Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Harri Niskanen vastaa Risto Helinille

Harri Niskanen vastaa Risto Helinille

Kansainvälinen kulttuuriseura Mira RY:n puheenjohtaja Harri Niskanen vastasi Risto Helinilla vaasafoorumissa 21.09. 2013

Miratalo ollut monitoimitila jo 8 vuotta
Harri Niskanen vastaa Helinille

Valtuutettu Risto Helin esitti Pohjalaisessa (21.9.) otsikolla ”Miratalosta kulttuurin monitoimitila” toivomuksen, että Miratalosta voitaisiin kehittää keskus, jossa eri taiteenalat kohtaavat ja luovat toiminnallaan uutta kaupunkikulttuuria ja jossa maahanmuuttajat ja kantaväestö lyövät kulttuurin merkeissä kättä toisilleen.

Sangen tuttua tekstiä Miratalosta, koska se on kopioitu Monikulttuurikeskus Miratalon toimintakonseptista, joka hyväksyttiin seuran perustavassa kokouksessa yli 10 vuotta sitten. Jopa otsikko on kuin seuran aloitteesta keskuksen perustamiseksi kaupunginhallitukselle vuonna 2002. Monikulttuurinen toimintakeskus on sittemmin toteutunut ja toiminnan kehitystyötä on tehty jo vuodesta 2006, jolloin Miratalo varsinaisesti perustettiin.

Voidaan kysyä, miksi ehdottaa sellaisen perustamista, joka on jo olemassa? Valtuutettu Risto Helinillä on ketunhäntä kainalossa kirjoitetussa tekstissä ja siinä paistaa läpi nuiva suhtautuminen monikulttuurisuuteen ja mm. maahanmuuttajien kulttuurituotantoon. Jo vuodesta 2008 Helin on kirjoituksillaan kampanjoinut Mirataloa vastaan ja esittänyt eri painotuksilla monikulttuurisen toiminnan lopettamista. Valtuutettu Helinin seinäkelloa kulttuuriseura Mira ry ei ota vastaan.

Valtuutettu Risto Helinin mielestä olisi järkevää, jos kaupunki ottaisi Miratalon ohjat päättäväisesti käsiinsä ja vuokratulot ohjattaisiin suoraan kaupungin kassaan. En tiedä minkälaista ohjaamista Helin kaipaa, nykyisen ohjaamisen lisäksi, muuta kuin toiminnan vaikeuttamista ja monikulttuurisen toiminnan lopettamista. Helin vastustaa maahanmuuttoa ja Miratalon toimintaa.

Muiden kuntien tavoin Vaasan kaupunki tukee yleishyödyllisten yhdistysten toimintaa vuokrasubventioilla ja tilojen hallinnoijat voivat vuokrata tiloja edelleen saadakseen varoja omaan toimintaansa. Tämä koskee myös Kansainvälistä kulttuuriseura Miraa.

Harri Niskanen
Puheenjohtaja
Kansainvälinen kulttuuriseura Mira ry

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa