet todistajat halusivat todistaa sermin suojista.

- Yksi todistaja on asianomistajan läheisenä kieltäytynyt itkien todistamasta ilmoituksensa mukaan, koska pelkää Seppästä, tuomiossa kuvaillaan.

Oikeuden mukaan todistajien ilmaisema pelko sopii yhteen sen kanssa, mitä Seppäsen kostonhalusta ja väkivaltaisuudesta on kerrottu.

Tuomiolauselmasta ilmenee, että viranomaiset eivät puuttuneet tilanteeseen, vaikka uhrit kertoivat poliisille joutuneensa tapon yrityksen kohteeksi. Oikeuden mukaan sen vuoksi Seppäsen kanssa tekemisessä olleet henkilöt ovat joutuneet huolehtimaan itse omasta turvallisuudestaan ja usein se on tapahtunut välttämällä riitoja Seppäsen kanssa.

Tämän vuoksi pahoinpidellyiksi ja uhkailluksi tulleet henkilöt eivät ole uskaltaneet tehdä rikosilmoituksia tai ovat peruuttaneet ne pelätessään Seppäsen kostoa. Pelon vuoksi ihmiset ovat myös noudattaneet Seppäsen tahtoa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701172200054894_uu.shtml

Uhri kertoi tapon yrityksestä jo vuonna 2007 - poliisi ei ottanut vakavasti

Tiistai 17.1.2017 klo 19.12

"Käräjäoikeuden tuomiolauselmasta ilmenee, että uhrien kertomukset eivät johtaneet toimenpiteisiin.

Jo vuonna syyskuussa 2007 tapon yrityksen kohteeksi joutunut uhri kertoi heti teon jälkeen poliisille Seppäsen yrittäneen tappaa heidät.

Tuolloin Seppänen oli lähtenyt veneilemään Viinijärvelle neljän vieraansa kanssa. Veneessä oli yhteensä kaksi naista ja kolme miestä. Yhdellä naisista oli jalka kipsissä.

Syyttäjän mukaan noin 100 metrin päässä rannasta Seppänen kaatoi veneen joko yksin tai yhdessä toisen veneessä olleen miehen kanssa. Seppänen ja mahdollinen rikoskumppani olivat hyviä uimareita, mutta kolme muuta uhria jäivät oman onnensa nojaan. He pelastuivat ainoastaan sivullisten ansiosta.

Tuolloin paikalle tullut poliisi kertoi oikeudelle yhden uhrin itkien ilmaisseen joillakin sanoilla jo tapahtumapaikalla, että Seppänen oli yrittänyt tappaa. Poliisi ei ilmoituksensa mukaan ollut kuitenkaan ottanut hysteerisenä pitämänsä henkilön kertomusta vakavasti, vaikka havaitsi uhrin olevan tosissaan.

Poliisin mukaan hänen tullessaan paikalle pelastustoimien jälkeen tunnelma oli erikoinen, että Seppänen oli ollut hilpeä ja neljä muuta pelastettua hysteerisiä, pelokkaita ja jännittyneitä.

Ilmoitus ei auttanut

Erään toisen, entisen poliisin mukaan noin vuotta myöhemmin toinen veneessä olleista, mahdolliseksi rikoskumppaniksi epäilty mies, oli kertonut poliisille putkassa oma-aloitteisesti, että Seppänen oli kaatanut veneen tahallaan. Poliisin mukaan mies halusi saattaa asiaan poliisin tietoon.

Tämä ilmoitus ei kuitenkaan aiheuttanut toimenpiteitä.

- Riippumatta viranomaisten toiminnan oikeellisuudesta tilanne on Seppäsen lähipiirin näkökulmasta ollut se, ettei heidän epäilemäänsä tai tietämäänsä Seppäsen menettelyyn tulla viranomaisten toimesta pitempivaikutteisilla toimilla puuttumaan, oikeus toteaa.

Oikeuden mukaan viranomaisten toimimattomuuden vuoksi sarjahukuttajan lähipiiri joutui itse huolehtimaan omasta turvallisuudestaan, mikä tarkoitti sitä, että he pyrkivät välttämään riitoja Seppäsen kanssa.

Tämän vuoksi pahoinpidellyiksi ja uhkailluksi tulleet henkilöt eivät ole uskaltaneet tehdä rikosilmoituksia tai ovat peruuttaneet ne pelätessään Seppäsen kostoa. Seppäsen tahtoon taipuminen oli yksi selviytymiskeino"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701172200055040_uu.shtml

EDIT:

"Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Kimmo Wetterstrand kertoo, että Seppästä lähdettiin hakemaan heti tuomion antamisen jälkeen.

Wetterstrandin mukaan ei ole tavatonta, että vankilaan passitettavaksi määrätyt lähtevät pakosalle.

- Kyllähän niitä silloin tällöin joudutaan etsimään muualta kuin kotiosoitteesta, ei tämä nyt aivan tavatonta ole, rikoskomisario kommentoi.

Poliisi ei halua arvioida miehen vaarallisuutta.

- Jos joku hänet tunnistaa, niin totta kai soittaa hätäkeskukseen, että voimme etsintää kohdistaa paremmin, mutta ei ole semmoista arviota, että hän tänä päivänä olisi erityisen vaarallinen, Wetterstrand toteaa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701172200054927_uu.shtml


"Seppänen on ollut nyt ratkaistujen rikosten vuoksi tutkintavankeudessa viimeksi parin kuukauden ajan vuoden 2016 vaihteessa.

Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjän mukaan Seppänen on vaarallinen henkilö."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005048316.html

Poliisi peitti omia jälkiään sarjahukuttajan kotitiellä

" Poliisi pyörähti sarjahukuttajan kotitalolla Kontiolahdella. Edes postinkantajat eivät ole uskaltautuneet talolle.
Ilta-Sanomien tilauksesta paikalla ollut valokuvaaja kertoo, että poliisipartio kävi iltapäivällä sarjahukuttajan kotitalolla. Partioauto ja kaksi poliisia saapuivat paikalle kello 14.20. Käynti oli lyhyt, ja se kesti ehkä noin minuutin, kun partio kääntyi jo takaisin.



"IS:n kuvaaja ei itse nähnyt etsintäkuulutetun sarjahukuttajan kotitaloa, jolle vievä tie on satoja metrejä pitkä. Käyntinsä jälkeen poliisit peittivät lumella oman partioautonsa jälkiä kapealta pihatieltä. Talolla pyörähtänyttä poliisipartiota lukuun ottamatta muita tunnistettavia poliiseja ei näkynyt.

Alueella liikkunut postinkantaja ja entinen postinkantaja kertoivat, että naispostinkantajilta on ollut kiellettyä menemästä talolle ollenkaan."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005049061.html

.
« Last Edit: 17. 01. 2017 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #99 on: 18. 01. 2017 15:03 »

.

Mitenkään haluamatta maalata piruja seinille kaikki katastrofin ainekset ovat olemassa

<a href="http://www.youtube.com/v/PbeJXDm80KU?version=3&amp;autohide=1&amp;start=536" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/PbeJXDm80KU?version=3&amp;autohide=1&amp;start=536</a>

https://www.youtube.com/watch?v=PbeJXDm80KU&feature=youtu.be&t=8m55s

Toisaalta samaan aikaan panostetaan tähän

<a href="http://www.youtube.com/v/b54FmJ4nezM?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/b54FmJ4nezM?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=b54FmJ4nezM

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #100 on: 20. 01. 2017 17:05 »
.

Kommentti: Haja-asutusalueen hiipuvat takavalot

 "Liikenneministeri Anne Bernerin poliittinen taustaryhmä on keskusta. Mitä Santeri ja Urho tästä oikein tuumaisivat, kirjoittaa uutispäällikkö Vesa Kovanen.

Kuvitellaanpa. On Mäki-Korholan perhe, isä, äiti, tytär, 18 ja poika, 20. Perhe asuu vaikkapa Pohjanmaalla, hiekkatien varressa, omassa talossa. Linja-auto ei ole vuosikausiin kulkenut, ja kirkonkylältä ennen maailmalle vienyt Haapamäen ratakin ruostunut umpeen. Mutta pakko on päästä, muuten eivät maailman, Suomen ja perheen talouden rattaat rullaa.

Isä on timpuri, tarvitsee työssään pakettiautoa. Käytössä on vanhahko diesel-hiace. Kestää ja sitä voi itsekin huoltaa ja korjata. Äiti työskentelee kirkonkylällä lähihoitajana, vuorotyö, minne kulkee perheen tuoreimmalla kulkuneuvolla. Tytär sai juuri kortin, lukiossa naapurikunnassa, oma auto on punainen. Poika opiskelee maatalouskonekorjaajaksi, saksalainen takaveto vm. 1998, tyyppi 320i.

Mäki-Korholoille Bernerin uudistus toisi tämänhetkisten tietojen mukaan vähintään 2 156 euron lisälaskun. Todennäköisesti suuremman, sillä perheen autokalusto ei ole erityisen vähäpäästöistä. Siinä saa rouva Mäki-Korhola lähteä puolitoista kuukautta yöksi töihin ennen kuin lasku on kuitattu.

Autoveron poistaminen ei Mäki-Korholoita suoranaisesti koske, sillä 2 000 euron auto maksaa heille veromuutoksen jälkeenkin 2 000 euroa.

Polttoaineveron muutos tietysti Mäki-Korholoita hieman helpottaisi, mutta valtion tulovirran takaamiseksi veroa ei kovin radikaalisti voi laskea. Veron tuotto on viime vuodet ollut muutenkin laskeva, sillä uudet autot eivät ole yhtä janoisia kuin esimerkiksi kymmenen vuotta täyttäneet kulkuneuvot.

Polttoainepumpulla hinta myös heijastelee maailman melskeitä niin, että Suomessa tehty marginaalinen veronkorjaus on kuin raakaöljypisara Nesteen tankkerin lastissa.

Liikenneministeri Anne Bernerin poliittinen taustaryhmä on keskusta. Keskustalle on perinteisesti ollut tärkeää pitää koko maa asuttuna ja elinkelpoisena.

Nyt alkiolaiseen henkeen ja vahvaan maauskoon kasvaneessa Mäki-Korholan perheessä saatetaan illalla miettiä, että mitähän Santeri ja Urho tästä oikein tuumaisivat?

Vesa Kovanen"

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005051711.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #101 on: 21. 01. 2017 09:09 »
.

Asiantuntijoiden mukaan tämä sarjahukuttaja saadaan kiinni alle viikossa

Mikä tarkoittaa sitä että sarjahukuttajaa ei saada kiinni alle viikossa

Myöskin mielenkiintoinen lausuma tuo viimeinen että hyvä kun päästivät vapaaksi ja aiheutettiin täysin turhaa ylimääräistä työtä poliisille ja ihmiset elävät pelkotiloissa ei näytä oikeutta kiinnostavan pätkän vertaa


Sarjahukuttamisista tuomitun Pekka Seppäsen pakomatka puhuttaa MTV Uutisten Vinkkimiehiä uudessa jaksossa.

"Vinkkimiehet eivät usko, että Seppänen olisi karannut ainakaan ulkomaille.

– Alta viikon jää kiinni, rikostoimittaja Pekka Lehtinen arvioi ohjelmassa.

Seppäsen tapauksessa on arvosteltu sitä, kun hovioikeus ei uskonut tutkintaa tehnyttä poliisia ja vapautti Seppäsen tutkintavankeudesta 2016. 

– Toisaalta sitä juuri on kaivattu, että oikeuslaitos ei olisi vain kumileimasin ja luottaisi poliisimiehen sanaan, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä sanoo."

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/vinkkimiehet-helsingin-uskomaton-korruptiotapaus-ja-sarjahukuttajan-pakomatka-alta-viikon-jaa-kiinni/6272206


Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kontiolahtelaisen 51-vuotiaan Pekka Tapani Seppäsen 14 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen niin sanotussa sarjahukuttajatapauksessa.

"Seppänen tuomittiin kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä, heitteillepanosta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet kahdesta tapon yrityksestä.

Miestä syytettiin yhteensä kolmesta taposta ja viidestä tapon yrityksestä. Lisäksi häntä syytettiin alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä. Tapaukset sattuivat miehen kesämökillä sekä venereissuilla, joissa mies oli mukana, vuosina 2007–2014."

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/128009-sarjahukuttaja-sai-vankeutta-14-vuotta-ja-6-kuukautta

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #102 on: 21. 01. 2017 13:01 »
.

Tällä kertaa asiantuntijat olivat oikeassa - onneksi

Mutta paljonko meni työtunteja täysin haaskeelle tämän onnettoman päätöksen vuoksi kun muutenkin kiinniotettavia paperittomia kulttuureja juoksentelee tuolla ulkona valtoimenaan tuhansittain

Sarjahukuttaja viedään tänään Pyhäselän vankilaan – hänen kaverinsa joutuu nyt poliisin kuultavaksi

Joensuussa kiinni jäänyt sarjahukuttaja kuljetetaan tänään Pyhäselän vankilaan. Sarjahukuttaja otettiin kiinni hänen kaverinsa autosta. Poliisi kuulee kaveria jo tänään.

Pekka Seppänen pakoili poliisia tiistaista lähtien. Hänen perässään oli joka päivä useita poliiseja. Poliisi ei halua kertoa tarkemmin, miten Seppästä etsittiin, mutta esimerkiksi kotietsintöjä tehtiin useita.

– Sen voin sanoa, että niitä tehtiin lähes kymmenen, vahvistaa rikoskomisario Kari Juntunen Ylelle."

http://yle.fi/uutiset/3-9416451

.

Seitsemän kuollut sarjahukuttajan kiinteistöillä – Tällainen on miehen 15-vuotinen rikoshistoria

"Sarjahukuttajana tunnettu Pekka Seppänen on ollut tuttu näky oikeudessa. Ennen nyt annettua pitkää tuomiota hän on saanut vuodesta 2002 alkaen kymmeniä tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä ja eläinsuojelurikoksista."

http://yle.fi/uutiset/3-9409717

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #103 on: 22. 01. 2017 08:08 »

.

Ilta-Sanomat: Tiemaksut myös prätkille - mikä kohtalo mopoilla ja polkupyörillä?

Selvitys liikenneverkkoyhtiöstä mainitsee myös mopot ja mopoautot sekä muut kevyet kaksi-, kolmi- ja nelipyörät.



Ministeriön selvityksen mukaan tienkäyttömaksuja perittäisiin henkilö- ja pakettiautojen sekä kuoma- ja linja-autojen lisäksi moottoripyöriltä

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön tiemaksut. Ilta-Sanomat kirjoittaa, keille kaikille tiemaksut lankeaisivat.

Lehden mukaan tienkäyttömaksuja perittäisiin henkilö- ja pakettiautojen sekä kuoma- ja linja-autojen lisäksi moottoripyöriltä. Hinnoittelua koskevaan pääperiaatteeseen tehtäisiin kuitenkin kuorma-autoja koskeva poikkeus. Sen sijaan työkoneet, traktorit, mopot, mopoautot sekä muut kevyet kaksi-, kolmi- ja nelipyörät, kuten mönkijät, jäisivät tienkäyttömaksujen ulkopuolelle.

Ilta-Sanomien mukaan polkupyöristä ministeriön selvityksessä ei puhuta mitään. Lehti tulkitsee, ettei pyöriltä perittäisi teiden, katujen eikä kevyenliikenteenväylienkään käyttöön perustuvia maksuja."

http://www.ess.fi/teemat/liikenne/art2338586

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #104 on: 23. 01. 2017 14:02 »
.

Jotenkin ei yllättävä uutinen - taas yksi ex-diktaattori teki husseinit ja pölli lähtiessään valtion kassan

Gambian entinen presidentti ryösti lähtiessään valtion varat

Gambia on vallanvaihdoksen jälkeen rahavaikeuksissa, koska käteisvarat ovat kadonneet.



Itsevaltaisesti Gambiaa parikymmentä vuotta hallinneen Yahya Jammehin vallan päivät päättyivät viikonloppuna. Kuva on elokuulta 2014, jolloin Jammeh ja hänen puolisonsa Zeinab Suma Jammeh vierailivat Yhdysvaltain Valkoisessa talossa.

"Länsiafrikkalaisen Gambian uusi johto epäilee maan entistä presidenttiä Yahya Jammehia vakavasta rikoksesta. Uuden presidentin Adama Barrow'n avustaja Mai Fatty sanoo Jammehin tyhjentäneen valtion rahavarat ennen poistumistaan maanpakoon ulkomaille.

Jammeh nosti viimeisten kahden viikon aikana yli 500 miljoonaa Gambian dalasia eli noin kymmenen miljoonaa euroa, Fatty sanoo.

Lisäksi Jammehin kerrotaan siirtäneen ulkomaille lentokoneilla useita luksusautoja.

Fattyn mukaan Gambian valtio on nyt suurissa rahavaikeuksissa.

– Kirstut ovat käytännössä tyhjät."

http://yle.fi/uutiset/3-9418548

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #105 on: 01. 02. 2017 16:04 »
.

Keskustelua kaksoiskansalaisuudesta on yritetty viedä sivuraiteille jopa veronmaksajien kustantaman Ylen kautta - vaikka kaikki hyvin tietävät että tässä on todellinen ongelma

Aika uskomatonta naivismia vielä puoluejohtajina esiintyviltä

Kotimaa

Kaksoiskansalaisuus


"Oppositiopuolueiden vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n puheenjohtajat ottivat tänään Ylen Ykkösaamu-radio-ohjelmassa kantaa kaksoiskansalaisuudesta nousseeseen keskusteluun.

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä Suomen pitää kohdella kaikkia kansalaisiaan samalla tavalla. Niinistö väläytti jopa sitä, että kaksoiskansalaisuutta Venäjän kaltaisten maiden kohdalla rajoitettaisiin.

– Pitäisin parempana sen pohtimista, että salliiko Suomi kaksisuuntaisen kaksoiskansalaisuuden sellaisille maille, jotka eivät kohtele kaksoiskansalaisia reilusti--- vaan edellyttävät kuuliaisuutta vain yhtä maata kohtaan. Tämä on se todellinen ongelma, Niinistö sanoi.

Venäjällä on juuri Niinistön kuvaama linja kaksoiskansalaisiin.

Entinen oikeusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson piti ongelmallisena sitä, jos henkilö voi olla kahden eri maan asepalveluksessa.

– Jos toinen maa ei salli kaksoiskansalaisuutta, miten sitten siinä toisessa maassa tehdään. Odotan, että puolustusministeri tekee kunnon selvityksen, että mitä hän ehdottaa ja minkä takia, Henriksson sanoi.

Vasemmiston Li Andersson puolestaan huomautti, että vaikka joku valtio edellyttäisi kuuliaisuutta, kansalaiset eivät välttämättä tätä toivetta noudata. Andersson edellytti puolustusministeriltä vahvempia perusteluita lakihankkeelleen.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kertoi eilen illalla aloittavansa lakihankkeen, jolla kaksoiskansalaisten pääsyä Puolustusvoimien sotilasvirkoihin estetään. Tätä ennen Niinistön ja Yleisradion välillä leimahti Ylen uutisoitua, että puolustusvoimissa olisi jo voimassa salainen sääntö, joka rajoittaa kaksoiskansalaisten tehtäviä. Niinistö epäili uutisen olevan informaatio-operaatio, jossa käytetään hyväksi Ylen luotettavuutta."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213546-valaytys-ylella-voiko-suomi-edes-sallia-suomen-ja-venajan-kaksoiskansalaisuutta

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #106 on: 02. 02. 2017 20:08 »
.

Myös presidentti Niinistö kiinnitti huomiota kaksoiskansalaisuuden ongelmakohtiin - Suomessa on tässäkin asiassa aivan käsittämättömän höllä ja naiivi käytäntö

Lainsäädäntöön on siten jäänyt DDR:n kokoinen turvallisuusaukko

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen kaksoiskansalaisuuslain tarkoitus oli aikanaan lakia säädettäessä selkeä, mutta tilanne on sen jälkeen muuttunut.



"Vuonna 2003 säädetyn kaksoiskansalaisuuslain tarkoitus oli houkutella Suomeen korkean luokan osaajia ja helpottaa myös paluumuuttajien asemaa.

- Nyt lain järkiperäinen ratio on, jos ei nyt kokonaan kadonnut, niin toiminut ainakin huonosti, Niinistö sanoo.

Koska olosuhteet ovat lain säätämisen jälkeen muuttuneet, on presidentin mukaan syytä keskustella lain muuttamisesta.

- Tämä on päällimmäinen asia, josta toivoisin, että keskustellaan ja on keskusteltu, mutta kovin paljon eteenpäin siinä ei ole päästy, Niinistö sanoo.

Presidentin mukaan eri maissa on käytössä erilaisia malleja kaksoiskansalaisuuteen liittyen. Esimerkiksi Norjassa ja Venäjällä kaksoiskansalaisuutta ei myönnetä kuin poikkeustapauksissa. Saksassa kansalaisuus myönnetään vain tietyistä maista tuleville. Suomi sen sijaan myöntää kaksoiskansalaisuuden kaikille."

"- Kysymys on harkinnasta, kuinka paljon kaksoiskansalaisia voidaan nähdä sellaisissa viroissa, joissa Suomen turvallisuus on keskeisesti virkatehtävä.

Esimerkiksi kaikki Venäjän kansalaiset ovat kaksoiskansalaisuudesta riippumatta Venäjän lakien mukaan velvoitettuja auttamaan Venäjän turvallisuusviranomaisia.

- Pääministeri (Dmitri) Medvedev antoi viime syksyn alussa haastattelun, jossa hän taas kerran korosti sitä, että Venäjä suojelee kaikkia venäläisiä riippumatta, missä he ovat. Lisäksi Venäjä valvoo, että venäjän kansalaisia kohdellaan oikein riippumatta missä he ovat.

- Tämä venäläinen ajattelu on aika johdonmukaista. He eivät myönnä kaksoiskansalaisuuksia, näin ollen he eivät myöskään tunnista kaksoiskansalaisuusilmiötä."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702022200064274_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #107 on: 03. 02. 2017 05:05 »
.

Mielenkiintoisesti tämä ei kuitenkaan nostattanut minkäänlaista hysteriaa risuparroissa niin kuin jotkut muut asiat näyttää tekevän

Suomen hallitus esti dosentti Bäckmanin aikeet – yritti ostaa radiokanavan

"Kohudosenttina tunnettu Johan Bäckman halusi ostaa Tampereen alueella toimivan radioyhtiö Love FM:n. Osakkeista 95 prosenttia olisi siirtynyt hänelle. Yhtiön myötä Bcäkmannille olisi siirtynyt myös toimilupa.

Suomen lain mukaan toimiiluvan siirtäminen edellyttää kuitenkin valtioneuvoston eli hallituksen suostumuksen.

Liikenne- ja viestintäministeriö pyysi Suojelupoliisilta asiasta lausunnon. Lausunnossa todettiin, että "Love FM:n ohjelmistoluvan peruuttamatta jättäminen ilmeisellä tavalla vaarantaa kansallista turvallisuutta, jos ohjelmistoluvan määräysvalta muuttuu hakemuksessa esitetyllä tavalla."

Suojelupoliisiin suosituksesta valtioneuvosto on ilmoittanut peruvansa toimiluvan,  jos radiokanavan määräysvalta siirtyy Johan Bäckmanille. Suojelupoliisin mukaan toimiluvan siirtyminen Johan Bäckmannille olisi vaarantanut kansallisen turvallisuuden."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213670-suomen-hallitus-esti-dosentti-backmanin-aikeet-yritti-ostaa-radiokanavan

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #108 on: 04. 02. 2017 07:07 »
.

Myös kunnallisvaaleissa on nyt mahdollista nostaa ns. hitler-kortti esiin ja sivuuttaa kätevästi todelliset ongelmat

Kieli kilvoitti kiivaan keskustelun Pietarsaaren vaalipaneelissa



Ilmari Heinosen mukaan suomenkieliset ovat herkkänahkaisempia epäkohdille kuin ruotsinkieliset.

                 Nythän on näin, että kymmenen prosenttia ihmisistä molemmissa kieliryhmissä on enemmän tai vähemmän
                 nationalisteja, hyvin lähellä natseja

                 Ilmari Heinonen


Kielibarometrin mukaan suomenkieliset ovat Pietarsaaressa hyvin tyytymättömiä saamiinsa palveluihin. Sauli Isokoski sanoi, että hän on itse kokenut, kuinka suomenkielisten on vaikeampi löytää esimerkiksi töitä. Lisäksi hän valitti, ettei terveyskeskuksesta saa suomenkielellä palvelua.

– Tämä kielibarometri on mielenkiintoinen, mutta uskoisin, että kyse on enemmän tunteesta. Sote-puolella on tehty kysely suoraan potilaille ja vain kolme vastaajaa moitti kielipalveluja, vastasi Maria Lunabba.

– Ei kyse ole aina tunteesta. Faktat osoittavat, että johtavat virat ovat menneet ruotsinkielisille, suomenkieliset eivät haekaan enää tänne, sanoi Kari Koskela.

Ilmari Heinosen mukaan suomenkieliset ovat herkkähipiäisempiä eli he kokevat helpommin tulevansa kielensä takia kaltoinkohdelluiksi.

– Nythän on näin, että kymmenen prosenttia ihmisistä molemmissa kieliryhmissä on enemmän tai vähemmän nationalisteja, hyvin lähellä natseja. Sieltä saattaa tulla todella töykeää kohtelua välillä, se jää mieliin vuosiksi.

– Totuus on, että virat on täytetty ruotsinkielisillä. Muuten olen saanut hyvää palvelua suomeksi, paitsi Malmin sairaalassa, sanoi puolestaan Veikko Kuusela."

Kieli kilvoitti kiivaan keskustelun Pietarsaaren vaalipaneelissa

Kuntavaalit 2017 – katso täältä tallenne Pietarsaaren keskustelutilaisuudesta

.
« Last Edit: 04. 02. 2017 08:08 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #109 on: 11. 02. 2017 12:12 »
.

Ruotsalaisen komisarion avautuminen aktivoinut myös mediasensuurin absoluuttiseen maksimiinsa - kaikki keskustelut sensuroidaan

Facebook ryhmässä jo 130 000 jäsentä parissa päivässä ympäri pohjoismaita

EDIT : Viimeisen tiedon mukaan jo yli 170 000 jäsentä

"Tiedot
DELA - BJUD IN - DELA - BJUD IN

Enligt statliga SVT så är de över 170.000 människorna som är med i stödgruppen "Stå upp för Peter Springare" ofrivilligt med i gruppen."

https://www.facebook.com/events/244816539299968/

Komisarion mitta tuli täyteen Ruotsissa – maahanmuuttajien rikoksista kirjoittaneen veteraanipoliisin avautumista kommentoidaan jo pääministeritasolla



"Eläkeiän kynnyksellä olevan ruotsalainen komisario Peter Springaren kuppi meni viimein nurin ja hän päivitti Facebookiin näkemyksensä poliisin arjesta. 47 vuoden virkamiesuran tehneen poliisin facebook-postauksesta syntyi huikea kohu ja siitä on kertonut muun muassa Expressen. Komisario totesi yli 18 000 jakoa keränneessä facebook-kirjoituksessaan, että vaikka maahanmuuttajat tekevät puolet vakavista rikoksista, hallituspuolueet vaikenevat.

Eläkeläiset on lyöty polvilleen, terveydenhuoltojärjestelmä muistuttaa infernoa, poliisilaitos on haaksirikossa. Me kaikki tiedämme, miksi. Mutta Ruotsi elää haavemaailmassa ja käyttäytyy itsetuhoisasti. Näin Peter Springare kirjoitti helmikuun 3. päivä Facebookiin. Springaren syvä tuohtumus tulee kirkkaasti esiin hänen päivityksessään, jossa hän siteeraa yhden viikon rikostilastoa Örebrossa maanantaista perjantaihin:

– Raiskaus, raiskaus, ryöstö, törkeä päällekarkaus, päällekarkaus ja raiskaus, kiristys, kiristys, poliisin väkivaltainen vastustaminen, poliisin uhkailu, huumausainerikos, huumeita, murhayritys, .. Rikoksesta epäillyt: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammad Ali, jälleen, jälleen, nyt vilahtaa nimi Christoffer huumausainerikoksen kohdalla, Mohammed, Mahmod Ali, uudelleen ja uudelleen…

– Maat, joista viikon mittaan rikoksista epäillyt tulevat: Irak, Irak, Turkki, Syyria, Afganistan, Somalia, Somalia, taas Syyria, Somalia, tuntematon, tuntematon, Ruotsi. Puolet epäiltyjen kansalaisuuksista jää varmuutta vaille, koska heillä ei ole kelvollista henkilöllisyystodistusta. Tämä tarkoittaa sitä, että he todennäköisesti valehtelevat kansallisuutensa ja identiteettinsä, komisario kirjoittaa.

– Nyt on kyse Örebrosta ja näiden rikosten selvittely vie kaikki resurssimme. Näin on ollut viimeiset 10-15 vuotta.

Kohun mittakaavaa osoittaa sekin, että itse sosiaalidemokraatti-pääministeri Stefan Löfven on ottanut kantaa Springaren mielipiteisiin Expressenissä. Hänen mielestään Springaren näkemys on rajoittunut:

– En tiedä, miten asiat ovat Örebrossa, mutta laajemmin ajatellen on valtavan vaikeata uskoa, että sata prosenttia poliisin resursseista kuluu maahanmuuttajien tekemien rikosten selvittämiseen. Väitän, että näkemys on väärä.

Samassa yhteydessä Löfven otti kantaa myös poliisin sananvapauteen ja totesi, että hän puolustaa sanavapautta, mutta ”poliisin olisi syytä antaa todellisuudesta korrekti kuva.”

Lisää löylyä kohuun löi kriminologian professori Leif GW Persson, joka kommentoi poliisin esiintuloa SVT:n valtiollisella kanavalla. Perssonin mielestä Springare on ruotsalaisittain – diplomaattisesti ilmaistuna – sekä oikeassa että väärässä.

– Mielestäni hän antaa asiallisen kuvan poliisin arjesta, jossa ulkomaalaistaustaiset miehet näyttävät olevan epäiltynä vakavimmista rikoksista. Eikä hän ole ensimmäinen poliisi, joka tämän on todennut. Hänellä on silti vääristynyt kuva todellisuudesta, sillä suurin osa väestöstä on taustastaan riipumatta kunnon väkeä.

Perssonin näkee poliisi Springaren mielipiteissä ja esiintulossa merkkejä ruotsidemokraattien vaikutuksesta. Persson on myös sitä mieltä, että suurin osa Ruotsin poliiseista äänestäisi ruotsidemokraatteja, koska se mielletään protestipuolueeksi. Ja koska poliisit ovat tyytymättömin ammattiryhmä Ruotsissa.

Poliisin ja hallituksen välillä vallitsee Ruotsissa siis harvinaisen selkeä luottamuspula.

Örebrolainen poliisi on avautumisensa jälkeen saanut myös runsaasti julkista tukea. Häntä tukevaan facebook-ryhmään  liittyi nopeasti 130 000 ihmistä."

https://www.suomenuutiset.fi/poliisin-mitta-tuli-tayteen-ruotsissa/

Esimerkki Ruotsin nykytilasta ja sosialdemokrati elitisti poliitikot kieltäytyvät näkemästä todellisuutta samalla kun kontrolloimattomat elukkalaumat riehuvat valtoimenaan

Polispatrull attackerad i Rinkeby



"Mellan 20 och 30 personer attackerade under fredagskvällen en polispatrull i Rinkeby. Tre personer har anhållits misstänkta för bland annat våldsamt upplopp.

En polispatrull blev attackerad på Stavbygränd i Rinkeby vid 23-tiden på fredagskvällen. Det var när poliserna gjorde en vanlig personkontroll på platsen, som de attackerades av ett större antal personer som utdelade slag och sparkar och kastade glas och flaskor mot dem.

– Det var rätt tumultartat så det är omöjligt att säga hur många som var aktiva, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson.
Poliser skadades

Tre poliser skadades i attacken och fick uppsöka sjukvård för sina skador.

– Det var någon mindre sårskada, någon bula och ömhet, säger Eva Nilsson som dock slår fast:

– Vi ser ju allvarligt på att man attackerar kollegor som är ute i jobbet.

I samband med bråket greps tre personer som nu sitter anhållna. De misstänks för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och främjande av flykt."

Mellan 20 och 30 personer attackerade under fredagskvällen en polispatrull i Rinkeby

Communistisessa,...korjaan social demokrati totalitarismissa kielletään mm. komisariolle lähetettyjen kukkalähetysten kuvaaminen

Josskin keskustelussa sanottiin terävästi että mahtaa olla raskasta hoitaa ongelmia joita ei virallisesti edes tunnusteta olevan olemassa Ruotsissa

Förbud att fotografera 60-talet blombuketter som skickats till Peter Springare



"ÖREBRO Det råder fotograferingsförbud på minst ett 60-tal blombuketter som skickats till polismannen Peter Springare. Det berättar stationsbefälet Johanna Mattsson på polisstationen i Örebro för Nyheter Idag. – Vi måste alltid göra en säkerhetsprövning på de här sakerna, vi vet ju inte vad det är i de här blommorna, säger polisens presstalesman Anders Sjöberg till Nyheter Idag.

Tidigare under måndagen berättade Nyheter Idag att polisstationen i Örebro förberett sig på en kärleksbombning med anledning av polismannen Peter Springares öppenhjärtiga Facebookuppdatering som fått mycket stor spridning. När Nyheter Idag talar med stationsbefäl Johanna Mattsson vid lunch berättar hon att det kommit ett 50-tal blommor till Springare.

Men när vi frågar henne om hon kan ta en bild på blombuketterna med sin mobiltelefon och skicka till Nyheter Idag, då tar det stopp.

– Tyvärr kommer vi inte ge ut några bilder. Det enda vi kan ge ut är hur många buketter som kommit, men inga bilder.

Ej heller får vi lov att skicka en fotograf till polisstationen för att ta bild på alla blombuketter som skickats till Peter Springare. Det är inte Johanna Mattsson själv som tagit det beslutet utan det har hon fått ”uppifrån”, berättar hon.

– Nej, vi har sagt inga bilder på blommorna. Det är vad jag har fått uppifrån."

http://nyheteridag.se/forbud-att-fotografera-60-talet-blombuketter-som-skickats-till-peter-springare/

Poliisi kielsi Peter Springarelle tulvivien kukkalähetysten kuvaamisen!
Kansa kiittää selkärankaista Örebron poliisia - poliisi tutkii, onko mielipiteenilmaisu rikos.

"Ruotsalaiset ovat osoittaneet tukensa Springarelle myös toimittamalla kukkia Örebron poliisilaitokselle. Puolenpäivän aikaan kukkalähetyksiä oli kertynyt jo laatikkokaupalla."



http://mvlehti.net/2017/02/06/poliisi-kielsi-peter-springarelle-tulvivien-kukkalahetysten-kuvaamisen/

.
« Last Edit: 11. 02. 2017 13:01 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #110 on: 11. 02. 2017 14:02 »
.

Myös sosiaalista aktiviteettia on luvassa tämän poliisin ulostulon tiimoilta eli oman maan lippu mukaan ja reippailemaan Trelleborgiin koska sivilisaation säilyminen on säilyttämisen arvoinen asia

 VI VÄLKOMNAR VÅRA NORDISKA BRÖDER

"Även om de problem Peter Springare beskriver är värst i Sverige existerar de även i övriga Norden. De är därför i vårt gemensamma intresse att kräva en positiv utveckling.

Vår inbjudan innefattar naturligtvis även våra nordiska bröder. Vi hoppas och tror på en stor uppslutning även från Danmark, Finland och Norge. Tag gärna med dig din egen flagga."



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1676506335975897&set=gm.295143227571762&type=3

.
« Last Edit: 11. 02. 2017 14:02 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #111 on: 12. 02. 2017 22:10 »
.

Unkarin pääministeri lupaa ottaa pakolaisia Saksasta, Ranskasta ja Italiasta mutta vain heitä (eurooppalaisia)  jotka etsivät turvapaikkaa kyseisten maiden (liian) vapaamieliseltä politiikalta (ja varsinkin niiden hirveiltä seurauksilta)

Hän myöskin lupasi sijoittaa pakolaiset jatkossa rahtikontteihin kunnes heidän turvapaikkahakemuksiaan on käsitellään

"Hungarian prime minister Viktor Orban has offered to open up his country to refugees – but only those seeking sanctuary from the liberal policies of western Europe."

"“Of course we can give shelter to the real refugees: Germans, Dutch, French, Italians; scared politicians and journalists; Christians who had to flee their own country; those people who want to find here the Europe that they lost at their home,” he noted to applause.

His speech came as the government announced plans to hold migrants moving into the European Union in holding camps constructed from shipping containers while their asylum applications are considered. The refugees and other migrants will therefore no longer be free to travel through and out of the country, a restriction denounced as illegal by human rights groups."




Hungarian PM: we welcome refugees fleeing Germany, France and Italy

http://www.euronews.com/2017/02/11/hungarian-pm-we-welcome-refugees-fleeing-germany-france-and-italy

.

« Last Edit: 12. 02. 2017 22:10 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #112 on: 14. 02. 2017 16:04 »
.

Kaksi vakavaa samanaikaista vikaa ja sähköt voi hävitä koko Suomen sähköverkossa

Koko Suomen kantaverkkoa varten on yksi varamuuntaja



http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/08/suomi-polvilleen-15-minuutissa

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/11/tata-emme-kertoneet

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #113 on: 18. 02. 2017 08:08 »

.

Tällainen waltamediassa pimennetty tapahtuma Suomi - Maidan meneillään

Tapahtuman vetäjä pidätetään koska valaisee taskulampulla


Video: Poliisi tunkeutui Suomi-Maidan -leiriin aamyöllä ja pidätti Marco de Witin ilman syytä!
"Poliisi vei väkivalloin Marco de Witin maijaan ja putkaan, kun tämä valaisi poliisin kasvoja taskulampulla"


<a href="http://www.youtube.com/v/PVL5T5ca7f0?version=3&amp;autohide=1&amp;start=76" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/PVL5T5ca7f0?version=3&amp;autohide=1&amp;start=76</a>

Marco de Wit osoitti taskulampulla nähdäkseen häntä puhuttaneen poliisimiehen kasvot. Tämän takia hänet vietiin väkivalloin putkaan!

https://www.youtube.com/watch?v=PVL5T5ca7f0

Ministeri Risikko myös paikalla

<a href="http://www.youtube.com/v/INfOC9v_mts?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/INfOC9v_mts?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=INfOC9v_mts

http://mvlehti.net/2017/02/17/video-poliisi-tunkeutui-suomi-maidan-leiriin-aamyolla-ja-pidatti-marco-de-witin-ilman-syyta/

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #114 on: 18. 02. 2017 09:09 »

.

Tämä on siis Suomi ensin - Maidan tapahtuma

"Laura Huhtasaari 16 2 2017 SE Maidan"

<a href="http://www.youtube.com/v/0CyzMkG7ddo?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/0CyzMkG7ddo?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=0CyzMkG7ddo

"Suomi Ensin Maidan-Helsinki 15.2.2017"

<a href="http://www.youtube.com/v/PEIOQRWMB7k?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/PEIOQRWMB7k?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=PEIOQRWMB7k

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #115 on: 27. 02. 2017 16:04 »
.

Näissä hiihtokisoissa tulee aina hyvin esille esim. pohjoismainen yhteistyö ja ystävyys kansojen kesken - tai sitte ei

Petter Northugin viesti tv-kameran edessä Emil Iversenille: ”Hyvä, että kaadoit myös suomalaisen”



Petter Northug on antanut Lahden MM-kisojen aikana suoraviivaisia lausuntoja

"Norjalainen hiihtotähti Petter Northug on asettunut tukemaan kollegaansa Emil Iverseniä leveine hartioineen.
Iversen kolaroi sunnuntaina parisprinttifinaalin loppuhetkillä Iivo Niskasen kanssa. Kolarointi vei Suomelta todennäköisesti kultamitalin, mutta Norja putosi sen takia kokonaan mitalisijoilta.

Rajusti pettynyt Iversen oli jo lähdössä kokonaan pois MM-kisoista, mutta tuli katumapäälle.

Northug matkusti viime viikolla pois Lahdesta. Hän keskittyy ja harjoittelee kotimaisemissaan kisojen päätöspäivänä sivakoitavaan 50 kilometrin hiihtourakkaan.

– Kun hän kerran kaatui, on ihan hyvä, että mukana meni myös suomalainen, Northug ilmoitti hymynsä säestyksellä NRK:n lähetyksessä ."

http://www.iltasanomat.fi/maastohiihto/art-2000005105502.html


Myöskin tällaiset asiat kuin empatia tai jostakin syyllisyyttä tunteminen kuuluvat vain joillekin untermensch kansanryhmittymille

Norjalaiset raivostuivat Emil Iversenin nöyryyttämisestä suorassa lähetyksessä



Emil Iversen joutui tulilinjalle NRK:n hiihtostudiossa

  "Emil Iversen ei saanut sanaa suustaan NRK:n hiihtostudiossa. Norjalaisten mielestä kohuhiihtäjää lyötiin liian lujaa parisprintin lopputapahtumien takia.

Norjalaiset ovat pahoittaneet mielestä sprinttihiihtäjä Emil Iversenin kiusaamisesta suorassa lähetyksessä sunnuntai-iltana, kertoo paikallinen Nettavisen .

Iversen oli hiihtäjäparinsa John Hösflot Kläbon kanssa maan yleisradioyhtiön haastattelussa paikallisessa MM-kisastudiossa, kun tunnettu uutisjuontaja Atle Bjurström tivasi kohuhiihtäjältä, kamppasiko tämä tahallaan Iivo Niskasen parisprintin loppuratkaisuissa.

Kun epävarmalta näyttänyt Iversen ei saanut sanaa suustaan, Bjurström lisäsi vauhtia ja totesi hiihtäjälle:

– Millaisia terveisiä haluat lähettää suomalaisille?

Kiusallinen hiljaisuus ohjelmassa päättyi siihen, kun Kläbo puuttui peliin ja keskeytti Iversenin kuulustelun."

http://www.iltasanomat.fi/maastohiihto/art-2000005106036.html

.

« Last Edit: 27. 02. 2017 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #116 on: 28. 02. 2017 17:05 »
.

Paraatimatkaltaan pudotettu Emil Iversen hämmästyi valmentajan kyykytyksestä – uhkaa taas kotiinlähdöllä



Emil Iversen ja Iivo Niskanen törmäsivät parisprintin lopussa

"Hänelle kerrottiin sunnuntai-iltana, ettei nimeä löydy 15 kilometrin lähtölistalta.

– Olin silloin muutenkin poissa tolaltani, joten silloin se ei muuttanut asioita mihinkään suuntaan. Nyt kun olen ajatellut asiaa uudelleen, niin ikävältä tuntuu. Tor Arnen (Hetland, Norjan maajoukkuevalmentaja) mielestä hiihdin kuulemma alakanttiin parisprintissä, vaikka kyse oli vain simahduksesta, Iversen jatkoi.

– Kotiinpäin tässä ollaan lähdössä ja lujaa."



Emil Iversen pettyi, kun ei päässyt mukaan miesten 15 kilometrin kisaan

http://www.iltasanomat.fi/maastohiihto/art-2000005107853.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #117 on: 01. 03. 2017 17:05 »

.

Erittäinkin huolestuttavaa että yhteisiä verovaroja käytetään diskriminaation ja eriarvoisuuden edistämiseen ja vielä propagandana yhdeksäsluokkalaisille

Maailmankuulun feministin puheet osuivat arkaan paikkaan Suomessa

Itsenä olemisen tärkeyttä korostava kampanja on jo ehditty teilata ennen varsinaista aloitusta. Siihen liittyy feministikirjailija Chimamanda Ngozi Adichien teos, jonka ajatuksia esimerkiksi PS-nuoret eivät allekirjoita



"Chimamanda Ngozi Adichien essee "Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä" jaetaan kirjana kaikille Suomen 9-luokkalaisille keväällä. Kirjailijasta on feminismipamflettinsa myötä tullut suomalaista tasa-arvon juhlistavan ja edistävän Itsenä olemisen tärkeydestä (ISOT) -kampanjan kärkihahmo.

Koko kampanja on ehditty somessa jo teilata, mutta sen puuhanaiset hakevat syytä someraivoon väärinymmärryksestä.

Kaikki eivät hyväksy

Toisenlaisia ääniäkin on kirjojen jakamista odotellessa kuultu. Asialla on ollut niin yksittäisiä henkilöitä kuin ryhmiäkin. Ainakin Perussuomalaiset Nuoret, Helsingin PerusNaiset ja perussuomalainen kansanedustaja Laura Huhtasaari ovat asettuneet vastustamaan käsillä olevaa kampanjaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

– Feminismi aatteena on jo pitkään tähdännyt tasa-arvon sijaan positiiviseen diskriminaatioon, jossa vähemmistön ja enemmistön edustajia on sallittua kohdella eri tavoin. Etenkään peruskouluun ei tällaista arvomaailmaa kuulu viedä, linjaa PerusNaiset Helsinki ry:n puheenjohtaja Mari Rantanen.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja erityisopettaja Laura Huhtasaaren mukaan feminismi ei voi omia tasa-arvotyötä itselleen.

– Suomalaisessa koulussa ei nähdäkseni ole minkäänlaista tasa-arvokuilua tyttöjen ja poikien välillä, Huhtasaari sanoo.

    Nykyajan länsimaisella feminismillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa.
    Tiina Ahva

– Todellisuudessa nykypäivän feminismi on hyvin miesvihamielinen aate. Perussuomalaiset Nuoret ei rohkaise polttamaan Adichien kirjoja, vaan toivoo, että niiden rinnalla jaettaisiin myös sellaista kirjallisuutta, joka tuo esiin niitä tasa-arvon ongelmia, joista feministit eivät puhu, toteaa projektin vastuuhenkilö Jarmo Keto, joka on myös valtion Tasa-arvoasian neuvottelukunnan TANE:n miesjaoston puheenjohtaja."

http://yle.fi/uutiset/3-9475858

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #118 on: 11. 03. 2017 07:07 »
.

Alkeellistenkin käytöstapojen totaalinen puuttuminen on ollut myös hiihtäjien riesana

Suomalaisyleisö ryöpytti Mietoa yli kolme tuntia törkeyksillään - hiihtäjäjätin pinna paloi: "Menikö viime yö miesten suhteen penkin alle"

Sunnuntai 5.3.2017 klo 22.17

Vuoden 1978 Lahden MM-kisat sujuivat Juha Miedolta nousujohteisesti - kunnes päätöspäivän viidestäkympistä tuli todellinen tuskien taival.

    Mieto voitti vuonna 1978 Lahdessa pronssia viideltätoista ja hopeaa viestistä.
    Viidenkympin kisassa mies romahti toiseksi viimeiseksi vaikean sääolosuhteen takia.
    Suomalaiskatsojat huutelivat Miedolle pitkin kilpailua törkeyksiä - kunnes Mieto kuittasi katsojille takaisin.

Huutelijoita

" - Se oli sunnuntaiaamu, kun hiihdimme. Satoi sellaista, ei nyt märkää, mutta vähän tuoresta lunta. Ja aivan pieleen meni, Mieto tuhahtaa.

Mieto hiihteli matkan läpi rauhallisesti ja sijoittui lopputuloksissa toiseksi viimeiseksi.

Kovin mitaliodotuksin ladun varteen kerääntynyt suomalaisyleisö otti mitalisuosikin hampaisiinsa.

Huutelu oli Miedon mukaan sanalla sanoen törkeää.

- Piru kun olisi ollut tällainen nykypäivän nauhuri mukana, niin voisi jälkikäteen kuunnella, mitä ihmiset puhuivat. Siitä voisi kirjoittaa romaanin.

Kaikkein pahimmat kommentit tulivat naiskatsojien suista.

Erään kovasanaisen katsojan kohdalla Mieto päätti kuitata takaisin.

- Joka kierroksella se huusi siinä samassa paikassa. Huikkasin sitten kesken kaiken, että menikö viime yö miesten suhteen vähän penkin alle, kun täällä ollaan vonkumassa, kun toiset hiihtää viittäkymppiä. Kansa nauroi, Mieto myhäilee."



Juha Mieto sai vuoden 1978 Lahden MM-kisojen viidelläkympillä osakseen kovaa huutelua pettyneiltä suomalaiskatsojilta.

http://www.iltalehti.fi/lahden-mm-kisat-2017/201702252200075055_lm.shtml

.



Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7377
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa vai mitä lie uutisointia
« Reply #119 on: 18. 03. 2017 10:10 »
.

Mitä lie uutisointia mielensä pahoittanut kettu

Utelias saarikettu hamusi Hannun eväsreppua – syntyi hillitön luontokuva mököttävästä repolaisesta



Mielensä pahoittaneesta saariketusta on tullut somehitti

"Kokkolalainen Hannu Moilanen, 62, oli tammikuussa tavanomaisella luontoretkellään. Hän kierteli eväät ja kamera repussaan autioilla ulkoluodoilla, mutta mitään kuvattavaa ei löytynyt. Talvipäivä oli erityisen harmaa ja kolea. Kotvan käveltyään mies istahti syömään eväitään. Tämän jälkeen hän laittoi pitkäkseen ja torkahti hetkeksi.

– Kun aukaisin silmäni, niin siinä vieressä minua tollotti kettu. Kohtaamispaikka oli hyvin outo, ulkoluoto, jossa ei ole koskaan muita kuin lokkeja.

– Kettu oli myös pullea ja erikoisen värinen. Se oli väriltään melko punertava.

Seuraavana aamuna Moilanen suuntasi jälleen samalle luodolle. Nyt hänellä oli repussaan koiranmakkaraa kettua varten. Tuuli oli yltynyt entistä ankarammaksi, eikä eläintä näkynyt ensin missään. Moilanen ehti jo ajatella, että kohtaaminen jäi yhteen kertaan.

– Mutta kun istahdin alas, niin siihen se taas ilmestyi. Se oli ollut jossain jäälautan alla piilossa.

Repolainen haistoi oitis herkut Moilasen repusta. Kettu koki tilaisuutensa tulleen, kun mies laski kantamuksensa maahan.

– Ärähdin ketulle, että odottaisi nyt hetken eväiden kanssa. Se meni siihen vähän matkan päähän istumaan, ja onneksi minulla oli kamera valmiina. Tajusin jo kuvaa ottaessani, että nyt napsahti kohdalleen, Moilanen kuvailee mielensä pahoittaneen kettukuvan syntyä.

Ikimuistoisen kuvaushetken jälkeen mies ja kettu söivät eväät sulassa sovussa"



Koiranmakkara teki hyvin kauppansa

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/utelias-saarikettu-hamusi-hannun-evasreppua-syntyi-hilliton-luontokuva-mokottavasta-repolaisesta/6353618

.