Author Topic: Maahanmuuttopolitiikkamme  (Read 528742 times)

0 Members and 73 Guests are viewing this topic.

Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2400 on: 24. 03. 2010 19:07 »
Kuuluuko myös AIDS sisäsiittoisen, ja perinnöllisiä sairauksia kuhisevaan perimäämme?

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2401 on: 24. 03. 2010 19:07 »
AIDS, sehän on homojen tauti... :)

belurisk

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2402 on: 24. 03. 2010 19:07 »
AIDS, sehän on homojen tauti... :)

Joo, homo sapiensin.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2403 on: 24. 03. 2010 20:08 »
Jos maahanmuuttajat työtä haluavat niin mikseivät he muuta Aasiaan. Eurooppa on konkurssissa

AD

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2404 on: 24. 03. 2010 20:08 »
Jos maahanmuuttajat työtä haluavat niin mikseivät he muuta Aasiaan. Eurooppa on konkurssissa

Et voi olla tosissasi, siellä on järjenkäyttö kovemmassa kurssissa kuin viherpiperiöinti.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2405 on: 24. 03. 2010 20:08 »
Olen samaa mieltä Veikko Siltasen kanssa. Trolleja ei pidä ruokkia. Antakaa vänkääjien väsyttää itsensä hengiltä. Kuihtuvat pois aikanaan, kun ei kukaan  kommentoi heidän viestejään.

Trolli: Internetin keskustelupalstoilla yms. oleva käyttäjä, joka tahallisesti provosoi ja ärsyttää muita käyttäjiä johdattaakseen heidät ansaansa ja saada heidät lähettämään vihaisia kommentteja. Yleensä esiintyy karikatyyrina toisenlaisesta henkilönä kuin itse on.

http://urbaanisanakirja.com/word/trolli/

Albert1

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2406 on: 24. 03. 2010 20:08 »
Tähän ketjuun on kovasti kaipailtu maahanmuuttajien mielipiteitä. Bongasin päivän hesarista maahanmuuttajan mielipiteen, jota en malta olla laittamatta tänne. Harvoin olen valtalehdistä lukenut näin järkeviä ajatuksia.

"Koulutus valintakriteeriksi
Sujit Wings

Olen suurella mielenkiinnolla seurannut keskustelua maahanmuutosta. Keskustelu tarvitsee selkeämmät käsitteet ja maahanmuuttajien osallistumista.

HS:n kyselyssä (HS 15. 3.) kysyttiin "Pitäisikö Suomeen ottaa lisää maahanmuuttajia?" Kysymys on liian yleinen, koska maahanmuuttajat eivät muodosta yhtenäistä, homogeenistä ryhmää. Maahanmuuttajien keskuudessa on suuria eroja koulutuksessa ja sosio-ekonomisessa taustassa, lähtömaan kulttuurista puhumattakaan.

Globaalissa taloudessa Suomi tarvitse maahanmuuttajia, jotka osallistuvat aktiivisesti suomalaiseen työelämään ja yhteiskuntaan. Pienenä maana Suomi pärjää tässä globaalissa kilpailussa vain korkeateknologian ja innovatiivisuuden avulla. Korkeasti koulutetut maahanmuuttajat tuovat tähän omalla osaamisellaan lisäarvoa.

Somaliliiton entinen puheenjohtaja sanoi (HS 15. 3.), että asenteet maahanmuuttajia kohtaan olisivat koventuneet. On tyypillistä, että nimenomaaan somalialaisten etujärjestön edustaja kommentoi "syrjinnästä". Työssä käyvät maahanmuuttajat eivät koe syrjintää eikä heillä ole etujärjestöä, koska he eivät sitä tarvitse.

Olen itse ict-alalla töissä ja omat kokemukseni ovat hyvin positiivisia. Suomalaiset firmat suhtautuvat yhä avoimemmin ulkomaalaisiin työntekijöihin, juuri edellä mainituista syistä. Varsinkaan korkeasti koulutetut maahanmuuttajat eivät koe vaikeuksia työllistymisessä ja sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan.

Toisaalta on tunnustettava, että jotkut maahanmuuttajaryhmät eivät sopeudu ja työllisty yhtä helposti. Poliittinen korrektius on valitettavasti johtanut siihen, että ongelmasta vaietaan, koska pelätään rasistin leimaa. Minun mielestäni ei ole rasismia osoittaa, että korkeasti koulutetut maahanmuuttajat sopeutuvat paremmin, koska koulutus on täysin ihonväristä riippumatonta.

Suomessa pitäisi ottaa tämä huomioon ja ottaa käyttöön vaikka pistejärjestelmä (kuten esimerkiksi Kanadassa, Australiassa tai Uudessa-Seelannissa), jolla valitaan maahanmuuttajat koulutuksen, työkokemuksen ja kielitaidon mukaan.

Tämän seurauksena valtaosa suomalaisista suhtautuisi hyvin myönteisesti maahanmuuttajiin, koska hyödyt suomalaiselle yhteiskunnalle olisivat ilmiselviä.

Niin sanottu humanitaarinen maahanmuutto sen sijaan kannattaisi poistaa kokonaan (pois lukien kiintiöpakolaiset)
.

diplomi-insinööri, maahanmuuttaja
(isä saksalainen, äiti thaimaalainen, vaimo malesialainen)
Espoo"


(korostukset omiani)
 

Offline Valittu

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 372
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2407 on: 24. 03. 2010 22:10 »

Faktaa Valitun mielestä olisi, että kaukaa tulevat parantavat suomalaisten perimää!!?? Niinkö yksiselitteisesti ja yksinkertaisesti se olisi? Ja, että perinnölliset sairaudet ovat erityisesti suomalaisten ongelma?

On tainnut jäädä biologian opinnot vähiin "beluriskillä". Lyhyt oppimäärä: mitä enemmän sukulaisuutta  ja vähemmän "kantaisiä" sitä enemmän perinnöllisiä sairauksia. Koirien rodunjalostuksessa tuo käy hyvin ilmi. Mitä enemmän "rotuja" sitä terveempi koira. Joitakin muotikoirarotuja on tuotu Suomeen vain muutama kappale ja suurin osa on sitten "liian" lähteisten sukulaisten jälkeläisiä.

Mitä vähemmän aikojen ja kansainvaellusten saatossa sekoittunut kansa, sitä enemmän perinnnöllisiä sairauksia. Alkoholismi taitaa olla tällä hetkellä tappavin tautimme.... Kansakunnat, joissa alkoholin kanssa on oltu tekemisissä tuhansia vuosia, ovat evoluution tuloksena oppineet sen kanssa elämään (alkoholistit eivät ole päässeet sukua jatkamaan yhtä hyvällä prosentilla kuin raittiimmat). Onhan meillä vaikkapa täällä Pohjanmaalla kai jopa maailmaennätysfrekvenssi MS-taudeissa. Puolisot haettiin pyörämatkan päästä vain pari sukupolvea sitten...

Siis rasisteille ehkä tyly päätelmä: Mitä kaukaisemmasta maasta on peräisin kantasuomalaisen puoliso, sitä terveempiä lapsia on odotettavissa.
- - - - - - -
syntymäni on suurempi ihme kuin kuolemani - kiitos kun valitsit minut

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2408 on: 24. 03. 2010 22:10 »
Jos maahanmuuttajat työtä haluavat niin mikseivät he muuta Aasiaan. Eurooppa on konkurssissa

Et voi olla tosissasi, siellä on järjenkäyttö kovemmassa kurssissa kuin viherpiperiöinti.

En olekaan. En usko Euroopan konkurssiin. Kiina romahtaa ties koska. Kiinalla on edelleen kommunistinen säännöstelytalousrakenne. Kiinalaisten byrokraattien mielenliikkeet ja kontrollifriikkiys ei tahdo sopeutua muuttuneeseen maailmaan. Toki kontrollifriikit pystyy ostamaan rahalla, johon he pyrkivätkin tarjotessaan rahasta nopeita ongelmien kiertoreittejä.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2409 on: 24. 03. 2010 23:11 »
Alkoholismi taitaa olla tällä hetkellä tappavin tautimme....

Alkoholi on korkealla työikäisten kuolemansyynä, mutta ei enää kun katsotaan koko väestöä. Ja sitä paitsi, alkoholikuolemathan ovat nimenomaan lisääntyneet, kun viinan kanssa on opittu läträämään. Sama kehitys nähdään myös Iso-Britanniassa viimeisen 20 vuoden aikana. Ja siellähän on nämä paljon mainostetut bubit, joissa (näin meille on kerrottu) britit osaavat juoda sivistyneesti. Myös Ranskassa ja muissa viinimaissa alkoholisairauksiin on aina kuollut paljon ihmisiä.

Quote
Pohjanmaalla kai jopa maailmaennätysfrekvenssi MS-taudeissa. Puolisot haettiin pyörämatkan päästä vain pari sukupolvea sitten...

MS-tauti ei ole perinnöllinen vaan siihen on olemassa perinnöllinen alttius. MS-tautia esiintyy runsaasti myös USA:ssa ja Kanadassa ja yleensä siellä, missä aurinko paistaa vähemmän. D-vitamiinin saannilla ja MS-taudilla on selvä yhteys.

Eli kaikille tiedoksi: jos haluat, että lapsesi välttyvät MS-taudilta, syötä heille D-vitamiinia. Sinun ei tarvitse erota nykyisestä puolisostasi tämän huonomman rodun (valkoihoisuuden tai pohjalaisuuden takia) kuten vaasalaisia.infossa on rasistisesti väitetty

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article127138.ece

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2410 on: 25. 03. 2010 07:07 »
Juuri tuli huomenta suomessa (8.05 Rasismi ja rasismin varjot) maahanmuuttokeskustelusta. Valitettavasti kuuntelin niin huonosti, etten osaa sitä tänne referoida. Kuitenkin puhuttiin niinkuin tästä jokapuolella nyt kiihkeänä käytävästä keskustelusta. Ihmiset leimaavat toisiaan yms.

Eli Vaasalaisia.infossa tilanne ei ole sen kummempi kuin muuallakaan. Kun tää aihe ny jatkuvasti pysyy suosituimpana ketjuna, halusin tai en, niin olis kiva nähdä muutakin kuin toistensa sättimistä.
Jos VIITTAA aikaisempiin puheisiin, niin kyllä silloin pitää nähdä vaivaa ja hakea täältä 45000 viestin joukosta sen mihin viittaa. Muut eivät voi muuten tietää mitä tarkkaanottaen tarkoitetaan. Tällä ehkäistään väärinymmärrykset ja "ajan kultaamat" muistamisvirheet.

Ilmeisesti tässä politiikassa on paljon pielessä, mutta ei se jaksa enää häiritä, jos Vaasaan nyt tulee 100 tai 50 maahanmuuttajaa. Mielestäni voisi keskustella vaikka siitä, että mitä me voisimme tehdä, jotta Vaasalaiset mamut kotiutuisivat ja työllistyisivät paremmin? Ainakin Setlementtiyhdistyksen Kyläkeskus Kultanummen jossain ilmoituksessa olen nähnyt toimintaa, jossa luetaan kirjoja maahanmuuttajille. Sehän on ainakin on sellaista jonka jokainen suomalainen peruskoulun käynyt osaa, enää se on viitsimisestä kiinni. Vois vaikka joskus käydä kurkkaamassa mitä siellä luetaan.

Maahanmuuttajilla on varmasti paljon muutakin annettavaa kuin keskustelussa mainitut negatiiviset asiat. Ainakin muutamat vanhat mamu työ- ja opiskelukaverit ovat olleet ahkeria, täsmällisiä ja tarkkoja. Eikös juuri näitä ominaisuuksia työnantajat arvosta? En muista olenko jo maininnut, että Lidl on aika hyvin palkannut hieman huonostikin kieltä osaavia, mutta silti työhön kykeneviä mamuja mielestäni ihan hyvin. Ellen saa summasta selvää, näenhän sen siitä laitteesta. Kiitos ja Ole hyvä- riittää että olen tyytyväinen saamaani palveluun.

Vaasalaiset ovat kyllä melko sisäänpäin lämpiävää sakkia, kaikki ulkopuolinen (myös muualta muuttavat suomalaiset) on outoa ja siihen pitää suhtautua suurella varauksella. Tätä olen kuullut monesta suusta.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2411 on: 25. 03. 2010 07:07 »
Tuossahan olisi videotiimille aivan loistava tilaisuus tehdä video, ei siis livevideo.  Suomalainen nuori tai vanhempi lukee mamujille vaikka Huosen Konsta Pylkkästä tai jotain vielä ymmärrettävämpää. Parasta saattaisi olla aloittaa Pohjalaisen paikallisuutisista.

Tällainaen video olisi selvä viesti siitä että  aasalaiset haluavat auttaa mamujen kotiuttamisessa.  Siis jotain konkreettista suun pieksämisen asemasta.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2412 on: 25. 03. 2010 07:07 »

-tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.


Tottahan toki, mutta eräänlainen viisaudenalku on myös, jos ymmärtää missä ne tynnyrit kolisevat.
Pyydän saada muistuttaa, että olen esittänyt vain kohteliaasti sinulle ja Pentille, kummallekin pari kysymystä - teidän omista heitoistanne, joihin teiltä ei löydy munaa vastata tyhjentävästi. Sen jälkeen sinulla on sitten vielä otsaa palata keskusteluun puhumaan tyhjistä tynnyreistä.

Muistin virkistämiseksi:


Täällä on nämä hihkurit koettaneet vähätellä  rasismin vastaista kulkuetta.

Pentti Suksi


Kuka ja missä ja milloin?

Ja:Joskus hymyilyttää, kun henkilöt, jotka puhuvat vain nostaakseen huonoa itsetuntoaan, haukkuvat Pentti Suksea rasistiksi.Myös tähän kaivataan selvää vastausta sinun tynnyristäsi. Muussa tapauksessa voimme olettaa, että tyhjä on.
Siis kuka on haukkunut Pentti Suksea rasistiksi?

Pentille tiedoksi, minä en ole sanonut sinulle pahaa sanaa, mutta lupaan että niitä alkaa pian tulemaan, ellet tarkasta keskustelusävyäsi minua kohtaan.
Päinvastoin, olen puolustanut sinua tässä kysymyksessä, tosin valitettavasti vain sinua itseäsi vastaan.
Esitit jo Harri Niskasenkin raporttia, mutta sekin vapauttaa sinut rasismisyytteistä PRO:n puikoissa, muistathan jo ylempänä esittämäni:

Quote
Pro Vaasa ei ole esittänyt koko ryhmän yhteistä kannanottoa, joten esim. ehdokkaina olleiden, nykyisten ja entisen valtuutettujen mielipiteet olivat heidän omiaan, ei Pro Vaasan.
Kirjoituksista päätellen on kuitenkin varsin todennäköistä, että Pro Vaasa-ryhmässä suhtautuminen maahanmuuttajiin oli ja on edelleen kielteisempi kuin muissa ryhmissä.


Harras toiveeni on nähdä tässä hieman suoraselkäisyyttä. Miehet eivät pysty seisomaan kirjoitustensa takana ja alkavat sitten esittämään kaikkea muuta, tynnyreistä trolleihin. On aika helppo pitää teidän linjaanne huvittavana, joka aamu saa hyvät naurut!

Sitten vielä yksi asia Pentti:Ette muista mitä olette kirjoittaneet muutama viikko sitten ja ilmeistä on että "poistaa" nappula on ollut ahkerassa  käytössä.


Pentti Suksi

Taas yksi oletus. :-)

Kyllä me muistamme yleensä mitä me olemme kirjoittaneet. Mutta vielä paremmin me muistamme sen, mitä me EMME ole kirjoittaneet. Siksi saat yllä esittämäni kaltaisia kysymyksiä, jotka jäävät selvittämättä, niin kauan kun kieltäydyt tunnustamasta, että tuli taas vähän höpistyä omiaan. Sama koskee Veikkoa.

"Poistaa" nappulaa en ole käyttänyt elämässäni koskaan. Täällä sitä käyttää suurimmaksi osaksi sivun moderointi, mutta muistelen sinun saaneen joskus banniakin kun pilkoit keskustelun sen nappulan voimin. Emme juuri harrasta täällä sitä Pentti. Sitäpaitsi, eikös tuon "Poista viesti" nappulan jälkeen jää jäljelle tyhjä viestiruutu?
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2413 on: 25. 03. 2010 07:07 »

Jos VIITTAA aikaisempiin puheisiin, niin kyllä silloin pitää nähdä vaivaa ja hakea täältä 45000 viestin joukosta sen mihin viittaa. Muut eivät voi muuten tietää mitä tarkkaanottaen tarkoitetaan. Tällä ehkäistään väärinymmärrykset ja "ajan kultaamat" muistamisvirheet.


Näemme Niiskutti tämän asian samalla tavalla. Sinäkin siis peräänkuulutat oikeaa faktaa, noiden heittojen sijaan, vaikka et sitä suoraan tässä kirjoitakaan?

Eikä tarvitse kaivaa 45 000 viestin joukosta. Jos kerran tietää mistä puhuu, niin tarvitsemansa viestin löytää kyllä yleensä parinkymmenen viestin joukosta. Joskus joutuu selaamaan parilla, jopa kolmella sivulla, mutta ellei vielä silloinkaan löydä, niin hakutoiminto on tässä oiva apu.

Valistankin tässä nyt Penttiä ja Veikkoa, napsauttakaan nappulaa haku ylhäällä ja kirjoittakaa ruutuun hakusanat. Sillä tavoin voitte hakea asiasisältöistä tukea esittämillenne asioille, eikä teidän tarvitse silloin ensikädessä turvautua noihin perusteettomiin heittoihin, joka ajaa asian vain pohjattomaan eipäs/juupas vääntöön.

Samalla tavalla voi mennä kyseisen kirjoittajan profiiliin ja napsauttaa vaikka kohtaa "näytä kirjoittajan kaikki viestit". Sieltä löytyy sitten helposti se mihin viitataan.

Tärkeinpänä juttuna tässä pitäisi kyllä minusta selvittää se, kenellä on se todistusvelvollisuus. Hänellä, joka vain esittää jonkun sanoneen jotain, vai hänellä, jota syytetään jonkun asian esittämiestä?

Onko reilua sanoa vain: "Etkö muista mitä olet itse kirjoittanut"? Riittääkö se?

Ei. Jos kerran esittää jotain, niin silloin täytyy olla valmis myös seisomaan esittämänsä takana. Vaihtoehtoisesti voi tehdä sitten räpit, eli juosta toiseen pihaan ja räksyttää sieltä, aidan takaa - tai sitten osoittaa suoraselkäisyyttä ja tunnustaa mokansa. Henkilökohtaisesti en näe koskaan sellaista ihmistä yhtään huonompana, jolta tosiaankin löytyy rohkeutta nostaa kädet ylös ja tunnustaa virheensä. Päinvastoin, arvostan aina sellaista ihmistä enemmän. Paljon pahempia ovat nämä "sen kirjoitin mitä kirjoitin" tyypit, jotka eivät oikeastaan ole liikkeellä keskustelun merkeissä, vaan vain sanomassa ja sitten raivostutaan, kun jengi ei nielekään kaikkea.

Siis myös jonkinlaista aikuisuutta peräänkuulutetaan keskustelun pölhöpopulismissakin.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

venku1

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2414 on: 25. 03. 2010 07:07 »
Vaasan Ikkunan päätoimittaja Koivumäki kirjoitti hyvin pakolaisiin suhtautumisesta. Kannattaa lukea.

Offline Valittu

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 372
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2415 on: 25. 03. 2010 08:08 »
Alkoholismi taitaa olla tällä hetkellä tappavin tautimme....

Alkoholi on korkealla työikäisten kuolemansyynä, mutta ei enää kun katsotaan koko väestöä. Ja sitä paitsi, alkoholikuolemathan ovat nimenomaan lisääntyneet, kun viinan kanssa on opittu läträämään.

Eli kaikille tiedoksi: jos haluat, että lapsesi välttyvät MS-taudilta, syötä heille D-vitamiinia.

Sinun ei tarvitse erota nykyisestä puolisostasi tämän huonomman rodun (valkoihoisuuden tai pohjalaisuuden takia) kuten vaasalaisia.infossa on rasistisesti väitettyEn pysy ajatuksenjuoksussa mukana. Alkoholismi-sairaus on noussut  ykköskuolinsyyksi Suomessa. Nimenomaan kun katsota koko väestöä. Ja nimenomaan siksi kun sen kanssa ei ole opittu läträämään (kuten vanhemmissa kulttuureissa Afrikassa, Idässä, Lähi-Idässä ja vaikkapa Balkanillakin).

Pohjanmaan MS-tautiyleisyys on perinnöllistä. Ei siitä vitamiineilla selvitä. Sitä vastoin uudet geenit auttaisivat hyvinkin todennäköisesti. Nykytietämyksen mukaan jo auttaisi kun toinen puoliso olisi toiselta puolen Suomea.

Kuka on täällä rasistisesti kehottanut eroamaan puolisostaan "huonomman rodun" vuoksi?

Jos esittää kiistämättömiä faktoja genetiikasta niin voiko sen vääntää rasismiksi? Kansainvaelluksista ja eri alueiden ihmisten geenien sekoittumisesta on paljon hyötyä evoluution kannalta. Ei sitä kukaan kai edes yritä kiistää?

Mengele, Speer vai keitä niitä nyt olikaan (muutama Suomessakin) Hitlerillä yritti todistaa valkoisen rodun ylivertaisuutta.

En muuten ole varma tunnustetaanko "rotujen" olemassaoloa enää ensinkään. Niin lähellä ovat kaikki ihmiset geneettisesti toisiaan. Neanderthalilaiset olivat eri rotua mutta homo sapiens oma rotunsa?

----
Ei kai täällä evoluutiokeskustelua tarvitse aloittaa? Kreationistithan uskovat, että Jumala on ihmisen tällaiseksi luonut ja kieltävät evoluution, eli luonnon valinnan ihmisen osalta.

---
Odotan edelleen Suksen näyttöä siitä, että olen häntä rasistiksi kutsunut. Sinähän kerroit tallentaneesi sen viestin. Todista nyt sanomasi.
« Last Edit: 25. 03. 2010 08:08 by Valittu »
- - - - - - -
syntymäni on suurempi ihme kuin kuolemani - kiitos kun valitsit minut

Offline Pappa Razzi

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 180
 • Terävänä kuin porkkana.
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2416 on: 25. 03. 2010 08:08 »
Joskus 60-luvun alussa muinainen Kansan Ääni-lehti teki kuvajutun, jonka otsikko oli jotain "Neekeri nähty Elvalla". Elva oli silloisen SKDL:n tanssipaikka. Niin outo asia oli neekeri.

Hiukan ihmettelen tätä intohimoista keskustelua.  Täällä on esitetty hieno ajatus kirjojen lukemisesta mamuille.  Eikä Valittu voisi liittyä lukupiiriin lukijaksi kun Valitulla tuntuu olevan runsaasti luppoaikaa näin parhaaseen työaikaan.

Eläkkeellä jo 11 vuotta olleena voisin hyvinkin mennä lukemaan.  Toivoisin että täällä keskusteltasiin konkreettisita asioista.  Lukupiiri on yksi sellainen asia.  Olen myös kuullut että Vaasasa toimisi ruokapiiri mamuille.  MItä muista piirejä täällä on?

Tämä sivusto voisi hyvin kertoa niistä kaikista ja osoittaa että on konsensuksen puolesta.
Eläkkeelle jäänyttä paparazzia kutsutaan Pappa Razziksi.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2417 on: 25. 03. 2010 08:08 »

.....

Jos esittää kiistämättömiä faktoja genetiikasta niin voiko sen vääntää rasismiksi? Kansainvaelluksista ja eri alueiden ihmisten geenien sekoittumisesta on paljon hyötyä evoluution kannalta. Ei sitä kukaan kai edes yritä kiistää?

.......
Omasta mielestäni tämänkaltainen genetiikan perustelu ei liity vähääkään itse aiheeseen, eli maahanmuuttopolitiikkaan.

Lisäksi se tuntuu vähintäänkin hyvintoimeentulevain yksilöiden "sairailta" perusteilta itse ongelmaan
eli hallitsemattomaan maahanmuuttoon, sekä sen seurauksiin ja todellisiin kustannuksiin viitaten.

Jos on aikaa, niin voihan sitä ottaa sen moottoroidun teeveetuolinsa följyyn ja lähteä sinne Lidlin aulaan
tilastoimaan, miten maahanmuuttajat ja pakoloiset kyseistä genetiikkaansa ylläpitävät
eli maassa maan tavalla ja etenkin sen bkt:stä lohkaistulla sosiaaliturvalla muokaten.

Siis aivan samoilla herkuilla kuin perushärmäläinen, sekä samoissa ympäristöissä viihtyen.

Ts. Varsinaista Suomalaisuutta opiskellen, eli omassa sosiaalilokerossaan uusia elintasosairauksia kehitellen..

Mikäli itse siis olet hyvintoimeentulevan puolisona ulkomaalainen, tai toisinpäin ja sinulla on varaa
rakentaa genetiikkaasi jälkikasvullesi sillä Suomen tulevaa väestöterveyttä silmälläpitäen
niin tuskin sillä on mitään konkreettista vaikutusta maahanmuuttopolitiikkaamme
sen mahd. tulevaisuudesta puhumattakaan.

Sillä siihen tulevaisuuteen mennessä, olemme olleet konkassa jo kauan, tästä muinoin laillasi saarnanneet fariseuksemme kauniissa hautalehdoissaan koiranputkea lykäten...

Offline Valittu

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 372
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2418 on: 25. 03. 2010 09:09 »
Eikä Valittu voisi liittyä lukupiiriin lukijaksi kun Valitulla tuntuu olevan runsaasti luppoaikaa näin parhaaseen työaikaan.

Merkillistä taipumusta joillakin nimimerkeillä pohtia Valitun menemisiä. Olinko kulkueessa vai en. Miksi en voisi olla eläkkeellä kuten Pappa? Mistä Papalla on käsityksiä "luppoajastani"? Mitä jos minäkin olen eläkkeellä ja miksi nyt on paras työaika? Ei kai vaan taas ole kyse vähän niinkuin käänteisestä vihjailusta?

Quote
Kirjoittanut: Veikko Siltanen
Lainaus
Pentti Suksi. Jätä nyt vastaamatta noille naurettaville riidanhaastajille.

Eikö muuten tuossa olisi varoituksen paikka Veikolle?

----

Genetiikka-asiat toin vain esiin siksi, että täällä on ollut riittävästi maahanmuuton negatiivisia yksityiskohtia korostavia kirjoituksia. Ei kai edes rasisti kiistä, että seuraahan maahanmuutosta paljon positiivistakin Suomelle. On aina seurannut. On vain kyse aikaperspektiivistä.
- - - - - - -
syntymäni on suurempi ihme kuin kuolemani - kiitos kun valitsit minut

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2419 on: 25. 03. 2010 09:09 »
Tämä "Olga" ei näytä ymmärtävän mitä kirjoituksillani tarkoitan. Niin on hänen aviomiehensä kirjoitellut
täyttä "paskaa"  Pro Vaasasta. TÄYSIN PAIKKANSA PITÄMÄTÖNTÄ. Antaen jopa ymmärtää että minä olisin joku rasisti.  Niskanen kirjoittaa Vaasan  oloista 15.10.08 "VARSIN OIKEUTETUSTI"
 
"Tulee mieleen Tony Halme mieleen kun lueskelee noita Pro Vaasan juttuja. Pro Vaasa ei vain uskalla ääneen sanoa: olemme rasisteja, vihaamme ulkomaalaisia, ruotsinkielisiä, erilaisuutta. Pro Vaasa ei esittänyt koko ryhmän yhteistä kannanottoa, joten esimerkiksi ehdokkaina olleiden, nykyisten ja entisten (Oiva Lehtonen,kirjoittajan huomautus) mielipiteet olivat heidän omiaan, ei Pro Vaasan. Kirjoituksista päätellen on kuitenkin  varsin todennäköistä, että Pro Vaasan-ryhmässä suhtautuminen oli ja on edelleen kielteisempi kuin muissa ryhmissä."
Olen  ollut Pro Vaasan  puheenjohtaja vuonna 2008. Niskasen  syytteessä ei ole totuuden häivääkään. Kertaakaan emme virallisesti eikä epävirallisesti käsitelleet maahan muuttokysymyksiä. Jos olisi maahanmuuttovastaista kannan ottoa esitelty, olisin esittänyt eriävän mielipiteeni pöytä kirjaan.

Tämä "luistin" mistä Olga kirjoittaa, en ole tietoisesti koskaan tavannut. Harri N iskasen olen yhden tavannut  kerran ja kahvipöydässä jotain sananvaihtoa ollut.  Ei muuta.

Kansaivälistä kulttuuriseura Miraa olen arvostellut salaseuraisuudesta. En ole ollut Miraa vastaan, jos näin on, niin pahoin on luettu kirjoitukseni väärin ja pahemmin, ymmärretty väärin. Olen ollut matkani varrella
monissa kansalaisjärjestöissä  joka on tuonut ulkomaista taidetta ja kulttuuria Suomeen. Suomi-Neuvostoliitto-Seurassa olin aina läänin työvaliokunnan jäsenenä. Silloin esimerkiksi  kulttuurivaihto maittemme välillä oli kukoistuskauttaan. Eli olen Olgallkin raivannut tietä. Oli maailman parhaimpia taiteilijoita Dadid Oistrah ja hänen poikansa Igor. Neuvostoarmeijan kuoro, filharmoniset orkesterit vieraili Suomessa jne jne. Eri maista kävi huippulahjakkuuksia esiintymässä.

Joten  tiedän mistä puhun. Tällä Miralla on turhan juhlallinen nimi, kansainvälinen kulttuuri seura. Se on osin harhaanjohtasva. Vaasan kaupungin maahanmuutto-ohjelmassa Miran tehtäväksi on määritelty maahanmuuttajien ja kantaväestön  lähentäminen kulttuuriseuran kautta. Tämä tehtävä on täysin laiminlyöty. Tavallinen Vaasalainen ei tiedä mikä Mira on. Sanotte että googlettaa.  Miten sitä googlettaa kun ei ole kosdkaan kuullut moista seuraa olevankaan.

Missään lehtien seuratoimintapalstoilla ei ole ilmoituksia. Meillä on Vasabladet, Pohjalainen, Mega. Vaasan ikkuna ja Vaasalaisia.info ja on muitakin kanavia. Ei niistä tarvitse mitään maksaa. Pitäisitte Vaaaslaisille
avoimien ovien päiviä. Tilat on missä järjestää eri maitten esittelyjä, Suomessa olevat suurlähetystöt mielellään auttavat maittena tunnetuksi tekemisessä. Ulkomaalaisissa on monia hyviä taiteentekijöitä.

Olen vain sellainben "luistin", että kansoja voidaan  lähentää kulttuurin keinoin. Raivata ennakkoluuloja. Mutta tällaisella toiminnalla Mira vain kasvattaa ennakkoluuloja. Eli hyvä tarkoitus menee päälaelleen. Miran sääntöjä pitää muuttaa laajemmaksi, että siinä on mukana kantasuomalaisia, maahanmuuttajia. Yhdistys antaa ulospäin kummallisen käsitteen, hallituksessa istuu aviopari Niskanen ja professori Potter. Onko siinä yhdistyksessä enää jäseniäkään kolmea enempää? Mielestäni antaa luotettavamman kuvan, jos yhdyksen hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi 3 maahanmuuttajaa ja kolme suomalaista. Ei näin kapealla pohjalla toimi montakaan yhdistystä.

Sitten minusta tehdään rasisti kun vaadin ulospäin suuntautuvaa toimintaa, jolla lähestytään kantasuomalisia kulttuurin keinoin ja hälventää ennakkoluuloja. Jos näin ymmärretään, että olisin rasisti, niin ei ole kukaan järjellä lukenut mitä kirjoitan. Ollaan kuin apukoulun käyneitä hurmossaarnaajia.  Hulluille ja kiimaiselle ei pidä järkeä puhua,sanoo  suomalainen sananlasku, näinhän se on. Ei mene perille.

Lukekaa nyt, ja ymmärtäkää mitä kirjoitan.

Pentti Suksi


Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2420 on: 25. 03. 2010 09:09 »
Olemalla puolueeton laskelmoija esitän erään laskelman.  Vertailukohteena käytän suomalaista koko ikänsä työttömänä ja valtion rahoilla elävää sekä tavallista pakolaista joka tasapuolisen laskentatavan
vuoksi, jää samaikäisenä pakolaisstatuksen saatuaan työttömäksi koko elämäsä ajaksi jääden Suomeen.  Oletusarvona on että pakolaisen kotimaan olot rauhoittuvat parin vuoden kuluttua eikä sieltä enää voi tulla pakolaisena.

Oletusparametri:
Suomalainen saa valtion rahaa ja tuhlaa sen 90% suomessa ja näin siitä tuhlauksesta jää kaikki ALV Suomeen.  
Seuraukset:  Muita seurauksia ei oikeastaan ole ja loppukulut lasketaan samanlaiseksi hautaan saakka elinikää myöden kuten pakolaismamulla.

Oletusparametri:
Pakolaismamu elää nuhteettomasti eikä tuhlaa ja lähettää 90% rahastaan ulkomaille.  
Seuraukset:  Vain 10% saadaan ALV:na takaisin.  Lähetetyllä rahan houkuttamana matkustaa kolme muuta "elintasopakolaiseksi" ja saa pakolaisstatuksen.  Ilman rahan houkutusta he olisivat eläneet kotimaassaan onnellisena ja kutsuneet pakolaisena Suomeen hytisemään joutuneen lajitoverinsa takaisin.  Loppukulut lasketaan samanlaiseksi, tämän ensimmäien pakolaisen osalta hautaan saakka elinikää myöden kuten suomalaisella.

Toivon, että tätä tutkiskeltaisiin realistisesti ja kriittisesti, eikä minua heti leimattaisi rasistiksi.  Sillä saattahan olla, että keskustelussa tulee ilmi sellaista mitä en huomaa.  Olen monta kertaa toitottanut, että olen pakolaisten puolella mutta elintasopakolaisia vastaan koska jokainen väärin perustein annettu turvapaikka vie paikan siltä oikealta tarvitsijalta.  Kantani  on sama kuin Suomen valtion virallinen kanta.  Siksi vain muutama prosentti saa oikean pakolaisstatuksen.

Haluan tällä kysyä mm. että onko raha mikä annetaan elämiseen väärässä suhteessa jos sitä on varaa lähettää muualle tekemättä sen eteen töitä?

Jos tämä ulkomaille menevä raha jotenkin osattaisiin säästää niin sillä rahalla voisi saada jotain hyödyllistä, esim. Sportille ilmaiset hallivuorot ja lisäksi kalleimman pelaajan palkka tai ehkä koko joukkueen tai useimpienkin.  Voi olla että palkan voisi kymmenkertaistaa.  En tiedä missä suhteessa raha liikkuu.  Voihan olla että säästetään vain hallivuorot mutta se ratkaisisi monta ongelmaa Sportissa.


Pyydän, älkää heilutelko rasismikorttia holtittomasti sillä se on lyhyt tie päinvastaiseen vaikutukseen.

En esitä yhteenvetoa mutta avaan keskustelun maahanmuuttopolitiikan alla.
« Last Edit: 25. 03. 2010 10:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2421 on: 25. 03. 2010 09:09 »
Minua on aina arvelluttanut nuo rodunjalostus porukat, jos noista täälläkin mainituista asioista nyt joku sattuisi innostumaan niin mistähän kantasuomalainen löytäisi erirotuisen tyttöystävän. Kielitaidottomathan voisivat vaikka alkuun käydä tekemässä iskuyrityksiä romanien parissa, ja jos terveys vielä noiden yrityksien jälkeen antaa myöten niin sitten seuraavaan yritykseen jonkun muun rodun pariin. Ravintoloissa kun harvoin käyn niin en tiedä olisiko se mahdollinen yrityspaikka, tosin ne jotka ravintoloissa enemmän käyvät ovat kertoneet ettei noissa paikoissa mamu naisia näy.
veritas odium parit.

Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2422 on: 25. 03. 2010 09:09 »
Siis rasisteille ehkä tyly päätelmä: Mitä kaukaisemmasta maasta on peräisin kantasuomalaisen puoliso, sitä terveempiä lapsia on odotettavissa.

Käytät usein sanaa rasisti. Nimeäisitkö perustellusti jokun paikallisen. Onko tulkintasi kansallisista ominaisuuksistamme rasistista?

Offline Pappa Razzi

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 180
 • Terävänä kuin porkkana.
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2423 on: 25. 03. 2010 10:10 »
Jos tuo rodunjalostus koskeekin vain suomalaisia naisia? Itse yritin 40 vuotta sitten iskeä suomenruotsalaisia tyttöjä Tekun tanssseissa huonolla menestyksellä. Suomalaisen tytön saatille pääsi aina kun vain hiukan yritti.
Eläkkeelle jäänyttä paparazzia kutsutaan Pappa Razziksi.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2424 on: 25. 03. 2010 10:10 »
Nämä rodunjalostusjutut ovat fasismia puhtaimmillaan. Siis äärioikeistolaisuutta. Näitten teorioitten mukaan, minähän olen, monirotuisuuteni puolesta jalorotuinen!!!!!! Varjelkoon  kaikki jumalat siltä taudilta, että alan pitää itseäni jalorotuisena.

Minulla on työni, en jaksa ruveta "valitulle" kansalle etsimään hänen omia juttujansa, saihan niistä monet varoitukset yllä pidolta ja viikon pannattunakin. Se Niskasen raportti rasisteista ei ollut suoraan minuun mutta epäsuorasti sanottuna, että olin puheenjohtajana rasisti. Valittu myös "Omalla nimellä" osiossa, missä taas jälleen  Niskanen nimittää minua rasistiksi. En ala Valitun nimeä etsimään, sekin on yksinkertainen temppu. Pitää harkita mitä kirjoittaa. Eikä mennä jatkuvasti henkilökohtaisuuksiin.

Minun pitää sanoa, että jos käytän nimimerkkiä esim Kattilankansi. Se on nimimerkki jonka takana voi olla kuka tahansa. Se ei ole minun persoonallisuuteni vaan nimimerkki. jos jotkut  nimimerkit haukkuu Kattilankantta, niin siinä haukkuvat. Mutta kun haukutaan Pentti Suksea, niin silloin haukutaan persoonallisuutta. Ihmistä itseään.

Olen nyt kirjoittanut ja päämääräni saavuttanut, pannaan taas itseni jo pelkästään töitteni vuoksi.
Vaikka pannaan tästä, se ei suinkaan tarkoita sitä, että olen kuollut. jos minun muistoani vielä häväistään, niin kuolleetkin nousee henkiin. Ei taida valittu itseänsä työllä rasittaa eikä perhekään rasita kun jaksaa päivät pitkät kirjoitella. Minulla on eri juttu kun saan rumia rahoja eläkelaitoksilta tililleni.

Pentti Suksi
Ajattelen, olen olemassa

Offline Valittu

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 372
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2425 on: 25. 03. 2010 10:10 »

Oletusparametri:
Suomalainen saa valtion rahaa ja tuhlaa sen 90% suomessa ja näin siitä tuhlauksesta jää kaikki ALV Suomeen. 

Oletusparametri:
Pakolaismamu elää nuhteettomasti eikä tuhlaa ja lähettää 90% rahastaan ulkomaille. 


Toivon, että tätä tutkiskeltaisiin realistisesti ja kriittisesti, .

Toivoit kriittistä tutkistelua.

Minkälainen ajatuksenjuoksu sai tuollaisten oletusPARAMETRIEN käyttöön? (Parametri on tilastotieteessä käytössä olevan teoreettisen jakauman tunnusluku, esim. keskiarvo tai hajonta.)

Tuollaista syöttämällä voi muodostua huru-ukoille käsitys, että tuollainen esimerkki
Quote
pakolaismamulla
voisi olla reaalimaalimassa jopa totta, ehkä yleistäkin. Pidätkö termiä
Quote
pakolaismamulla
asiallisena?

----
Tässä olisi ollut vaihtoehtoinen oletus:
Kuinka paljon verotuloja (esim. kattamaan humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia) saadaan yhteensä (yli 40 vuodessa) kun 20-vuotias, valmiiksi lähtömaassa erikoiskoulutettu ammattimies kahden vuoden jälkeen kotoutuu uussuomalaiseksi ja tekee ahkerasti työtä eläkeikään asti? Oletetaan vielä, ettei hänen jälkeläisillä ole suomalaisille tyypillisiä perinnöllisiä sairauksia kuten alkoholismia tai MS-tautia.

Miksi et tuollaista ottanut vaikka oletuksiesi rinnalle? Et varmaan halua ottaa, maahanmuuttajien ystävänä, pelkästään maahanmuutosta negatiivisia hypoteettisia mahdollisuuksia esiin?

--
Quote
Kirjoittanut: Pentti Suksi
Lainaus

Minulla on työni, en jaksa ruveta "valitulle" kansalle etsimään hänen omia juttujansa,.

Olisi se nyt ollut reilua kun olisi sen verran kiireistä aikaasi uhrannut syytöksesi todeksi todistaa, kun se kerran sinulla se tallennettuna oli.
Ei ole kiva joutua aiheettomasti syytetyksi. Kyllähän sinä sen tiedät. Nyt minä koen joutuneeni sen kohteeksi mistä itse käyt kuumana.
- - - - - - -
syntymäni on suurempi ihme kuin kuolemani - kiitos kun valitsit minut

Harri Niskanen

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2426 on: 25. 03. 2010 10:10 »
"Vaasan oloista nimimerkki ”korkokengät” totesi 15.10.08 varsin oikeutetusti: ”Tulee mieleen Tony Halme kun lueskelee noita ProVaasan juttuja. ProVaasa ei vain uskalla äänen sanoa: olemme rasisteja, vihaame ulkomaalaisia, ruotsinkielisiä, erilaisuutta.” Pro Vaasa ei ole esittänyt koko ryhmän yhteistä kannanottoa, joten esim. ehdokkaina olleiden, nykyisten ja entisen valtuutettujen mielipiteet olivat heidän omiaan, ei Pro Vaasan. Kirjoituksista päätellen on kuitenkin varsin todennäköistä, että Pro Vaasa-ryhmässä suhtautuminen maahanmuuttajiin oli ja on edelleen kielteisempi kuin muissa ryhmissä."

Tässä on suora lainaus tekstistä, johon Pentti Suksi on takertunut. Tätä tekstiä hän ei osaa lukea oikein. Tässä Niskanen ei anna ymmärtää yhtään mitään. Pentti Suksen nimeä ei ole mainittu Niskasen rasismiraportissa ollenkaan. Ja todettiin, että Pro Vaasa ei ole antanut yhteistä (maahanmuuttopoliittista) kannanottoa. Todennäköista on minun mielestäni edelleen se, että Pro Vaasa ryhmässä suhtaudutaan kielteisemmin maahanmuuttajiin kuin muissa ryhmissä. Senhän voi jo todeta pelkästään tätäkin keskusteluvitjaa lukemalla.
Pentti Suksen jatkuvaa väittämää, että häntä on syytetty rasistiksi, täytyy myös vähän väliä oikaista, jotta ulkopuoliset kokonaiskeskustelua seuraamattomat eivät saisi valheellista kuvaa. Siis kertokaamme kaikille, että Pentti Suksi ymmärtää vaivoin lukemaansa ja senkin väärin koska levittelee ympäriinsä mielikuvituksensa tuotoksia.
 

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2427 on: 25. 03. 2010 10:10 »
No niin, hyvät ystävät, kukaan ei ole näköjään huomannut lakelmissani olevaa vakavaa virhettä, jossa väitän perusteettoman maahantulon laskun olevan puolet BKT:n kasvuvarasta. Koska kolmen prosentin kasvuvara nykytasolla on 5.58 mrd vuodessa, ja perusteeton tuki ehkä vain 80-90 miljoonaa, niin tämä on vain 1.5% kasvuvarasta, ei puolet. Valitan virheeni.

Offline urban cowboy

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 95
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2428 on: 25. 03. 2010 10:10 »
Tuosta rodunjalostuksesta sen verran että kuinka moni tätä ketjua selaava voi retostella mamunaisen kaadolla.  Tuskin monikaan.  Suomalaisen naisen kaadolla  voi monikin mamumies retostella.  Sen verran "waildia" elämää tämän kaupungin kapakoissa eletään.

Mamut pitävät tarkkaa huolta naisistaan.  Arvelen että  nimm. Valitun mielipide rodunjalostuksesta on teoreettinen tai sitten se perustuu seksifantasioihin  tai sitten Valittu on pääassyt kaadon makuun.

Offline Valittu

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 372
  • View Profile
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2429 on: 25. 03. 2010 10:10 »
vakavaa virhettä, jossa väitän

 perusteettoman maahantulon laskun olevan
puolet BKT:n kasvuvarasta. Koska

kolmen prosentin kasvuvara nykytasolla on 5.58 mrd vuodessa, ja

perusteeton tuki ehkä vain 80-90 miljoonaa, niin tämä on vain

1.5% kasvuvarasta, ei puolet.

Ei oikein avautunut nämä kansantaloudelliset määreesi. Voisitko selventää noita lihavoituja, ihan vaan lyhyesti, sillä lailla rautalangasta taivuttaen?

Quote
Kirjoittanut: urban cowboy
Lainaus
Arvelen että  nimm. Valitun mielipide rodunjalostuksesta on teoreettinen
Olenko kirjoittanut "rodunjalostuksesta"? Ihan teoreettinen ei kuitenkaan ole kantasuomalaisten ja ulkomaalaisten avioliitto ja jälkeläisten saaminen. Esimerkkejä on johtajissammekin. Perinnöllisten sairauksien vähentämisen näkökulmasta kehitys on myönteinen.
« Last Edit: 25. 03. 2010 10:10 by Valittu »
- - - - - - -
syntymäni on suurempi ihme kuin kuolemani - kiitos kun valitsit minut

CopyPaste

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2430 on: 25. 03. 2010 10:10 »
Pohjalaisen yleisönosasto 25.03. 2010

Maahanmuuttajat unohtuivat budjettikeskustelussa

Vaasan kaupunginvaltuusto keskusteli 22. maaliskuuta tämän vuoden talousarvion käyttösuunnitelman yhteydessä sosiaali- ja terveystoimen noin neljän miljoonan euron budjettiylityksestä. Erikoissairaanhoito tarvitsee tästä 2,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen vaatimus oli, että sosiaali- ja terveystoimen tulee tarkistaa käyttösuunnitelmansa budjetin mukaiseksi. Toisin sanoen budjetin ylityksiä ei sallita. Tätä vastustavat eri ryhmien valtuutetut esittivät, että sosiaali- ja terveystoimelle tulee laatia pikaisesti lisäbudjetti. Tästä lisäbudjetista keskusteltiin kolme tuntia.

Esille tuli asioita vanhuksista lapsiin, pitkäaikaissairaista vammaisiin. Lempipuheenaihe olivat tietysti klinikkavalmiit potilaat keskussairaalassa, joista kaupunki laskuttaa vuosittain 4,5 miljoonaa euroa. Maahanmuuttajista vaiettiin täysin.

Sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Juha Karvala oli kertonut samana päivänä valtuustoryhmien johtajille pidetyssä lounaspalaverissa selkein sanoin, kuinka maahanmuuttajien aiheuttamat kustannukset nousevat vuosi vuodelta suuremmiksi. Tähän valtuustoja ryhmänjohtajat reagoivat lähinnä olan kohautuksella.

Johan Lidsle näytti samassa palaverissa tilastot, jonka mukaan Vaasan sosiaali- ja terveystoimen kulut kasvavat koko Suomen lukuihin verraten lähes nopeimmin.

Päätimme valtuustossa puhumisen sijaan kertoa tästä julkisesti sanomalehdessä koska suurimmalle osalle Vaasan kaupunginvaltuutetuista maahanmuuttopolitiikka on tabu ja rasistiksi leimaantumisen pelko niin suuri, ettei asiasta saada aikaa faktoihin perustuvaa asiallista keskustelua.

Valtuustossa puhujat ottivat esille mm. kohonneet erikoissairaanhoidon kustannukset, erityislasten määrän jatkuvan kasvun päiväkodeissa ja kouluissa. Ainakin nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä maahanmuuttajien määrän lisääntymisen kanssa.

Vaasassa tuskin olisi suurtakaan ongelmaa, jos pitäisi huolehtia vain niistä maahanmuuttajista, jotka ovat tulleet kiintiöpakolaisina suoraan Vaasaan. Ongelmana on se, että kun esimerkiksi Oravaisissa valtion maksama kolmen vuoden tuki loppuu, turvapaikan saaneet pakolaiset lähtevät sieltä suurempiin kaupunkeihin. Aika moni päätyy Vaasaan. Pakolaisia varten on Pikipruukilla varattuna kymmeniä asuntoja, joista kaupunki maksaa täyttä vuokraa. Kaupungin kustannuksella nämä sitten myös kalustetaan.

Myös eri alojen kotitalouksillekin palveluja tarjoavat yrittäjät ovat ihmetelleet ja pitäneet pahana sitä kuinka he saavat laskuttaa maahanmuuttajia palvellessaan suoraan kaupunkia kun taas samoista palveluista esim. vanhukset maksavat itse. Muistan muutaman vuoden takaa autokorjaamokuitin, jonka Vaasan sosiaalitoimi oli saanut maksettuaan maahanmuuttajaperheen parin tuhannen euron koneremontin. Voisiko joku kaupungin sosiaalitoimesta kertoa minkälaisessa tapauksessa suomalainen lapsiperhe saisi vastaavan tuen?

Keskustelussa tuli myös julki, että suomalainen toimeentulotuen hakija saa odottaa keskimäärin 20 vuorokautta päästäkseen keskustelemaan toimeentuloturvasta. Maahanmuuttajien ja muiden vähemmistöjen ei tarvitse jonotella.

Toivomme että myös näistä asioista keskusteltaisiin tulevassa sosiaali- ja terveystoimen lisäbudjettia koskevassa seminaarissa.

Harri Leppälä  Kaupunginvaltuutettu PsVaasa
Jukka Mäkynen  Kaupunginvaltuutettu ProVVaasa

Lihavointi: CopyPaste
« Last Edit: 25. 03. 2010 10:10 by CopyPaste »

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2431 on: 25. 03. 2010 10:10 »
Voiko tuota nyt selkeämmin sanoa että Harri Niskanen epäsuorasti nimittää minua rasistiksi. Kirjoituksensa tueksi hänm hän siteerannut Vaasalaisia.infossa kirjoittaneen  nimimerkki "Korkokengät" kirjoitusta, eli suomeksi sanottuna rasdismisyyte tuli. Olin vuonna 2008 Pro Vaasan puheenjohtaja ja olin vastuussa
yhdistyksen toiminnasta. Puheenjohtajalla on vastuu mitä yhdistyksessä päätetään. Ja tunsin silloin ja tunnen nytkin vastuuni. Ei Niskanen nyt pidä enää kiemurrella. Kirjoitettu mikä kirjoitettu. Samoin Omallanimellä palstalla toistettiin oikein henkilökohtaisesti että olen rasisti.

Eli itse kirjoittamaasi oli teksti: "Vaasan oloista niminerkki "Korkokengät" totesi 15.10.08 varsin oikeutetusti":

Tämä on Niskasen kirjoittamaa ja väitteensä tueksi hän siteeraa nimimerkki "Korkokengät" lausumaa:
Tulee mieleen Tony Halme kun lueskelee noita Pro Vaasan  juttuja. Pro Vaasa ei vain uskalla ääneen sanoa: olemme rasisteja, vihaamme ulkomaalaisia, ruotsinkielisiä, erilaisuutta".

Sitten otan lauseen yhteenvedosta Harri Niskanen kirjoittaa:
" Kirjoituksista päätelle on kuitenkin varsin todennäköistä, että Pro Vaasan ryhmässä suhtaudutaan maahanmuuttajiin oli ja on edelleen kielteisempi kuin muissa ryhmissä".

Ja sitten hän (Pentti Suksi) ei osaa lukea oikein. Tässä Nikanen ei anna ymmärtää yhtään mitään.

Tämä selittelyä, kerro tuo pitää lukea? ja tuota suoraan paskan jauhantaa jatkaa edelleen:

"Ja todettiin, että Pro Vaasa ei ole antanut yhteistä (maahanmuuttopoliittyista) kannanottoa."
Totuus on se, että kukaan ei ole koskaan pyytänyt sellaista kannanottoa, ei minun puheenjohtajakaudella eikä sen jälkeen. Kun itse olit Pro Vaasassa, niin miksi silloin et sitä vaatinut?

Ja sitten lapsellisuuden huippu jossa annetaan ymmärtää että oikein kehitysvammainen tai ääliö:

"Siis kertokaamme kaikille, että Pentti Suksi ymmärtää vaivoin lukemaansa ja senkin väärin koska levittelee ympäriinsä mielikuvituksensa tuotoksia".

Tuo todella jo pahemman luokan julkinen  herjaus. Kuka se on joka levitellyt sellaista juttua, että täällä sekoillut juovuksissa? Joku rääpy pitää olla sanomisessakin.
Omalla nimellä palstalla kerrot suoraan että rasisti. En ymmärrä sitä, kuinka lapsellisia jaarittelijioita te olette. Kerrattakoon vielä kerran:

MINÄ EN OLE RASISTI, EN OLE KOSKAAN OLLUT ENKÄ TULE KOSKAAN OLEMAAN.

TULIKO NYT SELVÄKSI?

Pentti Suksi

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2432 on: 25. 03. 2010 11:11 »
Tämä ketju suljetaan viikoksi keskustelun rauhoittamiseksi.  Jos kommentit, jotka koskevat rasimia, Pentti Suksea ja Harri Niskasta jatkuvat jossakin toisessa ketjussa, tulen harkitsemaan pitkäaikaista bannausta tai kirjoitusoikeuksien poistamista.

« Last Edit: 25. 03. 2010 11:11 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2433 on: 01. 04. 2010 08:08 »
Tässä ketjussa keskustellaan maahanmuuttopolitiikasta. Tästä eteenpäin kaikki viestit, missä saivarrellaan siitä kuka sanoi ketäkin rasistiksi tullaan poistamaan ja kirjoittaja saa varoituksen, ja jos viestittäminen tästä aiheesta jatkuu, on seurauksena kirjoitusoikeuksien poistaminen.

Myös ylläpidon ja moderaattoreiden toimien saivartelu johtaa em. toimenpiteisiin.  Jos koet tulleesi väärin kohdelluksi, ota yhteys sisäisen postin kautta tai sähköpostilla.

Tästä ketjusta poistetaan kaikki copypastatut ”mamu-uutiset”, joita ei ole perusteltu huolellisesti.  Poistosta ei tule erillistä ilmoitusta.

Ylläpito tulee jatkossakin kirjoittamaan omalla nimellään (Tapio Parkkkari) Nimimerkki Vaasalainen on varattu ylläpidon yleisiä ohjeita varten.  Nimimerkki Ylläpito pyrkii ilmaisemaan ylläpitäjien (Parkkari/Mäntylä) tahdon ja nimerkki Toimitus on Jussi Mäntylän ylläpitäjä-nimerkki.  Tällä nimimerkillä on adminin oikeudet.  Chatin moderaattori toimii nimimerkillä Vahtimestari.

Ylläpito ja moderaattorit tulevat jatkossakin käyttämään heille varattuja nimimerkkejä esimerkiksi hiipumassa olevan keskustelun nostamiseksi.

