Strømkalkulator 2019 | Forbrukslån | Asbestsanering | Persienner | Billigste Forsikring | Alarm | Test av Kredittkort 2019 | Billig Mobiltelefon
Home / Tapahtumat / Nuorten solistien sekä Vaasan kaupunginorkesterin yhteiskonsertti

Nuorten solistien sekä Vaasan kaupunginorkesterin yhteiskonsertti

Space Oddity

Nuorten muusikoiden ja solistien sekä Vaasan

kaupunginorkesterin yhteiskonsertti 

Rannikkoseudun musiikkiopistot ja Vaasan kaupunginorkesteri konsertoivat yhdessä keskiviikkona 12. lokakuuta Vaasassa ja torstaina 13. lokakuuta Pietarsaaressa. Syksyn konsertti on saanut nimekseen Space Oddity, joka viittaa ohjelmiston tyylisuuntaan – viime vuosikymmenten viihdemusiikkiin.

Ammattiorkesterin ja musiikin opiskelijoiden yhteiskonserteilla on pitkät perinteet. Vaasan kaupunginorkesterin ja Kuula-opiston yhteistyö juontaa alkunsa 1960-luvulta. Tämän vuosisadan vaihteessa Mustasaaren musiikkiopisto, Musiikkiopisto Legato ja Pietarsaaren musiikkiopisto kutsuttiin mukaan yhteistyöhön. Joka toinen konsertti on ollut solistikonsertti ja joka toinen tuttikonsertti, ja ohjelmisto koostuu lähinnä klassisesta musiikista.

Konsertissa saamme kuulla uudet sovitukset 16 kappaleelle. Sovituksista vastaavat Jarkko Kiiski, Ralf Nyqvist, Johnny Nordström ja Samppa Leino. Yhteensä 52 musiikin opiskelijaa neljästä musiikkiopistosta sekä Noviasta osallistuvat orkesteriosiin. Kymmenen laulajaa esiintyy solisteina ja taustakuoroissa. Konsertit juontaa Hippi Hovi.

Kapellimestarina toimii vetopasuunansoittajien huippu, Antti Rissanen, jolla on paljon kokemusta vastaavista opiskelijoiden ja ammattilaisten yhteistuotannoista. Vaasan konsertti on Kaupungintalolla ja Pietarsaaren konsertti Scaumansalissa. Konsertit alkavat klo 19.00. Projektia tukee Svenska kulturfonden ja Konstsamfundet-yhdistys.

Konsertteihin on mahdollista ostaa lippuja ovelta tuntia ennen konsertin alkua. Ennakkomyynti ja varaukset Vaasan konserttiin: Studio Ticket, www.NetTicket.fi, Prisma Vaasa ja Luckan i Sydösterbotten, ja Pietarsaaren konserttiin: www.lipputoimisto.fi ja Campus Allegron myyntipisteet.

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa