Strømkalkulator 2019 | Lån på Dagen | Billige Vinduer | 4K Näyttö | Billigste Forsikringsselskap 2019 | Boligalarm Test | Visa Kredittkort | Mobilselskaper i Norge
Home / Tapahtumat / Kaupunginorkesteri soittaa vaasalaisten toivekappaleita

Kaupunginorkesteri soittaa vaasalaisten toivekappaleita

Vaasan kaupunginorkesteri soittaa

yleisön toivekappaleita

Vaasan kaupunginorkesteri on ottanut syksyn ja alkuvuoden ajan vastaan toiveita yleisöltään, joista on koottu mm. elokuva- ja pelimusiikkia sekä rakastettuja klassisen musiikin helmiä sisältävä ohjelmisto.

Sinun hetkesi -toivekonsertti osa 2 on yleisön toivoma jatko-osa viime kevään menestyskonsertille. Konsertti soitetaan torstaina 20.4. klo 19 Vaasan kaupungintalolla ja sen kapellimestarina toimii konsertin ideoija Maano Männi ja solisteina ovat sopraano Johanna Lehesvuori, tenori Jouni Nikula, pianisti Kai Ratassepp sekä viulisti Albert Sahlström.

Toiveita tuli useita kymmeniä ja niiden tyylilajit vaihtelivat laidasta laitaan. Näistä toiveista on koottu todella monipuolinen ohjelmisto täynnä monille tuttuja teoksia. Mukana on mm. Nino Rotan teema elokuvasta Kummisetä, Michel Legrandin Cherbourgin sateenvarjot, musiikkia pelistä World of Warcraft ja Richard Addinsellin Warsaw Concerto for piano and orchestra.

Konsertin kapellimestari Maano Männi kertoo, että hänelle on tärkeää, että hän saa kuulla yleisön toiveita: ”On mahtavaa soittaa vaasalaisten toiveita! On hyvä myös kuulla palautetta. Suunnittelemme orkesterin kesken aina tulevia ohjelmistoja, mutta nyt on jännittävää saada tietää, mitä yleisö oikeasti haluaa kuulla. Halusin sekoittaa erilaista musiikkia keskenään. Täytyy silti olla joku kokonaisuus, visio, minkälaisen teeman haluaa konserttiin. Suuri enemmistö toiveista oli klassista musiikkia, mutta nuorelle yleisölle on luvassa peli- ja elokuvamusiikkia, jota he ovat toivoneet runsaasti. Olen tehnyt konserttiin paljon omia sovituksia, jotta teokset sopisivat meidän orkesterillemme”, Maano Männi kertoo.

Maano Männin mukaan toiveet eivät rajoittuneet ainoastaan teoksiin: ”Oli toivottu myös laulusolistia, joten meille tulee kaksi laulusolistia, Johanna Lehesvuori ja Jouni Nikula. Lisäksi on kansainvälisen tason pianisti Kai Ratassepp sekä myös nuori viulisti Albert Sahlström tulee soittamaan, sillä halusin antaa nuorelle polvelle tilaisuuden.

Suomen yleisö tulee kuulemaan hänestä vielä. Tulkaa kuuntelemaan kun Vaasan kaupunginorkesteri toteuttaa teidän toiveenne, luvassa on hyvin esitettyjä kauniita melodioita!”

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa