Author Topic: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!  (Read 21823 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #40 on: 17. 10. 2006 00:12 »
Quote


Muutenkin tuntuu siltä että suomalaiset einekset alkaa oleen niin kuraa etten koirallekkaan syöttäis.

Quote

Totta,.koiramme sai ankarat ruikkutaudit mm. Forssan maksalaatikosta, Atrian kaurapuuronmakuisesta
vastaavasta, sekä myös näistä koneellisesti erotetulla siipikarjanlihalla fyllätyistä köyhien
tarjoustuotteista, "Ykköspaikasta" nimeltä S-Market.

Olet varmasti jo maistanut Liidelin pakastespyttäriä, oliko nyt joku 1,70 iso pussi.
Johan on mojova perinteisen spyttärin maku.

Siihen perinteiset, eli herkkukurkkua ( sama pulju ) pakolliset tomaatit ja vast.
Päälle paistettu kananmuna ja vot!. kyllä heikotus lähtee.


Kokemuksesta voin sanoa, että on niinkin ravitsevaa, että ei tarvi, kuin kerran viikossa.
« Last Edit: 17. 10. 2006 00:12 by Professional »

Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #41 on: 18. 06. 2007 10:10 »
Ruuan laittaminen on todella mukavaa.  Olen tänä kesänä kokannut lähinnnä itsellni kun muu perhe on päivisin töissä. En perusta pätkääkään ns. gourmet asiantuntijoiden mielipiteistä mutta ravintoterapeutteja kuuntelen toisella korvalla ja unohdan.

Tänään lohkoin lautaselle kaksi isoa tomaattia.  Seuraavaksi laitoin lautraselle ison kasan "aasialaisia keittojuureksia", jotka olivat tarttuneet matkaan Lindlistä.  Lisukkeeksi raastoin kaksi porkkanaa.

Tämän jälkeen paistoin siikafileen ja fileen paistuessa tein kermafiilistä, sinapista, ketsuposta ja valkosipulijauheesta kastikkeen. Vielä keitettyjä perunoita, keitetty kananmuna, ruisleipää ja lasillinen piiimää ja kalan päälle puristin neljäsosa sitruunan.  Njam!

EX-Vaasalainen

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #42 on: 18. 06. 2007 11:11 »
Itsekkin kokkaan päivittäin ja tässä erikoisannokseni eli jauhelihaa 400g tietytty vähärasvaista  pussillinen ranskalaista sipulikeittoa 2 kanamunaa.
kaada ranskalainen sipulikeitto +kanamunat jauhelihaan ja myös tilkkanen vettä ja sekoita hyvin ainekset ja sitten teet joko pihviä tai lihapullia ...maistuu varmaan sinullekkin.
Lisukkeena tietty perunat ja perusvihannekset ja ehkä kyytipoikana Kozell olyt :)

Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #43 on: 19. 06. 2007 10:10 »
Tämä käy varmaan ajanmittaan rasittavaksi juuri mielikuvituksen puuteen vuoksi, mutta...  Tänään kasasin lautaselle kolme lohkottua tomaattia, porkkana-kaali-ananasraastetta, keittojuureksia, sipulirenkaita, raejuustoa ja suolakurkkua sekä 1 1/2 perunaa.

Pakasteesta löysin todella minikokoisen vasikanleikkeen.  Sen kuorrutin eilisellä kermaviili-ketsuppi-sinappi ja valkosipulijauhe kastikkeella.  Lisäksi tavanomaiset kaksi palaa  Reissumiestä ja lasillinen piimää.
Njam!
« Last Edit: 19. 06. 2007 12:12 by Toope »

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #44 on: 19. 06. 2007 19:07 »
Toopen ateriat vaikuttavat lähinnä laihduttajan ohjeilta kaikessa askeettisuudessaan.

Viitaten erityisesti painotukseen: Ja sitten tavanomaiset kaksi palaa...

Ruoanlaitolla laihdutettaessa, sekä etenkin sen koostamisessa, kuin kattamisessa,
ei täten tässä yhteydessä ole  mitään tekemistä varsinaisen ruoan laiton hauskuuden suhteen,
parhaista resepteistä  puhumattakaan.

Suomalaisella löytyy kyllä mielikuvitusta ruoka aineiden suhteen hyvin pitkin perintein,
ilman Keskustanaisten Marketharrastuksiakin, joskin nämä reseptit ennakkoluulottomilla liittyvät
usein ruoka aineiden yhdistelyyn, joilla nk. "normaali" kulinaristin näkemyksin, ei pitäisi olla toistensa
kanssa mitään tekemistä, saatikka yhtäläisyyttä.

Viittaan nyt tällä tähän, esim. keski ja ikämiesten sarjan löytäneen reseptikulttuurin tavanomaisuuteen
näihin jo lähes Mummovainaan alulle panemiin makuelämyksiin, päivän ryytejä soveltamalla.

Yksinkertaiset asiat ovat toteen näytettynä parhaita, sen voi tässäkin skaalassa tavallisinkin
"paketista" syövä taata, joten tähän sarjaan kuuluu ehdottomasti taannoinen Pirkka näkkileipäskaban
voittanut Suomalaisen koostama näkkileipäresepti satojen joukosta ykköspalkintoineen, eli:

Vangin Toive

Viipale mureaa rukiista näkkäriä (Ei tietenkään Pirkka ) esim. Wasa Husman
Hyvälaatuista rasvaa päälle
Kylmää eilistä perunamuusia päälle ja tuoretta ruohosipulia, tai persiljaa.
( Ns. alan miehet vannovat kylläkin kylmän purkkihernekeiton nimeen )

Tulos voitti kilpailun satojen reseptien joukosta nk. raatimaistiaisin.

        Itse jonkinlaista pula aikaa aikoinaan katselleena, voin vakuuttaa, että parin päivän
        nälkäpaasto, tai jopa normaalia kovempi krapula nk. nälkävaiheessaan
        korostaa makuelämystä jäätelösarjan tasolle nautinnossaan, kuin pyrkimyksessään
        yksinkertaisten asioiden arvostuksen lähteille, varsinaisista toivomuskaivoista puhumattakaan,
        jotka tosin nykyajan jatkuvasta yltäkylläisyydestä johtuen saattavat päinvastoin paeta etsijäänsä
        suuren Big Bangin tavoin, aina alusta taas alkaakseen.

Joka tapauksessa herkuttelu on syntiä..
   

« Last Edit: 19. 06. 2007 19:07 by Professional »

Offline Pandora

  • Kansalaisaktiivi
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #45 on: 21. 06. 2007 04:04 »
Tämä ehkä kuuluisi tuonne grillausketjuun.
Kokeilkaapa kreikkalaista Halloumi-juustoa grillissä. Tämä juustohan tukkii verisuonet jo kaupassa, mutta on oiva grillaustuote kun ei sula parilalle. Viipaloi juusto, grillaa molemmin puolin, sitten vähän mustaa pippuria pinnalle ja syömään! Jäin koukkuun. Ananasrenkaita kans.

Globbari

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #46 on: 22. 07. 2007 10:10 »
Amerikkalaisyhtiöt vähentävät roskaruan mainostamista lastenohjelmien yhteydessä

Koska Vaasassa laitetaan hampurilaisketju McDonald's, virvoitusjuomayhtiö Coca-Cola, makeisvalmistaja Mars ja muroistaan tunnettu Kellogg boikottiin?

On jopa todettu tutkimuksissa, että roskaruoka haittaa lasten ja nuorten henkistä kehitystäkin.

Joten kyllä kotoisat lihapullat ja ruisleipä ovat edelleen sitä itteään, joka pitää ihmisen oikealla tiellä kun on kyse ravinnosta.


http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id65504.html

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #47 on: 23. 07. 2007 14:02 »
Roskaruoka todellakin haittaa lasten ja nuorten kehitystä.

Tämän voi konkreettisesti todeta viettämällä yksi viikonloppuyö Vaasan torinvarren Mäkkärissä,
nuorison touhuja tsiigaillen.

A. Nuoriso on helvetin ärtynyttä

B. Etenkin Rantaruottalaiset

C. Riitahakuisuus on jo käytäntö

D. Sapuskan lisäaineet aiheuttavat yleistä sotkemisvimmaa.

          Tämä lafka, on esim. Securitaksen inhotuin työpaikka vartijatasolla, sekä siten hankalasti
          täytettävissä, nuorison ala arvoisen esiintymisen ja käytöksen takia.

          Kunta velvoitti juuri Mäkkärin siivoamaan asiakkaiden sotkut yrityksensä edustalta,
          koska Poliisi ( jatkuvasti vieraileva) velvoittaa pidättämään itse lisääntyvät
          "kunnollisten" perheiden hampparit, normaalien ihmisten päälle räkiessään,
          sekä myös kioskin edustalla tapellessaan.

Olisiko aika vaihtaa todellakin jo Mummon muusiin, tämän amerikkalaisen läskisukupolven moodista, lahjana ärtyneelle Vaasan nuorisolle ?

          Mailalla päähän sano..
« Last Edit: 23. 07. 2007 14:02 by Professional »

Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #48 on: 23. 07. 2007 18:06 »
Joskus nuoruudessa em. tilanteaissa tuli vedettyä reikäisen sekaleivän puolikas halki ja puoliskoille runsaasiti voita ja sitten päälle raakaa jauhelihaa tai nörköttiä ja sinappia ja sipulisilppua.  Kokonaisuus painettiin alas, usko tai älä, lylmällä maidolla.  Kyllä helpotti.

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #49 on: 23. 07. 2007 20:08 »
Joskus primitiivisyyskin on mahtavaa kulinarismin kera,tasaisella taivaltaessa ja ainakin jäljistä päätellen.

Nimittäin onnistuneen juopottelu illan jälkeisen aamuauringon  paljastaman yöllisen syöpöttelyn nimeen.

Kokonaisessa juustossa isot hampaan jäljet, maitopurkki väärinpäin avattuna, jotain oranssia valuen.?

Niin, salaatinkastiketta, kas korkki tuolla revityssä makkarapaketissa, vihannekset tuoremehussa,
sekä köökki helvetin kakofoniassa.

Mitähän tuolla pöytäliinan alla pullottaa, siististi peiteltynä ?

   Ei saatana, kuka täällä on käynyt.?

   Punajuurisalaatin värjäämät kengänjäljet kulkevat makuuhuoneen sänkyyn..

   Minkälainen ihminen tällaista tekee ja mitä tässä on järkeä..

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #50 on: 22. 10. 2007 17:05 »
Nyt olen hurahtanut täysin FRITEERATTUUN KANAAN. Koska ko. annos maksaa kiinalaisessa toista kymppiä, olen yrittänyt kokata samaa kotona seuraavanlaisella reseptillä.

Kaapista olisi hyvä löytyä:
Marinoimattomia kanasuikaleita
Currya
Suolaa
Vehnäjauhoja
Öljyä (friteeraamiseen)
Uncle Bens Sweet &Sour-valmiskastiketta

1. pyöritä kanat suola-curry seoksessa
2. pyöritä maustetut suikaleet vehnäjauhoissa
3. ruskistetaan pannulla paljossa rasvassa
------------------------------------
jasmine/thairiisiä lisäkkeeksi
keitetään ohjeen mukaan
------------------------------------
Riisin päälle mausteeksi soijakastiketta
Kanaa on kiva dipata Uncle Bens Sweet &Sour- Kastikkeeseen

Jos joku keksii, mikä kiva "kuori" niihin kanoihin oikeasti kuuluu, niin mielelläni haluaisin tietää

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #51 on: 22. 10. 2007 17:05 »


Jos joku keksii, mikä kiva "kuori" niihin kanoihin oikeasti kuuluu, niin mielelläni haluaisin tietää

Em. kuori muodostuu friteeraustaikinasta ( Friteeraus= Uppopaistaminen öljyssä).

Eli kana, tai kalan file leivotaan taikinakuoren sisään, joka keitetään määrätynlämpöisessä
ruokaöljyssä.

Näitähän saa muistaakseni myös valmiina sieltä Liidelin pakastealtaasta jollain kananugget nimikkeellä
ensihätään ja kolesterolin nälkään.

Tosin itse keitetyt ovat huomattavasti rapeampia.

Kinuskithan friteeraavat lähes kaiken, lihasta mustekalaan ja vihanneksista hedelmiin saakka.

Tuossa linkki ensihätään ideasta ja hakusanoilla lisää, eli Friteeraus / Friteeraustaikina, taikka
uppopaistaminen. http://www.mtv3.fi/koti/leivonta/kysymys.shtml/arkisto?40691

"Kevyempi" versiohan on kotimaisempi ns. leivittäminen, jossa file kastellaan munamaitoon
pyöritellään suola / jauhoseoksessa ja paistetaan pannulla, tai keitetään öljyssä öljyssä
esim. muikut, kalapuikot ja vastaavat.

Perhana. Tuloo näläkä..
« Last Edit: 22. 10. 2007 17:05 by Professional »

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #52 on: 24. 05. 2008 23:11 »
Koska ruoka on pirun kallista nykyään opiskelijan budjetille, olen siirtynyt puoleenhintaan- ruokavaliolle. Eli ruuaksi laitetaan sitä mikä on kaupassa "punasella lapulla". Hyvin ne säilyy jonkun aikaa päiväyksen ylikin. Tällä systeemillä pitää kyllä olla ajoissa asialla, illalla kaupoissa ei ole enää mitään jäljellä. Varhainen lintu madon löytää ja niin edespäin...

Olen myös huomannut, että näin on voinut ostaa terveellisempää ruokaa, kun usein hintavammat fileet jää muilta ostamatta. En viitsi ostaa tavallista ihrajauhelihaa, jos on alennuksessa jotain laadukkaampaa.

Eräs helppo herkku on Suikaleita kookosmaidossa(-kermassa, jos tilipäivä)

 paistetaan possu/nauta/kanasuikaleet (ei niin väliä, marinoitua tai marinoimatonta)
 kookosmaidot perään
 jotain pakastewok-juttuja jos tykkää..
Ja seuraksi riisiä
on maukasta!

Mielelläni kuulisin myös teidän muiden edullisia muonavinkkejä.. jotain vaihtelua makaroni-jauhelihalle, kaurapuurolle, hernekeitolle ;)

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #53 on: 25. 05. 2008 20:08 »
Koska ruoka on pirun kallista nykyään opiskelijan budjetille, olen siirtynyt puoleenhintaan- ruokavaliolle. Eli ruuaksi laitetaan sitä mikä on kaupassa "punasella lapulla". Hyvin ne säilyy jonkun aikaa päiväyksen ylikin. Tällä systeemillä pitää kyllä olla ajoissa asialla, illalla kaupoissa ei ole enää mitään jäljellä.


   Ten Points ja silleen.

   Vaikka kaikki ns. reseptikulttuuri,  liittyykin mielestäni enemmänkin liialliseen vapaa aikaan
   kuin varsinaiseen viihteeseen, sanoisin sinun oivaltaneen asian, jonka monet ovat oivaltaneet
   tosin jo vuosikymmenet sitten.

   Eli hyvästä ei kannata aina maksaa liikaa, eikä liika maksaminen koskaan välttämättä takaa hyvää.

   Tosiasiahan kuitenkin lienee, että kiireiset lapsiperheet, duunaripariskunnat
   kuin muutkin aikansa muuhun kuin syömiseen kuluttavat, eivät tokikaan aina ehdi
   taiteilla itselleen kummempia kulinaristisia elämyksiä, ylimääräisistä harrastuksista puhumattakaan
   joten yksinkertaiset aterianautinnot kruunaavat hyvinkin kyseisen moodin
   joskin nälän asteesta riippuen, eli  hernesvellien makunautinnot kullaten.

   "Lampaanviulut" soittimineen useimmiten siten herraskaisimmille luovuttaen...
« Last Edit: 25. 05. 2008 20:08 by Professional »

AD

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #54 on: 31. 08. 2008 19:07 »
Halpa ja yksinkertainen herkku, Suomalainen hyvä tomaatti kera sopivan palanpainikkeen.
Voisin kirjoittaa monesta vaikeampitekoisesta jutusta mutten näe mitään syytä siihen juuri nyt.

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #55 on: 31. 08. 2008 21:09 »
     
      Noista Lampaanviuluista tuli eräs vanha resepti yhtäkkiä mieleen.

      Keittiömestarina legendaarinen Martti " Huuhaa" Innanen:

      Palavat Kumiohukaiset.

                Lieneekö kukaan kokeillut, ? :-o

AD

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #56 on: 16. 09. 2008 20:08 »
Edelleen, parhaat herkut, ne, niiden teko on aina pikkuisen tuurihommaa, kun kyse on kuitenkin amatöörijutuista.
Ne on juuri semmosia muutaman sopivan aineksen sopivasta yhdistämämisestä toisiinsa

belurisk

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #57 on: 16. 09. 2008 20:08 »
Edelleen, parhaat herkut, ne, niiden teko on aina pikkuisen tuurihommaa, kun kyse on kuitenkin amatöörijutuista.
Ne on juuri semmosia muutaman sopivan aineksen sopivasta yhdistämämisestä toisiinsa

Näin on.
Vrt. esim. kuikkakeitto - se on melko monivaiheinen.

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #58 on: 17. 09. 2008 10:10 »
Edelleen, parhaat herkut, ne, niiden teko on aina pikkuisen tuurihommaa, kun kyse on kuitenkin amatöörijutuista.
Ne on juuri semmosia muutaman sopivan aineksen sopivasta yhdistämämisestä toisiinsa

Jees. Eli yksi helppo esimerkki: Sämpylät, n. 20 kpl:

5 dl vettä

50 gr / Tai pussi kuivahiivaa

n.13 dl sämpyläjauhoja

Kourallinen, n. 1 dl kauraryynejä  ( Oma idis )

n. 1,5 tl suolaa

2 tas. rkl sokeria

                       Olen kokeillut pakkaa ilman sokeria ja todennut että sokerilla
                       maku on pehmeämpi, eli tässä sitä yksinkertaisuutta.

                       Toinen yksinkertaisuus näiden reseptien toimivuuteen
                       ainesosien n. merkkeihin viitaten on se tärkeä seikka
                       että seosta maistetaan ennen valmistusta mahd. pettymys eliminoiden.

                       Toimii.   Jo toisessa polvessa...

porkkana

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #59 on: 17. 09. 2008 11:11 »
lisää poronkäristykseen vähän aurajuustoa
ei liikaa

Offline Professional

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 4930
  • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #60 on: 17. 09. 2008 12:12 »
lisää poronkäristykseen vähän aurajuustoa
ei liikaa

   Mitä jos Aura, lue (varpaanvälijuusto) oksettaa.? :-o

Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #61 on: 17. 02. 2009 10:10 »
Olisi mainio asia jos kaikki, jotka laittavat itse luoaansa tai päivällisensä kotonaan kertoisivat siitä muillekin.  Näin saamme kaikki hyviä vihjeitä tervellisestä ja edullissta ruoasta.

Tänään soin lihapullia ja perunamuusia.  Lihapullat olivat Atria eineksiä ja otin niitä 6 kpl.  Perunamuusi oli edullista Rainbowta. Perunamuusi pussista käytin vajaat puolet. 

Lisukkeeksi puoliskas punaista paparikaa, 3 raastettua porkkaa, yksi lohkottu tomaatti, puoliska valkoisipulikurkkua, yksi ananasrengas ja puolipussillista Apetitin vihannessekoitusta.

Lihapullien pääälle pursitin reilusti halpaa E-tra sinappia.  Ruokajuomaksi 1,5 lasillista rasvatonta maitoa.

Kirjoitin viimeeksi tähän ketjuun « Vastaus #48 : 23.07.07 - klo:20:03:49 ». No,niistä päivistä olen laihtunut 14 kiloa ja trendi jatkuu.  Tässäkin yksi hyvä syy jakaa kokemuksia.
« Last Edit: 17. 02. 2009 10:10 by Toope »

Gösta Back

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #62 on: 30. 03. 2009 17:05 »
Tämä resepti ei ole millään tavalla mikään paras idea, mutta näin pääsiäisen kynnyksellä se voi jotakuta innostaakkin, koska lammas on silloin ajankohtainen.

  Hunajalampaankyljykset grillipapujen kanssa neljälle.

8-9 lampaankyljystä                     
2 muskattua valkosipulinkynttä
45ml hunajanestettä
60ml maustamatonta jogurttia
5ml murskattua mustapipuria
 Suolaa                                       

454g mustia papuja
45ml raastettua inkiväärtä
250g paksua siirappia
45ml fariinisokeria
1     kuutioitu sipuli
45ml etikkaa
120g muhennettuja tomaatteja
30ml oliiviöljyä
120g kuutioitua pekonia
20ml punachilihiutaleita
125ml kanalientä
 ENNEN GRILLAAMISTA
VALMISTA ENSIN PAVUT   :Pane pavut kattilaan.Lisää vettä niin paljon,että se peittää ne.Kiehauta ja hauduta.Keitä 1 tunti. Valuta pavut. Huuhtele ne ja lisää vettä uudelleen niin että pavut peittyvät.
Lisää inkivääri,paksu siirappi,fariinisokeri,sipuli,etikka,murskatut tomaatit ja öljy.Kiehauta ja hauduta sitten.
Ruskista pekoni ja valuta rasva pois.Lisää pekoni papujen joukkoon sekä chilihiutaleet ja kanaliemi.Hauduta sakeaksi.
LAMMAS                           :Poista kyljyksistä ylimääräinen rasva ja pane ne matalaan uunivuokaan.
Yhdistä valkosipuli.hunaja,jogurtti ja pippuri.Kaada seos kyljyksille ja kaada seos kyljyksille ja marinoi 8 tuntia.
Grillaa kyljykset keskilämmöllä 3 minuuttia molemmin puolin voidellen marinadilla.Tarjoa papuja lisäkkeenä.

Ei mikään pääsiäislammas välttämättä ,mutta kokeilemisen arvoinen.
                 


Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #63 on: 05. 04. 2009 12:12 »
Pääsiäiseen kuuluu myös pasha:

Valamon pasha

1 kg maitorahkaa
100 g voita
1 ½ dl sokeria
2 keltuaista
2 ½ dl kuohukermaa
1 appelsiinin puristettu mehu
1 ½ dl rusinoita
50 g mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria

AD

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #64 on: 05. 04. 2009 13:01 »
Olisi mainio asia jos kaikki, jotka laittavat itse luoaansa tai päivällisensä kotonaan kertoisivat siitä muillekin.  Näin saamme kaikki hyviä vihjeitä tervellisestä ja edullissta ruoasta.

Tänään soin lihapullia ja perunamuusia.  Lihapullat olivat Atria eineksiä ja otin niitä 6 kpl.  Perunamuusi oli edullista Rainbowta. Perunamuusi pussista käytin vajaat puolet. 

Lisukkeeksi puoliskas punaista paparikaa, 3 raastettua porkkaa, yksi lohkottu tomaatti, puoliska valkoisipulikurkkua, yksi ananasrengas ja puolipussillista Apetitin vihannessekoitusta.

Lihapullien pääälle pursitin reilusti halpaa E-tra sinappia.  Ruokajuomaksi 1,5 lasillista rasvatonta maitoa.

Kirjoitin viimeeksi tähän ketjuun « Vastaus #48 : 23.07.07 - klo:20:03:49 ». No,niistä päivistä olen laihtunut 14 kiloa ja trendi jatkuu.  Tässäkin yksi hyvä syy jakaa kokemuksia.
Mitenkään ilkeilemättä, ainakin itse laihtuisin kyseisenkaltaisilla"herkkuaterioilla"

Offline Risto Helin

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2167
    • View Profile
    • Olen Suomalainen
    • Email
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #65 on: 05. 04. 2009 13:01 »
Juu lisää tälläistä niin pääsisin rantakuntoon viiden vuoden kuluttua.
veritas odium parit.

Gösta Back

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #66 on: 06. 04. 2009 09:09 »
Tölkki metsäsieniä
Voita tai magariinia
Raejuustoa
Tomaatteja
Purjosipulia
Suolaa ja Mustapippuria

Ruskista sieniä pannussa.Lisää raejuustoa,kuutioitua tomaattia sekä ohueksi leikattuja purjonrenkaita.Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.

       Juomaksi olutta tai maitoa.  .....nopeaa ja helppoa....

kylanpaa

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #67 on: 27. 04. 2009 11:11 »
Vinkkejä tälle viikolle:

Tiistaina tulee Mestareiden liigan hyvä peli ja jääkiekkoa joka päivä:

Tankoparsaa, (sellanen lasipurkki, jossa ovat suolaliemessä) savupalvikinkkua (tavallinenkin kinkku käy) ja juustoraastetta. Kääri 2-3 parsaa kinkun sisälle rullalle. Laita vuokaan, juustoraastetta päälle ja uuniin jotain 220 astetta. Kun juusto on noin 10 minuutin päästä sopivasti ruskistunut, ota pois. (Ei tarvitse mitään mausteita. Lasipurkin liemen voi juoda erikseen.) Urheilujuomana olutta.

Vapuksi tai Juhannukseksi:
Parman kinkkua, Parmesan juustoa ja makeita mansikoita!! Juomana esim. Codorniu (Cava Espanjasta) tai jääkylmä kuiva valkoviini, kuiva roseviini, kuohuviini tai shampanja.

Edellämainitut juomat saat jääkylmäksi seuraavasti:
Laita pullo pakastimeen ja munakello soimaan 60 min kuluttua. (Laita vielä kännykkäherätys varmuuden vuoksi!) Mikäli pidät jääkylmästä oluesta kuten minä, niin huoneenlämpöinen olut pakkaseen ja munakelloon 60 min. Jääkaappikylmä olut pakkaseen 40 min. (Muista ehdottomasti tuplaherätykset ja hae heti pois, jottei unohdu pakkaseen!! Nimim. Kokemusta on.)

Hauskaa Vappuva!!

Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #68 on: 24. 05. 2009 19:07 »
Vaimo osti kevätmarkkinoilta lauantaina Tom Blomilta savustettua nieriää.

Tänään sitten teimme savunieriävoileipiä eli ruispuikulaa, jonka päälle ohut kerros Becelia.  Runsaasti savunieriää, jonka joukkoon pieniä polarjuustokuutioita ja kaiken kukkuraksi tillioksa. 

Lisukkeeksi kuuma keitetty kansanmuna ja tomaatti, jota haukkasimme kuin omenaa.

Nautinto oli taivaallinen.

Offline Toope

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 467
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #69 on: 15. 06. 2009 09:09 »
Vietämme suurimman osa kesästä juniorin kanssa kahden kun vaimo on töissä.

Kahden miehen lounas ei kummoinen ole.  Tänään keitin höyrykattilallisen perunoita ja toisen vihnneksia ja juureksia.  Puolet itämaisia vihanneksia ja puolet isokokoisia juureksia.  Pehmeiden juuresten ja vihannesten niskaan truuttasin ruokaöljyä.

Lautaselle pilkoin lisäksi tomaatin ja puoliskan paprikaa.  Liharuokana oli Atrian jauhelihapihvi (2 kpl/per hlö) ja eilistä ruskeata kastiketta.  Juomaksi lasillinen piimää. Ruokaleipänä oli 2 viipaletta reissumistä per hlö ja päälle benecolia.

Juniori ei edes valittanut mutta ei muistanut kiittääkään.

Vierailija

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #70 on: 15. 06. 2009 10:10 »
Junnulla on hyvät pöperöt.  Samaa en voi sanoa itsestäni.  Ostin ruotsalaisia uusia perunoita, boy-tomaattisilliä ja oikeata voita sekä tillinipun.  Ruotsalaiset uudet perunat eivät maistunee miltään - siis ei miltään.

Alkukesän kohokohdaksi tarkoitettu ruokailu oli täydellinen pettymys.  Kysymys lienee nopeasti Skånessa keinolannotteilla kasvatetuista perunoista. Nej tack.  Ei enää koskaan ruotsalaisia perunoita.

Voinkin tarkistin.  Se ei ollut Arlaa.

kylanpaa

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #71 on: 15. 06. 2009 16:04 »
Kotimaisia uusia perunoita on jo kaupoissa! Viime lauantaina mökillä testattiin. Myös ruotsalaisia on testattu olisikohan kuukausi sitten. Kotimaiset voittivat kisan sata-nolla. Ruotsalaiset eivät tosiaan maistuneet miltään.

Gösta Back

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #72 on: 15. 06. 2009 18:06 »
Lohifile pannaan uunivuokaan ja maustetaan suolalla,inkiväärillä,fariinisokerilla,sitruunamehulla ja valkosipulilla.Päälle kaadetaan kermaa.Paistetaan uunissa kypsäksi.Lisäkkeenä sopii uudet perunat,rapeaa salaattia ja mikä nyt juhannukseen sopiikin.
« Last Edit: 15. 06. 2009 20:08 by Gösta Back »

Offline T.Tyly

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 488
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #73 on: 15. 06. 2009 18:06 »
Uudet perunat, siis kotimaiset, ja tillinippu kuuluvat juhannukseen.  Meillä on vuosia ollu sillin rinnalla kraavisiikaa ja juhannuspäivänä savusiikaa- tai lohta.

Tämän lisäksi lautaselle sipuli-tomaattisalaattia, keitetty kananmuna ja maalahden limppua ja tietysti piimää.  Siinä kaikki.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Jack

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #74 on: 15. 06. 2009 18:06 »
Kotihiiri.

Pyydystetään vähintäänkin 3 tuntia vaanimalla.

Kidutetaan hengiltä.

Syödään siten, että herkullinen häntä jätetään jälkiruoaksi.

Offline SonjaVii

  • Kansalaisaktiivi
  • ***
  • Posts: 134
    • View Profile
    • Email
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #75 on: 18. 06. 2009 10:10 »
Räiskäleitä

Otetaan kourallinen puhtaita nokkosia, (Huom. Muovipussi tai hansikas kourassa), tupataan kiehuvaan veteen aivan pieneksi hetkeksi, ongitaan ylös tai kaadetaan siivilään ja vesi heitetään veks’.

Märät nokkoset tehosekoittajaan, jauhetaan aivan hienoksi, jos jää isompia ruotipaloja, ne otetaan pois.

Vaihtoehtoisesti käytetään kuivattuja ja lihamyllyllä ohueksi jauhettuja nokkosjauhoja.

Heitetään sekaan vähän suolaa ja kananmuna.

Lisätään joko maitoa tai vettä nesteeksi, (itse olen jo niin makuistunut nokkoseen että käytän vettä)

Sekoitetaan joukkoon vehnäjauhoja, terveellisimmin tummia kokovehnäsellaisia, klumppuja ei saisi taikinaan jättää. Löysähkö plättytaikina on kyseessä.

Tässä välissä mennään raahaamaan portailta viimeinen levynpätkä vinttiin ettei tarvii juhannuksena hävetä, lakaistaan myös sahanpurut portailta pois, ja istutaan hetki, (ei välttämätöntä terveille ja hyväkuntoisille).

Vaihtoehtoisesti voi käydä leikisti haukkumassa koiraa pihalla.

Sitten pestään kädet.

Nyt plättytaikina onkin jo ”seisoutunut” valmiiksi. Taikinasta paistetaan ohuita, rapeita räiskäleitä, mieluiten oikealla räiskälepannulla.

Tarjoillaan hyvin lämpiminä, päälle nostetaan ensin aimo annos kylmää paketti-vaniljajäätelöä ja tiraus makeaa, punaista hilloa.

Vitamiinirikasta, maistuvaa, pitkän kylläisyysarvon omaavaa ruokaa – ei tu heti nälkä uudelleen. Lapsosetkin tykkää kovasti.

Ei välttämättä paras reseptini mutta varsin kesäinen…


AD

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #76 on: 26. 06. 2009 17:05 »
Helppo maukas kaalipata.
Noin kilo Suomalaista varhaiskaalta, Suomalaisia Siiklu-perunoita sama määrä.
Sama kilo hyvää jauhelihaa, sipulia sopivasti, lihaliemikuutioita noin 5kpl, voita, mustapippuria sekä valkosipulirouhetta, siirappia, voita ja merisuolaa.
Tekijälle tölkki olutta josta ropsautetaan pikkuisen mausteeksi.
Iso kattila jonne hiukkasun vettä ja pari kuutiota lihalientä.
Pestyt perunat kattilaan porisemaan
Varhaiskaalista kanta pois, silputaan sopiviksi paloiksi, paistetaan voissa, siirappia sopivasti lisäten ja viskataan kattilaan hautumaan, tarvittaessa lisätään hiukka vettä.
Sipulia hiukkasen ruskistetaan voissa tietysti.
Paistetaan jauheliha, maustetaan mustalla pippurilla sekä paistovaiheessa murustetaan joukkoon lihaliemikuutio tai 2.
Lorautetaan sitä kaljaa kattilaankin.
Annetaan muhia, lisätään joukkoon mustaapippuria, valkosipulirouhetta, merisuolaa sekä mahdollisesti vielä yksi lihaliemikuutio.
Tutkitaan maku ja kun perunat ovat kypsiä on ruokakin valmis.
Puolukka, ruisleipä ja vesi parhaat kyytipojat.
Ruoka paranee oleellisesti seisottuaan kylmässä ja uudelleenlämmityksessä.
Sitä kannattaa harrastaa useammankin kerran.
Tuota pataa tulee noilla ainemäärillä noin 5litran kattilallinen.

kylanpaa

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #77 on: 20. 07. 2009 17:05 »
Varsinkin näin laman aikana seuraava niksi-Pirkka on käyttökelpoinen.

Eli mitä teet pannuun jääneelle kahville... Oikein, älä heitä sitä pois, vaan ota heti kahvikannu pois levyltä ja anna kahvin jäähtyä. (Jottei kahvi pala pohjaan, se kun ei silloin maistu enää hyvältä.) Vaihda vaikka toiseen astiaan ja laita jääkaappiin. (Joka ei kyllä ole ollenkaan välttämätöntä.)

Laske muuten huviksesi, paljonko kahvia heität (euroissa) pois vuoden aikana.

Nyt voit siis aamulla keittää kahvia koko pannullisen ja lopun päivää, juoda sitä annoksittain/kupeittain. Kätevää, aikaakin säästyy. Myöhemmin siis kaadat jäähtyneen kahvin kuppiin ja lämmitä kuppi mikrossa. Maku on sama kuin juuri keitetyssä.

Kyytipojaksi kolmen tähden jallua ja hyvä filmi/urheilua.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #78 on: 20. 07. 2009 23:11 »
Hyi, ei tosiaan tuu mieleenkään alkaa kahvia lämmittelemään mikrossa, ennemmin opin keittämään sen verran kuin tulee juotua yheltä istumalta. Ja jos kerkiää jäähtymään niin viimeinen kuppi sitten hörpätään jääkahvina näin kesähelteillä...

kylanpaa

  • Guest
Re: Ruuan laitto on mukavaa; kerro paras reseptisi!
« Reply #79 on: 21. 07. 2009 06:06 »
Ennakkoluuloja.