Tästä eteenpäin moderointi tapahtuu pääsääntoisesti hiljaisesti.  Tässä vielä foorumin keskeiset säännöt:

Laki
- Lakia on noudatettava Internetissäkin, ja sen takia kaikki loukkaavat, provosoivat ja tekijänoikeuksia rikkovat viestit ovat kiellettyjä. Samoin etnistä alkuperää, uskontoa tai vammaisuutta koskevat loukkaavat viestit ovat kielletty.  Ne poistettaan ja vakav assa tapauksessa on seurauksena bannaus tai kirjoitusoikeuksien poistaminen.

Vastuu omista teksteistä
-Jokainen keskustelija vastaa omien viestiensä sisällöstä. Kirjoituksia voidaan poistaa sekä siirtää ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa pysyvästi tai määräaikaisesti; sen mukaan kuin ylläpito parhaaksi näkee. Ylläpidon ja moderattoreiden päätöksista ei voi valittaa. Käytä yksityisviestiä jos koet tulleesi väärin kohdelluksi.

-Henkilökohtaiset riidat ja flametukset ja niihin osallistuvat karsitaan palstoilta kovalla kädellä.  Myös ilkeily ja ilkeämieliset vihjailut johtavat bannaukseen tai kirjoitusoikeuksien poistamiseen.

Nämä samat säännöt koskevat myös foorumin kanssa kiinteästi toimivaa chattia.

Ylläpito
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2434 on: 01. 04. 2010 10:10 »
Erikoinen ja taitavasti laskelmoitu suuntaus on meneillään maahanmuutto politiikassa, ne asiat ja tapaukset joista maahanmuuttorealistit ovat kirjoitelleet  ovat nyt kuin taikaiskusta myös muille avautuneet. Ben Zyskowicz sanoo:vuoden aikana on tapahtunut iso muutos. Eräät turvapaikkapolitiikkaan liittyvät ongelmat ovat tulleet niin ilmeisiksi, että se on pakottanut laajemmatkin poliittiset piirit pohtimaan ongelmien syitä ja nykyjärjestelmän mahdollisia epäkohtia. Olisiko nyt kupletin juoni sellainen, että otetaan yksittäisten edustajien äänellä persuilta nk. löysät pois, kukapa olisi osannut kuvitella kuinka Urpilainenkin vaatii olemaan maassa maan tavalla ja tiedossa oli kuinka vihreitten mielestä joidenkin kullttuurien tuleekin saada mellastaa mielensä mukaan  lakipykälistä välittämättä. Viisaita ajatuksia vuoden pakolaisnaisen sanomana . Vuoden pakolaisnainen Nasima Razmyar  puolustaa SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen maahanmuuttajalausuntoa.Urpilainen käytti puheessaan ilmaisua "maassa maan tavalla". Urpilainen on puolustanut kommenttiaan sillä, että hän viittasi lakien noudattamiseen.

Razmyar kertoi Radio Novan Yöradiossa, että Urpilainen on hänen mielestään sanonut selkeästi, että Suomessa pitää noudattaa Suomen lainsäädäntöä.

- Täällä täytyy olla meidän työkulttuuri ja työlainsäädäntö. Eihän meillä voi olla suomalaisilla ja sitten maahanmuuttajilla joku oma juttunsa olemassa. Ja toisaalta kyllä olen sitä mieltä, että jos suomalaiset lähtevät tuonne maailmalle, niin kyllä sielläkin yhtä lailla pitäisi noudattaa, ja niin suomalaiset omasta mielestäni kyllä noudattavatkin. Ei se ole paljon vaadittu, vaan ennen kaikkea se on tapa integroitua maahan, tapa kotoutua, sanoi Razmyar Radio Novan haastattelussa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on epäillyt, että Urpilaisen lausahdus heijastelee halua miellyttää maahanmuuttajiin kriittisesti suhtautuvia. Myös Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki on arvostellut kommenttia.
veritas odium parit.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2435 on: 01. 04. 2010 11:11 »
Erikoinen ja taitavasti laskelmoitu suuntaus on meneillään maahanmuutto politiikassa, ne asiat ja tapaukset joista maahanmuuttorealistit ovat kirjoitelleet  ovat nyt kuin taikaiskusta myös muille avautuneet.

Nyt vaalien lähestyessä  kokoomuksen ja demarien löytämä maahanmuuttokriittisyys voi lokeroida samaan Ö-mappiin kuin kaikkien puolueiden vaalilupaukset poistaa köyhien, sairaiden, asunnottomien jne surkea tilanne. Kun vaalit ovat menneet, lupaukset unohtuvat ja vanha meno jatkuu.

Ja sitä paitsi, kokoomuksen Stubbhan kertoi, että maahanmuuttokriittisillä on kokoomuksessa korkeintaan promilleen kannatus, ja 'maassa maan tavalla' -julistuksensa jälkeen Jutta Urpilainen sähkötti vihreille, että hänet on ymmärretty aivan pieleen. Julistuksen tarkoitus oli tukea Astrid Thorsin politiikkaa eikä viestiä, että demarit ovat kiristämässä maahanmuuttopolitiikkaansa.Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2436 on: 01. 04. 2010 12:12 »
Olisiko nyt kupletin juoni sellainen, että otetaan yksittäisten edustajien äänellä persuilta nk. löysät pois, kukapa olisi osannut kuvitella kuinka Urpilainenkin vaatii olemaan maassa maan tavalla ja tiedossa oli kuinka vihreitten mielestä joidenkin kullttuurien tuleekin saada mellastaa mielensä mukaan  lakipykälistä välittämättä.

Nyt vaalien lähestyessä  kokoomuksen ja demarien löytämä maahanmuuttokriittisyys voi lokeroida samaan Ö-mappiin kuin kaikkien puolueiden vaalilupaukset poistaa köyhien, sairaiden, asunnottomien jne surkea tilanne. Kun vaalit ovat menneet, lupaukset unohtuvat ja vanha meno jatkuu.

Selvää huolestumista persujen piirissä havaittavissa. Helin sen tuossa sanoo ihan suoraan – ”persuilta nk. löysät pois.”

Urpilaisen kohdalla ei mielestäni voida puhua mistään yksittäisestä edustajasta, kun kysymys on sentään puolueen puheenjohtajasta. Joku kokoomuksen Pöntinen on jo hieman toinen asia.

Luulisi maahanmuuttokriittisten olevan tyytyväisiä, jos linja on saamassa laajempaa kannatusta. Mutta ei - nyt pitää kiukutella, että mehän olimme ensin. Mitä te tulette meidän reviirille. Muiden puolueiden kriittiset eivät ole aitoja ja niin edelleen.

Kysymys näyttää siis olevan siis enemmän kansan saamisesta vaaliuurnilla äänestämään persuja, eikä persujen piirissä niinkään haluta asialle laajaa poliittista yksimielisyyttä. Näyttää päinvastoin siltä, että muiden tulo kriittisten joukkoon on suorastaan huono asia.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2437 on: 01. 04. 2010 13:01 »
Kyllähän sitä joukkoon saa tulla mutta pitää olla puhtaat jauhot mukana. Kyllä vaalien jälkeen yksittäiset sossut ja kokkarit palaavat kiltisti ruotuun , ja jatkavat samaan malliin hallitsematonta politiikkaa . Aitoja ovat  muutkin kriittiset ts. aitoja populisteja.
veritas odium parit.

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2438 on: 02. 04. 2010 19:07 »
Mitenkös se olis jos tehdään valinta. Joko otetaan tietyn maan pakolaisia vastaan suomeen tai sitten autetaan heitä sinne päin. ei molempia. silloin mahd pakolainen päättäisi itse hakeeko turvapaikkaa suomesta ja jättää maanmiehensä hätään vai pysyykö kotona ja ottaa kaikille vastaan apua suomesta. toimisiko tämä?

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #2439 on: 02. 04. 2010 20:08 »
Ei toimi johan sitä rahaa on kuskattu ja kannettu 50 vuotta , kun se kuuluisa kankkulan kaivokin sijaitsee siellä suunassa.
veritas odium parit.