Author Topic: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!  (Read 21832 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #120 on: 11. 08. 2013 12:12 »
Pohdinnoissani halvasta ja tervellisestä ruoasta on tietenkin mukana se, että miten työtön, syrjäytynyt tai muutoin sosiaaliturvan marginaaliin jäänyt voi elää terveellistä ja mielekästä elämää. Jos potkua riittää, niin ruoan valmistus ja hankinta voisi olla osa mielenterveyttä.

Mutta toisaalta - kuka tahansa voi kehitellä erilaisia terveellisiä halpiskonsepteja.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Anna-Maija Salo

  • Guest
Vs: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #121 on: 11. 08. 2013 14:02 »
Kiitoksia kokeille!

Onpas taas erinomaisia ruokareseptejä. Erityisen hyvä on tuo Lajusen kuvallinen ohje kevätkääryleiden tekoon. Jospa uskaltautuisin minäkin. Tähän mennessä olen laiskuuksissani mennyt ostamaan kevätkääryleitä torilta Donghain grillikipsalta. Hyviä ovat nekin.   

Sesongin ruokaa on kaaliloota. Silputaan pari varhaiskaalia pieneksi. Lirutetaan wokkipannuun tai katilaan oliivi- tai rypsiöljyä ja lisätään muutama voiklimppi. Kaalisilppu ruskistetaan vaaleanruskeaksi muutamassa erässä. Erät maustetaan teelusikallisella suolaa, valkopippuria ja lorauksella siirappia. Laitetaan uunivuokaan. Ruskistetaan pannulla jauhelihaa, ei kovin  ruskeaksi. Maustetaan sekin ruolalla ja valkopippurilla ja sekoitetaan ruskistettuun kaalisilppuun. Voi lisätä sekaan vielä  kahvikupillisen riisiä tai ohranjyviä. Kaadetaan päälle kahvikupillinen vettä tai kasvislientä tai pannun huuhdelientä. Siinähän maut ovat.  Viipaloidaan pinnalle voita ja ripotellaan päälle vielä korppujauhoja.

Sitten vuoka uuniin, 200 astetta lämmintä. Tunnin päästäherkku onvalmista syötäväksi.