Home / Kolumnit / Kalle Lanamäki – Rasismia on monenlaista

Kalle Lanamäki – Rasismia on monenlaista

Rasismia on monenlaista

Lauantai 08.08.2015

Nyt näyttää olevan muotia kertoa vastustavansa rasismia. Kyseessä lienee pahemman sortin paradoksi: Eipä ole monikaan rehvastellut olevansa rasisti, sillä sen leiman lyö aina joku toinen.

Tosiasiassa monia ihmisryhmiä sorretaan muunkin kuin rodun perusteella. Vanhusten huono hoito vertautuu rasismiin.

Katso netistä” on rasistinen kehotus tietokonetta käyttämättömälle. Rasismia on sekin, että KELAssa ja terkkarissa etusija annetaan kielitaidottomalle ”kun tulkki on kallis”.

Nyt Vaasan Hietasaari saanee sunnuntaina toimia ulkopaikkakuntalaisen rasisminvastaisen yhdistyksen mielenosoitus-piknikin paikkana. Miten lienee järjestäjien ammattitaidon laita?

Kun järjestäjät sitoutuvat, että tilaisuus on alkoholiton, onko syytä uskoa valvontaan? Juotiin sitten mitä tahansa, osa nesteestä pyrkii ulos. Miten on järjestetty WC-palvelut?

Kokemuksesta voi kertoa, että Pingviinien uimasaunan seinustalla on nähty kymmeniä paljaita – usein sieviä – naispyllyjä itse teossa. Näkymä häipyy aikanaan, mutta haju ei. Miesten julkikuseskelu seinille yleensä häiriintyy, kun toteaa että haenpa suurennuslasin.

Hippiknikin aikana tuhansia kävijöitä palveli kaksi bajamajaa. Ne täyttyivät yli äyräiden varttitunnissa. Onko sama odotettavissa?

Positiiviseksi ehdotukseksi tarkoitan tietoiskua lehtiin. Silloin spontaanien tilaisuuksien järjestäjille selviäisi mitä laki kokoontumisista edellyttää yleisen turvallisuuden, järjestyksen ja siisteyden osalta. Kaunis kaupunkimme on huolenpidon arvoinen!

Kalle Lanamäki

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa