Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 522046 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #600 on: 24. 10. 2007 10:10 »
Tässä on otettava asiat nyt rauhallisesti ja keskityttävä Pro Vaasan myös tekemään kunnallisvalitukseen hallinto-oikeudelle. Argumentit pitää tarkistaa porukalla eikä saa
 suinkaan unohtaa hyviä kohtia jotka tällä keskustelupalstalla tullut esille.

Näyttää, että Kouhin porukka hermostuu eli se on merkki siitä, että on ottelun häviämässä.
Sen vuoksi meidän kannattaa olla hyvin rauhallisia. Antaa niiden nyt sotkia soppansa täysin.
Kunnallisvaalit lähestyy ja hermot kiristyy.

Jos minä olisin Rabbe Grönblom niin pistäisin vetäisin johtopäätökset ja panisin pillit pussiin ja
vien konkurssihakemuksen ilman mitään kommentteja. RG-Linen maine on jo niin tärvääntynyt
omistajansa sekoiluista, että se ei hetikään parane. Firma on aina omistajansa näköinen ja kun firma saa huonon maineen niin ei se omistaja vaihdoskaan pelasta, Se on Rabben ja huonosti menee jatkossakin. Kyllähän Kouhin pitää muistaa pankinjohtajaaikansa ja kuinka hänellä käytiin löysänrahan jakamisessa. Eikös Rabbe ollut silloinkin asiakkaana ja toistakymmntä vuotta makasi ROYAL WASA yhdyspankin taseella?

Katsotaan nyt mitä tuleman pitää kestääkö jouluun Rabben housut?

Pentti Suksi

Arne-seppä

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #601 on: 24. 10. 2007 10:10 »

Mitä sanoo tästä Kouhi? "Kouhi pitää edesvastuuttomana menettelyä, että periaatesyistä vastustetaan RG Linen rahoitusjärjestelyjä." 

Tähän lausuntoon meikäläisenkin mieli tarttui, että "periaatesyistä" ei saisi vastustaa asiaa. Varsinainen ruiskukkanen sanoisin. Olisi se valtuusto varsinainen tuulihattujen joukko, jos siellä ei edes yritettäisi muistaa kunnallislain ja omien valitsijoiden perimmäisiä lähtökohtia ja tarkoitusta... Ja, että se olisi vielä sen vuoksi "edesvastuutonta"... Kyllä seppää sieppaa...

Offline vehkis

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #602 on: 24. 10. 2007 11:11 »
Talla palstalla kysyttiin, eiko kaupungin palveluksessa ole ollenkaan juristia huolehtimaan siita, etta esitetyt toimenpiteet RG-linen tukemiseksi ovat laillisia. Tottakai meilla on juristeja kaupungin palkkalistoilla. Tallaisissa ristiriitatilanteissa on tullut kuitenkin selvasti esille, etta juristit sitoutuvat´palvelemaan esittelijaa, eivat luottamushenkiloita, jotka ovat toista mielta kuin esittelija. Asiaan vaikuttaa tiestysti suoraan se, etta esimerkiksi kaupunginlakimies on kaupunginjohtajan alainen virkamies.

Naiden piinaviikkojen aikana (onhan meilla tuo toinenkin hassakka - asuntomessut) olemme me luottamushenkilot porukoissa keskustelleet jo siita, etta tarvitsisimme omaan kayttoomme juristin. Yksi tapa hoitaa asia olisi hankkia tarvittava  neutraali konsultaatio kaupungin hallinnon ulkopuolelta ja lahettaa lasku kaupungille. Tama idea perustuu siis siihen, etta meidan tulisi saada varmistaa paatosten laillisuus tehdessamme luottamusmiehina ratkaisuja kuntalaisten parhaaksi.

Holtittomaan tilanteeseen kaupungissa on jouduttu sen vuoksi, etta asioita viedaan vakisin eteenpain piittaamatta lain saannoksista ja/tai hengesta. Monet ovat joutuneet ilmeisimmin vauhtisokeuden valtaan. Kun puutteista huomautetaan, niukka enemmisto kutsuu tata byrokratiaksi! Tallainen suhtautuminen laillisuuslinjan kannattajiin kielii vakavasta asennevammasta.

Offline Ozzy

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 187
 • Gender: Male
 • Muista aina lähdekritiikki!
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #603 on: 24. 10. 2007 11:11 »
Kunnallisvaaliehdokas Kouhi vuonna 2000 (ote vaalisivuiltaan):

"Poliittisessa vaikuttamisessa tulee kaupungin ja kaupunkilaisten yhteinen ja yleinen etu olla ainoa tavoite. Moraali ja etiikka on palautettava arvojen joukkoon myös poliittisessa toiminnassa. "

:-)
Demokratia on muutakin kuin enemmistöpäätös!

Offline reviisori

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 35
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #604 on: 24. 10. 2007 11:11 »
On todella Kouhilta ylimielistä lausua, että on edesvastuutonta vastustaa RG linen rahoitusjärjestelyjä.

Kyllä tässä pikemminkin on asian valmistelu ollut edesvastuutonta. Ja siitähän on kai vastannut pääasiassa Kouhi.

Periaatteista puhumiseen voisi Kouhi panna sordiinoa päälle.

Kokoomuslainen kyläpäällikkö on riskeeraamassa miljoonia euroja verovaroja miljonäärin taskuun. Se uhkaa aiheuttaa veronkorotuksia, joita yleensä kokoomuslaiset kammoavat. Periaatteessa.

Tuki vääristää vapaata kilpailua yrittäjien kesken, jota yleensä kokoomus kannattaa. Periaatteessa.

Sen kieltää EU. Periaatteessa. Kokoomus halusi kovasti EUhun. Periaatteessa.

Tässä on nyt Kouhi mokaillut niin pahasti, että yksityisellä sektorilla jo olisi kenkää tullut. On hyvin ymmärrettävää, että Kouhia tämän jälkeen vastustetaan ihan periaatteen vuoksi.
Paitsi tietenkin ne nöyrät, tahdottomat, pelkäävät kouhilaiset sopulit.

Jos Kouhissa olisi miestä niin hän tulisi tänne puolustatumaan. Jos ei nimimerkkien kanssa huvita jutella niin onhan täällä joitakin valtuutettujakin.

Minä haluaisin kuulla häneltä analyyttisen vastauksen kysymyksiin:

Miksi Merenkurkun rahti- ja matkustajaliikenne loppuu kokonaan, ellei juuri RG Lineä pidetä Vaasan verovaroin pystyssä?

Mikä on se maksimaalinen haitta vaasalaiselle veronmaksajalle, jos henkilöliikenne taukoaa muutamaksi kuukaudeksi, kuten tapahtui aikaisemmin, taisi olla talvella 2001 tai 2000?

Miksi luulet Rabben haluavan oman nimensä ja Kotipizzaosakkeensa pois vakuuksista, jos kerran usko RG Linen valoisaan tulevaisuuteen on vahva??
 
« Last Edit: 24. 10. 2007 11:11 by reviisori »

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #605 on: 24. 10. 2007 11:11 »
Tässä käy nyt yhä selvemmäksi kaupungin sisäinen hierarkia;  valta- ja alistussuhteet. Riittävän voimakas persoona pystyy näemmä pyörittämään kokonaista virka- ja luottamusmieskoneistoa niinkuin haluaa.  Kysymys on asiasta joka on täällä jo ennenkin sanottu:  ”Herran pelko, on herran alku”.

Onneksi Vaasassa on myös rohkeita kunnallispoliitikkoja, jotka  uskaltavat nousta seisomaan omille jaloileen.  Mutta entäpä ne muut?  Mitä he sanovat?  Miten he perustelevat kantojaan?  Olisi mukava kuulla.

Marjatta Vehkaoja:
Holtittomaan tilanteeseen kaupungissa on jouduttu sen vuoksi, etta asioita viedaan vakisin eteenpain piittaamatta lain saannoksista ja/tai hengesta. Monet ovat joutuneet ilmeisimmin vauhtisokeuden valtaan. Kun puutteista huomautetaan, niukka enemmisto kutsuu tata byrokratiaksi! Tallainen suhtautuminen laillisuuslinjan kannattajiin kielii vakavasta asennevammasta.

Tapio Osala:

No, mitä tekee valmistelija/pj Kouhi? Yrittää ottaa ilman kokouskutsua, esityslistaa uuden asian käsiteltäväksi. Minkä asian? No, sen joka hetki sitten jo oli loppuun käsitelty. Jutun joka oli väkisin tuotu kokouksen käsittelyyn ja runnottu läpi.

Silloin kun on nuija pamahtanut, on asian käsittely loppunut. Jos sama asia halutaan ottaa syystä uudelleen esille, on se tuotava uutena asiana seuraavaan kokoukseen. Ja silloin on hyvän hallinnon mukaisesti oltava perustelut ja uusi päätösesitys jo esityslistassa. Muu on huonoa hallintoa.

Maan tapa?

On aivan häkellyttävää lukea tällaista tekstiä.  Onko tällaista tapahtunut aikaisemmin?  Onko tämä ”maan tapa” Vaasassa.  Ketkä todellisuudessa pyörittävät ruletia?  Vastatkaa te, jotka tiedätte.« Last Edit: 24. 10. 2007 11:11 by Gogolin Hattu »

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #606 on: 24. 10. 2007 11:11 »
Tätä menoa tulee eduskunnan oikeusasiamiehelle töitä.

Oikeusasiamies valvoo, että viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa. Viranomaisten ja virkamiesten lisäksi hänen valvontaansa kuuluvat muutkin, jotka hoitavat julkista tehtävää. Työssään oikeusasiamies seuraa erityisesti, että hyvä hallinto sekä perus- ja ihmisoikeudet toteutuvat.

Eduskunnan oikeusasiamiehenä toimii Riitta-Leena Paunio. Apulaisoikeusasiamiehet ovat Petri Jääskeläinen ja Jukka Lindstedt


http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/index.htx

Offline miss ilmatar

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 52
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #607 on: 24. 10. 2007 11:11 »
Hetkinen pojat, nyt vähän sordiinoa päälle...

Palataan ajassa vähän taaksepäin: kaikki kaupungin hallintokiemuroita vähänkin seuranneet (tai Iltalehteä lukeneet) tietävät että virkamiesten rötöstely Vaasassa on jo nimetty Vaasan-taudiksi. Tällä tarkoitetaan esim kaupunginjohtajien oikeudellista KPO-sotkua, hyvä-veli-verkostoja jne. Tarkastuslautakunta on antanut lausuntoja nimenomaan virkamiesten huonosta menettelystä.

Mitä vastuuntuntoinen, potentti poliittinen johto tällaisessa tilanteessa voi tehdä asian ratkaisemiseksi sekä kaupungin toimintakyvyn ja päätöksenteon pelastamiseksi? Tietenkin ottaa ohjat käsiinsä.

Tätähän ollaan tässäkin foorumissa useasti perään kuulutettu: poliittisten päättäjien vastuuta kun virkamiesten arviointikyky pettää kerta toisensa jälkeen. Ainoastaan nykyisten virkamiesten johtamana rakas kotikaupunkimme olisi horkkaisen Vaasan-taudin armoilla.

En ota tässä kantaa juuri RG-linen tapaukseen, mutta ainakin minä olen kiitollinen siitä että kaupungissamme on asiantunteva ja aloitekykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja. Kiitos teille, Kouhi ja Nordman!

Rakastaminen ei ole toistensa silmiin katsomista vaan se on katsomista yhdessä samaan suuntaan.

Antoine de Saint-Exupéry, Citadelle

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #608 on: 24. 10. 2007 12:12 »
Lainaus miss ilmatar

Quote
Mitä vastuuntuntoinen, potentti poliittinen johto tällaisessa tilanteessa voi tehdä asian ratkaisemiseksi sekä kaupungin toimintakyvyn ja päätöksenteon pelastamiseksi? Tietenkin ottaa ohjat käsiinsä.


Jos näin ei se saa tarkoittaa sitä että veromaksajien rahat jaetaan miten sattuu.

doctor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #609 on: 24. 10. 2007 12:12 »
Tässä käy nyt yhä selvemmäksi kaupungin sisäinen hierarkia;  valta- ja alistussuhteet. Riittävän voimakas persoona pystyy näemmä pyörittämään kokonaista virka- ja luottamusmieskoneistoa niinkuin haluaa.  Kysymys on asiasta joka on täällä jo ennenkin sanottu:  ”Herran pelko, on herran alku”.

Onneksi Vaasassa on myös rohkeita kunnallispoliitikkoja, jotka  uskaltavat nousta seisomaan omille jaloileen.  Mutta entäpä ne muut?  Mitä he sanovat?  Miten he perustelevat kantojaan?  Olisi mukava kuulla.

Marjatta Vehkaoja:
Holtittomaan tilanteeseen kaupungissa on jouduttu sen vuoksi, etta asioita viedaan vakisin eteenpain piittaamatta lain saannoksista ja/tai hengesta. Monet ovat joutuneet ilmeisimmin vauhtisokeuden valtaan. Kun puutteista huomautetaan, niukka enemmisto kutsuu tata byrokratiaksi! Tallainen suhtautuminen laillisuuslinjan kannattajiin kielii vakavasta asennevammasta.

Tapio Osala:

No, mitä tekee valmistelija/pj Kouhi? Yrittää ottaa ilman kokouskutsua, esityslistaa uuden asian käsiteltäväksi. Minkä asian? No, sen joka hetki sitten jo oli loppuun käsitelty. Jutun joka oli väkisin tuotu kokouksen käsittelyyn ja runnottu läpi.

Silloin kun on nuija pamahtanut, on asian käsittely loppunut. Jos sama asia halutaan ottaa syystä uudelleen esille, on se tuotava uutena asiana seuraavaan kokoukseen. Ja silloin on hyvän hallinnon mukaisesti oltava perustelut ja uusi päätösesitys jo esityslistassa. Muu on huonoa hallintoa.

Maan tapa?

On aivan häkellyttävää lukea tällaista tekstiä.  Onko tällaista tapahtunut aikaisemmin?  Onko tämä ”maan tapa” Vaasassa.  Ketkä todellisuudessa pyörittävät ruletia?  Vastatkaa te, jotka tiedätte.
Pitääpä pitkästä aikaa osallistua jutusteluun. Sain olla juuri mukana keskustelussa, jossa sisäisiä kuviota puitiin. Se meni jotenkin näin.

Kokoomukselle=Kouhille todella tärkeissä asioissa sovitaan asiasta Rabben veli Robert Grönblomin kanssa. Robert taas juttelee Helena Boucht-Lindemanin kanssa.

Kokoomus on Kouhin jyrän alla ja RKP on Grönblomin jyrän alla.  Kristilliset ja Kepu ovat yleensä herra Kouhin pelkoisia. Axell äänestää kuten Grönblom ja Laaksoharju aina kuten Kouhi. Kaupunginhallituksessa on rkpllä pikkutyttömarionetti Sara Eklund joka ei koskaan voi olla eri mieltä hänet Wivanin ohi paikalle nostaneen Grönblomin kanssa. Lohva on väsynyt olemaan eri mieltä Kouhin kanssa, alistunut. Poistuu valtuustostakin ennen aikojaan.

Laaksoharju on Kouhin juoksupoika.

Demareissa on kouhilainen luopio: Rauhala. Hänet antaa Kouhi-Grönblom vastapalvelukseksi tuestaan häärätä vapaasti kaavoitusasioissa rakennusliikkeiden kanssa. Rauhalalla on taas kiitollisuuden velassa (esim. lautakuntapaikoista)olevia demareita valtuustoryhmässä riittävästi ja näin aina enemmistö valtuustosta päättää kuten Kouhi ja Grönblom ovat ensiksi sopineet.

Hokkanen on nyt noussut kapinaan tässä yhdessä asiassa kun vaalit lähestyvät. RKPn vähemmistösiipi on nöyrtynyt kun Nordmankin siirtyi oikeistosiiven taakse.

Uusi kuvio oli pari uutta kokoomuslaista, jotka uskalsivat olla poikkeuksellisesti eri mieltä Kouhin kanssa. (Rintanenhan on periaatteessa eri mieltä kuin häntä kiusannut Kouhi.) Tässä heille saattoi kansalaisten palaute ja lähestyvät vaalit antaa (uhka)rohkeutta.

Vasemmistoliittolaiset olivat kuulemma aivan hilkulla olla Rabben puolella. Sitähän Isö-Möttösen kirjoitus ja poissaolo kokouksestakin todistivat.

Juristikoulutuksen saaneella ja Brysselistä tänne raahatulla Lumiolla ei kiinnostus asioiden valmisteluun riitä, eikä kokemattomalla muulla kaartilla riitä uskallusta vastustaa missään Kouhia.

Kouhille on valta hiipinyt päähään ja kun päätökset aina päätyvät hänen tahtonsa mukaan, niin ylimielisyys alkaa olla silmäänpistävää asioiden valmistelussa.

Tässä alkaa olla sellaisia elementtejä, että Kouhin valta heiluu seuraavissa vaaleissa. Löytyykö haastajia kokoomuksessa? Pöytä olisi katettu. Pohjalainenkaan ei enää aina ole hänen äänitorvensa (vaikka tänään olikin taas).

Anfield Stadium

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #610 on: 24. 10. 2007 13:01 »
No jaa, jos kaupungin johtavat virkamiehet parhaimmillaan ovat "laimeita ankkoja", niin onko ihmeellistä jos johtava valtuutettu panee töpinäksi? Sanoisin, että hyvä niin. 

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #611 on: 24. 10. 2007 13:01 »
Eiköhän Pohjalainen laula Kouhin taustakuorossa ainakin niin pitkään kun Kouhi on lehden hallinnosa.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #612 on: 24. 10. 2007 13:01 »
No jaa, jos kaupungin johtavat virkamiehet parhaimmillaan ovat "laimeita ankkoja", niin onko ihmeellistä jos johtava valtuutettu panee töpinäksi? Sanoisin, että hyvä niin. 
Vaikka ei olisi laillistakaan? Mitä töpinää tässä nyt tarvitaan? Hoidettaisiin nyt vain perustehtävä kunnolla ja yhdessä sovittujen sääntöjen (lain) mukaisesti.

Offline lammaspaimen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 230
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #613 on: 24. 10. 2007 14:02 »
Mitä vastuuntuntoinen, potentti poliittinen johto tällaisessa tilanteessa voi tehdä asian ratkaisemiseksi sekä kaupungin toimintakyvyn ja päätöksenteon pelastamiseksi? Tietenkin ottaa ohjat käsiinsä.

Tätähän ollaan tässäkin foorumissa useasti perään kuulutettu: poliittisten päättäjien vastuuta kun virkamiesten arviointikyky pettää kerta toisensa jälkeen. Ainoastaan nykyisten virkamiesten johtamana rakas kotikaupunkimme olisi horkkaisen Vaasan-taudin armoilla.

En ota tässä kantaa juuri RG-linen tapaukseen, mutta ainakin minä olen kiitollinen siitä että kaupungissamme on asiantunteva ja aloitekykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja. Kiitos teille, Kouhi ja Nordman!

Niin, tuo on yksi näkökanta aiheeseen. Toinen on se, että joudutaan ojasta syvälle suohon, kun Kouhi ottaa ohjat käsiinsä. Ottamatta kantaa juuri RG-Linen tapaukseen.
"Tällaisen päätöksen jälkeen minun on aika vaikea puhua eduskunnassa Vaasan liikenneyhteyksien puolesta" Håkan Nordman 6.11. Pohjalaisessa

doctor

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #614 on: 24. 10. 2007 14:02 »
Kokoomuksessa ei sitten Eeva Kaupin ja Irma Rewellin päivien ole ollut vahvoja naisia. Eikä taida Kouhi sellaisia ottaa ehdokkaiksikaan?

Miesvastustajat on Pohjalaisen avulla aina Kouhi pelannut pois, esimerkisi se lääkäri Reijo Salmi ja maalarimestari Kosti Reinisalo. Olihan siitä Osalastakin häväistysjuttu juuri yksien vaalien alla.

Vallanhimo on vakava tauti. Valtaan päästyä ottaa kipeää siitä luopuminen. Sen näkee Putinistakin. Luopuuko Kouhi suurieleisesti itse vallasta, haukkuen testamentissaan kaikki torvelot, jotka hänet ovat uskaltaneet kyseenaalaistaa !?

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #615 on: 24. 10. 2007 14:02 »

Rintasella, Mäkysellä ja Mäntymaalla sentään oli selkärankaa olla omaa (äänestäjien) mieltä valtuuston RG -äänestyksessä.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #616 on: 24. 10. 2007 15:03 »
23.10.2007 15:30:00
Kilpailua Merenkurkun liikenteestä
Vaasan ja Uumajan välinen laivaliikenne on yllättäen alkanut kiinnostaa useita suomalaisvarustamoita. Kahden seuraavan vuoden liikenteestä on parhaillaan menossa tarjouskilpailu Etelä-Suomen lääninhallituksessa.

Merenkurkun liikennettä nykyään hoitavan RG Linen lisäksi kisaan mukaan lähtöä mietitään parhaillaan myös helsinkiläisessä Stella Naves-varustamossa.

”Konkurssihuhut saivat liikettä aikaan”
Helsinkiläisvarustamon kiinnostus Merenkurkun liikennettä kohtaan heräsi kun huhut RG Linea uhkaavasta konkurssista tulivat julkisuuteen.

RG Linessa liikenteestä halutaan kuitenkin yhä pitää kiinni. Yhtiön toimitusjohtaja Börje Lassfolk ei tänään halunnut kommentoida asiaa Sisuradiolle, mutta vahvisti kuitenkin että myös se aikoo tehdä tarjouksen liikenteestä. RG Linen tueksi on sommiteltu noin 13 miljoonan kruunun suuruinen tukilainapaketti Vaasan kaupunginvaltuustossa. Moni Vaasassa toivoo kuitenkin yhä että liikenteen jatkajaksi löytyisi vakavaraisempi yritys. Valtuuston päätöksestä on tekeillä ainakin kaksi valitusta. Kaupunginvaltuutettu Oiva Lehtonen Pro Vaasa -liikkeestä.

Etelä-Suomen lääninhallituksen tarjouskilpailu Merenkurkun liikenteestä päättyy ensi kuun lopussa. Vaasan kaupunginhallitus pohtii RG Linen tukipakettia jälleen ensi maanantaina. )


 
http://www.sr.se/cgi-bin/sisuradio/nyheter/artikel.asp?artikel=1673965

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #617 on: 24. 10. 2007 15:03 »
Salailu jatkuu RG lineasiassa. Yritin kapungin kotisivulta löytää pöytäkirjaa mitä siellä kokouksessa oikein sekoiltiin maanantaina. Ei löydy, ei.

Missähän on se lupailtu avoin päätöksenteko, Laitinen?

Esc

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #618 on: 24. 10. 2007 22:10 »
Tämä on todella myhkä ja salaperäinen aihe - kuka tietää missä on oikea totuus ja vilpittömyys?

Vai?

Only money talks...

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #619 on: 25. 10. 2007 12:12 »
Kokoomuksessa ei sitten Eeva Kaupin ja Irma Rewellin päivien ole ollut vahvoja naisia. Eikä taida Kouhi sellaisia ottaa ehdokkaiksikaan?

 

Kyllä Lohva on vahva nainen. Inhimillinen, mutta tarvittaessa antaa  "piiskaa" poikien "pyllylle".
« Last Edit: 25. 10. 2007 15:03 by fableable »

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #620 on: 25. 10. 2007 13:01 »
Tässä on otettava asiat nyt rauhallisesti ja keskityttävä Pro Vaasan myös tekemään kunnallisvalitukseen hallinto-oikeudelle. Argumentit pitää tarkistaa porukalla eikä saa
 suinkaan unohtaa hyviä kohtia jotka tällä keskustelupalstalla tullut esille.

Näyttää, että Kouhin porukka hermostuu eli se on merkki siitä, että on ottelun häviämässä.
Sen vuoksi meidän kannattaa olla hyvin rauhallisia. Antaa niiden nyt sotkia soppansa täysin.
Kunnallisvaalit lähestyy ja hermot kiristyy.

Jos minä olisin Rabbe Grönblom niin pistäisin vetäisin johtopäätökset ja panisin pillit pussiin ja
vien konkurssihakemuksen ilman mitään kommentteja. RG-Linen maine on jo niin tärvääntynyt
omistajansa sekoiluista, että se ei hetikään parane. Firma on aina omistajansa näköinen ja kun firma saa huonon maineen niin ei se omistaja vaihdoskaan pelasta, Se on Rabben ja huonosti menee jatkossakin. Kyllähän Kouhin pitää muistaa pankinjohtajaaikansa ja kuinka hänellä käytiin löysänrahan jakamisessa. Eikös Rabbe ollut silloinkin asiakkaana ja toistakymmntä vuotta makasi ROYAL WASA yhdyspankin taseella?

Katsotaan nyt mitä tuleman pitää kestääkö jouluun Rabben housut?
Pentti Suksi

 Miksi tässä pitää Rabben persoonaa koko ajan morkata (mafiosoväitteillä) ja hänen hotellibisneksiäänkin asiaan sotkea?  Pankkikriisi ei ollut Rabben vika, vaikka jotkut täällä sitä kernaasti haluaisivatkin. Lama  koski  yhtä hyvin Rabben,  kuin muidenkin  bisneksiä, joita oli luototettu ulkomaisella  rahalla.
Samanlainen ”Rabbe-vaino” tuntuu jatkuvan.   Mikäs sitä enemmän ajaa asiaa, kun kateus. Ollaan hurskaasti niin huolissaan veronmaksajien kukkaroista, hyvistä hallintotavoista etc, mukavaa.

Varmasti KH:n ja valtuuston toimista löytyy kritisoitavaa. samoin RG-Linen toiminnassa löytyy kritisoitavaa. Fakta kuitenkin on,  RG-linella  on  Suomen huonoimmin kannattavan merilinjan lisäksi  myös ollut lähes uskomatonta epäonnea: mm alkutaipaleen laivapula,  toisen rahtifirman kilpailu, ja  kolmen laivan kassa uskomaton määrä  haveria. Täällä tämäkin asia päätyy Rabben syyksi.

Nytpä ei sitten Rabbelle ministeritason demari ja muitakaan selkään taputtajia  näy.  Täällä vain   ”asiapohjalta” ollaan lähes  heräyskokous svääreissä, kun  Rabbea  lyödään, kun vierasta sikaa. Oman kylän poikaa, joka on sentään satsannut ja valmis edelleen satsaamaan kotiseutuunsa.  Hävetkää vähän, kiitämättömät lurjukset!

Kun lukee teittin  intoa nyt sattaa RG-line  vielä suurimpiin vaikeuksiin, niin toki minäkin nyt toivon Pentti Suksen tavoin, että  Rabbe laittaisi pillit pussiin  RG-linen  osalta. tosin eri syystä kuin Suksi.
 Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta tuskin Rabbekaan Vaasaa tai RG-linea tarvitsee.   

Ruvetkaa ”retostelun ohella  miettimään, mistä seuraava firma, ja sopiva alus reitille
Tässä yksi joutilas paatti ja vieläpä suomalaista tekoa joka pitäisi pelastaa. Olisi tehoa ja kapasiteettia. Viedä  rekat, matkustajat,  Eu;n  nopean toiminnan joukot,  myrkyt,  Naton sotakoneet. ym. 
  http://www.finnjetweb.com/en/


« Last Edit: 25. 10. 2007 16:04 by fableable »

Globbari

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #621 on: 25. 10. 2007 20:08 »
Mitäpä kunnon kapitalistia morkataan. Rabbe on ihan kunnon voitontavoittelija ja vielä parhaasta päästä, jos katsotaan sitä pitkää listaa mitä hän on bisneksellään saanut aikaan.
Hän on pannut muutaman konkurssin jälkeen rahan pyörimään vinhaan vauhtiin. Näin hän sitä yrittäjäpiireissä sanotaankin, että vasta kunnon konkurssin jälkeen alkaa todellinen bisnes.
Ja, jos RG linen laivabisneksen olisi annettu mennä konkkaan, se olisi edelleen kasvattanut Rabben pääomaa ja bisnestä. Hänhän olisi siinä kuprussa vapautunut veloistaa mitä laivabisnekseen tulee.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #622 on: 26. 10. 2007 07:07 »
Olin siis oikeassa, että kaupunginhallituksen RG Line tukijat mokasivat pahemman kerran (Rabben kannalta) siirtäessään valtuuston tukipäätöksen toimeenpanoa.

Päivän Pohjalainen kertoo, että kansalle tarjotaan hirtehishuumoripitoinen näytelmä uudestaan 5.11.2007 jolloin RGLinen tukipäätös menee valtuustossa uusiksi.

Heimo Hokkanen ja Oiva Lehtonen eivät ehkä taktisesti menetellet kovin viisaasti kun paljastivat korttinsa etuajassa. Jos tavoitteena oli kaataa tukipäätös Vaasan Hallinto-oikeudessa, olisi ollut syytä vähin äänin jättää valitus vasta viimeisenä päivänä. Tällöin ei asiaa olisi ehditty käsitellä uudestaan valtuustossa ennen valtion kilpailutusajan päättymistä.

No, kyllä sitä joskus itsekin innostuu...

Kokenut Pentti Suksi viisaasti kehotti rauhassa keräämään pitäviä argumentteja. Olisi pitänyt vanhan kehäketun neuvoja kuunnella.

Vaikuttaa siltä, että ylin virkamiesjohto lukee ahkerasti tätä palstaa ja saa täältä selviä vihjeitä.  Vaasalaisia.infon merkitys on suurempi kuin arvaammekaan. Tästä on nyt tullut "Kolmas kunnallismahti" (Ne kaksi muuta ovat liikemaailma ja ylin poliittinen eliitti).

Tietyissä strategisissa asioissa kannattaa hieman käyttää harkintaa jatkossa, ennen kuin niitä täällä etuajassa paljastaa.

Ennuste: Valtuusto ei tule hyväksymään RG Linen tukipakettia marraskuussa ja vapaa kilpailu palaa Merenkurkkuun.

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #623 on: 26. 10. 2007 08:08 »
Ei voi muuta sanoa kuin, että tosi tunareita ovat Lumio ja Kouhi joka sopan ovat keittäneet (taitaa väkevästi taustalla hääriä myös Robert Grönblom ja Håkan Nordman). Antoivat Rabbelle kuoleman suudelman. Yrittivät auttaa mutta tekivät enemmän vahinkoa...Tai eihän Rabbella itsellä mitään hätää ole. Miljonääri mikä miljonääri. RG Line on nyt pahoissa vaikeuksissa ellei Rabbe raota pussinsa suuta. Kun käsittely menee toheloinnin takia uusiksi niin ehtii mennä valtion tukihakemusajat umpeen ennen kuin ehtii tulla lainvoimainen päätös tuesta. Jos sitä nyt enää tuleekaan. Ehkä joku rääppäsilmä valtuustossakin nyt on ehtinyt avautua?


Nyt se Rabben kotiseuturakkaus punnitaan josko viitsisi itse hoidella omat sotkunsa. Yhden laivan seilaaminen tuossa Merenkukussa ei hänen rahoissaan tunnu missään vaikka matkustajat ilmaiseksi saisivat matkustaa. Rabben pääomatulot ovat kuulemma kymmeniä miljoonia vuodessa. Veroja hän ei Vaasaan maksa. Henkseleitä paukutellen hän lähti asiaa hoitamaan mutta nyt yrittää kähmiä verovaroja.Vaasaa tehdään tunnetuksi. Tämän sain eräältä tutulta:Quote
Rabbe Grönblomin tuesta nousi oikeuskiista
Torstai 25.10.2007 klo 16:42 (päivitetty to 16:42) Kauppalehti, STT
Rabbe Grönblom


Pizzakeisarina tunnetuksi tulleen Rabbe Grönblomin RG Line-varustamon saama tukipotti herättää närää Vaasassa.

Vaasan tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Heimo Hokkanen (KD) on valittanut Vaasan kaupungin antamasta tuesta Vaasan hallinto-oikeuteen.

Hänen mielestään kaupunginvaltuusto ylitti toimivaltansa myöntäessään varustamoyhtiölle lainan kaupungin vahinkorahastosta. Rahaston tarkoitus on korvata tapahtuneet vastuut, eikä sieltä ole sääntöjen mukaan mahdollista myöntää pääomalainaa yrityksille, todetaan valituksessa.

Myös Pro-Vaasan valtuustoryhmä on ilmoittanut valittavansa tukipäätöksestä. Ryhmän mukaan tuki vääristää vapaata kilpailua.

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti vajaat pari viikkoa sitten myöntää lisätukea RG Linelle. Yhtiölle myönnettiin 1,4 miljoonan euron pääomalaina. Varustamo ei omien sanojensa mukaan pysty ilman lisätukea maksamaan erääntymässä olevien lainojensa lyhennyksiä.

Valitusaikaa kaupunginvaltuuston päätöksestä on 22. marraskuuta saakka.

Kauppalehti, STT
« Last Edit: 26. 10. 2007 08:08 by Sandviken »

Offline reviisori

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 35
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #624 on: 26. 10. 2007 09:09 »
Johan on reviisorilla ihmettelemistä. Onkohan kaupungilla minkä tasoinen tilintarkastus? Nyt tarvittaisiin taloushallinnon rutiineissa erityistilintarkastusta.

Miksi tilittämättömistä tavaramaksuista ei ole tehty tutkintapyyntöä rikospoliisille? Kuka asiaa peittelee?

Kuinka suuret kassavarat kaupungilla oiken on kun sieltä noin vaan ammennetaan miljoonia? Eikö niiden pitäsi olla jossain korkoa kasvamassa eikä Lumion vapaina käyttörahoina??

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #625 on: 26. 10. 2007 09:09 »
Mitäpä kunnon kapitalistia morkataan. Rabbe on ihan kunnon voitontavoittelija ja vielä parhaasta päästä, jos katsotaan sitä pitkää listaa mitä hän on bisneksellään saanut aikaan.
Hän on pannut muutaman konkurssin jälkeen rahan pyörimään vinhaan vauhtiin. Näin hän sitä yrittäjäpiireissä sanotaankin, että vasta kunnon konkurssin jälkeen alkaa todellinen bisnes.
Ja, jos RG linen laivabisneksen olisi annettu mennä konkkaan, se olisi edelleen kasvattanut Rabben pääomaa ja bisnestä. Hänhän olisi siinä kuprussa vapautunut veloistaa mitä laivabisnekseen tulee.


Käsittääkseni Rabbe ei ole tehnyt yhtään konkurssia.  Laman takia 1993 hän oli sitä lähellä, mutta
selvisi ”Vaasalaisten onneksi”, taitavuudellaan. Kyllä  Rabbe myi pankille Royal Wasan selvällä rahalla. Ilmankos presidenttimme Tarja Halonen on myöntänyt hänelle kauppaneuvoksen arvonimen

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #626 on: 26. 10. 2007 09:09 »
Olin siis oikeassa, että kaupunginhallituksen RG Line tukijat mokasivat pahemman kerran (Rabben kannalta) siirtäessään valtuuston tukipäätöksen toimeenpanoa.

 Kun  lukee   Globbarin ja Osalan   kommentit,  Niin täytyy myöntää;  Rabbe on  nero!
Komenttien mukaan; Jos  tuki  myönnetään, Rabbe on voittaja. Jos taas RG-line menee konkurssiin. Rabbe on voittaja

Herää kysymys: kuka on molemmissa tapauksissa häviäjä?

« Last Edit: 26. 10. 2007 09:09 by fableable »

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #627 on: 26. 10. 2007 09:09 »


Nyt se Rabben kotiseuturakkaus punnitaan josko viitsisi itse hoidella omat sotkunsa. Yhden laivan seilaaminen tuossa Merenkukussa ei hänen rahoissaan tunnu missään vaikka matkustajat ilmaiseksi saisivat matkustaa. Rabben pääomatulot ovat kuulemma kymmeniä miljoonia vuodessa. Veroja hän ei Vaasaan maksa. Henkseleitä paukutellen hän lähti asiaa hoitamaan mutta nyt yrittää kähmiä verovaroja.

Jos, minä olisin  Rabben housuissa, en laittaisi enää kotiseutuni eteen centtiäkään.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #628 on: 26. 10. 2007 09:09 »
Sitä minä vaan ihmettelen millä laivalla RG-Line aikoo osallistua tarjouskilpailuun, jos kerran 300:n matkustajan kapasiteetista ei ole tarkoitus tinkiä ?

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #629 on: 26. 10. 2007 09:09 »
Paljonko matkustajia mahtuu RGI laivaan?

Nyt TVssäkin:

Quote
MOT: Pizzakeisari merihädässä

Maanantai 29.10. TV1  20:00 - 20:30

Veronmaksajat pitävät kauppaneuvoksen varustamon pinnalla. Toimittaja Hannu Sokala. Stereo.
« Last Edit: 26. 10. 2007 10:10 by Sandviken »

Offline loco

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 11
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #630 on: 26. 10. 2007 09:09 »
Sitä minä vaan ihmettelen millä laivalla RG-Line aikoo osallistua tarjouskilpailuun, jos kerran 300:n matkustajan kapasiteetista ei ole tarkoitus tinkiä ?

Juuri tuossa ihmettelin, että miksi laivaan 300 ihmistä pitäisi näillä matkustajamäärillä saada mahtumaan? Kriteeri rajaa varmasti monta merenkurkkuun paremmin sopivaa laivaa tai varustamoa ulos.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #631 on: 26. 10. 2007 09:09 »
Mntä en kyllä tässävaiheessa pistaisi rahojani sen puolesta että valtuusto ääneastää 5. marraskuuta tukipäätöstä vastaan.  Se olisi aivan liian monelle aivan liian nöyryyttävää.  En ole myöskään aivan varma siitä että RG-Line edes haluaa jatkaa, ei ainakaan nykyisellä laivalla.

En ole varma siittäkään tulisiko tänne uusi yrittäjä.  Itse asiassa en ole enää varma mistään.  En ole myöskään varma siitä että tänne foorumiin kirjoittajat jaksavat aloittaa uuden taistelun tukipäätöstä vastaan.

Yleinen havaint nettifoorumeilta on uskottomuus ja pakeneminen mehevimpien paistien ääreen.  Monia kiinnostaa jokin aihe vain niin pitkään kun konfliktin merkit ovat ilmassa mutta poistuvat heti kun tilanne rauhoituu.

Kaiikki on siis ainakin minun kaalissani tänään viknsin vonksin.


Offline vehkis

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #632 on: 26. 10. 2007 10:10 »
Keskustelun ajoittainen kiihkeys johtui mielestäni nimenomaan siitä, että valtuuston päätös koettiin laittomaksi. On erittäin todennäköistä, että juuri nettikeskustelu ja Hokkasen valitus - vaikka sitä ei ole edes vielä käsitelty - ovat vaikuttaneet asian saamaan uuteen käänteeseen. Näin on saavutettu ainakin se tavoite, että maan laki kelpaa sittenkin ohjenuoraksi myös keskushallinnon johdolle. Jos lainvoiman saava päätös perustuu vain niukkaan enemmistöön, siihen on puolin jos toisinkin demokratiassa tyydyttävä.

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #633 on: 26. 10. 2007 10:10 »
Sitä minä vaan ihmettelen millä laivalla RG-Line aikoo osallistua tarjouskilpailuun, jos kerran 300:n matkustajan kapasiteetista ei ole tarkoitus tinkiä ?


Kyllä RG 1 vetää juuri tuon 300 matkustajaa.  Nämä muutoksethan tehtiin alukseen RG-linen toimesta aikoinaan  juuri tuota  tuen saamista  silmälläpitäen.


laivarekisteritieto; "M/S RG I Laivatyyppi RoPax Matkustajia 300"Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #634 on: 26. 10. 2007 11:11 »
Tuo 300 on aivan turhan suuri suurimman osan vuodesta. 30-50 riittäisi aivan hyvin ja kesällä sitten katamariiniia ja muuta vain henkilökuljetuksiin tarkoitettua alusta ja mieluummin Sundsvalliin.

Offline Vennu-45

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 4
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #635 on: 26. 10. 2007 12:12 »
Luin valtuuston päätöksen, ja huomioni kohdistui erityisesti RG-linen tulosennusteen kohtaan Kulut: Polttoaineet ja voiteluöljyt, jossa ne laskevat mitä pidemmälle mennään, ja se tuntuu mahdottomalta jos seuratan polttoaineiden hinnan kehitystä.
Valtuuston kokouksessa tuli esiin, että jos RG-line aikoo saada liikenteen kannattavaksi ,on sen lisättävä vuoroja...aikooko varustamo siirtyä purjelaivakantaan?
Tuskinpa Rabbekaan uskoo tähän bisnekseen, kun vetää nimensä pois kaikista takauspapereista.
Olisi muuten hyvä tutkia ketä makso viulut Rabben huvijahdin varustelu ja matka huippuvuorille?

Terv. Citysen Vennu

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #636 on: 26. 10. 2007 13:01 »
Nol niin, asiaan tuli kaksi viikkoa lisäaikaa valituksen tekemiseen. Jos oikein ymmärsin niin valtuusto
tulee peruuttamaan tekemänsä päätöksen eli Hokkasen valitukselta mennee pohja pois. Pois'
sitä ei kannata vetää kuin vasta jälkeen kun valtuusto on kumonnut edellisen päätöksen.

Kyllä ihmettelen asian  valmistelua oikein raskaimman jälkeen. Valmistelussa olevat virkamiehet ei hallitse asiaa alkuunkaan. Siellä kaupungin hallinnossa on monta lakimiestä jotkaa tietää kaikki "maailman asiat". Ja sitten ei tiedetä edes perusasioita.

Kaksi on valtuustossa entistä pankinjohtajaa, eivät tiedä miten lainaa myönnetään!!!!

Kun minä hain  aikoinani lainaa, niin kaikki piti pankille selvittää. Luin valtuuston pöytäkirjaa,
missä on kaupparekisteri ote?  Missä Patentti- ja rekisterihallitukselle annetut yhtiön viralliset tilinpäätökset. Vain jokin paperi esitetään johon ei tiedä onko totta vai unelmaa? Ainakin unelmia oli, mutta ei riittävästi. Missä on luottotiedot ja riskiluokitustodistus. Onko  AAA vai B luokka? Laivan vakuutustodistus???? Mistä hinnasta se on vakuutettu, se kuuluu perusasioihin luottoa myönnettäessä. Vaasan maistraatista saa joka haluaa kaupparekisteri otteen ja yhtiöjärjestyksen sekä tilinpäätöstiedot. Miksi näitä salataan?? Perusasioita?

  Kun hakee lainaa pankista firmalleen
nämä kaikki pitää selvittää ja yksityiskohtaisesti. Onko minua aikoinaan pankki kohdellut väärin kun se on vaatinut näitä tietoja?????? Neljä euroa maksaa Asiakastiedolle niin saa yleistiedot yhtiöstä tavallinen kadunmies..

Kuka on yhtiön hallitus? Kuinka paljon kukin omistaa RG Linestä? Eli ketä ollaan rahoittamassa?

Vieläkerran korostan, älkää unohtako että meklari on arvioinut laivan arvoksi 9,25 miljoonaa euroa. Eli vakuusarvo on lain mukaisesti 70%!!!! Se on pantin arvo, eli tällä hetkellä 6,475 miljoonaa
euroa! Mutta... sekin iso mutta, mikä laivan tasearvo? Paljonko siitä on vuosi tasolla poistot?
Eli pantin arvo laskee vuosittain. Koska ei laivan arvo nouse kuten kiinteän omaisuuden kanssa käy, se laskee vuosittain.

Se pitäisi vähintää saada jos se joudutaan pakosta realisoimaan. Yksi sääntö on, pyytää saa mitä tahtoo, eri juttu mitä maksetaan. Näinhän kävi Casino expressin kanssa. Ei ollut edes puoltakaan saatu pyyntihinnasta. Entä vapaa kilpailu? Meidän ei pidä ennakkoon spekuloida kilpailusta, sen näkee kun tarjoukset on jätetty.

Sitten äkkiä lukien pöytäkirjasta, oliko niin vai valehteliko silmät, että tämä laiva on nyt jo ronskisti yliarvostettu takauksilla.

Tämä on valtuuston enemmistön enemmän kuin ruokoton asia palata asiaan nöyränä poikana.
Ottakaa valtuutetut huomioon että jos valtuutetut  eivät valita niin sen tekevät äänestäjät.

Offline TriJack

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 22
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #637 on: 26. 10. 2007 17:05 »
Jos 5.11. valtuusto pui asiaa taas, kannattaa päätösehdotukseen tehdä nämä muutosehdotukset:

- Rabben henkilökohtaiset vakuudet säilyvät.
- Tuki myönnetään vasta kun EU-komissiolta on tähän saatu lupa.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #638 on: 26. 10. 2007 17:05 »
Jos 5.11. valtuusto pui asiaa taas, kannattaa päätösehdotukseen tehdä nämä muutosehdotukset:

- Rabben henkilökohtaiset vakuudet säilyvät.
- Tuki myönnetään vasta kun EU-komissiolta on tähän saatu lupa.
Ja, että Finnvera myöntää luvattua 0-korkoista pääomalainaa. (Jos tätä ehtoa ei panna niin silloinhan myönetään että valtuustoa viimeksi kusetettiin)

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #639 on: 26. 10. 2007 18:06 »


Ilmeisesti jos kilpailutuksen jälkeen joku "muu" tulee seilamaan niin saa yhtä suurella ponnekuudella tukirahaa,vai kuinka on ??