Author Topic: Virkamiesmoraali  (Read 264790 times)

0 Members and 21 Guests are viewing this topic.

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #560 on: 06. 10. 2007 20:08 »
Vois luopiolle sanoa, että KVG mutta taisi luopion kysymys olla piruilua. Kumpikin on siis ollut kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaana.

Minua myös hieman pisti silmään, kun tuon kokouksen asialistan liitteineen selasin läpi, että kaupungin poliittinen ohjelma oli annettu konsulteille, jotka vieläpä olivat yhden puolueen ehdokkaita kumpikin.

Taitaa ainakin kokoomuksen ryhmä kannattaa yksimielisesti politiikkaohjelman hyväksymistä.
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Anfield Stadium

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #561 on: 06. 10. 2007 20:08 »
Quote
Konsulttien käyttö alkoi kiinnostaa. Maanantain näyttää olevan käsiteltävänä ProVaasan kyseenalaistama Vasekin tarpeellisuus. Eikös juuri se olekin varsinainen konsulttien joulupukinkontti. Onko se itse asiassa vain kiertotie sopivine konsulttien käyttöön, tekeekö se itse mitään?

Entäs tuo maanantaina käsiteltävä Elinkeinopoliittinen ohjelma? Luulisi, että sitä on tekemässä ylin johto mutta se onkin konsultilta tilattu. Keitä ovat Desnetti OYn Ilkka Raatikainen ja Johanna Ahopelto? Onko tuota kilpailutettu? Kuinka konsulttien valinta oikein käy? Onko Hokkanen asiaa tutkinut?
Quote

Joo, toi on hyvä kysymys. Johtavilla virkamiehillä on mahdollisuus käyttää haluamiaan konsultteja haluamiinsa toimeksiantoihin. Faktaa on se, että kulissien takaa tietyn konsultin valinta perustuu varsin usein täysin virheellisiin seikkoihin.

Toki konsultin ammattitaidolla/kokemuksella/verkostolla on merkitystä, mutta liian usein virkamies valitsee tietyn konsulttifirman/suunnittelutoimiston syystä että 1) konsultti kuuluu hyvä-veli-verkostoon 2) on ystävä tai tuttu 3) voi edesauttaa virkamiehen tulevia uraliikkeitä 4) on toimeksiannollisesti johdettavissa jotta jokin muu päämäärä kuin varsinainen toimeksianto toteutuu.

Eli jos suomeksi sanotaan, niin kyseessä on usein virkamiehen oman edun tavoittelu. Tätä voi siis rinnastaa lahjusten ottoon/antoon. Kyllä, tämä on kova syytös, mutta myös faktaa. Olen sataprosenttisen varma että jos tarkastuslautakunnalla riittäisi resursseja ja päättäisi tarkastella (teknisen sektorin) toimeksiantosopimuksia suurennuslasin alla (ja varsinkin konsulttien kilpailutusta/kilpailutilannetta) niin tämä oman edun tavoittelu (hyvä-veli, sulle-mulle jne) tulisi päivänvaloon. Minulta saa tarvittaessa lisävihjeitä.

Moderaattori

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #562 on: 06. 10. 2007 20:08 »

Nimimerkki: Telan konsulttiko?

Palaute: "Entäs tuo maanantaina käsiteltävä Elinkeinopoliittinen ohjelma? Luulisi, että sitä on tekemässä ylin johto mutta se onkin konsultilta tilattu. Keitä ovat Desnetti OYn Ilkka Raatikainen ja Johanna Ahopelto? Onko tuota kilpailutettu? Kuinka konsulttien valinta oikein käy? Onko Hokkanen asiaa tutkinut?" Kopio, Luopio, Virkamiesmoraali

Johanna Ahopelto on Telan jäsen. Hän johti Telassa henkilöstön hyvinvointiiin ja viihtyvyyteen tähtäävän hankkeen kumoamista. Hankkeen nimi oli Tilaa hyvälle elämälle, ja siihen oli saatu työsuojelurahastolta "ilmaista rahaa" yli 70.00 euroa. Mukana hankkeessa oli Vaasan yliopisto, jossa Ilkka Raatikainen vaikuttaa. Hän ei ollut hankkeessa mukana, vaan muut yliopistolaiset. Onko siinä yksi syy hankkeen kumoamiseen? Jos oma puoliso ei kelpaa, niin eipä sitten muillekaan anneta työtilaisuuksia.

Jotain perin outoa siinä kuitenkin on ollut, että Johanna Ahopelto oli ensimmäisenä kumoamassa hanketta, jolla olisi lisätty tuottavuutta, viihtyvyyttä ja henkilöstön hyvinvointia. Kaiken lisäksi yli 70.000 euroa oli jo myönnetty Vaasaan työsuojelurahastosa. Se sinänsä on harvinaista ja vaikea on tämän jälkeen lähteä anomaan ilmaisia uusia rahoja.

Toivottavasti Johanna Ahopellon "omiin henkilökohtaisiin konsultointihankkeisiin" suhtaudutaan samalla kriittisyydellä, jolla hänkin suhtautuu jo rahoituksen saaneisiin hankkeisiin.

Mielenkiintoinen yritys muutenkin tuo Desnetti. Markkinoivat sivuillaan jo vuokrattuja asuntoja. Käytäntö sekin tietenkin. Olen vain tottunut siihen, että vain vapaat asunnot ovat esittelyssä, eivät jo vuokratut = ihmisten kodit. Opiskelijat myös huhuilevat, että vuokrasopimukset tehdään aina määräaikaisina, vähintään vuoden kestävinä. Aika rankkoja ehtoja siis, jos opiskelijoiden huhut pitävät paikkansa. Toivottavasti eivät.

http://www.desnetti.fi/
« Last Edit: 06. 10. 2007 20:08 by Moderaattori »

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #563 on: 06. 10. 2007 20:08 »
Melko omituista että kaupallisen nettisivun linkkirivillä, niin kuin nyt tuon Desnetin sivulla,  on linkki Kokoomuksen paikallisosaston sivulle. Yhteys on niin selvä että jopa Tyly ymmärtää että kokoomus  varmasti kannattaa Desnetin konsultaatiota.

Ja Tyly ymmärtää myös sen että kokoomusta lähellä oleva virkamies on konsultaation tilannut. Mielenkiintoista onkin nähdä saako konsulttityön tilannut virkamies esimerkiksi kutsun jollekin matkalle tms.

Tätä käytäntöä kutsutaan "Palauterahaksi"  Tarkoittaa sitä että konsulttipalkkio sovitaan yläkanttiin, josta osa sitten palautuu tavalla tai toisella alkulähteeseen.

S-Syväväkurkkua oikein lainaten:

Konsulit valvokaa

Kuka on Johanna
« Last Edit: 06. 10. 2007 20:08 by T.Tyly »
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

foliohattu

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #564 on: 06. 10. 2007 21:09 »
"Vaasan seutu on houkutteleva innovaatioympäristö,
jossa kattava ja toimiva innovaatiojärjestelmä
tuottaa uudistavia innovaatioprosesseja".


Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #565 on: 06. 10. 2007 22:10 »
Onko se sitten niin, että jos vaikka joku Hokkanen kysyy kuka tuon elinkeino-ohjelman tilauksen on tehnyt ja millä perusteella, niin hän ei saa rehellistä vastausta? Onko se niin että reissumiehet ei ehdi itse tehdä työtään? Kuka muuten valvoo sen Vasekin toimia? Minkälainen kontrolli siellä on? Paljonko Vaasan rahaa siellä palaa?

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #566 on: 06. 10. 2007 22:10 »
- On

- On

- ?

- ?

- Jälkeenpäin nähdään

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #567 on: 07. 10. 2007 05:05 »
Konsulttityön tilaajan kannalta on tärkeätä että tilaus tehtään tutulta ”kotikonsulentilta”.  Ei siitä ainakaan mitään vahinkoa tule, koska kaupunki maksaa, mutta voi olla hyötyä.

Konsultin kannalta kunnat ovat todellinen kultakaivos.  Samantyyppisen konsulttityön voi aina monistaa ja myydä edelleen.  Joskus riittää että Peräkihniön paikalle kirjoitetaan Pihtipudas. Kaikista paras tuotto saadaan kun varastetaan keskeiset osat naapurikonsultin työstä ja liitetään se omaan.  Onko näin käynyt Vaasassa?

Joukkoliikennefoorumilla vihjaillaan, että Vaasan kaupungin teettämä konsulttityö olisi suurelta osaltaa varastettu kopio:

”Vaasan kaupunki tilasi pari vuotta sitten eräältä konsulttifirmalta selvityksen "pikaratikasta" Vaasaan. Tuon selvityksen teksti oli osittain kopioitu suoraan Mikko Laaksosen tekemästä Turun ratikkaselvityksestä.
Konsultin hahmotelma oli saman tapainen kuin Ultrixin suunnitelma. Konsultti vaan rakennutti lentokentälle rautatien ja suunnitteli liikenteeseen käytettävksi Sm-junia.”

Antero Alku

Kun tiedon yhdistää blogissa olevaan juttuun ”Raitiotiesta ratkaisu Vaasan liikenneongelmiin”, saadaan lopputulokseksi, että Vaasassa teetettiin vuonna 2004 selvitys pikaraitiotiestä. Tavoitteena oli selvittää mahdollisuudet yhdistää pikaraitiotiellä satama, keskusta, rautatieasema, keskeiset asuntoalueet ja teollisuusalueet sekä lentoasema. STJ käsitteli asiaa 14.12. 2004. Selvitys merkittiin tiedoksi ja pantiin pöydälle Robert Grönblomin esityksestä ja unohdettiin.

Selvityksen tilasivat Vaasan kaupunki ja Pro Rautatie ry. Työn myi Ramboll Finland Oy. Selvitys tehtiin osana Interreg IIIb-ohjelman Via Baltica Nordica Development Zone 2002-05 Eu-projektia.

Kannattaisi varmaan selvittää onko väitteissä perää. Samoinkuin, onko työ minkään arvoinen.

« Last Edit: 07. 10. 2007 05:05 by Oksanen »

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #568 on: 07. 10. 2007 09:09 »
Kysymys konsultoinnin aiheen kopioinnista tai monistamisesta täyteen hintaan on  ulkopuolisen vaikea määritellä.
Joskus kysymys on vain siitä että konsultti  on keksinyt hyvän liikeidean oikeaan saumaan.  Hyvä esimerkki on konsultti Leif Sonkin, joka on erikoistunut vanhusten palveluasumiseen. Myös Vaasassa hänet tunnetaan hyvin.  Sonkin on erikoistunut seniori- ja vanhusryhmien elämäntyylien, tarpeiden ja yleisten kehityssuuntien analyysien tekemiseen.
 Työtä ja toimeentuloa riittää. YK:n ennusteen mukaan vuonna 2050 maailmassa on enemmän yli 60-vuotiaita kuin alle 15-vuotiaita. Suomessa väestön harmaantuminen on keskimääräistä kiivaampi. Sonkinin laskujen mukaan Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa on parinkymmenen vuoden kuluttua noin 194 000 yli 65-vuotiasta. Siis 86 000 eläkeläistä nykyistä enemmän.
Koko maassa yli  60-vuotiaita on vuonna 2020 1,5 miljoonaa, lähes kolmannes väestöstä. Konsultoitavaa riittää.
Sonkinin jälkiä googlettamalla ei voi välttyä ajatukselta että melko suuri osa konsultoinnista on tehty kerran ja sitten monistettu.  Ei siinä välttämättä mitään väärääkään ole jos joku haluaa maksaa.

Kokeile googlettaa sanoilla konsultti Leif Sonkin

Muutoin olen sitä mieltä että vaasalaisilla on oikeus tietää millaisia konsulttutöitä kaupungin virkamiaehet ovat teettäneet ja mitä ne ovat tulleet maksamaan aja kuka on ne tilannut.
« Last Edit: 07. 10. 2007 09:09 by Johansson »

tsailor

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #569 on: 07. 10. 2007 10:10 »
Pohdittuani tuota Tilaa elämälle hanketta en voi mitenkään ymmärtää, jos Desnettiä edustava kunnallinen vaikuttaja on projektin kaatanut. Desnetti myy mm. designmanagementtia. Tilaa hyvälle elämälle sivusi samaa aihetta. Ja jos Työsuojelurahasto oli jo myöntänyt reilun summan hankkeeseen, niin miksi ihmeessä raha ei kelvannut.

Ei tarvitsee paljonkaan seurata aikaansa, kun on todettava, miten suuri merkitys työympäristöllä on työpanokseen. Tutkitusti ympäristä vaikuttaa merkittävästi työn tulokseen. Helsingissä on yrityksiä, jotka myyvät palveluja, joiden tavoitteena on tuloksen parantaminen. Tuote on työympäristön täydellinen muuttaminen. Tällainen toiminta on ihan normaalia organisaation toimintaa. Katselkaa ympärillenne. Yritykset joissa asioitte muuttavat työympäristöjään viiden vuoden välein. Miksi tätä ei sallittu Vaasassa?

Vai haluaako Desnetti myydä aikanaan oman designmanagementinsa Vaasan kaupungin toimipisteisiin?

http://www.desnetti.fi/designmanagement.htm

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #570 on: 07. 10. 2007 11:11 »
Minua taas askarruttaa että voiko yritys joka liputtaa noin selvästi kokoomuksen suuntaan olla puolueeton?  Ja voiko konsulttitilauksen tehnyt virkamies olla puolueeton?  Ettei vain osa konsulttipalkkioista mene Kokoomuksen paikallisosaston kassaan?

tsailor

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #571 on: 07. 10. 2007 11:11 »
Hankkeen torpedoinnista tiedän ainakin yhden häkellyttävän yksityiskohdan. Olin lounastamassa erään ystäväni kanssa päivänä. jolloin ko. hanke esiteltiin Telassa. Ystäväni oli telan jäsen. Kesken lounaan ystäväni sai puhelinsoiton ja hänellä oli ilmeisesti aivan upouusi puhelin, josta kuului vähän liiankin selvästi tai sitten vastapuoli käytti vain harvinaisen kovaa volyymia. Jokapatauksessa kuulin, että jonkin hankeen tarpedointia vaadittiin, kehotettiin, pyydettiin. Miten kukin asian nyt sitten tulkitseekin. Jotta en olisi syyllistynyt tahtomattani salakuunteluun, kysyin ystävältäni, että mikä tuo oli? Hän vastasi, että sovittiin vähän illan kokouksen linjasta. Minulle selvisikin, että Tilaa hyvää elämälle päätettiin kertaheitolla kaataa.

Jälkeenpäiin olen ajatellut, että minusta ei tulisi kunnallista päättäjää tai sitten minusta tuilisi hankala sellainen. Pitäisin itsepäisesti oman pääni tai ainakin kannattajieni linjan. Minua suorastaan ärsyttäisi se, että minulle saneltaisiin etukäteen, miten MINUN tulisi äänestää. Kuka tietää, onko tämä aina tätä?

Kummallinen kytkentä Desnetin ja Vaasan kaupungin välillä tuntuu olevan. Kaikki Desnetin saamat toimeksiannot tulisi tutkia. Ainakin se, onko ne kilpailutettu.
« Last Edit: 07. 10. 2007 12:12 by tsailor »

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #572 on: 08. 10. 2007 08:08 »
Minua jäi ihmetyttämään Pohjalaisen pääjutun otsikointi lauanmtaina.  Siinähän sanottiin jotain sellaista, että "Hallintotalolla ihmetellään Lumion ulkomaanmatkoja" 

Takerrun otsikon sanaan "Hallintotalolla".  Vihje juttuun on siis tullut talon sisältä.  Tulisiko tämä tulkita selkään puukotukseksi, mätäpaiseen poistamiseksi vai niin että joku haluaa kalifiksi kalifin paikalle.

Itse uskon että kysymys on vaihtoehtojen yksi ja kolme yhdistelmästä.

Se että Pohjalainen julkaisi jutun juuri samana päivänä kun Vaasassa järjestettiin 500:lle näkyvälle vaikuttajalle kaupungin 400-vuotisjuhlien rääppijäiset, voi olla sattuma tai sitten ei.  Minä uskon että ei.

Kysymys saattaa todella olla siitä että Lumiosta on tullut kiusallinen taakka josta nyt halutaan päästä pikkuhiljaa eroon.  Odotettavissa olisi siis taas jonkin ajan kuluttua jotain uutta.

Ei liene kenellekään outo asia että hallinnon huipun hiekkalaatikon poikien leikkikalut ovat aina silloin tällöin pahasti ristissä.
« Last Edit: 08. 10. 2007 08:08 by Näin On »
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #573 on: 10. 10. 2007 13:01 »

Kaupunginjohtajan (svenska nu) "kotiryssä" taitaa vaan asustaa er ilmansuunnalla, kuin perinteinen. Ainakin matkojen suuntautumisen ja lukumäärien perusteella.

Manteiro se jaksaa tehdä kaupunginjohtajan matkailustakin kielipoliittisen kysymyksen tyyliin:

”Menköön mihin vaan, kunhan ei ruattiin!”

Huomaathan, että sinä sanoit tuon viimeisen lauseen!
Olen toki kanssasi samaa mieltä siitä, että kielipolitiikka näyttelee suurta osaa Vaasan kuvioissa, jopa pääosaa kielipuolue RKP:n ratkaisuissa.
En vain oikein voi hyväksyä tilannetta, missä kielipolitiikka jätettäisiin vain ja ainoastaan RKP:n hoidettavaksi. Siitä huolimatta, että RKP:n kielipolitiikan arvostelijat leimataan miksi milloinkin.

Svenska nu on 32:n suomalaisen järjestö, jonka jäsenet ovat sitoutuneet vahvistamaan ruotsin asemaa Suomessa. (Vaasalaisjäseniä ovat kj. M. Lumio ja kans.ed. Mp Kumpula-Natri). Itse näkisin mieluummin, että edes joku keskittyisi vahvistamaan suomalaisten asemaa Ruotsissa ja Närpiössä!!

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #574 on: 10. 10. 2007 13:01 »
Niinpä manteiro, nyt pitäisi löytää sellaisia vaikkapa esimerkiksi Riitta Uosukainen, siinä olisi nainen paikallaan edelleenkin puolustamassa suomalaisuutta!

Offline sähläri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 26
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #575 on: 11. 11. 2007 12:12 »
...

Takerrun otsikon sanaan "Hallintotalolla".  Vihje juttuun on siis tullut talon sisältä.  Tulisiko tämä tulkita selkään puukotukseksi, mätäpaiseen poistamiseksi vai niin että joku haluaa kalifiksi kalifin paikalle.
.....

Kysymys saattaa todella olla siitä että Lumiosta on tullut kiusallinen taakka josta nyt halutaan päästä pikkuhiljaa eroon.  Odotettavissa olisi siis taas jonkin ajan kuluttua jotain uutta.


1. On valmisteltu asia ja esitetty kh:lle ja valtuustolle yritystukea huomattava summa - ilman hakemusta. Virkavirhe?

2. On jätetty perimättä vuoden(?) ajan selvästi vastoin sääntöjä yhden yrityksen kaupungille tilittämättömiä, kaupungin rahoja. Virkavirhe?


Kuinka paljon voi tehdä virheitä ennenkuin joku alkaa syyttää virkavirheestä? Kenele asia kuuluu?

Olisiko kyse siitä, että Kouhi viimein kyllästynyt "ottopoikaansa" ja rakentanut ansan Lumiolle? Kouhi on asian valmistellut mutta Lumion nimi on kuitenkin paperissa. Vastuusen joutuu siis Lumio.

Jo ehkä vuoden sataman on tavaramaksujen pimitystä tapahtunut. Jonkun pitäisi vaatia varmaan ensiksi Satamaa tilille niin joutuvat sitten kertomaan totuuden. Niinhän on vihjailtu että käsky olla perimättä on tullut Hallintotalolta.
Toinen miina Lumiolle?


Anfield Stadium

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #576 on: 15. 11. 2007 23:11 »
Mielenkiintoista. Eikä mitenkään yllättävää.

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=285027

Vehkaoja syyttää Longan neuvotelleen puolen miljoonan lahjan

Vaasan kaupungin talotoimen päällikkö Heikki Vehkaoja ja apulaiskaupunginjohtaja Heikki Lonka ovat napit vastakkain rautatieaseman alikulkutunnelin takia. Kyseessä on puoli miljoonaa euroa. Vaasan kaupunginhallitus on hyväksynyt Pekka Airaksisen Biskajan Kiinteistöt -yhtiön kanssa sopimuksen Vaasan matkakeskukseen liittyvistä hankkeista.

Talotoimen päällikkö Heikki Vehkaoja, joka on hoitanut myös teknisen apulaiskaupunginjohtajan tehtäviä Heikki Longan virkavapauden aikana, moittii Longan kaupunginhallitukselle esittelemää neuvottelutulosta: yhtiölle annetaan lahjoja.

Vehkaojan mukaan Biskajan Kiinteistöt hyötyy kaupungin kustannuksella, kun radan alikulkutunneli palvelee myös yhtiön pysäköintilaitoksen porrashuoneena. Hänestä kyse on ainakin puolen miljoonan euron hyödystä, kun tunneli maksaa miljoonan.

Rautatieaseman pohjoispäähän suunnitellun pysäköintialueen tukimuuri ei Vehkaojan mielestä kuulu mitenkään kaupungin maksettavaksi. Sen hinnasta ei ole mitään tietoa.

Vehkaoja ihmettelee myös, miksi kaupungin pitää maksaa ilmastointikone ja konehuone. Yhtiön tilat ovat ainakin seitsemän kertaa suuremmat kuin kaupungin. Oikein olisi, että yhtiö rakentaisi ilmastoinnin ja myisi kaupungille tarvittavan ilman.

Vehkaojan mielestä kaupungin ei mitenkään tarvitse hyvitellä BK-yhtiötä esimerkiksi maanvaihtokauppojen takia.

Lonka unohtaisi koko asian

Vehkaoja ja Lonka eivät ole keskustelleet asiasta. Kiistaa on käyty sähköpostikirjein, joita kumpikin on lähettänyt kaupunginhallituksen jäsenille.

- Haluaisin hienotunteisesti unohtaa koko asian, Lonka sanoo.

Virallisesti hän ei ole nähnyt Vehkaojan kirjettä. Hän on kuullut siitä kaupunginhallituksen jäseniltä ja ihmettelee alaisensa menettelyä. Varoituksiin tai muihin toimiin Lonka ei aio ryhtyä.

Rautatien ali tehtävä tunneli palvelee Longan mukaan myös linja-autoaseman alueelle rakennettavan kauppakeskuksen yhteyksiä. Ennen kaikkea sen takia tunneli rakennetaan.

Kaikkinensa Lonka on tyytyväinen matkakeskushankkeen etenemiseen. Jo ensi kesänä asuntomessuille tulevat voivat nauttia toimivista kulkuyhteyksistä.

Offline MikaR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 41
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #577 on: 16. 11. 2007 10:10 »
Mikä tämän takana oikein on??

geezer

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #578 on: 16. 11. 2007 10:10 »
Mikä tämän takana oikein on??

Jaa....

Marjatta koettaa saada Heikki Vehkaojalle parempaa paikkaa savustamalla toisen Heikin ulos. Longan vaimohan saatiin muuttamaan jo aiemmin.

Ottamatta kantaa siihen, onko ko. jutussa perää vai ei, sanonpahan vaan että Longalla ei ole oikein enää toimintaedellytyksiä kun alaisetkin alkavat tulla silmille.

Sinällään en näe isona ongelmana että verorajoja käytetään matkakeskuksen investointeihin. Ne rahat pysyvät ainakin paikallaan eivätkä katoa johonkin merenkurkussa seilaavaan purkkiin.

-geezer-

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #579 on: 16. 11. 2007 10:10 »
Lonka kertoo Tekniikka&talous lehdessäRahaa palaa hukkaan julkisissa rakennushankkeissaSuomessa hukataan rutkasti rahaa kuntien rakennusprojekteissa.

”Kunnollisella projektinhallinnalla kustannuksista saataisiin pois jopa kymmenen prosenttia”, sanoo väitöskirjassaan kuntien rakennushankkeita tutkinut tekniikan lisensiaatti Heikki Lonka. ......http://www.tekniikkatalous.fi/tk/article35984.ece


Moderaattori

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #580 on: 16. 11. 2007 20:08 »
Palaute: Matkakeskus
Vaasan matkakeskus ja sen yhteyteen kytketty rautatieasema on Vaasan Hupun,
Lupun ja Tupun yksi masinoinnin kohde. Ohitse kaikkien hyväksyttyjen
kuntasuunnitelmien pulpahtelee hankkeita joista ei ole edes
hankesuunnitelmaa tehtynä.

Kiire ja oikominen on niin kovassa vauhdissa ettei hyvää hallinnointitapaa muisteta noudattaa. Mikä pahinta ratkaisut koituvat pääsääntöisesti maksettavaksi Vaasalaisten veroeuroin. Tästä esimerkkinä Biskajan kiinteistöt Oy:n kanssa kaavaillut sopimukset, joka ei ole ainut tapaus. Asuntomessut, RG Line Oy, tilaaja- tuottajamalli ja kauppakeskushankkeet kuuluvat tähän joukkoon.

Lupu on Tupun puhuva pää ja Hupu pääkaupunkiseudulta Vaasaan matkaavaa
kaupparatsu. Ihmetellä pitää kuinka kauan Vaasan luottamushenkilöt sietävät
näitä verotuholaisia? 

Missä vaiheessa nousee kansanliike joka alkaa vaatimaan toimenpiteitä. Vaatiminen voitaisiin aloittaa työpaikalla pysymisestä ja todellisesta virkavastuulla toimimisesta.

Vaasalainen veronmaksaja.

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #581 on: 16. 11. 2007 21:09 »

"Missä vaiheessa nousee kansanliike joka alkaa vaatimaan toimenpiteitä. Vaatiminen voitaisiin aloittaa työpaikalla pysymisestä ja todellisesta virkavastuulla toimimisesta."

Toimenpiteet voidaan tehdä esimerkiksi äänestämällä seuraavissa valtuustovaaleissa OIKEAT henkilöt Vaasan kaupunginvaltuustoon.


Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #582 on: 17. 11. 2007 20:08 »
Kyllä osoi naulankantaan, vaasalainen veronmaksaja!  Tarkoitti kaiketi Lumioo, Kouhia ja Lonkaa. Näiden poikien saaminen noudattamaan hyviä hallintotapoja on enemmän kuin tuhannen taalarin väärtti. Niin epäkuranttia esityksiä KH suotaa valtuuston päätettäväksi.

Mitkä ovat sitten keinot, jää nähtäväksi. Toivoa vain sopii, että vaasalaiset äänestäjät arvostavat hyviä hallinnointi tapoja myös itseltään ja osoittavat vuoden 2008 lokakuun kunnallisvaaleissa arvonsa ja näkemyksensä äänestämällä uudistavat voimat Vaasan kaupungin valtuustoon.

Heikki Lamminmäki
Pro Vaasa

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #583 on: 19. 11. 2007 22:10 »
SAMPO ON KESKSITTY!

Vaasan kaupungin kassa on SAMPO! Sieltä voidaan ottaa miljoonatolkulla rahaa, eikä se koskaan lopu! Sieltä olisi otettu just 1.4 Me Rabbelle (Lumio: kassassa on paljon rahaa, eikö olekin Lidsle?). Sieltä otetaan Asuntomessujen kasvojen kohotus rahat.

Eräs kuntatalouden ex-ekspertti epäili, että kassasta kattaminen on peräti laitonta. On ainakin ollut.

Olisi hyvä jos tätä foorumia lukisi joku minua paremmin kunnallistalouden säännöistä perillä oleva ja ottaisi vaikka suoraan yhteyden.

Minua todella huolestuttaa, ihan oikeasti, näin hulvaton taloudenpito.

"Kateaan kassasta, se ei vaikuta käyttötalouteen" Se on tase-erä!"

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #584 on: 22. 11. 2007 17:05 »
Luin suurella mielenkiinnolla tämän päivän Pohjalaisesta näiden vähäisten omakotitonttien jaosta olevan artikkelin, jossa oli onnelliset tontinsaajat mainittu nimien keralla. Päivällä sitten soitti eräs nimeltä mainitsematon henkilö. Kertoen vihaisena ja ärtyneenä, kun hänen tuttava perheensä ei ollut saanut tonttia vaikka he asuvat vuokrahuoneistossa ja heillä on viisi kotona asuvaa lasta. Sanoi vielä, että hänen tietojensa mukaan lapsiperheet ovat etusijalla Telan arvostelu kriteerien mukaan.

Lapsiperheen hakemalle tontille oli ollut 29 hakijaa. Ko tontti annettiin Telan puheenjohtajan tyttärelle. Kysyen mikä on Telan muiden poliittisten ja esittelevän virkamiehen moraali? Tästä soittaja oli erittäin tuoduksissa. Sanoen ohjaavansa lapsiperheen valittamaan asiasta. Hänen mukaansa tämän tapainen politiikkojen perheiden suosiminen on saata loppumaan Vaasasta.

Tähän yhdyn minäkin, joten
Konsultit toimikaa!

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #585 on: 22. 11. 2007 19:07 »
Asiaa on käsitelty tässä foorumissa aikaisemminkin. Lue vaikka tämä:

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=394.0
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #586 on: 23. 11. 2007 15:03 »
Ei tuo nyt niin kummallista ole että Telan puheenjohtaja järkkää tyttärelleen tontin.  Vanhasta kokemuksesta olisin valmis arvaamaan että kysymyksessä on kulma- tai rinnetontti.  Saman kokemuksen antamalla  varmuudella  väitän että lähes jokaisella  Telan jäsenellä on lautakuntahistoriansa aikana joku sukulainen tai tuttava joka on yhteisesti sovittu listan kärkeen.

Nämä vekkulit tuntevat myös hyvin käsitteen VIP-tontti tai  "palkkiotontti".  VIP tontit ovat niitä, jotka muodostavat jaossa olevien tonttien ja ilmoitettujen tonttien välisen erotuksen.  Tarkkaavainen kuntalainen saa helposti selville että läheskän aina ei jaettavana olevien tonttien ja ilmoitettujen tonttien lukumäärä täsmää. 

Joku joutilas voisi tutkia asian ja ilmoittaa sitten täällä niiden minet, joilla on tontti tietyllä alueella mutta jotka eivät ole olleet mukana yleisessä jaossa.

Tämä olisi mukavaa viihdettä näinä alkutalven iltoina niinkuin sekin että joskus joku merkittä vässä asemassa oleva kuntalainen tai virkamies käyttää bulvaania tontin hakemisessa ja jopa rakentamisessa.

Näin on aivan ilmeisesti nyt käynyt asuntomessualueella

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #587 on: 23. 11. 2007 15:03 »

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #588 on: 23. 11. 2007 15:03 »
Älkääs nyt kuulkaas innostuko.  Kerron heti kun asia varmistuu.  Jos nyt lähdetään spekuloimaan niin syyttömätkin saavat lokaa silmilleen.  Tämä  vihjeeksi modelle.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #589 on: 23. 11. 2007 21:09 »
Mitä, mitä? Siis minuako tarkoitat? Mitä sinä olet selvittelemässä? Tontinsaajan sukulaissuhteitako vai jaetun tontin sijaintia? Eiköhän ne tarvittavat tiedot löytyneet jo torstain lehdestä...

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #590 on: 25. 11. 2007 10:10 »
On melko erikoista jos kj. Lumio asettaa Vaasan kaupungin hovihankkijaksi sanonun yhtiön erikoisasemaan muiden yhtiöiden rinnalla.  Viittaan asuntomessuketjussa olevaan kirjoitukseen, jonka mukaan asuntomessualueella tehtyjen laiminlyöntien tappiot maksettaisiin kaupungin vahinkorahastosta.  Tämä herärttää kummastusta, jopa epäilyjä.

Kaupunginjohtaja Seppo Sanaksenahon aikana monissa pöydissä naureskeltiin sitä että kuka virkamies ja luottamusmies on taas saanut ilmaisen sorakuorman.  En tiedä miten on tilanne nyt. 

Kun kysyin asiaa tutulta maarakentajalta, iso ronski mies mulkaisi kulmakarvojensa alta ja sanoi jotain tällaista:

-"Ne jokka on päässy sopimukseen kaupungin kanssa eivät uskalla sanoa mitään ja ne jokka eivät ole päässeet, eivät sano nekään mitään, koska haluavat päästä sopimukseen."

Olisiko näin?

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #591 on: 27. 11. 2007 15:03 »
            
Olen jättänyt alla olevana päivän tämän palokatuja koskevan selvityspyynnön Telan kokouksessa. Vastaus on ollut varsin pitkän ajan jälkeen Timo Martoselta, että asia on valmistelun alla.

Tällä selvityksellä saataisiin tietoon millä ehdoilla ja kustanuksilla on perustettu palokaduille yksityisille varattuja autojen paikikoitusalueita. Käsittääkseni palokadut ovat tarkoitetut aivan muuta käyttöä varten ja lisäksi ehdot ovat olleet varsin tiukat niiden käytöstä. Hyvä on jos muutosta tapahtuu, mutta kaikilla pitää olla samat mahdollisuudet. Myös kustannuste osalta on näkökulmia syytä kartoittaa.HL 27.06.07


Kirjallinen selvityspyyntö Vaasan palokatujen käytöstä.Perustelu: Vaasan kaupungin palokatujen käyttötarkoitus ja niiden vuokraus, sekä myynti ovat keskusteluttaneet päättäjiä, sekä virkamiehiä aina kaupunginvaltuustoa myöten.

Tästä syystä pyydän Teknistä tointa joka vastaa ko. maankäytöstä Vaasan kaupungissa laatimaan seuraavista kysymyksistä kirjalliset vastaukset 12.10.2007 mennessä allekirjoittaneelle ja antamaan vastaukset tiedoksi Telalle ja Vaasan kaupunginhallitukselle, sekä kaupunkisuunnitteluun.

1.   Mitkä palokaduista, tai niiden osista on myyty, tai vuokrattu ja kenen hallinnassa ne ovat?
2.   Mitkä ovat palokatujen vuokraehdot? Esim. Vuokra-aika,  Investointijako, kunnossapito velvoite ja vastuukysymykset.
3.   Mitkä ovat palokatujen yleiset käyttöehdot?
4.   Mitkä palokadut ovat yleisessä autopaikoituskäytössä?
5.   Onko palokatuja joissa on autoille nimikkopaikkoja ja mitkä ne ovat?
6.   Asemakaavoilla muutetut palokadut, tai niiden osat?
7.   Kuinka palokatujen käytönvalvonta on järjestetty ja kuka viranomainen on nimetty vastuuhenkilöksi?
8.   Telan käyttämät palokatukohtaiset investointikustannukset  ja nykyiset käyttö ja huoltokustannukset?  Vuosina 2001-2007.Vaasan kaupungin valtuutettu ja Telan varajäsen.


_____________________
Heikki Lamminmäki

Honkakatu 26.  65230
Puh. 040-5823400

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #592 on: 27. 11. 2007 15:03 »
Jaa
Tarkoittaako tämä sitä että joku kaupungin virkamiehistä olisi junaillut itselleen parkkipaikan palokadulta oman olohuoneensa ikkunan alle ja kaverilleen myös?   

Kirkkopuistikin suuntainen palokatu sopisi kuvaan hyvin.
« Last Edit: 27. 11. 2007 16:04 by Näin On »
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #593 on: 27. 11. 2007 16:04 »
Näin on syytä epäillä, siksi pitää ehdot saada tietoisuuteen ja kustanukset myös. Palokatujen saaminen paikoituskäyttöön oli monelle kiinteistölle helpotus ja myös kadunvarsi pysäköinti vähenisi.
Ei tämä voi olla vain muutaman kiinteistön yksinoikeus ja vielä jos niissä asuu virkamiehiä ja kunnanisiä.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #594 on: 30. 11. 2007 05:05 »
Nokkapokka Vaasan ylemmän virkamiesjohdon keskuudeessa jatkuu. Minusta tärkein kysymys kuuluu, ovatko ristiriidat jo niin suuret että ne haittaavat hyvää hallintoa.  Jos ovat, niin asian eteen on tehtävä kiireesti jotain.

Viimaeisin käänne, Heikki M. Vehkaojan, kotipaikkakysymys on vain yksi pieni detalji. Tapahtunut tai tapahtumassa oleva eli henkikirjojen muuttaminen Helsinkiin avaa taas yhden näkökulman Vaasan hallintoon.

"Kiukuttelun" syyksi sanottu puolen miljoonan euron lahjoitus Biskajanlahaden kiinteistöt Oy:lle vaatii tarkemman selvittelyn.  On päivänselvää että apj. Heikki Lonka on sopinut jotain muutakin Airaksisen kanssa kuin  vain alikulkutunnelin rakentamisesta.  Vaikka Airaksinen mitä sanoisi (Pohjalainen 30. marraskuuta).

Se, onko Airaksinen saanut muuta etua selviää viimeistään siinä vaiheessa kun esille nousee kysymys liikenneympyrän rakentamisesta Airaksen postitalon ja asemarakennuksen välille.  Tällainen suunnitelma on olemassa.

Toteutuessaan se antaisi Airaksisen Postitalo, Asemarakennus ja Pohjalaisen vanha toimitalo ja suunnitteilla olevalle torinitalolle huomattavia etuja ja saartaisi ns. Radisson korttelin lkokonaan.

Suunnitelmasta olisi hyvä saada tietoja jo tässä vaiheessa niin että keskustelussa eivät pikkudetaljit sumentaisi silmiä.
« Last Edit: 30. 11. 2007 05:05 by Johansson »

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #595 on: 30. 11. 2007 06:06 »
Minulle on viime aikoina syntynyt ajatus että Vaasaan, tai ainakin tässä foorumissa, on syntymässä aivan uudenlainen kunnallispoliittinen kulttuuri.  Hyvin moni foorumilla vieraileva on vasta nyt oivaltanut, mikä on valmistelevien virkamiesten, mikä kunnanhallituksen ja mikä kunnanvaltuuston tehtävä.

Monille on myös jo selvinnyt että päätöksenteko ei ole mikään mekaaninen prosessi, vaan se sisältää valtavan määrän erilaisia vaikuttavia tekijöitä.  Hiukan dramatisoiden voidaan sanoa, että kunnallisen päätöksenteon takava ovat myös inhimillset tekijät kuten viha, rakkaus, kateus, ahneus ja kiima.  Aivan kuin kuntalaistenkin keskuudessa.

« Last Edit: 30. 11. 2007 06:06 by Gogolin Hattu »

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #596 on: 30. 11. 2007 09:09 »
Ei Biskaja hyvää hyvyyttään rakenna niitä parkkiksia sinne aseman puistoon vaan siksi kun postitalolla ei ole riittävästi parkkipaikkoja omasta takaa. Ja kyllä sitä tunnelia tarvitaan myös siksi, että ne parkkeeraajat pääsee sitä tunnelia pitkin radan ali kaupungille. Aika erikoinen tulkinta Airaksisella, että Biskaja on osallistunut tunnelin rakentamiskustannuksiin pelkästään luovuttamalla maapohjan tunnelia varten. Kuinka näin löysä sopimus on voitu edes tehdä ? Tarkat summat tai edes osuudet pitäisi olla sovittuna.

Ja sekin on aika erikoista, että kaupunki rakentaa asemarakennukseen ilmastointilaitteen aseman odotustilojen ilmastointiin. Samaa laitetta sitten käytetäänkin sitten koko asemarakennuksen ilmastointiin... Eikö sen pitäisi olla niin päin, että Airaksinen rakentaa ilmastointilaitteen ja kaupunki vuokraa sitä siltä osin kun tarvitaan odotuskopin ilmastointiin.
« Last Edit: 30. 11. 2007 09:09 by Matti Meikäläinen »

foliohattu

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #597 on: 30. 11. 2007 11:11 »
Aika räikeäksi alkaa menemään tämä korporatismi täällä Vaasassa.

Jos jätän veroni maksamatta, ne tullaan minulta väkivalloin perimään.

Silti minun odotetaan katselevani iloisesti sivusta kun minulta sekä muilta tavallisilta pulliaisilta kerättyjä varoja jaellaan isoille pojille lahjoina?

Offline Ploppsi

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 24
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #598 on: 30. 11. 2007 13:01 »
Jotenkin minulla on semmoinen kutina että tuossa Vehkan muutossa on muustakin kyse kun "kiukuttelusta" kuten joku täällä kirjoitti. Uskaltaisinpa sanoa että hän haluaa herättää keskustelua
tilanteesta joka on jo käsittääkseni riistäytynyt käsistä. Työmoraali ja henki teknisessä virastossa on
kaikkea muuta kuin hyvä. Sana katastrofaalinen juolahtaa mieleen.

Pragmaatikkona pyrin tietenkin aina löytämään vastauksen kaikkeen, tietämättä välttämättä
oikeaa ratkaisua. Mutta sanotaanpa nyt vaikka näin.
Sitoutumaton kaupunginjohtaja. Esimerkiksi Markku Luoma Sipoosta. Olisi ollut jo viimeksi paras
vaihtoehto mutta kun ei ollut oikean puolueen jäsenkirjaa taskussa. Huippupätevä, korkean moraalin
omaava ammattijohtaja. Ja mikä parasta myös vaasalainen. Kun nyt kaupunginjohtajan virat on jaettu
isojen puolueiden kesken ei työnkuva millään voi olla muuta kuin subjektiivinen.

Ja Kouhi ......(ylläpidon poisto) . Ja tilalle joku joka oikeasti välittää Vaasasta, on pätevä, ja omaa KORKEAN moraalin. Tässä vois heittää ilmoille vaikka Osalan nimen, uskon oikeasti että näillä pienillä toimilla
saisimme aikaan SUURIA muutoksia. Ja esimerkiksi kaavoituksen toimimaan.
Täällä on syytetty kaavakaupan pätevyyttä/pätemättömyyttä enkä siihen ota kantaa, mutta tietäkää se että harva se päivä Kouhi taluttaa Grynderin tupaan jonka rivitaloprojekti ajaa kaiken ohi ja lamaannuttaa näin muun toiminnan. Tämä ei siis ole mikään tuulesta temmattu väite vaan arkipäivää rakkaassa kaupungissamme.

Eli kysynkin nyt kuinka MEIDÄN kaupunkia voi johtaa henkilö joka on ollut pätemätön jokaisessa aikaisemmassa virassaan.
Muistutan jälleen kerran teitä selkärangattomia valtuutettuja jotka alistutte ryhmäkuriin.
VAALIT ON TULOSSA
« Last Edit: 30. 11. 2007 14:02 by vaasalainen »

Peeveli

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #599 on: 30. 11. 2007 14:02 »
Nokkapokka Vaasan ylemmän virkamiesjohdon keskuudeessa jatkuu. Minusta tärkein kysymys kuuluu, ovatko ristiriidat jo niin suuret että ne haittaavat hyvää hallintoa.  Jos ovat, niin asian eteen on tehtävä kiireesti jotain.

Viimaeisin käänne, Heikki M. Vehkaojan, kotipaikkakysymys on vain yksi pieni detalji. Tapahtunut tai tapahtumassa oleva eli henkikirjojen muuttaminen Helsinkiin avaa taas yhden näkökulman Vaasan hallintoon.

"Kiukuttelun" syyksi sanottu puolen miljoonan euron lahjoitus Biskajanlahaden kiinteistöt Oy:lle vaatii tarkemman selvittelyn.  On päivänselvää että apj. Heikki Lonka on sopinut jotain muutakin Airaksisen kanssa kuin  vain alikulkutunnelin rakentamisesta.  Vaikka Airaksinen mitä sanoisi (Pohjalainen 30. marraskuuta).

Se, onko Airaksinen saanut muuta etua selviää viimeistään siinä vaiheessa kun esille nousee kysymys liikenneympyrän rakentamisesta Airaksen postitalon ja asemarakennuksen välille.  Tällainen suunnitelma on olemassa.

Toteutuessaan se antaisi Airaksisen Postitalo, Asemarakennus ja Pohjalaisen vanha toimitalo ja suunnitteilla olevalle torinitalolle huomattavia etuja ja saartaisi ns. Radisson korttelin lkokonaan.

Suunnitelmasta olisi hyvä saada tietoja jo tässä vaiheessa niin että keskustelussa eivät pikkudetaljit sumentaisi silmiä.

Kiukuttelu on sitä luokka, että nyt esitetyt syyt lienevät vain kulisseja. Kuka tietää mitä kaikkea Airaksisen projektien suosimisessa vielä tuleekaan esiin.

Ainakin Rosteninkadun pohjoispään sulkeminen ja katualueen myyminen palvelivat vain aikeita järjestää riittävästi rakennusoikeutta postitalon taakse suunnitellulle uudelle pistetalolle.

Seurauksena on jo nyt Vasabladetin esiinnostama taxikopin siirto, jonka tarkoituksena on lehtiartikkelin 24.11 mukaan vain saada uusi liikenneyhteys Rosteninkadulle. Tämä on puolestaan ristiriidassa kaupunkisuunnittelun aikeille tehdä koko Hoviokeudenpuistikosta kävelykatu asemalle saakka.

Liikenneympyrä Asemakadun ja Hovioikeudenpuistikon risteykseen? Ketä se palvelisi? Jos Hovioikeudenpuistikosta tulee kävelykatu, jää jäljelle vain y-risteys Asemakatu - Ratakatu. Tällainen yksinkertainen kahden tien risteys ei totisesti liikenneympyrää kaipaa!

Vai onko tarkoituksena ehdoin tahdoin kierrättää asiakkaita Airaksisen liiketiloihin?