Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Haku Vaasan yliopistoon käynnistyy 14.3

Haku Vaasan yliopistoon käynnistyy 14.3

Kevään haku Vaasan yliopiston kandidaattiohjelmiin ja suomenkielisiin maisteriohjelmiin alkaa keskiviikkona 14. maaliskuuta. Hakeminen tapahtuu sähköisesti korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika päättyy keskiviikkona 28.3. klo 15.00.

Kandidaattiohjelmiin 100 opiskelupaikkaa lisää

Vaasan yliopistossa on tarjolla hallintotieteiden, energia- ja informaatiotekniikan, kauppatieteiden, tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen sekä viestintätieteiden kandidaattiohjelmat. Yliopisto panostaa profiilinsa mukaisiin vahvuusalueisiin, ja tänä vuonna kandidaattiohjelmissa on 100 opiskelupaikkaa viimevuotista enemmän, yhteensä 560. Paikkoja on lisätty eniten kauppatieteissä, jossa on nyt 335 aloituspaikkaa. Aloituspaikoista 70% on varattu ensikertalaisille hakijoille.

Vaasan ja Tampereen yliopistot aloittavat tänä keväänä hallintotieteiden yhteisvalinnan, jossa samoilla valintaperusteilla ja valintakokeella voi hakea molempiin yliopistoihin. Vaasan yliopisto on jo mukana myös kauppatieteellisen alan sekä diplomi-insinöörikoulutuksen yhteisvalinnoissa.

Opiskelijavalintaa uudistetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten mukaisesti Vaasan yliopistossa siten, että jokaiseen kandidaattiohjelmaan valitaan osa opiskelijoista (20-60%) ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Tämän lisäksi valintakokeita kevennetään. Valintakokeet eivät enää saa edellyttää pitkää valmentautumista, vaan ne perustuvat esimerkiksi lukion oppimääriin tai kokeessa jaettavaan aineistoon. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa.

Yhteishaun kanssa samaan aikaan avautuu erillishaku avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Avoimen yliopiston väylän kautta valitaan noin 40 uutta opiskelijaa.

Kevään haussa 14 maisteriohjelmaa

Myös haku Vaasan yliopiston syksyllä 2018 alkaviin suomenkielisiin maisteriopintoihin alkaa keskiviikkona 14. maaliskuuta. Haussa on yksitoista maisteriohjelmaa hallintotieteiden, kauppatieteiden, tekniikan ja viestintätieteiden alalla. Lisäksi erillishaussa voi hakea tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikön kolmeen englanninkieliseen maisteriohjelmaan, ktm- ja di-tutkintoihin.

Maisteriohjelmien valinnat perustuvat hakijoiden aikaisempiin korkeakoulututkintoihin tai -opintoihin. Suomenkielisissä maisteriohjelmissa on tarjolla 125 opiskelupaikkaa. Viime keväänä suomenkielisiin maisteriohjelmiin tuli 730 hakemusta.

Hakuohjeet ja valintaperusteet kandidaatti- ja maisteriohjelmiin löytyvät yliopiston verkkosivulta www.univaasa.fi/hakijat sekä Opintopolku-palvelusta osoitteesta www.opintopolku.fi.

Lisätiedot:
Akateemisten palveluiden johtaja Heli Häyrynen, Opiskelun ja opetuksen palvelut, p. 029 449 8501

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa