Author Topic: Pähkähullu idea tai sitten ei  (Read 180843 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #720 on: 22. 12. 2010 06:06 »
Voisit kokeilla loistavaa RadioSurea tai hyvää, mutta ei yhtä loistavaa ScreamerRadiota.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Tapio Parkkari

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 875
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #721 on: 23. 12. 2010 17:05 »
Hämeenlinnaan ollaan perustamassa Suomen suurinta Automaailmaa.  Kysymyksessä on 8-kerroksinen autokauppias-kerrostalo.  Mikä olisi Vaasan vastaus?  IKEA olisi jotain sinne päin jos se toteutuu, mutt entä jos ei toteudu?

Olisiko se Venemaailma vai jokin muu maailma? 

Vai onko niin että peruspalvelut ovat Vaasassa suurinpiirtein OK mutta täällä tarvittaisiin kiehtovia ihmisille tarkoitettuja kerrostaloja tai muuntyyppisiä asuinratkaisuja.  Voihan tuo malli olla muukin kuin kerrostalo. Onhan niitä erilaisia geometriä kappaleita, joita voi myös yhdistää?
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Offline Äippä

  • Kansalaisaktiivi
  • ***
  • Posts: 148
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #722 on: 06. 01. 2011 17:05 »
Moikkelis!!

Ja vähänkö siitä kioskista tuli hyvä!! Muutenhan on kaikki vastaukset kiven takana Vaasassa ja yritäppä soitella kaupungin puhelinkeskuksen kautte... tulee turhan kalliiksi. Käyttäkäähän nyt Vaasan asukkaat aktiivisesti tuota kansalaiskioskianne. Minä täällä Pohjois-Karjalassa olen iloinen siitä, että näinkin hullu idea sai kannatusta. Kiitos Tapio!!

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #723 on: 06. 01. 2011 18:06 »
Kiitos vaan itsellesi.  Meillä tai olla muutama vuosi siten sama näkökulma?
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #724 on: 28. 01. 2011 13:01 »
Jossain ketjussa joskus ajattelin että tälläset "plakaatit" olis kivoja Vaasassakin:

http://www.tallinna.biz/2011/01/vanhankaupungin-historiataulut.html

Varmasti sopivia talonseiniä löytyisi kyllä...

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7818
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #725 on: 28. 01. 2011 14:02 »
Täällä on paljon rakennuksia joista koko ikänsä Vaasassa asuva ei tiedä mitään.  Jo pelkästään mäki missä sijaitsee Kirkkopuistikko 6 on historiallisesti merkittävä mutta harva edes tietää. 

Tuollaisilla pienillä tiedotteilla olisi uskomattoman paikallissivistävä vaikutus.

Miten olisi kansalaisaloite?
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #726 on: 08. 03. 2011 10:10 »
http://www.youtube.com/watch?v=nF73SU3lIfc

Kivoja juttuja Helsingissä... pyöräilijälaskuri ja ilma-automaatti

Tuollasia olis kiva nähdä myös täällä. Tosin ei varmaan ihan miljoonamittataulukko olis tarpeen.


Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #727 on: 08. 03. 2011 11:11 »
Kiitos Niiskutti taas kerran.  Vaasaan tarvitaan uusia ideoita ja uusia avauksia.  Niitä kannattaa myöseasitellä tässä ketjussa.  Ehkä joku niistä tarttuu teipille.  

Haastankin sinut kokoamaan toteuttamiskelpoisia ideoeita mahdollista toteuttamista vaften. (Oli toteuttaja sitten kuka tahansa) 2-3 viikossa riittää hyvin.

Tässä minun aloitukseni.  Lupaan antaa oman panokseni.  Tulkaa muutkinmukaan.

Miksi tätä voisi kutsua?

http://www.youtube.com/watch?v=PH6xCT2aTSo

No, Vaasassa ei ole maanalaista mutta ehkä ideaa voisi varioida.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #728 on: 10. 03. 2011 11:11 »
Elleivät vaasalaiset ryhdy toteuttamaan katutaiteen ideoita tulevana kesänä, niin seinäjokiset toteuttavat varmasti.

http://www.youtube.com/watch?v=v-VKEVHL-8Y
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Pappa Razzi

  • Kansalaisaktiivi
  • ***
  • Posts: 180
  • Terävänä kuin porkkana.
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #729 on: 10. 03. 2011 11:11 »
Vaasassa oli aikoinaan poliisimaestari, joka ei hyväksnyt terasseja kesäisin, koska ne levittävät juoppoutta ja huonoa elämää.  Sama poliisimeastari kielsi M.A, Nimmisen esiintuymisen kauppatorilla kulkutautialain perusteella.

Sama henkinen tila tuntuu vaivaavan vaasalaisia päättäjiä vieläkin.
Eläkkeelle jäänyttä paparazzia kutsutaan Pappa Razziksi.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #730 on: 10. 03. 2011 12:12 »
Sympaattisin kohtaamistani vaasalaisista katutaiteilijoista on taiteilijanimeltään Mr. Suername Here.  Tein hänen taiteestaan jutun vaasalaisia.info blogiin joulukuun 9. pv. viime vuonna.  Nyt tuntuu siltä että Mr. Suername Hereolisi kadonnut, koska kaikki jutun linkit eivät toimi.

Lue blogin juttu:
Pikkuväkeä ja lilliputteja

Googletamalla Mr. Surname kuitenkin vielä löytyi.

Flickrivefr
http://www.flickriver.com/photos/surnamehere/popular-interesting/

Mr. Surename Here on suomenruotsalainen vaasalainen.  Tässä hän kertoo motiiveistaan äidinkiaelellään:
http://minimalstreetart.blogspot.com/

Flickr:
http://www.flickr.com/photos/surnamehere/
« Last Edit: 10. 03. 2011 12:12 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #731 on: 13. 04. 2011 06:06 »
Vaasalaisia infon foorumissa on aina silloin tällöin keskusteltu, että josko Vaasassa syntyisi jokin syötävä tuote joka tunnettaisiin vaasalaisena kuten Kalakukko Kuopiosta ja musta makkara Tampereelta.Vaasalaisia infon videotiimi keräsi yhteen ryhmän joka kehitteli nakkinyytin.-

Olisiko tämä alku Vaasan omalle tuotteelle - Nakkari. Nimi tulee siitä, että sen sisus on nakkia ja sen pääarkkitehti on Kari.  Nakkari.

Idea kääriä nakki nyytin sisään on hyvä, sillä pikaruokana tunnetaan jo hodari ja pölse, jotka jättävät nakin päät näkyville.  Nyyttiin voidaan kätkeä nakin kanssa lähes mitä tahansa maistuvaa ja nyytti on myös helppo jakaa ja kuljettaa.

Yksi peruskysymyksistä lienee se, että tulisiko nakki olla kokonainen nyytin sisällä vai tulisiko se halkaista ja mitä kaikkea nakin ympärille ja päälle voisi laittaa.

Kun nyytti sitten tarjotaan lautasella tai tuokkosesa tai ”truutussa” niin mitä muuta oheista?  Tässä haaste kaikille vaasalaisille.  Tee oma nakkari-videosi ja lähetä se ylläpidolle: tapio.parkkari@gmail.com

Katso blogista:
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/2449-Nakkari-Vaasasta.html
 
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7818
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #732 on: 13. 04. 2011 09:09 »
Niin no tuote on jo kehitetty ja voi olla valmis jo sellaisenaan.  Ainakin sen tarkoitus oli se mutta toki ensi kerralla kokeillaan sen maustamista eri tavalla.  Perusaineksena pitäisin kuitenkin juuri noita neljää eli nakki, sinappi ja purjosipuli ja mustapähkinäsose.  Jos siihen vielä kovin jotain lisää, alkaa se muistuttaa kevätkäärylettä ja ne on niin työläitä tehdä ja sellaisia on jo olemassa muutenkin.

Nakkaria Vaasasta
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #733 on: 13. 04. 2011 10:10 »
En usko että reseptiä kannattaa lyödä heti alkumetreillä lukkoon, vaan antaa kiinnostuneiden kokeilla ja kehittää tuotetta eteenpäin.  Kaikki eivät ole ihastuneita kasviksii ja nakki kaipaa seurakseen jotain mutta mitä?

Ei tässä ole kukaan viemässä kunniaa Karilta, päin vastoin.  Tiesitkö muuten että esim. Stroganoff on oikean ihmisen mukaan nimetty ruoka, jota on sitten kehitetty suuntaan jos toiseenkin.
« Last Edit: 13. 04. 2011 12:12 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Henry Eklund

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 1871
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #734 on: 13. 04. 2011 18:06 »
Idea ihan hyvä mutta Vaasaliseen tuotteesee kuulu kala koska olemme rannikkokaupunki ja ahvenella ei ole juurikaan kalastusrajoituksia joten ahven jota saa jopa rannasta onkimalla pitäisi olla yksi raakaine, Hodari on jo keksitty joten ahven pitää liittää siihen ruokaan että se myös maistuu Vaasalaiselle ja on kokemus ulkomaalaiselle, kokemus mikä ei unohdu seuraavaan hodariin.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #735 on: 13. 04. 2011 19:07 »
Mitä luulet. Voisiko ahvenfileitä laittaa kaevätrulla-nyyttiin.  Mitä ahvenan kanssa?
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

AD

  • Guest
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #736 on: 13. 04. 2011 19:07 »
No koko kevätrulla nakilla oli varmaankin jokin pöhnäillan tulos, kuunnellen kinuskien arvosanoja moisesta tekeleestä.
Limutölkit heilui kuvauksessa ja otoksen lähetysaikakin kertoivat loput.
Kyllähän sen Karin nakkijutska varmaan toimii pe-la 03.00 ja eteenpäin, silloin ei ole mitään väliä mitä mättöä lärviinsä vetäisee.
Henkka on mielestäni ajatuksessaan oikeammassa, Vaasalaisessa syötävässä olisi hyvä olla jotain kotialueeltamme, olkootkin ettei esim. Porilaisessa ole mitään kotikunnastaan.
Ei muuten ole omasta mielestäni toivottavaa tuo kevätrullien käyttäminen myöskään toivottavaa vaasan herkussa, käytettäköön siinä sitten vaikkapa Atilan makkaraa,,,

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #737 on: 13. 04. 2011 20:08 »
Mistä tuota mustapähkinäsosetta saisi?

Mitä nyt olen Jannen Saluunan ja R/S Faroksen menuja tutkinut niin veisin ehkä vieraani jompaan kumpaan syömään. En usko että moinen ihan vielä Laihialla mielestä unohtuu.

Löytyy siikaa, lohta, ahventa... jälkkäreistä tyrniä yms.

Strampenin menua en löytänyt, linkki kaiketi ei toiminut, mutta sieltä muistan penskana syömäni lastenannoksen lihapullat ja muusi, että hyvää oli. Tiedä sitten onko enää listalla :D tai ainakin olen jo liian iso moista tilaamaan.

Othellon kookospallojakaan ei tietääkseni saa mistään muualta... eri reseptejä on kyllä pitkin nettiä mutta niissä on useimmissa käytetty kaurahiutaleita, joita näissä othellopalloissa ei ole.

Juuri tänään söin murkinaksi perunamuusia ja Tapolan mustaa makkaraa puolukkasurvoksella (hillo on liian makeaa, joten mieluummin survon pakastepuolukoita) Kyllä ne vaan tuolla Tampereella osaa!

Mitä tuossa googlettelin, en muista olenko tämän joskus aiemmin (tai joku muu) maininnut, niin Tapsan grillin juustokas (makupala koskenlaskijalla) on ilmeisesti jotain aivan ainutlaatuista jota ei muualla liene tarjolla?

"Vaasan torilla oleva Tapsan grilli on palvellut asiakkaitaan jo 36 vuotta. Omistaja, vaasalainen Tapsa Kiviniemi on toisen polven "nakkikiskayrittäjä" ja löytyy itse luukun ja paistinrasvojen takaa. Grillin ehdoton hitti on  "Aito Tapsan grillin juustokas", josta joku tyytyväinen asiakas on aamuyön tunteina yrittänyt lanseerata jopa Vaasan  virallista vientituotetta.  Useimmat tyytyvät vain toteamaan: "Ehkä maailmankaikkeuden parasta ruokaa."

http://www.parempimessupaiva.fi/FI/Messumatka/Vaasanalue/tabid/428/Default.aspx

Marko Luomalan haastattelussa kysyttiin että "Mitä toisit Ouluun Tampereelta, Vaasasta, Raumalta tai Porista?" ja hän vastasi näin: "– Jos Vaasasta saisin jotain tuoda, niin juustokkaan grillille. Siinä on sämpylä, lauantaimakkara ja koskenlaskijajuusto kaikilla mausteilla. Tampereelta toisin Tammelan torin mustanmakkaran, Porista taas Pelle Hermanni -puiston."

http://www.oululehti.fi/urheilu/marko_luomala_on_oikeissa_paikoissa_hymy_korvissa_4921694.html

Itseltäni ei kyllä irtoa mitään visioita millainen voisi olla Vaasalainen herkku... kalaa en kovin mielelläni syö, en edes tiedä miltä ahven maistuu, niin tällänen ideointi pitää jättää muille.

AD

  • Guest
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #738 on: 13. 04. 2011 20:08 »
Tapsan grillihän on nykyään mutu-grilli, tietänet asian?

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7818
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #739 on: 13. 04. 2011 20:08 »
Olipas hauskasti ilmaistu.

Aivan oikein tuo Henkan ahvenjuttu oli kuin kruunu idealle ja kokeilen sitä seuraavaksi.

Lähetän useimmiten ne öisin jotta kone on aamulla valmis uusiin rientoihin.  Tosin nukun sen lähetysajan kuin pieni sika.

Quote
Mistä tuota mustapähkinäsosetta saisi?

Sitä saa Kauppapuistikolla olevasta Asia marketista nimellä "Black bean garlic sauce."

Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #740 on: 13. 04. 2011 21:09 »
Tapsan grillihän on nykyään mutu-grilli, tietänet asian?

En tiennyt??? Kiitos ny tiedosta... koskas näin on muuttunut?

Quote
Mistä tuota mustapähkinäsosetta saisi?
Sitä saa Kauppapuistikolla olevasta Asia marketista nimellä "Black bean garlic sauce."

Sittenhän se on mustapapu-valkosipulisoosi eikä mustapähkinä.

AD

  • Guest
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #741 on: 13. 04. 2011 21:09 »
Tapsan grillihän on nykyään mutu-grilli, tietänet asian?

En tiennyt??? Kiitos ny tiedosta... koskas näin on muuttunut?


On se ollut jo ja melko pitkään, ymmärtääkseni/tietääkseni ostaja on siitä naapurista, siitä vasemmalta edestä katsoen.
Eli taas yksi Suomalainen/Vaasalainen muistomerkki on kadonnut pois.

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7818
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #742 on: 14. 04. 2011 06:06 »

Sitä saa Kauppapuistikolla olevasta Asia marketista nimellä "Black bean garlic sauce."

Sittenhän se on mustapapu-valkosipulisoosi eikä mustapähkinä.

Uhummm...Pitäisköhän koko video pistää uusiksi?   On se niin pahasti väärin käännetty.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #743 on: 14. 04. 2011 06:06 »
Ahvenfile kevätrullalevyn sisässä lisättynä X:llä voisi olla makuelämys.  Tosin ahvenen ongelma on ruotiminen ja fileointi.  Tuotteesta tuskin tulisi grillituotetta suuren työmäärän vuoksi.

Korostan että vaasalaisen "kalakukon" keksiminen ja lanseeraaminen on tärkeä asia.  Mieti että pelkkä sana mustamakkara missä yhteydessä tahansa tuo mieleen Tampereen.

Minä palaan vielä tuohon Karin nakkariin.  Asia on paljon mutkikkaampi.  Eli millainen nakkiämakkara?  Tulisiko sen olla Poutun kevytnakki, Poutun herkkunakki, juustonakki, olutnakki vai jokin muu nakkimakkaran näköinen ja kokoinen valmismakkara.

Toivon siis lisää ideoita ja tietysti uusia nakkarivideoita uusista ideoista.  

Pelkka tuotteen keksiminen ei riitä.  Pitäisi saada myös grilliyrittäjät ja keittiömestarit innostumaan. Tässähän olisi keittiömestareille  ja grilleille ilmaisen "mainosvideon" paikka.
« Last Edit: 14. 04. 2011 06:06 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Pentti Suksi

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2215
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #744 on: 14. 04. 2011 10:10 »
Ei tuo mikään vaasalainen ruoka ole. Kevätrulla tulee kaukoidästä ja ahvenia on joka paikassa.
Tuossa on hieman varastettu savolaisesta kalakukosta ja kiinalaisesta kevätrullasta. Tällainen brändituote
pitää suunnitella ja mennä ruokahistoriaan perusteellisesti. Mikä on todella perinneruokaa? Savolaisilla muikkukukko, karjalaisilla vatruskat, Kymen seudulla Lörtsyt, Kurikassa perunakropsu En ole ruokahistorioitsija
mitä hieman oheistuotteena tutkinut. Mutta perusruoka on nauris ja lanttu sekä kala ja hylkeenliha. Hylkeenliha on ihan hyvää, olen maistellut. Keittiöalan mestarit töihin ja ensiksi tutkimaan paikallista ruokahistoriaa ja sitten suunnittelemaan kätevästi tehtävää (pikaruokaa) annosta. Olen syönyt perinneruokia ja ne ovat todella hyvää sekä täyttävää ruokaa.

Eli plaraamaan perinneruokareseptejä. Kyllä sieltä aivan varmasti löytyy.

Pentti Suksi

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #745 on: 14. 04. 2011 11:11 »
Vaasassa ei siis mitään perinneruokaa ole.  Maakunnasta tänne muuttaneet toivat mukanaan kaljavellin ja klimppisopan mutta nea eivät nykyihmiselle mastu.  Jos perinnettä ei ole, niin se täytuy tehdä.

Pähkäilen vielä tuota "nyyttiä", kska se tuntuu hyvältä idealta. Sen voi tietysti tehdä kevätrullalevystä, joska sen saa helposti käärittyä nyytiksi.  KUka kokeilisi onnistuuko sama pizzataikinalla tai joulutorttutaikinalla.  Enta miten tacoleivän saa "nyytiksi".  Tässä haastetta vaasalaiseksi brändiksi.

Ajatus on siis se että tuote (en puhu enää yksinomaan nakkarista) on oltava helposti valmistettava, sen on taivutttava moneksi, se ei saa tahrata, sen voi syödä kylmänä tai lämpimänä ja se säilyy pitkään.

Joku muu voi lisätä luokitteluun hyväksi katsomiaan piirteitä.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Marko Heinonen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 755
  • Gender: Male
  • Marko Heinonen
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #746 on: 14. 04. 2011 11:11 »
Eiköhän vaasalaisten perinneruoka ole Kotipizza. Ja sieltä vaikka Opera Special.
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Pentti Suksi

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2215
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #747 on: 14. 04. 2011 11:11 »
Ei minusta siinä ole mitään perinnettä, se on täysin sekasotkua. Ja sitten  italialainen pizzataikina.  Käärikää nyt vaikka kurikkalaiseen perunakropsuun, niin on pikkuisen lähempää. Vaikka  peruna tulikin Pommerin sodasta 1700-luvun lopulla sotilaitten repuissa. Minä vilkaisin keittokirjaa, olipas tosi paljon perinne ruokia pohjanmaalta. Teiltä puuttuu täysin historian taju! Eikö Vaasassa ole aina syöty tai sitten on kaikki kuolleet nälkään. Kehittäkää vaasalainen perinneruoka täydennettynä sundomin savusilakalla.

Offline Marko Heinonen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 755
  • Gender: Male
  • Marko Heinonen
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #748 on: 14. 04. 2011 12:12 »
Teiltä puuttuu täysin historian taju!

Enemmän tässä tarvittaisiin näköjään huumorintajua.
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Heikki Lamminmäki

  • Guest
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #749 on: 14. 04. 2011 12:12 »
Kyllä Pentti on oikeilla jäljillä tuon Vaasalaisuuden suhteen, kun puhutaan Silakasta.  Mikäs sen parempi yhdistelmä ehdotus kuin Sundomin savusilakka jonka  selkälihat on käärittu Räiskäleeseen.  Tosinsanoen Ohukaiset ja Sundomin böklinki on sitä aitoa Vaasalaista herkkua.

Saa hyväksyä!

Offline Pentti Suksi

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2215
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #750 on: 14. 04. 2011 13:01 »
Vaimoni joka on ammatiltaan kokki piti Heikin ideaa hyvänä Kokeilkaapa. Teet normaali lettutaikinan
mutta sokeni sijasta pannaan suolaa. Sitten on valmiina perkattua sundomin savusilakkaa joka pannaan kuuman lätyn päälle ja rullataan rullaksi. Se on alkuruoka. Pannaan lautaselle ja vierelle pilkottua tomaattia
sekä kurkkua ja tilliä.. Siinä on "Sundomilainen Heikki Lamminmäen tapaan". Toivottavasti Heikki itse kokeilee.
Siinä on kaikki perinteistä eikä ole hajuakaan ulkomaalaisuudesta.

Sundomin böklinkia ei aina ole tarjolla Vaasassa, mutta Helsinkiläisissä herkkukaupoissa on myyntiartikkeli.

Hyvää ruokahalua.

Heikki Lamminmäki

  • Guest
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #751 on: 14. 04. 2011 14:02 »
Kiitos Pentti, mutta kokeiltu on ensikerran Pääsiäisenä 1970  Tampereella.  Tosin silloin pitsinohuen lätyn sisällä oli savuahventa.  Muutimme sittemmin kotona savusilakkaan, joka oli huomattavasti maukkaampi.

Suosittelen.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #752 on: 14. 04. 2011 15:03 »
Nyt sitten tästä video ja video You Tubeen varustettuna oikeailla tageilla: Vaasa, Sundom, böcklinki, böklinki, pöklinki, vaasalainen perusherkku.

Ja sitten lisää videoita.  Julkaisen ne kaikki.

Mietin vieläkin että olisiko lättytaikinalle vaihtoehtoja.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Pentti Suksi

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2215
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #753 on: 14. 04. 2011 15:03 »
Sundomilainen  ala Heikki Lamminmäki. Kannatta markkinoida courmet ruokana ja taatusti perinteistä
ja taatusti vaasalaista. se on nopeasti valmisteetavissa kotona, ravintolassa ja pika ruokana. Siihen voi keksiä monia vaihtehtona mm. taikinaan  rapeaksi paistettua siansilavaa. Sopii myös retkelle, evääksi, huvilalle
vierasruuaksi, pikaruuaksi. Sopii myös olut kyytipojaksi.

belurisk

  • Guest
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #754 on: 14. 04. 2011 16:04 »
Syntyperäisenä vaasalaisena on ihmetyttänyt vähentynyt ja vähäinen kalan käyttäminen ruokana.
Kalastuksen päivä ja Siika- ja silakkamarkkinat vetävät kyllä yleisöä  2 kertaa kesässä.
Kauppatorilla syötävien herkkujen myynti on myös harvinaista ja ajoittuu 2-3 markkinapäivään. Verrataan nyt vaikkapa Kuopion kauppatorin tarjontaan ja tuotteisiin.
Eivät vaasalaiset ehkä laajasti ottaen niin kovin "merellisiä" ole. Mökkeily ei välttämättä ole merellisyyttä, kaupungin rannasta veneellä mökille ja grillimakkarat, grillipihvit sekä "mäyräkoirat" mukaan.
Silakka-siika pohjalta lähtisin kehittelemään jotain ruokatuotetta.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #755 on: 14. 04. 2011 16:04 »
Jatkan vielä tätä lättyteemaa.  Todella. Lättytaikina voi paista ja maustaa usealla eri tavolla.  Samoin sisällön voi rullata lätyn sisälle tai taittaa lätty täytteen ylitse.

Ja sittean se täyte.  Sehän voi olla savustettua ahventa, böklinkiä, halstrattua silakkaa, savusiikaa, savulohta tai kylmäsavulohta.

Mitä muuta lätyn sisääm voisi laittaa?

Esitän kainon idean että joku ökyrikas laittaa/laitattaa em. vaihtoehdoista sokkotestin 6 hengelle.  Ehdotan raatiin tietysti itseäni ja Heikki Lamminmäkeä sekä Kari Lajusta,  Keitä muita?

Näitä sokkotestejä voi sitten jatkaa erilaisilla nakkareilla ja mitä kaikkea tässä nyt vielä keksitäänkin.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #756 on: 14. 04. 2011 17:05 »
Kannattaa käyttää nimeä Merenkurkun siika tai Merenkurkun silakka.
Näin täkäläiset ravintolat monesti tekevät. Olen ko. tuotetta joskus Helsingissäkin kysellyt, tosin huonolla menestyksellä.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #757 on: 14. 04. 2011 17:05 »
Kiinasta ei välttämättä kannata ottaa mallia.

Kananmunaa pikkupoikien virtsassa keitettynä - "herkullista ja terveellistä"

"Kiinassa toivotaan, että Dongyangin erikoisuudesta tulisi maailmanlaajuinen vientituote, joka ei kylläkään välttämättä kuulosta kovin herkulliselta: pikkupoikien virtsassa keitetty kananmuna. "

http://www.findance.com/uutiset/14354/kananmunaa-pikkupoikien-virtsassa-keitettyna-herkullista-ja-terveellista

Vaikka tuo nyt leviäisi pitkin maapalloa niin varmasti en tuollasta tuu suuhuni laittamaan. Edes terveyssyistä.

Offline herkkoo

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 7436
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #758 on: 14. 04. 2011 17:05 »

Kannattaa käyttää nimeä Merenkurkun siika tai Merenkurkun silakka.
Näin täkäläiset ravintolat monesti tekevät. Olen ko. tuotetta joskus Helsingissäkin kysellyt, tosin huonolla menestyksellä.


Tärkeintähän ei ole itse tuote vaan että tuote on viimesen päälle tuotteistettu

.

Offline Pentti Suksi

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2215
    • View Profile
    • Email
Vs: Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #759 on: 14. 04. 2011 17:05 »
Helsingissä kun olen kulkenut ja herkkuliikkeissä käynyt ja luultavasti käyn edelleen, siellä usein plakaatti  " Meiltä  saaSundomin savusilakkaa" Ei ole Helsingissä merenkurkun silakkaa myynnissä, siinä on äärellä hyvät silakka-apajat.
Joskus olen  nähnyt merenkurkun siikaa, mutta sen saamiseksi tuoreena on logistiikkaongelmat Sundomin savusilakka sen tuntee Vaasa ja maakunta. Jos puhutaan Merenkurkun savusilakkaa, niin taitaa jäädä myymättä. Jos minä menen Kämppiin ja pyydän alkuruuaksi Sundomilaisen savukalaherkun Lamminmäen tapaan, minua kuunnellaan ja sanotaan että joudutte hetken odottamaan, se järjestyy. Tiedän sen, että takuu varmasti tuodaan minulle pikku viiveellä, juoksupoika kävi hakemassa kauppahallista savusilakat.
Sundomilainen savusilakka se on kulinaristien eli herkuttelijoiden  herkkuruoka. Vaasalaiset valitettavasti ei enää tätä herkkua arvosta kuten helsinkiläiset.

Koettakaapa kokeilla, se on yllättävän helposti tehtävissä eli tuotteistavissa.