Author Topic: Vaalirahoitus  (Read 51369 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #120 on: 23. 06. 2009 16:04 »
Edelliseen liittyen:   http://www.iltalehti.fi/jouko/

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #121 on: 23. 06. 2009 18:06 »
Voit kirjoittaa tilapäisiä viesteja kirjautumalla käyttäjätunnuksella: Vierailija ja salasanalla: Vierailija. Nickia valvotaan erittäin tarkkaan.  Laita kirjoituksesi loppuun nimimerkki että Vierailijat erottuvat toisistaan.. Ylläpito

Olen jo vanha mies.  Isoisäni, joka oli syntynyt 1800-luvun lopulla opetti minulle lapsena että omaisuus on Jumalalta.  Eli siveellistä elämää elävä herrasväki palkittiin siveellisestä elämästään omaisuudella.

Minun lapsuudessani roistoilla ja varkailla oli aina työläistausta. Samoin joupoilla ja huorilla.  Kunnon ihmiset kävivät sunnuntaisin kirkossa ja kuuntelivat radiosta ”ehtookelloja”.  Ainoastaan työläismurjuissa kuunneltiin ”Pienoisparlamenttia” ja Hertta Kuusista.

Sitten tuli aikanaan 1990-luvun lama ja minä muiden mukana opin että suurimmat roistot löytyivätkin pankkien johtokunnan huoneista ja isojen firmojen vihreän veran äärestä.

Tämä kehitys vain jatkuu ja kansa oppii uusia asioita.  Valta on täysin rämettynyt kaikkialla:  Berlusconi huoraa minkä kerkiää ja Britannian parlamentaarikot sikailevat kulukorvauksilla ja Suomessa samat parlamentaarikot käärivät liiveihinsä ylimääräistä paikkuntaetuun vedoten.

Nyt sitten vaalirahoitusskandaalit, jotka tuntuvat vain jatkuvan.  Ja kansa oppii lisää.

Olen täysin varma, vaikka minulla ei ole mitään todisteita, että harmaa raha koskee myös RKP:tä, joka on toistaiseksi välttynyt ryvettymiseltä.  Mutta tietämäni mukaan puolueen asioita pengotaan jo nyt.

Mitä siis kansa on oppinut?  Kansa on oppinut että mitä tahansa saa tehdä mutta ei jäädä kiinni.

Valtionyhtiöiden ja yksityistenkin suunnattomat optiot ja palkanlisät tulevat viiveellä vaikuttamaan jokaiseen tulevaan palkkaneuvotteluun.  Kansa käy kärttyisäksi. 

Muinaisen herrasväen vinkkelistä roistot ja varkaat, ovatkin osoittaumassa tämän maan moraaliseksi selkärangaksi, ainakin vielä toistaiseksi mutta ei varmasti kovin pitkään.

Kysymys kuuluukin:  uhkaako meitä ”Rooman Valtakunnan Tuho?” eli moraalinen mädäntyminen sisältäpäin.

Fan Faari
« Last Edit: 23. 06. 2009 18:06 by vaasalainen »

Don Giovanni

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #122 on: 13. 07. 2009 05:05 »
Tässä yhdistelmä Kauppalehdessä olevista yleisökommenteista:

Keva saattaa olla yksi Kepun vaalikassoista. Tuskin ainoa. Ehkä kuitenkin näkyvin? Ehkä suurimmalla sijoituspotentiaalilla ja “yhteiskuntasuhteilla” varustettu? Ja kuten Kehittyvien Maakuntien Suomenkin tapauksessa on kokiksillekin varattu pieni siivu.
 
Miten mahtaa olla Kepun rahoittamisen osalta tilanne Melassa, Maatalousyrittäjien eläkelaitoksessa? MTKssa? Tapiola-ryhmässä? Raisiossa? Metsäliitossa? ProAgriassa? Metsänhoihoitoyhdistyksissä? ja mitä kaikkia nyt onkaan. Evät edes TE-keskukset, erityisesti niiden maatalous-osastot ole epäilysten ulkopuolella. Ja onhan meillä oikein ministeriökin.

Suomen korruptio on paljon vakavampaa: se on insituutionaalista.
Institutionaalinen korruptio on häikäilemätöntä puolueiden ja virkamiesten toteuttamaa oman edun ajamista.

Se on yksittäisten virkamiesten poliittisesti tuettua suhteetonta vallankäyttöä. Se on perustuslakituomioistuimen puuttumista. Se on joukkokanneoikeuden puuttumista (nykyinen on vitsi). Se on KHO:n tekemiä päätöksiä jotka tukevat (poliittisesti tuetun) virkamieseliitin päätöksiä siitä huolimatta että ne ovat lain vastaisia.

Institutionaalinen korruptio on häikäilemättömiä miljardiluokan tulonsiirtoja.
Se on turhia tie- ja siltahankkeita. Se on ilman kilpailua toimivaa valtion varoilla maksettua ‘liiketoimintaa’, kuten maatalous monilta osin. Räikeä esimerkki on kaavailtu etanolituotanto.

Institutionaalinen korruptio on keskustelun tukahduttamista. Esimerkkinä Nato-keskustelu. Se on pelottelulla hallitsemista, hyvänä esimerkkinä ampuma-aselakiluonnos, joka pyrkii karsimaan 2% vuosittaisista väkivallanteoista rikkomalla räikeästi perustuslain useita kohtia.

Institutionaalinen korrputio on Suomessa maan tapa.

Kauppalehti

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #123 on: 18. 09. 2009 19:07 »
Vaalirahoituksen yhteydessä on moneen kertaan todettu, että yksikään firma ei anna senttiäkään kenellekään ilman vastapalv elusta. Tämä on varrmasti totta. 

