Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Harri Niskanen Miratalosta

Harri Niskanen Miratalosta

 

Miratalon toiminnanjohtaja Harri Niskanen vastaa Risto Helinin nostattamaan keskusteluun. Tässä linkki Helinin alkuperäiseen keskustelun synnyttäneeseen kirjoitukseen vaasalaisia.info blogissa.

Kyseenalainen valtuustoehdotus

Kaupunginvaltuutettu Risto Helin on taas kerran saanut palstatilaa Pohjalaisessa (19.1.), jossa häntä haastateltiin kyseenalaisesta valtuustoehdotuksestaan. Jo vuodesta 2008 monikulttuurikeskus Miratalo on ollut samaisen henkilön silmätikkuna.

Vastoin Helinin luuloja, kulttuuriseura Mira ei ole mikään erikoistapaus eikä kaupunki suosi Mirataloa mitenkään erityisesti, vaikka monikulttuurisuusasioihin perehtymätön ja Miratalon toiminnasta tietämätön valtuutettu niin väittääkin.

Vaasassa on kymmeniä muita yhdistyksiä, joille kaupunki on luovuttanut tiloja ja jotka saavat myös kaupungin vuokratukea. Ne yhdistykset voivat myös vuokrata tilojaan edelleen rahoittaakseen omaa toimintaansa.

Näin toimitaan Miratalossa ja tällainen on käytäntö myös muissa kunnissa, koska julkinen sektori tukee yhdistystoimintaa yleisesti. Lehtitiedon mukaan valtuutettu Risto Helinin aloite palautettiin sen takia, että kaupunginhallitus haluaa lisää tietoa kulttuuriseura Mirasta.

Päättäjillä on ihan varmasti tietoa seurasta ja sen toiminnasta.

Kulttuuriseura Mira on toimittanut tilinpäätökset, tilintarkastuskertomukset ja toimintaselvitykset kaupungille joka vuosi, kuten kaikki muutkin kaupungin tukea saavat yhdistykset. Mitään epäselvää tässä ei ole.

Mielestäni valtuutettu Risto Helinin vaatimus, että Miratalon (entinen nuorisotalo) hallinta ja vuokraus siirretään takaisin kaupungille kulttuuriseura Miralta, on kohtuuton ja vailla järkeviä perusteluja.

Helin visioi, että siirron jälkeen kaupunki vuokraisi rakennusta avoimesti ja tasapuolisesti erilaisille vaasalaisille yhdistyksille ja saisi siitä myös vuokratulot. Tällaista ehdotusta ei voi kannattaa kukaan, joka vähänkin tietää mikä on todellisuus.

Vuokratulot jäisivät varmasti saamatta, koska ne yhdistykset, joiden edustajia on kulttuuriseura Miran jäsenistössä, eivät pystyisi vuokraamaan mitään tiloja mistään, niillä kun pääsääntöisesti ei ole toiminnastaan tulojakaan. Yhdessä toimiminen antaa voimaa ja Miran toiminta Miratalossa on yhteisten voimavarojen käyttöä.

Monikulttuurikeskus Miratalo rakentuu sekä maahanmuuttajien että suomalaisten omaehtoiseen kulttuurituotantoon, sosiaaliseen kanssakäymiseen, verkottumiseen ja tiedonvaihtoon. Kohtaamispaikan tavoitteena on ylläpitää ja kehittää monikulttuurista toimintaa niin maahanmuuttajien kuin valtaväestöön kuuluvien kesken.

Miran toiminnan tavoitteena on tukea monikulttuurisen kaupungin kehittymistä edistämällä eri kulttuureja edustavien ihmisten vuorovaikutusta ja olla sillanrakentajana erilaisten ihmisten ja kulttuurien välillä.

Kuten monikulttuurisesta toiminnasta tietävä henkilö sanoi, taitaa sittenkin olla niin, etteivät faktat auta, vaan juuri ne harmittavat Heliniä. Hänen mielestään Mira tekee hyvää työtä monikulttuurisen ja suvaitsevan yhteiskunnan puolesta ja hän jatkaakin:

”Mitä paremmin se onnistuu, sitä enemmän nuo tyypit sitä vastustavat. Ei taustalla ole talousasiat eikä tasapuolisuus, vaan suvaitsemattomuus.”

Harri Niskanen
Toiminnanjohtaja monikulttuurikeskus Miratal
o Vaasa

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa