Author Topic: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!  (Read 22501 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #80 on: 04. 11. 2009 11:11 »
Kävin tänään pitkän keskustelun siitä, mikä on oikea tapa valmistaa Janssonin kiusausta.  Minun mielestäni ainoa oikea tapa on suikaloida perunatja valuttaa ne kuivaksi sekä paistaa niitä ensin sipulin kanssa.  Sipulin voi toli myös kuullottaa ja siirtää sivuun ja lisätä sitten pannuun kun perunansuikaleet on hieman ruskistuneet.

Sitten laita perunasuikaleet, sipuli ja anjovista kerroksittain voideltuun vuokaan. Sekoita puolet anjovisliemestä kermaan ja  kypsennä 200-225 asteessa, kunnes perunat saavat väriä. Lisää nyt kermaa ja anjovislientä muutaman kerran  ja alenna lämpötilaa 160-175 asteeseen.

Yleensä  janssoni  kypsyy 45-60 minuutissa, mutta maku vain paranee jos pidät sitä miedossa lämmössä pidempään..
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #81 on: 05. 02. 2010 14:02 »
Aijaijaijai... nyt sitä nannaa saa VAASAN PRISMASTA, eli pelmeneitä (linkki wikipediaan)!

Otin riskin ja roudasin niitä eilen kaksi pussia pakasteena Vaasaan, nehän sulivat, mutta uskon ettei niistä kuitenkaan henki mene ja tänään sitten huomasin että yhtä laatua (liha) on saatu prisman pakastealtaaseenkin.

Itse en tykkää niistä keitettynä, vaan uunissa paistettuna. Eli, jäiset pelmenit uuniin, lämpötila  n.225 ja n.10min. Päälle laitoin ranskanperunamaustetta ja sitten tein Tallinnalaisen lemppariravintolani kastikkeita.

Kermaviilikastike
Purkki Kermaviiliä
½ purkkia Smetanaa

Valkosipulikastike
Purkki Kermaviiliä
½ purkkia Smetanaa
Valkosipulia oman mieltymyksen mukaan
Valkosipulin varsia, jos löytää Vaasasta, tuovat väriä ja makua (kerran löysin kiinalaisia sellaisia Prisman vihannesvalikoimasta)

Chilikastike
Purkki Kermaviiliä
½ purkkia Smetanaa
Ketsuppia
Tomaattipyrettä
Sokeria
½ tuore chilipalko (poista siemenet ja pilko hienoksi)

http://qik.com/video/4341216 <- Kuten voitte nähdä niin minulla tuossa kuvaajaa vastapäätä on vihertävää soosia, ja se on juurikin sitä valkosipulikastiketta. Kuvaaja tykkää tulisemmasta.
Hyvin käy lounaaksi tuollaiset.

Offline Matseman

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 2050
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #82 on: 05. 02. 2010 15:03 »
Tästä! Lupaan, että jengi syö ihtensä tainnoksiin:

Savoijin- eli kurttukaalikeitto

1 kg savoijin- eli kurttukaalia
2 sipulia

purkki tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1-1,2 l lihalientä
400 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
suolaa, mustapippuria

1. Suikaloi kaali ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Lisää myös sipulit ja rosmariini ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti.
3. Mausta seos tomaattipyreellä. Sekoita ja kaada kattilaan tomaattimurska ja lihaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
4. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.
5. Sekoita jauheliha keiton joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Jatka hauduttamista vielä ainakin 30 minuuttia.

Tuo 30 minuuttia on vähän alakanttiin.

Tarjoillaan näkkärin kera!


Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Marko Heinonen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 755
  • Gender: Male
  • Marko Heinonen
    • View Profile
    • Email
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #83 on: 05. 02. 2010 20:08 »
Tabasco. (ja aivan ehdottomasti Original)
Lyhyesti ja ytimekkäästi.
Itse aloitin All Starsin lihapullien kastikkeen sekaan. Seuraavaksi hernekeitto, perunamuusi, ja siskonmakkarakeitto. Jauhelihakeitossakin toimii. Uskomattoman hyvää, ja aivan eri makuista kuin luulisi.
Varjopulena on se, että ilman tota ei voi noita ruokia enään syödä.
Ja outoa, pizzassa en käytä.
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #84 on: 06. 02. 2010 08:08 »
Joskus kun oikein pizzattaa, laitan ruisleivän päälle juustoa ja oreganoa ja uuniin. On muuten hyvää.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #85 on: 20. 03. 2010 17:05 »
Vaasapediaan Uus-suomalaiset osastoon on ilmeastynyt mielenkiintoinen somalialainen resepti:

Sambusa
Olivje – maahanmuuttajanaisten keittiökerhon somalialaiset naiset tekivät suussa sulavia ”piirakoita” Miratalossa. Tämä perinneruoka sopii jokapäiväiseksi ruuaksi. Aamulla kahvin tai teen kanssa, välipalaksi, iltapäiväkahvin kanssa. Oivallinen ja herkullisempi vaihtoehto suomalaiselle lihapasteijalle tai lisäaineita sisältävälle rullatortulle tai muulle makealle kahvileivälle. Kun syö useita, niin se menee jo päivällisenä. Ja täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan.
Ohjeistusta: ½ kg vehnäjauhoja, 2,5 dl vettä, 3 rkl öljyä, 1tl suolaa.
Lue lisää

http://www.vaasalaisia.info/vaasapedia/index.php/Etniset_ruoat
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #86 on: 01. 04. 2010 19:07 »
5.helmikuuta kerroin miten kokataan pelmeneitä uunissa, ja nyt ihan testimielessä väkersin videon kun basaarilta hommasin vähä raaka-aineita.
Todella simppeli ja nopea ruoka, kokeilkaahan ihmeessä.

http://www.youtube.com/watch?v=3q4AOiOCF1M

Offline Tsailor

  • Kansalaisaktiivi
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #87 on: 10. 04. 2010 20:08 »
Kesä lähestyy ja kiireettömät sunnuntaiaamut. Palanen Amerikkaa sopii kauniiseen kesäaamuun.

Laituribrunssi

Alkuvalmistelut. Muistele jo ennen saaristoon lähtöä hotellliaamiaisia. Valitse parhaat käytännöt ja kirjoita aamiaisherkut muistiin kauppareissua varten. Sitten kauppaan, mars mars...

Kata 50-101 aamiaisruokalajia kauniisti laiturilla olevalle pöydälle ja pöydän puuttuessa laiturille levitetylle liinalle. Älä unohda juomia, varsinkaan perinteistä brunssishamppanjaa, jonka voi korvata halvemmalla vaihtoehdolla esim. ihanalla italialaisella ruusukuohuviinillä. Kahvi voi saaristo-olosuhteissa olla hyväpaahtoista, jenkkityylistä Meiran Reilu pikakahvia.

Eikä tietenkään kannata unohtaa amerikkalaisia pannukakkuja, joita saa myös valmisruokana. Vaanterasiirappi on must pannukakkujen kanssa.


Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #88 on: 21. 04. 2010 16:04 »
Jääkaapissa ei tänään tuntunut olevan mitään erityistä iltapalavärkkiä kunnes huomasin HK:n Mummon jauhelihapihvi-pakkauksen.

Alakaapissa oli Vaasan maalaisviipaleita.  Niinpä kehitin seuraavan iltapalan.  Molemmille viipaleille kohtuulllisesti Floraa. Sitten pihvi ja pihvin päälle sinappia, ketsuppia ja sipulimusrkaa ja toinen viipale kanneksi.

Sitten häränsilmäksi paistettu kananmuna ja leivän viipaleet ja pihvi mikroon n. 3 minuutiksi.  

Vielä lautaselle lohkottu tomaatti, raastettu porkkana ja puoliska venäläistä suolakurkkua.  Hyvältä maistui.  Minusta kokonaisuudesta puuttui vain hapankaali, joka oli valitettavasti päässyt loppumaan.

Mitäkö tässä oli niin erikoista.  No, se vei hiukan.

Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #89 on: 28. 04. 2010 07:07 »
Tänään aijon laittaa juniorille ja itselleni uunimakkaraa.  Ostin lakon ja työsulun pelossa muutaman uunimakkarapakkauksen, jotka on nyt käytettävä:

Ainekset:

2 uunilenkkiä
tomaattipyrettä (ei välttämätön)
juustoa

Kuori lenkki ja tee siihen poikittaisviiltoja. Voitele lenkin pintaan sinappia ja ripottele korppujauhoja.  Pursota viiltoihin  tasaisesti tomaattipyrettä, täytä viillot juustolla.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes juuston pinta on kauniin ruskea ja makkara on saanut myös reilusti väriä. Voit laittaa uuniin myös kiehuvaa vettä teräsasitiassa antamaan kosteutta.
« Last Edit: 28. 04. 2010 07:07 by Toope »

Offline Tapio Parkkari

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 875
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #90 on: 04. 07. 2010 12:12 »
Sain eilen syädäkseni jotain  sellaista, mitä en ole ennen syönyt.  Fatzerin puikulan päälle oli laitettu verrattain ohuita keitetyn uudenperunan viipaleita ja viipaleiden päälle Gunillan kajanmarjasilakka fileitä Björköstä ja silakoiden päälle ohuelti sipulisilppua.  Kyllä oli hyvää.

Tällaiset yhdistelmät yllättävät aina.
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

AD

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #91 on: 04. 07. 2010 15:03 »
Sain eilen syädäkseni jotain  sellaista, mitä en ole ennen syönyt.  Fatzerin puikulan päälle oli laitettu verrattain ohuita keitetyn uudenperunan viipaleita ja viipaleiden päälle Gunillan kajanmarjasilakka fileitä Björköstä ja silakoiden päälle ohuelti sipulisilppua.  Kyllä oli hyvää.

Tällaiset yhdistelmät yllättävät aina.
Pieniä ovat usein ne todelliset herkut, kuten kiettukin sanoi,,,

Offline Tapio Parkkari

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 875
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #92 on: 04. 07. 2010 17:05 »
Näinhän asia on.  Tässä tapauksessa minulle uutta oli katajanmarjasilakat ja kylmät uusiperuna iipaleet leivän päällä.  Lukisin mielelläni lisää näistä yksinkertaisista resepteaistä.
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #93 on: 12. 08. 2010 00:12 »
Savusilakka sopii mainiosti ruispalan päälle, vaikka nyt sitten tähän malliin:
http://www.youtube.com/watch?v=WL8vhpYhK2Y

Yritin arvoisalle kokille vihjata että jos viipaloisi uutta perunaa kans leivälle, mutta kuulemma menee turhan monimutkaiseksi. Ehkä myös kananmunaviipaleet olisivat olleet maullaan tuossa päällä, mutta ei nyt just viittinyt alkaa yhtä munaa keittelemään.

Kummallakaan ei ollut aiempia kokemuksia tuollasesta muonasta, eli video olisi hyvin saattanut loppua siihen ettei lopputulos ollutkaan kovin maukas... no, vaikkei nyt oliskaan, nii ainaki kokin pokka piti hyvin :D

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #94 on: 12. 08. 2010 13:01 »
Saku maini voileaipävideo on nyt siirretty myös vaasalaisia.info blogiin.

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/1963-paahdettu-vaasalainen-savusilakkaleipae.html

Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #95 on: 08. 01. 2011 01:01 »
Tuo kiinalaismuonavideo oli todella mukava muuten, mutta resepti jäi uupumaan :(

Mulla saattaa olla noita riisipaperilevyjä kaapissa kun niitä johonkin tarkotukseen joskus hankin.. täytyy katsoa, jos tässä koittais tollasia väkertää esim. tämän reseptin mukaan, tai sitä hieman mukaillen:

Kevätkääryleet

    * 200 g jauhelihaa tai 300 g hienonnettuja katkarapuja
    * 100 g mungpavun ituja
    * 6 kuivattua mustaa herkkusientä
    * 50 g lasinuudelia eli ohutta vermiselliä
    * 1 sipuli silputtuna
    * 2 kananmunaa
    * öljyä, suolaa tai vietnamilaista aromisuolaa, mustapippuria
    * 10 levyä riisipaperitaikinaa, kuivattua tai pakastettua

      Kastikkeeseen:
    * 2 rkl kalakastiketta
    * 4 rkl kylmää vettä
    * 2 tl sitruunamehua tai etikkaa
    * 2 valkosipulinkynttä murskattuna
    * 1 rkl sokeria
    * 2 tl glutamaattia
    * tuoretta chiliä hienonnettuna

1. Laita kuivatut sienet likoamaan lämpimään veteen noin puoleksi tunniksi. Pehmennä myös vermiselli kuumalla vedellä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vedet pois, paloittele sienet ja leikkaa nuudeli sentin mittaisiksi pätkiksi.

2. Sekoita sienet, lasinuudelit ja muut täytteen ainekset yhteen ja mausta seos. Laita noin kaksi ruokalusikallista täytettä kullekin riisipaperitaikinalevylle ja rullaa ja taittele kääryleet. Kuivattua riisipaperitaikinaa pehmennetään kädenlämpöisessä vedessä ennen käyttöä, pakastettu on sulatettuna heti valmista käytettäväksi.

3. Uppopaista kevätkääryleet kuumassa öljyssä rapeiksi ja kauniin kullanruskeiksi. Paistoaika on 7-10 minuuttia.

4. Sekoita perinteinen kastike tai tarjoile kevätkääryleet valmiin makean chilikastikkeen kanssa. Vietnamilaisittain kevätkääryleet tarjotaan riisinuudelien kanssa.

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010071912045708_ru.shtml

Tuo toinen mitä keittiössä kokattiin taisi olla Won ton:

"Won ton on nyytti jonka sisälle laitetaan, oikeastaan ihan mitä haluaa ja se keitetään tai höyrytetään kypsäksi."

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/68826/Won%20ton,%20kiinalaisen%20nyytin%20taikina

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #96 on: 22. 06. 2012 10:10 »

Ruoan laittaminen on todella hauskaa, varsinkin silloin kun vaimo on töissä ja kukaan ei ole äkseeräämässä valmistustavoista.  Tänään ei ollut mitään muuta valmista kuin kanan rintaleike.  Siispä improvisoimaan tarvikkeilla, jotka löytyivät jääkaapista ja kylmäkaapista.

Improvisaatio n:o 1

1. lohkottu isokokoinen tomaatti
2. Hapankaalia
3. Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
4. 2 ananasrengasta
5. kukkakali-parsakaali-porkkana vihannessekitus
6. Kanan rintaleike
7. Lasillinen kylmää maitoa
8. Kupillinen kahvia + makeutusaine

Ei leipää

Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #97 on: 27. 08. 2012 17:05 »
Olemme nyt kokeilleet valmistaa kahta aivan erilaista ruokaa, mitä tulee normaalisti syötyä:

Tervainen olutpata
http://www.youtube.com/watch?v=de4ZEztGyDA

Joku katsoja mussutti, että halvinta kuravettä ei sais kaataa ruuan sekaan, minusta voi kaataa ihan mikä itselle parhaiten maistuu.

Pangasiusfileitä ja nuudelia
http://www.youtube.com/watch?v=mzavH6TKylc

Pangasiusfileitä myytiin Hietalahden "uudessa" K-Supermarketissa, jos joku niistä kiinnostuu. Täysin ruodoton kala oli, ja maistui minusta paistetulle kananmunalle, elikä saattaa maistua myös henkilöille, jotka eivät kalasta pidä.

Kumpikin ruoka oli ihan ookoo, vaihtelu virkistää...

Viikonlopun siika- ja silakkamarkkinoista pysyttelen kaukana.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #98 on: 27. 08. 2012 18:06 »
Mistä noita fileitä saa ja millä hinnalla?  Noi hankintapaikat ja hinnat toisivat aivan hienon lisän teidän juttuihinne.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #99 on: 27. 08. 2012 18:06 »
Videolla mainitsin hinnan, eli ainoastaan 9,90€/kg. Ostopaikalla en nyt näe olevan niin suurta merkitystä, kun suurin osa katsojista ei tosiaan lähde niitä täältä asti noutamaan ja riippuu käsittääkseni kauppiaasta, että millaisia tuotteita valikoimaansa ottaa. Hietalahden K-Supermarketin kalatiskiltä löysin ja uteliaisuuttani ostin. Muissa Vaasan kaupoissa en ole havainnut tuollaista olevan myynnissä. Tosin, täytyy myöntää, että harvoin tulee kalatiskiä kovin tarkkaan tutkittuakaan.

Hieman tietoa:
"Ravintopitoisuus/100g:      Proteiini 18,5 g, rasva 4 g, hiilihydraatit 0 g, energia 503 kj, 120 kcal
Vietnamista tuleva pangasiusfilee (valkolihainen) on savuttanut suuren suosion. Tämä valkoinen kala valloitti markkinat vuonna 2004. Tulee alun perin USA:sta. Sopii kaikkiin yleisimpiin kalaruokiin, joissa käytetään valkoista kalaa. Pangasiusta kutsutaan virheellisesti myös Vietnamin merianturaksi, vaikka se ei kuulu lainkaan kampelakaloihin, vaan on monni."

Lähde:http://www.fiskano.nl/markets/finland/products/2/0/13

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #100 on: 27. 08. 2012 19:07 »
Hienoja ruokavideoaita.  Laitan jomman kumman blogiin 30.08.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vito

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 930
    • View Profile
    • Näytä email osoite
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #101 on: 12. 09. 2012 20:08 »
Vihannesten käyttöä pitäisi vähentää tai mieluummin välttää , sillä ne revitään elävänä maasta. ne antavat maassa myös kodin monille ötököille.  tästä vihreille ilmainen tipsi...ottakaa koppi nyt kun vaalitkin ovat ovella.

Eli rehut pois ja tilalle maukasta jääkaappilämpöistä rusinatonta maksalaatikkoa..slurps.

suosittelen myös välttämään sieniä ja homejuustoa, koska ruoassa jos jompaakumpaa löytyy niin ne pitää nakata kompostiin (kerrostalossa paperiveneeseen).
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".

AD

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #102 on: 31. 12. 2012 17:05 »
Tulipas tämän ikävän ulkoilman vuoksi mieleeni sipulikeitto, ei nyt tullut varmaankaan oikeaoppista.
Kunnon köntti voita kera oliiviöljyn paksupohjaiseen kattilaan miedolle lämmölle.
Mukaan noin 700gr pilkottua sipulia ja valkosipulinkynsiä pieneksi pilkottuna sopivasti(itse käytin 4kpl.)
Joukkoon muutama laakerinlehtiä ja hauduttelua miedolla lämmöllä, pikkuisen tummaa siirappia joukkoon sekä mustapippurirouhetta.
Noin vartin jälkeen lisää lämpöä, sitruunamehua ja 0,7l vahvaa lihalientä.
Viskataan myös timjamia seuraan ja odotellaan vajaa tunti, tutkitaan tuloksen maku mahdollisesti hiukkasen hienosäätäen.
Leipää juuston kera sekä palanpainiketta, massu pitää.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #103 on: 02. 03. 2013 10:10 »
Olen viimeisten 2-3 vuoden aikana valmistanut yli puolet syömistäni lounaista itse itselleni.  Vaimo, joka on ruoan ammattilainen, havemmin syö laittamaani ruokaa. No, se suotakoon hänelle, sillä moni annoksistani on kaikkea muuta kuin gourmeta, mutta maistuu minulle.

Se toine osa koostuu vaimon valmiiksi laittamista annoksista tai eadellisten aterioiden tähteistä, jotka on pakastettu.  Ulkona en juuri enää käy syömässä.  Kaikki valmistamamme ruoka tehdään tuoreista mieluimmin paikallisista värkeistä.

Tänään improvisoin jauheliha-kidneypapu-kasvispaistoksen ja sen kanssa kasvipadan ja raastetta ja tomaatinlohkoja.  Perunaa, makaronia ja riisia emme ole syöneet pian vuoteen.
Aterian yhteyteen ei kuulu leipä.

Jauhelihapaistos
1 isokokoinen sipuli
2-3 raastettua valkosipulia
1 kasvisliemikuutio
n. 2 dl. vettä
! tls. jauhelihamaustetta
400 gr. nauta-sika jauhelihaa
1 prk, kidneypapuja
1/2 pakk. tomaattimurskaa(chili)
lisäksi kumosin joukkoon edellispäivän kasvipaistoksen rippeet liemineen
ripaus mustapippuaria
Paistos annetaan kiehua verrattain kuivaksi

Kasvis(mikä se nyt olisi)

2,5 dl. kasvislientä
1/2 pakk. tomaattimurskaa
1 ps. wokkivihanneksia
1 ps. juureskuutioita
valkosipilijauhetta
ripaus mustapippuria

Kiehutetaan matalalla lämmöllö al dente.

Lisäksi lautaselle 1 isokokoinen terttutomaatti lohkottuna, porkkanaraastetta ja hapankaalia.

En tiedä, onko mössöllä nimeä, mutta hyvältä maistui.  Kommentteja?
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Anna-Maija Salo

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #104 on: 02. 03. 2013 14:02 »
Moi, arv. nimim. Vaasalainen!

Tuohan on ilmiselvä herkku nimeltään Jauhelihamössö.

Valmistan usein melkein samanlaista Mössöä. Ihan pienellä erolla. Se ero on hunaja. Tuohon Sinun Mössöösi  kun vielä lisää ruokalusikallisen hunajaa, niin  maku pyöristyy. Se oli edesmenneen prof. Irma Rewellin kikka, jonka hän opetti minulle. Irma oli loistava kokki.

Joo, aloitetaan alusta: On jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, mahdollisesti jääkaapin vihanneslokerossa on paprikaa, varsiselleriä, porkkanaa, purjoa ja kesäkurpitsaa. Ne vaan  palasiksi, varsiselleri lehtineen kaikkineen. Samoin kaikki purjosta. Pannulle olivettiöljyä tai mieluummin neitsyt kookosöljyä, joka kestaa kuumentamista paremmin kuin olivettiöljy. Kuullotetaan vihannekset pannulla. Toisella pannulla toisella levyllä ruskistetaan jauheliha. Sitten laitetaan kaikki isoimmalle pannulle ja kaadetaan päälle tomaattimurska. Ehkä vähän vettä sen tomaatimurskapurkin huuhtelusta. Suolaa, mustapippuria, hunajaa. Ja annetaan muhia puolisen tuntia.
Voi siinä lisäksi tarjota couscousía tai riisiä tai spaghettia, mutta ei välttämättä.
Punkku on poikaa ja miksei olut, jos siitä tykkää. Vesikin käy, muttei raumlaiste miälest. Ne sanovat, ett ves ei oo hyvvää ko vennee alla.

Anna-Maija

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #105 on: 02. 03. 2013 15:03 »
Kiitos Anna-Maija tuosta hunajasta.  Sitä kokeilen ensi tilassa.  Muuten aineet ja menetelmä on hyvin lähellä sitä, miten minä mössön teen.  Mutta tuon lisäksi tarvitaan lautaselle jotain extraa. Minulle se on usein hapankaali, mutta se voi olla jotain muuta, mikä sitten löytyy yleensä ex tempore.

Tuo ruoan nimi voisi olla fiksumpi tuossa kun on på svensa hiiri ja kaunis,
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Anna-Maija Salo

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #106 on: 02. 03. 2013 15:03 »
Joo, hapankaali on poikaa. Sitä minäkin mieluusti syön. Lämmitttelen sen ensin paistinpannulla.
Hapankaali on terveellisempää kuin riisi, spaghetti ja couscous.

Kaalit ovat ristikukkaisia. Ravintoterapeutit sanovat, että ristikukkaisia pitäisi syödä kaikissa  muodoissa, koska ne ovat terveellisiä. Esimerkiksi vihreä, pienilehtinen vuonankaali sellaisenaan.
 
Vuonankaalia sakemannit kasvattavat ympäri vuoden ja kaivavat lumen alta pöytään. Saksassa sen nimi Ackersalat. Varmaan menestyy meilläkin.

Eiku kylvämään vuonankaalia keväällä!

Anna-Maija

Offline Pentti Suksi

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2215
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #107 on: 03. 03. 2013 11:11 »
Täytyy myöntää, että olen herkuttelija. Pidän hyvästä ruuasta ja että se tehdään oikeista aineksista.
Jos se on hevosen lihaa niin OK. Riippuu kokista miten hän osaa sen laittaa.
Olen tätä matoista maailmaa trampannut laidasta laitaan. Hienoja kokemuksia. Muistan aina presidentti Urho Kekkosen ohjeen: juo aina kun tarjotaan, syö aina kun tarjotaan ja käy vessassa kun tilkaisuus. Se on hyvä ohje jota kannattaa noudattaa. Ruokaan ei saa olla ennakkoluuloinen, jos sitä olisi ollut, niin monet jumalaiset herkut olisi jäänyt syömättä ja samalla olisin loukannut isäntiäni.

No onhan niitä sitten syöty Pekingin ankkaa, Tiikerin ja lohikäärmeen taistelum, eli lautasella kissaa ja käärmettä. Ei mennyt henki vaikka söinkin rotanlihaa, aivan erinomaista herkkua.

En edes muista kuinka monilla juhlalounailla olen ollut, päivällisillä ja illallisilla. Upeita keittiömestareiden tekeminä herkkuruokia.

Mutta pääasiaan.

Mikä on ollut parasruokani. Ettepä arvaa. Kun on tullut nuorenamiehenä kotia töistä ja sai kuoriperunoita riisua ja kastaa sulaan läskinrasvaan, hörppiä raakamaitoa päälle ja samoin ruisleipää kastaa läskinrasvaan. Vielä maata mennessä ruoka puklehteli suuhun. Tänään ei enää saa läskiä kaupoista, valitettavasti.

Hapankaali on hyvä ruoka jonka alkuperä on ranskalainen ja venäläiset ovat omineet itselleen.

Epäterveellisitä ruuista huolimatta, elossa ollaan ja voidaan hyvin.

Penttin Suksi

Offline pappa

  • Kansalaisaktiivi
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #108 on: 03. 03. 2013 11:11 »
Kyllä rasvainen ja epäterveellinen ruoka maistuu kaikista parhaimmalle.  Minä esimerkiksi pidän tästä:

-Runsaan sipulin kanssa paistetuja perunoita
-400 gr. paistettua nöttköttiä (purkkinaudan tai naudan- ja sianlihaa)
-1-2 häränsilmäksi paistettua kananmunaa
-1-2 viipaletta reissumiestä ja suolaista voita
-venäläistä valkosipulikurkkua 1/2-1 kurkku
-1-2 lasillista täysmaitoa

Ruoan päälle 1-2 kupillista kahvia + kahvikermaa + 2-3 palaa sokeria
Kahvin kanssa viineri tai korvapuusti.
« Last Edit: 03. 03. 2013 11:11 by pappa »

Offline Tsailor

  • Kansalaisaktiivi
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #109 on: 06. 03. 2013 19:07 »
Tuulisen päivän lihasoppa

Osta silloin Minimanista keittolihaa, kun sitä saa 50%.n alennuksella eli päiväysmerkintä on menossa umpeen. Pakasta liha, kun et kuitenkaan jaksa ryhtyä askartelemaan sen kanssa aivan heti. Kun uskot inspiraation iskevän seuraavana päivänä ja varsinkin, jos Pekka Pouta lupaa tuulia tai pakkasia tai ainakin kylmää säätä, ota liha pois pakastimesta sulamaan.

Tarvitset lihakimpaleen lisäksi laakerinlehtiä, kokonaisia pippureita, suolaa, lantun palasen, perunoita, porkkanoita, keltaista sipulia, purjosipulia ja vaikkapa pakastevihanneksia. Laita liha kylmään veteen, joukkoon lantunpalanen, sipulirenkaita, laakerinlehtiä, suolaa, pippureita ja porkkanaa. Kuumenna vesi ja keitä lihaa n 2-3 tuntia erittäin miedolla lämmöllä, esim levyn ykkösellä tai kakkosella. Jos teet tämän illalla, mene vaikka goisaamaan kunhan muistat säätää Lumian herätyksen niin, ettei satsi jää yöksi levylle.

Periaatteessa lihan voisi tämän jälkeen ottaa liemestä pois ja paloitella. Näin varmaan isoäidin isoäiti on aina tehnyt, mutta jos unohdat koko homman ja menet välillä duuniin tienaamaan kyproslaisille pankeille tukirahoja, ei hätää. Käyt rauhassa duunissa, tulet kotiin, luet päivälehden tai jotakin kirjaa ja sitten muistatkin yllättäen, että aloitit eilen lihakeittoprojektin. Aivan upeata. Liha on muhinut niin kauan liemessä, että se on varmasti maukasta. Sen takaan. Ei muuta kuin jatkamaan eilistä sopankeittoa.

Kuumenna seos uudelleen ja kun se on kuumaa, nosta liha pois ja siivilöi liemi ja ota talteen. Heitä muu mössö menemään ja pilko liha maukkaaseen liemeen. Kuutioi joukkoon myös perunaa, lanttua, purjosipulia, porkkanaa ja lisää lopuksi vaikka pakastevihanneksia. Mausteita ei tarvita, koska ne ovat jo liemessä.

Tämän lihakeiton maun salaisuus on keittoprojektin unohtaminen. Unohduksen, että oli keittämässä
soppaa on oltava kuitenkin rajallinen. Kokemuksesta suosittelen n 24:n tunnin unohdusta. Tällä menetelmällä lihasopasta tuli suorastaan taivaallisen makuista ja mausteet olivat imeytyneet optimaalisen ajan lihaan ja liemeen.

Kannattaa kokeilla.

Ellun Kana

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #110 on: 07. 03. 2013 13:01 »
Ei ruoan tarvitse olla monimutkainen:

Ryynimakkaraa   

Perunoita
Voita
Sipulia
muutama kananmuna

Kuori ja kuutioi potut, silppua sipulit ja paista pannulla hiljalleen. Lisää viipaloidut makkarat. Lopuksi riko muutama muna ruoan päälle ja anna hyytyä. Halutessasi voit lisätä pekonia.

Annokseen ei kuulu vihanneksia, mutta kyllä ruisleipäpuikulaa ja päälle voita sekä 1-2 lasillista maitoa.
   
 

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #111 on: 18. 03. 2013 10:10 »

Mitään tällaista en ole koskaan aikaisemmin syönyt.  Olin liian laiska valmistaakseni aterian ja otin käyttöön kaikki edellispäiväiset mitä jääkaapista löytyi.  Ja löytyihän sieltä:

Muutama lusikallinen siskonmakkarakeittoa, valmiita valkosipulisia wokkivihanneksia, pieni porsaanleike ja pieni rasia jauhelihakastiketta. Lisäksi tomaatinlohkoja ja kurkunsiivuja.

Sitten kaikki vain lautaselle ja mikroon. Wokkivihannekset söin kylmänä.  Arvaa maistuiko miltä?
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7817
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #112 on: 26. 05. 2013 17:05 »
Ruoanlaitto on hauskaa puuhaa.  Tänään teemme lihaisia kevätrullia.

Ainekset.

400g sikanauta jauhelihaa
1 kiinakaali tai kaksi puoliskaa.
1 purjosipuli
Taikinalevyjä 40 kpl

Mausteet.

Mustapapua
Red minced chili
Soya sause
Valkopippuria.


Purjosipuli leikataan noin 10 cm paloiksi.


Sitten se pilkotaan ihan pieniksi


Sama tehdään kiinakaalille ja jauhelihalle.
Jauheliha hakataan veitsellä aivan pieneksi mössöksi jonka jälkeen se maustetaan
kahdella teelusikallisella mustapapua ja red minced chilillä sekä valutetaan soya-
saucea 8 sekunnin ajan.


Tässä päämausteet.  Valkopippuri ei ole välttämätön.


Silputtu purjosipuli ja kiinankaali sekoitetaan ja suolataan 2 tl. suolalla.


Kun suola on sekoitettu se irroittaa veden vihanneksista.  Purjo ja kiinankaali
puristetaan jolloin vesi tulee pois.


Sitten ne sekoitetaan ja lisätään valkopippuri.  Se ei ole välttämätön.


Taikinalevyt irroitetaan yksi kerrallaan.


Sitten se rullataan taikinalevyn sisälle ja ne paistetaan öljyssä tai uunissa.


Valmiita kevätrullia.


Jotta kiehuva rasva ei roisku, kannattaa käyttää lasikannellista kasaria.

Sitten on jäljellä enää kohokohta.  Eli syöminen.  Kokeilkaa.  Tätä reseptiä ei
luultavasti löydä reseptikirjasta.  Mutta kuka tietää.  Eräs kiinalainen tämän
opetti.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Eikka

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #113 on: 05. 07. 2013 17:05 »
Onko palstalaisilla hyvää täytekakkureseptiä, millä saisi kuohkean ja ilmavan kakkupohjan aikaiseksi. Kikka kolmosetkin kelpaavat miten estää pohjan lässähtämisen. Itse koristeluhan on helppoa. Riittävästi kun kostuttaa niin hyvä tulee.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #114 on: 11. 08. 2013 10:10 »
Tänään söin lounaaksi keitettyjä vihanneksia, tomaatinlohkoja, perunamuusia, paistetun kananmunan ja 1,5 paistettua Wilhelmiä. Kyytipojaksi rasvatonta maitoa 1,5 lasillista.  Ei leipää.  Hyvältä maistui.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7817
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #115 on: 11. 08. 2013 10:10 »
Tämä ei ole ruoanlaittoa mutta kuuluu sarjaan "tänään......"

Eli tänään menen torille josko siellä olisi vielä kansalaiskirppari ja sitten menen Palosaaren torille ja ostan 5 kevätrullaa vienamilaistytöltä ja vien ne kotiin ja syön.  Siinä tämän päivän päivällinen.  Muu perhe on lähtenyt Isonkyrön vanhanajan markkinoille ja minun piti jäädä kissavahdiksi.

Jumantsukka (Jalosen sanoin) meillä ei tietääkseni asu yhtään kissaa mutta pari yötä niitä on nyt ollut kaksi.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

belurisk

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #116 on: 11. 08. 2013 10:10 »
Tänään söin lounaaksi keitettyjä vihanneksia, tomaatinlohkoja, perunamuusia, paistetun kananmunan ja 1,5 paistettua Wilhelmiä. Kyytipojaksi rasvatonta maitoa 1,5 lasillista.  Ei leipää.  Hyvältä maistui.

Oikein hyvä satsi.
Juomaksi itse ottaisin peruspiimää - kylmänä.
Siivu ruisleipää tai hapanlimppua lisäksi.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #117 on: 11. 08. 2013 11:11 »
Perusruoka on yksinkertaista valmistaa, hyvän makuista ja edullista.  Perusruokaresepteistä ja valmistusvinkeistä olisi apua monille uusavuttomille.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #118 on: 11. 08. 2013 11:11 »
Olen aikani kuluksi pohdiskellut paljonko terveellinen ruoka halvimmillaan tulisi maksamaan per päivä.  Pohjaksi ottaisin tarjousten tiukan seurannan ja pakastevihannekset 25-1.05 € pussi.

Eilen 400 gr sika-nauta jauhelihaa maksoi Halpa-Hallissa 1.99 €. Lihottamalla jauhelihahöystön raastetulla porkkanalal, suikalejuureksilla ja tölkkipavuilla, erästä saa 4 aterian höysteet.

Litra maitoa +euro.

Myös ruisleipä taisi olla tarjouksessa.  Tämän laskuopin mukaan 1 ateria tuilsiimaksamaan 1-2 euroa ja rapiat päälle.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

AD

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #119 on: 11. 08. 2013 12:12 »
Olen aikani kuluksi pohdiskellut paljonko terveellinen ruoka halvimmillaan tulisi maksamaan per päivä.  Pohjaksi ottaisin tarjousten tiukan seurannan ja pakastevihannekset 25-1.05 € pussi.

Eilen 400 gr sika-nauta jauhelihaa maksoi Halpa-Hallissa 1.99 €. Lihottamalla jauhelihahöystön raastetulla porkkanalal, suikalejuureksilla ja tölkkipavuilla, erästä saa 4 aterian höysteet.

Litra maitoa +euro.

Myös ruisleipä taisi olla tarjouksessa.  Tämän laskuopin mukaan 1 ateria tuilsiimaksamaan 1-2 euroa ja rapiat päälle.
Kyllähän tuolla tavalla ruokailu olisi halpaa ja suhteellisen terveellista, varsinkin kun vielä söisi hedelmiä, naapurien pensaat ja omenaouut olisivat hyvä hankinnanlähde ja kuntoiluakin saattaisi saada vihaisen koiran tai haulikon suolapanossuihkuja
vältellen.
Voisi vain muutaman kuukauden ruokailusessioiden jälkeen tulla nuo sapuskat korvistakin ulos.