Mutta asian yhteydessä ei ole kertaakaan mainittu sitä että Nova maksoi myös jo tehdyitä palveluista.  Tässä on koko asian ydin.  Nova opetti varsinkin kepulaiset kunnallispoliitikot, miten kaavakikkailulla voi tehdä rahaa puolueelle ja ehkä itsellekin.

Novahan oli vain bulvaani, kunnallisen kaavoittajan ja taustarahan välissä.  Nova kurni kermat päältä ja tämä ei olisi ollut mahdollista ilman että luottam usmiehet olivat tietoisia asiasta.

Mutta korvaus sulki suut.  Kysymyshän oli vain yhtgeaiasistä rahoista.

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #124 on: 19. 09. 2009 14:02 »
Vaasassahan esimerkiksi Raino Rauhala on käynyt kerjäämässä firmoilta vaalirahaa. 

Jotkut ovat antaneet, jotkut eivät ole.  Näkyykö suhtautuminen jos esim. haluaa lisätä rakennusoikeutta?

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #125 on: 21. 09. 2009 05:05 »
Sanomalehti Pohjalaisen pääkirjoittaja vaatii tänään että painopistettä vaalirahoituksen penkomisessa tulisi siirtää politiikan sisältöön:

"Enemmän pitäisi keskustella sitä, miten eri lähteistä tuleva vaaliraha vaikuttaa poliitikkojen, puolueaiden ja eri väristen hallitusten harjoittaman politiikan sisältöön"

Asia on tietysti juuri näin.

Tämän lisäksi tulisi tutkia tarkkaan, millaisista yrityksistä rahaa on tullut ja millaiset ihmiset rahan jakamisesta ovat päättäneet. 

Kiusallisen monen jakopäätöksen takana on talousrikollisuus tai sitten yrittäjä  toimii veroparatiisista ja on saanut omaisuutensa metalliteollissuskaupoilla ja kaivosteollisuuskaupoilla.  Jälkimmäinen voi tarkkoittaa esimerrkiksi aseteollisuutta tai aseteollisuuden tarvitsemia strategisia metalleja.

Kun nämä ihmiset ovat antaneeet suurimmat avustuksen Suomen suurimmalle työväenpuolueelle, Kokoomukselle, onkin naurussa pitelemistä.

Kansanomainen tulkinta rahan ja Kokoomuksen yhteisistä intresseistä suorastaan lyö silmille.

Esimerkiksi Nova-yritykset pitäisi nyt asettaa mikroskoopin alle.  Kuinka paljon Nova-rinki on vaikuttanut taustalla esim. kaavapäätöksiin kauppakeskusten kaavoituksesta päätettäessä ja kuntien maaomaisuutta ja kiinteistöjä myytäessä.

Kuka on luvannut kenelle ja mitä ja kuka on kuitannut tilin?

Pienenä sivuhuomautuksena että Nova-yhteydet Vaasan kaavoitukseen ovat ilmeiset eri yhtiöiden kautta vaikka yhteydet vaalirahaan ovatkin osoittamatta.

« Last Edit: 21. 09. 2009 05:05 by Vierailija »

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #126 on: 21. 09. 2009 08:08 »
Hesarissa hyvä keskustelu

Lue lisää tästä

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Vaalirahoitus
« Reply #127 on: 21. 09. 2009 12:12 »
Suomessa vallitsee kansalaisia vahingoittava lain ja päätöksentekijöiden moraalin uskottavuuden rappio.

Tärkein demokratian päätöksentekojärjestelmän asettava laki on perustuslaki.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Suomen perustuslaki pitää tuoda kansanäänestykseen hyväksyttäväksi, jonka jälleen eduskunnalla vasta on mandaatti olla eduskunta ja säätää lakia.

200 henkilöä on liian vähän moraalisesti ja uskottavasti hyväksymään perustuslakia. Perustuslain hyväksymiseen tarvitaan äänestysikäisten kansalaisten yli 50 prosentin äänestysprosentti ja äänestäneiden enemmistön hyväksyntä.

Perustuslakia koskevissa asioissa edustajien perustuslakivaliokunta ja eduskunta on kokonaisuudessaan jäävi.

"Suomessa perustuslakia voidaan muuttaa kahdella eri menettelytavalla: joko;

eduskunta hyväksyy muutosesityksen jätettäväksi lepäämään, minkä jälkeen se seuraavien vaalien jälkeen valitussa eduskunnassa hyväksytään vähintään kahden kolmasosan enemmistöllä, tai;
 
eduskunta julistaa ehdotuksen kiireelliseksi päätöksellä, jota kannattaa vähintään viisi kuudesosaa annetuista äänistä, minkä jälkeen itse ehdotus hyväksytään vähintään kahden kolmasosan enemmistöllä."

Perustuslain muuttamisessa avainasemassa on siis eduskunta, jonka vallan perustuslaki takaa.

Perustuslain hyväksyminen pitäisi siirtää kansanäänestykselle koska edustajat ovat jäävejä hyväksymään omaa valtaansa edustajina takaamaan säädettyä perustuslakia.

Huomatkaa, että perustuslakivaliokunnan jäsenet ovat puoluejäseniä, jotka todellakaan eivät säädä perustuslakia siihen muotoon, että se veisi päätöksentekovaltaa puoluejäseniltä. Eli Suomesta ei tule kansanäänestyksiin perustuvaa suoraa demokratiaa niin kauan kuin perustuslain päättää eduskunnan perustuslakivaliokunta ja eduskunta.

"Perustuslakivaliokunta

Puheenjohtaja:

Sasi, Kimmo /kok
 
Varapuheenjohtaja:

Söderman, Jacob /sd
 
Muut jäsenet:

Hänninen, Tuomo /kesk
Järvinen, Heli /vihr
Karvo, Ulla /kok
Katainen, Elsi /kesk
Kiviranta, Esko /kesk
Kärkkäinen, Kari /kd
Nauclér, Elisabeth /r
Nylander, Mikaela /r
Ojala-Niemelä, Johanna /sd
Peltonen, Tuula /sd
Puhjo, Veijo /vas
Tölli, Tapani /kesk
Ukkola, Tuulikki /kok
Viljanen, Ilkka /kok
Vuolanne, Antti /sd
 
Varajäsenet:

Gestrin, Christina /r
Hakola, Juha /kok
Hoskonen, Hannu /kesk
Kataja, Sampsa /kok
Koskinen, Johannes /sd
Lapintie, Annika /vas
Manninen, Hannes /kesk
Niinistö, Ville /vihr
Piirainen, Raimo /sd"

Perustuslakiin liittyvät tehtävät pitää siirtää kansanedustajien muodostamalta perustuslakivaliokunnalta ja eduskunnalta korkeimmalle oikeudelle, joka tekee korkeimman oikeuden perustuslakiesityksiä kansanäänestykselle, joka vain ja ainoastaan voi vahvistaa perustuslain.

Korkeimman oikeuden jäsenet pitää valita määräajaksi suoralla vaalilla ja ehdokkaiksi saavat asettua vain korkeat lainoppineet. Korkeimmalla oikeudella pitää olla oikeus itse valita alempien oikeusasteiden tuomarit. Korkeimmalla oikeudella pitää olla omalla päätöksellään oikeus toimeenpanna kansanäänestyksiä perustuslaista. Korkeimmalla oikeudella pitää olla oikeus erottaa selkeästi ja todistettavasti lainrikkomuksiin syyllistyneitä korkeita poliitikkoja. Suomen päätöksenteossa ei pidä olla henkilöitä, jotka pitävät kansalaisia nenästä vedettävinä hönöinä, joilta kelpaa kupata rahaa väärinkäytöksiin.

http://web.eduskunta.fi / Resource.phx / valiokunnat / valiokunta-pev01 / index.htx?subpage=jasenet&te=pev01

"Korkeimman oikeuden presidentin ja muut jäsenet nimittää tasavallan presidentti. Korkeimman oikeuden jäsentä kutsutaan oikeusneuvokseksi.

Oikeusneuvokset ovat toimineet aiemmin erilaisissa lakimiestehtävissä, useimmiten tuomioistuimissa, mutta myös lainvalmistelijoina, oikeustieteen tutkijoina tai asianajajina. Korkeimmassa oikeudessa he eivät erikoistu tiettyihin asioihin, vaan kaikki oikeusneuvokset osallistuvat kaikenlaisten asioiden käsittelyyn.

Korkeimmassa oikeudessa on lain mukaan oltava presidentti ja vähintään 15 jäsentä. Tällä hetkellä jäseniä on 18. Oikeusneuvokset on nimitetty virkaansa keskimäärin 50 vuoden ikäisenä.

Presidentti Pauliine Koskelo
Kari Raulos
Gustaf Möller
Mikko Tulokas
Kati Hidén
Kari Kitunen
Gustav Bygglin
Liisa Mansikkamäki
Pertti Välimäki
Pasi Aarnio
Juha Häyhä
Hannu Rajalahti
Ilkka Rautio
Timo Esko
Soile Poutiainen
Marjut Jokela
Jukka Sippo
Jorma Rudanko
Pekka Koponen"

http://www.kko.fi/27088.htm
« Last Edit: 21. 09. 2009 13:01 by Timo Rintamäki »

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Vaalirahoitus
« Reply #128 on: 23. 09. 2009 06:06 »
Merkillistä että vaalirahoitussekoilu ei kiinnosta paikallisesti.  Vaikka aihetta olisi. Esimerkiksi Vaasassa olisi kunnallisv aaliaen rahoitus tuotava rehellisesti esiin. Samassa yhteydessä voitaisiin keskustella siitä, että onko rahoituksella ja käytännön päätöksillä yhteyksiä keskenään.

Lue tämä

CopyPaste

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #129 on: 23. 09. 2009 20:08 »
Nämä tutkivat vaalirahoitusta:

1. Oikeuskanslerinvirasto, apulaisvaltakunnansyyttäjä, valtiontalouden tarkastusvirasto ja poliisi ovat keskenään neuvotelleet vaalirahasotkun eri osa-alueiden seurannasta ja selvittämisestä.

2. Säätiöitä valvova Patentti- ja rekisterihallitus selvittää keskustapoliitikkoja rahoittaneiden Nuorisosäätiön ja Maaseudun kukkasrahaston toimien lainmukaisuutta.

3. Myös Raha-automaattiyhdistys selvittää RAY:n tukea saaneen Nuorisosäätiön toimia.

RAY selvittää myös, oliko sen hallituksen puheenjohtaja Jukka Vihriälä (kesk) esteellinen RAY:n myöntäessä rahoitusta Vihriälää vuonna 2007 tukeneelle Nuorisosäätiölle.

4. Asumisen kehittämis- ja rahoituskeskus ARA tarkastaa Nuorisosäätiötä. Se selvittää, ovatko säätiön asuntojen vuokralaiset maksaneet poliittiseksi tueksi katsottavia kustannuksia.

5. Vaalien suurrahoittajan Nova Groupin velallisselvitys valmistui keskiviikkona. Nova Groupin ja sen tytäryhtiön Nova Kiinteistökehityksen velkojat vaativat keskustalta yhteensä 175 000 euroa vaalirahoja takaisin. Ilkka Kanerva (kok) on neuvotellut maksavansa pesälle 10 000 euroa syntymäpäiväjuhliinsa annettua rahaa.

6. Valtiontalouden tarkastusvirasto selvittää valtionyhtiöiden jakamaa vaalitukea.

Akseli

 • Guest
Uusi eduskunta ja uudet vaalit
« Reply #130 on: 24. 09. 2009 18:06 »
Vaaditaan uusi eduskunta
Vaaditaan uudet eduskuntavaalit!

”(Uutisointi pauhaa lisääntyvästä työttömyydestä, media korventaa pitenevillä ruokajonoilla - kansalaisille paljastuu yhä lisää vaalirahasotkuja - ja poliitikot kilvan puolustelevat itseään kameroiden parrasvaloissa)

[ ... kansa jonottaa Hurstilla wurstia, kansa hämmästelee televisiosta toinen toistaan arveluttavimmista vaalikähminnöistä. Kansalaiset jonottavat työttömyystoimistoihin ja jonottavat puhelimissa velkaneuvontaan - työttömyyskassat palkkaavat ainoina lisää työvoimaa ... ]

Missä mennään Suomi, missä mennään Suomen kansa? Maamme hallitus on suurella kohinalla tuomassa tavalliselle ihmiselle noin 20 euron säästön ruokakasseihin - samalla kun viranomaiset ennustelevat 400.000 työttömän rajan rikkoutuvat helmikuun pakkasilla, jolloin myös ensimmäiset loppuun palaneet yrittäjät kohtaavat viimeisen tuloskatsauksen.

Maan hallitus lupasi lähes varmasti valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) suulla jouluna 2007, että Suomi välttyy amerikkalaisperäiseltä roskalainakriisiltä. Kesällä 2008 suuri kansa koki jo ensimmäiset laman aallot nilkoissaan. Tänään työttömien määrä kasvaa, vienti on tyrehtynyt 33 prosenttia edellisvuodesta.

Mitä hallitus tekee, nostaa kuukausittain palkkansa, kun samaan aikaan suuri osa kansaa nostaa jonotuslippuja Kelan toimistoissa. Kansa on jakaantunt kahtia - osalle ostovoima on suurempi kuin koskaan ja osa miettii mitä huomenna tekisi, jotta ylihuomenna olisi jotain syötävää.

Vanhukset kuolevat yksinäisyyteen, kun nuorempi suku unohti heidät laitoksiin. Sairaaloiden terminaaliosastoilla loppuvat vaipat, ruiskeet ja työntekijöiltä hermot sekä aika. Mitä hallitus tekee? Puuhaa kytköstä Natoon, kuskaa sotilaita Afganistaniin ja Stubb kiertää Brysseliä hakien lohtua katajaisen Suomen shokista, kun virkahuone siirtyi liian likelle Venäjää.

Nuoret etääntyvät arjesta, nuoret ajatuvat sivuraiteille - nuoret hukkaavat kehitysaikansa, liian moni jää jalkoihin. Viaton mieli on nyt ihmeissään, ei tullut vanhemmilta neuvoja, musiikki oli liian lovalla - vain toru ja parku kohtasivat. Huomisen vastuu on jäämässä nyt liian harvoille, joille myöhemmin niin monet tulevat olemaan kiitollisia. Nimenomaan nuoret vaativat muutosta, sillä he maksavat meidän vanhempiemme tulevaisuuden”.

Allekirjoittakaa oheinen addressi ja levittäkää linkkiä:
 
http://www.adressit.com/uusieduskunta

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #131 on: 25. 09. 2009 06:06 »
Vaalirahoitusskandaali ei ole suinkaan vielä tutkittu pohjiaan myöten.  Tutkimatta on vielä ainakin TT-keskusten ja mahdollisesti Sitran osuus rahoittajina sekä erityisesti sairaanhoitopiirit.

Kuvio on lopultakin varsin yksinkertainen.  Kaikki julkista rahoitusta saavat toimijat, joiden hallinnossa on poliittisten puolueiden edustajia. ovat epäiltyjen listallä.

Olisi peräti kumallista jos esimerkiksi VSHP ei olisi millään tavoin sotkeutunut vaalirahoitukseen.

VOX POPULI

Don Giovanni

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #132 on: 25. 09. 2009 09:09 »
Tietoja vaalirahoituksesta:

http://www.vaalit.fi/14164.htm

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #133 on: 26. 09. 2009 08:08 »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Marjatta Vehkaoja

 • Omalla nimellä
 • Kansalaisaktiivi
 • *
 • Posts: 143
  • View Profile
Re: Vaalirahoitus
« Reply #134 on: 26. 09. 2009 14:02 »
Julkisuudessa ei vieläkään käsitellä riittävästi vaalirahoituksen kannalta olennaista ja suhteellisen uutta ilmiötä – ehdokkaiden ja kansanedustajien omien ”rahoitusyhdistysten” roolia. Näyttää, että vaalitukien hämärä pesii juuri näissä yhdistyksissä. Lieneekö media tonkinut esiin vielä sitäkään, keillä kansanedustajilla on tällainen yhdistys.

Kysymys on puoluekoneiston haastavasta rinnakkaisjärjestelmästä. Tukiyhdistysten perustamisessa ei ole mitään laitonta, mutta mitä se kertoo ehdokkaan/kansanedustajan suhtautumisesta omaan puolueeseensa? Vaalityöhön tarvittava energia, päätöksenteko vaalityön toteuttamisesta ja itse vaalityö on vedetty pois omasta puolueorganisaatiosta. Puolueorganisaatio tarjoaa ehkä enää vain yhteismainontaa ja joitakin yhteisiä vaalitilaisuuksia.

Meillä on tarjolla suomalainen malli, jossa pitkien listojen idea on toteutettavissa. Vaalikampanjointi on palautettavissa puolueiden haltuun jos tahdomme. Tämä kirkastaisi puolueen ja sen ehdokkaiden suhdetta sekä lisäisi poliittista uskottavuutta. Jäsenäänestys ehdokkaiden järjestyksestä poistaa epäilyt puolue-eliitin sormeiluista. Meneillään oleva vaalitukikeskustelu osoittaa, että puolueitten saamia vaalitukia siedetään paremmin kuin yksittäisille ehdokkaille tai heidän rahoitusyhdistyksilleen ohjattuja tukia. 
Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #135 on: 26. 09. 2009 15:03 »
Onkohan Vaasan kaupunki tai kaupungin alaisuudessa toimivat laitokset ostaneet vaalitrauluja? Tässä yksi esimerkki taulusta.  Tuntuuko tutulta?  Sarjaan kuuluvat muut taulut on helppo tunnistaa:


Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #136 on: 26. 09. 2009 15:03 »
Olisivatko nuo samaiset Seinäjoen keskustan nyt esilläolevat niitä jotka touhuavat Vaasan alasajoa?

Don Giovanni

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #137 on: 26. 09. 2009 15:03 »
Onko VSHP ja Ammattikorkea, esimerkiksi, ostaneet vaalitauluja.  Kuka pystyisi selvittämään?

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #138 on: 26. 09. 2009 15:03 »
Historian kuluessa salaperäistä vaalirahoitusta ollut kauttalinjan. Eduskunnassa on kovin vähän
puhtoisia kansanedustajia, mutta miksi vaietaan Vaasan kaupungin valtuutettujen  vaalirahoista.
Miksi ollaan hiljaa? Olen vain yhden valtuutetun vaalirahaselvityksen nähnyt? Missä on muiden.

Kun lasketaan, että valtuuston kokouksia 10 vuodessa a´125,00 kokouksesta tekee vuodessa
1250 euroa ja vaalikaudelta 5000 euroa siitä vähennetään verot ja puolueverot. Käteen jää noin
3500 euroa. Mihin matematiikkaan perustuu se, että vaalimoinontaan saadaan uppoamaan jopa 10000 euroa.  Tässä vippaa nyt pahoin taloudellinen ajattelu, jos sitä on ollut ollenkaan. Kentällä kulkee ikäviä huhuja valtuuttettujen kytköksistä ja rahalähteistä. Ilmaista rahaa ei ole, sen lauluja laulat jolta rahat tulee.

Nyt on syytä avata myös valtuutettujen vaalituet ja rahoituslähteet. Missä isot edellä, siellä pienet perässä.

Pentti Suksi

Don Giovanni

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #139 on: 26. 09. 2009 16:04 »
Pentti,
jos laskelmasi pitää paikkansa, niin jostai tuo klappi tulee, millä sitä muuten urheilumallisia autoja hankitaan.  Tulisiko tuo erotus "sorakuormista"?

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #140 on: 27. 09. 2009 09:09 »
Jahhah.  Tämänpäivän Pohjalaiseen viitaten Raimo Rauhala ei siis aijo enää osallistua vaaleihin.

Se mitä Rauhala sanoi lehden hastattelussa on ristiriidassa ainakin tämän kanssa.

Rauhalan vaalitaulut

Offline Tapio Parkkari

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 875
  • View Profile
Re: Vaalirahoitus
« Reply #141 on: 27. 09. 2009 09:09 »
Merkillistä että vaasalaisista  vaalitauluista ei juuri mitään tiedetä.  Olisi hyvä saada tietää ketkä kaikki ovat  vaalitauja myyneet ja tehneet.  Veikko Takala jo tiedetään.  Ja Nandor Mikolasta on kuulunut kuisketta.

Mutta muutkin kelpaavat.  Harry Pesonen kertoi minulle että hänenkin luonaan oli käyty kyselemässä.  Ehkä muidenkin ei niin nimekkäiden taiteilijoiden.

Tästä voisi päätellä että kysymys on ollut todella vain vaalituesta, miksi muuten joku olisi maksanut  serigrafian nimellä kulkevasta paperinpalasta, jonka takana on vain tarra ja taiteilijan signeeraus,  400-500 euroa?
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Akseli

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #142 on: 27. 09. 2009 19:07 »
Jahhah.  Tämänpäivän Pohjalaiseen viitaten Raimo Rauhala ei siis aijo enää osallistua vaaleihin.

Se mitä Rauhala sanoi lehden hastattelussa on ristiriidassa ainakin tämän kanssa.

Rauhalan vaalitaulut


Rauhalan jutussa oli paljon muutakin, joka ei hänen osaltaan pidä paikkaansa.
Ajatelkaa nyt vaikka miten hän asuu Suvilahdessa ja paljon muuta, joka panee epäilemään korruptiota. Toisaalta kokosivun henkilökohtaiset vaalimainokset kunnallisvaaleissakin ja hänen vahva-asema Vaasan kaavoituksessa vuosikymmenien ajan antaa aihetta epäillä korruptiosta.

Tässä olisi paikalliselle tutkivalle journalismille tehtävää.

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #143 on: 28. 09. 2009 07:07 »
Mikäs siinä Rauhalan asumisessa on vialla? Rakennusoikeuttahan on myönnetty vain vähän enemmän kuin mitä tontissa on pinta-alaa... Eikös se ole silleesti kaikilla muillakin? Älkää nyt kadehtiko, kun mies on onnistunut elämässään ;-)

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #144 on: 28. 09. 2009 17:05 »
Nyt on Kokkolassa paljastunut se, mistä täällä on jo pitkään vihjailtu VSHP:n kohdalla. 

Puolueet ovat saaneet viime kunnallis- ja eduskuntavaalien aikaan tukea Kokkolan kaupungilta, sairaanhoitopiiriltä ja koulutusyhtymältä. Tuhannesta viiteen tuhanteen euroon suuruisilla summilla on ostettu taidetta ja ilmoitustilaa.

Tukea muutamille
Tauluista ja keramiikasta varsinainen vaalituen osuus on kuitenkin pienempi, sillä taidetta olisi hankittu joka tapauksessa ja osa myyntihinnasta menee tuotantokuluihin.
 
Kokkolan kaupunki on ostanut kansliasihteeri Kaija Jestoin mukaan taidetta SDP:lta, Kristillisiltä ja Kokoomukselta sekä keramiikkaa Keskustalta.
 
Keskussairaala hankkii johtaja Hannu Pajunpään mukaan taidetta vuosittain, ja viimeisen 2,5 vuoden aikana puolueiden kautta on tauluja ostettu SDP:lta ja Keskustalta.

Koulutusyhtymän lehti-ilmoittelua on ollut johtaja Jukka Yli-Karjulan mukaan vaaliteemaan liittyen kahdessa kolmessa aluelehdessä. Lehtien taustalla ovat olleet SDP ja Keskusta.

http://yle.fi/alueet/keski-pohjanmaa/2009/09/kokkolalta_viisi_tonnia_vaalitukea_1028812.html


Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #145 on: 28. 09. 2009 17:05 »
Kylläpäs on hiljaista porukkaa!  Mistä tämä uneliaisuus. Vain yksi valtuutetuista on  esittänyt
vaalirahoituksensa avoimesti.  Hän oli Heikki Lamminmäki.
Luulisi, että nyt muutkin avaa tilinsä ja näyttää rahoittajansa rehellisesti. Ei Lamminmäenm kuinkaan
käynyt vaikka paperinsa esitti. Päinvastoin.

Siitä vain rohkeasti esittelemään vaalitukensa. Muuten pahat koirat haukkuu, että Vaasan sairaanhoitopiiri on antanut vaalitukeansa kansanedustaja vaaleissa kuin kunnallisvaaleissa. Pitääkö huhu paikkansa?


Pentti Suksi

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #146 on: 28. 09. 2009 18:06 »
Tässähän on nyt Tapio Osalalle tuhannen taalan paikka selvittää miltä puolueilta VSHP on ostanut ja mitä.  Heikki Lamminmäki voisi selvittää Vaasan kaupungin ostokset ja Marko Heinonen muiden kaupungin alaisuudessa toiimivien laitosten ostokset.

Kun joku vielä selvittää TT-keskuksen vaalituen ja joku yritysmaailman tuen, niin asiat alkavat selvitä.  Nyt niistä vain kuiskitaan.

Vaasassa toimii mm. kokoomusta lähellä oleva toimisto, jolla on runsaasti tietoa asiasta.


Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #147 on: 28. 09. 2009 18:06 »
Yllättävää, että VSHP:lla  joka kärsii rahapulasta, on varaa tällaiseen.  Erittäin mielenkiintoista.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #148 on: 28. 09. 2009 18:06 »
Ei ole missään sanottu että Vshp olisi ostanut esimerkiksi vaalitauluja.  On vain herännyt epäily että näin on saattanut tapahtua.

Niin pitkään kun vaasalaiset valtuutetut salaavat tietoja kaikki on huhujen varassa. 
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #149 on: 28. 09. 2009 18:06 »
Mistä muusta syystä yksityinen yritys tukisi kunnanvaltuutettua uudelleenvalinnassa kuin saadakseen joitakin etuja tai kiittäkseen jo saaduista eduista.

Täsä syystä esimerkiksi Vaasassa ei ole kovin monta sellaista valtuutettua, jotka ovat saaneet  yksityistä vaalitukkea.

Valtuustoon pyrkivällä täytyy olla mahdollisuus päästä lautakuntaan, missä voi vaikuttaa myönteisesti tukea antaneen haluamaan suuntaan.  Tämä on raadollinean totuus.

Tästä syystä on turha odottaa tähän foorumiin joitakin paljastuksia.

Kolpörtööri

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #150 on: 28. 09. 2009 19:07 »
Eiköhän tämä koko vaalirahoitus asia ole ollut pitkaan ihan maan tapa. Mitään rikollistahan ei ole pyytää avustusta esim. tutulta yrittäjältä. Kyllä kaikki puolueet ja niiden edustajat ovat koittaneet sitä rahaa vaalikamppanjoihinsa löytää mistä kukin. Ei noissa taulukaupoissa ole sinällään mitään laitonta ollut, yritys ostaa taulun ehdokkaalta pieneen ylihintaan tämän kamppanjaa tukeakseen. Onko sitten järkeä ostaa yleensä mitään ylihintaan, onkin toinen juttu. Tuossa Novan jutussahan on kyse siitä, että yritys oli tukea antaessan ollut taloudellisesti niin heikossa kunnossa, että tukea ei olisi saanut antaa. Eli yrityksen johdolla oli tiedossa että konkurssiin ollaan menossa, ja silti jaetaan rahaa ulos. Tuo "suoja aika" on muistaakseni joku kaksi vuotta. Nyt ollaan sitten joukolla jeesustelemassa holtitonta menoa, ja pitäisi muka nopeasti saada asiaa koskevat selvät säännöt. Uskon että tuo meno on ollut huomattavasti villimpää joskus 70-luvulla, jolloin rahaa kannettiin maahan salkkutolkulla. Kaikilla puolueilla on ollut sama ongelma, jollain kampanjat pitää rahoittaa, ja rahat jostain kaivaa. On perustettu säätiöitä ja rahastoja, joihin rahaa on kerätty, ja sieltä ulos jaettu. Laki asiaan tarvitaan, mutta aikaa seuraaviin vaaleihin on vielä runsaasti, joten toimitaan harkiten ja ajatuksella. Itse en ole kovin kiinnostunut noita vanhoja tonkimaan, epäselvyyksiä on kaikilla puolueilla, ja lähinnä tuolla valtakunnan tasolla. Kunnallispolitiikassahan pelataan lähinnä napeilla. Toinen asia on tietysti jos joku julkinen tai kunnallinen yksikkö on ehdokkaita rahoittanut, ne on varmaan selvitettävä.
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaalirahoitus
« Reply #151 on: 28. 09. 2009 20:08 »
Yllättävää, että VSHP:lla  joka kärsii rahapulasta, on varaa tällaiseen.  Erittäin mielenkiintoista.
Mistä on käsitys, että VSHP kärsisi rahapulasta? Ja mihin perustuu tuo toteamus, että Vshp olisi vaalirahoitusta maksellut?
Minusta on erittäin vastenmielistä lukea tuollaista. (oli sitten mahdollinen myöhemmin paljastuva totuus mikä tahansa)

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #152 on: 28. 09. 2009 20:08 »
Yllättävää, että VSHP:lla  joka kärsii rahapulasta, on varaa tällaiseen.  Erittäin mielenkiintoista.
Mistä on käsitys, että VSHP kärsisi rahapulasta? Ja mihin perustuu tuo toteamus, että Vshp olisi vaalirahoitusta maksellut?
Minusta on erittäin vastenmielistä lukea tuollaista. (oli sitten mahdollinen myöhemmin paljastuva totuus mikä tahansa)

Meinaatko, että meillä on liian hyvä terveydenhoito vai mistä epäilet, että rahaa olisi tarpeeksi?  Mielestäni juuri terveydenhoidosta on karsittu liikaa rahaa ja Vaasan sairaanhoitopiiri kuuluu tietääkseni jollain lailla terveydenhoitoalaan ennemmin kuin asfaltinhoitoalaan.  Voin toki olla väärässä mutta tällainen käsitys minulla on ollut.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaalirahoitus
« Reply #153 on: 28. 09. 2009 20:08 »
Kaikilla puolueilla on ollut sama ongelma, jollain kampanjat pitää rahoittaa, ja rahat jostain kaivaa. On perustettu säätiöitä ja rahastoja, joihin rahaa on kerätty, ja sieltä ulos jaettu. Laki asiaan tarvitaan, mutta aikaa seuraaviin vaaleihin on vielä runsaasti, joten toimitaan harkiten ja ajatuksella. Itse en ole kovin kiinnostunut noita vanhoja tonkimaan, epäselvyyksiä on kaikilla puolueilla, ja lähinnä tuolla valtakunnan tasolla.
Ei nyt ole kaikilla puolueilla ongelmia tässä. Vihreät eivät ole tuohon (vastikkeelliseen vaalirahoituksen hakemiseen, sillä eihän kukaan maksa ellei kuvittele saavansa rahojansa jollain lailla takaisin) lähteneet, ei paikallis- eikä valtakunnantasolla. Se lienee ainoa velaton puolue ja on vuosia vaatinut muutoksia vaalirahoitukseen (+vaalilakiin).
Nythän on niin, että puolue, jolla on 10 % kannatus saa 5% kansanedustajapaikoista (=puoluetuesta). Suuret puolueet taas voivat saada 20%:n kannatuksella yli 25 % kansaedustajapaikoista(=puoluetuesta).

Olen joskus kirjoittanut jotain tällaista: kuntavaaleissa mainonta kiellettäisiin ja jokaisen kotiin jaettaisiin verovaroin kustannettu julkinen vaalitiedote/tiedotuslehti (niitähän tehdään muutenkin), jossa jokainen ehdokas saa yhden sivun käyttönsä.

-------
Anteeksi vaan nyt Lajunen, mutta väitit, että Vshp kärsii rahapulasta (mikä ei lainkaan pidä paikkaansa koska kaikki sen viulut maksaa kunnat, vaikka kuinka paljon rahaa tuhlaisivat, lääkäripula itse asiassa aiheutta huikeat säästöt - nythän on 100:n lääkärin vajaus). Siis pöty puhetta. Älä viitsi sitä levittää.

Annoit myös ymmärtää, että Vshp on jakanut vaalirahaa. Täysin (tässä vaiheessa ainakin) tuulesta temmattu perusteeton syytös. Älä viitsi tuollaistakaan levittää.

Epäilyksiä, vääriin luuloihin perustuvia käsityksiä ja huhuja ei ole korrektia totuuksina viljellä.

(tällainen argumentaatio alkaa muistuttaa erästä toista jankutusta jostain "epäillyistä" tuplalaskutukista)

------
Sen kysymyksen esittämisen, että onkohan täällä tehty samoin kuin vaikkapa Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, ymmärrän hyvinkin ja yritän sitä osaltani jopa selvittää, mutta siitä on pitkä matka vielä sen esittämiseen tapahtuneena tosiasiana.
« Last Edit: 28. 09. 2009 20:08 by Tapio Osala »

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #154 on: 28. 09. 2009 21:09 »
Tahtoo olla niin, ettei savua ilman tulta. Kentällä kiertää huhu, että Vaasan sairaanhoitopiiri on antanut vaalitukea tietyille tahoille.  Tässä herkässä tilanteessa asia pitää selvittää, että onko huhuissa perää?
Ei se mene läpihuutojuttuna tulpat korvilla Jos nyt laskee mitä hyötyy kokovaltuustotouhusta, niin jokin matematiikka pettää pahasti. Koko neljän vuoden uurastuksen jälkeen jää n. 3500 euroa käteen.
Kyllä siinä on käytty alakansakoulun lyhyt matematiikka.

On syytä panna kaikkien puoluerahoitukset valtuutetuilta näkyviin, niin ei ole puheita. Miksi joku taho tukee älyttömästi 5000- 10000 euroa valtuustoehdokkaaseen? Pidän tuollaisen itsensä kauppaamisen
todella narsistisena touhuna. Sain itse 25 ääntä vaaleissa ja olin tulokseen tosi tyytyväinen. Senttiäkään en pannut omaa rahaani likoon mokoman takia. Ne 25 äänestäjää, ne äänesti rehellisesti minua, ilman humpuukia.

Että pannaan valtuutettujen vaalirahat julki nähtäväksi. Kyllä me äänestäjät se kestetään.

Pentti Suksi

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaalirahoitus
« Reply #155 on: 28. 09. 2009 22:10 »
Vain yksi valtuutetuista on  esittänyt
vaalirahoituksensa avoimesti.  Hän oli Heikki Lamminmäki.
Luulisi, että nyt muutkin avaa tilinsä ja näyttää rahoittajansa rehellisesti.

Tätä en ymmärtänyt. Olen kyllä tietääkseni jättänyt säädetyssä ajassa ilmoituksen (ei ulkopuolisia rahoittajia). Se on julkinen ja avoimesti esitetty tieto.  Tuosta Suksen lausumasta voisi vetää hätäinen senkin johtopäätöksen, että minä ja kaikki muut olemme jotain pimittäneet. Sitä tuskin Suksi väittää?

Luulisin että valtaosa valituksi tulleista on ilmoituksensa säädetyssä ajassa ja tavalla tehnyt. Sinänsä olisi toki kiinnostavaa onko joku tehnyt "kallit" eli jättänyt sanktioiden puuttuessa ilmoituksen tekemättä. Mutta eikös lehdistö tuon jo tsekannut aikanaan, laskivatko peräti äänien "hintaa" eli paljonko rahaa oli panostettu ja paljonko tuli näin yksi ääni maksamaan?

Vierailija

 • Guest
Re: Vaalirahoitus
« Reply #156 on: 29. 09. 2009 05:05 »
Poliitikkojen ja politiikan arvostus on nyt alimmillaan koko itsenäisyyden ajalta, olkoonkin että vaalirahoituksessa on kysymys vuosikymmenien perinnostä tai juuri siitä syystä.

Vaasaan siirrettynä tämä merkitsee syvää luottamuspulaa ainakin ns. asioita seuraavien taholta:  kaupunginjohtajan lahjusepäilyt ja mummojen kanssa tehdyt talokaupat, entisen apkj:n yritykset junailla oma vaimo hyväpalkkaiseen nollavirkaan ja nyt viimeeksi matkahuollon maksusotkut.

Luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle:  Kasarmialueen muka arkkitehtikilpailu, Huutoniemen sairaalan alueen lupaaminen gryndereille ”ennenkuin karhu on edes ammuttu”, tärkeiden luottamusmiesten kuuluminen KPO:n hallintoon jne, jne. ja kaikki muu mitä luottamusmiehet ovat siunanneet.

Kun tähän sitten lisätään Raimo Rauhalan taulukaupat, vaikka niissä ei ehkä juridisesti, mitään moitittavaa olisikaan, on selvää että tavallinen vaasalainen ei pysty poliitikkojaan kovin paljoa arvostamaan. (Tuo ehkä tarkoittaa lähinnä moraalista arviota pelkän painopaperin myymisestä)

Puuttuu moraalinen selkäranka.  Miksiköhän muinainen Veikko Vennamo tällaisia poliitikkoja kutsui?

Ei, kyllä paikallinen vaalituki on nostettava julkisuuteen vaikka kaikki olisikin tapahtunut vallitsevan lainsäädännön puitteissa.

Obscurantti

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaalirahoitus
« Reply #157 on: 29. 09. 2009 07:07 »

Ei, kyllä paikallinen vaalituki on nostettava julkisuuteen vaikka kaikki olisikin tapahtunut vallitsevan lainsäädännön puitteissa.

Obscurantti
Samaa mieltä. Mutta ei esitetä huhuja totuutena.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Vaalirahoitus
« Reply #158 on: 29. 09. 2009 11:11 »
En ole esittänyt huhuja totuutena. Nyt on saatava valtuutettujen vaalirahoitus julkiseksi. Silloin katkaistaan erinäisiltä huhuilta siivet. Huhusta tulee totuus, jos ei sitä kumota. Kuinka paljon on Vaasan  kaupungin alaiset yhtiöt tehneet vaalirahoitusta. Tällaistakin on viime vaaleissa tapahtunut. Asiakirjajulkisuudesta annetun lain mukaan valtuutettujen vaalirahailmoitukset ovat julkisia asiakirjoja. Pro Vaasan valtuutetuista Heikki Lamminmäki on ainoa joka on antanut julki vaalirahailmoituksensa. Hyväksyin hänen selontekonsa
ja nyt  Lamminmäen  esimerkin muutkin muutkin esittää rahoituksensa. Arvostan Lamminmäen rehellisyyttä  asiassa. Näin sitä pitää. Siinä on esimerkki seuratkoot muut perässä.

Pentti Suksi

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Re: Vaalirahoitus
« Reply #159 on: 29. 09. 2009 11:11 »
Ei yksi pääsky kesää tee, joten on todella syytä syynätä myös kunnallispoliitikkojen kytkennät.  Tämän lisäksi tulee näin laman vuosina tarkastaa muut poliittisilta paikoilta saadut etuusuudet. Siinä sitä olisi journalisteilla haastetta kerrakseen.

Konsultit toimikaa!